Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Euro 2008 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4435)

Marszałek 15.06.2008 23:12

Jakoś tak zakladałem,że Czesi nic nie ugrająna tych mistrzostwach.Niewyraźni dla mnie byli,teraz będzie okres posuchy,bo jakiswybitnych grajków nie mają, niemniej dalej będa jechać na legendzie lat minionych:). Ale trzeba powiedzieć,że Półksiężyc miał farta jak na 3 do zera nie podwyższył Polak bodajże. SŁupek uratowal im wynik. Swoją drogą sa zadziorni.

Lemoniadowy Joe 16.06.2008 07:00

Moim zadaniem powinien być jeszcze karny dla Czechów po tym jak Turek zarysował głowę Polakowi, Czesi bardzo solidni i pechowi brakowało im 2-3 takich dużych gwiazd a może tylko Rosickiego. Kibicowałem Czechom obstawiłem 2-1 to sie nawet ucieszyłem jak Mehmety strzeliły kontaktowego

1q2 16.06.2008 13:17

Choc lubie Czechow, lubie tam jezdzic, a Prage uwazam za jedno z najpiekniejszych miast w Europie to kibicowalem turasom.
Czesi to dla mnie byla 2 najbardziej brzydko grajaca duzyna na tym turnieju ,po Grekach.
W zasadzie powinni sie juz pakowac po 2 meczach.
W pierwszym oddali 1 celny strzal i wygrali ,z o wiele lepiej grajaca Szwajcaria, w drugim zagrali juz odwazniej ale nic to nie dalo.
Z Turasami rzadzili ale znow zgubil ich totalny minimalizm - i dobrze:P

Turcy tez zreszta graja slabo , ale za bardzo nie maja kim straszyc - Chorwacja w polfinale zdaje sie, czy to bedzie ten czarny kon imprezy?:)
Oby bo trenera maja niesamowitego.To potwierdza teorie ze druzyna swirow musi miec trenera z tej samej bajki , nie dziwi mnie juz fakt ze jedynym trenerem ktory utemperowal Nikole byl Petrescu:)

FajQ 16.06.2008 13:32

Cytat:

Czesi to dla mnie byla 2 najbardziej brzydko grajaca duzyna na tym turnieju ,po Grekach.
o Polsce zapomniał ?

1q2 16.06.2008 13:42

Polske pomijam z oczywistych wzgledow bo jest to druzyna zlozona z podrzednych grajkow.Ciezko sprawic by syrena mknela chocby jak jakas skoda z silnikiem vv:>. Choc oczywiscie stac nas na troche lepsza gre.
Czesi , choc to juz nie ta sama druzyna jak kiedys -potencjal maja a przegrali to tylko przez wlasny minimalizm(mamy 2-0 byle tylko wykopywac pilke i dotrwac do konca).Turki juz byly zalamane a tu taki prezent:)
Zal mi tylko Czecha- znakomity bramkarz ,po nieciekawym przejsciu -sliska pilka i taki bug.

Bati_NS_TSW 16.06.2008 14:01

Ja mam jeszcze takie pytanie : czy was też denerwują strasznie te gwizdki które słychać z trybun ? Ja nie wiem kiedy gwiżdże sędzia a kiedy kibice. Strasznie mnie to wnerwia

ToTylkoJa 16.06.2008 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bati_NS_TSW (Post 552331)
Ja mam jeszcze takie pytanie : czy was też denerwują strasznie te gwizdki które słychać z trybun ? Ja nie wiem kiedy gwiżdże sędzia a kiedy kibice. Strasznie mnie to wnerwia

mam dokładnie tak samo. Czasem słyszę jakiś gwizd i myślę że jakiś faul czy spalony, a piłkarze grają dalej. Wkurzające to jest na maxa

MisIIek 16.06.2008 14:46

ja te gwizdki z trybun słysze tylko podczas meczów Turasó..ups Turcji ;) i prawda niesamowicie to mnie irytuje

Marszałek 17.06.2008 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MisIIek (Post 552356)
ja te gwizdki z trybun słysze tylko podczas meczów Turasó..ups Turcji ;) i prawda niesamowicie to mnie irytuje

Lepiej niech gwiżdżą niż mieliby monetami drobnymi napierdalać w piłkarzy,bo to jest ich taki świecki zwyczaj.

flamengista 17.06.2008 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 552190)
Znowu ci Turcy........

Najpierw szczescie bo mogli juz przerznac ze Szwajcarami,a teraz to ...
Polak powinien strzelic,3:0 i pozamiatane,a tak bede musial ogladac ich jeszcze raz...ehhhhh

Co za fraciarski zespoł.........

Jak się raz udaje, to jest szczęście. Ale dwa razy z rzędu to nie może być przypadek.

A wyciągnąć z 0-2 na 3-2, grając nawet w 10 - do tego trzeba mieć charakter. Turcy mieli jaja, których naszym zabrakło.

Ja podziwiam Turków za waleczność. Obawiam się, że dzisiaj pod Wiedniem nie pomógłby Sobieski. Byłby łomot straszny.

harthausen 17.06.2008 19:25

to co, dzisiaj kibicujemy Rumunii, a i tak wyżej przepchają się Włosi?

Wasiu 17.06.2008 20:08

Holandia - Rumunia.
Za livescore.com

possession (%) : 78 - 22

czegos takiego to ja jeszcze nie widzialem :o

Tomy 17.06.2008 21:38

myślałem, że pomarańczowi przejdą koło meczu i wyrzucą włochów i francuzików z turnieju, w sumie w obecnej formie myślę że pokonają włochów jeszcze raz jak będzie trzeba

a te aparaty fotograficzne na murawie za bramkami (jeśli to aparaty) to jakoś sterowane na odległość? w sumie to chyba nie za atrakcyjne zdjęcia z takiej wysokości

rabi86 17.06.2008 21:43

Brawo Italia. Po początkowych niepowodzeniach potrafili się podnieść. Szkoda tylko, że trafiają teraz na Hiszpanie.

Ciężko się zdecydować komu kibicować. Mam nadzieję, że któraś z tych drużyn zagra w finale.

pan_premier 17.06.2008 21:43

Włosi mogą zostać mistrzem, jeśłi miałbym typowac teraz zwyciezcę to wybrałbym sposórd 3: Chorwacja, Portugalia, Włochy

Nie grają cudów, ale Toni jest po prostu niesamowity, na razie zmarnował 15 akcji a strzelił tylko jedną, ale to dzieki jego długiej nodze Włosi mieli dzis spokojny mecz...

Droga Włochów do finału to Hiszpania i Holandia, o ile pamiętam Włosi radzili sobie z nimi na wielkich turniejach a po porażce z Holandia wyciągną juz wnioski na przyszłość

Aro1234 17.06.2008 21:44

Nie przypominam sobie ażeby Toni zdobył gola? ;] chyba, że liczysz tego nieuznanego... ;]
Szkoda troszkę Rumunów. Holandia pokazała, że nie boi się nikogo, skoro nie chcieli wyjebać Włochów... Aż sam z podziwu wyjść nie mogę. Co do Francji - Domenech udowodnił, że można zrobić gorsze powołania niż Beenhakker...

Marszałek 17.06.2008 21:44

Włosi jak zwykle szczęśliwie,najpierw uraz Riberego,później karny. Gra Żab w 10. Coś czułem,że psim swendem wyjdą z grupy.

Wszystko fajnie,ale powiedzcie mi co to znaczy piłkarska melina.?

Boniek dzisja użył takiego sformulowania. Swoją drogą gość wie co mówi,dobry jest,rewelacyjnie się go słuchało.

Skoro Włsi trafiają na Holandię w półfinale...to własnie to jest to coś" co sprawi,że Holadnia nie zdobędzie ME.Od początku coś tak czuje,że Oranje gdzieś się potknął,a mając Włochów na swojej drodze... no potykając się o taki kamień nie trudno wygrzmocić.

pan_premier 17.06.2008 21:45

oczywiście że go licze, bo gol był prawidłowy;)
a Boniek chyba rąbnął dziś wino przed meczem:D

Zygmunt.Król 17.06.2008 21:52

[quote=Marszałek;553134]Wszystko fajnie,ale powiedzcie mi co to znaczy piłkarska melina.?

Boniek dzisja użył takiego sformulowania. Swoją drogą gość wie co mówi,dobry jest,rewelacyjnie się go słuchało.[quote]

Melina w wolnym tłumaczeniu gra na czas:)

GNCacek 17.06.2008 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 553134)
Boniek dzisja użył takiego sformulowania. SWoją drogą gość wie co mówi.

Mnie rozwaliło jak powiedział, że z 18 metrów Grosso strzeli z wolnego koło bramkarza a nie nad murem i po chwili właśnie tak Włoch strzelił i słupek Francuzów uratował. W sumie dobry mecz, już nie mogę doczekać się 1/4 z Espanią.

Slayer666 17.06.2008 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 553135)
a Boniek chyba rąbnął dziś wino przed meczem:D

On przed każdą transmisją chyba się raczy jakimiś trunkami, bo ostatnie strasznie często chichocze na antenie...
Liczyłem, że Holandia pozwoli Rumunom wbić sobie bramkę, żeby zrobić psikusa Francom i Włochom, ale niestety, zagrali tak, jak wczoraj Chorwaci:)

Gabri 17.06.2008 23:04

Makaroniarze to jednak makaroniarze. Skutecznością w ostatnich meczach nie grzeszyli, ale jak zaczęli być na musie to się spięli i awansowali dalej. Obok Portugalii to może być główny faworyt Euro. Holendrzy są teraz tak dobrzy, że z formą nie dotrzymają do finału. :)

Ale dla Rumunów i tak brawa za to co pokazali. Zdobyć 2 punkty w takiej przepierniczonej grupie to nie wstyd.

swirson 18.06.2008 07:04

Czy w przypadku remisu z kacapami, Szwedzi awansują?

tomasz1906 18.06.2008 07:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swirson (Post 553191)
Czy w przypadku remisu z kacapami, Szwedzi awansują?

Tak (10znakow)

tommiyacht 18.06.2008 18:10

kurza morda, zamiast puścic mecz Rosji ze Szwedami gdzie bedzie walka o awans to bedzie nic nie znaczący mecz Hiszpani z Grekami. Jedni juz awansowali, drudzy jadą do domu

Serwatkus 18.06.2008 18:15

Jak to? Przeciez widzialem reklame polsatu dzisiaj, i mecz Szwecja - Rosja o 20:35, natomiast Grecja - Hiszpania o 00:10 (retransmisja)

1q2 18.06.2008 18:15

e tam, Rosja Szwecja pewnie bedzie

tommiyacht 18.06.2008 18:22

no to nie wiem, moze zmieniają zapowiedzi, ja widzialem przed studiem Hiszpania - Grecja 20.35. Ale po Polsacie wszystkiego mozna sie spodziewac nawet komentatora skrótu meczu Holandia - Francja gdzie notorycznie wspominał o Arienie Robbenie jako pomocniku Chelsea

rafalek 18.06.2008 20:23

No narazie nie poznaje Rosji...zupełnie inna drużyna...Szwecja jak na razie nie istnieje....

A tak mimochodem, to ja tego Kołtonia słuchać już nie moge...podnieca się strzalem 5 metrów obok bramki, jakby Ktoś wychodzil w 3 na bramkarza...masakra...jest zdecydowanie lepszy, jako drugi komentator, ale pierwszy to jest dramat

Jurand 18.06.2008 20:52

Rosja gra swietnie... Od poczatku czulem, ze w koncu cos pokaza, nawet w meczu z Hiszpania byly przeblyski. Mecz z Holandia moze byc ciekawy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl