Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w 1 lidze. Kto zostanie,a kto odejdzie? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10516)

czaro 18.05.2022 09:11

Wiele nazwisk się tu przewinęło, ale chyba wszyscy zapomnieliście o Piotrze Starzyńskim. Mam nadzieję, że uda nam się go utrzymać w klubie.

pawlozm 18.05.2022 09:41

Biegański - Gruszkowski, Uryga, Colley, Sadlok - Mi. Mak, Plewka, Poletanovic, Mat. Mak - Fernandez, Ondrasek
Widziałbym taką 11. Braciom MAK kończą się w czerwcu kontrakty, są do wyjęcia.

W rezerwie:
Broda - Szot, Hoyo, Szota, Wachowiak - Fazlagic, Duda, Szywacz, Gądek, Młyński, Starzyński - Drzazga, Sobol
Drzazga również do czerwca kontrakt - do wyjęcia, Miedź może szukać kogoś lepszego na ESA, zwłaszcza, że Krzysiek sporo stracił sezonu przez kontuzję.

Elendil 18.05.2022 10:04

Nawet zakładając, że ściągniemy Drzazgę, to duet Drzazga-Sobol to za mało, bo Krzysiek jest niestety szklany i pewnie zagra tylko kilka, może kilkanaście meczy w sezonie. Niższe polskie ligi oczywiście też muszą zostać przeczesane w poszukiwaniu innego, ale ja bym poszedł w niższe ligi hiszpańskie (Carlitos, Angulo, Imaz...), portugalskie, francuskie itd. Dobry napastnik praktycznie sam może zagwarantować awans.

edit: Oczywiście zakładając rozwiązanie kontraktów z Klimentem (na 100%) i Ondraskiem (prawdopodobne). Fernandez, nawet jeśli zostanie, to bardziej ofensywny pomocnik.

Szneka 18.05.2022 10:15

Jeden Mak nie wrócił bo za słaby, drugi mak odstrzelony bo za słaby, Drzazga odstrzelony bo kontuzje i za słaby a teraz cała trójka witana z otwartymi rękami!!!
Qrwa do czego doprowadzono NASZ KLUB?

Jaroo1 18.05.2022 10:25

Nie wiem ile zarabia Ondrasek - może to jest problem ale nie rozumiem co Wy od niego chcecie. Jeśli chcemy robić rewolucję to mimo wszystko jakiś szkielet zespołu zostawić trzeba, zarówno z myślą o pierwszym składzie jak i rezerwowych. Ondrasek super napastnikiem nie jest, młody też już nie jest ale jest gwarantem tych 5-10 goli w sezonie, w ekstraklasie, w 1 lidze myślę, że jest w stanie spokojnie 10 bramek strzelić. Chłop z Wisłą się identyfikuje jako tako, zna ten klub, ma jakąś więź, jest pozytywny więc to też na plus w tej naszej biedzie umysłowej.

Nie wywalimy wszystkich napastników i nie sprowadzimy nowych 3 czy 4. Nawet na rezerwę by się przydał taki Ondrasek, który wejdzie i coś ustrzeli, co któryś mecz, gdyby kontuzję miał podstawowy napastnik.

Akurat Zdenek to jest taki piłkarz, którego szkoda, nawet w razie gorszej formy zespołu jest to człowiek, który jest uprawniony, z racji grania tutaj kilka lat, wydrzeć mordę na innych.

Nie ma co marzyć o wielkiej ofensywie transferowej w pierwszym okienku, sprowadzeniu 20 nowych piłkarzy. Lepiej zostawić już tych pewnych, po których wiadomo czego się spodziewać, a sprowadzić mniejszą ilosć ale jakościowo lepszych piłkarzy, wzmacniających skład.

Im więcej nowych twarzy, to wyjdzie na to jakbyśmy mieli nowego trenera. Oni będa się musieli uczyć Brzęczka ale i Brzęczek ich. Dlatego powinniśmy w końcu zmienić kurs, co okienko wywalać jak najmniej piłkarzy, sprowadzać jak najmniej ale za to dobrych, od razu do pierwszego składu, postawić na pewną stabilizację w składzie, żeby była jakakolwiek ciągłość projektu.
Tylko pogadać jasno, że np Zdenek, Ciebie widzimy bardziej jako rezerwowego, pasuje Ci taka pozycja czy ofochasz się?
Każdy powinien mieć jasno określoną pozycję w klubie, określoną wizję przyszłości. U nas jest za dużo zmiennych, co też wpłynęło na cały ten dramat.

ciastek88 18.05.2022 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1584360)
Nie wiem ile zarabia Ondrasek - może to jest problem ale nie rozumiem co Wy od niego chcecie. Jeśli chcemy robić rewolucję to mimo wszystko jakiś szkielet zespołu zostawić trzeba, zarówno z myślą o pierwszym składzie jak i rezerwowych. Ondrasek super napastnikiem nie jest, młody też już nie jest ale jest gwarantem tych 5-10 goli w sezonie, w ekstraklasie, w 1 lidze myślę, że jest w stanie spokojnie 10 bramek strzelić. Chłop z Wisłą się identyfikuje jako tako, zna ten klub, ma jakąś więź, jest pozytywny więc to też na plus w tej naszej biedzie umysłowej.

Skąd mamy przekonanie , ze Ondrasek będzie chciał kopać się po czole w I lidze za niższą kasę ? Wystarczy , że TRIO nawijało makaron na uszy kibicom. Nawijania na uszy makaronu przez piłkarzy tym bardziej nie kupuję. Według mnie nie ma szans żeby Ondrasek został na 1 lige - i to nie dlatego , że Wisła go nie chce ;)

gizmowisla 18.05.2022 10:36

Moze dlatego ze takiej jakosci pilkarza nikt przy zdrowym rozsadku niewezmie do najwyzszej klasy rozgrywkowej gdziekolwiek

Jaroo1 18.05.2022 10:47

Cytat:

Skąd mamy przekonanie , ze Ondrasek będzie chciał kopać się po czole w I lidze za niższą kasę ? Wystarczy , że TRIO nawijało makaron na uszy kibicom. Nawijania na uszy makaronu przez piłkarzy tym bardziej nie kupuję. Według mnie nie ma szans żeby Ondrasek został na 1 lige - i to nie dlatego , że Wisła go nie chce
Jak się spojrzy na wiek, karierę i ostatni ruch transferowy Ondraska to jest duża szansa, ze zostanie. Kariery już nie zrobi, kokosów nie zarobi, przyszedł do Wisły, która była/jest na skraju upadku także już wielkiej różnicy mu nie robi czy to ekstraklasa czy 1 liga. A do tego czuje jakieś przywiązanie do klubu i myślę, że ma na tyle charakteru i ambicji, ze jest mu źle z tym, ze grał 3 lata w Wiśle, której się wiodło lepiej, teraz jest spadek, on nic nie zrobił aby tego uniknąć i chciałby się jakoś odkuć za to przyszłym sezonie.

ciastek88 18.05.2022 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1584368)
Jak się spojrzy na wiek, karierę i ostatni ruch transferowy Ondraska to jest duża szansa, ze zostanie. Kariery już nie zrobi, kokosów nie zarobi, przyszedł do Wisły, która była/jest na skraju upadku także już wielkiej różnicy mu nie robi czy to ekstraklasa czy 1 liga. A do tego czuje jakieś przywiązanie do klubu i myślę, że ma na tyle charakteru i ambicji, ze jest mu źle z tym, ze grał 3 lata w Wiśle, której się wiodło lepiej, teraz jest spadek, on nic nie zrobił aby tego uniknąć i chciałby się jakoś odkuć za to przyszłym sezonie.

Mimo , że Ondrasek nic nie dał sportowo w tej rundzie to mimo wszystko zatrzymałbym go na I ligę . Natomiast uwierzę jak go zobaczę w kadrze na 1 mecz sezonu :) Oby tak było ale ja tam już w nic nikomu nie wierzę.

pawlozm 18.05.2022 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciastek88 (Post 1584363)
Skąd mamy przekonanie , ze Ondrasek będzie chciał kopać się po czole w I lidze za niższą kasę ? Wystarczy , że TRIO nawijało makaron na uszy kibicom. Nawijania na uszy makaronu przez piłkarzy tym bardziej nie kupuję. Według mnie nie ma szans żeby Ondrasek został na 1 lige - i to nie dlatego , że Wisła go nie chce ;)

Sam to deklaruje, że chce zostać.
https://www.sport.pl/pilka/7,65039,2...-glowacki.html

Ondrasek chce zostać w Wiśle Kraków. "Nigdzie się nie wybieram"
Teraz przed Wisłą kluczowe tygodnie. Mniej więcej w połowie czerwca powinny rozpocząć się przygotowania do kolejnej batalii. A Wisłę czeka spora rewolucja. Ondrasek potwierdził jednak, że chce zostać w klubie. - Ja się nigdzie nie wybieram. Jestem w domu. Wróciłem do tego klubu, bo go kocham. Chcę dla niego jak najlepiej. Jestem dumny, że dostałem tę szansę. Ale jesteśmy w sytuacji takiej, jaka jest. Mam jeszcze rok kontraktu. To pytanie do klubu, jaki ma w ogóle plan. Moja przyszłość jest w rękach klubu – powiedział.

czaro 18.05.2022 11:08

Jak mu powiedzą, ile są w stanie mu zapłacić, to mu się odwidzi.

pawlozm 18.05.2022 11:36

W mojej ocenie szkielet drużyny musi być oparty na zawodnikach: Biegański, Uryga, Colley, Sadlok, Gruszkowski, Plewka, Poletanovic, Fernandez, Ondrasek. - jeżeli z nimi uda się dogadać to będę bardzo zadowolony. Do tego w obwodzie: Szot, Szota, Starzyński, Młyński, Fazlagic, Hoyo, Wachowiak, Szywacz, Gądek, Duda - do tego potrzebujemy przynajmniej 3 transferów - 2 skrzydłowych i napastnika.

czaro 18.05.2022 11:45

Obwodzie, odwodzie, zwodzie czy może wzwodzie?

Jaroo1 18.05.2022 11:49

Cytat:

Obwodzie, odwodzie, zwodzie czy może wzwodzie?
Cytat:

W mojej ocenie szkielet drużyny musi być oparty na zawodnikach: Biegański, Uryga, Colley, Sadlok, Gruszkowski, Plewka, Poletanovic, Fernandez, Ondrasek. - jeżeli z nimi uda się dogadać to będę bardzo zadowolony. Do tego w obwodzie: Szot, Szota, Starzyński, Młyński, Fazlagic, Hoyo, Wachowiak, Szywacz, Gądek, Duda - do tego potrzebujemy przynajmniej 3 transferów - 2 skrzydłowych i napastnika.
Czyli w zwisie mamy 9, a w obwodzie 10

Jeszcze by się przydało kilku do wzwodu, tylko żeby się nadawali do tego zawodu :D

czaro 18.05.2022 11:50

W 1. lidze trzeba mieć przede wszystkim jaja, a nie tiki taka.

Jaroo1 18.05.2022 11:51

Uważasz, ze drużyna grająca w ekstraklasie nie ma jaj? My tam idziemy rozpieprzyć tę śmieszną 1 ligę.

czaro 18.05.2022 11:55

Uważam, że trener Brzęczek i scaut Brożek zbudują odpowiedni zespół. Skończmy te niepotrzebne dywagacje.

ciastek88 18.05.2022 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawlozm (Post 1584380)

Colley , Poletanovic, Ferdnandez - odchodzą na 100 % .
Biegański - 50/50 , jak będzie oferta może odejść
Sadlok - 50/50 - jak dostanie oferte kontraktu z jakiejś Warty czy Stali może odejść
Ondrasek - poczekam na ogłoszenie kadry na 1 lige :P 50/50 a jak zobaczy propozycję to i 10/90
Fazlagic - tutaj ciężko powiedzieć , wypożyczyłbym go do jakiejś Słowacji czy gdzies indziej , nikt go nie kupi a w I lidze go połamią.
Uryga - ch... wie kiedy będzie gotowy do gry...

krysztal 18.05.2022 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1584386)

Jeszcze by się przydało kilku do wzwodu, tylko żeby się nadawali do tego zawodu :D

Aż mi konar zapłonął..

pawlozm 18.05.2022 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1584386)

Literówka, a jak się rzucili ;D

Musimy mieć w obwodzie krakowskim drużynę, której trener będzie miał w odwodzie szeroką ławkę rezerwowych. Oczywiście każdy zawodnik musi być dobry w strzale, podaniu i w zwodzie. Wtedy kibice płci męskiej będą chodzić w wzwodzie ;D

Karherop 18.05.2022 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1584344)
Wiele nazwisk się tu przewinęło, ale chyba wszyscy zapomnieliście o Piotrze Starzyńskim. Mam nadzieję, że uda nam się go utrzymać w klubie.

Zostać pewnie z chęcią zostanie, miał w końcu słabiutki sezon. Ja bym jednak się zastanowił na ile ci młodzi mają akceptowalne kontrakty. Wszakże podpisywane były z zespołem ekstraklasy. Młyński na pewno został bajeczny kontrakt ze liczył się z przezimowaneim pół roku w arce.

Jak dobrze liczę mamy 39 zawodnikow na kontraktach wraz z wypożyczonymi. Z tego jakiś 20 zawodników under 23. Większość nie zostanie, bo i po co nam aż tylu zawodników? I tak trzeba na gotowi ściągnąć 5-6 weteranów ligowych boisk.

czaro 18.05.2022 14:31

Wyciągnijmy młodych zdolnych z 2. ligi. Oni mogą nam dać powiew świeżości w 1.

MaLk 18.05.2022 14:34

Nie chcę być złym prorokiem, ale obawiam się, że to się może skończyć jednym wielkim zawodem.

czaro 18.05.2022 14:38

Kiedyś były takie turnieje bezbrobotnych piłkarzy, z których Bednarz ściągał szrot do Wisły. Może my moglibyśmy być drużyną turniejową i ogrywać ich w 1. lidze?

Elendil 18.05.2022 14:41

odpalać wszyscy Football Managera i wynajdować perełki z całkego świata. Brożek i Głowa sami nie dadzą rady!

silver03 18.05.2022 15:31

Czy myśmy przypadkiem nie wywalili siana na jakiś giga program skautingowy?

Jaroo1 18.05.2022 15:33

Skoro nie było giga transferów, to chyba nie...

fansorina 18.05.2022 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1584422)
Kiedyś były takie turnieje bezbrobotnych piłkarzy, z których Bednarz ściągał szrot do Wisły. Może my moglibyśmy być drużyną turniejową i ogrywać ich w 1. lidze?

Chyba nadal są, hiszpański związek je organizował/organizuje dla swoich piłkarzy.

czaro 18.05.2022 16:05

To fajnie, my też tak zróbmy.

Przy okazji Arek Głowacki z Pawłem Brożkiem mogliby jeździć po odpustach po Małopolsce i tam robić konkursy rzutów karnych na parkingu pod kościołem. Co lepszych można spróbować w sparingu w ataku.

Arkadiusz.Czerepach 18.05.2022 16:12

są też turnieje bezdomnych, mysle ze beda jeszcze tansi niz bezrobotni

nawet fajny film widziałem o tym z dobrą rolą Dorocińskiego
https://www.filmweb.pl/film/Boisko+b...ch-2008-395980

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl