![]() |
no i oczywiscie wezma go kuchenki ;] walna mu tyle kasy, ze wisla odleci w przedbiegach. i znow bedziemy zalowac kilkuset tysiecy zl, dzieki ktorym mogoibysmy zarobic grube miliony. a w dodatku nei zdziwie sie jesli bedzie objwieniem sezonu i strzeli nam ze dwie bramy :) bedziemy patrzec, tak samo jak patrzymy na lewandowskiego ;] SZARA K. rzeczywistosc.
|
ardianek z Janochą tak może być, ale Lewandowski to przecież drewno! ;)
Ja bym go w Wiśle nie widział, już bym wolał Nowaka dużo więcej |
Cały finał tej historii z Janotą będzie taki, że gość nie trafi ani do Lechii, Lecha, Wisły i Cracovii tylko zostanie w Excelsiorze. A cały ten szum może być spowodowany tym, że Janota walczy o nowy kontrakt.
Cieszyłbym się jakbyśmy pozyskali tego Ba bo istnieje możliwość że zostaniemy bez środkowych pomocników. Z napastnikiem będzie podobny cyrk jak z bramkarzem, czyli za jakieś dwa sezony podpiszemy kontrakt z światowej klasy napastnikiem typu Dawidowski lub Beto, znów będziemy świadkami parudziesięciu testów a wynik będzie taki sam jak z bramkarzami. |
Pomijając nawet kontuzjogenność Nowaka to my ponoć szukamy wysokiego napastnika to ja się pytam od kogo ma być lepszy piłkarsko i zacznie wyższy Nowak
Wzrost 170 cm Małecki 173 cm Boguski 178 cm Nowak 180 cm Brożek |
Cytat:
|
Cytat:
|
A ci wymienieni przez was piłkarze zostali sprowadzeni za kasę? Może oni przyszli za darmo. Powiem szczerze, że jestem w takim wieku, że nie pamiętam tych transferów. Oczywiście wiem, że byli tacy piłkarze, ale nie wiem kiedy i jak zostali sprowadzeni.
|
Cytat:
:lol: chyba Deci :D |
Cytat:
Bywa i tak...:lol: do usunięcia... |
Nowak wcale nie tak blisko Wisły http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...karz,id,t.html
|
z przyjściem TeleFoniki nie istniało jeszcze prawo Bosmana i nie było zmieniania klubów "za darmo". Gościowi się kontrakt kończył ale i tak trzeba było za niego płacić. Bukalski, Węgrzyn, Kaliciak i Czerwiec - pierwsze okienko transferowe TF, zawodnicy grający za granicą, nie tylko polerowali ławki - nie byli tani, pamięta ktoś kwoty?
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=198ab być może coś naprawdę jest na rzeczy...
|
Przed okienkiem mówiono o 3 uzupełnieniach składu. Jak by zakontraktowali Issa Ba to do zrealizowania planu uzupełnień składu zabraknie jeszcze napastnika.
bramkarz - Juszczyk obrona - Cleber, Kowalski pomoc - Issa Ba, Mączyński - Cantoro out atak - Cwielong out Oczywiście Juszczyka w kategori uzupełnienie trzeba traktować z przymrużeniem oka, ale też Cwielong to żadna strata, więc w sumie na plus :) Wzmocnienia na miarę LM to nie są, ale z drugiej strony przecież nikt od nas nie odszedł w porównaniu ze wzmocnieniami na ostatnią LM (Kirm, Alvarez, Garguła), wrócił Boguski, wrócił Singlar..więc skład mamy mocniejszy niż rok temu. Na bezrybiu i rak ryba, jak to powiadają :) PS In before: też mnie to nie zadowala i wolałbym Kriwica (?) Kowalewskiego/Nurkovica i jakiegoś dobrego napastnika, ale bez kasy nie ma kołaczy. |
chyba Skorża nie jesty zbytnio przekonany do Pusoveca skoro cały czas intgersujemy sie Nowakiem .Jeśli to ma byc wysoki napastnik klasy Beto czy Radovanovica to chyba jednak szkoda kasy, nawet na pół roku.
|
Co do tego całego Nurkovica - jest zmiennikiem Burica w młodzieżówce swego kraju. Gorszy od tego z Lecha - może naprawdę jest słaby?
|
Nie może być zmiennikiem Burica w młodzieżówce, ponieważ nie może w niej grać - ma 23 lata. Możliwe że był zmiennikiem, ale raczej kogoś innego.
|
Ja jestem za podpisaniem Ba, Poljaka i Punosevaca ale musimy poczekac do powroty ze zgrupowania i wtedy sie wszystko wyjaśni.
|
Cytat:
Sorry za offtopa, ale musiałem bo to nienormalne, że nagle na forum jest tysiąc Maciejów Skorż :evil: pokój |
Cytat:
Ale wiesz dobrze Johnny B, że specyfiką naszego forum jest to, że jak tylko pojawia się jakiś gość na testach, to pół forum widzi w nim conajmniej Kake, Neste, Ville albo Buffona. A nawet jeśli nim nie jest, to warto go podpisać, żeby czasem konkurencja go nie sprzątneła. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Johnny B zgadzam się w stu procentach.
Ostatnimi czasy uświadomiłem sobie, że sytuacja transferowa doprowadziła nas - kibiców chcących jak najlepiej dla klubu - do tego, że z każdym testowanym piłkarzem chcemy od razu podpisania z nim kontraktu. Prawda jest taka, że o tych piłkarzach wiemy tyle co nic. Poza kilkoma statystykami strzeleckimi, historią występów i tym co PODA nam oficjalna lub nieoficjalna strona jesteśmy na ich temat zieloni. Oglądniemy później zlepek sytuacji ze sparingu i możemy się zachwycać bramką Punosevaca (po podaniu Ba). W następnym sparingu widzimy sytuację znowu Punosevaca (84 minuta z Szachtarem) w której przestrzela z 5 metra. No i ?? Prawda jest taka że mamy mieszane uczucia. Ale jako chcemy jak najlepiej dla klubu, lepiej wydać naszą "forumową kasę" i kupić go choćby miałby dalej marnować "setki". Co tam, najwyżej później będziemy psioczyć na forum "było go nie brać". NAS to przecież nic nie będzie kosztowało, w przeciwieństwie do KLUBU, który musi mu wypłacał pensję. Nie róbmy z klubu schroniska, w którym każdy testowany zawodnik znajdzie dla siebie miejsce. Nie weźmiemy dwóch złych i jednego dobrego, to klub się postara o to aby chociaż ten dobry wzmocnił nasz klub. I powtórzę słowa Skorży - Nie idźmy na ilość ale na jakość. |
Ja bym wypożyczył Pumosevaca z ustaloną kwotą trasnferową. Osobiście uważam, że skoro zawodnik nawet z takim zespołem jak Szachtar grając z kulawą nogą zdołał prawie strzelić bramę to może warto jednak go spróbować. Wygląda na ciekawego zawodnika po tych skrótach. Trzeba pamiętać, że na napastnikach ciężki trening odbija się najbardziej(brak przyspieszenia itp). Pewnie jest to obecnie zawodnik klasy Ćwielonga , jednak należy pamiętać, że Ćwielong swojej szansy po prostu u nas nie wykorzystał, a Pumosevac ma tą przewagę, że jest bardzo wysoki. Za taką kasę ciężko będzie pozyskać dobrego gracza.
Nowak piłkarsko napewno lepszy, ale będzie napewno chciał większego kontraktu co przy naszym pechu może nam się odbić czkawką. |
Dokładnie tak.
Przecież kiedy ktokolwiek przyjeżdza do Wisły na testy pierwsze co to się sprawdza jego statystyki (zaczyna się wówczas marudzenie że napastnik a tylko 4 bramki jedna z karnego blablabla), ale prawdziwym wykładnikiem są treningi i sparingi w których bierze udział. Przeciez nasi trenerzy mówią o zawodnikach testowanych i z tego co pamiętam pochlebnie wypowiadali sie o Dja Ettienie ( ciekawe co z nim) i Nurkovicu. Trzymam kciuki wówczas, żeby wypadł jak najlepeij i nastrzelał jak najwięcej bramek. No cóż rzadko się jednak zdarza, że na testach trafia się taka perełka. a co do wydźwięku mojego poprzedniego posta drażni mnie strasznie fakt wypowiedzi takich znawców, którym ewidentnie nudzi się w ferie zimowe. To temat o naszej polityce transferowej a nie ich błyskotliwych przemyśleniach. Pozdrawiam P.S Niestety znam Proud, ale przestało mnie to już bawić i najwyższy czas na koniec tej błazenady Pokój |
Dla wszystkich ktorzy tak bardzo nie chca Dawida Nowaka w naszym klubie mam cytat z Brozka:
"W obszernym wywiadzie dla "Przeglądu Sportowego" Brożek komplementuje napastnika z Bełchatowa. Mówi o jego wysokich umiejętnościach, o tym, że to odpowiednia osoba do tego, aby wzmocnić Wisłę. - To zawodnik bardzo dobry technicznie. Umie grać w ataku pozycyjnym, a Wisła w Polsce ma 99 procent takich spotkań. Jest też dobry na kontratak, którego częściej używa się w europejskich pucharach - mówi piłkarz Wisły." wp.pl |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Bardzo ciekawe ze sponsorzy omijaja Wisle :lol: Nastepny nawiedzony desperat, dobrze ze ferie sie juz koncza PS. Autorytet Kazimierski :lol: |
raindog-świetna inwestycja zapłacić za kogoś ok 1mln PLN i podpisywać na pół roku albo na rok.Jak już transfer gotówkowy to co najmniej na 2 lata
|
Co do zawodników testowanych przez Nasz klub to jestem przeciwny podpisywania kontraktów z Issa Ba.Ten piłkarz niebawem skończy 29 lat, a więc młody to on nie jest. Ponadto jego dotychczasowe dokonanie nie powalają na kolana. Ba także w życiu prywatnym nie za bardzo sobie radzi słyszałem o przemocy wobec żony, a także o próbie nielegalnego przewiezienia do Europy konkubiny. Pilkarze grający w Naszych barwach powinni stanowić przykład do naśladowania także poza boiskiem, a Issa tego nie warunku nie spełnai. Tak więc dla Issa Ba zdecydowane NIE!!! Z kolei Stjepan Poljak wydaje mi się być ciekawym zawodnikiem sądząc z przebiegu dotychczasowej kariery, jeśli udało by mu się rozwiązać kontrakt z obecnym klubem to można by mu zaoferować półroczny kontrakt z opcją przedłuzenia o przynajmniej 3 lata. Jestem za daniem szansy Stjepan'owi Poljakowi. Jeśli chodzi o Bratislav'a Punosevac'a jestem za wypożyczeniem tego zawodnika na pół roku z możliwością transsferu definitywnego. Jest to wysoki napastnik, a takowego od dawna poszukuje Skorża. Bratislav Punosevac powinien otrzymać możliwość występów w Wiśle w rundzie wiosennej.
|
Cytat:
Zacznijmy od tego, że to nie J. był zasłoną dymną dla N. Ale może nie uprzedzajmy wypadków... Otóż Jozin z Bazin - wróć, J. C. zgłosił się do S. z informacją, że wyskaucili (wyskautowali?) na Cyprze młodego bramkarza z kartą na ręku i nic, tylko brać. Nasz trener miał wątpliwości, więc zadzwonił do K. z prośbą o opinię, a ten odparł, że J. to młody zdolny bramkarz, który pewnego dnia może być nawet tak dobry, jak P. To wystarczyło. Nauczony przykrymi doświadczeniami i wiedząc, że Amika i Legia też szukają bramkarza S. musiał działać szybko. Problem w tym, że negocjacje utknęły nagle w martwym punkcie, ponieważ J. chciał mieć zagwarantowany w kontrakcie bilet miesięczny na wszystkie linie, a Rada Nadzorcza zgadzała się tylko na te dojeżdżające do stadionu. Stąd właśnie szatański pomysł, żeby wysłać na negocjacje z N. naszego nowego DS (poza tym i tak trzeba było coś z nim zrobić, żeby się nie pętał przy robocie) i kazać mu wynegocjować takie warunki, żeby roczny kontrakt Bośniaka nie przekroczył pierwszego progu podatkowego (najwyżej mu się później jakąś zapomogę załatwi). Ostatecznie negocjacje z "Juhu" zakończyły się sukcesem, ponieważ S. zadzwonił do B., żeby ten wyrobił naszemu nowemu bramkarzowi fałszywą legitymację studencką, a Rada Nadzorcza zgodziła się dorzucić do kontraktu bony do Tesco. Wszelkie podobieństwa do rzeczywistych osób i zdarzeń są jak najzupełniej przypadkowe. Reasumując - masz rację, nasza polityka transferowa jest świetna, nie mamy absolutnie żadnych powodów do narzekań. A tak na marginesie, to za pół roku planujemy z kumplem wyjazd na testy z Wisłą - ja jako bramkarz, a kolega jako brazylijski wysoki napastnik z ligi stanowej (ma prawie dwa metry wzrostu, musi się jeszcze tylko trochę opalić). Profile na transfermarkcie i wikipedii już mamy, teraz klecimy DVD. Nie liczymy, że się dostaniemy, bo ja za szybko dostaję zadyszki a kumpel ma koordynację ruchów Belli Lugossiego, ale kilka dni w Turcji lub na Cyprze, trzygwiazdkowy hotel i wyżywienie za zupełną darmochę... Jak ktoś jest chętny, to szukamy jeszcze australijskiego lewego obrońcy i bułgarskiego prawego pomocnika (ale w tym przypadku trzeba choć trochę znać język). |
Cytat:
a druga połowa wcale nie mówi by ich nie brać tylko polega na opini specjalistów, krótzy obserwują ich na treningach :P |
Cytat:
Naprawdę lewego. Ewentualnie za fińskiego |
Cytat:
To ja się piszę na tego pomocnika :D A tak poważnie to tak jak już kiedyś napisałem z większością transferów w Wiśle jest spory cyrk. Jak można szukać bramkarza przez 2 lata a potem zatrudnić kogoś kogo zwolniono( nie przedłużono kontraktu). Z napastnikami jest podobnie najpierw wynalazek typu Beto, a teraz kolejni testowani zawodnicy nie długo ich liczba przebije liczbę testowanych bramkarzy. Śmieszne to i straszne za razem ja rozumiem, że kryzys, odpadliśmy z el. Ligii Mistrzów ale to chyba nie jest powód żeby testować kilkunastu zawodników i wszystkich odsyłać do domu bo większości przypadków tak jest, nie długo to nikt nie będzie chciał na testy przyjść bo po co jak było przed nim 40 i nikogo nie zatrudnili... Ja dalej jestem za tym żeby dać szansę temu Ba, gość niby ma 29 lat ale ma też za sobą grę w Ligue 1 a przecież podobno szukamy zawodników doświadczonych na boiskach zagranicznych może się nam taki przydać. Zaznaczam od razu żeby nie było, że nie każdy darmowy zawodnik musi skończyć jak Beto ( nie ujmując mu umiejętności). |
Cytat:
A umiejętności się nie liczą, chyba nie chcesz tych testów przejść?! Cytat:
|
Refresh news
wolfy - a prawego obrońcy (tyle że nie najmłodszego) na rezerwę nie potrzebują? Grałem na tej pozycji w szkole, nawet parę bramek strzeliłem jako "zamykający" akcję przy rzutach rożnych :p Dawne czasy.
A poważniej - na oficjalnej nic nie znalazłem, stąd pytanie do lepiej poinformowanych: - Stjepan Poljak - czy coś o nim wiadomo (tzn. czy Wisła planuje go zatrudnić, czy mówi mu "do widzenia" ze względu na jego skomplikowaną sytuację z klubem z Turcji)? - Rafał Boguski - wiem że ma "niewielką" ?? kontuzję - a kiedy może wrócić do gry? - czy na "drugim zgrupowaniu" ktoś jeszcze będzie testowany/ zaproszony na test-mecz? Wszak Skorża mówił, że pod koniec okienka będzie ewentualnie łatwiej kogoś pozyskać. |
ja bym brał tego Nowaka.Obserwuję Go i ma wielką łatwość w dochodzeniu do sytuacji strzeleckich jakby przestał łapać kontuzje...Mielibyśmy atak jak kiedyś Żuraw-Franek.A do tego Garguła przecież dobrze Go zna z GKSu i świetnie by się rozumieli.
|
podobno na naszej-klasie mozna sie zapisywac na testy;]
A tak na poważnie. Może znowu słabym składem wygramy Lige, i bedziemy sie cieszyć ze Maciuś to czarodziej |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl