Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

riv 12.02.2013 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fanic (Post 1298295)
Ibrahim Gnanou (lewy obrońca lub stoper, 25 lat) - 19-krotny reprezentant Burkina Faso jak na obrońcę strzela sporo goli. Dla Ałanii Władykaukaz przez trzy sezony zdobył 8 bramek w 66 ligowych występach. Odszedł z Rosji w lipcu. Grał na Pucharze Narodów Afryki w 2012 r.

Ten murzyn to ponoć skała na do przejścia...jak jest w formie, a formy to on nie widział od półtorej roku, dlatego Ałania się go pozbyła (choć to wyedy była tylko 2 liga rosyjska). W Wiśle na 100% by się nie odbudował.

Tominho 25.02.2013 17:09

Jeśli Cupiał rzeczywiście chce dalej finansować Wisłę i ma jakieś tam plany na budowę nowej drużyny, to przy przebiegłym dyrektorze sportowym można to zrobić za 2 mln euro... Taki zespół spokojnie by grał o podium w naszej lidze :)

ODCHODZĄ PO SEZONIE (schodzimy przy okazji z ogromnych kontraktów):

Pareiko - 0
Jaliens - 0
Chavez - 300 tys. euro (?) (200 tys. dla nas, rzeszta gdzieś tam do Hondurasu)
Sobolewski - 0
Kosowski - 0
Iliev - 0
Sikorski - 0
Genkov - 200 tys. euro (?) - mam nadzieję, że do końca tego sezonu strzeli chociaż 3-4 bramki, żeby taka cena była realna

PRZYCHODZĄ:

Łukasz Broź - 300 tys. euro (?)
Tomasz Lisowski/Mariusz Magiera (liczę na Nawałkę w przypadku Magiery) - 300 tys. euro (?)
Piotr Brożek - 0
Michał Nalepa - 0
Łukasz Piątek - 300 tys. euro (albo nawet za darmo, jak Polonia się rozpadnie)
Sebastian Mila - 0
Szymon Pawłowski - 0
[TERAZ CZAS NA HIT TRANSFEROWY (jak kiedyś Żurawski) - Paweł Wszołek/Waldemar Sobota - 1 mln euro]
Ruben Jurado - 0
Paweł Brożek - 0 (jak nie będzie grał, to pewnie rozwiąże kontrakt, a wtedy tylko Wisła) :)
Tajemniczy Snajper, o którym nie mam zielonego pojęcia - 0/300 tys. euro :D

NASZA KADRA NA SEZON 2013/14 ;)

TRENER - Adam Nawałka, który to wszystko ogarnie!

BR
Kelemen, Miśkiewicz, Bieszczad

OBR
Broź, Burliga, Głowacki, Czekaj, Bunoza, Nalepa, Jovanović, Piotr Brożek, Lisowski (Magiera)

POM
Małecki, Sz. Pawłowski, Wilk, Uryga, Chrapek, Piątek, Mila, Garguła, Sobota (Wszołek), Sarki(?), Szewczyk

NP
Boguski, Paweł Brożek, Ruben Jurado, (tajemniczy wysoki napastnik?)

Kadra jest wypisana wg kolejności grania na poszczególnych pozycjach, zaczynając od prawej strony.

Czekam na gorące komentarze pod moim adresem związane z tym, że bawię się w menago :D

P.S Tak, gram w Football Managera.
P.S 2 Mamy zespół złożony z Polaków i zaledwie kilku obcokrajowców :)

AYALA 26.02.2013 11:01

Janote bym z Korony sprowadził jako rozgrywającego, tym bardziej że w czerwcu konczy mu sie kontrakt.

Obcokrajowcy ? To bym poszukał w 2 lidze Portugalskiej kilku zawodników (ale nie 30 letnich !!!! tylko max 26 lat)

Watts 26.02.2013 11:01

Łukasz Broź zamieni Widzew nie na Legię, a Jagiellonię?

Cytat:

Nie tylko Legia Warszawa jest zainteresowana sprowadzeniem Łukasza Brozia. O kapitana Widzewa pyta też Jagiellonia - dowiedział się portal Łódź.sport.pl
Białostoczanie w pierwszym wiosennym meczu w ekstraklasie przegrali aż 0:4 na wyjeździe z Podbeskidziem Bielsko-Biała. Piłkarze Jagiellonii popełnili w tym pojedynku m.in. katastrofalne błędy w obronie. Być może właśnie dlatego sondują teraz możliwość pozyskania Brozia. Chociaż jak dowiedział się portal Łódź.sport.pl, Jagiellonia nie złożyła jeszcze Widzewowi oficjalnej oferty na piśmie, tylko pytała o warunki transferu 27-letniego obrońcy do Białegostoku.
http://www.bialystok.sport.pl/sport-...iellonie_.html

Bednarz działaj, do diaska.

leyzer87 26.02.2013 11:17

Ja tylko nie potrafię zrozumieć, jakim cudem przy takiej bryndzy w składzie mogliśmy odpuścić, okazuje się utalentowaną grupę zawodników. Magierę, Brozia, Kwieka(przecież u Henia grał), Trelę(jak ktoś już zwrócił uwagę, bramkarze wtedy byli marni), utalentowanego Maka, nawet Mączyńskiego, czy Kokoszkę. Ci wszyscy zawodnicy już u nas byli i niedostali prawdziwej szansy. Porażka organizacyjna i dyletanctwo, bo jak wszyscy widzą, dziś by się bardzo przydali.

Watts 26.02.2013 11:20

leyzer87 - w Wiśle grał Mateusz Broź.

szprotson 26.02.2013 11:31

Cytat:

Kapitan Widzewa zarabia miesięcznie 40 tysięcy złotych, a w obecnej sytuacji klubu, to stanowczo zbyt wiele.

Legia przedłożyła w czwartek piłkarzowi propozycję kontraktu, wedle którego zarabiałby o ok. 20 procent więcej niż w Łodzi. Reprezentacyjny obrońca liczy jednak na wyższe apanaże, dlatego pierwszą ofertę "Wojskowych" odrzucił
Cytat:

Mateusz Święcicki ‏@matiswiecicki
. Sama oferta kontraktu dla ŁB była podobno śmieszna.
co ma działąć ? Ma dać więcej niż Legia? Skoro nie mógł dać wiecej za innych to teraz niby ma dać ?
Moze wrzucicie jeszcze link ze John Carew jest wolny i gada z Interem a w lecie chciał do Legii - Bednarz działaj ?
Mierz siły na zamiary do ch**a wacława. Nie widze zadnych przesłanek na transfer jakiegokolwiek niezłego polaka z naszej ligi, takiego Matrasa byśmy nie wyciągneli a co dopiero Brozia.

leyzer87 26.02.2013 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leyzer87 (Post 1301014)
Ja tylko nie potrafię zrozumieć, jakim cudem przy takiej bryndzy w składzie mogliśmy odpuścić, okazuje się utalentowaną grupę zawodników. Magierę, Brozia, Kwieka(przecież u Henia grał), Trelę(jak ktoś już zwrócił uwagę, bramkarze wtedy byli marni), utalentowanego Maka, nawet Mączyńskiego, czy Kokoszkę, albo Stawarczyk. Ci wszyscy zawodnicy już u nas byli i niedostali prawdziwej szansy. Porażka organizacyjna i dyletanctwo, bo jak wszyscy widzą, dziś by się bardzo przydali.

EDIT:
Fakt, mój błąd, Łukasz nie grał u nas.

marcin_częstochowa 27.02.2013 05:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leyzer87 (Post 1301014)
Ja tylko nie potrafię zrozumieć, jakim cudem przy takiej bryndzy w składzie mogliśmy odpuścić, okazuje się utalentowaną grupę zawodników. Magierę, Brozia, Kwieka(przecież u Henia grał), Trelę(jak ktoś już zwrócił uwagę, bramkarze wtedy byli marni), utalentowanego Maka, nawet Mączyńskiego, czy Kokoszkę. Ci wszyscy zawodnicy już u nas byli i niedostali prawdziwej szansy. Porażka organizacyjna i dyletanctwo, bo jak wszyscy widzą, dziś by się bardzo przydali.

Ci wymienieni przez Ciebie zawodnicy, w Wiśle, która walczy o LM tylko by się marnowali. No może Trela mógłby jakoś zaistnieć.
Dzisiaj Wisła jest w zupełnie innym miejscu i takie rozważania nie mają większego sensu.

Watts 27.02.2013 07:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1301019)
co ma działąć ? Ma dać więcej niż Legia? Skoro nie mógł dać wiecej za innych to teraz niby ma dać ?
Moze wrzucicie jeszcze link ze John Carew jest wolny i gada z Interem a w lecie chciał do Legii - Bednarz działaj ?
Mierz siły na zamiary do ch**a wacława. Nie widze zadnych przesłanek na transfer jakiegokolwiek niezłego polaka z naszej ligi, takiego Matrasa byśmy nie wyciągneli a co dopiero Brozia.

A to zwracam honor. Nie spodziewałem się, że tyle zarabia, aczkolwiek zastanawiam się, jak często te pieniądze w ogóle widzi na oczy. Inna sprawa, że gdyby Cupiał chciał, to wyciągnąłby i jednego, i drugiego, ale chyba już nie zmieni swojego podejścia do polskich zawodników.

cfa 27.02.2013 07:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tominho (Post 1300837)
Tajemniczy Snajper, o którym nie mam zielonego pojęcia - 0/300 tys. euro :D

Wyszukany przez Jacka Bednarza, na tajemniczej płycie dvd przesłanej przez anonimowego menagera któremu żal jest naszego p.o. prezesa. Napastnik ten okazuje się równie utalentowany jak Neymar i Wisła po rundzie jesiennej sprzeda go za 30 mln euro. 3% z tej kwoty zostanie przeznaczone na reinwestycje, a sam Jacek dozgonnie zostanie na stanowisku prezesa (w nagrodę za te 30 baniek ...)

Tominho 27.02.2013 16:31

@cfa - byłoby fajnie :)

A tak na poważnie, to miałem na myśli jakiś strzał w "10" w stylu Rudnevs, Biton czy kiedyś Svitlica w Legii. Jeśli już te wzmocnienia miałyby być poważne (w sensie walka o MP), to mam nadzieję, że ten "Tajemniczy Snajper" będzie wcześniej przez kogoś oglądany i dopiero wtedy zakontraktowany. Skoro pogłoski o budowie nowej drużyny się sprawdzą, to mam nadzieję, że piłkarze będą obserwowani już teraz, a nie tylko w ostatnich kolejkach sezonu.

Inaczej mówiąc, wierzę w długofalowe myślenie Bendarza (warunek: zielone światło od Bogusława). Myślę o zawodniku zagranicznym, bo polskiego napastnika w naszym zasięgu w tej chwili nie widzę...

cfa 27.02.2013 20:53

@Tomi
przy scenariuszu jaki opisałem wolałbym, żeby Jacek dostał milion ojro odprawy tylko po to żeby dał sobie spokój już z piłką w polsce ....

TRNKRN 05.03.2013 19:28

Ciekawie wieści dochodzą z Belgradu, zadłużona po uszy Crvena Zvezda nie ma kasy na wypłaty dla piłkarzy, można by wyciągnąć od nich jakichś młodych (zwłaszcza jeśli rozwiązaliby kontrakt i nie trzeba było płacić odstępnego...). Myślę, że po odejściu paru graczy zwolni się kilkaset tysięcy euro, co moglibyśmy przeznaczyć m. in. na napastnika (Ongjen Mudrinski, 21 lat, 9 bramek w 18 meczach) czy też lewego obrońcę (Filip Mladenovac, 21 lat, 16 meczów w tym sezonie)... Wiadomo, że nie walnęlibyśmy im po 300 tys. euro, ale z ich obecną mizerią (podobno ostatnio dostali całe... 600 euro wypłaty) nawet 180-200 tys. lepsze niż wieczne czekanie na wypłaty (mimo, że u nas z tym też nie najlepiej ostatnio...)

wolfy 05.03.2013 19:33

Z własnych źródeł wiem, że w kontenerowcu który jutro wpływa do Gdańska, w kontenerze z bananami ma się ukrywać pięciu murzynów. Jeżeli to nie Jacek organizował przerzut, to mimo wszystko powinien się tematem zainteresować.

Tylko niech tym razem nie zapomni wiz załatwić...

Kamil_mchw 05.03.2013 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRNKRN (Post 1302313)
Ciekawie wieści dochodzą z Belgradu, zadłużona po uszy Crvena Zvezda nie ma kasy na wypłaty dla piłkarzy, można by wyciągnąć od nich jakichś młodych (zwłaszcza jeśli rozwiązaliby kontrakt i nie trzeba było płacić odstępnego...). Myślę, że po odejściu paru graczy zwolni się kilkaset tysięcy euro, co moglibyśmy przeznaczyć m. in. na napastnika (Ongjen Mudrinski, 21 lat, 9 bramek w 18 meczach) czy też lewego obrońcę (Filip Mladenovac, 21 lat, 16 meczów w tym sezonie)... Wiadomo, że nie walnęlibyśmy im po 300 tys. euro, ale z ich obecną mizerią (podobno ostatnio dostali całe... 600 euro wypłaty) nawet 180-200 tys. lepsze niż wieczne czekanie na wypłaty (mimo, że u nas z tym też nie najlepiej ostatnio...)

no nie bardzo...
nie płacą nie od wczoraj... ale jakoś nie przeszkadza im to wydać 1mln euro na transfery do klubu... albo odrzucać wielomilionowe oferty klubów z Włoch, Rosji czy Anglii za takiego Lazovica, a to nie jedyny dobry piłkarz.

TRNKRN 05.03.2013 22:55

W tej przerwie nie zrobili żadnego większego transferu gotówkowego, a oferty mogą odrzucać dopóki zawodnicy mają kontrakty - w przypadku nie wypłacania pieniędzy są podstawy do jego rozwiązania - także przy większych chęciach da się od nich wyciągnąć graczy (tylko trzeba chcieć) - bo zaległości płacowe są przynajmniej od listopada...

Kamil_mchw 05.03.2013 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRNKRN (Post 1302336)
W tej przerwie nie zrobili żadnego większego transferu gotówkowego, a oferty mogą odrzucać dopóki zawodnicy mają kontrakty - w przypadku nie wypłacania pieniędzy są podstawy do jego rozwiązania - także przy większych chęciach da się od nich wyciągnąć graczy (tylko trzeba chcieć) - bo zaległości płacowe są przynajmniej od listopada...

ale nawet jak UEFA rozwiąże ich kontrakty i będą wolnymi zawodnikami to wydaje mi się że każdy z nich będzie chciał iść do takiego np. Napoli i zarabiać 1,5 mln euro za sezon i zostać 0,5 mln euro za podpis... niż iść do 13 drużyny PL ligi gdzie dostaną 100 tyś euro i piękny uśmiech łysej pały za podpis...

TRNKRN 05.03.2013 23:17

Dlatego mówimy o plotkach i propozycjach, gdybyśmy my byli tą hipotetyczną łysą pałą ;)

Poza tym jest kryzys, nawet takie Napoli nie zatrudni każdego, a gdyby to umiejętnie poprowadzić, to dałoby się z pewnością takiego tu ściągnąć. (Do momentu zobaczenia ścierniska zwanego naszym boiskiem treningowym - w takim wypadku oprowadzić po stadionie, a o bazie szkoleniowej nie wspominać... :) )

AYALA 06.03.2013 08:26

wczoraj powołano kadre U-17
http://www.90minut.pl/news/206/news2...rniej-eME.html

może zamiast tych przepłaconych obcokrajowców co chcą tylko kasiore wyciągnąć to sprowadzić 2-3 juniorów ? Tak robi Wenger w Arsenalu i dobrze na tym wychodzi

cfa 06.03.2013 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1302360)
wczoraj powołano kadre U-17
http://www.90minut.pl/news/206/news2...rniej-eME.html

może zamiast tych przepłaconych obcokrajowców co chcą tylko kasiore wyciągnąć to sprowadzić 2-3 juniorów ? Tak robi Wenger w Arsenalu i dobrze na tym wychodzi

Ale boss jasno powiedział w wywiadzie, że woli obcokrajowców bo oni nie sprawiają problemów. Wg. mnie jak najbardziej Twoja propozycja jest fajna no ale szkoda, że nie mamy nic do powiedzenia ... ach i jeszcze do tego potrzebny byłby trener który by się nie bał skorzystac z takich młodziaków.

arti 06.03.2013 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1302369)
Ale boss jasno powiedział w wywiadzie, że woli obcokrajowców bo oni nie sprawiają problemów. Wg. mnie jak najbardziej Twoja propozycja jest fajna no ale szkoda, że nie mamy nic do powiedzenia ... ach i jeszcze do tego potrzebny byłby trener który by się nie bał skorzystac z takich młodziaków.

I trener, który podciągnąłby takich młodziaków do poziomu 1 drużyny i był jeszcze takim wychowawcą.
No i jeszcze równe boisko(-a) by się przydały...

borys 06.03.2013 10:34

http://www.warszawa.sport.pl/sport-w...a_tydzien.html

Bednarz rusz dupe po Piątka.

Kamil_mchw 06.03.2013 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1302382)
wis.la/f29vf

Bednarz rusz dupe po Piątka.

piątek zarabia w Polonii 150 tyś euro rocznie... a to podejrzewam dla Łysego zbyt duży wydatek.
kwota znaleziona w 3 różnych artykułach z google...

arti 06.03.2013 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1302386)
piątek zarabia w Polonii 150 tyś euro rocznie... a to podejrzewam dla Łysego zbyt duży wydatek.
kwota znaleziona w 3 różnych artykułach z google...

Zarabia?:)

kaco1985 06.03.2013 11:36

Priorytetem dla Wisły powinien byc Szymon Pawłowski, następnie sprowadzic trzeba bramkarza, jak nie Skorupski to może Przyrowski... Następnie braci Maków i jak się uda to młodego Przybyckiego z Poloni. Jeśli w lecie będą te fundusze, a w Poloni wyprzedasz , więc moze Wszołek, Piątek no i może ten Gołębiewski. Odmłodzilibysmy kadre Polakami z duzym potencjałem nie dużym kosztem. Do tego Adam Nawałka i można by było liczyć na duży zryw.

Lysy 06.03.2013 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaco1985 (Post 1302396)
Priorytetem dla Wisły powinien byc Szymon Pawłowski, następnie sprowadzic trzeba bramkarza, jak nie Skorupski to możePrzyrowski...

Chłopie chcesz nasz spuścić z ligi? Naprawdę tak Wisły nie lubisz, że życzysz jej najgorszego bramkarza w lidze?
Wiesz chociaż skąd się wzięły i co oznaczają tzw. "przyrosie" ?

Pawłowski to też nie typ piłkarza, dla Wisły. Szklanka w dodatku już nie młody. Mielibyśmy Garguła/Łobodziński/Dawidowski bis.

Jak już się interesować to zawodnikami pokroju :
http://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Ginczek

Nie mówię o samym Danielu który robi furorę w 2 Bundeslidze i prędzej przejdzie do czołowego niemieckiego klubu niż Wisły. Druga sprawa , że pewnie St. Pauli lepiej płaci :rotfl:

Kamil_mchw 06.03.2013 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1302390)
Zarabia?:)

ma zapisane w kontrakcie... wątpię żeby chciał obniżać swoje wymagania finansowe... poza tym jeśli rozwiązałby już ten kontrakt z Polonią to podejrzewam że wybrałby... o ile ma ogarniętego manago grę dla średniaka 2 bundesligi gdzie średnia płaca u nich to u nas tzw. "kominy płacowe".

wg. mnie skoro nie mamy szkółki piłkarskiej i nie potrafimy sobie wychować piłkarza to trzeba takich młodzieńców wykradać (w miarę możliwości) innym klubom.

przykład:
Pamiętam jak kiedyś się podniecano Armandem Ellą z rezerw Barcy... mówiło się że to następca Henry'ego, jednak kiedy kończył mu się kontrakt Barca zaproponowała mu przedłużenie kontraktu juniorskiego (poszukajcie w google) a ten uważał że w wieku 19 lat powinien grać w 1 drużynie i zarabiać godnie... nie przedłużył kontraktu i odszedł do Karpat Lwów. Jak sobie tam radzi... nie wiem.

Młodzi piłkarze potęg Premier League wypożyczani są do 3 albo 2 ligi ang. Jeśli dany piłkarz nie będzie grał i nie będzie się rozwijał to żegnają go bez problemu... Co roku wymieniana jest połowa składu rezerw, ale i tak rzadko kiedy jakiś wychowanek wchodzi do 1 składu.

Obczajcie PSG... czy piłkarze z rezerw mają szanse wygryźć ze składu Zlatana czy Verattiego? A w Wiśle mogliby być gwiazdami...

emjot 06.03.2013 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaco1985 (Post 1302396)
Priorytetem dla Wisły powinien byc Szymon Pawłowski, następnie sprowadzic trzeba bramkarza, jak nie Skorupski to może Przyrowski... Następnie braci Maków i jak się uda to młodego Przybyckiego z Poloni. Jeśli w lecie będą te fundusze, a w Poloni wyprzedasz , więc moze Wszołek, Piątek no i może ten Gołębiewski. Odmłodzilibysmy kadre Polakami z duzym potencjałem nie dużym kosztem. Do tego Adam Nawałka i można by było liczyć na duży zryw.

a jak nie Przyrowski to Cabaj, bo nikt nie puszcza takich pięknych cabajów jak on
dajcie spokój...

arti 06.03.2013 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1302401)
a jak nie Przyrowski to Cabaj, bo nikt nie puszcza takich pięknych cabajów jak on
dajcie spokój...

I tak wiadomo, że na końcu przyjdzie ...Pawełek :lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl