![]() |
Cytat:
|
Jeśli Cupiał rzeczywiście chce dalej finansować Wisłę i ma jakieś tam plany na budowę nowej drużyny, to przy przebiegłym dyrektorze sportowym można to zrobić za 2 mln euro... Taki zespół spokojnie by grał o podium w naszej lidze :)
ODCHODZĄ PO SEZONIE (schodzimy przy okazji z ogromnych kontraktów): Pareiko - 0 Jaliens - 0 Chavez - 300 tys. euro (?) (200 tys. dla nas, rzeszta gdzieś tam do Hondurasu) Sobolewski - 0 Kosowski - 0 Iliev - 0 Sikorski - 0 Genkov - 200 tys. euro (?) - mam nadzieję, że do końca tego sezonu strzeli chociaż 3-4 bramki, żeby taka cena była realna PRZYCHODZĄ: Łukasz Broź - 300 tys. euro (?) Tomasz Lisowski/Mariusz Magiera (liczę na Nawałkę w przypadku Magiery) - 300 tys. euro (?) Piotr Brożek - 0 Michał Nalepa - 0 Łukasz Piątek - 300 tys. euro (albo nawet za darmo, jak Polonia się rozpadnie) Sebastian Mila - 0 Szymon Pawłowski - 0 [TERAZ CZAS NA HIT TRANSFEROWY (jak kiedyś Żurawski) - Paweł Wszołek/Waldemar Sobota - 1 mln euro] Ruben Jurado - 0 Paweł Brożek - 0 (jak nie będzie grał, to pewnie rozwiąże kontrakt, a wtedy tylko Wisła) :) Tajemniczy Snajper, o którym nie mam zielonego pojęcia - 0/300 tys. euro :D NASZA KADRA NA SEZON 2013/14 ;) TRENER - Adam Nawałka, który to wszystko ogarnie! BR Kelemen, Miśkiewicz, Bieszczad OBR Broź, Burliga, Głowacki, Czekaj, Bunoza, Nalepa, Jovanović, Piotr Brożek, Lisowski (Magiera) POM Małecki, Sz. Pawłowski, Wilk, Uryga, Chrapek, Piątek, Mila, Garguła, Sobota (Wszołek), Sarki(?), Szewczyk NP Boguski, Paweł Brożek, Ruben Jurado, (tajemniczy wysoki napastnik?) Kadra jest wypisana wg kolejności grania na poszczególnych pozycjach, zaczynając od prawej strony. Czekam na gorące komentarze pod moim adresem związane z tym, że bawię się w menago :D P.S Tak, gram w Football Managera. P.S 2 Mamy zespół złożony z Polaków i zaledwie kilku obcokrajowców :) |
Janote bym z Korony sprowadził jako rozgrywającego, tym bardziej że w czerwcu konczy mu sie kontrakt.
Obcokrajowcy ? To bym poszukał w 2 lidze Portugalskiej kilku zawodników (ale nie 30 letnich !!!! tylko max 26 lat) |
Łukasz Broź zamieni Widzew nie na Legię, a Jagiellonię?
Cytat:
Bednarz działaj, do diaska. |
Ja tylko nie potrafię zrozumieć, jakim cudem przy takiej bryndzy w składzie mogliśmy odpuścić, okazuje się utalentowaną grupę zawodników. Magierę, Brozia, Kwieka(przecież u Henia grał), Trelę(jak ktoś już zwrócił uwagę, bramkarze wtedy byli marni), utalentowanego Maka, nawet Mączyńskiego, czy Kokoszkę. Ci wszyscy zawodnicy już u nas byli i niedostali prawdziwej szansy. Porażka organizacyjna i dyletanctwo, bo jak wszyscy widzą, dziś by się bardzo przydali.
|
leyzer87 - w Wiśle grał Mateusz Broź.
|
Cytat:
Cytat:
Moze wrzucicie jeszcze link ze John Carew jest wolny i gada z Interem a w lecie chciał do Legii - Bednarz działaj ? Mierz siły na zamiary do ch**a wacława. Nie widze zadnych przesłanek na transfer jakiegokolwiek niezłego polaka z naszej ligi, takiego Matrasa byśmy nie wyciągneli a co dopiero Brozia. |
Cytat:
Fakt, mój błąd, Łukasz nie grał u nas. |
Cytat:
Dzisiaj Wisła jest w zupełnie innym miejscu i takie rozważania nie mają większego sensu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
@cfa - byłoby fajnie :)
A tak na poważnie, to miałem na myśli jakiś strzał w "10" w stylu Rudnevs, Biton czy kiedyś Svitlica w Legii. Jeśli już te wzmocnienia miałyby być poważne (w sensie walka o MP), to mam nadzieję, że ten "Tajemniczy Snajper" będzie wcześniej przez kogoś oglądany i dopiero wtedy zakontraktowany. Skoro pogłoski o budowie nowej drużyny się sprawdzą, to mam nadzieję, że piłkarze będą obserwowani już teraz, a nie tylko w ostatnich kolejkach sezonu. Inaczej mówiąc, wierzę w długofalowe myślenie Bendarza (warunek: zielone światło od Bogusława). Myślę o zawodniku zagranicznym, bo polskiego napastnika w naszym zasięgu w tej chwili nie widzę... |
@Tomi
przy scenariuszu jaki opisałem wolałbym, żeby Jacek dostał milion ojro odprawy tylko po to żeby dał sobie spokój już z piłką w polsce .... |
Ciekawie wieści dochodzą z Belgradu, zadłużona po uszy Crvena Zvezda nie ma kasy na wypłaty dla piłkarzy, można by wyciągnąć od nich jakichś młodych (zwłaszcza jeśli rozwiązaliby kontrakt i nie trzeba było płacić odstępnego...). Myślę, że po odejściu paru graczy zwolni się kilkaset tysięcy euro, co moglibyśmy przeznaczyć m. in. na napastnika (Ongjen Mudrinski, 21 lat, 9 bramek w 18 meczach) czy też lewego obrońcę (Filip Mladenovac, 21 lat, 16 meczów w tym sezonie)... Wiadomo, że nie walnęlibyśmy im po 300 tys. euro, ale z ich obecną mizerią (podobno ostatnio dostali całe... 600 euro wypłaty) nawet 180-200 tys. lepsze niż wieczne czekanie na wypłaty (mimo, że u nas z tym też nie najlepiej ostatnio...)
|
Z własnych źródeł wiem, że w kontenerowcu który jutro wpływa do Gdańska, w kontenerze z bananami ma się ukrywać pięciu murzynów. Jeżeli to nie Jacek organizował przerzut, to mimo wszystko powinien się tematem zainteresować.
Tylko niech tym razem nie zapomni wiz załatwić... |
Cytat:
no nie bardzo... nie płacą nie od wczoraj... ale jakoś nie przeszkadza im to wydać 1mln euro na transfery do klubu... albo odrzucać wielomilionowe oferty klubów z Włoch, Rosji czy Anglii za takiego Lazovica, a to nie jedyny dobry piłkarz. |
W tej przerwie nie zrobili żadnego większego transferu gotówkowego, a oferty mogą odrzucać dopóki zawodnicy mają kontrakty - w przypadku nie wypłacania pieniędzy są podstawy do jego rozwiązania - także przy większych chęciach da się od nich wyciągnąć graczy (tylko trzeba chcieć) - bo zaległości płacowe są przynajmniej od listopada...
|
Cytat:
ale nawet jak UEFA rozwiąże ich kontrakty i będą wolnymi zawodnikami to wydaje mi się że każdy z nich będzie chciał iść do takiego np. Napoli i zarabiać 1,5 mln euro za sezon i zostać 0,5 mln euro za podpis... niż iść do 13 drużyny PL ligi gdzie dostaną 100 tyś euro i piękny uśmiech łysej pały za podpis... |
Dlatego mówimy o plotkach i propozycjach, gdybyśmy my byli tą hipotetyczną łysą pałą ;)
Poza tym jest kryzys, nawet takie Napoli nie zatrudni każdego, a gdyby to umiejętnie poprowadzić, to dałoby się z pewnością takiego tu ściągnąć. (Do momentu zobaczenia ścierniska zwanego naszym boiskiem treningowym - w takim wypadku oprowadzić po stadionie, a o bazie szkoleniowej nie wspominać... :) ) |
wczoraj powołano kadre U-17
http://www.90minut.pl/news/206/news2...rniej-eME.html może zamiast tych przepłaconych obcokrajowców co chcą tylko kasiore wyciągnąć to sprowadzić 2-3 juniorów ? Tak robi Wenger w Arsenalu i dobrze na tym wychodzi |
Cytat:
|
Cytat:
No i jeszcze równe boisko(-a) by się przydały... |
|
Cytat:
piątek zarabia w Polonii 150 tyś euro rocznie... a to podejrzewam dla Łysego zbyt duży wydatek. kwota znaleziona w 3 różnych artykułach z google... |
Cytat:
|
Priorytetem dla Wisły powinien byc Szymon Pawłowski, następnie sprowadzic trzeba bramkarza, jak nie Skorupski to może Przyrowski... Następnie braci Maków i jak się uda to młodego Przybyckiego z Poloni. Jeśli w lecie będą te fundusze, a w Poloni wyprzedasz , więc moze Wszołek, Piątek no i może ten Gołębiewski. Odmłodzilibysmy kadre Polakami z duzym potencjałem nie dużym kosztem. Do tego Adam Nawałka i można by było liczyć na duży zryw.
|
Cytat:
Wiesz chociaż skąd się wzięły i co oznaczają tzw. "przyrosie" ? Pawłowski to też nie typ piłkarza, dla Wisły. Szklanka w dodatku już nie młody. Mielibyśmy Garguła/Łobodziński/Dawidowski bis. Jak już się interesować to zawodnikami pokroju : http://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Ginczek Nie mówię o samym Danielu który robi furorę w 2 Bundeslidze i prędzej przejdzie do czołowego niemieckiego klubu niż Wisły. Druga sprawa , że pewnie St. Pauli lepiej płaci :rotfl: |
Cytat:
ma zapisane w kontrakcie... wątpię żeby chciał obniżać swoje wymagania finansowe... poza tym jeśli rozwiązałby już ten kontrakt z Polonią to podejrzewam że wybrałby... o ile ma ogarniętego manago grę dla średniaka 2 bundesligi gdzie średnia płaca u nich to u nas tzw. "kominy płacowe". wg. mnie skoro nie mamy szkółki piłkarskiej i nie potrafimy sobie wychować piłkarza to trzeba takich młodzieńców wykradać (w miarę możliwości) innym klubom. przykład: Pamiętam jak kiedyś się podniecano Armandem Ellą z rezerw Barcy... mówiło się że to następca Henry'ego, jednak kiedy kończył mu się kontrakt Barca zaproponowała mu przedłużenie kontraktu juniorskiego (poszukajcie w google) a ten uważał że w wieku 19 lat powinien grać w 1 drużynie i zarabiać godnie... nie przedłużył kontraktu i odszedł do Karpat Lwów. Jak sobie tam radzi... nie wiem. Młodzi piłkarze potęg Premier League wypożyczani są do 3 albo 2 ligi ang. Jeśli dany piłkarz nie będzie grał i nie będzie się rozwijał to żegnają go bez problemu... Co roku wymieniana jest połowa składu rezerw, ale i tak rzadko kiedy jakiś wychowanek wchodzi do 1 składu. Obczajcie PSG... czy piłkarze z rezerw mają szanse wygryźć ze składu Zlatana czy Verattiego? A w Wiśle mogliby być gwiazdami... |
Cytat:
dajcie spokój... |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl