Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

serek.c2 25.02.2019 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Levis88 (Post 1534473)
Myślisz, że każdy mój post jest o Tobie? Serio?...

Odpowiadałeś koledze, który o mnie wspomniał. Parę chwil wcześniej brałeś udział w dyskusji na sb. Naprawdę nie mogłem uznać, że piszesz o mnie? Tym bardziej, że już w moją stronę kierowałeś zarzuty, a też nie pisałeś bezpośrednio.

Gercu 26.02.2019 07:29

Psy szczekają, a karawana jedzie dalej. Królewski i spółka powinni mieć co najmniej pół roku kredytu zaufania,szczególnie, że dwa miesiące temu klub nie istniał. Szkoda, że na Twitterze i innych mediach społecznościowych już zaczyna się podszczypywanie nowych władz. I to przez ludzi, którzy w większości nabrali się, lub bezpośrednio uczestniczyli w "starym układzie"..

willow 26.02.2019 08:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gercu (Post 1534481)
Psy szczekają, a karawana jedzie dalej. Królewski i spółka powinni mieć co najmniej pół roku kredytu zaufania,szczególnie, że dwa miesiące temu klub nie istniał. Szkoda, że na Twitterze i innych mediach społecznościowych już zaczyna się podszczypywanie nowych władz. I to przez ludzi, którzy w większości nabrali się, lub bezpośrednio uczestniczyli w "starym układzie"..

zapodaj linka do TT, bo nie mogę znaleźć nigdzie tego szczekania....

Gercu 26.02.2019 08:26

https://twitter.com/Avanti__News/sta...36684023058432

Armin 26.02.2019 09:04

Jak mam mieć wybór miedzy stadionem bez wulgaryzmów z pozytywnym dopingiem bez pozdrowień do wiezienia ale ze stabilnym finansowaniem a chuliganeria, bluzgami, obrzucaniem własnych kibiców racami i niepewnym finansowaniem to jednak wole to pierwsze. Żal tego że ta grupa kończy działalność ale inaczej się widać nie da - trzymam kciuki za obecne władze żeby nie dały się zastraszyć i pogoniły ludzi którzy prawie doprowadzili do upadku.

krasny 26.02.2019 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Armin (Post 1534484)
Jak mam mieć wybór miedzy stadionem bez wulgaryzmów z pozytywnym dopingiem bez pozdrowień do wiezienia ale ze stabilnym finansowaniem a chuliganeria, bluzgami, obrzucaniem własnych kibiców racami i niepewnym finansowaniem to jednak wole to pierwsze. Żal tego że ta grupa kończy działalność ale inaczej się widać nie da - trzymam kciuki za obecne władze żeby nie dały się zastraszyć i pogoniły ludzi którzy prawie doprowadzili do upadku.

Zastanawiające że grupa kończy działalność w momencie kiedy zostali odcięci od kasy...

serek.c2 26.02.2019 09:55

Starzy Bywalcy zostali odcięci od kasy?

DoggTS 26.02.2019 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gercu (Post 1534483)

:rotfl:
ten styl oświadczeń... klub prawie upadł a oni dalej swoje...

a tak z ciekawości:
"W związku z tym zaproszenie po 60 dzieciaków, jak to miało miejsce podczas meczu z Jagiellonią, jest dla nas, z powodów finansowych, niemożliwe."
co to za ludzie? bezrobotni? skonczylo sie dojenie klubu?

ze strony:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/Bilety/Sektor_Szkolny/
bilety po 5 zl lub 15 od dziecka plus opiekun za 5 / 15 / 35 zl.
dla poważnej grupy wydanie ok 1 000 PLN to chyba nie powinien być problem...

tomasz_19 26.02.2019 10:24

Tak jak kolega wyżej napisał, dojenie Wisły dobiega końca to i tzw. "wierni kibice" się odwracają od klubu.

Karherop 26.02.2019 10:50

To oświadczenie jest dramatyczne .
Skomentuje to tylko tak, gdyby Panowie Wisłocki, Królewski, Lesnadorski i reszta prezentowali takie podejście do negocjacji jak owe stowarzyszenie to Wisły już dawno by nie było.

Ciągle slysze że problemem jest brak wyjazdów.. to do cholery kiedy ktoś weźmie odpowiedzialnośc za organizację, grupę itd skoro to takie proste wedle wielu osob.
Piłeczka nie jest po stronie Wislockiego i warto aby w końcu to dotarło...

wordbatata 26.02.2019 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DoggTS (Post 1534487)
:rotfl:
ten styl oświadczeń... klub prawie upadł a oni dalej swoje...

a tak z ciekawości:
"W związku z tym zaproszenie po 60 dzieciaków, jak to miało miejsce podczas meczu z Jagiellonią, jest dla nas, z powodów finansowych, niemożliwe."
co to za ludzie? bezrobotni? skonczylo sie dojenie klubu?

ze strony:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/Bilety/Sektor_Szkolny/
bilety po 5 zl lub 15 od dziecka plus opiekun za 5 / 15 / 35 zl.
dla poważnej grupy wydanie ok 1 000 PLN to chyba nie powinien być problem...

A jak poważne jest to dla ciebie skoro po nich jedziesz ? Załóż grupę wspieraj dzieciaki wyłóż kase a inni do ciebie dołączą.Nie ograniczaj się do forum.

Coglin 26.02.2019 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1534493)
..Ciągle slysze że problemem jest brak wyjazdów.. to do cholery kiedy ktoś weźmie odpowiedzialnośc za organizację, grupę itd skoro to takie proste wedle wielu osob.
Piłeczka nie jest po stronie Wislockiego i warto aby w końcu to dotarło...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Starzy Bywalcy
...Dziś wszyscy oglądamy mecze wyjazdowe w telewizji i nikt nie wykazuje zainteresowania, żeby ten stan rzeczy zmienić. Spotkanie w tej sprawie z prezesem Rafałem Wisłockim, na które byliśmy umówieni, nie doszło do skutku...

nie zrozumiałeś, że własnie tutaj o tym napisali?

krasny 26.02.2019 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1534486)
Starzy Bywalcy zostali odcięci od kasy?

Tak wynika z ich oświadczenia. Napisali przecież jasno i wyraźnie że ich akcje miały miejsce również dzięki pieniądzom ze Stowarzyszenia Kibiców.
Coś się nie zgadza?
To że na FB wspierali Miśka i WSH to chyba również fakt. Prawda?

heoij 26.02.2019 10:58

@Coglin- czyli mam rozumieć, że po jednym spotkaniu, które nie doszło do skutku dali sobie spokój i wydali oświadczenie? Gdyby wszyscy tak szybko się poddawali to nic by nie było.

Karherop 26.02.2019 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1534495)
nie zrozumiałeś, że własnie tutaj o tym napisali?

Czyli tak: spotkanie nie doszlo do skutku (pomijam powody, to się zdarza). Więc zamiast proponować nowy termin, rzucamy wszystko w cholerę? Przecież to tylko wymówka i proste alibi do tego aby wyrazić swoje niezadowolenie z obecnego ukladu i zerwania wcześniejszych "umów ".

Powtórzę się znowu. Gdyby obecni rządzący wykazywali takie zaangażowanie do walki o Wisle to już dawno by jej nie było.

Levis88 26.02.2019 11:02

Starzy Bywalcy napisał(a):
...Dziś wszyscy oglądamy mecze wyjazdowe w telewizji i nikt nie wykazuje zainteresowania, żeby ten stan rzeczy zmienić. Spotkanie w tej sprawie z prezesem Rafałem Wisłockim, na które byliśmy umówieni, nie doszło do skutku...

Mogli napisać dlaczego nie doszło do skutku.

heoij 26.02.2019 11:16

Można powiedzieć, że Jadczak zakończył już temat Starych Bywalców (chociaż sami się zaorali):

https://twitter.com/SzJadczak/status...32994248753152

rzodkiewka 26.02.2019 11:46

Wystarczy sprawdzić archiwalne posty stałych bywalców na fb,można łatwo wywnioskować kim są i kogo interesy reprezentują.Post z początku lutego i zachęcanie do kupowania cegiełek na wspieranie chorzowskiej braci która siedzi w kryminale.A wczoraj oburzenie na Królewskiego ,że ten chce zniszczyć ruch kibicowski a klub odmawia spotkania z nimi.Jak Królewski i spółka sprawdzili ich profil to nie dziwi mnie,że spotkanie nie jest im na rękę.W grudniowych postach jakieś filmy/zdjęcia robione pod więzieniem i palenie rac na cześć tych którzy siedzą.

Pamiętajcie nie dajcie się napuścić na tych którzy uratowali Nasz klub.Zapewne wsh i ludzie z skwk będą podejmować kolejne próby aby tylko namieszać.

Coglin 26.02.2019 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rzodkiewka (Post 1534507)
...Jak Królewski i spółka sprawdzili ich profil to nie dziwi mnie,że spotkanie nie jest im na rękę...

Co za po.......one czasy (i ludzie) - zamiast rozmawiać, sprawdźmy profil na fb.

TIR_DO_SŁUBIC 26.02.2019 12:07

Wreszcie zaczyna być normalnie. Szkoda, że zabrakło cierpliwości, determinacji, rozsądku za Bednarza. Historia potoczyłaby się zapewne kompletnie inaczej.

Widać, że tuby propagandowe z przeszłości nadal nie milkną. To zastanawiające.

Nie było innego chętnego na klub poza obecną trójką: Błaszczykowskim, Królewskim, Jażdżyńskim. NIE BYŁO. Wszystko inne jest kłamstwem. Pytanie po co niektórzy kłamią?

Ktoś pytał- jak śledztwo. Odpowiadam: śledztwo ma się bardzo dobrze. Mit honoru w środowisku kibicowskim .......nie z hukiem, nie tylko w Krakowie. Papier nie kłamie, wszystkie zebrane dokumenty i dowody również. Kanarek pięknie śpiewa.

Karherop 26.02.2019 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1534508)
Co za po.......one czasy (i ludzie) - zamiast rozmawiać, sprawdźmy profil na fb.

Czy tak jest w tym przypadku to tego nie wiesz. Zresztą na poważnym poziomie to nie jest główne kryterium i dobrze o tym wiesz.

Proponuje odniesć się do tych kilku postów wyżej.

master17 26.02.2019 12:22

Ja tylko powiem, że pewien obraz, pewnej osoby może się zawalić niektórym osobom jak wyjdzie pewna informacja (czy wyjdzie tego nie wiem, ale jest możliwe)

serek.c2 26.02.2019 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1534510)
Nie było innego chętnego na klub poza obecną trójką: Błaszczykowskim, Królewskim, Jażdżyńskim. NIE BYŁO. Wszystko inne jest kłamstwem. Pytanie po co niektórzy kłamią?

Spytaj w TS-ie, albo wprost Wisłockiego, czy nie było innej oferty pożyczki...

TIR_DO_SŁUBIC 26.02.2019 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1534512)
Ja tylko powiem, że pewien obraz, pewnej osoby może się zawalić niektórym osobom jak wyjdzie pewna informacja (czy wyjdzie tego nie wiem, ale jest możliwe)

Nie mów, że ojciec z Torunia molestował! :-D

Jagul 26.02.2019 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1534512)

Wiem ale nie powiem?

MB1906 26.02.2019 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1534513)
Spytaj w TS-ie, albo wprost Wisłockiego, czy nie było innej oferty pożyczki...

Zalozny, ze ktos inny chcial udzielic pożyczkę. Rozumiem, ze chodzi o kwote tych 4 mln?

Czy ten ktoś mial plan co dalej? Bo obecne trio w krotkim czasie zebralo jeszcze 8 mln.

Czy odrzucony pozyczkodawca byl zainteresowany tylko przywroceniem do zycia czy przejawial chec poparta kapitalem aby interes pociagnac lub znalesc taka osobę?

P.S Sam Krolewski mowil, ze potencjalnych pozyczkodawcow mial kilkunastu.

master17 26.02.2019 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1534516)
Wiem ale nie powiem?

Może dlatego, że nie sra się we własne gniazdo, a taka informacja może zaszkodzić Wiśle ? Może ona prędzej, czy później wyjdzie, ale na pewno nie z mojej strony.

serek.c2 26.02.2019 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MB1906 (Post 1534517)
Zalozny, ze ktos inny chcial udzielic pożyczkę. Rozumiem, ze chodzi o kwote tych 4 mln?

Czy ten ktoś mial plan co dalej? Bo obecne trio w krotkim czasie zebralo jeszcze 8 mln.

Czy odrzucony pozyczkodawca byl zainteresowany tylko przywroceniem do zycia czy przejawial chec poparta kapitalem aby interes pociagnac lub znalesc taka osobę?

Nie będę się bawił w ocenianie oferty, nie moja w tym rola - skoro wybrano inną, widocznie były ku temu powody. Odpowiedziałem jedynie na posta Tira.

MB1906 26.02.2019 12:45

Serek, z ciekawosci pytam. Ktos juz kiedys pisal nie pamietam kto, ze gdyby nie Krolewski i sp. to byl inny ratunek.
Kwestia czy mowa o chwilowym oddechu czy mogla byc jakas historia alternatywna do stawania na nogi.

Levis88 26.02.2019 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1534510)
Wreszcie zaczyna być normalnie. Szkoda, że zabrakło cierpliwości, determinacji, rozsądku za Bednarza. Historia potoczyłaby się zapewne kompletnie inaczej.

Ktoś pytał- jak śledztwo. Odpowiadam: śledztwo ma się bardzo dobrze. Mit honoru w środowisku kibicowskim .......nie z hukiem, nie tylko w Krakowie. Papier nie kłamie, wszystkie zebrane dokumenty i dowody również. Kanarek pięknie śpiewa.

Zastanawiające jest to,że Ty pojawiasz się kolejny raz w trakcie jakiś brudnych rozgrywek - już pisałem o tym przy akcji z Vana Ly. Pamiętasz jak popierałeś fantaste Filipskiego? Może to Ty jesteś tą tuba, która ma coś do ugrania?

Jagul 26.02.2019 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1534518)
Może dlatego, że nie sra się we własne gniazdo, a taka informacja może zaszkodzić Wiśle ? Może ona prędzej, czy później wyjdzie, ale na pewno nie z mojej strony.

Jak nie chcesz srać we własne gniazdo, to nie siej fermentu. Masz coś do przekazania to pisz, a nie rzucasz jakieś frazesy, że coś może wyjść.

master17 26.02.2019 13:17

Bo mnie denerwuje ślepo patrzenie w jedną bądź drugą stronę, a nic nie jest czarno-białe

darotsok73 26.02.2019 13:25

Tak były inne super żródłą i opcje ratowania. i dla tego "dali Wisełkę" za darmo oszustowi z Kambodży i Hulkowi Hoganowi :D, Marzena zawsze wiślacka w jeden dzień przeszła w czwarty wymiar, . a świstak siedzi i zawija sreberka. Teraz też zapewne stoi kolejka inwestorów marząca o wpompowaniu dziesiątek milionów w upadający Klub poteżnej renomowanej extraklasy. :D

serek.c2 26.02.2019 13:38

Oferta pożyczki pojawiła się już po "królu Kambodży". Mniej więcej w tym samym czasie wypłynął Jarosław Królewski i spółka.

Armin 26.02.2019 13:40

"Wreszcie zaczyna być normalnie. Szkoda, że zabrakło cierpliwości, determinacji, rozsądku za Bednarza. Historia potoczyłaby się zapewne kompletnie inaczej.

Ktoś pytał- jak śledztwo. Odpowiadam: śledztwo ma się bardzo dobrze. Mit honoru w środowisku kibicowskim .......nie z hukiem, nie tylko w Krakowie. Papier nie kłamie, wszystkie zebrane dokumenty i dowody również. Kanarek pięknie śpiewa."

Kolego TIR_DO_SŁUBIC jesteś taki pewnie ze kanarek śpiewa? Tez słyszałem o tym ale z drugiej strony gdyby tak było już dawno byłyby zatrzymania itd. No chyba ze już nie ma kogo.

sandomingo 26.02.2019 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1534525)
Oferta pożyczki pojawiła się już po "królu Kambodży". Mniej więcej w tym samym czasie wypłynął Jarosław Królewski i spółka.

Nie znam żadnych szczegółów itp.
Ale w sytuacji Wisły nie wystarczyłaby sama pożyczka. Tutaj potrzebne a wręcz niezbędne było to społeczne zainteresowanie tematem, sprzedaż akcji, koszulki itp. Sama pożyczka to tylko odsunięcie problemu w czasie. Jego rozwiązanie jest możliwe właśnie dzięki temu zaangażowaniu i nadaniu medialnego charakteru.
Wczoraj na stypie ludzie, którzy nie interesują się na codzień piłką pytali mnie o Wisłę.

serek.c2 26.02.2019 14:25

Ruchy, o których wspominasz też jedynie odłożyły problem w czasie...

Ja nie chcę jednak oceniać ofert, chciałem jedynie sprostować informację Tira. Jak pisałem - wybrano ofertę pożyczki od obecnie zarządzających, a ja trzymam za nich kciuki.

sandomingo 26.02.2019 15:02

Niemniej stworzyły wokół klubu bardzo pozytywny background, o którym w grudniu można było jedynie marzyć.
Gdyby pożyczki udzielił przykładowy Kwiecień zainteresowanie tematem byłoby nieporównywalnie większe.
Moim zdaniem ta cała otoczka medialna rozpoczęta przez Stanowski była nam niezbędna.
Jedynym rozwiązaniem docelowym jest rozsądny i kasiasty inwestor ale obecny klimat daje szansę na jego pozyskanie

Karherop 26.02.2019 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1534530)
Ruchy, o których wspominasz też jedynie odłożyły problem w czasie...

Ja nie chcę jednak oceniać ofert, chciałem jedynie sprostować informację Tira. Jak pisałem - wybrano ofertę pożyczki od obecnie zarządzających, a ja trzymam za nich kciuki.

A czy ktokolwiek z zarządzających obecnie twierdzi że problemów już nie ma?
To kibice i niektóre media obwieściły że pozar jest ugaszony bo zebrano 13 mln złotych. Wisłocki, Królewski czy Kuba tonują przecież cały czas nastroje...

Zawsze była możliwa inna wersja rozwoju wydarzeń. Jednak podobnie jak w przypadku sprzedaży klubu Meresinskiemu, nikt nie walil drzwiami i oknami do TF z ofertami kupna Wisły.

serek.c2 26.02.2019 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1534532)
A czy ktokolwiek z zarządzających obecnie twierdzi że problemów już nie ma?

A czy ja coś takiego napisałem?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl