Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

szczepanwislak 26.01.2010 13:43

A odnośnie Żurawia to bardzo bym się ucieszył jakby jeszcze do nas wrócił. A jak sam mówi w dzisiejszym '' Przeglądzie Sportowym '' to mógłby wrócić do nas albo do Lecha. Nawet w myśl przepadł mu pierwszy jego klub Warta. Jak sam mówi jego ojciec szczególnie by się ucieszył z takiego transferu. Atak Żurawski-Reiss to było by coś. Ale to raczej już przy końcu jego kariery. Wierze , że po Omonii prędzej wybrałby nas niż Amice. Ale jak na razie niestety taki transfer jest nie realny..

yogul 26.01.2010 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 846888)
Wytłumaczenie jest znacznie prostsze - bo nikt się tym nie zajmuje. Przeglądamy się i testujemy tylko tych grajków, których chcą nam wcisnąć ich managerowie.

No brawo yogul, długofalowe myślenie w Wiśle.:lol: Masz super poczucie humoru.

a mnie się dalej wydaje że jest w Wiśle myślenie długofalowe tylko nie do końca takie jakie powinno być.
Bo teraz myślą o przyszłości ale tylko w ten sposób żeby kupić młodego i taniego wypromować go i opchnąć za grubą kase. A powinni sprowadzać tych młodych i utalentowanych ale po to by budować młodą z dobrą drużynę i myśleć ile się zarobi jak awansujemy do LM a nie ile za nich dostaniemy :)
ale wiadomo ze to jest takie skrajnie optymistyczne myślenie .

kosaTS 26.01.2010 14:14

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...258,1,721.html

Możliwe, że zakontraktujemy.

http://futbolnet.pl/wiadomosci/wisla...towac-w-turcji

Ciekawe o Nowaku. Wisła negocjowała jak on grał w Tajlandii. :o

http://www.futbol.pl/artykul/74791.html

FraMat 26.01.2010 14:23

Cytat:

Nowak w kontrakcie ma zapisaną sumę odstępnego 800 tys.euro ale bełchatowianie z radością rozważyliby cenę o 200 tys. euro niższą, bo zawodnikowi już w grudniu kończy się umowa. - Jeśli Wisła byłaby w stanie zaoferować za Dawida 600 tys. euro, to taką propozycję byśmy poważnie rozważyli. Trudno byłoby ją zlekceważyć - przyznaje Henry Tomaszewski, wiceprezes PGE GKS-u Bełchatów.
On się chyba z ... na łby pozamieniał

Jesli Bełchatów doplaci 600 tys euro za transfer Nowaka to jestem za.
Zawsze kasa w Wiśle się przyda.
A jesli ktoś ze sztabu Wisły pomysli chocby przez chwile, że Nowaka warto wziąć za chocby 200tys euro, albo nawet za darmo, to chyba zmieniamy nazwę
Wisła SSA
Szpitalna Spółka Akcyjna

kosaTS 26.01.2010 14:28

Lepiej poczekać pół roku i za darmo go. :D wtedy ok, pieniędzy szkoda.

cassius31krakow 26.01.2010 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 846933)
Zurawski to gwarant 20 goli w sezonie, nie mowie juz o asystach(jedynie Boguski mu dorownuje w przegladzie pola). A Janota, to wogole jakas totalna plotka...gosc z talentem Blaszczykowskiego, mialby przychodzic do polskiej ligi? Przeciez to jest cofanie sie w rozwoju. Po sezonie pewnie wyladuje w Eredivisie.

No Żuraw naj...ał tych bramek na Cyprze (choć może nie miał wpisanej gwarancji 20 goli w kontrakcie) :rotfl:

sandomingo 26.01.2010 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 846965)
Wisła SSA
Szpitalna Spółka Akcyjna

A może Wilczek albo rada nadzorcza dowiedzieli się o programie dopłat z UE dla szpitalnictwa?!

Jeżeli nie, to pomysł transferu Nowaka jest delikatnie ujmując absurdalny.
W obecnej sytuacji finansowej nawet zakontraktowanie go za darmo byłoby co najmniej dziwne.
Gość, który pojechał na Tajki i doznał kontuzji paznokcia...

kosaTS 26.01.2010 14:48

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

A tak zastanawiałem się dlaczego na pół roku, ale przypomniałem sobie; Skorża mówił, że chce środkowego pomocnika rozgrywającego na pół roku, a potem wraca Guła więc po co nam on, oby nie był pokroju Jirsaka. Albo inaczej: może być, ale żeby się spełnił. :)

HEDu 26.01.2010 14:48

Całe 3 bramki (+1 z karnego) w 17 spotkaniach :D

KOMINEK 26.01.2010 15:25

Burdel znowu się w tym temacie robi więc jeszcze raz :

Przypomina więc:
1) Mamy trzy tematy odnośnie transferów:

a) Polityka transferowa Wisły
b) Rynek transferowy wg. Mediów
c) Gdybym był bogaty – czyli transferowe s-f

Zacznę od ostatniego: Jedynym ograniczeniem w tym temacie jest to że jak sama nazwa wskazuje nie jest to samo fiction ale też jest tu science – czyli ma mieć to coś wspólnego z rzeczywistością – więc nie piszcie że może by Messiego kupić bo dobrze ostatnio gra.

W Rynku wg Mediów ma być krótka informacja czego dotyczy tekst (bez komentarzy) i link do tekstu
Żuraw wraca do Wisły www.weszlo.com . Zamieszczamy tu info tylko odnośnie Wisły

i Polityka Transferowa Wisły – tu komentujemy tylko fakty podane przez sprawdzalne źródło.
Wszelkie post pt. z dobrze poinformowanego , wiarygodnego acz zupełnie anonimowego źródła będą usuwane( jeśli muuuuuuuuusisz się czymś takim podzielić to pisz o tym w Gdybym był bogaty). Wywalane będą też posty zawierające info z http://www.transfermarkt.de

2) Za nie przestrzeganie tego regulaminu najpierw leci post, recydywa - tydzień odpoczynku, powtórna recydywa - do końca okresu transferowego.

I jescze jedna prośba jak wstawiacie jakieś link z nową informacją to przejrzyjcie forum bo bardzo często ktoś ten sam link wkleił juz jakeiś dwie godziny temu

wolfy 26.01.2010 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 846872)
Jeżeli Nurkovic okaże się za sałby na Legię - świadczyć to będzie o niekompetencji Skorży - bo jemu sie podobał
Jeżeli Nurkovic będzie dobry i złapie się w Legii - świadczyć będzie o niekompetencji Skorży, bo posłuchał Kazimierskiego i jeszcze go bronił w sprawie cyrku bramkarskiego.

W kwestii bramkarskiej Skorża się skompromitował.
Ale tak to realnie wygląda - jeżeli był dobry, to trzeba go było zakontraktować kiedy były pieniądze (ale do tego trzeba mieć fachowca w sztabie, a nie kumpla od kieliszka). Jeżeli był słaby, to po kiego do niego wracali?
Chociaż to i tak bezprzedmiotowe, ponieważ zatrudniliśmy Juszczyka.
QUED

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo
Gość, który pojechał na Tajki i doznał kontuzji paznokcia...

A ty wiesz, jakie chłopak ma fetysze? Może jedno z drugim było powiązane?
:D

Tasio1906 26.01.2010 20:01

Jaka ta Nasza drużyna jest tragiczna. W ciągu 2 ostatnich lat zdobyła 2 Mistrzostwa Polski, grała w finale Pucharu Polski. Aktualnie prowadzi w tabeli Ekstraklasy z przewegą 5 punktów nad drugą Legią Warszawa, a 8 nad Lechem Poznań i Ruchem Chorzów odpowiednio 3 i 4 zespołem Ekstraklasy, ponadto dalej uczestniczy w rozgrywkach o Puchar Polski. Ale to nic lepszy jest i tak Lech Poznań, ze swoimi transferami: Handżić, Golik, Chrapek to przecież gwiazdy ligi; w lidze błyszczą lub błyszczeli Tito, Descarga, Ekwueme. Co ta Wisła zrobiła, że pozwoliła odejść Cebanu? Lepiej niech przesiedzi pół roku na ławie, płaćmy mu pensje (po co nam 50 000 $ z jego transferu. Ćwielong taki super napastnik noszony przez kibiców na rękach gdyż regularnie wpisuje się na liste strzelców...

tomasz_19 26.01.2010 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kosaTS (Post 846977)
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

A tak zastanawiałem się dlaczego na pół roku, ale przypomniałem sobie; Skorża mówił, że chce środkowego pomocnika rozgrywającego na pół roku, a potem wraca Guła więc po co nam on, oby nie był pokroju Jirsaka. Albo inaczej: może być, ale żeby się spełnił. :)

dziwne to troche działanie, bo jeżeli Chorwat się sprawdzi to raczej nie przedłuży kontraktu z Wisłą, bo dostanie lepszą propozycję z zachodu, a nie daj Boże Garguła nadal będzie kontuzjowany i zostaniemy z wieczną nadzieją Jirsakiem...

tommiyacht 26.01.2010 22:05

jesli sie cos "ruszy" to mysle ze w lutym, co pokazywaly ostatnei okienka zimowe. Kupowac młodych ?? no pewnie, a kto ich wyszkoli , i gdzie !! nie ma zaplecza personalnego i treningowego

Wojtas 27.01.2010 00:32

Transfer tegp Punoszevaca na ta chwile wydaje sie byc najbardziej relany.
Na lepszych nas nie stac a kogos i to w wypadku gdy odszedl Cwielong miec musimy.
Trzeba miec nadzieje ze to nie bedzie drugi Beto i choc statystkyki ma takie sobie ,mysle wobec tego ze juz nikogo testowac nie bedziemy trzbe bedzie go zakontraktowac.

szkoda ze nasi scouci po raz kolejni wykazali sie komp;etna niekompetencja bo wiadomo bylo ze szukamy napastnika a na testy przyjechal raptem jeden i wlaciwie jestemy niejako na niego skazani.

zresztą z nich tacy scouci jak ze mnie Ali Baba ,prowizorka pełna gęba i tak wyglada to zarzadnie tym klubem.Oczywiscie zaraz mozna zripostowac ze " na mamy pieniedzy" itd ale to nie oznancza ze nie mamy tez mózgownic po to zeby jakos radzic sobie w tych nie oszukujmy sie trudnych czasach dla naszego klubu.(mam tu na mysli sytuacje z bramkarzem ktora sprowazila sie do rangi groteski i wszyskiego co sie koarzy z kpiną i zenadą na raz.)

szczepanwislak 27.01.2010 01:10

Ja jestem za transferem Punoszevacaa a z Poljakiem jeszcze bym się wstrzymał

TeeS88 27.01.2010 10:01

Powiedzcie mi jak to jest. Jaga ściąga króla strzelców ligi Białoruskiej, a My testujemy napadiora który w swojej całej zawodowej karierze nie strzelił tylu goli co on w jednym sezonie. Czy to przypadkiem nie powinno być na odwrót?

tupet 27.01.2010 10:05

Bo wiesz on niepasuje do koncepcji Maćka:rotfl:

Markus 27.01.2010 10:17

Nie dziwi mnie, że Nowak może wybrać Wisłe. W końcu nasz klub, co pokazał wielokrotnie, jest najlepszym miejscem dla kontynuowania kariery przez piłkarzy o wątłym zdrowiu i konstrukcji - miejscem cichym, spokojnym, wręcz błogim, o ustalonej renomie w tym względzie.Nigdzie się tak nie wypoczywa na L4, jak przy Reymonta.

sandomingo 27.01.2010 10:20

Boże chroń Królową

Jeżeli Wisła przy swojej obecnej sytuacji finansowej i ogólnej bryndzy transferowej zdecyduje się wydać więcej niż 3,10 zł na transfer Nowaka to będą jaja.

Pablo0085 27.01.2010 10:26

Raczej nie 3,10 a 200-350tys... i raczej nie sugerował bym się tym co pisze PS a w szczególności niejaki A.Zalejski prezes Bełchatowa. Coś pisać trzeba a że często są to bzdury to już nie ważne. Costly też mówił że blisko mu do Wisły a jak wyszło każdy wie. Bełchatów znowu podbija cenę za zawodnika kosztem wizerunku Wisły

brylant17 27.01.2010 10:34

Nie dla Nowaka! za bardzo jest kontuzjogenny zamiast grać chodzi po szpitalach,to ja już wole Rasiaka :P A tak serio,lepiej pozyskać kogoś innego bo nie mamy porządnego napstnika, a sam Brożek nie będzie nam wygrywał meczów.

felipe 27.01.2010 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo0085 (Post 847347)
Raczej nie 3,10 a 200-350tys... i raczej nie sugerował bym się tym co pisze PS a w szczególności niejaki A.Zalejski prezes Bełchatowa. Coś pisać trzeba a że często są to bzdury to już nie ważne. Costly też mówił że blisko mu do Wisły a jak wyszło każdy wie. Bełchatów znowu podbija cenę za zawodnika kosztem wizerunku Wisły

Nawet jeśli to psim obowiązkiem rzecznika Wisły jest dementować tego typu spekulacje. Oczywiście nie każde (trudno by każdy dzień zaczynac od prasówki w celu wyłapania nawet najmniejszej bredni pismaka), ale takie powtarzalne już jak najbardziej.

Choć druga sprawa - może tego typu spekulacje o Costlym, Nowaku itp są niektórym w Wiśle na rękę? Tanim kosztem możemy sprawiać wrażenie klubu, w którym myśli się o transferach "pieniężnych". Jakby nie patrzeć to są to nazwiska jak na naszą ligę "głośne". Kij z tym, że ogólnie po Levadii w skarbcu pustka i ściagamy Juszczyka, grunt że część osób połknie takie newsy...

brylant - o Rasiaka sie nie bój, to jednak ciut wyższa półka niż Wisła. Sportowo i przede wszystkim finansowo.

StelmiOriginal 27.01.2010 10:43

Mój komentarz odnośnie Nowaka jest taki: http://www.youtube.com/watch?v=Vl-Lnn6Gfac 0:48

NIEEEEEEEEEEEE!

kibicwisły1906 27.01.2010 10:45

Jest Juszczyk, być może będzie kaleka Nowak - do tego dochodzi kwestia Garguły czy kiedykolwiek wróci do zdrowia pomijając już kwestie formy stricte piłkarskiej...burdel na kółkach to co się wyprawia w tym klubie od strony organizacyjnej- Ja bym wysłał Cupiała i jego przydupasów na staż za wschodnią granicę jak się robi futbol na wysokim poziomie a nie opowieści o marzeniu gry w LM - w gołą dupę to można jedynie się dostać na czołówki gazet po kompromitacjach w stylu Levadii etc...

AYALA 27.01.2010 10:48

Nowak chce do Wisły !!

http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html

darekolsztyn 27.01.2010 10:51

Jeżeli Skorża chce sprowadzić Nowaka to jestem na tak, jeśli złapie kontuzje i wyląduje na L4 pensje płaci ZUS z tego co wiem także dajcie na spokój nabijacze postów. Forum się nie chce przeglądać, wszystko żle poczekajmy z ocenami na koniec sezonu
pozdro NABIJACZE

Lizak 27.01.2010 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibicwisły1906 (Post 847361)
Jest Juszczyk, być może będzie kaleka Nowak - do tego dochodzi kwestia Garguły czy kiedykolwiek wróci do zdrowia pomijając już kwestie formy stricte piłkarskiej...burdel na kółkach to co się wyprawia w tym klubie od strony organizacyjnej- Ja bym wysłał Cupiała i jego przydupasów na staż za wschodnią granicę jak się robi futbol na wysokim poziomie a nie opowieści o marzeniu gry w LM - w gołą dupę to można jedynie się dostać na czołówki gazet po kompromitacjach w stylu Levadii etc...

wow. ale Ty jesteś super, pamiętaj chłopczyku, że jakby nie Pan Cupiał to byśmy teraz grali h.. wie gdzie
więc się nie podniecaj i nie pieprz głupot
trochę szacunku dla człowieka, który zrobił z Wisły Wielki Klub
Ja wiem, że jest zimno i w ferie Ci się nudzi ale trochę przesadzasz....
pzdr

kosaTS 27.01.2010 10:54

http://www.futbolnews.pl/informacje/...zeliczyla.html

szczepek19 27.01.2010 11:07

na tego ofiare losu co ma co 5 minut kontuzje cudownie sie kasa robi... na Nurkovicia strasznie i nagle jej nie ma... o co w tym chodzi !? a Alvareza maja w planach zakupic ?

Kluvi 27.01.2010 11:09

dziwnie to działa bo piłkarzy których chcemy to nie kontraktujemy, a tych których nie chcemy to kontraktują.. boje się że tak będzie i z Nowakiem...

darekolsztyn ale co nam po kolesiu którego nie będziemy mogli wykorzystać? L4 pokrywa płace zawodnika ale dopiero od jakiegoś tam czasu, a kto pokryje Ci koszty transferu? kto Ci pokryje koszty prowizji dla jego menago? Takich ludzi nam nie trzeba...

felipe 27.01.2010 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 847379)
darekolsztyn ale co nam po kolesiu którego nie będziemy mogli wykorzystać? L4 pokrywa płace zawodnika ale dopiero od jakiegoś tam czasu, a kto pokryje Ci koszty transferu? kto Ci pokryje koszty prowizji dla jego menago? Takich ludzi nam nie trzeba...

Otóż to, to samo kiedyś pisałem.
Kwota transferu plus blokowanie miejsca, niektórzy o tym zapominają.

martin_6 27.01.2010 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 847353)
Nie dla Nowaka! za bardzo jest kontuzjogenny zamiast grać chodzi po szpitalach,to ja już wole Rasiaka :P A tak serio,lepiej pozyskać kogoś innego bo nie mamy porządnego napstnika, a sam Brożek nie będzie nam wygrywał meczów.

Ja to bym się chyba zesrał ze szczęścia, jakbyśmy Rasiaka ściągnęli :P. Śmiejcie się, ale z miejsca stałby się jedną z najjaśniejszych gwiazd w tej podwórkowej lidze..

el Nuero 27.01.2010 12:09

Pierwszy transfer

Słyszeliście? Białoński na interii napisał, że Wisła właśnie zatrudniła (na pół roku) Senegalczyka Issa Ba, natomiast "podziękowano "Bronkowi" Punoszevacowi. Issa Ba będzie zatem "łatał dziury" w pomocy wobec długotrwałej kontuzji Garguły i powolnego powrotu do formy Sobola.

Ciekawe, co teraz zrobią w przypadku tego Serba, który miał kłopoty w Turcji (nie płacili mu). Oby jak najszybciej rozwiązano ten problem, bo dobry gracz na pewno by nam się przydał.

Mam tylko nadzieję, że plotki z Dawidem Nowakiem pozostaną plotkami. Jak to jest, że nie stać Wisły na 130 tys. € (taką kwotę wymieniano oficjalnie) w przypadku bramkarza Moretto, a na "chodzącą kontuzję" klub jest w stanie wydać sumę kilka razy większą. Z baranami na głowy się pozamieniali, czy co? Ta sytuacja trąci niemal sabotażem... :evil:

fanTS1906 27.01.2010 12:11

Niezatrudnienie Punosevaca to duzy blad, jeszcze uslyszymy o nim w przyszlosci

felipe 27.01.2010 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez el Nuero (Post 847420)
Słyszeliście? Białoński na interii napisał, że Wisła właśnie zatrudniła (na pół roku) Senegalczyka Issa Ba, natomiast "podziękowano "Bronkowi" Punoszevacowi. Issa Ba będzie zatem "łatał dziury" w pomocy wobec długotrwałej kontuzji Garguły i powolnego powrotu do formy Sobola.

Ciekawe, co teraz zrobią w przypadku tego Serba, który miał kłopoty z Turcji (nie płacili mu). Oby jak najszybciej rozwiązano ten problem, bo dobry gracz na pewno by nam się przydał.

Białoński to ostatnio błysnął newsem o C.C., także poczekajmy...

biała gwiazda 27.01.2010 12:13

fajnie że wszyscy zakładają, że Nowak od razu złapie kontuzję i pół roku z głowy ma, tylko jak sprowadzimy tego Serba czy Chorwata może być tak samo, wszyscy widzę tu zakładają czarny scenariusz, a przecież po pierwsze Nowak tak na złość może nie dostać żadnego urazy przez całą rundę, po drugie to może jest kwestia dobrego dopasowania treningu pod Dawida i nie będzie on tak łatwo łapał urazów tak jak kiedyś Głowa. Jest to na pewno piłkarz o dużych możliwościach jakie mieliśmy okazję widzieć w lidze i wiemy czego się po nim spodziewać i chyba wszystko się zgadza Wisła ściąga jednego z najlepszych napastników naszej ligi, ja jestem za+ ten młody Serb i może będziemy wreszcie jakieś pole manewru w ataku:Brozio, Boguski, Nowak, Serb, ewentualnie Małecki. Przestańmy marudzić tylko czekajmy, przy obecnej sytuacji finansowej jedne z tych transferów były by super, a widać przynajmniej że Wisła przetestowała paru graczy z ciekawym CV i można kogoś ciekawego znaleźć za niedużą kasę.

Cinek1906 27.01.2010 12:17

Interia.pl pisze że iSsa Ba jest w Wiśle, ktoś może to sprawdzić??;)

I jkak sprawa z DAwidem Nowakiem olraz Punoseviciem?

ŁukaszTS 27.01.2010 12:23

Moze rezygnują z Punosevicia bo maja Nowaka umowionego juz wkońcu ktoś tam z bełchatowa się wypowiedział na ten temat chociaz np news na wislakrakow.com jest wyciety z wywiadu pare dni temu z Nowakiem a ze PS zacytował działacza z Bełchatowa to też nie jest wiarygodne tak samo jak ten smieszny Białoński, który juz kilka razy rożne rzeczy pisał

el Nuero 27.01.2010 12:26

Panie "Bednarz" - to wszystko racja. Tylko że "komitet testowo- transferowy Wisły" w przeciągu wielu ostatnich miesięcy takie jaja wyczyniał, że normalni kibice szczerze boją się, co z tego wyniknie. Akcję pt. sprowadzenie bramkarza doprowadzono do absurdu. W sprawie Nowaka obawa kibiców wynika z faktu, że mieliśmy już w Wiśle notorycznie kontuzjowanych jak Dawidowski, i nie chcemy powtórki z rozrywki (zwłaszcza przy osłabionym budżecie klubowym). Nowaka kontuzje niestety - nie omijają - stąd niechęć kibicowska, by takiego zawodnika sprowadzać. Wystarczy, że Brożek i Boguski przez X miesięcy wracają do zdrowia, i ciekawe jak długo to jeszcze potrwa.

Ciekaw jestem, jak zdaniem trenera and company wypadł Stjepan Poljak. Jeśli się nada - to nie powinniśmy wypuszczać z rąk możliwości wzmocnienia klubu ciekawym zawodnikiem. Ale to tylko moje zdanie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl