![]() |
A odnośnie Żurawia to bardzo bym się ucieszył jakby jeszcze do nas wrócił. A jak sam mówi w dzisiejszym '' Przeglądzie Sportowym '' to mógłby wrócić do nas albo do Lecha. Nawet w myśl przepadł mu pierwszy jego klub Warta. Jak sam mówi jego ojciec szczególnie by się ucieszył z takiego transferu. Atak Żurawski-Reiss to było by coś. Ale to raczej już przy końcu jego kariery. Wierze , że po Omonii prędzej wybrałby nas niż Amice. Ale jak na razie niestety taki transfer jest nie realny..
|
Cytat:
Bo teraz myślą o przyszłości ale tylko w ten sposób żeby kupić młodego i taniego wypromować go i opchnąć za grubą kase. A powinni sprowadzać tych młodych i utalentowanych ale po to by budować młodą z dobrą drużynę i myśleć ile się zarobi jak awansujemy do LM a nie ile za nich dostaniemy :) ale wiadomo ze to jest takie skrajnie optymistyczne myślenie . |
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...258,1,721.html
Możliwe, że zakontraktujemy. http://futbolnet.pl/wiadomosci/wisla...towac-w-turcji Ciekawe o Nowaku. Wisła negocjowała jak on grał w Tajlandii. :o http://www.futbol.pl/artykul/74791.html |
Cytat:
Jesli Bełchatów doplaci 600 tys euro za transfer Nowaka to jestem za. Zawsze kasa w Wiśle się przyda. A jesli ktoś ze sztabu Wisły pomysli chocby przez chwile, że Nowaka warto wziąć za chocby 200tys euro, albo nawet za darmo, to chyba zmieniamy nazwę Wisła SSA Szpitalna Spółka Akcyjna |
Lepiej poczekać pół roku i za darmo go. :D wtedy ok, pieniędzy szkoda.
|
Cytat:
No Żuraw naj...ał tych bramek na Cyprze (choć może nie miał wpisanej gwarancji 20 goli w kontrakcie) :rotfl: |
Cytat:
Jeżeli nie, to pomysł transferu Nowaka jest delikatnie ujmując absurdalny. W obecnej sytuacji finansowej nawet zakontraktowanie go za darmo byłoby co najmniej dziwne. Gość, który pojechał na Tajki i doznał kontuzji paznokcia... |
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
A tak zastanawiałem się dlaczego na pół roku, ale przypomniałem sobie; Skorża mówił, że chce środkowego pomocnika rozgrywającego na pół roku, a potem wraca Guła więc po co nam on, oby nie był pokroju Jirsaka. Albo inaczej: może być, ale żeby się spełnił. :) |
Całe 3 bramki (+1 z karnego) w 17 spotkaniach :D
|
Burdel znowu się w tym temacie robi więc jeszcze raz :
Przypomina więc: 1) Mamy trzy tematy odnośnie transferów: a) Polityka transferowa Wisły b) Rynek transferowy wg. Mediów c) Gdybym był bogaty – czyli transferowe s-f Zacznę od ostatniego: Jedynym ograniczeniem w tym temacie jest to że jak sama nazwa wskazuje nie jest to samo fiction ale też jest tu science – czyli ma mieć to coś wspólnego z rzeczywistością – więc nie piszcie że może by Messiego kupić bo dobrze ostatnio gra. W Rynku wg Mediów ma być krótka informacja czego dotyczy tekst (bez komentarzy) i link do tekstu Żuraw wraca do Wisły www.weszlo.com . Zamieszczamy tu info tylko odnośnie Wisły i Polityka Transferowa Wisły – tu komentujemy tylko fakty podane przez sprawdzalne źródło. Wszelkie post pt. z dobrze poinformowanego , wiarygodnego acz zupełnie anonimowego źródła będą usuwane( jeśli muuuuuuuuusisz się czymś takim podzielić to pisz o tym w Gdybym był bogaty). Wywalane będą też posty zawierające info z http://www.transfermarkt.de 2) Za nie przestrzeganie tego regulaminu najpierw leci post, recydywa - tydzień odpoczynku, powtórna recydywa - do końca okresu transferowego. I jescze jedna prośba jak wstawiacie jakieś link z nową informacją to przejrzyjcie forum bo bardzo często ktoś ten sam link wkleił juz jakeiś dwie godziny temu |
Cytat:
Ale tak to realnie wygląda - jeżeli był dobry, to trzeba go było zakontraktować kiedy były pieniądze (ale do tego trzeba mieć fachowca w sztabie, a nie kumpla od kieliszka). Jeżeli był słaby, to po kiego do niego wracali? Chociaż to i tak bezprzedmiotowe, ponieważ zatrudniliśmy Juszczyka. QUED Cytat:
:D |
Jaka ta Nasza drużyna jest tragiczna. W ciągu 2 ostatnich lat zdobyła 2 Mistrzostwa Polski, grała w finale Pucharu Polski. Aktualnie prowadzi w tabeli Ekstraklasy z przewegą 5 punktów nad drugą Legią Warszawa, a 8 nad Lechem Poznań i Ruchem Chorzów odpowiednio 3 i 4 zespołem Ekstraklasy, ponadto dalej uczestniczy w rozgrywkach o Puchar Polski. Ale to nic lepszy jest i tak Lech Poznań, ze swoimi transferami: Handżić, Golik, Chrapek to przecież gwiazdy ligi; w lidze błyszczą lub błyszczeli Tito, Descarga, Ekwueme. Co ta Wisła zrobiła, że pozwoliła odejść Cebanu? Lepiej niech przesiedzi pół roku na ławie, płaćmy mu pensje (po co nam 50 000 $ z jego transferu. Ćwielong taki super napastnik noszony przez kibiców na rękach gdyż regularnie wpisuje się na liste strzelców...
|
Cytat:
|
jesli sie cos "ruszy" to mysle ze w lutym, co pokazywaly ostatnei okienka zimowe. Kupowac młodych ?? no pewnie, a kto ich wyszkoli , i gdzie !! nie ma zaplecza personalnego i treningowego
|
Transfer tegp Punoszevaca na ta chwile wydaje sie byc najbardziej relany.
Na lepszych nas nie stac a kogos i to w wypadku gdy odszedl Cwielong miec musimy. Trzeba miec nadzieje ze to nie bedzie drugi Beto i choc statystkyki ma takie sobie ,mysle wobec tego ze juz nikogo testowac nie bedziemy trzbe bedzie go zakontraktowac. szkoda ze nasi scouci po raz kolejni wykazali sie komp;etna niekompetencja bo wiadomo bylo ze szukamy napastnika a na testy przyjechal raptem jeden i wlaciwie jestemy niejako na niego skazani. zresztą z nich tacy scouci jak ze mnie Ali Baba ,prowizorka pełna gęba i tak wyglada to zarzadnie tym klubem.Oczywiscie zaraz mozna zripostowac ze " na mamy pieniedzy" itd ale to nie oznancza ze nie mamy tez mózgownic po to zeby jakos radzic sobie w tych nie oszukujmy sie trudnych czasach dla naszego klubu.(mam tu na mysli sytuacje z bramkarzem ktora sprowazila sie do rangi groteski i wszyskiego co sie koarzy z kpiną i zenadą na raz.) |
Ja jestem za transferem Punoszevacaa a z Poljakiem jeszcze bym się wstrzymał
|
Powiedzcie mi jak to jest. Jaga ściąga króla strzelców ligi Białoruskiej, a My testujemy napadiora który w swojej całej zawodowej karierze nie strzelił tylu goli co on w jednym sezonie. Czy to przypadkiem nie powinno być na odwrót?
|
Bo wiesz on niepasuje do koncepcji Maćka:rotfl:
|
Nie dziwi mnie, że Nowak może wybrać Wisłe. W końcu nasz klub, co pokazał wielokrotnie, jest najlepszym miejscem dla kontynuowania kariery przez piłkarzy o wątłym zdrowiu i konstrukcji - miejscem cichym, spokojnym, wręcz błogim, o ustalonej renomie w tym względzie.Nigdzie się tak nie wypoczywa na L4, jak przy Reymonta.
|
Boże chroń Królową
Jeżeli Wisła przy swojej obecnej sytuacji finansowej i ogólnej bryndzy transferowej zdecyduje się wydać więcej niż 3,10 zł na transfer Nowaka to będą jaja. |
Raczej nie 3,10 a 200-350tys... i raczej nie sugerował bym się tym co pisze PS a w szczególności niejaki A.Zalejski prezes Bełchatowa. Coś pisać trzeba a że często są to bzdury to już nie ważne. Costly też mówił że blisko mu do Wisły a jak wyszło każdy wie. Bełchatów znowu podbija cenę za zawodnika kosztem wizerunku Wisły
|
Nie dla Nowaka! za bardzo jest kontuzjogenny zamiast grać chodzi po szpitalach,to ja już wole Rasiaka :P A tak serio,lepiej pozyskać kogoś innego bo nie mamy porządnego napstnika, a sam Brożek nie będzie nam wygrywał meczów.
|
Cytat:
Choć druga sprawa - może tego typu spekulacje o Costlym, Nowaku itp są niektórym w Wiśle na rękę? Tanim kosztem możemy sprawiać wrażenie klubu, w którym myśli się o transferach "pieniężnych". Jakby nie patrzeć to są to nazwiska jak na naszą ligę "głośne". Kij z tym, że ogólnie po Levadii w skarbcu pustka i ściagamy Juszczyka, grunt że część osób połknie takie newsy... brylant - o Rasiaka sie nie bój, to jednak ciut wyższa półka niż Wisła. Sportowo i przede wszystkim finansowo. |
Mój komentarz odnośnie Nowaka jest taki: http://www.youtube.com/watch?v=Vl-Lnn6Gfac 0:48
NIEEEEEEEEEEEE! |
Jest Juszczyk, być może będzie kaleka Nowak - do tego dochodzi kwestia Garguły czy kiedykolwiek wróci do zdrowia pomijając już kwestie formy stricte piłkarskiej...burdel na kółkach to co się wyprawia w tym klubie od strony organizacyjnej- Ja bym wysłał Cupiała i jego przydupasów na staż za wschodnią granicę jak się robi futbol na wysokim poziomie a nie opowieści o marzeniu gry w LM - w gołą dupę to można jedynie się dostać na czołówki gazet po kompromitacjach w stylu Levadii etc...
|
|
Jeżeli Skorża chce sprowadzić Nowaka to jestem na tak, jeśli złapie kontuzje i wyląduje na L4 pensje płaci ZUS z tego co wiem także dajcie na spokój nabijacze postów. Forum się nie chce przeglądać, wszystko żle poczekajmy z ocenami na koniec sezonu
pozdro NABIJACZE |
Cytat:
więc się nie podniecaj i nie pieprz głupot trochę szacunku dla człowieka, który zrobił z Wisły Wielki Klub Ja wiem, że jest zimno i w ferie Ci się nudzi ale trochę przesadzasz.... pzdr |
|
na tego ofiare losu co ma co 5 minut kontuzje cudownie sie kasa robi... na Nurkovicia strasznie i nagle jej nie ma... o co w tym chodzi !? a Alvareza maja w planach zakupic ?
|
dziwnie to działa bo piłkarzy których chcemy to nie kontraktujemy, a tych których nie chcemy to kontraktują.. boje się że tak będzie i z Nowakiem...
darekolsztyn ale co nam po kolesiu którego nie będziemy mogli wykorzystać? L4 pokrywa płace zawodnika ale dopiero od jakiegoś tam czasu, a kto pokryje Ci koszty transferu? kto Ci pokryje koszty prowizji dla jego menago? Takich ludzi nam nie trzeba... |
Cytat:
Kwota transferu plus blokowanie miejsca, niektórzy o tym zapominają. |
Cytat:
|
Pierwszy transfer
Słyszeliście? Białoński na interii napisał, że Wisła właśnie zatrudniła (na pół roku) Senegalczyka Issa Ba, natomiast "podziękowano "Bronkowi" Punoszevacowi. Issa Ba będzie zatem "łatał dziury" w pomocy wobec długotrwałej kontuzji Garguły i powolnego powrotu do formy Sobola.
Ciekawe, co teraz zrobią w przypadku tego Serba, który miał kłopoty w Turcji (nie płacili mu). Oby jak najszybciej rozwiązano ten problem, bo dobry gracz na pewno by nam się przydał. Mam tylko nadzieję, że plotki z Dawidem Nowakiem pozostaną plotkami. Jak to jest, że nie stać Wisły na 130 tys. € (taką kwotę wymieniano oficjalnie) w przypadku bramkarza Moretto, a na "chodzącą kontuzję" klub jest w stanie wydać sumę kilka razy większą. Z baranami na głowy się pozamieniali, czy co? Ta sytuacja trąci niemal sabotażem... :evil: |
Niezatrudnienie Punosevaca to duzy blad, jeszcze uslyszymy o nim w przyszlosci
|
Cytat:
|
fajnie że wszyscy zakładają, że Nowak od razu złapie kontuzję i pół roku z głowy ma, tylko jak sprowadzimy tego Serba czy Chorwata może być tak samo, wszyscy widzę tu zakładają czarny scenariusz, a przecież po pierwsze Nowak tak na złość może nie dostać żadnego urazy przez całą rundę, po drugie to może jest kwestia dobrego dopasowania treningu pod Dawida i nie będzie on tak łatwo łapał urazów tak jak kiedyś Głowa. Jest to na pewno piłkarz o dużych możliwościach jakie mieliśmy okazję widzieć w lidze i wiemy czego się po nim spodziewać i chyba wszystko się zgadza Wisła ściąga jednego z najlepszych napastników naszej ligi, ja jestem za+ ten młody Serb i może będziemy wreszcie jakieś pole manewru w ataku:Brozio, Boguski, Nowak, Serb, ewentualnie Małecki. Przestańmy marudzić tylko czekajmy, przy obecnej sytuacji finansowej jedne z tych transferów były by super, a widać przynajmniej że Wisła przetestowała paru graczy z ciekawym CV i można kogoś ciekawego znaleźć za niedużą kasę.
|
Interia.pl pisze że iSsa Ba jest w Wiśle, ktoś może to sprawdzić??;)
I jkak sprawa z DAwidem Nowakiem olraz Punoseviciem? |
Moze rezygnują z Punosevicia bo maja Nowaka umowionego juz wkońcu ktoś tam z bełchatowa się wypowiedział na ten temat chociaz np news na wislakrakow.com jest wyciety z wywiadu pare dni temu z Nowakiem a ze PS zacytował działacza z Bełchatowa to też nie jest wiarygodne tak samo jak ten smieszny Białoński, który juz kilka razy rożne rzeczy pisał
|
Panie "Bednarz" - to wszystko racja. Tylko że "komitet testowo- transferowy Wisły" w przeciągu wielu ostatnich miesięcy takie jaja wyczyniał, że normalni kibice szczerze boją się, co z tego wyniknie. Akcję pt. sprowadzenie bramkarza doprowadzono do absurdu. W sprawie Nowaka obawa kibiców wynika z faktu, że mieliśmy już w Wiśle notorycznie kontuzjowanych jak Dawidowski, i nie chcemy powtórki z rozrywki (zwłaszcza przy osłabionym budżecie klubowym). Nowaka kontuzje niestety - nie omijają - stąd niechęć kibicowska, by takiego zawodnika sprowadzać. Wystarczy, że Brożek i Boguski przez X miesięcy wracają do zdrowia, i ciekawe jak długo to jeszcze potrwa.
Ciekaw jestem, jak zdaniem trenera and company wypadł Stjepan Poljak. Jeśli się nada - to nie powinniśmy wypuszczać z rąk możliwości wzmocnienia klubu ciekawym zawodnikiem. Ale to tylko moje zdanie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl