Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

MatMario 09.10.2012 06:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez [email protected]
Wisła ma zresztą pecha, bo trenerzy tam wykańczają zawodników, zamiast rozwijać. Iwana nie wspomnę, Surmy etc. Jeden z najzdolniejszych młodych, ten potrącony przez Kuzerę autem, u mnie na wsi piecze bułki w piekarni. Ale skandalem jest historia Małeckiego. Z nim Wisła była mistrzem, on śpiewał w Rynku, wszyscy inkasowali premie i byli szczęśliwi. Kibicowałem mu.

Ale klub zrobił z niego, przy pomocy trenera Moskala, debila, oddał za grosze, piłkarza już nie ma. Jego serce przestało bić. A był najbardziej oddanym zawodnikiem klubowi przez ostatnie dziesięć lat.

Mama Bogusia powiedziała mi w Święta (dzięki za życzenia), że to dobry chłopak, że nie pije, że nie pali, że to co zarobił wydał na dwa mieszkania, nie przepuścił…

No i takiego chłopca się wymienia na Moskala, na Kulawika… Wygania Nawałkę… jakby to powiedzieć – kogoś chyba pogięło..

Celne uwagi, no może oprócz Surmy, ale tutaj farszafskość Zarzecznego wychodzi...

wolfy 10.10.2012 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1281290)
Celne uwagi, no może oprócz Surmy, ale tutaj farszafskość Zarzecznego wychodzi...

Wybacz że zapytam, ale plucie na "Małego" już się wam znudziło?
:help:

TOMEK 11 13.10.2012 15:58

w ramach ciekawostki:

EKSTRAKLASA:
Pawełek | 118 meczów | 83 puszczone gole | 0,70 bramki na mecz
Pareiko | 49 meczów | 45
puszczonych goli | 0,91 bramki na mecz

PUCHAR I SUPERPUCHAR POLSKI:
Pawełek | 14 meczów | 10 puszczonych goli | 0,71 bramki na mecz
Pareiko | 6 meczów | 7 puszczonych goli | 1,16 bramki na mecz

PUCHARY UEFA:
Pawełek | 12 meczów | 12 puszczonych goli | 1,00 bramka na mecz
Pareiko | 13 meczów | 18 puszczonych goli | 1,38 bramki na mecz

OGÓŁEM:
Pawełek | 144 mecze | 105 puszczonych goli | 0,72 bramki na mecz
Pareiko | 68 meczów | 70 puszczonych goli | 1,02 bramki na mecz

Wniosek jest prosty i niektórym znany hujowych bramkarzy mamy i na jeszcze hujowszych ich zmieniamy.

xanti1906 13.10.2012 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1281799)
w ramach ciekawostki:

EKSTRAKLASA:
Pareiko | 49 meczów | 45

PUCHARY UEFA:

OGÓŁEM:

Wniosek jest prosty i niektórym znany hujowych bramkarzy mamy i na jeszcze hujowszych ich zmieniamy.

Nie wiem, może tej różnicy nie widać, ale Alvarez - Głowacki - Marcelo - Brożek/Diaz to była chyba lepsza linia defensywna niż Lamey - Chavez - Jaliens - Paljić. Nie wszystko od bramkarza zależy. Osobiście dla mnie Pareiko to lepszy bramkarz niż Super Mario.

fanfan 13.10.2012 17:08

Cytat:

w ramach ciekawostki:

EKSTRAKLASA:
Pareiko | 49 meczów | 45

PUCHARY UEFA:

OGÓŁEM:

Ale weź jeszcze pod uwagę ,że za czasów Pawełka mieliśmy znacznie mocniejszą drużynę , walczyliśmy w lidze o Mistrzostwo a teraz prawie zamykamy tabelę , częściej przegrywamy niż zdobywamy 3 punkty , już nie przytrafiają nam się serie kilku zwycięstw pod rząd czy też kilku meczów bez straconej bramki . Jeśli chodzi o europejskie puchary to za Pawełka przeważnie szybciej odpadaliśmy i nikt mocny nawet nie zdążył nam wbić kilku bramek . Takie porównania krótko mówiąc nie mają sensu . Skąd można wiedzieć jak Wisła z Sergiejem w bramce spisywałaby się kilka lat temu albo czy Melikson w Wiśle z Uche , Żurawskim i Szymkowiakiem byłby tym samym Meliksonem co w obecnej Wiśle...

FraMat 13.10.2012 17:10

Cytat:

w ramach ciekawostki:

EKSTRAKLASA:
Pareiko | 49 meczów | 45 puszczonych goli | 0,91 bramki na mecz

ty naprawdę myslisz, ze ta mniejsza przeciętna ilośc straconych bramek to zasługa Pawełka?
Podejrzewam, że gdyby miał przed sobą taką linię obrony jak ma dzisiaj Sergiej to uznałbys, że nie ma sensu zamieszczanie statystyk.
Prawdziwy obraz byłby wtedy gdyby oprócz zmiany bramkarza cała reszta była niezmienna. I co do składu i co do formy

cinekw 13.10.2012 17:55

Cytat:

w ramach ciekawostki:

h3h3, ale to nie fm, tutaj nie liczą się numerki.

WislaFan123 15.10.2012 23:23

Spotkalem wczoraj w Baroqu na rynku Bunoze, Tsvetana, Quioto i Jaliensa, chwile mialem okazje z nimi pogadac..

Tak jak narzekalem na Jaliensa tak moge wszystko wypluc... gosc praktycznie odkad przyszedl nie dostawal pensji, za 15 mscy zaoferowano mu w koncu rekompensate w postaci.... 3 mscy ku***... I mowil ze dziwi sie skad te pretensje wszystkich do jego osoby i o ten kontrakt. Mowil ze druzyna miala wysokie ambicje, chcieli grac o Lige Mistrzow, wiec sportowo ciekawa sprawa, a ze dostal wysoki kontrat - wzial to co mu zaoferowano, i mimo ze przez 15 mscy kasy nie dostawal, to ani raz nie poszedl do mediow, i mimo ze naskoczono na niego po tym jak nie chcial sie zgodzic na kolejne opznienie, to dalej mimo wszystko nie latal do mediow jak inni pilkarze.

Dochodzily mnie sluchy o podobnych akacjach w klubie... ale nie spodziewalem sie ze jaja sie juz zaczely na poczatku poprzedniego sezonu... co jak co ale to mnie Kew mocno zaskoczyl.

Oczywiscie z Probierzem krotko mowiac nie bylo sensu ciagnac, powiedzieli to co bylo juz w mediach, ze na treningach caly czas dzida do przodu, zero grania pilka, a do tego zjeba co chwile i chujowe zachowanie.. A jesli chodzi o Kazia i Kulawia, to oni nie widza zadnej roznicy, ta sama mysl trenerska, bardzo podobne treningi i maja nadzieje ze to przyniesie efekty bo im zajebiscie glupio i nie dziwia sie kibica... to chyba na tyle..

Dariook 15.10.2012 23:41

Cytat:

w ramach ciekawostki:

EKSTRAKLASA:
Pareiko | 49 meczów | 45

PUCHARY UEFA:

OGÓŁEM:

To żeś ....aaa wymyślił...

Blaszczu16 16.10.2012 06:49

Cytat:

...

Chciałeś podnieść ludziom ciśnienie? To ci się udało :pala:.
Porównaj jeszcze Łobo z Kubą, może również Ci wyjdzie, że ten gorszy jest jednak (według twoich analiz) lepszy...

wolfy 16.10.2012 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 1282066)
Tak jak narzekalem na Jaliensa tak moge wszystko wypluc... gosc praktycznie odkad przyszedl nie dostawal pensji, za 15 mscy zaoferowano mu w koncu rekompensate w postaci.... 3 mscy ku***... I mowil ze dziwi sie skad te pretensje wszystkich do jego osoby i o ten kontrakt.

"Weszło" sprzedało temat, jelenie łyknęły. Tak samo jak z Patrykiem...
Interesujące, ze tak długo nie płacą. Niedługo PZPN założy nam zakaz transferowy, co w naszej sytuacji jest błogosławieństwem. Odcięcie Jacusia od menedżerów i ich DVD może nam wyjść tylko na dobre.

hunter 16.10.2012 09:52

Cytat:

Spotkalem wczoraj w Baroqu na rynku Bunoze, Tsvetana, Quioto i Jaliensa, chwile mialem okazje z nimi pogadac..

Tak jak narzekalem na Jaliensa tak moge wszystko wypluc... gosc praktycznie odkad przyszedl nie dostawal pensji, za 15 mscy zaoferowano mu w koncu rekompensate w postaci.... 3 mscy ku***... I mowil ze dziwi sie skad te pretensje wszystkich do jego osoby i o ten kontrakt. Mowil ze druzyna miala wysokie ambicje, chcieli grac o Lige Mistrzow, wiec sportowo ciekawa sprawa, a ze dostal wysoki kontrat - wzial to co mu zaoferowano, i mimo ze przez 15 mscy kasy nie dostawal, to ani raz nie poszedl do mediow, i mimo ze naskoczono na niego po tym jak nie chcial sie zgodzic na kolejne opznienie, to dalej mimo wszystko nie latal do mediow jak inni pilkarze.

Dochodzily mnie sluchy o podobnych akacjach w klubie... ale nie spodziewalem sie ze jaja sie juz zaczely na poczatku poprzedniego sezonu... co jak co ale to mnie Kew mocno zaskoczyl.

Oczywiscie z Probierzem krotko mowiac nie bylo sensu ciagnac, powiedzieli to co bylo juz w mediach, ze na treningach caly czas dzida do przodu, zero grania pilka, a do tego zjeba co chwile i chujowe zachowanie.. A jesli chodzi o Kazia i Kulawia, to oni nie widza zadnej roznicy, ta sama mysl trenerska, bardzo podobne treningi i maja nadzieje ze to przyniesie efekty bo im zajebiscie glupio i nie dziwia sie kibica... to chyba na tyle..

Ups... No to paru osobom posypała się wizja świętości i genialności duetu BB & SV, którzy prowadzili klub w sposób perfekcyjny i zostawili budżet w idealnym stanie, który do ruiny doprowadził JB.

FraMat 16.10.2012 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1282088)
Ups... No to paru osobom posypała się wizja świętości i genialności duetu BB & SV, którzy prowadzili klub w sposób perfekcyjny i zostawili budżet w idealnym stanie, który do ruiny doprowadził JB.

a co BB & SV mają wspólnego z dokonywaniem przelewów?
Czy któryś z dwójki BB & SV był dyrektorem finansowym w Wisle, albo chocby księgowym?

Niektórzy jak coś napiszą, to tak jakby pisali z zajęć informatyki w IV klasie podstawówki

hunter 16.10.2012 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1282089)
a co BB & SV mają wspólnego z dokonywaniem przelewów?
Czy któryś z dwójki BB & SV był dyrektorem finansowym w Wisle, albo chocby księgowym?

Niektórzy jak coś napiszą, to tak jakby pisali z zajęć informatyki w IV klasie podstawówki

Aha. Czyli wychodzisz z założenia, że przelewy nie wychodziły, bo komuś się nie chciało ich klepać, a nie dlatego że nie było na nie kasy?

Rozumiem ponadto, że prezes klubu nie ma absolutnie nic wspólnego z pilnowaniem kasy i nadzorem nad wykonaniem budżetu?

Naprawdę za chwilę się dowiem, że przecież BB i SV to tak naprawdę nie mogli nic zrobić, mieli związane ręce, a klubem kierowały tajemnicze siły, których nikt nigdy na własne oczy na klubowych korytarzach nie widział.

FraMat 16.10.2012 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1282090)
Aha. Czyli wychodzisz z założenia, że przelewy nie wychodziły, bo komuś się nie chciało ich klepać, a nie dlatego że nie było na nie kasy?

Rozumiem ponadto, że prezes klubu nie ma absolutnie nic wspólnego z pilnowaniem kasy i nadzorem nad wykonaniem budżetu?

Naprawdę za chwilę się dowiem, że przecież BB i SV to tak naprawdę nie mogli nic zrobić, mieli związane ręce, a klubem kierowały tajemnicze siły, których nikt nigdy na własne oczy na klubowych korytarzach nie widział.

Czy było czy nie było kasy, nie wiem.
Początek poprzedniego sezonu to nasze nieudane kwalifikacje do LM i początek nagonki na RM, BB i SV.

A jeśli pytasz kto w Wiśle (czyli Telefonice) pilnuje kasy i klepie przelewy to wyznam Ci w sekrecie, że ani prezes Wisły, anie dyrektor sportowy. Ta osoba siedzi raczej w biurach Telefoniki

fialo 16.10.2012 10:37

Cytat:

W takim razie z kasą chyba nienajgorzej :D

Bartosz 16.10.2012 11:03

A gdzie maja siedzieć, w Carpe Diem? :D

lazy 16.10.2012 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1282088)

Faktycznie o ile to jest prawdą to optyka na wiele spraw się zmieniła. Choć dotyczy to ewentualnie BB, a nie SV.
Ciekawi mnie zatem jak Cupiał oczekiwał mistrzostwa i LM bez pieniędzy???
Wszystko na kredyt pod zastaw przyszłych zysków?
Tłumaczy to zatem "spadek" formy po odpadnięciu z APOEL-em. Wszyscy mieli obiecane wypłaty po awansie. Potem nie było już o co grać.

Generalnie zatrudnianie pracowników na zasadach success fee jest fajne... zwłaszcza dla pracodawcy.

szprotson 16.10.2012 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1282090)

Nie dość ze BB i SV nie mogli zupełnie nic zrobić ,to Bednarz któremu jak pisał miłosz Cupiał nie ufa, może wszystko i wszystko jest jego winą.
Oczywiście wiadome jest ze za "wszystkim" stoją żydzi...no ale krok za nimi musi stać Jacek B. val łysy ch, wąż, legionista.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1282105)
Ciekawi mnie zatem jak Cupiał oczekiwał mistrzostwa i LM bez pieniędzy???
Wszystko na kredyt pod zastaw przyszłych zysków?

Moze chciał powielać metodę Widzewa, czyli "Nikt Ci nie da tak dużo, jak Widzew obieca"

serek.c2 16.10.2012 14:32

Cytat:

...

Jesteś pewnie, że dobrze usłyszałeś? Przecież to jest podstawa do jednostronnego rozwiązania kontraktu z winy klubu... Jakoś nie chcę mi się wierzyć, że Kew gra tu od ponad roku za darmo...

syryls 16.10.2012 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1282127)
Jesteś pewnie, że dobrze usłyszałeś? Przecież to jest podstawa do jednostronnego rozwiązania kontraktu z winy klubu... Jakoś nie chcę mi się wierzyć, że Kew gra tu od ponad roku za darmo...

Czeka na wypłacenie zaległych pieniędzy.

serek.c2 16.10.2012 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1282137)
Czeka na wypłacenie zaległych pieniędzy.

I może jeszcze czeka, aż narosną kolejne zaległości? Czekać na pieniądze to On sobie równie dobrze może w Holandii...

wolfy 16.10.2012 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1282150)
I może jeszcze czeka, aż narosną kolejne zaległości? Czekać na pieniądze to On sobie równie dobrze może w Holandii...

Chciał pewnie dostać zaległości + część z przyszłych wypłat. Przy obustronnym rozwiązywaniu kontraktu to norma. Jeżeli zaproponowali mu trzymiesięczne zaległości...
W momencie w którym zerwie kontrakt nie dostanie (o ile rozumiem) pieniędzy, które nalezą mu się do jego końca.

Poza tym to nie jest takie proste. Według prawa PZPN zerwać kontrakt można tylko, jeśli nie płacą w ogóle. Wiem że to bez sensu, ale jeśli przelewają co miesiąc (powiedzmy) dwa tysiące złotych, to podstaw do rozwiązania nie ma (mimo, że według kontraktu powinni płacić dwadzieścia, do tego euro). Wspomniany Widzew robił takie numery, żeby zmusić zawodników do zrzeczenia się zaległych wypłat. W ogóle to dość częsty w naszych klubach numer, więc możliwe, że podobną taktykę stosują u nas...

serek.c2 16.10.2012 19:13

Wolfy - wydaje mi się, ze kolega po prostu źle zrozumiał Jaliensa... Może on mówił, ze za rozwiązanie trwającego jeszcze 15 miesięcy kontraktu (nie wiem kiedy padła propozycja - być może zaraz po przejęciu sterów przez Bednarza) otrzymał propozycję 3 miesięcznego wynagrodzenia. Nie wierzę w ponad roczne zaległości płacowe, to wręcz niemożliwe.

milosz 16.10.2012 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1282123)
Nie dość ze BB i SV nie mogli zupełnie nic zrobić ,to Bednarz któremu jak pisał miłosz Cupiał nie ufa, może wszystko i wszystko jest jego winą.
Oczywiście wiadome jest ze za "wszystkim" stoją żydzi...no ale krok za nimi musi stać Jacek B. val łysy ch, wąż, legionista.

Po pierwsze BB i SV mogli i zrobili w pół roku (mowa o okresie od pierwszego okienka transferowego) MP, następnie najlepszy wynik w europejskich pucharach od 9 lat. Warto to powtarzać, nawet jak ktoś jest ślepy na fakty.

Po drugie gdyby Cupiał ufał Bednarzowi bezgranicznie to by go nie wywalał za pierwszym razem, a i teraz miałby "genialny" i "beatyfikowany za życia przez niektórych" Jacuś ekstra kasę na transfery, a tymczasem jest tylko kwestią czasu, aż ponownie go bo bos ..wywali.

Po trzecie pełną odpowiedzialność ponosi Cupiał i nikt inny, .. ewentualnie Zarząd Wisły, a zwłaszcza przedstawiciele właściciela. Bednarz zaś jest moim zdaniem po prostu niekompetentny i tylko i aż tyle. Po co Wiśle taki dyletant który zarabia i nic dobrego nie robi, a czasem wręcz szkodzi ja doprawdy nie wiem ..

Co do Żydów i spiskowych teorii to pewnie Żydem był Valckx i Żydami są wszyscy których cieszyło ówczesne MP i dobry wynik w europejskich pucharach ..Generalnie kto nie za Bednarzem ten Żyd. Wygląda więc na to że jestem Żydem, ok. Dla mnie no problem :D.
______

Co do Jaliensa, że przypomnę, to ostatnio gra dobrze i to akurat też jest ok.

FraMat 16.10.2012 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1282157)
Wolfy - wydaje mi się, ze kolega po prostu źle zrozumiał Jaliensa... Może on mówił, ze za rozwiązanie trwającego jeszcze 15 miesięcy kontraktu (nie wiem kiedy padła propozycja - być może zaraz po przejęciu sterów przez Bednarza) otrzymał propozycję 3 miesięcznego wynagrodzenia. Nie wierzę w ponad roczne zaległości płacowe, to wręcz niemożliwe.

Chyba masz rację...

arti 16.10.2012 20:29

Cytat:

tym bardziej, że pewnie nie byłoby tak, że wszyscy dostają kasę przez cały rok, a jeden jedyny Jaliens nie. Albo: wszyscy nie dostają kasy przez cały rok i grzecznie grają - zdobywają MP, walczą o LM i generalnie przez rok nie uciekają z Wisły.

WislaFan123 17.10.2012 00:03

Cytat:

"They didn't pay me for 15 months and I still didn't talk about it in the newspapers" - tak dokladnie Kew powiedzial... choc fakt z tymi 3 mscami to moze i mu chodzilo o to co zostalo (troche zrobiony bylem :), bo chyba mowil to jak wspomnialem o mozliwosci rozwiazania kontraktu... ale 2-3 podkreslil ze tak dlugo mu nie placili, wiec czy mu to w koncu reguluja czy nie, to jednak przez taki kawal czasu nie placili/nie placa.. a 3 msce zamiast 12 to i tak zalosne..

To co sie dzieje w klubie to dramat, ale dalej nie wierze w zapasc.. bo za 2010 mielismy 1,5 mln zl zysku, a w 2011 biorac pod uwage mistrzostwo i dobry wynik w pucharach... nie wierze ze az takie straty narobilismy...

Noodles 17.10.2012 11:23

I żeby tak Kew zwierzał się przypadkowo napotkanemu kibicowi na takie tematy ? Albo to ja jestem niewiernym człowiekiem, albo ty KaSzTaN masz twarz której wyjątkowo się ufa...

Bóg Trybun (objawion) 17.10.2012 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Noodles (Post 1282312)
Albo to ja jestem niewiernym człowiekiem, albo ty KaSzTaN masz twarz której wyjątkowo się ufa...

http://imageshack.us/a/img818/4000/u...ostywierny.jpg

KaSzTaN, przyznaj się

murray 17.10.2012 12:38

Dlaczego Kaczor Donald ma tylko jedną rękę?

Lukasz 17.10.2012 12:55

OT: Bo powiedział: 'rękę dam sobie uciąć jak....' w sprawie Amber Gold?

WislaFan123 18.10.2012 12:31

To nie byla kwestia zwierzania sie... poprostu mielismy ciekawa rozmowe o sytuacji w klubie (o wielu innych rzeczach tez rozmawialismy), a ze sporo wiedzialem co sie dzieje, to jakos siadlo na ten temat i troche zaczal gadac o tym.. ale czy to ma byc wielka tajemnica? To sa zywne jaja, tak jak zalosnie klub traktuje kibicow, tak i pilkarzy...

A co wy tak na Basalaja i Stana? Przeciez sa ludzie z RN i oni musza wszystko zaakceptowac.. Ale z drugiej strony, to dopoki nie zobacze sprawozdania finansowego za 2011, to nie uwierze w zadne bajki o kompletnej zapasci finansowej..

AS82 19.10.2012 09:33

Kuba Błaszczykowski będzie w nastepnym odcinku "Kuby Wojewodzkiego"

Vuko 19.10.2012 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1282565)
Kuba Błaszczykowski będzie w nastepnym odcinku "Kuby Wojewodzkiego"

Nie ma gdzie iść, tylko do tej szmaty.:-/

Zwierze 19.10.2012 12:20

hahaha a do kogo ma iść?

mic 19.10.2012 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 1282596)
hahaha a do kogo ma iść?

Zrobil sie z niego wielki GYWIJAZDOR no to chodzi po takich bzdetach. Ciekawe czy bedzie dalej plakac o bilety

rabi86 19.10.2012 13:24

Myślałem, że Kuba ma więcej oleju w głowie i nie będzie chodził do tak miernej jakości programów prowadzonych przez takiego typu ludzi jak Wojewódzki. Ale cóż, ma chyba swoje pięć minut, to chce je wykorzystać. Szkoda, że również w taki sposób.

KrzychooR 19.10.2012 15:14

Zgadzam się z przedmówcami... powinien iść do Figurskiego ;]

AS82 19.10.2012 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 1282596)
hahaha a do kogo ma iść?

powinien iść do Rydzyka , to byłby swój chłop ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl