Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

arytmetyk 29.07.2011 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1136666)
Jak dla mnie był.
http://imageshack.us/photo/my-images/89/rudnevb.jpg/
Sorry za jakość.

Na zdjeciu, które linkujesz piłka już jest daleko od nogi podającego.

Jak oglądałem powtórki to dla mnie spalonego nie było.

dulli78 29.07.2011 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1136645)
Po dzisiejszym dniu ligowym, przemyślenie przychodzi mi następujące. Po co do ligi został wpuszczony ŁKS?
Tak dramatycznie słabego zespołu w Ekstraklasie nie widziałem dawno, bardzo dawno, ostatnio chyba Ruch Radzionków. Co za beznadzieja. Goście nie prezentują sobą nic, kompletnie,do tego te problemy z przyjęciem piłki. Dno. Do tego organizacyjne szału też nie ma,że się tak wyraże. Po co oni tu, chyba tylko po to aby ich dobić finansowo.

Inna sprawa to grafika C+ na ten sezon. Nie wiem co to ma być i dla kogo to jest zrobione, ale dostrzec co tam jest nadziubdziane nie idzie.

Mam podobne zdanie w obu kwestiach. ŁKS dzisiaj to zagrał padakę na poziomie dolnych rejonów I ligi - pewno są zmęczeni po okresie przygotowawczym:lol:
Grafik C+ który opracowywał te plansze na nowy sezon to fanatyk miniaturyzmu w sztuce.

murray 29.07.2011 22:19

To nie grafika C+, tylko Ekstraklasy.
Niestety - mega przaśna. A nowe intro dla odmiany - buraczane.
Mnie się ten oldschool canalu podobał. Mogliby tylko pokolorować skróty nazw klubów, bo to ładniej wygląda i tyle.
Musiałem mrużyć oczy, coby cokolwiek zobaczyć teraz. Ale to może przez moją wadę wzroku.

Wojtas 29.07.2011 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1136688)
To nie grafika C+, tylko Ekstraklasy.
Niestety - mega przaśna. A nowe intro dla odmiany - buraczane.
Mnie się ten oldschool canalu podobał. Mogliby tylko pokolorować skróty nazw klubów, bo to ładniej wygląda i tyle.
Musiałem mrużyć oczy, coby cokolwiek zobaczyć teraz. Ale to może przez moją wadę wzroku.

Szkoda ze C+ musial zmiienc swoja grafike,bo tamta byla naprawde ładna,teraz jakos tak nijako i drobnie to wyglada.
Od razu widac ze to nie produkcja Canal+.

sqallpl 29.07.2011 22:58

http://www.mojehdtv.info/telewizja/c...k-ekstraklasy/

Pewnie czesc personelu (operatorow, realizatorow itd.) jest ta sama ale najlepiej gdyby napisal o tym ktos, kto ma pewne informacje na ten temat i mielibysmy jasnosc.

murray 29.07.2011 23:05

Przecież Polsat miał te same grafiki, ergo jest to uniwersalna otoczka meczu dla wszystkich spotkań Ekstraklasy.

Angmir 29.07.2011 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1136666)
Jak dla mnie był.
http://imageshack.us/photo/my-images/89/rudnevb.jpg/
Sorry za jakość.

Edit: No dobra, nie bylo :D 1q2 przekonałeś mnie ostatnim zdaniem :>

EDIT: Sorry zacytowałem nie ten post- miałem cytować ten z filmikiem Razak vs Baszczyński

Przecierz to niegroźna sytuacja na połowie przeciwnika - Baszczyński poszedł na raz bo chciał szybko odebrać i dać piłkę prostopadłą od razu. Podjął ryzyko i Traore to wykorzystał - zresztą Traore to magik - nie ma obrońcy który czasem by sie na podobny zwód nie nabrał.

Baszczyński ogólnie profesor - gasił wszelkie problemy w zarodku.
Czy przydał by się w Wiśle - myślę że dla samej obecności i poprawy atmosfery - tak. Piłkarsko ciągle wielu mogło by się od niego uczyć.

Angmir 29.07.2011 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1136699)
Szkoda ze C+ musial zmiienc swoja grafike,bo tamta byla naprawde ładna,teraz jakos tak nijako i drobnie to wyglada.
Od razu widac ze to nie produkcja Canal+.

Miejmy nadzieję że to jest work in progess - jakby nie było oficjalnie T-mobile jest od tygodnia wiec moze nie mają jeszcze wszystkiego obcykanego i będą sie powoli docierać. Przecież nawet na końcowej grafice po ostatnim gwizdku kiedy wyświetlają końcowy wynik była pod wynikiem plansza na strzelców - a nie wyświetlono na niej żadnych nazwisk - nic.

tomek100 29.07.2011 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1136720)

Czy przydał by się w Wiśle - myślę że dla samej obecności i poprawy atmosfery - tak. Piłkarsko ciągle wielu mogło by się od niego uczyć.

Baszczyński już wielokrotnie poprawiał atmosferę w Wiśle, np. w sprawie Petrescu :)

filemon 29.07.2011 23:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1136720)
Przecierz to niegroźna sytuacja na połowie przeciwnika - Baszczyński poszedł na raz bo chciał szybko odebrać i dać piłkę prostopadłą od razu. Podjął ryzyko i Traore to wykorzystał - zresztą Traore to magik - nie ma obrońcy który czasem by sie na podobny zwód nie nabrał.

Mógłbyś powiedzieć na cholerę cytowałeś moją wypowiedź skoro się do niej PRZECIEŻ nie odniosłeś? :lol:

Jeśli zaś chodzi Ci o inną wypowiedź, ale pomyliłeś się w cytatach to czytaj dokładnie.

Fiti 29.07.2011 23:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Schabek (Post 1136665)

PS.Grafika jest beznadziejna. Już chyba nawet nasza 1 liga ma lepszą.

Ludzie, nie wiem o co wam chodzi, mam telewizor 42 cale, na c+ sport hd wszystko było pięknie widać...

Donki 29.07.2011 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1136735)
Ludzie, nie wiem o co wam chodzi, mam telewizor 42 cale, na c+ sport hd wszystko było pięknie widać...

:pobity:
Tu nie chodzi o jakosc obrazu. Tylko o grafike jaka jest teraz a jaka była dawniej.

transmisje 30.07.2011 00:14

Ja dalej nie wiem co powiedzieć o grze mojego klubu.
- Do 20 minuty przy pressingu grali jak dzieci.
- 21 minuta Gol. Nie wiadomo czy ze spalonego czy nie, kilka powtórek i dalej ciężko ocenić. A potem wydaje się, że jednak spalonego nie było.
- 23 Samobój.

a potem już poszło, piątej bramki oczywiście być nie powinno.

Dalej się zastanawiam co pokaże Bakero i jego autorski team...

Wynik go uchronił ale mam nadzieję jednak, że my nie dostaniemy Skorzy a Probierza :P

0 22 30.07.2011 01:13

Cała Polska widziała :)

zibi2000 30.07.2011 01:34

Co do technicznej strony transmisji meczów ekstraklasy to jestem praktycznie pewien, że jest to realizowane przez te same ekipy. W Polsce nie ma zasobów, aby zmienić realizatora.

mitmichael 30.07.2011 01:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zibi2000 (Post 1136755)
Co do technicznej strony transmisji meczów ekstraklasy to jestem praktycznie pewien, że jest to realizowane przez te same ekipy. W Polsce nie ma zasobów, aby zmienić realizatora.

T-Mobile Ekstraklasa:

- Nad nowoczesną i funkcjonalną identyfikacją graficzną Ekstraklasy pracowaliśmy od kilku miesięcy. Mamy już gotową pełną księgę znaku, która obejmuje logotypy dla rozgrywek Ekstraklasy, Młodej Ekstraklasy, Superpucharu, a także dla spółki Ekstraklasa SA i Fundacji Ekstraklasy. Przygotowując to opracowanie, dokonaliśmy analizy 168 podmiotów - europejskich lig zawodowych czy klubów piłkarskich. Efekt zobaczyli prezesi klubów Ekstraklasy, a niebawem nowe logotypy zaprezentujemy oficjalnie kibicom i mediom - powiedział Andrzej Rusko, prezes zarządu Ekstraklasy SA, na oficjalnej stronie piłkarskiej spółki.

To chyba powinno wyjasnic wszystko

dynek.pl 30.07.2011 07:13

Logo ekstraklasy w prawym folnym rogu wyglada jak jakis krowi placek.

Semper Fidelis 1985 30.07.2011 11:17

Za godzine paski - Korona. Ciekawie jaka bedzie frekwencja :guma balonowa:

RecordAble 30.07.2011 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1136849)
Za godzine paski - Korona. Ciekawie jaka bedzie frekwencja :guma balonowa:

Ciekawe, w której minucie zaśpiewają swój "hymn".:>

Semper Fidelis 1985 30.07.2011 11:36

Zapewne po pierwszym gwizdku, dłużej bez WTSK nie wytrzymają.

Kto to ten van der Biezen? bo pierwsze słysze

mitmichael 30.07.2011 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1136859)
Kto to ten van der Biezen? bo pierwsze słysze

Były juz zawodnik drugowego holenderskiego Go Ahead Eagles, ktory w ubiegłym sezonie na zapleczu Eredivisie strzelił 17 bramek i był 7 na liscie najskuteczniejszych napastnikow.

crazykaro 30.07.2011 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1136739)
:pobity:
Tu nie chodzi o jakosc obrazu. Tylko o grafike jaka jest teraz a jaka była dawniej.

Nie jesteś jedyny który narzeka
http://media2.pl/media/81737-abonenc...lase-w-tv.html

Sartre 30.07.2011 12:21

Cytat:

Były juz zawodnik drugowego holenderskiego Go Ahead Eagles, ktory w ubiegłym sezonie na zapleczu Eredivisie strzelił 17 bramek i był 7 na liscie najskuteczniejszych napastnikow.
Co tam się dzieje w tej II lidze holenderskiej, skoro z 17 bramkami zajmuje się dopiero 7 miejsce na liście strzelców? :D

Arked 30.07.2011 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zibi2000 (Post 1136755)

Zmienili realizatora z Multiproduction, należącego do C+, na jakąś inną firmę. Inna sprawa, że większość pracowników (kamerzyści itp.) mogła zmienić miejsce pracy i pozostać dalej przy ekstraklasie. Wczoraj przy transmisji meczu Polonii zauważyłem kilka rzeczy, które raczej nie zdarzały się Multiproduction (totalnie różne kolory w niektórych kamerach, niefrasobliwa praca niektórych kamerzystów).

mitmichael 30.07.2011 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1136887)
Zmienili realizatora z Multiproduction, należącego do C+, na jakąś inną firmę. Inna sprawa, że większość pracowników (kamerzyści itp.) mogła zmienić miejsce pracy i pozostać dalej przy ekstraklasie. Wczoraj przy transmisji meczu Polonii zauważyłem kilka rzeczy, które raczej nie zdarzały się Multiproduction (totalnie różne kolory w niektórych kamerach, niefrasobliwa praca niektórych kamerzystów).

Zmienili na Live Park... Andrzeja Ruski.

buczo1985 30.07.2011 12:27

Mam nadzieję, że ludzie z C+ śledzą opinie klientów i szybko zrobią z tym porządek. Gdzieś prysnął dawny pozytywny klimat meczów. Denerwuje mnie mała czcionka, kolorystyka i róż T-mobile :|

Sartre 30.07.2011 12:30

Ta zmiana kolorów w jednej kamerze (tej, co wygląda jakby to było kamerowane z ręki) to chyba celowy zabieg jest. W trakcie meczu wygląda to moim zdaniem marnie, ale do jakichś szóstek te ujęcia mogą być naprawdę świetne.

Eternit 30.07.2011 12:31

Jakże kreatywnie wykoszona trawa...

mitmichael 30.07.2011 12:31

Jak tak słucham hymnu Cracovii i leci refren to jakbym slyszał... jakas piesn koscielna :rotfl: Jakos takie wrazenie odniosłem. Co do samego meczu raczej 3 punkty zostana w Krakowie.

Henio1 30.07.2011 12:31

Mam pytanie jak to jest w koncu z tymi wyjazdami bo niby stowarzyszenia nie podpisaly a korona zapchala klatke w "carefoorze"

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl