Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

tomB 30.01.2013 11:03

Danny Mwanga

Danny Mwanga

http://www.transfermarkt.pl/pl/danny...er_141221.html

seba_109 30.01.2013 14:34

Jakieś info o nim? Czy tylko dodałes by coś dodać?

christof20 30.01.2013 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1296423)

Też już kiedyś wspomniałem, że warto się zainteresować tym zawodnikiem. Skoro mamy ściągać młodych, zdolnych Polaków, to Adamka powinniśmy brać w pierwszej kolejności. Od Robaka jest młodszy i powinien też mieć mniejsze niż on wymagania finansowe.

Kamil_mchw 30.01.2013 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez christof20 (Post 1296723)
Też już kiedyś wspomniałem, że warto się zainteresować tym zawodnikiem. Skoro mamy ściągać młodych, zdolnych Polaków, to Adamka powinniśmy brać w pierwszej kolejności. Od Robaka jest młodszy i powinien też mieć mniejsze niż on wymagania finansowe.

był gdzieś artykuł że menago Adamka zażyczył sobie wynagrodzenie dla swojego podopiecznego na poziomie czołówki ekstraklasy... dlatego podbeskidzie go nie kupiło. Łysy Robakowi zaproponowałby pewnie 1800zł. brutto na rękę żeby ten mógł się odbudować (tak jak z Sikorskim).

christof20 30.01.2013 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1296728)
był gdzieś artykuł że menago Adamka zażyczył sobie wynagrodzenie dla swojego podopiecznego na poziomie czołówki ekstraklasy...

O tym nie słyszałem, ale jeśli faktycznie tak było, to ten menago ma nierówno pod sufitem. Żaden klub nie da Adamkowi takiej kasy; może przy ewentualnym przedłużeniu kontraktu.

kristos 30.01.2013 15:42

Nie widziałem Adamka i nie potrafię powiedzieć ,czy należy mu się kontrakt na poziomie czołówki ligi ,wiem tylko że już był taki facet co chciał kontrakt na poziomie Pawła B i nie dostał a teraz jest jednym z lepszych napastników w Europie.

did 30.01.2013 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 1296732)
Nie widziałem Adamka i nie potrafię powiedzieć ,czy należy mu się kontrakt na poziomie czołówki ligi ,wiem tylko że już był taki facet co chciał kontrakt na poziomie Pawła B i nie dostał a teraz jest jednym z lepszych napastników w Europie.

no tak Lewandowski jest idealnym porównaniem.Człowieku zejdź na ziemie! Lewandowski miał 20 lat strzelał sporo w 1 i 2 lidze, chciała go cała Polska(i nie tylko), mógł wymagać wysokiego kontraktu i był już w tedy kilerem, typowym snajperem.A Adamek? po 1 Adamek ma juz 24 lata, po 2 statystyk też nie ma imponujących, są one przyzwoite, po 3 gra on w słabutkim Podbeskidziu w którym gra się na tzw."afere", Adamek to bardziej król zamieszania niż typowy napastnik.Mimo to chętnie bym go widział w Wiśle.
Uważasz, że zasługuje na takie zarobki jak choćby Genkov czy nawet słabo w porówniu do reszty składu Małecki?

KrzychooR 30.01.2013 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 1296732)

Przypomne że wersja z pensja Pawła B. to wersja Bednarza a nie samego zainteresowanego...

did 30.01.2013 16:37

juz nie zwalajmy wszystkiego na Bednarza, jest jaki jest, ale akurat prawdomówność to też raczej nie konik Robercika. To nie jest do końca poważny człowiek(piłkarz tak). Kto śledzi jego kariere, wywiady ten przyzna mi rację. Zawsze gra pod publiczke, dobiera słowa do sytuacji, która jest dla niego wygodna...

KrzychooR 30.01.2013 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez did (Post 1296736)
juz nie zwalajmy wszystkiego na Bednarza, jest jaki jest, ale akurat prawdomówność to też raczej nie konik Robercika. To nie jest do końca poważny człowiek(piłkarz tak). Kto śledzi jego kariere, wywiady ten przyzna mi rację. Zawsze gra pod publiczke, dobiera słowa do sytuacji, która jest dla niego wygodna...

Całe szczęście że Jacek to całkowite przeciwieństwo tego niedobrego Roberta...

Krzysiek 30.01.2013 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1296728)
był gdzieś artykuł że menago Adamka zażyczył sobie wynagrodzenie dla swojego podopiecznego na poziomie czołówki ekstraklasy... dlatego podbeskidzie go nie kupiło. Łysy Robakowi zaproponowałby pewnie 1800zł. brutto na rękę żeby ten mógł się odbudować (tak jak z Sikorskim).

To w końcu brutto, czy na rękę?

Adamek? Widziałem go tylko w meczu z Wisłą. Harpagan na skrzydło jak znalazł;)

Dariook 31.01.2013 02:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez did (Post 1296736)

On to niech lepiej się zajmie odśnieżaniem dachu na R22 a nie transferami. Będzie to z pożytkiem dla nas wszystkich.

madziar 31.01.2013 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1296778)
On to niech lepiej się zajmie odśnieżaniem dachu na R22 a nie transferami. Będzie to z pożytkiem dla nas wszystkich.

No wlasnie po to takie transfery aby JB nie musial tego robic...

TheMrSkeyt 31.01.2013 16:23

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._ja_cie_prosze

po co transfery jak mamy takich wybitnych zawodników ja się pytam...

Kamil_mchw 31.01.2013 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzysiek (Post 1296740)
To w końcu brutto, czy na rękę?

brutto na rękę... takie numery tylko z łysym :D

Patryk_185 01.02.2013 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TheMrSkeyt (Post 1296871)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._ja_cie_prosze

po co transfery jak mamy takich wybitnych zawodników ja się pytam...

haha :D rozwalił mnie ten news ... nie ma to jak chwalić się na oficjalnej stronie że zawodnicy nie umieją w bramkę trafić xD

ChG 01.02.2013 15:30

31 stycznia zakończyło się wypożyczenie 23-letniego napastnika Drzewiarz Jasienica Kamila Adamka do Podbeskidzia Bielsko-Biała. Piłkarz grał w Podbeskidziu przez całą rundę jesienną obecnego sezonu.
Podbeskidzie wyraziło chęć ewentualnego pozostania Adamka w kadrze zespołu, jednak nie udało im się dojść do porozumienia i piłkarz wraca do czwartoligowca.

WiślakMyślenice 01.02.2013 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryk_185 (Post 1296946)
haha :D rozwalił mnie ten news ... nie ma to jak chwalić się na oficjalnej stronie że zawodnicy nie umieją w bramkę trafić xD

Najlepsza oficjalna na świecie. Gra do końca, jak ich pierwowzór z Titanica.

alexx6 01.02.2013 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 1297017)
31 stycznia zakończyło się wypożyczenie 23-letniego napastnika Drzewiarz Jasienica Kamila Adamka do Podbeskidzia Bielsko-Biała. Piłkarz grał w Podbeskidziu przez całą rundę jesienną obecnego sezonu.
Podbeskidzie wyraziło chęć ewentualnego pozostania Adamka w kadrze zespołu, jednak nie udało im się dojść do porozumienia i piłkarz wraca do czwartoligowca.

Nawet nie wiesz ile kasy chce jego manager

cfa 01.02.2013 19:13

Jest sobie taki piłkarz w Turcji prawy obrońca który do tej pory spisywał się podobno bardzo poprawnie. Od pewnego czasu jest odsunięty od drużyny. Pewnie puścili by go za niewielką kasę a i sam by nie chciał Gargułowych pieniedzy ... od taka luźna propozycja.

Watts 02.02.2013 01:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1297033)
Jest sobie taki piłkarz w Turcji prawy obrońca który do tej pory spisywał się podobno bardzo poprawnie. Od pewnego czasu jest odsunięty od drużyny. Pewnie puścili by go za niewielką kasę a i sam by nie chciał Gargułowych pieniedzy ... od taka luźna propozycja.

Niech jeszcze posiedzi trochę na trybunach, to potem Jacek się nad nim pochyli. Łysy ma fetysz delikwentów, którzy od siedzenia na ławie aż mają odleżyny.

Tasio1906 02.02.2013 12:26

Nie dla Sarkiego i Bieszczada w Wiśle. Bieda w klubie a mamy zamiar utrzymywać 4! bramkarza po Sergeiu, Miśkiewiczu i Milanie...? To samo z selerem, mamy Sobola, Wilka, Bruda, Gułę, Chrapka, Urygę...

sounds_good 02.02.2013 12:41

Milan rozwiązał umowę za porozumieniem stron geniuszu!

Watts 02.02.2013 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sounds_good (Post 1297094)

I pewnie zrobił to za darmo, co nie?

Tasio1906 02.02.2013 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sounds_good (Post 1297094)

oraz zrzekł się zapewne wynagrodzeń zaległych i planowanycyh do końca umowy :D

_ukoL 02.02.2013 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 1297104)
oraz zrzekł się zapewne wynagrodzeń zaległych i planowanycyh do końca umowy :D

Przekazał na cele charytatywne, jak Beckham.

Tasio1906 03.02.2013 01:07

Moim zdaniem pomysł z przedłużeniem umowy Burligi jest dobry. Mamy zawodnika, który może wystąpić na kilku pozycjach (obie flanki obrony i pomocy), jest wychowankiem i co istotne zapewne nie zarabia fortuny. Spróbowałbym ściągnąć w lecie jeszcze Krzysztofa Mączyńskiego, Trelę i co wyda się kontrowersyjne większości forumowiczów Kokoszkę.

Maciuś 03.02.2013 09:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 1297163)
Moim zdaniem pomysł z przedłużeniem umowy Burligi jest dobry. Mamy zawodnika, który może wystąpić na kilku pozycjach (obie flanki obrony i pomocy)

Kto jest od wszystkiego ten jest do niczego, ot zwykły zapchajdziura który pewnie by się nawet nie zmieścił w wyjściowym skladzie czołowego pierwszoligowca.

Tasio1906 03.02.2013 10:13

Tak tak zatrudnijmy od razu 22 zawodników na poziomie sportowym i finansowym Ljuboji. I na same ich pensje wydajmy 10 milionów euro. Zobacz mój podpis i pomyśl trochę

arti 03.02.2013 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1297177)
Kto jest od wszystkiego ten jest do niczego, ot zwykły zapchajdziura który pewnie by się nawet nie zmieścił w wyjściowym skladzie czołowego pierwszoligowca.

Jako 15-17 grajek w drużynie może być, ale jakby prezentując obecny poziom grał w 11 to będzie znaczyło, że z Wisłą... nie jest dobrze.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl