![]() |
Zapytaj Rade nadzorczą...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
666 stron w tym temacie.
To coś musi znaczyć. |
Cytat:
znaczy po Levadii skoro oszczędza się na Juszczyku i to nie tylko w sensie kontraktu ale i utrzymania na zgrupowaniu (w DP tekst: w klubie zdecydowano że nie ma sensu by zawodnik leciał do Turcji na kilka treningów ) to sytuacja finansowa klubu jest .... wiadoma niemniej jednak skreślenie Nurkovicia przez Kazimierskiego latem wołało o pomstę do nieba.... teraz ważniejsze chyba jest to by przetrwać trudny (finansowo) okres... ps. it chodzi ci o six six six the number of the beast :lol: :lol: :lol: ps. 2 Na Wybiórczej serial pt. Nowak do Wisły. I dwa teksty o tym samym. Lub prawie o tym samym :lol: Na końcu jednego z nich takie info: Wczoraj do późnego wieczora trwały negocjacje piłkarza z krakowskim klubem, ale - jak się dowiedzieliśmy - Nowak nie przyjął zaoferowanych mu warunków i zadeklarował, że dokończy sezon w zespole trenowanym przez Rafała Ulatowskiego. uffffffffffff. co za ulga.... |
Jedno jest w tym wszystkim dziwne, wiedząc o tym, że z Pawełkiem wiąże nas umowa jedynie do grudnia tego roku podpisujemy kontrakt z zawodnikiem na pół roku - pomijając kim ten zawodnik oczywiście jest...Serial Wisła sprowadza klasowego bramkarza przypomina "Mode na Sukces" kolejna odsłona tej tragikomedii czekać nas będzie zapewne latem...
|
Jaja...ciąg dalszy kabaretonu. Jeśli Legia podpisze z Nurkiem to przy okazji udowodni nieudolność naszych działaczy i przez kolejne miesiące będą się śmiać. Jeśli to ma tak wyglądać, że nasi skautowie za klubowe pieniądze jeżdżą i wypatrują zawodników, Maciej na testach ich ogląda, wypowiada się a potem nie podpisuje, a jeszcze potem inny klub kontraktuje tego zawodnika to ja dziękuje. Może niech zaczną inne kluby dokładać do tego skautingu, np po 30 % ? Cholera mnie bierze, że znów się z nas będą śmiali zakompleksieni . Lepiej cholerka nie robić żadnych testów i spokojnie dograć do lata. Bednarzuuuu wróć !!!
|
Cytat:
zupelnie jakbysmy nie strzelili w pucharach z tym coachem nie strzelili w pucharach 5 goli i to z calkiem silnym rywalem |
To znaczy ze my się rozpisujemy tutaj od 666 stron co można zmienić na lepsze, a i tak zmienia się tylko na gorsze :D Taka diabelska sztuczka ;-)
|
Po raz kolejny można tylko powtórzyć:
Niech dojdą do siebie Boguski (co się w ogóle z nim dzieje??!!), Sobolewski, Głowacki i Singlar. I to będą wzmocnienia. Nic poza tym. |
Cytat:
|
Cytat:
Kontuzjowani są Singlar i Gołos oni trenują z tym Terrizottim :-D |
Cytat:
|
Nowy temat do wałkowania http://www.futbol.pl/artykul/74791.html
|
Cytat:
Może ma też pieniądze których my aktualnie nie mamy. |
Cytat:
|
Nowak blisko Poloni Warszawa.To chyba dobra wiadomośc.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...wiadomosc.html |
Cytat:
|
http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html
jak to jest że Lechie stać na niego a nas nie?? Tak samo nie wiem czemu nie wypożyczymy Tyrały z BvB niby miała być współpraca miedzy klubami... |
A nich Nowak idzie do Polonii. To jakis durny transfer forsowany na siłe przez Skorżę. Wypisz -wymaluj przypomina mi sie Dawidowski. Kasperczka na siłe go chciał ściągnąc, ajak mu sie udało to tamten zerwał wiązadła. Czy w Krakowie nie potrafia sie uczyc na błędach?
|
Jak to jest, że na szklanke stać nas 600tyś, a na Alvareza już nie mimo, że kosztuje 400tyś? Jeśli Skorża go kupi niech sam mu płaci kontrakt, a kiedy stąd odejdzie niech zabierze go ze sobą.
|
Polityka transf. - zostajemy w tyle
Kluvi - smutne i dziwne jest, że zagranicznych piłkarzy kupują bądź wypożyczają już nie tylko kluby "z czuba" tabeli, ale praktycznie każdy kto wykazuje choć trochę "obrotności" na rynku. Zbroi się Odra, i Jaga, i Lechia, Śląsk już chyba zamknął kadrę na wiosnę. Tylko w Wisełce cisza. A niestety ze strony oficjalnej niewiele się można dowiedzieć, co najwyżej takie "kwiatki", że Ćwielong, Cantoro, Cebanu i Leszczak wciąż są naszymi piłkarzami :lol:
Może i dobrze, że klub nie planuje więcej testów w Turcji. Niech się skoncentrują na grze tych piłkarzy, co są i wreszcie podejmą decyzję, kogo sprowadzić. My kibice możemy tylko dywagować oglądając filmiki, ale trener-manager i reszta ekipy są na miejscu, znają potrzeby kadrowe i raczej nie odeślą wszystkich w siną dal. Drużyna potrzebuje wzmocnień i mam nadzieję, że w przypadku zawodników z pola wszystko pójdzie o wiele sprawniej, niż odnośnie bramkarza. |
nie wiem czy nasz sztab ma klapki na oczach czy są z inne planety ale wszędzie na świecie jak ktoś nie ma kasy to wypożycza sobie piłkarzy czy to takie ciężkie do wykonania??
Nie wiem co się z tym klubem dzieje ale obecnie to chyba mamy apogeum głupoty zarządzających... |
Żuraw by chetnie wrócił do Wisły albo do Lecha bo już go chyba nie chcą w Omonii.
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html |
Cytat:
Jeżeli Nurkovic okaże się za sałby na Legię - świadczyć to będzie o niekompetencji Skorży - bo jemu sie podobał Jeżeli Nurkovic będzie dobry i złapie się w Legii - świadczyć będzie o niekompetencji Skorży, bo posłuchał Kazimierskiego i jeszcze go bronił w sprawie cyrku bramkarskiego. czyli co się nie stanie winnego stanu rzeczy masz :D Co zaś do tych, którzy są wyluzowani w temacie bramkarskim: To właśnie w tym okienku musimy zatrudnić bramkarza, który stanowiłby REALNĄ KONKURENCJĘ dla Mariusza Pawełka! Dlatego, żeby w czerwcu nie stanąć przed dylematem Kto w bramce na puchary i koniecznością zatrudnienia Mariusza Pawełka na kolejne sezony, co wiązać sie będzie pewnie z podwyżka kontraktu. Ja za taką opcję dziękuję bardzo...... |
Cytat:
My robiąc teraz transfery musimy myśleć o dalekiej przyszłości a nie tylko o tym co będzie za miesiąc. |
Ciekawe czy Wisła jest tylko straszakiem na Nowaka czy chcemy negocjować.
Co by nie powiedzieć to moim zdaniem Nowak wcale nie jest lepszy od Małeckiego i Boguskiego a grają w podobnym stylu. Szkoda by było odpuścić tego Pumosevaca bo wydaje mi się bardzo ciekawym napastnikiem(ze skrótów wyglądał na dość szybkiego i dobrego technicznie a do tego wysoki). A jak przyszedłby Nowak to pewnie by tak zrobili. Mam mieszane uczucia, ale z drugiej strony Nowak dla Polonii byłby ciekawym wzmocnieniem. Polonia zapewne do walki o mistrza się tak łatwo nie włączy a podniosło by to poziom ligi. Lepiej oglądać Nowaka w Polonii niż w Legii czy Lechu. |
Cytat:
No brawo yogul, długofalowe myślenie w Wiśle.:lol: Masz super poczucie humoru. |
Cytat:
|
Cytat:
Co do Nurkovica - jeśli faktycznie jego alfons zrobił numer z pokazaniem kontraktu Legii to niech obaj idą w p.zdu. Co nie zmienia faktu, że od dawien dawna ośmieszamy się z bramkarzami... |
Dawać tego Pumosevaca i Poljaka osobiście uważam(po tym co zobaczyłem w Remes Cup), że murzyn nas nie zbawi(średniak i tyle), podobnie jak Kowalski który strasznie odstawał od reszty ligowców.
Cóż wiem, że na dużym boisku to co innego ale hala z drugiej strony fajnie pokazała refleks i możliwości motoryczne tych zawodników(kondycja, przyspieszenie- myślę że Głowacki, Marcelo, Cleber zagraliby 4x lepiej). Ogólnie jestem przekonany tylko do tego, że warto dać szansę Pumosecacovi(zadziorny, do tego szuka strzału w każdej sytuacji w polu karnym, do tego wysoki), natomiast Chorwat pewnie nie zachwycił, ale ma ciekawe CV do tego mógłby u nas pograć z 4 lata więc warto dać mu szansę choćby półrocznego kontraktu. Ba Ba Bye Bye. Wydaje mi się też, że warto dać szanse Burlidze bo chyba nie zawodzi. Niech ten zawodnik dostanie większy kredyt zaufania. Z powodzeniem występował w pomocy/w ataku w juniorach więc możebyć również dzięki swoim dobrym warunkom fizycznym a do tego szybkości pociesznym bocznym obrońcą, choćby bardzo dobrym rezerwowym. |
Daniel Alves akurat Issa Ba źle nie grał na Remes Cup co większość podkreślała..
a Ty nie widząc Chorwata już stwierdzasz po CV że nam się przyda heh dobre pewnie Ferguson by chciał tak umieć oceniać zawodników nie patrząc na nich ;) pzdr |
Cytat:
Zgadzam się, że Polijaka nie widziałem na oczy, ale widziałem skrót na youtube z jego wyczynami i prezentował się solidnie. Mógłby coś wnieść do zespołu w ofensywie. Junior Diaz jest lepszy na DM niż ten Ba, wraca Sobol więc nie bardzo widzę, sens zatrudniania murzyna. PS. Co do Żurawskiego to mam nadzieję, że skoro chce zakończyć karierę w dobrym polskim klubie to interesuje go gra za 100tys Euro/rok. Z taką pensją witam go z wielką otwartością w Wiśle. W końcu się nieźle nachapał w tym roku zamiast wybrać ofertę powrotu i pomocy Wiśle w pucharach. Zapewne grał najczęściej nawet nie na tak dużym stadionie jak ten w Sosnowcu. |
Po drugie hala, a duże boisko to też inne obciążenie. Wszedł na parę minut na hali, sporo interwałów i przytkało chłopa. Nic dziwnego. No ale już zapewne "znaffcy" skreślili jego przydatność dla zespołu. :-)
|
Jak to sie mowi lepszy rydz niż nic, jesli chodzi o Punosevica to jestem na tak, z tego względu że jest wysoki i strzela z każdej pozycji,dosyc młody, nie wiem czy mozemy kogos lepszego o podobnych warunkach fizycznych zakontraktować. Środek pola u nas też kuleje (nie mamy zbyt wielu kreatywnych zawodnikow) więc każdy ofensywny (w typ wypadku Poljak) pewnie też sie przyda, ale mozna kogos innego znalezc. Defensywnych (Ba) nie potrzebujemy raczej. Chociaz jak pokazują mecze z Legią czy Lechem to utrzymanie piłki tez u nas kuleje. Mi tam sie ci trzej piłkarze "podobają", więc nie widze problemu, niech tylko spodobaja sie Skorży.
|
Okaże się, że za jednego trzeba zapłacić, drugi chce za wysoki kontrakt, a trzeciego nasi specje uznają za nieprzydatnego do zespołu. I tyle będzie :)
|
Ja także jestem za zakontraktowaniem tych 2 zawodników u nas. Wysoki napastnik może się przydać, a sparingi pokazały , że się chłopak sprawdził. Poljak to doświadczony gracz z dość dobrym CV , myśle , że można by go sprawdzić. Zapewne przeda nam się bo możliwe , że Łukasz i na wiosne u nas nie zagra. Jak na mnie nawet zawodnik robi wrwżenie. Obym się tylko nie mylił. Co do Issa Ba to także gracz z dobrą przeszłością ale czy ja wiem czy u nas się przyda. No niby asyste zaliczył ale to chyba nie to czego potrzebujemy. Ale nie mówie stanowczo, dziś także wiele się wyjasni co do tej 3 . Mam nadzieje , że Punosevic zagra
|
Cytat:
Jeden problem jest taki że jak Amica go będzie chciała , to będzie go miała. |
Co do środkowego ofensywnego pomocnika to widać że trener szuka następcy Jirsaka, kogoś kto na początku zapełniłby lukę po Gargule przez te pół roku a później wygryzł ze składu Jirsaka który oprócz dobrych stałych fragmentów nie przekonuje. I ktoś z dwójki Poljak -Ba podpisze pół roczny kontrakt chyba że jeszcze kogoś innego na tą pozycję mamy upatrzonego. Poljak stylem gry przypomina Jirsaka i wg mnie to podobna klasa tylko że Poljak może być mocniejszy psychicznie i nie da się stłamsić takiemu Małeckiemu czy Brożkowi co zatrzymało w rozwoju Jirsaka który jest za cichy i za bardzo zamknięty w sobie jak na naszą drużynę. Co do Ba jest to piłkarz grający statycznie -przynajmniej tak mi się wydaje , my bardziej w środku potrzebujemy kogoś kto będzie walczył, biegał i odwalał kawał dobrej roboty tak ja np. Iwański w Legii.
|
fanfan Jirsak nie jest of. pomocnikiem to typowy środkowy pomocnik. I śmieszy mnie gadanie że 700tys daliśmy za niego. Jakoś nie kojarzę by na oficjalnej było że taka kwota właśnie była.
To tak samo jak z Marcelo niby a darmo a jednak sporą prowizję otrzymał jego menago i jak ze słynnymi 4mln euro za Janczyka... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl