Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Wiślak z Azorów 17.09.2011 13:13

/\/\ moge Ci przysięgnąć że w cateringu pracują prawie sami wiślacy więc spokojnie nic nam nie "leją" do żarcia

Mishuh 17.09.2011 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1165381)
Mam też głęboką nadzieję, ze ten przetarg na sprzedaż naming rights prowadzony przez miasto nie wypali, tylko później Wisła przykładem Legii znajdzie sponsora na własną rękę.

Piotrze, a widziałeś umowę z miastem? Nie sądzę, żeby jakiekolwiek miasto powtórzyło błąd Wawy w sprawie naming rights, choć oczywiście głęboko wierzę w skrajną niekompetencję krakowskich urzędników.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1165383)
Legia ma Pepsi Arenę
Lechia PGE Arenę
Zagłębie ma Dialog Arenę
niebawem Śląsk ma podpisać umowę na dzierżawę(?) / sprzedaż nazwy stadionu prawdopodobnie Tauronowi.

Tylko my i Lech jesteśmy w czarnej dupie jeśli chodzi o super obiekt - ale nikt nie chce mieć na tych obiektach swojej nazwy.
Tyle że kks zarobił 5 baniek na LE, a my hmmm....powiedzmy że narazie nic.

W Gdańsku to nie Lechia ma umowę, tylko miasto. W Lubinie umowa nie daje dochodów, bo sponsor i sponsorowany to jedna firma. We Wrocławiu to nie Śląsk będzie trzepał kasę z umowy tylko SMG. Więc nie spieszyłbym się z tym pisaniem o dupie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 1165479)
Możliwość pewnie by była, ale zaplecza to tam jest niewiele i porządnej kuchni to by tam nie zmieścili raczej. Okrąglak jest wciśnięty w najgorszy do tego celu narożnik z możliwych. Można by powiedzieć, że jest całkiem w dupie. Ani nie od Reymonta, ani nie od 3. Maja, ani też nie od parku dr Jordana. Sąsiaduje z kupą chaszczy i z byłym stadionem lekkoatletycznym Cracovii, gdzie obecnie trenują młodzi zawodnicy Wisły. Choć "trenują" to za dużo powiedziane. Starają się nie połamać sobie nóg na tej łące. To oczywiści wszystko jeśli jest ładna pogoda bo jak leje to mamy niezbyt urokliwe mokradła. Miałem nie przyjemność przedzierać się tamtędy jak lało i nie mam miłych wspomnień. Z resztą nie o tym miało być. Wejście do części gdzie miałaby być owa restauracja (czyli piętro) to nic innego jak schody wygięte w łuk. Dosyć szerokie, ale z poziomu ulicy jest to jedyne wejście, tak więc np. o jakimś podjeździe dla niepełnosprawnych nie ma mowy. Szatni również nie ma, w każdym razie kiedy tam byłem jeszcze tej szatni nie było. Prowizoryczna została ustawiona już na piętrze w sali konferencyjnej.

Okrąglak to całkiem niebrzydka sala ze słabą akustyką i ogromnymi kosztami regulowania temperatury (ogrzewanie/klima), bez zaplecza. Biorąc pod uwagę ilość powierzchni pod wschodnią i zachodnią trybuną ten element stadionu to pieniądze wyrzucone w błoto, bo trudno mu znaleźć optymalne zagospodarowanie. Ale ja też nie o tym - podjazdu dla niepełnosprawnych nie ma, ale czy przy schodach nie jeździ czasem 'winda' na wózki?

kot 17.09.2011 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak z Azorów (Post 1165529)
/\/\ moge Ci przysięgnąć że w cateringu pracują prawie sami wiślacy więc spokojnie nic nam nie "leją" do żarcia

No to jeśli gwarantujesz czystość pasiastego żarcia na naszym stadionie, chociaż powiedz nam, kto z klubu jest odpowiedzialny za karmienie nas przez pasiastą osobę, a zwłaszcza za finansowe "karmienie" przez nas, pasiastych osób ??

WiślakMyślenice 17.09.2011 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 1165612)
No to jeśli gwarantujesz czystość pasiastego żarcia na naszym stadionie, chociaż powiedz nam, kto z klubu jest odpowiedzialny za karmienie nas przez pasiastą osobę, a zwłaszcza za finansowe "karmienie" przez nas, pasiastych osób ??

A co, boisz się pigułki gwałtu w żarciu czy coli? :)

Tak na serio- idąc dalej tym tropem, z podawanego w innym temacie screena- w razie draki jeden z ochroniarzy rzuci się na nas razem z kibicami gości (lub będzie stał biernie) bo jest fanem pasiastych?

Panowie, trzymajmy jakiś poziom.

dj_ibutti 17.09.2011 23:03

Dziwny to żyd, u którego w knajpie zdjęcia naszych piłkarzy wiszą...

kot 18.09.2011 00:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1165784)
Dziwny to żyd, u którego w knajpie zdjęcia naszych piłkarzy wiszą...

Nie bądźmy hipokrytami. Pewne środowiska Wiślackie nie tolerują niektórych Wiślaków za okazyjną w/g nich Wiślackość, ale tolerują jak widać jakieś osoby pasiasto-wiślackie. Myślę, że nie ma co się obrażać, tylko spojrzeć prawdzie w oczy i się nad tym ponownie zastanowić. Ja wiem, że pecunia non olet, ale są w Krakowie chyba jednak granice wyrozumiałości. Sabotaż naszego stadionu i hali mówi nam o tym, że te granice istnieją nie tylko na ulicach i trybunach, ale i w urzędach czy w firmach. Dlatego warto wyjaśnić fakt, dlaczego nie podjęto wspólpracy z jakimś sponsorem Wisły lub firmą neutralną, a podjęto wspólpracę ze sponsorem naszej sąsiadki i to podobno obnoszącym się dodatkowo wiślackością ?? Jeśli taka wspólpraca ma sens w/g wiedzących więcej, to wystarczy wyjaśnić, że jesteśmy w błędzie. Bo wyobraźmy sobie, że na naszym ukończonym 33 tysięcznym stadionie, zainstaluje się umową na lata - firma na codzień sponsorująca pasy, tylko dlatego, że zaoferowała u nas najlepsze warunki wynajmu cateringu. Różnica dla interesu klubu w czynszu czy inwestycji w ten catering, będzie nieznaczna pomiędzy ubiegającymi się o ten catering firmami, ale my będziemy spać ze świadomością, że pieniądze przez nas płacone za żarcie przy R22, wspierają naszą sąsiadkę. Myślę, że warto mocno przemyśleć, jak postępować w takich sprawach i jeśli dojdziemy do wniosku, że nie warto za wszelką cenę się sprzedawać naszym sąsiadom, to należy w przyszłości, bacznie sprawdzać, z kim chcemy wspólpracować ?? Podobno zależy nam na zmianie proporcji w popieraniu przez wszelkiego rodzaju lokalnych i krajowych notabli - Wisły a nie Cracovii ?? Pierwszym krokiem do tego jest właśnie pilnowanie własnego interesu, ale nie kosztem karmienia pasiastych dam..

crazykaro 18.09.2011 11:25

A skąd wiesz że Magillo jest sponsorem Cracovii bo nie bardzo rozumiem twoje oburzenie. Szukam jakichkolwiek informacji o tym ale ze znalezieniem jest problem. Oczywiście pamiętam wielki balon Magillo na stadionie Cracovii jeszcze 5 lat temu, ale z drugiej strony Magillo organizowało spotkania charytatywne na Bieżaonwie z piłkarzami Wisły a nie Cracovii, poza tym ciężko mi zrozumieć jak "pasiaste" Magillo mogłoby przetrwać nietknięte w środku Bieżanowa.

rafkur 18.09.2011 11:38

Na wstępie zaznaczam, że mieszam od zawsze w Bieżanowie Starym ale nie mam takowej wiedzy która pozwalałaby mi określić właściciela Magillo jako kibica którejkolwiek ze stron. Natomiast nie jest argumentem to, że były organizowane spotkania z piłkarzami Wisły. Niby z kim miał te spotkania organizować w środku Bieżanowa? Faktem jest, że na Kałuży stal sobie balon Magillo. Jeżeli ktoś zostawił kasę na Kałuży to jakby mam duże wątpliwości co do jego miłości do nas. Ok, pieniądze nie śmierdzą ale czy aby na pewno czasami nie ma wyjątków? Wcześniej reklamował się tam teraz zarabia na nas. Jak dla mnie trudne do zaakceptowania.

ps a sama knajpa jak dla mnie przaśna. Żarcie słabe.

Gwiaździsty 18.09.2011 16:04

Trzeba wyjaśnić tą sprawę jak najszybciej, bo ja nie mam zamiaru napychać kieszeni jakiemuś przybłędzie z kałuży (jeśli faktycznie stamtąd przypełzł). Gdyby okazało się, że właściciel interesu był w Grupie 100 to powinien być natychmiast wy....ony z R22.
Niech ktoś dobrze zorientowany wyjaśni tą sprawę. Do czasu jasnej sytuacji w tej sprawie wstrzymuję się z zakupami czegokolwiek na stadionie.

concedi 18.09.2011 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak z Azorów (Post 1165529)

miałem jedną możliwość pracy w tym, że cateringu i mogę potwierdzić, że pracują tam PRAWIE sami Wiślacy.

normalny 1906 18.09.2011 18:27

Co do magillo to znalezione na wikiku....,linka z wiadomych względów nie daje:
http://i55.tinypic.com/2w20jk6.jpg

Daje to jako przykład,bo sam już dawno wiedziałem (nie z internetu),że to ich sponsorzy.Rabanu o to nie zamierzam robić,ale pisanie ,że jedni i drudzy nie mają ze sobą nic wspólnego to bzdury.

rafkur 18.09.2011 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez concedi (Post 1166031)
miałem jedną możliwość pracy w tym, że cateringu i mogę potwierdzić, że pracują tam PRAWIE sami Wiślacy.

Jakby dla mnie w kwestii zaufania do firmy bardziej liczy się ten kto zarabia na tym cyrku a nie tania ( bo jaka może być inna w gastronomii cateringowej) siła robocza. Sprawę trzeba wyjaśnić bo albo nabijamy kasę konkurencji albo kogoś niesłusznie oskarżamy.

concedi 18.09.2011 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1166119)
Jakby dla mnie w kwestii zaufania do firmy bardziej liczy się ten kto zarabia na tym cyrku a nie tania ( bo jaka może być inna w gastronomii cateringowej) siła robocza. Sprawę trzeba wyjaśnić bo albo nabijamy kasę konkurencji albo kogoś niesłusznie oskarżamy.

racja, aczkolwiek nie za fajnie jest kiedy z okienka z którego oczekujesz zimnej Coli bądź ciepłej kanapki wychlają się uśmiechnięte od ucha do ucha pasiaste ryje udając, że wszystko jest ok, zwłaszcza kiedy na ich łby leje się woda z sufitu. :>

Pero 19.09.2011 13:26

Myślę, że catering a budowa stadionu to 2 osobne tematy. Dla mnie bardziej nurtujące jest to czy dotrzymają październikowej daty otwarcia zachodniej, bo mi tu śmierdzi kolejna kompromitacją...

PiotrG 19.09.2011 14:21

Jak zobaczyłem zdjęcia na stadiony.net to i mam coraz większe wrażenie, że nie zdążą.

kkbm 19.09.2011 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez normalny 1906 (Post 1166114)
Co do magillo to znalezione na wikiku....,linka z wiadomych względów nie daje:
http://i55.tinypic.com/2w20jk6.jpg

Daje to jako przykład,bo sam już dawno wiedziałem (nie z internetu),że to ich sponsorzy.Rabanu o to nie zamierzam robić,ale pisanie ,że jedni i drudzy nie mają ze sobą nic wspólnego to bzdury.

Nawet MPEC jest, Pepsi też, i jeszcze Samsung. Odcinam ogrzewanie, ciepłą wodę, wywalam monitor, a Pepsi wylewam do zlewu.

willow 19.09.2011 16:06

O jeszcze jest MPO.
Zrywam z nimi współpracę. Przestaję wynosić śmieci.

sorin320 19.09.2011 16:08

no nie gadajcie że chodzicie do parku wodnego ????? :O :O bez jaj panowie...

farben 19.09.2011 16:27

Poczekamy dłużej na sponsora stadionu Wisły Kraków

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...akow,id,t.html

Gwiaździsty 20.09.2011 06:43

W wiadomosci na temat ewentualnego sponsora stadionu czytamy tylko jakie korzyści z tego tytułu bedzie mieć ...sponsor. Czy wiadomo jakie korzyści będzie mieć Wisła ? I czy wogóle je będzie mieć ?

pzkwr 20.09.2011 07:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1166716)
W wiadomosci na temat ewentualnego sponsora stadionu czytamy tylko jakie korzyści z tego tytułu bedzie mieć ...sponsor. Czy wiadomo jakie korzyści będzie mieć Wisła ? I czy wogóle je będzie mieć ?

Większość pieniędzy zgarnie miasto, które wpisało to juz nawet du budżetu. Wisła dostanie jakies ochłapy za umieszczanie logo sponsora na swoich materiałach. Z tego co czytam to warunki dla potencjalnego sposnsora sa dość atrakcyjne, nie wiem tylko, czy za te pieniądze.

frg 20.09.2011 08:26

Ciekawe czy Wisła będzie miała jakiś wpływ (prawo weta) co do sponsora tytularnego. Można sobie wyobrazić - czy hipotetyczna sytuacje - kiedy to sponsorem zostaje np. comarch albo inne pasiaste ścier-wo. albo taki "sponsor" wygrywa i wymyśla jakąś obraźliwą nazwę na stadion. Przecież "jaśnie nam panujący" JM nie miałby nic przeciwko temu. Mam nadzieje, że to tylko takie moje schizofreniczne myślenie :)

joshi 20.09.2011 08:52

myślę, że nie ma się co martwić, bo trudno sobie wyobrazić, że np. comarch czy inna firma zapłaci 30mln zł żeby zrobić Wiśle na złość.

tomaslfc14 20.09.2011 11:06

kto bogatemu zabroni :D

Gwiaździsty 20.09.2011 11:52

Ponowiam wcześniej zadane pytanie. Czy na stadion przy ul. Kałuży (nomen omen też stadion miejski) rozpisano przetarg na sponsora tytularnego ? Jeśli tak to kiedy, jeśli nie to dlaczego ?

vote-for-mikey 20.09.2011 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez frg (Post 1166735)
Ciekawe czy Wisła będzie miała jakiś wpływ (prawo weta) co do sponsora tytularnego. Można sobie wyobrazić - czy hipotetyczna sytuacje - kiedy to sponsorem zostaje np. comarch albo inne pasiaste ścier-wo. albo taki "sponsor" wygrywa i wymyśla jakąś obraźliwą nazwę na stadion. Przecież "jaśnie nam panujący" JM nie miałby nic przeciwko temu. Mam nadzieje, że to tylko takie moje schizofreniczne myślenie :)

Ale sprawdzić, jakie są zasady wyboru to nie łaska, co? Tak, będzie miała wpływ. Wszędzie jest to napisane. 2/5 składu "jury" to przedstawiciele Wisły.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pzkwr (Post 1166724)
Większość pieniędzy zgarnie miasto, które wpisało to juz nawet du budżetu. Wisła dostanie jakies ochłapy za umieszczanie logo sponsora na swoich materiałach. Z tego co czytam to warunki dla potencjalnego sposnsora sa dość atrakcyjne, nie wiem tylko, czy za te pieniądze.

Ochłapy? A z jakiej paczki miałaby dostać więcej. Miejski stadion, za miejskie pieniądze.

hetzer 20.09.2011 12:31

Sponsor tytularny stadionu Pasiastych Dam? A kto zaplaci za mozliwosc kojazenia sie z balansowaniem na granicy T-Mobile i 1 ligi? I seria "cudownych" ocalen? Calkowicie lokalnie, bez rokowan na poprawe? Stadionik na ktorym nie zagraja raczej Biedronki Smudy? Marketingowo to wtopa. Ja bym sie zdenerwowal, gdyby oglosili jakis konkurs i marnowali pieniadze. No moze jakis producent srodkow na hemoroidy ;) (bo oni sa zawsze w dupie)
"Niestety" my to co innego, sukcesy sa, stadion nieglupi, ma to sens.

Gwiaździsty 20.09.2011 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hetzer (Post 1166831)
"Niestety" my to co innego, sukcesy sa, stadion nieglupi, ma to sens.

No to jeśli tak, to zysk powinien iść też dla Wisły skoro gra na tym stadionie i tylko dzieki temu jest on takim łakomym kąskiem, że dziady z Rady Miasta chcą za ten interes aż 30 mln . zł. Chcą dzięki temu, ze Wisła na nim gra a nie za sam stadion. Wisła powinna na tym zyskać kasę bo tylko dzięki niej taki interes jest możliwy.

pzkwr 20.09.2011 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1166826)
Ochłapy? A z jakiej paczki miałaby dostać więcej. Miejski stadion, za miejskie pieniądze.

Vide Pepsi, Legia i miasto Warszawa. Też miejski stadion i miejskie pieniądze.

hetzer 20.09.2011 13:17

Gwiaździsty, a gdzie ja napisalem ze nie? Kasa powinna byc dzielona pomiedzy miasto (obiekt) i klub (marketingowa wartosc dodana).

Pero 20.09.2011 14:09

Ja tam nie widzę w czym macie problem. I tak żadna firma nie da 30 baniek. Niestety krakowska rzeczywistość..

mitmichael 20.09.2011 16:20

Oby tylko ten ostateczny termin w koncu był tym ostatecznym

fan1906 20.09.2011 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1166835)
No to jeśli tak, to zysk powinien iść też dla Wisły skoro gra na tym stadionie i tylko dzieki temu jest on takim łakomym kąskiem, że dziady z Rady Miasta chcą za ten interes aż 30 mln . zł. Chcą dzięki temu, ze Wisła na nim gra a nie za sam stadion. Wisła powinna na tym zyskać kasę bo tylko dzięki niej taki interes jest możliwy.

sorry ale prawda jest taka. to mój stadion to mój interes..
to filozofia miasta.zgadzasz się lub graj ,, ... właśnie gdzie,
Jeżeli Wisła chce sobie czerpać z tego tytułu korzyści to niech wybuduje sobie stadion sama....

loomp 20.09.2011 18:35

"Pieniądze od sponsora mogą wpłynąć do miejskiej kasy na raz lub zostać rozłożone na raty. "

I wszystko w temacie.

WislaFan123 20.09.2011 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez loomp (Post 1166989)
"Pieniądze od sponsora mogą wpłynąć do miejskiej kasy na raz lub zostać rozłożone na raty. "

I wszystko w temacie.

a co tu dziwnego? ma kase to wplaca 30 mln odrazu, a jak nie to wplaca 6 mln rocznie...

WiślakMyślenice 20.09.2011 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 1166999)
a co tu dziwnego? ma kase to wplaca 30 mln odrazu, a jak nie to wplaca 6 mln rocznie...

Nic. Debata toczyła się nt, czy z tych 30 baniek coś skapnie/powinno skapnąć dla Wisły z racji działalności marketingowej na rzecz miasta i firmy, od której stadion będzie miał nową nazwę.

CH. 20.09.2011 19:08

No własnie.. bo jak nie to na .... nam ten sponsor.. ale powątpiewam zeby Wisla nic z tego nie miala, a z tymi Comarchami to nie przesadzajcie, nawet jakby to byla jedyna propozycja to nie wybraliby tego bo stadion bylby niszczony, maziany i rozbierany klocek po klocku wszedzie tam gdzie byloby widoczne kurewskie "comarch" , miasto i urzędnicy moze i są debilami ale bez przesady.. wiedzą czym to mogloby sie skonczyc = samobojem.

PS: logo sponsora ma sie pojawiac takze na biletach meczowych wiec wątpie zeby miasto wszystko wzielo.. nie wierze w to zeby Wisla nic z tego nie miala, to bylby szczyt frajerstwa, tylko dzięki Wisle ten stadion nie zarosnie grzybicą i po 5 latach go nie zburzą
ten sponsor ma miec od zajebania przywilejów,a swoje logo beda mogli wstawic nawet do kibla w WC wiec Wisla musi cos z tego miec.. pomijam fakt ze obskurnie to po wszystkim moze wyglądać. Nie wiem czy na Legii czy Lechii jest tego tyle co ma byc na Wisle (obklejenie calego stadionu w to gowno)

loomp 21.09.2011 09:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 1166999)

Nie chodziło o 30 mln, a o fragment o kasie miejskiej i wcześniejsze dywagacje na temat kto weźmie/powinien wziąc za to kasę.

Pero 21.09.2011 10:07

a od strony al. 3 maja wylali nam całkiem sporą dawkę asfaltu... na dawnym boisku treningowym... Teraz to mamy bazę treningową :)

Sinoos 21.09.2011 13:09

Ale panowie, sponsorowanie a kibicowanie to dwie różne sprawy! Jest sobie pewna firma, która sponsoruje i Wisłę i Cracovię, a gwarantuję Wam, że cały zarząd i większość pracowników kibicuje Wiśle. Oni na kałuży mają swoje banery, bo to daje reklamę! Chodzą na R22, a na kałuży się nie pojawiają.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl