Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

MłodePokolenie 12.12.2010 09:41

Mam taką piłko pufe tyle, że nie Wiślacką, ale jest ona identyczna. Jest bardzo wygodna :)

dj_ibutti 12.12.2010 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1024432)
Ma ktoś z was wiślacką pufę? Jesteście zadowoleni? Dobra jakość jest? Wygodna? Warto sobie zrobić taki prezent gwiazdkowy ?

Siedziałem na niej chwilę w "okrąglaku". Jest wygodna, zwłaszcza dla pleców :) Wyglądała na dobrą jakościowo :)

Al_29 12.12.2010 11:32

Da się jakoś przekonwertować plik z office 2007 na 2003? Bo nie mogę na swoim kompie odtworzyć czegoś...

Zarko42 12.12.2010 11:37

w maju zakupiłem słuchawki w media markt a teraz bez żadnej wady mechanicznej jedna po prostu przestała działać, jest szansa a że mm wymieni mi słuchawki po takim okresie czasu? mam rachunek i oryginalne opakowanie

dj_ibutti 12.12.2010 11:44

Nie ma. powiedzą Ci, że to uszkodzenie mechaniczne. Mi tak powiedzieli.... ale ten gość mi to za grosze naprawił: http://www.serwissluchawek.webpark.pl/ :)

Jot 12.12.2010 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Al_29 (Post 1024459)
Da się jakoś przekonwertować plik z office 2007 na 2003? Bo nie mogę na swoim kompie odtworzyć czegoś...

a nie lepiej zmienić rozszerzenie na .doc z .docx ?

MłodePokolenie 12.12.2010 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jot (Post 1024464)
a nie lepiej zmienić rozszerzenie na .doc z .docx ?

zamzar.com

Od tak się nie da zmienić. Trzeba plik przekonwertować. Najlepiej przez tą stronke, nie trzeba programów ściagac. Ładujesz plik, a oni Ci na maila odsyłają plik przekonwertowany.

Jot 12.12.2010 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MłodePokolenie (Post 1024465)
zamzar.com
Od tak się nie da zmienić. Trzeba plik przekonwertować. Najlepiej przez tą stronke, nie trzeba programów ściagac. Ładujesz plik, a oni Ci na maila odsyłają plik przekonwertowany.

taaaa, zawsze zmieniałem w taki sposób jak opisałem i nigdy nie musiałem konwertować. Z każdego rodzaju plikiem worda.
Albo mój komp jest tak zajebisty albo muszę przestać pić :-)

MłodePokolenie 12.12.2010 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jot (Post 1024466)
taaaa, zawsze zmieniałem w taki sposób jak opisałem i nigdy nie musiałem konwertować. Z każdego rodzaju plikiem worda.
Albo mój komp jest tak zajebisty albo muszę przestać pić :-)

To musisz być zajebisty bo mi nie wychodzi :D Niech próbuje, jak nie wyjdzie mu Twoim sposobem to niech sprawdzi moim.

Pozdro :)

Kaan 12.12.2010 12:02

Gdzie w okolicach Czarnowiejskiej znajdę jakiś płatny parking? Potrzebuję zatrzymać się tam na godzinkę popołudniu w środę, a jak byłem ostatnio to masakra:)

Al_29 12.12.2010 12:02

ściągnąłem jakiś 'pakiet zgodności formatu plików' i działa :D
Dzięki za pomoc! pozdro ;)

Nowohucianin^^ 12.12.2010 12:20

Potrzebuję jakiś punkt w Krakowie najlepiej okolice NH... gdzie normalnie skupują butelki po browarze bez paragonów itp... Trochę się tego nazbierało ;)

Manson33 12.12.2010 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaan (Post 1024470)
Gdzie w okolicach Czarnowiejskiej znajdę jakiś płatny parking? Potrzebuję zatrzymać się tam na godzinkę popołudniu w środę, a jak byłem ostatnio to masakra:)

Na ulicy Dolnych Młynów na terenie byłych zakładów tytoniowych 24 h parking, to sam początek ulicy Czarnowiejskiej.

montypajton 12.12.2010 14:04

Orientuje się ktoś może czy na Giełdzie krakowskiej sprzedaje ktoś jakieś archiwalne numery czasopism konsolowych albo komputerowych? Bo obiło mi się o uszy że to największa giełda elektroniczno-komputerowa w PL. Jestem spoza Krakowa, nigdy nie byłem na giełdzie ale planuje się wybrać, tylko wolałbym się upewnić.

palczi 12.12.2010 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manson33 (Post 1024505)
Na ulicy Dolnych Młynów na terenie byłych zakładów tytoniowych 24 h parking, to sam początek ulicy Czarnowiejskiej.

nic nie pomoge bo nie mam pojecia ale Czarnowiejska to przecznica z Adama Mickiewicza (aleje) a Dolnych Mlynow to Nowa Huta.....:)

Manson33 - racja ,pomylilem z Nowa Huta ,tam tez zakłady tytoniowe..Nie pomogę ale zabłysnę choć chwilę ...:)

Manson33 12.12.2010 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palczi (Post 1024512)
nic nie pomoge bo nie mam pojecia...
...a Dolnych Mlynow to Nowa Huta.....:)

Naprawdę ?

http://mapa.targeo.pl/Kraków,ul.%20Dolnych%20Młynów%207

Nie pomogę ale zabłysnę choć chwilę ...

ibz 12.12.2010 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez montypajton (Post 1024509)
Orientuje się ktoś może czy na Giełdzie krakowskiej sprzedaje ktoś jakieś archiwalne numery czasopism konsolowych albo komputerowych? Bo obiło mi się o uszy że to największa giełda elektroniczno-komputerowa w PL. Jestem spoza Krakowa, nigdy nie byłem na giełdzie ale planuje się wybrać, tylko wolałbym się upewnić.

archiwalne numery gazet komputerowych i konsolowych kupisz w niedzielę pod Halą Targową.

masterlag 12.12.2010 15:01

W sprawie telefonu
Ile mogę wziąć za zepsutego SE W580i (upadł i ma coś zepsutego z ekranem) ?
Proszę o jak najszybsze odp (najlepiej na priv)
Z góry dzięki za pomoc

Jot 12.12.2010 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nowohucianin^^ (Post 1024476)
Potrzebuję jakiś punkt w Krakowie najlepiej okolice NH... gdzie normalnie skupują butelki po browarze bez paragonów itp... Trochę się tego nazbierało ;)

"Maszynka na butelki" jest w Kauflandzie na Bratysławskiej przy Siemaszkach.

felipe 12.12.2010 16:03

Panie i Panowie, sprawa rozchodzi się o rękawiczki. Takie na codzień ("miejskie"), nie na narty itp. Podstawa - by były naprawdę ciepłe i dawały w miarę radę nawet przy minus 10 itd. Gdzie takie znaleźć, co polecacie? Wybór olbrzymi, a wiadomo, że w sklepie będzie mi ciepło w każdych, więc takie przymierzanie guzik warte.
Kasa generalnie nie gra roli (w granicach rozsądku oczywiście :) )- zależy mi na cieple. Ważne by nie były zbyt odpustowe, w "męskich" barwach, jakieś klasyczne. Co do materiału/kroju nie mam wymagań, wszystko do rozważenia.

MłodePokolenie 12.12.2010 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1024556)
Panie i Panowie, sprawa rozchodzi się o rękawiczki. Takie na codzień ("miejskie"), nie na narty itp. Podstawa - by były naprawdę ciepłe i dawały w miarę radę nawet przy minus 10 itd. Gdzie takie znaleźć, co polecacie? Wybór olbrzymi, a wiadomo, że w sklepie będzie mi ciepło w każdych, więc takie przymierzanie guzik warte.
Kasa generalnie nie gra roli (w granicach rozsądku oczywiście :) )- zależy mi na cieple. Ważne by nie były zbyt odpustowe, w "męskich" barwach, jakieś klasyczne. Co do materiału/kroju nie mam wymagań, wszystko do rozważenia.

zobacz w decathlonie, są tam takie fajne rękawiczki czarne z cienkiego polaru, za 15 zł.

rafil 12.12.2010 16:43

Mam pewien problem z AQQ, mianowicie kiedy je uruchamiam ładują mi się kontakty z GG, ale kiedy próbuję do kogoś napisać, pojawia się komunikat "Połącz się z serwerem" i nie da się napisać. Na webgadu wszystko działa. Próbowałem przeinstalować AQQ, ale to nic nie dało. Co z tym zrobić?

FredzIo 12.12.2010 17:18

Ktoś poleci jakąś siłownie w okolicach Bronowic? Dla początkujących, dobrze by było jakby nie było dużego ruchu no i oczywiście zeby cena była przystępna. Liczę na Waszą pomoc Wiślacy.

brylant17 12.12.2010 17:19

Dwa ważne pytania!

1.W Listopadzie zapłaciłem Cyfrowy Polsat 9.90 za pakiet mini i tak wpłaciłem 50 zł bo chciałem opłacić za kilka miesięcy z góry.Wiem, że nie można zaokrąglać kwoty, więc wykonałem 5 operacji po 9.90 Lecz w strefie abonamenta ostatnia wpłata widnieje na dzień 2010-11-24 - 9,90 zł a wolne środki to 69.39 WTF? nie czaje, tego wyjaśni to ktoś? Jest ok? Nie mam, jak sprawdzić CP czy działa bo w Anglii jest.

2.Aktywowałem w mixplusie pakiet 125 mb internetu chciałem, tylko na miesiąc a tu mi przyszło, że nie długo przyjdzie opłata za następny miesiąc.Jak to wyłączyć?

Dziadek 12.12.2010 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafil (Post 1024571)
Mam pewien problem z AQQ, mianowicie kiedy je uruchamiam ładują mi się kontakty z GG, ale kiedy próbuję do kogoś napisać, pojawia się komunikat "Połącz się z serwerem" i nie da się napisać. Na webgadu wszystko działa. Próbowałem przeinstalować AQQ, ale to nic nie dało. Co z tym zrobić?

Dziwna sprawa, ale jeszcze raz sprawdz hasło i czy dobry numer masz wpisany, u mnie wszystko działa i jest bez problemu..
najlepiej jeszcze jakbys sprawdził aktualizacje..
w razie jak dalej beda problemy przegladnij "pomoc" w gornym pasku na aqq :-)
lub masz czat i tam znajdziesz pokój pomoc i tam on line Ci pomoze jakis moderator

nbp 12.12.2010 19:23

jako, że jest okres przed świąteczny, wszyscy wiemy jaki jest zapieprz na poczcie i wiemy jaki jest problem z terminami dostarczania przesyłek itd.

Ale....

ILE DNI BĘDZIE SZEDŁ LIST PRIORYTET POLECONY W OBRĘBIE KRAKOWA ?
Tzn z poczty głównej chce nadać do pewnej odległej części Krk.

Wiecie może ile mniej więcej ?

Żmijka 12.12.2010 19:29

Teoretycznie do 3 dni roboczych. Jak nadasz do 17 jednego dnia to powinien być następnego. Ale to wszystko TEORIA ... w praktyce nigdy nic nie wiesz ...

nbp 12.12.2010 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1024618)
Teoretycznie do 3 dni roboczych. Jak nadasz do 17 jednego dnia to powinien być następnego. Ale to wszystko TEORIA ... w praktyce nigdy nic nie wiesz ...

dzięki Żmijka. Bo ja po prostu chce nadać tak przesyłke, żeby była na dany dzień , taki wybrany przeze mnie;-). Więc to w sumie ruletka w tym terminie świątecznym. Ale dziękuje za odpowiedź.

Żmijka 12.12.2010 20:21

Ale to chyba jest jakaś opcja nadania z określonym terminem dostarczenia ... spytaj bo coś mi tak świta. Albokurier po prostu.

KosaPS 12.12.2010 20:55

Czy stawiając viste za pomocą recover disc partycja na której sie vista nie znajduje zostanie naruszona(chodzi mi dokłądnie o to czy pliki które sie na niej znajdują zostaną usunięte)

kubawislak 12.12.2010 21:41

Chciałbym się dowiedzieć w prostych słowach:
Co to są obciążenia fiskalne?
Z góry dzięki

WISŁAZWE 12.12.2010 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 1024649)
Chciałbym się dowiedzieć w prostych słowach:
Co to są obciążenia fiskalne?
Z góry dzięki

Obciążenia fiskalne to podatki wpływające do budżetu państwa ( województwa/ powiatu/gmin) Podstawowy dochód państwa przeznaczony na publiczne wydatki. Dzieli się na pośredni i bezpośredni.

Takie coś mam. Może być ??

Fuks 12.12.2010 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez montypajton (Post 1024509)

tak, zawsze był taki gosc, miał tego od cholery, ja w ten sposob kupilem prawie wszystkie nr cd-action za 1 - 2 zł kazdy. Stał w tym ciągu stoisk najblizej widoku, wchodząc od balickiej po lewej, mniej wiecej w połowie. nie bylem tam od poł roku wiec moze sie przeniosł, ale sporo takich miejsc jest gdzie mozna znalezc takie pisma.

Ja mam pytanie:

http://www.youtube.com/watch?v=kgaB9fM7sJY

jak ktos wie co leci w tle to prosze o odpowiedz. Ogladalem wczoraj mecz i mi wpadlo w ucho, sciagnalem wiec cały, wycialem fragment i wrzucilem na utube. Wyłapałem słowa, ale google mi nie pomoglo.

Dziadek 13.12.2010 17:53

Fuks chyba na jutubie Ci kotś odpowiedział w komentarzach ;)

nbp powiem Ci tak:
Pracuje w księgarni internetowej i z pocztą są zawsze jaja i nawet nie ma jak ich wyczuć bo list polecony priorytet potrafi iść z KRK do wieliczki nawet 2 tygodnie (taki przypadek mieliśmy w tamtym roku) a potrafi iść do np czestochowy w 48. Nadmienie że od nas bezpośrednio listonosz odbiera przesyłki i wiezie na punkt zbiorczy do płaszowa.
Odnośnie tego co Ci Żmijka pisze z kurierem to teoretycznie powinno dojść ( maja na to 48 g) ale przez zime w przypadku GLS są opoznienia tiry z kontenerami nie docieraja do sortowni a jak już dotra to ich zawalają robota...
Wiec zima + okres przedswiateczny to masakra i nie wyczujesz co i jak ;p

Alexxik13 13.12.2010 17:54

poleci ktoś fajną strone do darmowego pobierania mp3 i wyszukiwania? ;]

WISŁAZWE 13.12.2010 18:01

www.mp3.teledyski.info

Alexxik13 13.12.2010 18:09

uzywalem tej strony do kiedy nie pojawily sie te kody przy sciaganiu i teraz szukam takiej bez kodów :)

WISŁAZWE 13.12.2010 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Alexxik13 (Post 1024792)
uzywalem tej strony do kiedy nie pojawily sie te kody przy sciaganiu i teraz szukam takiej bez kodów :)

Ale przecież kody nie ograniczają ściągania z tej strony chyba, że ja tak mało ściągam i o czymś nie wiem :)

Alexxik13 13.12.2010 19:49

ale wiesz czasu dużo zabiera przepisywanie, a dawniej sobie klikałem na każdy utwór i szybko zasysałem dużo kawałków a teraz to idzie jak krew z nosa ;d

Jot 13.12.2010 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Alexxik13 (Post 1024831)
ale wiesz czasu dużo zabiera przepisywanie, a dawniej sobie klikałem na każdy utwór i szybko zasysałem dużo kawałków a teraz to idzie jak krew z nosa ;d

Dużo czasu przepisywanie :shock: Nie dość, że za darmo to jeszcze każą wielmożnemu Panu wstukać parę literek na klawiaturze. Oj nie dobra strona, nie dobra.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl