Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Alexxik13 09.12.2010 18:33

Witam, sprzedałem na Allegro konsole do gier oczywiscie sprawna itd. Dotarła do kupujacego (poczta polska - zwykly piorytet) i wmawia mi ze nie dziala - chociaz kiedy ja wysylalem byla sprawna w 100%. i ta szkoda ktora jest nie jest mozliwe aby wywolana byla przez poczte. mowi ze chce mi ja odslac - czy ma takie prawo? przeciez rownie dobrze to on mogl ja zepsuc i teraz zrobic na mnie wala. jakieś rady?

tomo 09.12.2010 18:50

No cóż, nie wiem jak to się ma do osób prywatnych, ale z tego co wiem to kupujący może rozmyślić się i w ciągu kilku dni zwrócić to co kupił bez podania przyczyny.

Może gość w ....*a wali bo się rozmyślił albo nagle zaczął potrzebować kasy ?

Alexxik13 09.12.2010 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1023687)
No cóż, nie wiem jak to się ma do osób prywatnych, ale z tego co wiem to kupujący może rozmyślić się i w ciągu kilku dni zwrócić to co kupił bez podania przyczyny.

Może gość w ....*a wali bo się rozmyślił albo nagle zaczął potrzebować kasy ?

no to wiesz nie mam zamiaru byc kozłem ofiarnym, ale tu nie chodzi teraz o oddanie konsoli tylko podobno jest zepsuta a ja na aukcji i na kompie mam zdjecia ze konsola jest sprawna i działa. wiec tu jest problem

KosaPS 09.12.2010 19:06

Ma ktoś z was jaką sprawdzona stronkę gdzie można obejrzeć najbliższe ufc ??

TSW Fanatyk 09.12.2010 19:07

http://allegro.pl/termoaktywna-koszu...314325437.html czy taka koszulka sprawdza się w codziennym użytkowaniu (np pod bluzę i kurtke jak jest zimno?) Czy tylko jest przeznaczona do sportu ? :)

miba 09.12.2010 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Alexxik13 (Post 1023688)
no to wiesz nie mam zamiaru byc kozłem ofiarnym, ale tu nie chodzi teraz o oddanie konsoli tylko podobno jest zepsuta a ja na aukcji i na kompie mam zdjecia ze konsola jest sprawna i działa. wiec tu jest problem

Z tego co sie orientuje zwrot z allegro jest mozliwy tylko wtedy, gdy firma cos sprzedaje, Ty jako osoba prywatna sprzedajac cos osobie prywatnej nie łapiesz się pod ustawe o sprzedazy w internecie :)
Czyli te "10 dni na zwrot bez podania przyczyny" Cię nie dotyczy.

A jesli jestes pewien, ze konsola byla sprawna i nie ma uszkodzenia "z winy poczty" bo np spadła, czy coś, to gość w kulki leci i nie musisz przyjmować tej paczki. On powinien sprawdzić ją przy kurierze. Jeśli odebrał = w jego ocenie wszystko jest sprawne i dobre. Wszystko :)

igortsw 09.12.2010 20:36

Co polecicie na chwilę obecną z laptopów w cenie do 2 tys. ?

nbp 09.12.2010 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Alexxik13 (Post 1023677)
Witam, sprzedałem na Allegro konsole do gier oczywiscie sprawna itd. Dotarła do kupujacego (poczta polska - zwykly piorytet) i wmawia mi ze nie dziala - chociaz kiedy ja wysylalem byla sprawna w 100%. i ta szkoda ktora jest nie jest mozliwe aby wywolana byla przez poczte. mowi ze chce mi ja odslac - czy ma takie prawo? przeciez rownie dobrze to on mogl ja zepsuc i teraz zrobic na mnie wala. jakieś rady?

facet Cię robi w ciula. Nie daj się.

Po pierwsze; nie masz obowiązku zwrócić mu pieniędzy. Nie jesteś hurtownią, ani żadnym sklepem internetowym.

Po drugie; sprzedawałeś towar jako uzywany - ale DZIAŁAJĄCY. Napisales to w opisie aukcji - wiec jakby to najglupiej nie zabrzmialo ale... NIE kłamales. To jest właśnie sprzedawanie przez allegro...wystarczy napisać coś w opisie - i to według zasad allegro stanowi regulamin aukcji i jest tak jak napisałeś.

Więc najprościej zwal winę na pocztę że rzucali tym towarem po sortowni i w aucie podczas transportu.
Jak facet Ci da negatywa - odpowiedź mu tym samym.

Już nie raz miałem takich grzdyli, którzy dostawali towar, ale rodzice się kapnęli , że synalek kupił coś drogiego i kazali zwrócić. Sorry, ale trzeba było monitować co gnojek robi w sieci ;-).

Jak masz jakieś pytania, to wal śmiało na priv, bo ja wiem jak wygrać z allegro i z takimi malkontentami.

pzdr

jaro1985r 09.12.2010 21:06

Witam , jako ze UW nie wydaje kalendarzy jaki polecacie dobry,wislacki kalendarz na rok 2011?

Alexxik13 09.12.2010 21:22

Dzięki Panowie za pomoc - dałem mu do zrozumienia, że łatwo nie będzie. A tak przy okazji wypatrzyłem, że to kibic ległej.

@nbp

dzięki wielki, jeżeli będzie taka potrzeba to pozwole sobie napisać na priva ;]

LanceTS 09.12.2010 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1023181)
http://www.sklep.wisla.krakow.pl/pl/...k_Forza_Wisla/

Potrzebuje tego szalika. Nie wie ktoś czy jest w M1 albo Carrefourze?

Podbijam. Można tam dostać ten szal|?

Młyniu_Miechów 09.12.2010 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KosaPS (Post 1023691)
Ma ktoś z was jaką sprawdzona stronkę gdzie można obejrzeć najbliższe ufc ??

Polecam http://tomciotv.com, przeczytaj sobie regulamin przed rejestracją, bo nie każdy spełnia warunki.
W ramówce na dzisiaj walka Adamka o 02:00.

Lanx 09.12.2010 22:37

Witam ! potrzebuję pomocy ;) Posiadam tapetę na pulpicie - zdjęcie z meczu z Lechią na Suchych Stawach. Niestety tapeta chyba została usunięta z komputera, a działa tylko dzięki połączeniu ze stroną internetową? Jak odnaleźć "źródło tapety"?

Przepraszam za zapewne banalne pytanie i Wiślackie Pozdrowienia przesyłam ;)

nbp 09.12.2010 22:53

ile zarabiają nasze koszykarki wiecie może ?

Tak z ciekawości jakbyście podali zarobki E. Kobryn i M. Vucorović. Tak żebym miał rozeznanie po prostu ile zarabia najlepsza nasza Polska koszykarka, i wieczna rezerwowa z bałkan :)

pzdr

dj_ibutti 09.12.2010 23:55

Maja powinna zarabiać najwięcej w klubie, żeby długo tu została :lol:

nbp 10.12.2010 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1023793)
Maja powinna zarabiać najwięcej w klubie, żeby długo tu została :lol:

hehe,a tak na serio to wiecie może ile ? Taka przykładowa kunegunda czy inna drabina ;-) ?

ps.

Mam nokię E52. PONOĆ jest taka opcja w telefonach z symbianem, że można podpiąć do kompa komórkę, jakiś specjalny program trzeba ściągnąć i można odczytać na kompie wykasowane smsy z odbiorczej w komórce.

Czy to prawda ? PODJĄŁBY SIĘ KTOŚ TAKIEGO ZADANIA ? ZAPŁACĘ ! bo programy już mam, ale nie wiem co z czym...

palczi 10.12.2010 11:58

pytanie do kogos kto ma o tym pojecie :
Jaka wybrac lokate ( 3miesieczna ,max 6 miesiecy) i w jakim banku aby zarobic? kwota do 100tys .Prosze o pomoc kogos kumatego w tym temacie:)pozdrawiam

Manson33 10.12.2010 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nbp (Post 1023771)
ile zarabiają nasze koszykarki wiecie może ?

Tak żebym miał rozeznanie po prostu

No to chyba nie jesteś Narodowy Bank Polski tylko komornik jakiś albo windykator ...

... zmień ksywkę.

:-)

joker_wislak 10.12.2010 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1023743)
Podbijam. Można tam dostać ten szal|?

w m1 napewno były kiedys teraz nie wiem, ale jak wczesniej były powinny być jeszcze.

Faitmen 10.12.2010 17:01

czy jest jakis sposob zeby sciagac platne gry i aplikacje na samsunga wave s8500?? tylko prosze o sprawdzone sposoby a nie wymysly z neta ktorych jest mase...

mic 10.12.2010 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Faitmen (Post 1024033)
czy jest jakis sposob zeby sciagac platne gry i aplikacje na samsunga wave s8500?? tylko prosze o sprawdzone sposoby a nie wymysly z neta ktorych jest mase...

www.ipmart-forum.pl

-> Bada

TSW Fanatyk 10.12.2010 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 1023692)
http://allegro.pl/termoaktywna-koszu...314325437.html czy taka koszulka sprawdza się w codziennym użytkowaniu (np pod bluzę i kurtke jak jest zimno?) Czy tylko jest przeznaczona do sportu ? :)

podbijam

i jeszcze: są jakieś zniżki typu 20- 30% do sklepu Nike? Jeśli tak to w jaki sposób można taką zniżkę dostać? :)

pozdi91 10.12.2010 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 1024049)
i jeszcze: są jakieś zniżki typu 20- 30% do sklepu Nike? Jeśli tak to w jaki sposób można taką zniżkę dostać? :)

Przy zakupach dostajesz kartę, na która są nabijane wszystkie Twoje zakupy. Na początku daje 5% zniżki, jeżeli wydasz 1000zł otrzymujesz SMSa z informacja o przyznaniu rabatu 20% na zakupy.

tomo 10.12.2010 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 1024049)
podbijam

...

Sprawdza się. 10 znaków

nosu 10.12.2010 20:11

Zna ktoś jakiegoś utalentowanego informatyka bądź gdzie w Krakowie są w stanie czegoś takiego dokonac?
Chodzi o ominięcie hasła w dysku przenośnym. Przy normalnym użytkowaniu wyskoczyło mi żądanie hasła którego nie ustawiłem.

ENDRJU 82 10.12.2010 22:01

Do znawców elektryki :-) mam pytanie j. niżej :

Zainstalowałem w mieszkaniu czujkę ruchu + wąż świetlny + zasilacz 12V.
Problem zaczyna się w momencie uruchomienia czujki :

pozycja : on - pali się cały czas. ok
pozycja : off - mruga pulsacyjnie .. ?
pozycja : mic - j.w.
pozycja : pir+mic - j.w.

wszelkie opcje ustawienia w czujce różnych kombinacji spalają na panewce,
Co można z tym zrobic ?

Proszę o info.
Pozdrawiam

brylant17 10.12.2010 23:59

Mam problem 3 dni temu kupiłem z mleczarni dwa jogusie nic w tym dziwnego tyle, że były dzień przed terminem ok jeden wypiłem 7 drugi 8 no i się zatrułem....boli mnie brzuch mam zaparcia co chwilę, brzuch wygląda jakby był pełny i nabity.Macie jakieś sposoby na to? piłem już Pepsi wynalazek kupla, ale nie pomogło :/a do lekarza raczej nie będę leciał...

P.s bez śmiechów :P

michu-k 11.12.2010 00:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1024168)
Mam problem 3 dni temu kupiłem z mleczarni dwa jogusie nic w tym dziwnego tyle, że były dzień przed terminem ok jeden wypiłem 7 drugi 8 no i się zatrułem....boli mnie brzuch mam zaparcia co chwilę, brzuch wygląda jakby był pełny i nabity.Macie jakieś sposoby na to? piłem już Pepsi wynalazek kupla, ale nie pomogło :/a do lekarza raczej nie będę leciał...

Jak się zatrujesz to najlepiej spuścić z siebie ile się da. Najzdrowiej.

nbp 11.12.2010 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manson33 (Post 1024000)
No to chyba nie jesteś Narodowy Bank Polski tylko komornik jakiś albo windykator ...

... zmień ksywkę.

:-)

hehe, nie nie. Chodzi o to, że jak byłem na meczu charytatywnym dla Pana Darka, to Broziu i Ewelina Kobryn dały koperty z pieniędzmi które zebrano w szatniach obydwu sekcji przed meczem. No i z ciekawości chciałem wiedzieć ile zarabiają koszykarki.

Bo tak jak po 5 stówek się zrzucili piłkarze, to dla nich pewnie grosze. A jak z koszykarkami naszymi ? Jakoś przy okazji przychodzenia nowych zawodniczek do nas, nie mówi się o wysyokości kontraktu i o cenie..

maTyS. 11.12.2010 11:14

Panowie przeszukałem chyba cały internet nigdzie nie mogę znaleźć gry Sydney 2000 do ściągnięcia ? poratuje ktoś ?!

__
dzięki wisl@k_TS !

wisl@k_TS 11.12.2010 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maTyS. (Post 1024215)
Panowie przeszukałem chyba cały internet nigdzie nie mogę znaleźć gry Sydney 2000 do ściągnięcia ? poratuje ktoś ?!

Sydney 2000

http://rapidshare.com/files/15342950...2000.part1.rar
http://rapidshare.com/files/15343133...2000.part2.rar
http://rapidshare.com/files/15343313...2000.part3.rar
http://rapidshare.com/files/15343490...2000.part4.rar
http://rapidshare.com/files/15343663...2000.part5.rar
http://rapidshare.com/files/15343663...2000.part6.rar

wiślak 86 11.12.2010 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1024168)

spróbuj krople żołądkowe albo Amol(porządną dawkę) powinno przejść.

wierny 11.12.2010 17:37

Potrzebuję jakiegoś dobrego sprawdzonego programu do budżetu domowego. Koniecznie żeby uwzględniał giełde, lokaty, fundusze itp.

Donson 11.12.2010 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1024238)
spróbuj krople żołądkowe albo Amol(porządną dawkę) powinno przejść.

Leć do apteki i kup lek Endiex (substancja czynna Nifuroksazyd 200mg), walnij dwa i nie pij wódy.
Pomoże

Jot 11.12.2010 18:22

Potrzebuję jakiś punkt w Krakowie (najlepiej w Nowej Hucie, aczkolwiek może być też w innej części miasta), w którym wydrukują mi zdjęcia w takiej jakości, w jakiej były zrobione. Rozchodzi się o druk pracy magisterskiej i zdjęcia muszą być bardzo dobrej jakości, bo to praca badawcza. Drukarka laserowa niestety nie wyrabia. Jeszcze jak ktoś będzie znał cenę takiej usługi to byłoby świetnie.

pawel1906 11.12.2010 19:07

W realu (krokous) koło vision express tam coś takiego powinni drukować lecz nie wiem czy napewno

mic 11.12.2010 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jot (Post 1024327)
Potrzebuję jakiś punkt w Krakowie (najlepiej w Nowej Hucie, aczkolwiek może być też w innej części miasta), w którym wydrukują mi zdjęcia w takiej jakości, w jakiej były zrobione. Rozchodzi się o druk pracy magisterskiej i zdjęcia muszą być bardzo dobrej jakości, bo to praca badawcza. Drukarka laserowa niestety nie wyrabia. Jeszcze jak ktoś będzie znał cenę takiej usługi to byłoby świetnie.

Napewno centrumdruku.pl (na Czarnowiejskiej)
Popytaj tez w centrach handlowych

Nowohucianin^^ 11.12.2010 23:25

Potrzebuję jakiś punkt w Krakowie najlepiej okolice NH... gdzie normalnie skupują butelki po browarze bez paragonów itp... Trochę się tego nazbierało ;)

nbp 12.12.2010 00:44

musze mieć informacje czy wgrywanie firmware za pomocą phoenix formatuje bądź nie telefon

fialo 12.12.2010 00:51

Ma ktoś z was wiślacką pufę? Jesteście zadowoleni? Dobra jakość jest? Wygodna? Warto sobie zrobić taki prezent gwiazdkowy ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl