Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

jaszczur90 18.08.2011 09:38

Niestety na G bez głośników jest tragedia... i niestety przepustowość wyjścia z trybun za bramkami jest kiepska , ale cóż, tego nie zmienimy

PvD 18.08.2011 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 1148895)
Niestety na G bez głośników jest tragedia... i niestety przepustowość wyjścia z trybun za bramkami jest kiepska , ale cóż, tego nie zmienimy

w mojej opinii usunięcie pleksi usprawniłaby wyjście z trybuny. Wielokrotnie było tak, że np C2 czy C1 G1 czy G2 było niemal puste a ludzie z G3-C3 czekali na swoim podsektorze bo nie mogli iść do innych wyjść.

arth_ur 18.08.2011 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 1148895)

Mam nadzieję że UEFA się do tego nie doczepi. Chyba rok temu w LE kuchenkorz miał kłopoty właśnie z drogami wyjścia.

Kibic_1906 18.08.2011 10:32

[email protected] - pod ten adres piszmy maile odnośnie braku nagłośnienia na trybunie G.

PvD 18.08.2011 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 1148945)
[email protected] - pod ten adres piszmy maile odnośnie braku nagłośnienia na trybunie G.

adresatem powinien być ZIKiT, a nie Wisła. Klub nie będzie non stop robił prowizorycznego nagłośnienia bo to tylko opóźni zamontowania tego docelowego.

Kibic_1906 18.08.2011 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1148961)
adresatem powinien być ZIKiT, a nie Wisła. Klub nie będzie non stop robił prowizorycznego nagłośnienia bo to tylko opóźni zamontowania tego docelowego.

Tak , takie rzeczy załatwia się przez klub. Sprawa jest prosta: ja piszę do klubu jako kibic - klub szanuje kibiców więc nie zostawia sprawy - klub interweniuje u ZIKiT. Bo co da jak ja napiszę maila do ZIKiT?nic.

lopez80 18.08.2011 11:25

a mnie rozwalil na G ......brak rzedu 30-stego;d,ludzie przychodza z biletami na ten rzad,patrza jest rzad 29 ,a tu nastepny jest 31 :),czyli jak w za komuny ,ktos zapomnial o 30-stym rzedzie;d,a bilety ludzie mieli na ten nieistniejacy rzad;d

baro1995 18.08.2011 11:34

Nawet na PGE Arence są miejsca widmo więc akurat tutaj nie ma co płakać :D

Sinoos 18.08.2011 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lopez80 (Post 1149012)
a mnie rozwalil na G ......brak rzedu 30-stego;d,ludzie przychodza z biletami na ten rzad,patrza jest rzad 29 ,a tu nastepny jest 31 :),czyli jak w za komuny ,ktos zapomnial o 30-stym rzedzie;d,a bilety ludzie mieli na ten nieistniejacy rzad;d

A może wchodzili przez peron 9 i 3/4 :D

A na adres sekretariatu to możecie sobie wysyłać :/ U nic ta skrzynka odbiorcza chyba w całości trafia do folderu SPAM, bo wysłałem im już kilka maili i na żaden nie dostałem jakiejkolwiek odpowiedzi :/

PvD 18.08.2011 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 1148971)
Tak , takie rzeczy załatwia się przez klub. Sprawa jest prosta: ja piszę do klubu jako kibic - klub szanuje kibiców więc nie zostawia sprawy - klub interweniuje u ZIKiT. Bo co da jak ja napiszę maila do ZIKiT?nic.

zacytuję Piotra
Cytat:

Klub nie ma nic do tego.
Czemu nie ma nagłośnienia na trybunie południowej? Bo go inwestor nie zamontował. Czemu? Nie wiem. Nie ma go od chwili otwarcia tej trybuny.
klub sobie może szanować kibica....

n_matt 18.08.2011 13:43

Przy wysyłaniu zaznaczcie sobie potwierdzenie odbioru wtedy będzie widać czy ktoś odczytał; )

A tak apropo ostatniego meczu... Czy teraz na każdym spotkaniu Pepsi będzie w nie zamykanym kubku? Czy tylko chodzi o Ligę Mistrzów. Tak to zawsze można było jeszcze jakoś uratować zawartość, a tak to...jeszcze pszczoły się zlatują; )

crazykaro 18.08.2011 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1149121)
klub sobie może szanować kibica....

Klub ma siebie szanować a nie kibica. Stadion bez nagłośnienia nie może być dopuszczony nawet do eliminacji pucharów europejskich a co dopiero do fazy grupowej LM!!! Wystarczy taką rzecz zgłosić do UEFA i mecze będą rozgrywane w Gdańsku!!!
Tak wiec jak widać to sprawa klubu a nie kibica.

domin_czyzyny 18.08.2011 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez n_matt (Post 1149126)
Przy wysyłaniu zaznaczcie sobie potwierdzenie odbioru wtedy będzie widać czy ktoś odczytał; )

A tak apropo ostatniego meczu... Czy teraz na każdym spotkaniu Pepsi będzie w nie zamykanym kubku? Czy tylko chodzi o Ligę Mistrzów. Tak to zawsze można było jeszcze jakoś uratować zawartość, a tak to...jeszcze pszczoły się zlatują; )

podobno tylko w lidze mistrzów- tak twierdzili, ale co będzie i jak będzie to się okaże ...

PvD 18.08.2011 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1149136)
Klub ma siebie szanować a nie kibica. Stadion bez nagłośnienia nie może być dopuszczony nawet do eliminacji pucharów europejskich a co dopiero do fazy grupowej LM!!! Wystarczy taką rzecz zgłosić do UEFA i mecze będą rozgrywane w Gdańsku!!!
Tak wiec jak widać to sprawa klubu a nie kibica.

odnosiłem się do wpisu osoby, która uważa, że akcja mailowa zwróci uwagę klubowi iż ten nie ma nagłośnienia na G,a ten zainterweniuje u włodarzy ZIKiTu co odebrane zostanie jako szacunek do kibica.To tak jakby mieć pretensje do Wisły, że nie ma całego stadionu. Do klubu to można pisać w sprawie sprawdzania legitymacji przy karnetach ulgowych, a nie w sprawie braku nagłośnienia. Klub dobrze wie czego mu brakuje na tym stadionie.

dlatego napisałem, że nawet jeśli takie maile do klubu dotrą i klub odpowie, że rozmawia z ZIKiTem co zostanie odebrane jako szacunek dla kibica jak zaznaczył inny rozmówca, to klub sobie może szanować kibica,a ZIKiT i tak robi swoje.

Cytat:

Klub ma siebie szanować a nie kibica.
a to odważne stwierdzenie

crazykaro 18.08.2011 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1149156)
a to odważne stwierdzenie

Skrót myślowy w którym odnosiłem się do twojego wpisu :p

Kibic_1906 18.08.2011 14:26

A właśnie że dzwoniłem nawet do klubu i pani wydawała się być bardzo zdziwiona brakiem nagłośnienia.Wiem że to głupio brzmi ale może oni faktycznie nie wiedzieli?

PiotrG 18.08.2011 15:03

Zdziwieni? Toć tego nagłośnienia nie ma tam od 6 lat...
Jego montaż leży w gestii miasta, Wisła co najwyżej może rozstawić tymczasowe. Pytanie, czy UEFA się na takie rozwiązanie zgodzi, czy nie.

Arapaho 18.08.2011 16:32

Ja pier....le ale niektórzy mają problemy. Zachodnia nie oddana- bo oddymiania brak, nie ma szatni gospodarzy w tej trybunie, w kilku miejscach widać cegły/pustaki - prowizorka w kilku innych miejscach a problem nagle się pojawił z nagłośnieniem trybuny która jest od kilku lat i do tej pory nikomu to nie przeszkadzało

PiotrG 18.08.2011 17:35

Z tą szatnią gospodarzy to jakaś ściema. Wczoraj Wisła korzystała z szatni pod trybuną zachodnią.

Kibic_1906 18.08.2011 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1149240)
Ja pier....le ale niektórzy mają problemy. Zachodnia nie oddana- bo oddymiania brak, nie ma szatni gospodarzy w tej trybunie, w kilku miejscach widać cegły/pustaki - prowizorka w kilku innych miejscach a problem nagle się pojawił z nagłośnieniem trybuny która jest od kilku lat i do tej pory nikomu to nie przeszkadzało

Widzisz kolego, tak się składa że jak płacę za bilet to wymagam. To jest absolutne minimum - nagłośnienie. Jak lubisz być traktowany jak bydło to Twoja sprawa.

dostuffca 18.08.2011 17:55

nagłośnienie jest niezbędne do zachowania bezpieczeństwa na trybunie. Już widzę jak emeryci z ochrony robią za nagłośnienie i spokojnym tonem informują o ewakuacji :]

zulu2001 18.08.2011 18:06

....naglosnienie to tylko wynik zaniedban w kontroli podczas procesu budowy.... wszedzie gdzies jest cos niepodpiete albo niedokonczone albo wogole niewybudowane, slawny system oddymiania to cos bardzo waznego jezeli chodzi o bezpieczenstwo takiego obiektu brak jego nie wiem czy w projekcie czy w wykonaniu tylko jest karygodnym bledem..... i biorac pod uwage jak oni to wszytsko buduja to straz pozarna nie dopusci tego obiektu do konca roku jak zaczna sprawdzac to i owo........
ja sie tylko pytam gdzie sa te wszystkie pieniadze utopione w ten obiekt prawie 600 milionow publicznych zlotych poszlo....... a po tym obiekcie wogole nie widac zeby byl nowoczesny nowatorski albo chociazby ladny..... ale kosztowal bardzo duzo (przypomina ze jeszcze nie jest skonczony wiec nie znamy jeszcze ile bedzie kosztowac....)........... czepianie sie wszystkliego nawet najmniejszego bubla jest naszym obowiazkiem jako glownych urzytkownikow tego miejskiego obiektu ktory zostal wybudowany (bedzie...oby) za nasze pieniadze......

Kibic_1906 18.08.2011 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zulu2001 (Post 1149299)
....naglosnienie to tylko wynik zaniedban w kontroli podczas procesu budowy.... wszedzie gdzies jest cos niepodpiete albo niedokonczone albo wogole niewybudowane, slawny system oddymiania to cos bardzo waznego jezeli chodzi o bezpieczenstwo takiego obiektu brak jego nie wiem czy w projekcie czy w wykonaniu tylko jest karygodnym bledem..... i biorac pod uwage jak oni to wszytsko buduja to straz pozarna nie dopusci tego obiektu do konca roku jak zaczna sprawdzac to i owo........
ja sie tylko pytam gdzie sa te wszystkie pieniadze utopione w ten obiekt prawie 600 milionow publicznych zlotych poszlo....... a po tym obiekcie wogole nie widac zeby byl nowoczesny nowatorski albo chociazby ladny..... ale kosztowal bardzo duzo (przypomina ze jeszcze nie jest skonczony wiec nie znamy jeszcze ile bedzie kosztowac....)........... czepianie sie wszystkliego nawet najmniejszego bubla jest naszym obowiazkiem jako glownych urzytkownikow tego miejskiego obiektu ktory zostal wybudowany (bedzie...oby) za nasze pieniadze......

100% poparcia chłopie!! Bo jak widzę to niektórzy by mogli nawet w chlewie siedzieć i by im to nie przeszkadzało..

crazykaro 18.08.2011 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1149240)

Nie wiem czy ty mecze tylko w tv oglądasz i nie wiesz o co chodzi, ale do tej pory zawsze głośniki były rozstawione na doel trybuny więc nagłośnienie, mimo że prowizoryczne, było

farben 18.08.2011 21:42

Stadion Wisły Kraków: klub organizacyjnie jest już w Lidze Mistrzów

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...idze,id,t.html

UEFA pod wrażeniem organizacji i kibiców. Miłe

vote-for-mikey 18.08.2011 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sinoos (Post 1149052)
A może wchodzili przez peron 9 i 3/4 :D

A na adres sekretariatu to możecie sobie wysyłać :/ U nic ta skrzynka odbiorcza chyba w całości trafia do folderu SPAM, bo wysłałem im już kilka maili i na żaden nie dostałem jakiejkolwiek odpowiedzi :/

Bo może im spamujesz skrzynkę? Mi odpisują :)

Arapaho 18.08.2011 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 1149279)
Widzisz kolego, tak się składa że jak płacę za bilet to wymagam. To jest absolutne minimum - nagłośnienie. Jak lubisz być traktowany jak bydło to Twoja sprawa.

O to,to....Zapomniałeś dodać że absolutne minimum to jeszcze kiełbaska i staward w czystej , jaskrawo-żółtej kamizelce. Jak czytam takich ludzi to mnie przeraża ilu kinomanów vel kosmitów zagląda na R22. Jakoś przez 20 lat mojej bytności na Reymonta jak ktoś chciał śpiewać to śpiewał niezależnie czy były jakieś głośniki - lepsze lub gorsze (zwykle) czy wogóle ich nie było ( chyba nie o tym była mowa crazycaro? tylko stałym nagłośnieniu, czyż nie?) Bo chyba ci nie chodzi o słuchanie spikera- tu trzeba być głuchym żeby nie słyszeć co mówi - nie trzeba mieć do tego głośnika 10 m nad głową
A jak bydło to jesteśmy traktowani już od dawna tylko jak trzeba było przeciwko temu zaprotestować i pisaliśmy o tym w tym temacie wielokrotnie ( braki,wady i niedociągnięcia przy budowie stadionu, odbieranie ,blokowanie kasy na halę ) to jakoś imć wielmożowie łaskawie nie podnosili ręki że to wstyd i hańba , nie zgłaszali chęci pomocy w spotkaniach i protestach.Takich osób było z tego forum raptem kilka. Reszta siedziała w domkach nie poświęcejąc tej ponoć kochanej Wisełce- chwili czasu-oczywiście poza klikaniem w klawiaturę - tu fanatyków jest zawsze wielu.Niedostrzegając przy okazji że dla pana prezydenta jesteście/jesteśmy właśnie bydłem (już nawet pomijam odrębną kwestię premiera Donka dla któych kibol=bydło no ale nie spodziewam się żebyś tu też protestował-wpisów Twoich z oburzeniem w temacie politycznym nie widzę)

crazykaro 18.08.2011 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1149612)
Jakoś przez 20 lat mojej bytności na Reymonta jak ktoś chciał śpiewać to śpiewał niezależnie czy były jakieś głośniki - lepsze lub gorsze (zwykle) czy wogóle ich nie było ( chyba nie o tym była mowa crazycaro? tylko stałym nagłośnieniu, czyż nie?) Bo chyba ci nie chodzi o słuchanie spikera- tu trzeba być głuchym żeby nie słyszeć co mówi - nie trzeba mieć do tego głośnika 10 m nad głową

Jeśli słyszałeś wczoraj spikera na G to gratuluję.
Mnie wisi czy nagłośnienie jest stałe czy tymczasowe. Klubowi powinno zależeć na stałym nagłośnieniu. Ja chcę tylko słyszeć dobrze hymn LM, chcę wiedzieć jakie są zmiany i kto dostaje źółte kartki bo z 3 kartek zauważyłem tylko jedną

PiotrG 21.08.2011 00:18

Arapaho, problem nie leży w tym, czy coś było kiedyś, ale w tym, że nagłośnienie trybuny to rzecz absolutnie podstawowa i niezbędna.
Niestety jest to już kolejna tak podstawowa rzecz, o której "zapomniał" inwestor. Skoro na wschodniej, zachodniej i północnej dało się zamontować, to da się zamontować i na południowej. Trzeba tylko chcieć.

orzeu 21.08.2011 20:10

Bez naglosnienia ktore jak znam zycie pelni rownoczesnie funkcje DSO na tej trybunie to nie wiem jak ta trybuna moze byc oddana do uzytkowania. No chyba ze DSO jest oddzielnie.
Naglosnienia regularnie nie ma na prawie zadnym sektorze gosci w Polsce, no moze teraz sie to troche zmienia ale dawniej nigdzie nie bylo a jak bylo to nie dzialalo ;)

Arapaho 23.08.2011 11:13

Nie twierdze przecież że nie powinno byc nagłosnienia na trybunie stadionu za ponad 500 baniek....bo to powinna byc podstawa Twierdzę tylko że to nagłośnienie to pikuś przy dziesiątkach niedoróbek i wad tego stadionu w tym takich jak elewacja wygladająca jakby własnie w Krakowie skończyla się II wojna światowa, straszące centarale na elewacjach, okrąglak, wyjazd dla kosiarek ze środka trybuny, jakies wady szatni gospodarzy w trybunie głównej uniemozliwijące jej oddanie, telebim zasłaniający widok kamerom z konstrukcją nad która teraz myślą jak wykorzystać żeby nie straszyła, byle jakie mam nadzieję tymczasowe stanowiska dla dziennikarzy, cała wykończeniówka zachodniej szczególnie przy wejściu i wjazdach dla autokarów

vote-for-mikey 23.08.2011 14:04

kilka zdjęć:

http://img684.imageshack.us/img684/2...1427617313.jpg

http://img546.imageshack.us/img546/7...7760946013.jpg

http://img806.imageshack.us/img806/8...3427615113.jpg

Kibic_1906 23.08.2011 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1149612)
O to,to....Zapomniałeś dodać że absolutne minimum to jeszcze kiełbaska i staward w czystej , jaskrawo-żółtej kamizelce. Jak czytam takich ludzi to mnie przeraża ilu kinomanów vel kosmitów zagląda na R22. Jakoś przez 20 lat mojej bytności na Reymonta jak ktoś chciał śpiewać to śpiewał niezależnie czy były jakieś głośniki - lepsze lub gorsze (zwykle) czy wogóle ich nie było ( chyba nie o tym była mowa crazycaro? tylko stałym nagłośnieniu, czyż nie?) Bo chyba ci nie chodzi o słuchanie spikera- tu trzeba być głuchym żeby nie słyszeć co mówi - nie trzeba mieć do tego głośnika 10 m nad głową
A jak bydło to jesteśmy traktowani już od dawna tylko jak trzeba było przeciwko temu zaprotestować i pisaliśmy o tym w tym temacie wielokrotnie ( braki,wady i niedociągnięcia przy budowie stadionu, odbieranie ,blokowanie kasy na halę ) to jakoś imć wielmożowie łaskawie nie podnosili ręki że to wstyd i hańba , nie zgłaszali chęci pomocy w spotkaniach i protestach.Takich osób było z tego forum raptem kilka. Reszta siedziała w domkach nie poświęcejąc tej ponoć kochanej Wisełce- chwili czasu-oczywiście poza klikaniem w klawiaturę - tu fanatyków jest zawsze wielu.Niedostrzegając przy okazji że dla pana prezydenta jesteście/jesteśmy właśnie bydłem (już nawet pomijam odrębną kwestię premiera Donka dla któych kibol=bydło no ale nie spodziewam się żebyś tu też protestował-wpisów Twoich z oburzeniem w temacie politycznym nie widzę)

Po pierwsze kolego - "kinomanem vel kosmitą" raczej nie może być osoba która na mecze chodzi od blisko 8 lat. Po drugie - może i jestem głuchy bo nie słyszę absolutnie nic co mówi spiker. A po trzecie - jak już chcesz udawać mecenasa to naucz się pisać poprawie :D

Voin 23.08.2011 16:24

Te zdjęcia wyglądają jakby to były screeny z Fify :D

baro1995 23.08.2011 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Voin (Post 1152734)
Te zdjęcia wyglądają jakby to były screeny z Fify :D

dokładnie to samo pomyślałem :D

wonski_eNHa 23.08.2011 16:36

^^ Więcej i więcej, takich zdjęć! Z zewnątrz poniemieckie bunkry, ale w środku stadion wygląda niesamowicie. Branding CL, pełen stadion, dwie wielkie drużyny na placu gry... prawie jak z FIFY czy innej gry.

Kon®ado 23.08.2011 17:57

no na tych fotach fajnie wyszlo :) co do stadionu wewnatrz super zewnatrz no szalu nie ma ale tez nie jest tragicznie ale moze mi ktos powiedziec co to jest te blaszane dzaidostwa wiszace mniej wiecej posrodku ?
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...5993569479.jpg
jak dla mnie to to szpeci ten stadion najbardziej pomijajac ten cudowny beton

Heero 23.08.2011 23:34

Wie ktoś może, czy klub/Tele-Fonika/BC mają ziemię pod budowę bazy treningowej? Bo obecne tereny na pewno nie wystarczą, a baza na poziomie europejskim powinna znaleźć się na powierzchni porównywalnej z Błoniami...

martin_6 23.08.2011 23:39

Nie ma LM, nie ma bazy. Tak mówił Basałaj, mam nadzieję, że "góra" jeszcze to sobie przemyśli.

SZYMEK_TSW 23.08.2011 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heero (Post 1153327)
Wie ktoś może, czy klub/Tele-Fonika/BC mają ziemię pod budowę bazy treningowej? Bo obecne tereny na pewno nie wystarczą, a baza na poziomie europejskim powinna znaleźć się na powierzchni porównywalnej z Błoniami...

... z Central Parkiem w NY.

Przeciez potrzeba kilku (4-5) pełnowymiarowych boisk + jakaś większa hala z funkcją całego zaplecza.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl