![]() |
Jak ktoś czytał "Stan futbolu" Stanowskiego to wie, że Kucharski to człowiek, który jak widzi 5 zł to traci rozum. Dla kasy jest w stanie zrobić wszystko więc nie ma się co podniecać Mazkiem. Chciałbym się mylić, ale nie wygląda to.
Poza tym gdyby rzeczywiście Wisła złożyła poważną ofertę to spokojnie w ciszy by rozmawiali. A nie poleciał odrazu paplać do krakowskiej prasy jak go to Wisła strasznie chce żeby też wejść na ambicje sąsiadce i ich zmotywować. |
Cytat:
za górami za lasami Rosja była cesarstwem ps. co oczywiście nie neguje tego że mógł nie grać. Ale jak tak piszesz, to warto podeprzeć się dowodem bo gdzieś kiedyś |
skoro trener mówił, że chce mieć po 2 zawodników na jedną pozycję to jestem ciekaw kto przyjdzie na lewą pomoc jeżeli weźmiemy pod uwagę, że Mały jest prawym pomocnikiem, a dokupiony zostanie Mazek?
|
Chyba najpewniejsze źródło na TT jeśli chodzi o Wisłę:
Krzysiek Kiewicz â@KrzysiekTSW 37m37 minutes ago Wisła złożyła ofertę K.Mazkowi, słabszą niż Zagłębie, większej oferty nie będzie, Wisła nie będzie przepłacać. |
Cytat:
|
Ciekawe ile chciałby Kalu Uche sam mówił kiedyś,że chciałby wrócić do Wisły,ale tutaj mogą pojawić się rozbieżności finansowe
|
Cytat:
A odpowiadając na pytanie - przychodzi Słomka i pewnie Mazek lub Jagiełło. |
Cytat:
|
Pytanie co woli Mazek - większą kasę i walkę z Janusem o 11. Czy też mniejszą kasę i niemal pewny plac w Wiśle.
Mam nadzieje że wybierze to drugie :) |
Cytat:
działo się to w latach 90-tych... ostatecznie nie przeszli do nas bo kibice z drugiej strony zagrozili że połamią im nogi ale ad rem i co z tego że grał w C.? Jagiełło i Mazek grali w Legii a Gonzalez w Madrycie (którego osobiście nie cierpię) to jest ich zawód idą tam gdzie ich chcą i gdzie będą mieli szansę na rozwój i hajs dla mnie to żaden argument że ten czy tamten grał w C. ps. Kmiecika wyrwaliśmy Cracovii. Tak tej Cracovii z której przychodzi Słomka |
Cytat:
|
Przepraszam bardzo, ale to nie ja zacząłem temat. Ten kto go zaczął powinien był znaleźć źródło, nie ja. Ja jedynie potwierdziłem, że rzeczywiście taka informacja była w jednym z artykułów prasowych.
A tutaj link: HTML Code:
http://firsteleven.com/artykuly/3907,byly-obronca-realu-madryt-zagra-w-wisle-krakow-kim-jest-ivan-gonzalez |
zerknąłem tak na szybko na tą durną stronę transmarket cośtam i faktycznie Gonzalez w pierwszym sezonie u Rumunów grał bardzo w kratkę, raczej wchodził niż był podstawowy (chyba tylko 2 mecze od deski do deski) w drugim sezonie grał już wszystko bez żadnych zmian. Jeśli pauzował to za kartki.
ps. bonawentura ja nie wiem kto zaczął ten temat w oczy rzucił mi się Twój post. Sorka. |
Cytat:
|
Fajna i pozytywna jest ta informacja o ofercie dla Kamila Mazka.
Bez względu na to czy go pozyskamy, czy nie świadczy to o tym iż Junco nie będzie ściągał hiszpańskiego szrotu i nie da całkowitej władzy trenerowi bo takie głosy także krążyły. Niemal pewny transfer Słomki pokazuje ponadto, że dokładnie monitorujemy również małopolski rynek, jeśli chodzi o najmłodszych graczy. Wracając do Mazka, nie wiem czy wypali u nas, ale fajnie gdyby jednak trafił, jest młody, solidny technicznie i bardzo szybki. Warto próbować. |
Cytat:
Jeśli jest świadom swoich umiejętności, i chce coś osiagnac w piłce to pojdzie do Lubina. Jeśli jest natomiast Alanem Urygą który dziekuję za to że doszedł tak wysoko to wybierze Wisłę. p.s. jeszcze co do Jagiełły bo poruszany był temat. AJ jest ze Znicza. Znicza Pruszków któremu sprzedawać graczy może od 1 lutego. |
Jestem pewny, że pójdzie do Lubina. Kasa, kasa, kasa.
|
Cytat:
|
Jest szansa,że do Wisły:
Cytat:
Czas pokaże..... |
Cytat:
To Handzlik pokazał wg Ciebie charakter odchodząc do legii dla kasy i wiedząc ze będzie tam grzał ławę? |
Odnośnie Słomki, to przeszłość w Cracovii, to dla mnie plus, a nie minus. :D
Jeśli przyjdzie do nas i odpali, to radość podwójna wiedząc jaki w.... będzie u parchów. (jeśli oczywiście nie bujał się jak Świerczok w szaliku śmierć Wiśle czy czymś w ten deseń) |
Cytat:
Jeśli chodzi o podnoszenie umiejętności pilkarskich, to od zawsze wiadomo ze rozwoj jest szybszy jesli grasz z lepszymi od siebie. Handzlika oceniał nie bede. Za parę lat rozliczy go liga i to gdzie doszedł. Na ten moment, chłop zniknął. p.s. Mazek ma 22 lata a nie 18. Za rok ma 23 a za 2 lata to już polski zdolny zmarnowany junior. E: @up : A świerczok to teraz moze nosi szalik "Smierc świerczoka jako pilkarza"....I jeśli cofniemy się w czasie, to kto najwiecej stracił? |
Cytat:
Stąd w wieku 22 lat lepiej cały czas grać niż nawet pomimo odwagi zniknąć na ławie w Lubinie? (zawsze jest takie ryzyko). I czy to ma coś wspólnego z charakterem? Raczej z chłodną kalkulacją wg mnie. Z oceną swoich możliwości i potencjalnych "zysków" i "strat" każdej z tych decyzji. |
Ostrozny ? przeciez on ma 22 lata, a nie 17.
Tu juz nie ma na co czekać. W Lubinie ma lepszy zespół, lepszych zawodnikow, lepszą płacę, lepsze obiekty. Czym ma go przekonać Wisła jesli patrzymy na jego rozwój? (jeśli wybierze Wisłę to super, niemniej jednak pare dni temu dochodziły słuchy ze wszystko juz klepnął..) popatrz na to inaczej: Majac w czerwcu do wyboru, prace na kasie w Almie za 1500 czy w Biedronce za 2500 co byś wybrał? E: p.s. Mójta miał wiele ofert w tym okienku. Wybrał Wisłe. Prosze powiedzcie mi jak sie rozwinał, bo to dośc ....a smieszkowe słówko w Naszym kręgu. |
Cytat:
racja, jeśli Mazek będzie chciał regularnie grać w dobrej drużynie to i się rozwijać piłkarsko to wybierze Wisłę, jeśli natomiast będzie mu zależało na kasie to pojedzie do lubina. swoją drogą ciekawe jak wygląda sytuacja Patryka Lipskiego, on mógłby się nam przydać |
Cytat:
Gra w Wiśle to może być dla niego właśnie taka inwestycja, a Lubin to jednak większe ryzyko że odpadnie i posiedzi 2 lata na ławie. 2 lata których może już nie nadrobić i zamiast zrobić krok do przodu - cofnie się 2 do tyły? Czemu myślisz że gra w Wiśle zamiast w Zagłębiu to "cykorzenie" a nie chłodna przemyślana decyzja? Teraz "studia" potem pieniądze :) |
Cytat:
|
Ogri, nie ze cykorzenie, ale raczej wybieranie lepszej drogi.
Imho nie wiem czym miałaby go przekonać Wisła. A chłopak jest jest dobry, to na skrzydle poradzi sobie z Janusem i lepszymi od niego. |
|
Jak juz ma odchodzic to mam nadzieje, ze za dobra kase
|
Cytat:
25 lat, reprezentant kraju, 1 mln E mam nadzieje, ze zawołalismy |
Cytat:
|
Nie bardzo wierze w Bartosza na PO. Wypadałoby kogoś jednak ściągnąć, może Konczkowski?
|
Że niby Boban jest już w Turcji? Skąd info?
No i lepiej niech ktoś, kto jest blisko klubu wyjaśni tą sytuację kontraktową - kiedy mogła zostać przedłużona umowa, czyt. czy została przedłużona przed transferem i mogliśmy na Bobanie zarobić. |
Bobana pozyskaliśmy za free? dobrze pamietam ?
|
Nie. Podpisaliśmy z nim najpierw kontrakt, ale później dogadaliśmy się w sprawie wykupu go już w zimie.
|
Odejścia Bobana nie obawiałbym się jakoś bardzo. Zarobimy na nim pewnie nie mniej niż 500 tys. euro. Tylko problemem może być zastępca. Nie mam nic przeciwko, aby grał Bartosz bo chłopak ma potencjał a siedząc na ławce nie uwolni go w 100%, potrzebuje też ogrania. W solidnym zestawieniu defensywy typu Sadlok, Głowacki i Gonzalez powinien wyglądać zdecydowanie lepiej niż np. w Szczecinie.
Tylko pojawia się problem z jego następcą, bo musimy mieć kogoś do rywalizacji z Bartoszem. Podobno Wisła interesuje się od kilku miesięcy Konczkowskim i jego upatruje jako naturalnego zastępce dla Jovica. Biorąc pod uwagę zakaz transferowy Ruchu może być problem z jego pozyskaniem. Pamiętać także należy, że gra Bartosza może nam dać spory zastrzyk gotówki dzięki programowi PZPN-u, czyli Pro Junior System. Obecnie dzięki Kubie zajmujemy 3 miejsce w tym zestawieniu i gdyby sezon zakończył się dziś, dostajemy 600 tys. zł. premii. |
Za Bobana chyba zapłaciliśmy 75 tys. euro.
|
Tak też pisze na transfermarkt
|
Ivan juz zaklepany Teraz intryguje mnie wzmocnienie pozycji 10 w naszym klubie Podobno na radarze jakiś młody Portugalczyk na wypożyczenie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl