Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

palikot 29.07.2011 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hanys (Post 1136349)
Możdżeń jest dorby.. .ale nie rozumiem jak u nich taki pinokio jak WIlk może grać a Kiełb siedzi na ławie :D
Arboleda to też straszne drewno i ogólnie bardzo słaby obrońca.

sam jesteś drewno...
obiektywnie to obok Chaveza to najlepszy stoper w Polsce.

rozarian 29.07.2011 17:34

4 Kowalskich w obronie ŁKS-u i zero pomocników

Hanys 29.07.2011 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1136359)
sam jesteś drewno...
obiektywnie to obok Chaveza to najlepszy stoper w Polsce.

Tylko dlatego że inni to jeszcze większe drewna... jeszcze Jaliens jest lepszy od Arboledy.

Teraz Lech zaczał dobrze grac bo ŁKS nie ciśnie.,. ale jak się Lecha przyciśnie to grają jak Polonia Bytom.

flamengista 29.07.2011 17:41

Są takie mecze, które po prostu się komuś ładnie układają. W zasadzie mecz się dopiero rozkręcał, a tu 3 bramki i pozamiatane.

Ciężko jednak wypowiadać się cokolwiek o formie Amiki. Może mieli założenia, żeby dać się wyszumieć ełkaesiakom w pierwszych minutach. W każdym razie ciężko oczekiwać, że co mecz będą mieli 100% skuteczność i bramki dla nich będą padać na początku meczu.

Z drugiej strony trudno też cokolwiek powiedzieć o ŁKSie. Dostali tęgiego strzała na początek rozgrywek, ale jak będą grać jeszcze nie wiadomo. W tym meczu już zeszło z nich powietrze i trudno oczekiwać, by wywalczyli choćby punkt.

Szkoda, ale realistycznie trudno było liczyć na stratę punktów Amiki.

Titto 29.07.2011 17:42

Arboleda BYŁ obok Chaveza najlepszym stoperem w Polsce w rundzie jesiennej 2010/2011.
Runda wiosenna 2010/2011 tragiczna w jego wykonaniu. W trwającym spotkaniu z Łks-em też popełnił kilka prostych błędów.
Obecnie za najlepszego obok Chaveza stopera w ekstraklasie trzeba uznać...Sebastiana Madere.

riv 29.07.2011 17:49

Ten mecz mówi wiele o wytrzymałości psychicznej piłkarzy ŁKS. Ładnie się im wszystko układało, sprawiali zagrożenie a wpadła jedna bramka (ze spalonego imo ale nie można obwiniać sędziego) i ŁKS zgasł a Amika robiła co chce.

mitmichael 29.07.2011 17:50

Lech do sezonu przygotowywał sie tylko w meczach sparingowych, to samo ŁKS dlatego nie ma co patrzec tutaj na gre. Z druzyna, ktora grala juz o stawke i stawiajaca ciezsze warunki (chociazby Slask) Lech juz by tak nie gral i by nie prowadził

Gwiaździsty 29.07.2011 17:53

Poziom tego "meczu" podwórkowy. ŁKS na poziomie ME. Jak ten zespół awansował do ekstraklasy ? Może to że nie grają u sibie ma jakiś tam wpływ. Spadkobiercom Fryzjera mecz ustawił sędzia Piasecki (słaby jak zawsze) oraz samobój. Przy stanie 2:0 ŁKS miał już zbitą twarz zanim walka się zaczęła. Wszystko skazuje na to że championy zrobią przyjemność na 1-2 kolejki wronieckim czereśniakom ze swojego zarządu.

mr_kwolf 29.07.2011 18:04

Musicie przyznać jedno. Inaczej się ogląda mecz na nowoczesnym stadionie przy porządnym dopingu i pełnych trybunach, a inaczej w takim kurniku jak dzisiaj.

Do dobrego jednak się człowiek szybko przyzwyczaja i to co kiedyś było normalne teraz razi w oczy bardzo.

River 29.07.2011 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1136358)
Jednak szkoda, że ten Stilić w tym okienku nie odszedł z Amici...

Dobrze, ze nie odszedl. Smrodu jeszcze narobi bo z Bakero mu nie po drodze. Bakero raz posadzi go na lawie i bedzie jazda.

Mecz typowy dla polskiej ligi, raz sedzia dal dupy, raz obronca sie machnal i 2:0 dla zespolu, ktory do tej pory nic nie gral. Mecz jest skonczony.Nie ma co sie podniecac bo Lech gowno gra a ŁKS po stracie pierwszej bramki gra tak jakby chcial przegrac jak najwyzej.

Hanys 29.07.2011 18:07

ciesz się że nie grają na Estadio da Gruz... bo stadion w Bełchatowie przynajmniej ma zadaszone trybunki (uzasadnione zdrobnienie).

Natomiast kurniki jak dla mnie to stadion Widzewa, Polonii Warszawa, Ruchu Chorzów, to co dotychczas mieli we Wrocławiou, Gdańsku i to co ma jeszcze Jagiellonia

Natomiast luksus to nas dopiero czeka
http://img850.imageshack.us/img850/9040/25165860.jpg
już nie mogę się doczekać pierwszego meczu

Ogryzek 29.07.2011 18:13

Ja sądzę, że niestety (czy się to komuś podoba czy nie) Amica będzie się liczyć w walce o MP. Nie grają w pucharach więc będą wypoczęci. Dużo może zdziałać Bakero (na minus). Niemniej lekceważyć ich nie można. Tym bardziej ze właśnie nie grają w pucharach co wg nie jest sporym plusem. Niewiele polskich zespołów potrafi pogodzić walkę w Europie i w lidze. Lech nie ma tego zmartwienia.

banasik 29.07.2011 18:16

fatalnie ogląda mi sie ten mecz, atmosfera zupełnie nie "canalplusowa" brakuje mi tego chamskiego zegara, wszędobylskich kwadratów i widoku komentatorów przed meczem. Ja .......e czemu w dzisiejszych czasach wszystko musi być opływowe, nowoczesne i pstrokate? Canal+ na minus!

speedfashion 29.07.2011 18:20

@ up

Święta racja. W dodatku komentatorzy są niemiłosiernie męczący.

Zresztą - nie bardzo jest co oglądać. Po takim ciosie piłkarze ŁKSu raczej się nie podniosą, a Lech odniesie pewne zwycięstwo. Dobrze, że druga bramka była samobójcza, bo Rudnews (Rudnev) mógłby już na początku zostawić resztę w tyle.

Gwiaździsty 29.07.2011 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1136388)
Ja sądzę, że niestety (czy się to komuś podoba czy nie) Amica będzie się liczyć w walce o MP. Nie grają w pucharach więc będą wypoczęci. Dużo może zdziałać Bakero (na minus). Niemniej lekceważyć ich nie można. Tym bardziej ze właśnie nie grają w pucharach co wg nie jest sporym plusem. Niewiele polskich zespołów potrafi pogodzić walkę w Europie i w lidze. Lech nie ma tego zmartwienia.

Ja w przeciwieństwie do Ciebie uważam, że wogóle niebędą się liczyć w walce o MP. Z dzisiejszym ŁKS-em wygrałaby Wisła z ME. Wystarczy popatrzeć na tempo meczu. Jak to mówią Czesi "chadzany mużów". Tego nie da się oglądać.

Hanys 29.07.2011 18:22

Co to za d*piaty komentator?

" I lech zada 3 decydujące ciosy bynajmniej" LOL - sprawdziłby wpierw znacznie słowa "bynajmniej".

banasik 29.07.2011 18:25

Maciej Murawski - debiutant w roli komentatora. Zastanawialem sie jak c+ obsadzi 8 spotkan parami komentatorow, jezeli inni debiutanci będą "klasy" Murawskiego to przerzucam się na transmisje realizowane przez Polsat...

wonski_eNHa 29.07.2011 18:25

^^
Zegar i logo T-Mobile Ekstraklasy zrobione pod format 5:4 czy jak tam się nazywa. (-)
Przepływający znaczek ligi przy powtórkach wydaje się ścinać (-)
Różowy prostokąt pod szyją piłkarzy (-)
Grafika przed meczowa (składy), lipa! Nie ma twarzy, jakoś wiejsko jest (-)

Pieniądze dla ligi (+)
Transparentne logo ligi podczas transmisji (+) [szkoda, że tak daleko od brzegu ekranu, no ale pod format 5:4)

Amika gra jak gra, skutecznie!
ŁKS, głupie błędy.

kreseq 29.07.2011 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez banasik (Post 1136396)
Maciej Murawski - debiutant w roli komentatora. Zastanawialem sie jak c+ obsadzi 8 spotkan parami komentatorow, jezeli inni debiutanci będą "klasy" Murawskiego to przerzucam się na transmisje realizowane przez Polsat...

Wiesz kto teraz ten mecz u nich komentuje i jak bardzo sie podnieca :D ?

mitmichael 29.07.2011 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez banasik (Post 1136390)
fatalnie ogląda mi sie ten mecz, atmosfera zupełnie nie "canalplusowa" brakuje mi tego chamskiego zegara, wszędobylskich kwadratów i widoku komentatorów przed meczem. Ja .......e czemu w dzisiejszych czasach wszystko musi być opływowe, nowoczesne i pstrokate? Canal+ na minus!

Tak sobie sponsor czyli T-Mobile wykombinowali - Canal+ nie ma z tym nic wspolnego. Mnie najbardziej denerwuje na dole po prawej strony to glupie logo sponsora ekstraklasy - a zmiane, ktora przed chwila była niewidziałbym nawet majac lupe pod reka. Usmialem sie z jednego komentarza - jak to Lech fajnie rozgrywa pilke. Przepraszam bardzo a czemu ma tak nie grac skoro prowadza 3-0 - to chyba proste, ze gra sie im swobodniej. W 2 połowie Lech juz calkowicie dominuje - ale gra z druzyna, ktora kontrami nie powala wiec graja jak graja

westersyl 29.07.2011 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez banasik (Post 1136390)

Teraz chyba sygnału nie produkuje firma multiproduction, która wcześniej się tym zajmowała.
Wygląda to trochę inaczej. Czy gorzej ? Ciężko ocenić jak na ten moment. Na Bełchatowie z reguły meczów nie oglądało się dobrze.

_ukoL 29.07.2011 18:32

To teraz gra Rudnev, a nie Rudnevs? Pozmieniało się coś?

EDIT: Dziękuję Filemon za wyjaśnienie! :-) Tu ruski patryjot.

filemon 29.07.2011 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1136401)

Rudnevs zażyczył sobie, by na jego koszulce widnialo Rudnev nie Rudnevs, gdyż tak jest poprawnie po rosyjsku, a on jest przedstawicielem mniejszości rosyjskiej na Łotwie.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...l?ticaid=1cbfb
4:0, Rudnev(s)

mitmichael 29.07.2011 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1136401)

Tak sobie zazyczył i tak ma. Pierwsza bramka ze spalonego, druga bramka samobojcza, teraz bramka po asyscie obroncy ŁKS-u i tylko gol Stilicia po składnej akcji - Lech juz na poczatku ma takiego farta jakiego nie mial w tamtym sezonie

kreseq 29.07.2011 18:35

Sprawa lidera po pierwszej kolejce chyba juz w pierwszym meczu zostala wyjasniona

riv 29.07.2011 18:36

Lol hattrick a sędzia ślepy lub drukarz. Można się pokusić nawet o stwierdzenie, że pierwszą bramką sędziowie wypaczyli wynik meczu (nikt nie wie co by się stało, gdyby nie zahamowała ŁKSu)

filemon 29.07.2011 18:36

5:0, znów Rudnevs, znów było widać błąd sędziego.
"Ku*wa, ręka była, nie widziałeś?"

1:0 - spalony
2:0 - samobój
3:0 - piękny strzał
4:0 - asysta obrońcy
5:0 - błąd sędziego
ładnie, ładnie :D

banasik 29.07.2011 18:36

wydaje mi sie jednak że za realizacje odpowiada wciąż multiproduction. Ale ilość nie idzie w jakość. Brakuje kamer za bramki ustawionych na ziemiii, kamer w narożnikach siatek, super slow motion i w ogole wydaje mi sie ze wraz z iloscia ttransmisji pojdzie na minus ich jakość.

EDIT: 0:5... Matko Boska...

Ogryzek 29.07.2011 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1136392)
Ja w przeciwieństwie do Ciebie uważam, że wogóle niebędą się liczyć w walce o MP. Z dzisiejszym ŁKS-em wygrałaby Wisła z ME. Wystarczy popatrzeć na tempo meczu. Jak to mówią Czesi "chadzany mużów". Tego nie da się oglądać.

Chciałbym żebyś miał rację i Amica szybko odpadła z gry o MP:)

A jak będzie zobaczymy na koniec sezonu. Ja nie jestem jednak takim optymistą.

mitmichael 29.07.2011 18:37

Hahahaha kolejna fartowna bramka :rotfl:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez banasik (Post 1136407)
wydaje mi sie jednak że za realizacje odpowiada wciąż multiproduction

To jestes w błedzie bo teraz realizatorem sygnału jest sponsor ekstraklasy - nawet o tym kiedys wspominali

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl