![]() |
Cytat:
obiektywnie to obok Chaveza to najlepszy stoper w Polsce. |
4 Kowalskich w obronie ŁKS-u i zero pomocników
|
Cytat:
Teraz Lech zaczał dobrze grac bo ŁKS nie ciśnie.,. ale jak się Lecha przyciśnie to grają jak Polonia Bytom. |
Są takie mecze, które po prostu się komuś ładnie układają. W zasadzie mecz się dopiero rozkręcał, a tu 3 bramki i pozamiatane.
Ciężko jednak wypowiadać się cokolwiek o formie Amiki. Może mieli założenia, żeby dać się wyszumieć ełkaesiakom w pierwszych minutach. W każdym razie ciężko oczekiwać, że co mecz będą mieli 100% skuteczność i bramki dla nich będą padać na początku meczu. Z drugiej strony trudno też cokolwiek powiedzieć o ŁKSie. Dostali tęgiego strzała na początek rozgrywek, ale jak będą grać jeszcze nie wiadomo. W tym meczu już zeszło z nich powietrze i trudno oczekiwać, by wywalczyli choćby punkt. Szkoda, ale realistycznie trudno było liczyć na stratę punktów Amiki. |
Arboleda BYŁ obok Chaveza najlepszym stoperem w Polsce w rundzie jesiennej 2010/2011.
Runda wiosenna 2010/2011 tragiczna w jego wykonaniu. W trwającym spotkaniu z Łks-em też popełnił kilka prostych błędów. Obecnie za najlepszego obok Chaveza stopera w ekstraklasie trzeba uznać...Sebastiana Madere. |
Ten mecz mówi wiele o wytrzymałości psychicznej piłkarzy ŁKS. Ładnie się im wszystko układało, sprawiali zagrożenie a wpadła jedna bramka (ze spalonego imo ale nie można obwiniać sędziego) i ŁKS zgasł a Amika robiła co chce.
|
Lech do sezonu przygotowywał sie tylko w meczach sparingowych, to samo ŁKS dlatego nie ma co patrzec tutaj na gre. Z druzyna, ktora grala juz o stawke i stawiajaca ciezsze warunki (chociazby Slask) Lech juz by tak nie gral i by nie prowadził
|
Poziom tego "meczu" podwórkowy. ŁKS na poziomie ME. Jak ten zespół awansował do ekstraklasy ? Może to że nie grają u sibie ma jakiś tam wpływ. Spadkobiercom Fryzjera mecz ustawił sędzia Piasecki (słaby jak zawsze) oraz samobój. Przy stanie 2:0 ŁKS miał już zbitą twarz zanim walka się zaczęła. Wszystko skazuje na to że championy zrobią przyjemność na 1-2 kolejki wronieckim czereśniakom ze swojego zarządu.
|
Musicie przyznać jedno. Inaczej się ogląda mecz na nowoczesnym stadionie przy porządnym dopingu i pełnych trybunach, a inaczej w takim kurniku jak dzisiaj.
Do dobrego jednak się człowiek szybko przyzwyczaja i to co kiedyś było normalne teraz razi w oczy bardzo. |
Cytat:
Mecz typowy dla polskiej ligi, raz sedzia dal dupy, raz obronca sie machnal i 2:0 dla zespolu, ktory do tej pory nic nie gral. Mecz jest skonczony.Nie ma co sie podniecac bo Lech gowno gra a ŁKS po stracie pierwszej bramki gra tak jakby chcial przegrac jak najwyzej. |
ciesz się że nie grają na Estadio da Gruz... bo stadion w Bełchatowie przynajmniej ma zadaszone trybunki (uzasadnione zdrobnienie).
Natomiast kurniki jak dla mnie to stadion Widzewa, Polonii Warszawa, Ruchu Chorzów, to co dotychczas mieli we Wrocławiou, Gdańsku i to co ma jeszcze Jagiellonia Natomiast luksus to nas dopiero czeka http://img850.imageshack.us/img850/9040/25165860.jpg już nie mogę się doczekać pierwszego meczu |
Ja sądzę, że niestety (czy się to komuś podoba czy nie) Amica będzie się liczyć w walce o MP. Nie grają w pucharach więc będą wypoczęci. Dużo może zdziałać Bakero (na minus). Niemniej lekceważyć ich nie można. Tym bardziej ze właśnie nie grają w pucharach co wg nie jest sporym plusem. Niewiele polskich zespołów potrafi pogodzić walkę w Europie i w lidze. Lech nie ma tego zmartwienia.
|
fatalnie ogląda mi sie ten mecz, atmosfera zupełnie nie "canalplusowa" brakuje mi tego chamskiego zegara, wszędobylskich kwadratów i widoku komentatorów przed meczem. Ja .......e czemu w dzisiejszych czasach wszystko musi być opływowe, nowoczesne i pstrokate? Canal+ na minus!
|
@ up
Święta racja. W dodatku komentatorzy są niemiłosiernie męczący. Zresztą - nie bardzo jest co oglądać. Po takim ciosie piłkarze ŁKSu raczej się nie podniosą, a Lech odniesie pewne zwycięstwo. Dobrze, że druga bramka była samobójcza, bo Rudnews (Rudnev) mógłby już na początku zostawić resztę w tyle. |
Cytat:
|
Co to za d*piaty komentator?
" I lech zada 3 decydujące ciosy bynajmniej" LOL - sprawdziłby wpierw znacznie słowa "bynajmniej". |
Maciej Murawski - debiutant w roli komentatora. Zastanawialem sie jak c+ obsadzi 8 spotkan parami komentatorow, jezeli inni debiutanci będą "klasy" Murawskiego to przerzucam się na transmisje realizowane przez Polsat...
|
^^
Zegar i logo T-Mobile Ekstraklasy zrobione pod format 5:4 czy jak tam się nazywa. (-) Przepływający znaczek ligi przy powtórkach wydaje się ścinać (-) Różowy prostokąt pod szyją piłkarzy (-) Grafika przed meczowa (składy), lipa! Nie ma twarzy, jakoś wiejsko jest (-) Pieniądze dla ligi (+) Transparentne logo ligi podczas transmisji (+) [szkoda, że tak daleko od brzegu ekranu, no ale pod format 5:4) Amika gra jak gra, skutecznie! ŁKS, głupie błędy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wygląda to trochę inaczej. Czy gorzej ? Ciężko ocenić jak na ten moment. Na Bełchatowie z reguły meczów nie oglądało się dobrze. |
To teraz gra Rudnev, a nie Rudnevs? Pozmieniało się coś?
EDIT: Dziękuję Filemon za wyjaśnienie! :-) Tu ruski patryjot. |
Cytat:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...l?ticaid=1cbfb 4:0, Rudnev(s) |
Cytat:
|
Sprawa lidera po pierwszej kolejce chyba juz w pierwszym meczu zostala wyjasniona
|
Lol hattrick a sędzia ślepy lub drukarz. Można się pokusić nawet o stwierdzenie, że pierwszą bramką sędziowie wypaczyli wynik meczu (nikt nie wie co by się stało, gdyby nie zahamowała ŁKSu)
|
5:0, znów Rudnevs, znów było widać błąd sędziego.
"Ku*wa, ręka była, nie widziałeś?" 1:0 - spalony 2:0 - samobój 3:0 - piękny strzał 4:0 - asysta obrońcy 5:0 - błąd sędziego ładnie, ładnie :D |
wydaje mi sie jednak że za realizacje odpowiada wciąż multiproduction. Ale ilość nie idzie w jakość. Brakuje kamer za bramki ustawionych na ziemiii, kamer w narożnikach siatek, super slow motion i w ogole wydaje mi sie ze wraz z iloscia ttransmisji pojdzie na minus ich jakość.
EDIT: 0:5... Matko Boska... |
Cytat:
A jak będzie zobaczymy na koniec sezonu. Ja nie jestem jednak takim optymistą. |
Hahahaha kolejna fartowna bramka :rotfl:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl