![]() |
Dokładnie jest tak jak pisze Drozd. Analfabetyzm taktyczny Smudy był widoczny w meczu z Ruchem. Druzyna Wisły nawet nie pierdnęła na boisku przez 90 min. grajac bez skąłdu i ładu, biegali jak dzieci, podczas gdy Ruch przesuwał sie po boisku jak maszynka. Równo w linii, skracajac pole gry kiedy trzeba, przechodząc do ataku kilkoma podaniami, kiedy trzeba, szybkościowo tez byli lepsi. Smuda wtedy stał przy ławce i krzywił gębe jak dzisiaj. Tylko dzisiaj uratował go Stlić strzałem zycia.
|
Panowie jedna rada na przyszłość. Nie oceniajcie gry, taktyki i trenera zanim mecz się nie skończy :)
|
Nie rozumie komentowania na sędziów czerwień się należała. Mecz był w porządku. Gdyby tak grali z Ruchem jak w 2 połowie to by nie przestali prawdopodobnie ;/ ale najważniejsze że nie przesrane :)
Jak na tak krótką ławke trzeba się liczyć z wtopami to normalne... zresztą miał być spadek :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W ostateczności można brać pod uwagę wyniki w dłuższym okresie czasu, bo tu efekty szczęścia/pecha/błędów sędziowskich już się niwelują. I tu trzeba przyznać, że Smuda się broni. |
Cytat:
|
Gwiaździsty ty chyba byłbyś szczęśliwszy jakbyśmy przegrali, bo by Ci do tezy argumenty przybyły?
Jak jedziesz za styl Wisłę z Piastem na wyjeździe, czy Lechią (za Gliwice niezasłużenie, bo to Wisła była wyraźnie lepsza), a potem dorzucasz Białystok - gdzie Jagielloni wpadało wszystko to zdecyduj się czy patrzysz z perspektywy wyników czy stylu. Albo Zabrze również przypomnij sobie. Smuda przy Kulawiku czy Moskalu to niebo. Także przy Maaskancie. |
Dobra, idź być ekspertem gdzie indziej.
|
Ból dupki Drozdów i Gwiaździstych kiedy Wisła remisuje grajac w 10... lol :D
|
Cytat:
Od początku sezonu chyba założeniem było miejsce w pierwszej ósemce. Uważasz ze Legia nie ma piłkarzy którym sie chce i nie chcą wygrać ligi ? |
Cytat:
|
Jeżeli co poniektórzy uważają,że Smuda jest analfabetą taktycznym to jak nazwiecie trenera Legii,Berga? grając w 10-ke przez drugą połowe daje sobie wbić dwa gole,oddając jedynie trzy strzały. Takiego chcecie trenera? fajnego i zagranicznego? czy może prawdziwego Wiślaka Tomka Kulawika? Co poniektórym się w dupach poprzewracało..
|
Cytat:
PS. Jak tam twojemu geniuszowi trenerskiemu Kocianowi idzie z Piastem, wiesz może? |
Cytat:
|
Ośmieszyła to dzisiaj drużynę Kociana trzynasta drużyna ligi. Na boisku przeciwnika.
|
A Legia mając znacznie lepszych i droższych piłkarzy dostała w dupe na Reymonta,a w Warszawie ośmieszyła się remisując przy graniu w przewadze. Rozumiem że te wyniki nie świadczą dobrze o Smudzie,natomiast wyniki Kociana są jego wielką zasługą?
|
Smuda i juz bylo to poruszane jest idealnym trenerem na okres przejsciowy gdzie w naszej skopanej lidze trzeba zrobic cos z niczego.
Jezeli jednak ma kiedys nastapic "skok jakosciowy" to wszyscy wiemy ze nie nastapi on przy Franku. Z tego co kojarze Smuda ma trzyletni kontrakt, dobra gra i ewentualnym awansem do Europy juz po tym sezonie czyli wczesniej niz planowano zalatwi sobie Franek to ze bedzie gral o cos rok dluzej. |
Cytat:
Do póki będą wyniki nikt Smudy nie będzie wyrzucał, weź ochłoń ;) |
abstrahując od geniuszu/alfabetyzmu taktycznego Smudy, to on jak coś powie, to klękajcie narody - konferencja prasowa, Smuda zapytany o czerwień dla Głowy, kończy mówiąc: "Arek to jest profesjonalista, ze skóry i kości" , no prz uj :lol:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Smuda mówił, że Głowa cegówkami na treningu z dynki wali.
|
Cytat:
Chyba nie potrafisz interpretować... |
dalej ktos twierdzi że Smuda sie do Wisła nie nadaje? wyobrazacie sobie wczorajszy mecz gdyby prowadził nas Klulawik albo Probierz? bo ja nie. dostalibysmy manto z 5-0 jak nie wiecej. Legia nas wczoraj zlekcewazyla po I polowie. a Franek to wykorzystal jak stary wyjadacz. punkt zdobyty po takim meczu to jak zwyciestwo.
|
Dokładnie, co więcej jestem przekonany, że gdyby nie czerwona kartka Głowackiego to dostalibyśmy w ....ę 3 albo 4-0. Stilic jedną bramkę wypracował, drugą strzelił sam, a gra zespołowa jak kulała tak kuleje dalej.
|
Cytat:
Chociaż fakt, że wczoraj Śtilic nam mecz zremisował i nie widzę w tym zasługi Smudy. |
Nie rozumiecie, że to Smuda przed strzałem Stilica przesłał mu strumieniem swojej woli cząstkę swojego geniuszu trenerskiego, przekładającą się na odpowiednią moc, która tak ułożyła mu nogę, że zwycięski remis stał się faktem. Tym bardziej, ze do tej pory graliśmy jak zwykle na wyjazdach czyli ...dobrze (wg. Smudy).
Zneutralizował wiązkami mocy poczynania legionistów, którzy przy stanie 2:0 zaczęli fetować zwycięstwo a w 90 min. poraził błyskiem oczów Gruzina, który z metra .....podał piłkę Miśkowi do rąk. |
Fakty są takie że to Smuda jest trenerem i to Smuda poprowadził Wisłę do tego remisu.
Ludzie ogarnijcie się przy tak dramatycznie wąskiej kadrze takie wyniki to mistrzostwo świata. Jakoś ciekawe że ,,sami " piłkarze za Kulawika i Probierza nie wygrywali meczów. Gdyby to był jeden incydent wygraliśmy to można powiedzieć fajnie że nam się fartło ale to jest kolejny mecz gdzie wyciskamy co się da. To Smuda przemeblował ustawienie po przerwie to on zmotywował piłkarzy to on dokonał zmian i posadził Gargułę. K..wa rok temu mieliśmy 34 punkty. |
Może taka zasługa że Stilic przyszedł do Wisły właśnie ze względu na Smudę ?
|
Cytat:
|
ale pierdoły opowiadacie...
Gra zespołowa się wam nie podoba? Oglądnijcie powtórkę całej akcji na 2:1. I to nie Smuda zmienił Gargułę po I połowie. Co do Stilicia - to nie pierwszy jego gol z wolnego w końcówce (vide w meczu z nami z hmmm... 2009?). |
Cytat:
Smuda dostał P. Brożka (11 bramek + 6 asyst) oraz Gueriera (6 bramek z wczorajszym golem). Kulawik i Moskal ich nie mieli. Nie mieli tez Stlica, który strzałem życia uratował Smudzie wczoraj historię do opowiadania bajek. |
A ten Stilic to znalazł się w Wiśle bo???
To wiosną najlepszy nasz piłkarz - z 6 bramek strzelił 2 + 2 asysty, + udział przy jednej. Nie przyszedł dla Bednarza i marnej kasy, tylko w dużej mierze dla Smudy. Tego marnego trenera. |
Cytat:
Cytat:
|
Ja już nie wiem kogo to jest forum jak czytam po Naszych wygranych meczach.
Fascynuje mnie też fakt, że wszyscy Ci wielcy kibice Wisły oglądają te mecz zupełnie bez emocji, żeby dosłownie zaraz po meczu wyciągnąć nieomylne wnioski co do Naszej fatalnej i fuksiarskiej gry. Macie tam jakieś programy od Ekstraklasy, że macie wszystkie statystyki i rozpis każdego gracza? Bo kurde, ja jak oglądam te mecze to emocje zaburzają mi takie analityczne podejście. Bo jak mecz jest mi obojętny to wtedy nie ma z tym problemu, ale w meczach Wisły jakoś nie wychodzi. |
Dobrze, że nam brakuje tylko jednego punktu do utrzymania. Zostało jeszcze kilka gier. Jetem pewny ze dzięki geniuszowi Smudy go zdobędziemy. Zastanawia mnie tylko gdzie był Smuda w pierwszej połowie? Może ten dramat, który prezentowali nasi to część fortelu? Ach ten Franciszek....
|
Fantastyczne są niektóre posty.
Wisła remisuje w, delikatnie rzecz ujmując, trudnych okolicznościach, mobilizuje się w 2 połowie właściwie przegranego meczu, strzela dwie bramki w dziesiątkę i jeszcze niektórzy są niezadowoleni. Tragedia. Nie podobać się może chyba tylko tym, co to "prorokowali" załamanie drużyny w związku z konfliktem z kibicami. A tu taki numer ... |
Cytat:
|
Po oglądaniu Wisły za Probierza i Kulawika dzisiejszą Wisłę traktuję jak długo oczekiwany prezent gwiazdkowy, jak niezły cymesik. I chociaż z Ruchem przegrali, to jednak dało się to oglądać... Jak nas Jaga goliła to też dało się to oglądać... Jak Zawisza nas zjadł, to też nie uciekałem od telewizora. I za to dziękuję Smudzie, poprzednie dwa sezony nauczyły mnie pokory. A niektórzy to jeszcze żyją sezonami z Żurawiem, Frankiem, Uche, Szymkiem, Kosą, stąd ten dysonans między kibicami chyba.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl