Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dymisja Kasperczaka. Kto jego następcą? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7522)

Junior_Battle 17.08.2010 09:30

zobaczcie co napisał wislakrakow.com na FB

wojteqs80 17.08.2010 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bartekb (Post 962869)
czesc, na stronie tsw.com.pl wyczytałem, że konferencja prasowa, na której ma byc zaprezentowany nowy trener (Jimenez?), ma się odbyc dziś pomiędzy 14 a 16. Mam w związku z tym pytanie do redakcji - czy możecie to Państwo potwierdzic, czy to tylko dziennikarska kaczka?

też to czytałem czy ktoś wie coś więcej???

Cynamon 17.08.2010 09:32

Cytat:

Napisali że sami nic nie wiedzą i też sie nie mogą doczekać ;)

anthony09 17.08.2010 09:46

Mój znajomy dostał takie info od redakcji Wisła.Kraków.pl
Cytat:

Informacje o konferencjach prasowych przesyłane są do dziennikarzy,
którzy są na naszej liście mailingowej. A za ćwierkające wróbelki nie
odpowiadamy.
Może niech ktoś doda maila do ich bazy danych :D ? A dziennikarze już powinni być o konferencji powiadomieni ;)

wojteqs80 17.08.2010 09:49

Powoli zaczyna mnie dobijać oczekiwanie na nowego trenera, bardzo chciałbym by dzisiejszy dzień był ostatnim dniem bezkrólewia, choć szczerze zaczynam wątpić czy tak będzie

tomasz_19 17.08.2010 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Junior_Battle (Post 962887)

ja to odczytałem jako po prostu przeciągającą się sprawę...

staho 17.08.2010 09:53

Skoro Basałaj wczoraj był na spotkaniu z Majchrowskim tzn., że treneiro jest pewnie dogadany.

Cfaniak 17.08.2010 09:56

Dawno takiego napiecia nie widzialem na tym forum xD

anthony09 17.08.2010 10:01

:D ... A na facebooku Wisły powinna być wiadomość "za kilka godzin czeka was miła niespodzianka ..." a tu nic nie ma ;/ może nie będzie Jimeneza ? A będzie Orest Lenczyk, Stefan Majewski albo Piechniczek :D ?

a na facebooku ...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisla.Krakow.pl
Źródło nic nie wie o żadnej konferencji i nie odpowiada za to, co piszą inni na różnych forach czy blogach. Pozdrawiamy.

BRTS39 17.08.2010 10:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 962910)
:D ... A na facebooku Wisły powinna być wiadomość "za kilka godzin czeka was miła niespodzianka ..." a tu nic nie ma ;/ może nie będzie Jimeneza ? A będzie Orest Lenczyk, Stefan Majewski albo Piechniczek :D ?

Boze świety zachowaj nas od takich trenerów.

mitmichael 17.08.2010 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 962910)
A będzie Orest Lenczyk, Stefan Majewski albo Piechniczek :D ?

a na facebooku ...

Nawet sobie tak nie zartuj bo mnie az zaczelo w brzuchu sciskac :rotfl: Nigdy wiecej polskiej mysli szkoleniowej

lukaszkm 17.08.2010 10:30

Dziś rano prezydent Majchrowski mówił, że w czwartek ma być konferencja w sprawie stadionu Wisły. Być może na tej samej konferencji poznamy nowego trenera. Wywiad był w Radio Kraków, można posłuchać na stronie radia.

rav 17.08.2010 10:39

Dotąd nie było żadnego powiadomienia o konferencji - ani trenerskiej, ani stadionowej.
O stadionowej wspomniał Majchrowski, zresztą ona dopiero w czwartek.

DrunkenBear 17.08.2010 10:42

Od wczoraj na ladbrokes nie można już obstawiać nowego trenera Wisły. Więc kontrakt już jest zapewne dogadany. Mam nadzieję, że do czwartku nie będą czekać z konferencją. Bo jeśli tak, to kolejny mecz możemy mieć w plecy...

Gargamel 17.08.2010 10:42

Czyli, że albo dzisiaj nie ma konferencji, albo dziennikarze otrzymają info na kilka chwil przed konferencją, ale czy to możliwe, żeby tak późno?

BRTS39 17.08.2010 10:45

Chłopaki wyluzujcie.... może byc tak ze zostanie dzis podana informacja a jutro konferencja. różnie z tym bywa.

Polecam zająć sie czyms innym ja np. odpale za chwile sobie odcinek 6 stóp pod ziemią:D Informacja jak ma przyjść to przyjdzie.

rav 17.08.2010 10:45

Możliwe. Zdarzały się powiadomienia 2 godz. przed konferencją. Jednak myślę, że jak do 13 nic nie będzie, to konf. najwcześniej jutro. Ale to tylko przypuszczenia, równie dobrze mogą zrobić jeszcze inaczej niż "zwykle".

dzollo 17.08.2010 11:02

Tak naprawdę na tą chwile nic do końca nie wiadomo, może się okazać równie dobrze iż na widzew będziemy dalej mieli Kulawika na ławce. Media spekulują o Jimenezie ale to też tylko spekulacje, forum jak widać zrobiło sobie nadzieję, że to prawda. Ja osobiśćie się nie podpalam bo żadne wiarygodne źródło nie potwierdziło czy jest wogóle coś na rzeczy.

wolfy 17.08.2010 11:30

Nowy trener nie zdąży niczego ustawić przed meczem z Widzewem. Wiadomo, że im wcześniej tym lepiej, ale i tak na cuda nie ma co liczyć.

sessegnon 17.08.2010 11:44

Cytat z eurosport.pl
Cytat:

Jurgen Klopp ma przyjacielski kontakt z drużyną, więc było sporo śmiechu, ale gdy trzeba było kogoś przywołać do porządku to nie wahał się zagrzmieć. Ale w szerszym kontekście, patrząc na sposób bycia trenera dortmundczyków, wydaje się on być jednym z najbardziej wyluzowanych trenerów piłkarskich, jakiego okazję mieliśmy podpatrzeć w pracy.

Ma za sobą ponad 300 meczów w Bundeslidze. Pokazał to bawiąc się z piłką podczas rozgrzewki zawodników. W trakcie samego treningu lubi się droczyć i zaczepiać swoich podopiecznych.
Nie trzeba być trenerem typu Petrescu, żeby były efekty pracy trenera w postaci dobrych wyników drużyny.A niektórzy na forum twierdzą, że tylko trener z "twardą ręką" jest w stanie odnosić sukcesy.

klusek106 17.08.2010 11:48

Dobra, tylko zauwaz ze u naszych zachodnich sasiadow jest dyscyplina :))
Pilkarze wiedza co do nich nalezy, a u nas gwiazdrostwo :))
Tak bawmy sie z pilkarzykami jak to robił Maciuś, a teraz Kulawik...

pablo92TSW 17.08.2010 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palladynTS (Post 962987)
Jakieś 1,5 godziny temu widziałem prezesa Basałaja wchodząego do Hotelu Sheraton w towarzystwie bardzo eleganckiego pana.Nie był to na bank Petrescu.Panowie przyjechali eleganckim samochodem.
Jako że Sheraton to jednak nieco zbyt wysokie progi dla mnie,musiałem odpuścic dalszą akcję.Powiem tylko tyle że z tej odległości z której to widziałem,jegomośc miał jakby nieco ciemniejszą karna
cję.
Pozdrawiam

Czyżby tsw.com.pl pisało prawdę?

http://tsw.com.pl/news/Manuel-Jimene...78cf695ea8428f

O ile prawdą jest oczywiście to co piszesz... :)

PhantomRanger 17.08.2010 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sessegnon (Post 962966)
Cytat z eurosport.pl

Nie trzeba być trenerem typu Petrescu, żeby były efekty pracy trenera w postaci dobrych wyników drużyny.A niektórzy na forum twierdzą, że tylko trener z "twardą ręką" jest w stanie odnosić sukcesy.

Zgadzam się z tobą. Jednak w Dortmundzie są profesjonaliści i wiedzą, że gdy będą się obijać to stracą miejsce na rzecz dwóch innych czekających w kolejce i będzie czekał nawet pół roku na ponowną szansę. U nas to niestety, ale nazwiska grają główną rolę. Jak inaczej nazwać to, że będący bez formy od samego początku Łobodziński czy teraz Małecki bądź Sobolewski grający coraz większą kaszanę nadal grają w pierwszym składzie.

tofik 17.08.2010 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sessegnon (Post 962966)
Cytat z eurosport.pl

Klopp sobie może kupić kogo chce. Nie męczy się z obibokami, tylko wysyła ich do rezerw. W zamian przychodzi np Kagawa, Barrios, Lewy, Kuba itd :)

SĘDZIA ZGRED 17.08.2010 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palladynTS (Post 963004)
Napisałem że widziałem na własne glazy.Także to raczej nie plotka.No chyba że masz zamiar zarzucić mi omamy wzrokowe.:>

Na WP chyba podali że właśnie trwają negocjację z Manolo Jimenezem...i podobno idą w dobrą stronę...więc możliwe że za 2 -3 h będzie konferencja z nowym trenerem i oby tak się stało... bo nie mogę patrzyć na to co nasze gwiazdy grają pod wodzę wcześniej Kasperczaka a teraz Kulawika...

ChG 17.08.2010 12:27

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

tofik 17.08.2010 12:32

Jeśli faktycznie Jimenez będzie trenerem, to trafiło się nam jak ślepej kurze ziarno. Nie mogę tego ogarnąć, sam wysyła CV, do nas! No cud.

szczepans21 17.08.2010 12:38

trener + plus sztab = realny wpływ na zawodników
co nie zmienia sytuacji że uważam iż trzeba przewietrzyć kadrę..parę nierobów wyrzucić...

szorstki 17.08.2010 12:48

boszz.... a jutro Przekręt Sportowy oznajmi:
"Znaleźliśmy Wiśle trenera !"
Dzięki rozległej sieci kontaktów europejskich, nasza gazeta znalazła prezesowi Cupiałowi trenera o jakim marzył.
(bla, bla bla )

W nagrodę oczekujemy prenumeratę 1000 egz. opłaconą na dwa lata z góry, bo nam się wódka kończy a na trzeźwo nie mozemy wymyślać tych wszystkich wywiadów.

sevenheaven 17.08.2010 12:48

Jeśli to prawda, że Jimenez miałby zarabiać 500 k e + premie to wygląda na to, że będzie " nie do ruszenia " i nasi "zawodnicy" na pewno nie zwolnią trenera, jeśli nie będzie im pasował
mam nadzieję, że sprowadzi z Sevilli przynajmniej jednego dwóch wymiataczy, na pewno zna doskonale tamtejszą kadrę ..

radegord 17.08.2010 12:52

Fajnie byłoby ażeby był to Jimenez ale on sam nie wyciągnie nas z tej zapaści!!!Piłkarze nie są dostatecznie dobrze przygotowani do sezonu a jeżeli weźmiemy pod uwagę taktykę to ktoś o tym kompletnie zapomniał.Nie potrzebnie zmieniono Skorze i zamieniono na gościa bez honoru, ambicji a przede wszystkim bez umiejętności trenerskich.Zeby coś się zmieniło konieczne bedą zmiany personalne (nazwisk nie wymienię bo ciągle przewijają się te same i każdy wie kogo trzeba odstrzelić), słabych się pozbyć ...Wisła jeszcze będzie wielka i to nie bawem :-)

Jagul 17.08.2010 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 963042)
Jeśli to prawda, że Jimenez miałby zarabiać 500 k e + premie to wygląda na to, że będzie " nie do ruszenia " i nasi "zawodnicy" na pewno nie zwolnią trenera, jeśli nie będzie im pasował
mam nadzieję, że sprowadzi z Sevilli przynajmniej jednego dwóch wymiataczy, na pewno zna doskonale tamtejszą kadrę ..

Chyba się rozmarzyłeś z tymi wymiataczami z Sevilli.
Mam nadzieje, że razem z nim przyjdzie całkowicie nowy, zagraniczny sztab. Bo sam trener gówno zmieni. Potrzebni są nowi ludzie od wszystkiego.

radegord 17.08.2010 12:55

Podejrzewam, że to będzie tak jak robi się w większości klubów na zachodzie (może nie tych największych), że wraz z trenerem przychodzą sprawdzeni członkowie sztabu - myślę, że negocjując kontrakt Jimenez napewno przy tym będzie obstawał...

maRgrabkarz 17.08.2010 13:09

proponuję dwa sztaby trenerskie. jeden to np. ten z Jimenezem od przygotowania taktycznego i wyciagania klubu z marazmu, a drugi katorżniczy od otwartych treningów na nowym stadionie dla wszystkich kibiców (np. raz, dwa razy w tygodniu w zależności od stopnia zaangażownia piłkarzy w swą pracę), na którym będzie można oglądać jak piłkarze sa poniewierani, skaczą przez ogniste kręgi itp. i nie maja siły opuścić murawy. Ten drugi sztab bym nazwał taka swego rodzaju formą marketingu, która przyciągnie komplet na stadion... :p

vaazon 17.08.2010 13:16

Ktokolwiek będzie naszym trenerem (byle nie jakiś noname bez sukcesów), należy mu się czas, żeby oddzielił nieprzydatnych graczy od tych, co jeszcze coś mogą wnieść do zespołu.
Po Jimenezie nie spodziewałbym się cudów w tej rundzie, bo to nie on przygotowywał zespół i nie jest zaznajomiony z formą piłkarzy.
Na wiosnę powinno być lepiej, a owoce jego pracy powoli będziemy zbierać w przyszłym sezonie.

bonawentura 17.08.2010 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palladynTS (Post 962750)
a ja jednak myślę że będzie to Dan Petrescu.Moje przypuszczenia mają pewne podłoże,ale faktycznie warto wstrzymac się z ferowaniem wyroków te kilka godzin.Pozdrowka...

Podłoża podłożami, nie wiem jakie masz podłoże, raczej jest bardzo słabe. Na 100% nie będzie to Petrescu, bo gdyby miał to być on, to wcześniej musiałby rozwiązać kontrakt z Kubaniem, a że nie rozwiązał i Wisła na milion procent nie wykupi go z Kubania, to o Petrescu możemy sobie pomarzyć. Pewnie jak już piszą o tym Jimenezie, różne serwisy sportowe o tym mówią, to pewnie on zostanie nowym trenerem Białej Gwiazdy. Byleby miał on możliwość sprowadzania przyzwoitych graczy do drużyny.

dzollo 17.08.2010 13:57

Juz widzę co to sie będzie dziać jeśli okaże się, że przyjdzie jakiś ogórek z Seria C albo z 3 Bundesligi.
Jedno jest pewne "polscy artyści" typu Majewski i Kaczmarek nam nie grożą (iufff) ponieważ było już oficjalnie powiedziane, że będzie to szkoleniowiec zagraniczny.

Żekome doniesienia PalladynaTS traktował bym z przymróżeniem oka.

ChG 17.08.2010 14:06

http://tsw.com.pl/news/Manuel-Jimene...55223125de6a65

Cytat:

Panowie - jest dopiero 14:02. Poczekajcie, bardzo serdecznie proszę. Na zaspokojenie części waszej ciekawości powiem, że widziałem coś, a konkretnie kogoś (2 osoby) co pozwala mieć dobre zapatrywania w tej sprawie.
CIERPLIWOŚCI!
Wiadomo, niezbyt wiarygodne źródło, no ale... :D

kolarz90 17.08.2010 14:11

Do 16 moze się jeszcze sporo wydarzyć, ale jeżeli nadal są w trakcie negocjacji, to wątpie w dziesiejszą konferencję. Trzeba raczej czekać do jutra lub czwartku. Kurde nie nawidzę czekania, a już w przypadku Wisły w tym okienku to tej cierpliwości trzeba aż naddto:)

ChG 17.08.2010 14:14

Ja tam czekam cierpliwie. Już tyle czekamy, to nie ma różnicy czy nazwisko trenera poznamy dziś czy jutro... :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl