![]() |
Gdzie zregeneruje tarcze hamulcowe ? (przetoczenie)
|
Cytat:
|
Pany potrzebuję kupić porządny alkomat. Coś takiego się nada?
http://allegro.pl/alkomat-elektroche...773908025.html Z góry dzięki |
kupilem podobny, dalem 350 zl; po kilku miesiacach zwariowal calkowicie ( kalbiracja co rok albo 500 czy 1000 dmuchniec a mial nie wiecej niz 200). Co wiecej czesto bedac na konkretnym kacu wychodzily mi same 0.00, co naprawde niekiedy wydawalo sie mega mega nierealne :) Decyzje pozostawiam Tobie, ale szczerze odradzam.
|
w przedostatnim bodajże "motorze" byl test alkomatów.ten policyjny bez podania wynikow tylko wypite/niewypite kosztowal 1700 zl.byl jeszcze jeden ktory uznali za wiarygodny ale niestety nazwy nei pamiętam.a tak na prawdę to z alkomatami trzeba uważac.dmuchniesz prosto po wypiciu i trzeba go kalibrować.....
|
PIH w okresie od 20 stycznia do 31 grudnia ubiegłego roku przebadał 106 stacji paliw z naszego województwa. Nieprawidłowości zostały wskazane na pięciu z nich.
Lista stacji, na których stwierdzono nieprawidłowości:
Z tym Shellem na Conrada jakieś jaja - kilka lat temu kumpel z nimi w sądzie wygrał bo wlał V-Powera i ledwo do Makro dojechał jak mu wtryski zapchało jakieś gówno. |
Ja tam kiedyś zatankowałem swoją Hondę CBR ( motocykl ) to ledwo do Modlniczki dojechałem i motocykl już ściągałem lawetą.
|
Może mają stare zbiorniki. U nas też tak było jak Intermarche kupiło stację CPN. Pomywało zbiorniki deszczówką i doszło do zanieczyszczenia. Później organizowali akcje płukania zbiorników i płacili odszkodowania za naprawy.
A jak tam u was ze spalaniem ? Ja w środę byłem na pogrzebie i machłem 400km. spalanie 5,6L w półtoratonowym aucie (170koni) :D |
Ostatnio jeżdżę po mieście tylko w korkach - półtoratonowe auto ostatnio zeżarło 12,8 :D
|
9 litrów ropy, trasa 3,5 km i powrót wieczorem. 100 % miasto, korki.
|
U mnie spalanie w trasie ok. 8 litra, a przeciętnie wyjdzie ok. 9 litrów. Również ropa.
|
chwalicie sie czy żalicie?:D
|
Hehehe, ja tam nie płaczę. Wiedziałem w co się pakuje a dzięki putinowi ostatnio mogłem poszaleć i nie patrzeć na wskaźnik paliwa :D
|
no ja tez moglem mojemy vervy polać :)
na yanosiku robili akcje zeby wklejac gdzie najtansza ropa to chyba cos ponizej 3.90 wyłapali ale jakies gowna sypane w oszonach czy lukoilach. no ale poniżej 4...tylko kupowac i wylewać za taką cene :) |
a gaz za 1.70...
|
Wie ktoś gdzie w Krakowie zregeneruje felgi aluminiowe?
Piaskowanie, malowanie, pewnie ranty też. Tylko, żeby to było dobrze zrobione. |
Poszukuję jakiegoś sprawdzonego miejsca zajmującego się kosmetyką samochodową, którzy mi wyczyszczą oraz zaimpregnują dach w cabrio. Może ktoś polecić jakieś miejsce?
|
Cytat:
http://harp.com.pl/naprawa-felg-aluminiowych/ |
Cytat:
Forumowicz "Miba" polecał mi kiedyś własny salon piękności :) Nie wiem jeszcze czy tam pracuje ani czy zagląda na forum ale jako Wiślaka polecam. |
Ok, dzięki postaram się go odszukać ;)
Edit: @szprotson dzięki wielkie ! |
|
Zmiany w taryfikatorze - chyba je klepnęli z tego co czytałem:
http://d.polskatimes.pl/k/r/1/5b/48/...jpg?1424198519 |
Potrzebuję wymienić przednią szybę w samochodzie, znacie jakieś sprawdzone warsztaty do tego? I jak najlepiej to robić, samemu kupić szybę i tylko wymień w serwisie, czy zlecić im też znalezienie szyby?
|
Najlepiej poszukać w sklepach z częściami jakiegoś sensownego zamiennika. Nie bierz najtańszej, bo raz po kamieniu wymieniłem na szybko po powrocie z Włoch na no-name'a i doszło do jakiegoś naprężenia i po tygodniu miałem już na niej pajęczynkę.
|
Cytat:
MarcoPolo - wklejali mi przednia szybę w Fokusie. Odstawała na centymetr dobry u góry. NordGlass - wymieniałem tylną w Meganie. Po burzy okazało się że cała klapa jest pełna wody. W ramach gwarancji wycieli ją znowu i lepiej zasilikonowali. Wycinali tak, że porysowali mi klapę do żywej blachy. Oczywiście w ramach gwarancji zwrócili mi pieniądze za lakiernika ale musiałem już malować całą klapę a to już wiadomo nie to samo . Nie licząc nerwów. |
Jestem jestem :-)
Zaglądam rzadziej niż kiedyś, ale zaglądam :-) Szykuje się malutka niespodzianka na kwiecień/maj - ale to wyjdzie w praniu i każdy z Was na pewno się o tym dowie, bo bliżej "domu" być już się chyba nie da :-) Rafil - my wymieniamy :-) cena szyby plus 100 za robocizne i odpukac do tej pory kilka perełek, klasyków i egzotykow było i nikt nie narzekał :-) |
A ktoś z Was może jeździł już ostatnią Mazdą 3? Bo z wyglądu zachwyca, ale chciałbym wiedzieć jak się prowadzi. Bo niedługo przyjdzie czas zmieniać auto pewnie...
|
Kumpel ma z silnikiem 2.0 benzynę w automacie - pali mu to prawie tyle co moje 2.5 turbo - a auto jest w środku strasznie plastikowe - mówię o modelu 2009 rok.
|
Teraz sa nowe, lzejsze o styliscye kodo czy .... wie czym...
Tandetne strasznie. Przynajmniej taka moja opinia. Doloz i kup Civica albo schowaj w kieszeni i wez Focusa 1.0 turbo. Dobree promocje na niego mieli. |
Jeśli chodzi o nowe Mazdy to tylko CX-5 jako tako się prezentuje. Zdecydowanie wolałem linię sprzed 10 lat.
|
Nowa 6-tka jest bardzo ładna :)
|
Tyle, że stare dolegliwości jeśli chodzi o korozję, cienki lakier i padające turbo pozostały.
|
2.5 benzyna jest bez turba :D
Rdzewieją? W tym roku wyszedł lift jeszcze ale nie słyszałem żeby ostatnie 6tki ruda jadła ... |
Na nadkolach już po 2-3 latach, czyli dolegliwości z poprzednich wersji pozostały.
|
Witam.Podpowiedzcie mi bede zadowolony z kia sportage czy szukac czegos innego? Ktora lepsza wersja, diesel czy benzyna,
|
Z nowego Sportage? Z nowego autka w sumie każdy jest zadowolony - z wyjątkiem multipli ;P
A tak szczerze to nie znam żadnych prywatnych opinii o KIA - tylko z internetów a tutaj wiadomo jak jest ... Jedyne co pewne że KIA daje gwarancję na długo ale pod rygorem przeglądów w ASO - a KIA w ASO jest baaardzo droga. Ogólnie szukasz czegoś SUV'o podobnego? Benzyna - dizel - wszystko zależy jak dużo jeździsz |
Z nowych suvowatych dalo by sie jeszcze wytargac w dobrej cenie cytryne c4 aircross.
Duze, bez turbo, na podzespolach ASX. Tylko ze rocznik 2014 bo 2015 nie ma niestyt w sprzedazy. A z nowosvci dobre wrazenie robi Fiat 500X |
Powiem tak. Odnośnie koreańskich aut znajomy ma salon Hyuandaia. Jeszcze kilka lat temu jeśli chodzi o awaryjność koreańskie auta odstawały od czołówki, ale obecnie w wielu segmentach auta z tego kraju są w absolutnej czołówce.
Odnośnie małego SUV-a to moim zdaniem dużo lepiej wypada Hyundai ix35, który za moment będzie mieć nowy model powracający do starej nazwy Tuscon. Dwóch znajomych kupiło właśnie ix35 w ostatnim czasie i są bardzo zadowoleni z tego auta. W tej cenie (ok. 70 tys. zł z wyprzedaży roczników) to auto nie ma większej konkurencji. |
Czy ktoś może polecić jakieś strony z ogłoszeniami (prywatnymi, nie dealerów) samochodowymi z takich krajów jak Holandia, Belgia?
Plus dorzucić kilka słówek tłumaczenie, bo "ni chuja" tego języka nie ogarniam... Ewentualnie czy zna ktoś może pośredników od których można kupić auto od pierwszego właściciela? Tu gdzie teraz mieszkam (anglia) jest specjalne centrum aukcyjne gdzie właśnie kupuje się w ten sposób auta. Sęk w tym, że szukam jednak czegoś z europejską kierownicą. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź. |
A ja sprzedaję swojego Passata :)
Może jakiś Wasz znajomy szuka zadbanego 1.9 TDI 110 KM? http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-...-ID6y58bh.html |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl