![]() |
Lech spokojnie kontroluje mecz z ŁKS - nie zanosi się na jakąkolwiek niespodziankę. Myślę że na 2-0 się nie skończy.
|
Cytat:
tak naprawde ten bramakrz - fajtłapa |
Dlaczego Cabaj dzisiaj nie dał żadnego popisu? Jestem bardzo zawiedziony.
|
Legia,Wisła,Lech tworza pierwsza trojke.Mysle ze ten sezon moze byc (glownie przez walke tych trzech zespolow,bo dol ligi dalej gra piach) jednym z najbardziej emocjonujacych ostatnich lat.
Legia i Lech ma duzo szerszy sklad od Wisly na obecna i mysle ,ze Wisla nie moze w tej rundzie zostac gdzies za tymi dwoma zespolami .Nie mozna tracic glupio punktow ,bo poza 2,3 innymi druzynami reszta zespolow jest bardzo cienka. |
ale borek i ten drugi w lidze plus extra zmasakrowali beenhekera widzieliscie?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ale pojechali Leo'wi po honorze i chyba napiwo nie pojdą po programie :p |
No i jeszcze jesli zalozylymy ze to "Wielkie Trio" bedzie do ostatniej kolejki walczyc o mistrza ,to jedna z tych druzyn bedzie bardzo niepocieszona po sezonie,bo w pucharach graja tylko 2 zespoly (Mistrz w LM ,a 2 ga druzyna w UEFA) ,wiec trzecia druzyna obejdzie sie smakiem :-D Oczywiscie mozna zdobyc jeszcze Puchar Polski ,ale to jest wyczyn trudniejszy od zajecia 3 ciego miejsca w tabeli
|
trzeci zespół też gra w Pucharze UEFA, bo następuje reforma rozgrywek i zlikwidowany będzie Puchar Inter-Toto.
|
Cytat:
|
Troszkę nie w temacie, ale może kogoś zaciekawi:
http://www.gamikaze.pl/Resources/Ima...8_26092008.jpg http://www.gamikaze.pl/Resources/Ima...8_26092008.jpg :) |
Zakładając, że Wisłą i Lech awansują do grupy w P. Uefa, obawiam się, że Legia może troche odskoczyć na jesieni. W Polonii Warszawa cholernie dużo zależy od gry Majewskiego - pokazała to druga połowa meczu z Lechią. Jeśli chłopak będzie zdrowy - Polonia będzie dalej blisko czołówki. Ciekawie będzie na wiosnę - w zeszłym sezonie prowadzony przez Zielińskiego Groclin miał rewelacyjną rundę rewanżową. Jeśli trener Zieliński znowu tak przygotuje zespół to zapowiada nam się pasjonująca walka do końca między 4-ma zespołami.
|
Cytat:
Czy ja dobrze widze? TF Cable :D? |
Cytat:
|
Tak, weszło się wyrabia:
Cytat:
Arrubarena - dramat, Descarga (potencjalna gwiazda) - kontuzja i dno... Jak można było się tak pomylić w ocenie umiejętności graczy (dodać tu należy jeszcze Otiza Moreno)? Przecież Trzeciak miał czas, pieniądze - a ze sprowadzonych piłkarzy najlepiej gra Astiz, który wrócił przypadkowo na Łazienkowską ("last minute"). Jeśli do końca rundy te transfery nie wypalą, to Trzeciak chyba wyleci na zbity pysk. |
Cytat:
Za późno trafili z formą, ale obecnie to przecież inna Legia. |
Cytat:
A w praktyce są na pierwszym miejscu w tabeli, pomimo tego, że grają kupę. Dlatego póki co bym był ostrożny z oceną. Zgadzam się, że z takim składem gra Legii powinna wyglądać o niebo lepiej oraz że póki co, to grali głównie z pionkami. Mimo wszystko, jak narazie są skuteczni. |
Ocenianie Descargi moim zdaniem na razie nie jest właściwe.
Fakt że długo nadrabiał zaległości, a późniejszy występ przeciw Arce skończył z kontuzją, jednak nie była to sytuacja spowodowana przygotowaniem do sezonu, ale dość ostrym starciem z Karwanem. Co do Arru to przecież normalne, że w Legii ilość "Włodarów" musi się zgadzać :D |
felipe&Ar222
Nie w tym rzecz, jak gra Legia. Bo gra nieźle. Ciekawi mnie to, że jej grę ciągną - jak za Wdowczyka - Edson i Roger. W takiej sytuacji po co było tak wzmacniać skład? I jakie są te "wzmocnienia"? Na razie z nowych jedynie Iwański coś pokazał, reszta gra tragicznie bądź złapała kontuzję. |
Cytat:
Ar222 możesz rozwinąć swoją myśl, w której stwierdziłeś, że Legia gra kupę? W jakim sensie? fst- a takie pytanie. A Wisła gra coś sensownego? |
A grać coś zaczęliście dopiero w meczu ze słabiutką Cracovią w zeszłej kolejce, potem trafiliście na nie wiele lepszego Piasta, a we wcześniejszych meczach to nikogo niczym nie olśniliście.
Po za tym gdzie są te wszystkie wydane przez was pieniądze? Jedynie Iwańskiemu sie udaje coś pokazać, chociaż i tak śmiem twierdzić, ze z mocniejszymi rywalami tak kolorowo nie będzie i Maciuś nie będzie już tak błyszczał. |
I juz napinka:)
Dajcie chlopaki spokoj ,oba zespoly maja 5-1-1 i na tym bym narazie zakonczyl dyskusje pt. kto gra piach a kto nie. Najblizsza ligowa weryfikacja gry naszej jak Legii i Lecha juz w weekend |
PZPN zawieszone!
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,57..._kuratora.html To znaczy, że UEFA wyrzuca nas ze swoich struktur? Czy możemy grać z Tottenhamem? Co z ligą? Co z reprezntacja i Euro 2012? WTF? |
Cytat:
Chodziło mi o to, że gracie zupełnie nie efektownie. Kilka Waszych meczy w tym sezonie widziałem i jeśli mam być szczery, to za każdym razem potem żałowałem, bo oczy od tego bolały. Przy czym przyznaję, że gracie efektywnie (tabela nie kłamie), a post flamengisty zrozumiałem tak, jakby zarzucał Wam brak skuteczności. Co do wzmocnień Legii, to póki co rzeczywiście straszny zonk (poza Astizem i Iwańskim). Ciekaw jestem czy z czasem oni wszyscy zaskoczą czy to definitywnie transferowe pudła. |
Cytat:
Napinają się niektórzy jakby to była powtórka z sezonu 2007/08 i naszej nasto punktowej przewagi :) Szacunku trochę, zbyt wcześnie na krytykę jakichkolwiek transferów. |
Cytat:
|
Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi PO?
1. Nagle się obudzili i doszli do wniosku, że Listek robi ich w bambuko? Przecież to było wiadome od dawna... 2. Stwierdzili że PZPN to bagno, a związek nie ma nawet statutu? Jak wyżej... Ja zwyczajnie tego nie rozumiem. Związek jest jaki jest, ale akurat teraz robić aferę? Nie ma ku temu żadnych realnych powodów. Za to są powody, by zaczekać. Najważniejszy to Euro 2012. UEFA niby nas chwali, ale ciągle mistrzostwa są zagrożone. Do tego w duecie Ukraina-Polska to my na razie dawaliśmy gwarancje jako-takiej solidności. |
Cytat:
Ja jestem tylko ciekaw, co będzie teraz z Wisłą i Lechem grającymi z PUEFA i el.MŚ 2010. |
ja tam mam nadzieję, (bo pewności żadnej), że dobrze to przygotowano pod względem prawnym i ta banda cwaniaków i złodziei powędruje tam, gdzie ich miejsce, czyli do Wrocławia.
Ale triumfująca mina Listka czy Koźmińskiego za miesiąc, dwa wcale nie wykluczona, już nie raz pokazali, że kuci na 4 nogi są |
Chcieli zdążyć na czas czyli nie dopuścić do zjazdu i wyborów bo może ktoś od "nich" nie załapałby się w nowych strukturach lub grupie odpowiedzialnej za projekt E 2012 , jedno jest pewne termin nie służy polskiemu futbolowi .
|
Cytat:
A co do terminu, to kazdy termin bedzie zly ,jednak ten nie jest przypadkowy - rozwalic to talatajstwo tuz przed wyborami , bylo by wspaniale, tyle ze po pierwsze do tego dluga droga a po drugie narazie nie ma gwarancji ze ci co przyjda beda choc troche mniej umoczeni. |
Nie wiem moze sie myle, ale tak jak pisalem w inny watku dla mnie to inaczej troche wyglada.. Miro zebral kwity, mial dowody, ze zarzad dziala neizgodnei z prawem, a wiec i wybory bylyby o kant dupy potluc. Przekazal te dokumenty do arbitrazu, i to arbitraz, a nie minister powolal kuratora.
Jakos nei widze wiec tutaj mozliwosci na zawieszenie, bo po to jest arbitraz, aby takie rzeczy robic. Gdyby to Miro wprowadzil swojego kuratora, to bylo by kuku na 100%. |
Nigdy nie będzie terminu na takie działanie, by służył polskiemu futbolowi. Zawsze będą jakieś eliminacje czy to klubów czy repry, występy na MŚ czy nawet na ME :)
Tym razem dochodzi jeszcze organizacja ME, ale ponieważ Kraków z eliminacji i tak wyślizgany, to mnie tak bardzo by nie bolało, jedyny dla nas zysk to stadion na Reymonta dla klubu. A działanie Listka and his boys to tak bardzo naszemu futbolowi służy? W imię jakichś tam wyższych celów mamy się godzić na działanie tej mafii? Zresztą, jeszcze nikt nas nie zawiesił, do czwartku decyzji nie będzie :) |
Na mój gust dzięki naszemu rządowi sończyliśmy grać w UEFA...
kolejna burda w naszym związku musi zakończyć się zawieszeniem a wtedy żegnaj UEFA żegnaj MUndial , żegnaj kaso od sponsorów... |
Poza tym, chyba dla dobra piłki polskiej (a mam nadzieję, że ta cała zawierucha coś pozytywnego przyniesie) można nawet wyrzucić te polskie drużyny z pucharów. Nie wiem jak Wy, ale wg mnie to mogą Lecha i Wisłę wywalić, ważne by rozgonić tych komuchów ze związku.
|
Nawet jak nas wywalą, to co z tego? Wolę stracić puchary i mistrzostwa świata , byleby tylko zrobioną jakiekolwiek sensowne reformy. Nawet jakbyśmy awansowali do MŚ 2010, a kluby do fazy grupowej, to i tak w 90% spotkań byłyby same klęski. A tak może sprawy ruszą do przodu. Obawiam się tylko, że PO robi to pod publikę i bez planu sensownego, a za miesiąc Listek dalej będzie prezesem.:lol:
|
ja podobnie: dość mam tej prowizorki.
liga jak cyrk na kółkach, reprezentacja na poziomie amatorów, do tego bezczelny trener i mafioso prezes. Gorzej wiele byc nie może, wiec rok bez pucharów czy bez mundialu nic nam nie zrobi Niemniej jakoś nie wierze, że uda sie zrobić jakąs rewolucję, będzie parę zamarkowanych ruchów i tyle |
Cytat:
Na razie jest wszystko modelem Włoskim, i jest to zrobione rozsądnie byle tak dalej... a może, jak potrzęsiemy trochę to odczepią sie od stołków, pamiętacie "niezatapialnego" Zdzisia, on też się odczepił Impossible is Nothing. To jakby choć brzmi to fantastycznie, odczepili się od stołków to później tylko wyrzucić Leo, skończyć powoływać Rogera, i będzie można powiedzieć że jest... normalnie(j). P.S.: A Zdzisiu Kapka dalej niszczy ŁKS? czy ma szansę nie daj Bóg znowu gdzieś wypłynąć? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl