Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

John1906 10.06.2009 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Goomis (Post 743604)
Przeciętny polski ligowy grajek też ma z tym kłopot. :-p

W ogóle w moim odczuciu, idea reprezentacji narodowych powoli traci rację bytu.
Nie ma takiej kasy jak w klubach , więc i motywacja dla grajków mniejsza.
Co widać choćby po liście nieobecnych z powodu "ważnych spraw rodzinnych" na tym zgrupowaniu.

Ot świętem piłki powoli staje się finał LM a nie finał MŚ.

Pozdrawiam,
LJ

a jaki sens miało zgrupowanie na drugim końcu świata polskiej kadry B albo C ?
sens tracą bezsensowne zgrupowania i przeciwnicy typu Irak
lepiej było zagrac jakis mecz w Polsce czy w Europie z dobrą reprezentacją , ale Europa juz sie znudziła leśnym dziadkom z PZPN teraz musza lecieć do Afryki żeby się naj... :)

AYALA 11.06.2009 08:14

fajnie jakby dla Reprezentacji udało sie jeszcze Sebastiana Boenischa załatwic.Mielibyśmy bardzo solidne skrzydła na lata Obraniak - Boenisch

kreseq 11.06.2009 08:38

Sebastiana Boenischa bym nie bral do reprezentacji nawet jakby mi doplacili.
"Zawsze chciałem grać dla Polski. Mówiłem już o tym przed Euro 2008. Nie interesują mnie jednak powołania do młodzieżówki czy kadry B "

Co on do cholery ma do gadania? Reprezetnuje Polske tam gdzie Polska go chce albo wyp****. Chocby to byl Kaka czy drugi Ronaldo...Nie on bedzie wybieral gdzie ma grac.

Gucio25 11.06.2009 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 743691)
fajnie jakby dla Reprezentacji udało sie jeszcze Sebastiana Boenischa załatwic.Mielibyśmy bardzo solidne skrzydła na lata Obraniak - Boenisch

Kuba lepszy od obydwu o lata świetlne, do tego zasłużył ciężką pracą na gre w reprezentacji jak ŻADEN z obecnych reprezentantów. gdzie mogą grać i Boenisch i Obraniak? z tego co pamiętam, Obraniak może grać na lewej stronie.. to by było solidne wzmocnienie drugiej linii, bo tam nie mamy nikogo do grania.

For_FuN_ 11.06.2009 12:27

Przeciez Boenisch gral juz dla Niemiec, wiec dyskusja bezzasadna. Obraniak natomiast jest pilkarzem conajmniej klasy Blaszczykowskiego. Nie wiem, jak niektorzy wogole moga byc tak bezczelni i mowic, ze Ludovic ma tyle wspolnego z Polska co Olisadebe czy Roger...ma korzenie polskie i wedle prawa obywatelstwo mu sie nalezy.

szprotson 11.06.2009 12:32

że w pierwszej kadrze grał? A skąd Ty takie informacje posiadajesz?

Ale i tak chłop nie ma szans na gre, przeto jest Komorowski, Warzywniak, Golański, Czynówek - THIS IS INTERNATIONAL LEVEL !

dynek.pl 11.06.2009 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 743767)
Przeciez Boenisch gral juz dla Niemiec, wiec dyskusja bezzasadna. Obraniak natomiast jest pilkarzem conajmniej klasy Blaszczykowskiego. Nie wiem, jak niektorzy wogole moga byc tak bezczelni i mowic, ze Ludovic ma tyle wspolnego z Polska co Olisadebe czy Roger...ma korzenie polskie i wedle prawa obywatelstwo mu sie nalezy.

Boenisch nie gral w kadrze A. Od paru tygodni sa nowe przepisy - nie trzeba przed 21 rokiem zycia wybierac, w ktorej kadrze chce sie grac, nie ma limitu wiekow. Co nie zmeinia faktu, ze gdyby Boenisch dostal powolanie do Nazionalmannschaftu to pojechalby tam w podskokach. Wole Piotrka Brozka na lewej obronie.

Nehiar 11.06.2009 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 743778)
Boenisch nie gral w kadrze A. Od paru tygodni sa nowe przepisy - nie trzeba przed 21 rokiem zycia wybierac, w ktorej kadrze chce sie grac, nie ma limitu wiekow. Co nie zmeinia faktu, ze gdyby Boenisch dostal powolanie do Nazionalmannschaftu to pojechalby tam w podskokach. Wole Piotrka Brozka na lewej obronie.

Tyle, że Piotrek to nie International Level :/ (wg Benhakkera)

For_FuN_ 11.06.2009 13:25

Przeciez prawo nie dziala wstecz...sa nowe przepisy, ale Boenisch gral w kadrze mlodziezowej juz ponad roku temu.

http://www.sport.pl/pilka/1,65046,67...i_Polski_.html - tu niby pisza, ze moze, ale to tworzy dziwne precedensy w takim razie. To juz jakis kompetentny prawnik, zajmujacy sie tego typu sprawami, musialby sie wypowiedziec. Jesli istnieje jeszcze mozliwosc powolania do naszej kadry, to trzeba z tego skorzystac. Chlopak ma ogromny talent. Mozna go tez powolac odrazu(bo to inny przypadek, niz Obraniak), bo obywatelstwo polskie posiada(urodzil sie w Polsce).

JAR0 11.06.2009 18:39

Właśnie w sporcie na TVN tuż po przylocie z RPA wpwiadał się doktor Majewski. Stwierdził że nie odniesie się do wyniuku sportowego, ale napewno było warto pojechać zobaczyć kraj. :shock:

harthausen 11.06.2009 21:05

Chiny, Sri Lanka, Machu Pichu, zamki nad Loarą, Alhambra, Izrael, Chalcidiki, Forum Romanum, Jukatan, Wielki Kanion, Bajkał, Sardynia, Cote d'Emeraude, Seszele - to tak początek listy miejsc, które chciałbym zobaczyć.
Miglusie z PZPN z żonami pewnie też. Wiele jeszcze fajnych wyjazdów naszych grajków nas czeka. Działaczy of kors też :D

John1906 11.06.2009 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 743981)
Nie ma to jak typowa Polska cecha - zrobić śmiecia z bohatera. Dla mnie Leo takim jest, choćby z tego względu, że w momencie, kiedy tutaj przyjechał, wszyscy na niego napieprzali - jedynym słowem koszmar. Mowcie, co chcecie o kadrze Janasa, ale tam jedyną taktyką była wrzutka w pole karne z połowy- zero gry pozycyjnej.

Kolejna kwestia - w wywiadzie, Leo stwierdził, że wyjzad do RPA nie był mu na rękę, gdyż żaden z zespołów z Polskiej grupy nie gra tak w piłkę. Na pomysł wyjzadu wpadło PZPN.

Pragnę przypomnieć, że Polska, w eliminacjach, wyszła z grupy na pierwszym miejscu. Engele, Janasy natomiast walczyły o drugie. Mecz z Niemcami był na dobrym poziomie - w miare wyrównany. Austria, Chorwacja tragedia...

Inna kwestia - kłotnie prowokują media i "eksperci", zresztą jak zawsze... ale głupi naród to kupuje.

Nie chcę tutaj za wszelką cenę bronić Leo, ale denerwuje mnie hipokryzja Polaków. To, co Polska grała w ostatnich meczach za Janasa, to było po prostu dno - a teraz? Janas bohaterem. Owszem, gramy teraz kiszkę, ale inna sprawa, że potrafiliśmy zagrać wspaniale. Mecz z Czechami nie był znowu tak dawno.

mecz z Czechami to wyjątek, a wyjątek jak wiesz potwierdza regułę
Pozatym trenera bronią wyniki, a od Euro Leo ich nie ma

!!IRIVER!! 11.06.2009 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 743981)
Nie ma to jak typowa Polska cecha - zrobić śmiecia z bohatera. Dla mnie Leo takim jest, choćby z tego względu, że w momencie, kiedy tutaj przyjechał, wszyscy na niego napieprzali - jedynym słowem koszmar. Mowcie, co chcecie o kadrze Janasa, ale tam jedyną taktyką była wrzutka w pole karne z połowy- zero gry pozycyjnej.

Kolejna kwestia - w wywiadzie, Leo stwierdził, że wyjzad do RPA nie był mu na rękę, gdyż żaden z zespołów z Polskiej grupy nie gra tak w piłkę. Na pomysł wyjzadu wpadło PZPN.

Pragnę przypomnieć, że Polska, w eliminacjach, wyszła z grupy na pierwszym miejscu. Engele, Janasy natomiast walczyły o drugie. Mecz z Niemcami był na dobrym poziomie - w miare wyrównany. Austria, Chorwacja tragedia...

Inna kwestia - kłotnie prowokują media i "eksperci", zresztą jak zawsze... ale głupi naród to kupuje.

Nie chcę tutaj za wszelką cenę bronić Leo, ale denerwuje mnie hipokryzja Polaków. To, co Polska grała w ostatnich meczach za Janasa, to było po prostu dno - a teraz? Janas bohaterem. Owszem, gramy teraz kiszkę, ale inna sprawa, że potrafiliśmy zagrać wspaniale. Mecz z Czechami nie był znowu tak dawno.

Po pierwsze - jak Leo tutaj przyszedł to wszyscy rozdziawili mordy, że WOW, bo taki uznany trener przyszedł. Niektórzy to sobie już 1/2 finału EURO wyobrażali.

Po drugie - Engel wygrał swoją grupę eliminacyjną, zapewniając awans do MŚ na dwie kolejki przed końcem, a kadra grała naprawdę ładną piłkę (dla przypomnienia: wygrana 3-1 w Kijowie, wygrana 3-2 w Oslo, wygrana 3-0 z Norwegią w Chorzowie i bicie leszczy - jedna klęska 1-4 z Białorusią ale w chwili, gdy był już pewny awans).

Po trzecie - mecze EURO 2008 to jedna wielka paranoja, zresztą co by nie mówić, żaden z kołczów na turnieju wiele nie zwojował. Engela broni chyba tylko fakt, że był pierwszym od szesnastu lat, któremu udało się pojechać z kadrą na MŚ...

Po czwarte - zgadzam się z myślą zawartą w pierwszych słowach twojej wypowiedzi, ale tylko połowicznie. Czemu? Ano Beenhakker swoim gardzeniem Polakami i ogólnym fochem i wyjebaniem na wszystko - na taki "szacunek" sobie zasłużył.

Po piąte - leśne dziadki, Engele, Janasy, Leło i inne tępe pały i złodzieje to kupa chuja i betonu.

Dziękuję za uwagę.

wisl@k_TS 12.06.2009 00:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 744010)
Po czwarte - zgadzam się z myślą zawartą w pierwszych słowach twojej wypowiedzi, ale tylko połowicznie. Czemu? Ano Beenhakker swoim gardzeniem Polakami i ogólnym fochem i wyjebaniem na wszystko - na taki "szacunek" sobie zasłużył.

Otóż to. I już za to powinien wylecieć na zbity pysk. Ale niestety, naród tego nie widzi i w następnym meczu reprezentacji w Polsce skorzysta z okazji żeby pozdrowić swojego dobrodzieja gromkim LEEEEEOOOOOOOO, a ten odwdzięczy się powołaniem zawodników z I ligi polskiej, a później świetnym ustawieniem zespołu i wzorową pracą z ławki trenerskiej.

1q2 12.06.2009 01:43

Leo od pewnego czasu zaczyna mnie grubo w****iać bo on już nie prowadzi reprezentacji tyko toczy wojne ze wszystkimi(sory za polityczne wcinki ale to taki Jarek co też praktycznie wszędzie ma wrogów).
Nie odróżnia już merytorycznej krytyki od przypieprzania się - ma generalnie wszystko w dupie.
Tyle że jest i druga strona medalu - tu się narażę ale ja wole LEEEOOOO(w sensie teraz) niż polską myśl szkoleniową a jest jasne że jego następca będzie jakimś staruchem od leśnych dziadków, bądź totalnym przekrętem i oszustem.
Dlatego wiedząc co nas czeka, ja wole poczekać do jesieni bo realnie rzecz biorąc, szanse na awans z 1 miejsca mamy mizerne, choć są, ale na baraże całkiem niezłe.

ps. pomijam w ogóle ten nie wiem po kiego grzyba wyjazd a w szczególności mecz z Irakiem...bez kitu grać na czymś takim to....mogliśmy my z Lazio:>

spartan 14.06.2009 19:58

Sam nie wiem czy to temat do reprezentacji czy do przekrętów...
Beton ciągnie do swoich...
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,67..._Zimbabwe.html

diablo885 14.06.2009 21:06

Chyba jednak dobrze ze gralismy z RPA a nie Hiszpania bo bysmy sie wstydu najadli..

madenn 14.06.2009 21:19

:shock: :shock: nie wiem co tym sądzić:shock: :shock: :shock:

zaczynam tęsknić za Listkiem

John1906 14.06.2009 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez diablo885 (Post 745358)
Chyba jednak dobrze ze gralismy z RPA a nie Hiszpania bo bysmy sie wstydu najadli..

wole przegrać z Hiszpanią niż z RPA albo zremisować z Irakiem, może przynajmniej nasi kopacze by się czegoś nauczyli...

diablo885 14.06.2009 21:24

Dostalibysmy piatke albo i wiecej wiec tego raczej zwykla porazka nazwac by sie nie dalo

masterlag 14.06.2009 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez madenn (Post 745367)
:shock: :shock: nie wiem co tym sądzić:shock: :shock: :shock:

zaczynam tęsknić za Listkiem

za Listkiem i Janasem x) Albo nawet i Engelem [?] ;)

Pozostaje czekać na nowego selekcjonera. A co do prezesa PZPN, to lepiej się przyzwyczajmy do aktualnego. Bo on sobie jeszcze porządzi... :|

AYALA 17.06.2009 11:28

PZPN szuka wzmocnien dla kadry w kraju kawy !!! Najciekawszym wzmocnieniem byłby ten lewy obrońca Kasmirski co gra w Deprortivo, teraz sie nim Juve intersuje .Oby nie przespano tej sprawy tak jak Janas z Poldim w 2003 roku.http://mundial.wp.pl/kat,1019539,tit...iadomosc.html?

flamengista 17.06.2009 11:55

Jezus Maria, chyba w PZPN czytają moje posty na tym forum.

Tłukłem ten pomysł od ładnych paru lat, również przy okazji sprawy Rogera - po co na siłę naturalizować nie-polskiego Brazylijczyka, skoro po tamtejszych boiskach biega sporo z polskimi korzeniami? A do tego kilku z nich ma sentyment do ojczyzny ich dziadków, a może nawet po polsku powie parę słów?

Już wolę takich Obraniaków niż Rogerów. Choć ogólnie pomysł do przyjęcia tylko wtedy, gdy naszych Brasileiros będzie w drużynie góra 2-3.

For_FuN_ 17.06.2009 11:56

Chritoph Dabrowski, to ciekawy pomocnik i mimo 31 lat bylby to swietny partner dla Mariusza Lewandowskiego.
Na onecie pisza tez, ze wrocila sprawa Aquafresci, bo on jeszcze nie gral dla doroslej reprezentacji Wloch. Wyslac powolania dla tych pilkarzy na sierpien, wczesniej z nimi porozmawiac i zobaczymy co z tego wyjdzie. Obraniak jest juz praktycznie zaklepany, jeszcze nad tym Boenischem trzeba popracowac.

Gucio25 17.06.2009 16:06

Acquafresca wybrał, więc coś mu w dupe.

KuLwIk 20.06.2009 08:19

Acquafresca chce grać dla Polski?!

- Nie wiedziałam dokładnie, o co chodziło, ale wszystko zaczyna mi się układać w całość. Wokół mojego syna toczyła się jakaś gra. W jej efekcie ktoś coś komuś udowodnił, ktoś postawił na swoim. Jedno jest pewne, gdyby polskiej stronie naprawdę zależało na grze Roberta dla Polski, to pewnie udałoby się go przekonać – twierdzi Ewa Acquafresca, dawniej Murkowska, mama jednego z najlepszych włoskich napastników.

http://www.futbol.pl/artykul/55686.html

Trzeba porozmawiać z Robertem. Niech jedzie Lato czy ktoś inny ważniejszy, a nie asystent trenera. I niech nie rozmawia z nim 5 minut, pytając tylko czy chce grać czy nie. Trzeba spotkać się kilka razy, porozmawiać o za i przeciw, i wtedy podjąć decyzję.

Paweł 09.07.2009 07:25

Cytat:

Reprezentacja Polski do lat 19 przestała istnieć z dnia na dzień. Powód? W PZPN uznano, że skoro odpadła z eliminacji mistrzostw Europy, to nie ma sensu jej dalej utrzymywać, bo można w ten sposób zaoszczędzić trochę pieniędzy - pisze "Fakt".

- Taka jest kolej rzeczy. Ci zawodnicy mogą przecież grać teraz w reprezentacji młodzieżowej do lat 21 - tłumaczy dyrektor sportowy PZPN Jerzy Engel. Tyle tylko, że nastoletni zawodnicy z rozwiązanej kadry mają niewielkie szanse, by dostać się do drużyny prowadzonej przez Andrzeja Zamilskiego, której trzon stanowią gracze o dwa lata starsi.

Wygląda więc na to, że przez rok lub dwa najbardziej utalentowani młodzi polscy piłkarze nie będą mieli szans na zdobywanie międzynarodowego doświadczenia. Rozwiązanie kadry U-19 zdaniem trenera tej drużyny Michała Globisza jest złym pomysłem. - Ci piłkarze mają jeszcze dwa lata na to, żeby wskoczyć do kadry młodzieżowej. Do tego czasu mogliby się dalej ogrywać w reprezentacji swojego rocznika - mówi Globisz.

Również Roman Kosecki jest przeciwny decyzji PZPN. - Dla mnie wszystkie roczniki powinny być utrzymywane bez względu na wyniki. Dla młodych graczy najważniejszą sprawą jest to, żeby mieć kontakt z tym, jak grają inni i czerpać z tego naukę - twierdzi były reprezentant Polski.

Wygląda na to, że PZPN nie rozumie, iż wynik w reprezentacjach młodzieżowych jest rzeczą drugorzędną. Najważniejsze jest zdobywanie doświadczenia i podnoszenie swoich umiejętności. Trenerzy tych drużyn mają za zadanie przygotowanie zawodników, którzy w przyszłości będą grać w pierwszej reprezentacji Polski. Nawet najlepsze wyniki młodzieżowców nie gwarantują przecież, że będą oni potem gwiazdami futbolu, o czym boleśnie przekonali się polscy mistrzowie Europy do lat 19 z 2001 roku.

Jeśli rozwiązuje się kadrę U-19, która ma okazję walczyć z drużynami z całego świata choćby w eliminacjach ME i MŚ, to po co tworzy się w takim razie kadrę U-23. W takiej kategorii nie ma żadnych rozgrywek międzynarodowych, a większość krajów nie prowadzi takiej reprezentacji. No ale działacze z PZPN musieli przecież wymyślić jakieś stanowisko dla swojego dobrego znajomego, który został trenerem tej reprezentacji.
źródło: http://mundial.wp.pl/kat,1019539,tit...wiadomosc.html

Takie rzeczy, to tylko u nas ...

wisl@k_TS 09.07.2009 12:30

A siwy będzie rysował jak jak Jacek Gmoch tyle że w Holandii...

http://sport.onet.pl/0,1248770,2005441,wiadomosc.html

1q2 23.07.2009 14:20

Nadejszły powołania:) - Brożek w nagrodę że jest bez formy i oczywiście Łobo który nigdy w formie nie był.
Niech te leśne dziady jednak skończą tą farsę z Leo.

JAR0 05.08.2009 08:22

Jesli to prawda to niezłe jaja.Kolesiowo tam sie nigdy nie skończy.

http://sport.onet.pl/0,1248770,2020756,wiadomosc.html

Nehiar 05.08.2009 08:44

Doktor wiecznie żywy ...

medyk 05.08.2009 11:45

z deszczu pod rynne.. i dodatkowo szykuje sie kompromitacja jako gospodarz Euro..

SZYMEK_TSW 05.08.2009 11:47

jak to zobaczyłem to od razu " oooo ****a"

wisl@k_TS 05.08.2009 11:53

A może po objęciu repry przez doktora poziom narodowego niezadowolenia osiągnie apogeum i doczekamy się pospolitego ruszenia na PZPN? :D

For_FuN_ 05.08.2009 12:09

Pisalem juz 2 tygodnie temu w innym temacie, ze Majewski jest juz zaklepany(podobnie, jak wiadomy i pewny byl wybor Laty na prezesa PZPN) jako przyszly selekcjoner. Facet podatny na sugestie, bez swojego zdania, bez sukcesow klubowych...czyli idealny kandydat lesnych dziadkow :). Nie dosc, ze przez tych ludzi nasza pilka klubowa zmierza ku przepasci, to teraz chca tez wykonczyc reprezentacje(juz widze te powolania z pewnego klucza), ktora mamy calkiem niezla.

Arkas 05.08.2009 12:32

Już lepszy był Listkiewicz od tego Laty całego. Ten to taki cwaniak, myśli że jak wybrali go kumple zamiast Bońka który by postawił wszystkich do pionu to on jest fajny...
A jeśli faktycznie będzie ten dziad trenerem, to *uj jakiś protest będzie trzeba zrobic, bo nasza gra zrówna się z poziomem Cracovii... Ta jego zaje*ista taktyka z trzema obroncami rozwala każdy zespół...

szprotson 05.08.2009 18:37

no i brawo
Obraniak powołany!

dawidex44 05.08.2009 18:38

Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Łukasz Załuska (Celtic Glasgow)
Widać, że Leo kocha Celtic. Ja jednak dałbym kolejną szansę Dudkowi, który nieźle broni w sparingach. Kolejni kandydat do gry w S-Kadrze, to Tomek Kuszczak.

Obrońcy: Marcin Wasilewski (Anderlecht), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Bartosz Bosacki (Lech Poznań), Marcin Komorowski (Legia Warszawa)
Wasilewski może być. Rzeźniczak?! Komorowski?! Co oni tu robią? Podobno nasza Ekstraklasa słaba jest, a oni nawet tam nie mogą się przebić... Żewłakow już stary, można następcy szukać, ale...lepszy on niż Polczak:D Jodłowiec raczej na rezerwę, Bosacki też nie jest pewnym punktem obrony. Chyba Leo che przetestowac bramkarzy:D
Brakuje Głowy, Baszcza, Piotrka Brożka.
Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Dariusz Dudka (Auxerre), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Jacek Krzynówek (Hannover 96), Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków), Rafał Murawski (Rubin Kazań), Roger Guerreiro (Legia Warszawa), Ludovic Obraniak (Lille OSC), Jakub Wilk (Lech Poznań)
Coś mało tych Polaków. Roger won! Obraniak chociaż korzenie ma poslkie:) Krzynówek stary, Łobo wiadomo. Za Wilka wolałbym już Peszkę. Przydałby sie Małecki, a Zieńczuk jest chyba mimo wszystko lepszym piłkarzem od Krzynówka. Za Rogera dałbym Iwańskiego.

Napastnicy: Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Robert Lewandowski (Lech Poznań), Marek Saganowski (Southampton FC), Paweł Brożek (Wisła Kraków)
Saganowski? Czemu? Dlaczego? Jest Wichniarek chociażby. Ebi też siedzi na ławce, a w kadrze i tak gra.

W sumie to jestem dumny, że w ogóle podjąłem się oceny tych powołań. Zrobiłem to fatalnie, ale...wybór LEO!!!! był jeszcze gorszy:D

For_FuN_ 06.08.2009 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawidex44 (Post 774142)
Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Łukasz Załuska (Celtic Glasgow)
Widać, że Leo kocha Celtic. Ja jednak dałbym kolejną szansę Dudkowi, który nieźle broni w sparingach. Kolejni kandydat do gry w S-Kadrze, to Tomek Kuszczak.

Obrońcy: Marcin Wasilewski (Anderlecht), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Bartosz Bosacki (Lech Poznań), Marcin Komorowski (Legia Warszawa)
Wasilewski może być. Rzeźniczak?! Komorowski?! Co oni tu robią? Podobno nasza Ekstraklasa słaba jest, a oni nawet tam nie mogą się przebić... Żewłakow już stary, można następcy szukać, ale...lepszy on niż Polczak:D Jodłowiec raczej na rezerwę, Bosacki też nie jest pewnym punktem obrony. Chyba Leo che przetestowac bramkarzy:D
Brakuje Głowy, Baszcza, Piotrka Brożka.
Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Dariusz Dudka (Auxerre), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Jacek Krzynówek (Hannover 96), Wojciech Łobodziński (Wisła Kraków), Rafał Murawski (Rubin Kazań), Roger Guerreiro (Legia Warszawa), Ludovic Obraniak (Lille OSC), Jakub Wilk (Lech Poznań)
Coś mało tych Polaków. Roger won! Obraniak chociaż korzenie ma poslkie:) Krzynówek stary, Łobo wiadomo. Za Wilka wolałbym już Peszkę. Przydałby sie Małecki, a Zieńczuk jest chyba mimo wszystko lepszym piłkarzem od Krzynówka. Za Rogera dałbym Iwańskiego.

Napastnicy: Euzebiusz Smolarek (Racing Santander), Robert Lewandowski (Lech Poznań), Marek Saganowski (Southampton FC), Paweł Brożek (Wisła Kraków)
Saganowski? Czemu? Dlaczego? Jest Wichniarek chociażby. Ebi też siedzi na ławce, a w kadrze i tak gra.

W sumie to jestem dumny, że w ogóle podjąłem się oceny tych powołań. Zrobiłem to fatalnie, ale...wybór LEO!!!! był jeszcze gorszy:D

ROTFL! Tak mozna podsumowac twoje wynurzenia. Zewlakow za stary? To najlepszy polski obronca i mam nadzieje, ze dogra do EURO 2012. Tomek Kuszczak, to trzeci bramkarz Man Utd(czyli nie ma prawa byc powolywany do kadry). Marcin Wasilewski, to zdaje sie, ze najlepszy prawy obronca ligi belgijskiej :). Zienczuk lepszy od Krzynowka :D? Jacek to juz jedna z legend polskiej pilki. Saganowski, to naturalny wybor, ale obok Brozka, Lewandowskiego, Zurawskiego i Wichniarka, a nie Smolarka ktory od roku nie gra w pilke. Niektore oczywiscie bardzo dziwne powolania(Komorowski, Rzezniczak, zamiast Marcina Kowalczyka, Gancarczyka, czy Piotra Brozka? Kiepski zart). O Bosackim nie mowie, bo to nie jest pilkarz klasy reprezentacyjnej i nigdy nie byl.

FredzIo 06.08.2009 12:23

Tez ciężko mi zrozumieć dlaczego, powoływany jest drugi bramkarz Celticu, a nie drugi bramkarz Realu Madryt. Dlaczego nie ma Kosowskiego? Przecież on od roku świetnie radzi sobie w mocnej lidze cypryjskiej. Chyba nikt poza Beenhakkerem nie uważa go za gorszego od Wilka?! Żurawski też przecież regularnie strzela bramki. Komorowski to też przecież jakiś dramat. Jodłowiec lepszy od Głowy?!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl