![]() |
Jezeli po 34 kolejce pobyt w lidze nie bedzie zaklepany to zaczne sie martwic a po 35 bede w panice. Z powyzszych scenariuszy #7 wydaje sie najmniej prawdopodobny.
|
Tu jest przykładowy niedobry dla nas scenariusz. Jest jeszcze kilka wariantów ale wydaje mi się, że zdobycie jednego punktu daje nam już utrzymanie.
Kod:
31 32 33 34 35 36 37 |
Jest 1321 kombinacji wyników, przy których zlecimy z ligi. Jak ktoś myśli, że to dużo, to wszystkich możliwych układów wyników jest 3 486 784 401, czyli blisko 3,5 mld. Wszystkie te kombinacje zawierają komplet naszych porażek, 1 punkt w którymkolwiek spotkaniu załatwia nam sprawę.
Nawet zakładając, że z naszą obecną grą, same nasze porażki nie są aż tak bardzo nieprawdopodobne, to liczba kombinacji pozostałych wyników to wciąż kosmiczne 14 348 907. |
Puściłeś program? Szacun. Lepiej nie pisz na czym ;)
Ja ten punkt liczyłem na piechotę ale lepiej mieć dowód :) |
A czemuż to mam nie pisać na czym?? :D
|
Cytat:
|
Taaa, AMD FX 8350, na Ceneo do dostania już poniżej 300 zł :D
Czas na policzenie maksymalnej kombinacji wyników ok. 6 min :lol: |
muszę algorytm poprawić ;(
|
Mogiel na TT potwierdza, tylko jeden punkt jest nam potrzebny.
|
|
Utrzymaliśmy się.
Śląsk i Sosnowiec muszą wygrać wszystko żeby nas wyprzedzić, a grają między sobą, więc zostaje jedna z tych druzyn. Ponadto obydwie te drużyny grają z Płockiem i Arką, więc obydwie te drużyny doznają już musowo jednej porażki, a że grają jeszcze ze sobą to nie ma matematycznych szans że wyprzedą nas dwie drużyny :) |
Cytat:
Nie istnieje takie zdarzenie, że wyprzedzą nas łącznie Płock, Śląsk i Arka. Przy założeniu, że Śląsk wygrywa wszystko (jedyne możliwe zdarzenie aby nas Śląsk wyprzedził), Arka musi wygrać wszystko poza Śląskiem (jedyne zdarzenie, w którym Arka nas wyprzedza nie wykluczające pierwszego zdarzenia ze Śląskiem) a to oznacza, że Płock przegrywa dwa mecze (bo gra i z Arką i Śląskiem), więc zdobywa maks. 6 punktów, co daje im 42 punktów, czyli jedno oczko mniej niż mamy my. |
Dzięki wygranej w Zabrzu nie możemy już spaść poniżej 11 miejsca.
|
Dodalbym też że jeśli w tej kolejce Korona przegra a my z nią za tydzień wygramy to mamy zagwarantowane 9 miejsce na 2 kolejki przed końcem sezonu.
|
Jeśli dobrze policzyłem, to Zagłębie właśnie spadło.
|
Cytat:
|
mamy z nimi 1/9 puntów, nie mamy co płakać z inneog powodu niż reszta ligi :D:D
|
Cytat:
Kod:
31 32 33 34 35 36 37 |
Cytat:
|
Ciekawe,ze takie Zaglebie S ma 28 pkt a 7 zdobylo z nami. 25% z jedna druzyna.
|
Potraktuj to jako podziękowanie za użyczenie stadionu (lata temu, ale zawsze) ;)
|
Dzisiaj zabawa z cyklu "gdyby Babcia miała wąsy ...". Zabawiłem się w symulację naszej sytuacji, gdybyśmy przegrywali wszystko jak leci i wyszło mi, że przed meczem Miedzi z Górnikiem jeszcze nie mielibyśmy zapewnionego matematycznie utrzymania. Potrzebowalibyśmy do niego braku wygranej Miedzi, co jak wiemy, zdarzyło się dzisiaj.
Myślę, że na tym można zakończyć temat p.t. "skoro Podbeskidzie spadło, to i my mogliśmy". |
Cytat:
|
Pytanie na 2 kolejki przed końcem.
Czy remi w najbliższym meczu z Arką gwarantuje nam już 9 miejsce w tabeli (mistrzostwo grupy spadkowej)? |
Tak, gwarantuje
|
Cytat:
|
5 kolejek za nami to wrzucamy pierwsze staty.
Do utrzymania brakuje 35 punktów Kod:
Wisła Kraków suma dom wyjazd |
Staty po zwycięstwie nad Zagłębiem
Kod:
Wisła Kraków punkty dom wyjazd |
Szkoda straty 2 punktów z czerwoną latarnią ligi, ale czerwona kartka w 30 minucie wyrównała siły.
Kod:
Wisła Kraków punkty dom wyjazd |
Może warto odświeżyć ten temat? Górna 8 na razie to marzenie... Fajnie było to prowadzone, jeśli nikt się nie podejmie liczenia, to mogę to zrobić w sobotę.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl