![]() |
http://rus.tvnet.lv/novosti/obschjes...oy_rigje/video
STRACH SIĘ BAĆ :D В Риге – нашествие польских футбольных болельщиков. На матч краковской команды Вислы против рижского Сконто приехали более тысячи фанатов, которые славятся своим вздорным поведением. Их называют самыми буйными болельщиками во всей Европе из-за стычек и погромов после матчей. W Rydze - inwazja polskich piłkarskich fanów . Na mecz krakowskiej dróżyny Wisły przeciw ryskiemu Skonto przyjechało ponad tysiąc kibiców , którzy wysławili się swoim agresywnym zachowaniem. Nazywają ich najbardziej gwałtownymi kibicami w całej Europie z powodu starć i zamieszek po meczach. Mam nadzieje że dobrze przetłumaczyłem . |
Cytat:
Cytat:
|
W takim razie bardzo mnie cieszy, że mimo iż nie może dojść od kilku lat to jednak zdobywamy Mistrzostwo Polski.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak jesteś mądrym chłopcem to zrozumiesz o co mi chodzi. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co takiego strasznego w Rydze zrobili Wiślacy? Machali flagami... straszne, wybić to bydło co do sztuki! |
Niektórzy tu lamentuja, jakby to Wisła przegrała 1-0.
Kto będzie pamiętał za pare miesięcy, że Wisła męczyła się ze słabym Skonto, jak może okazac sie, ze bedziemy w fazie grupowej LE albo LM? Wygrana, jest wygraną. Obojętnie w jakim stylu. Mogą do końca życia wygrywać po słabych spotkaniach, 1-0. |
Małecki nie jest słaby technicznie. B. krótko prowadzi piłkę, niezły balans, niezłe obie nogi. Ja osobiście widzę u Małego dużą pracę nad siłą, poprawą techniki prowadzenia piłki, podania i strzału. Przeszkadza mu gorąca głowa. Problemem jest to że:
- za długo przetrzymuje piłkę - jak ma kiwać to niech kiwa, a nie kręci kółeczka (zresztą całkiem ciasne :-)) - podejmuje złe wybory, głowa za nisko - często dostaje od Paljića takie piłki, że sam bym Pajlićowi chciał "wybić zęby" :-) - wyrzucające, zwalniające a nie kreujące grę Nie jestem jakimś wielbicielem Małego ale on ma w sobie coś nieszablonowego i Maaskant to widzi i chce żeby próbował, bo bez tego nie będzie lepszym zawodnikiem. Jest w takim wieku że jeszcze może sporo poprawić, więc chyba dlatego ma "duuuuży" kredyt zaufania od trenera |
Cytat:
Co do drugiej części Twojej "wypowiedzi" to proponuje dwa wyjścia 1. przycisk ignoruj i nie będziesz widział moich wypowiedzi 2. przenieśmy rozmowę na priv to nie miejsce na tego typu dyskusje Twój wybór |
Wczorajszy mecz można uznać za słaby w wykonaniu Wisły...wydaje mi się jednak, że drużyna powoli będzie się rozkręcać w kolejnych meczach, póki co cieszmy się, że udało się osiągnąć bardzo korzystny rezultat. Takie mecze gra się naprawdę bardzo ciężko..Chciałbym zwrócić uwagę, że chyba najlepszym zawodnikiem meczu był... Iliev, w momencie gdy lepiej zaczną się dogadywać z Maorem poziom naszej drużyny z przodu widocznie wzrośnie. O wynik dwumeczu jestem spokojny, miejmy nadzieję, że los będzie dla nas łaskawy w losowaniu piątkowym, bo trafienie na Genk zmniejsza nasze szanse..
|
Jak w rewanżu wyjdzie ten sam skład i ustawienie Sobola z Wilkiem w środku to nasza gra będzie wyglądac podobnie mimo że grać będziemy u siebie
|
Cytat:
Cytat:
|
Mamy szeroką kadre i trener powinien być bardziej elastyczny, ale naszych płaczków rzeczywiście nie da się czytać.
|
Cytat:
Jak to powiedział Lem nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów dopóki nie poznałem internetu. |
Jeszcze odnośnie składu: RM wybrał najbezpieczniejszy wariant z możliwych i cel osiągnął. Z nowych Iliev na plus, moim zdaniem Kirm będzie miał problem z wejściem do pierwszej jedenastki, Lamey pasywnie w ataku, ale po jego b. dobrej wrzucie padła bramka, widać że ma strzał, technicznie przyzwoicie, więc być może szybko zapomnimy o Cikoszu. Na lewej stronie z tyłu mam nadzieję szybko zobaczyć Diaza, bo Paljić mnie nie przekonuje, chociaż niby gra poprawnie. Mam wrażenie że Diaz może dodać jakąś nutę nieprzewidywalności w akcjach z lewej, bo są schematyczne do bólu. Mam również świadomość że może dodać nutę nieprzewidywalności z tyłu :-D. Reszta w normie czyli to co o nich wiemy a o Małym już pisałem. Gienek słabo ale bez piłki taki napastnik niewiele może. Symptomatyczna zmiana: Garguła za Meliksona, co dla mnie oznacza że z Łukaszem jest może wreszcie trochę lepiej. Oby.
|
Maskan pooglądał soibie mecze z Lewadią Śląskiem i założył najbezpieczniejszy wariant (taki skłąd typowałem) ostrożnie z tyło bez wpadek i się udało IMHO w Krakowie i w ogóle w pucharach będziemy tak grali RM nie jest ślepy i widzi że nasza obrona nie specjalnie jeszcze funkcjonuje żeby można było "usiąść" na przeciwniku.
Na minus przy takiej taktyce za mało ruchu i w ogóle jakoś tak powoli bez polotu to szło. Zawodnicy którzy IMHO zagrali poniżej swoich możliwości: Sobol, Małecki, Jaliens, Genkov Na plus: wynik Bilton, Lamey |
w piątek losowanie III rundy... powiem krótko... tylko nie Genk!
|
JAko, ze runda III jest juz blisko (choc Skonto wciaz ma jeszcze jakies tam szanse) to pozwole sobie na krotka analize naszych potencjalnych rywali w III rundzie. (zakladam, ze druzyny, ktore wywalczyly zaliczke w pierwszym meczu obronia ja)
Genk - zdecydowanie najmocniejszy i najtrudniejszy z mozliwych rywali w III rundzie. Lige zaczynaja w ten sam weekend co my wiec mozna zalozyc, ze beda na podobnym etapie przygotowan jak my. Szanse 70%-30% Genk Litex - pokonalismy ich w niedawnym sparingu, na pewno rywal nielatwy ale z pewnoscia do ogrania. Lige zaczyna tydzien po nas. W pierwszym meczu z Czarnogorcami dluggo przegrywali ale ostatecznie wygrali na wyjezdzie 2:1. 50%-50% Slovan - lige zaczynaja juz jutro, w pierwszym meczu z Tobolem wygrali u siebie 2:0 wiec szalu nie zrobili. Szanse 55%-45% Wisla Victoria Plzno - po Genku chyba najtrudniejszy z mozliwych rywali w tej fazie. Lige zaczynaja tak jak my, w ostatni weekend lipca. W pierwszym meczu eliminacji wygrali w Armenii 4:0 czyli szybko, latwo i przyjemnie. Juz pewny awans. Szanse 55%-45% Plzno. Maribor - lige zaczynaja w najblizzszy weekend wiec przed meczem z nami zagraja dwa spotkania ligowe. Mistrzoswto wygral iw dobrym stylu przegrywajac tylko 3 z 36 spotkan. W pierwszym meczu z Luksemburczykami wygrali 2:0 wiec podobnie jak Slovan szalu nie zrobili. 60%-40% Wisla Helsinki - w pelni sezonu. Pewne prowadzenie w lidze z 10pkt przewaga i 13 zwyciesstwami w 15 meczach. W pierwszym meczu wygrali na wyjezdzie z Bangorem 3:0 wiec pewny awans. 60%-40% Wisla Ekranas - w peelni sezonu, po 17 kolejkach prowadza z 6pkt i jeszcze nie przegrali meczu. Wygrali na Malcie 3:2 i najpewniej zagraja w III rundzize. Jednak to tylko Litwini... 75%-25% Wisla Zestafoni - lige zaczynaja w pierwszy weekend sierpnia. Wygrali w pierwszym meczu z Moldawianinami z Dacii 3:0. Pewny awans. Szanse 55%-45% Wisla (tak nisko, bo wiemy jak sie nam gra z druzynami z tamtych stron...) Malmo - w pelni sezonu. Po 16 kolejkach sa dopiero na 8 miejscu z 10 pkt straty. Mistrzostwa raczej nie obronia. Ponadto w pierwszym meczu strasznie sie meczyli z zespolem z Wysp Owczych (wygrana 2:0) wiec widac, ze ten zespol nie nawiazuje do tego co gral w zeszlym roku. Szanse 60%-40% Wisla Shamrock Rovers - w pelni sezonu, po 22 kolejkach zajmuja drugie miejsce z punktem straty do lidera. Wygrali w pierwszym meczu z Flora 1:0. Biorac pod uwage poziom irlandzkiej ligi to Shamrock jest chyba najlsabszym obok Ekranasu mozliwym rywalem do wylosowania. 75%-25% Wisla W skrocie. Shamrock, Ekranas i bardzo duze szanse awansu. Malmoe, Helsinki, Maribor - spore szanse awansu. Zestafoni, Slovan - bedziemy faworytem ale latwo nie bedzie. Litex, Plzno - to bylyby barrzo wyrownane dwumecze a o awansie moglyby decydowac detale lub to po czyjej stronie bedzie szczescie. Genk - szanse na awans zdecydowanie najmniejsze choc powalczyc jak najbardziej mozna. Jednak by wyeliminowac Belgow trzeba by zagrac na naprawde dobrym poziomie. To tyle, mozecie wysmiewac:D Cytat:
Kirma to bronia statystki ale chyba zgodzisz sie, ze w wielu meczach jest w .... niewidoczny. Malecki, sory ale czasem lawa by mu sie przydala. O Pajliciu nie piszmy bo Nunez raczej ma grac w pomocy. |
River , co tu wyśmiewać ? Konkretna , mądra analiza.
Nie pozostaje nic innego jak czekać na jutrzejsze koszyki i losowanie. Odnośnie wczoraj wszystko było w miarę ok , oprócz najważniejszej rzeczy: gry obronnej . Jeśli nasi defensorzy natrafią na lepszych pomocników , rywale będą wchodzić w Wisłę jak w masło , co wiadomo czym się skończy. |
Cytat:
Jasne, w tym co mówisz, jest też sens, ale co by nie powiedzieć i tak trenerinjo zrobi jak będzie uważał:D Ja tylko cieszę się, że jest z kim na tym forum kulturalnie i rzeczowo porozmawiać. Ukłon w Twoją stronę. Co do Twojej analizy to powiem tylko tyle, że chciałbym aby Wisła trafiła na Shamrock lub w najgorszym przypadku na Litex. |
Fulham w rewanzu z NSI Runavik (Wyspy Owcze) zremisowali 0-0. Jak my bysmy mieli sklad Fulham i zrobili taki wynik w rewanzu (u siebie pierwszy mecz 3-0 dla Angoli) to byly by masowe samobojstwa i pewno list do Uefa o wycofanie z rozgrywek.
1-0 na wyjeździe, gdzie druzyna Skonto stawia autobus od 1 minuty na 20 metrze, to satysfakcjonujący wynik. O meczu zapomnijmy, dziś jest czwartek gra WKS my mamy mecz we wtorek. Oczywiście, jeśli u Siebie zaprezentujemy sie identycznie jak wczoraj to mozna zacząć sie martwić, ale niewierze ze mozna takie dno grać dalej. Mam nadzieje ze piłkarze dopiero beda uzyskiwac świeżośc i lekkośc. wczoraj bardzo niepodobała mi sie gra Paljica i ....Sobola. To ze Mały grał piach widział nawet ślepiec. |
Cytat:
a tym samym mniej płaczków na forum. |
Cytat:
Człowiek duch Jirsak w pomocy? Mamy grać w 10? Czy Ty czasem nie jesteś ukrytym kibicem Skonto? Wracaj do FM, bo chyba tylko tam takim składem możesz cokolwiek ugrać. |
Pilkarze ledwo wrocili z Rygi i odrazu trening. Myslalem ze dostana dzisiaj wolne ale niech trenuja:)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Bunoza może nie będzie dawać takich kwiatków w obronie jak super hiper znany i doświadczony Jaliens. A Diaz chyba gorzej od Paljica nie zagra.
Jirsak? Wpuśćmy na boisko, podejrzewam że będzie z niego dużo więcej pożytku niż _ja do ciebie - ty do mnie_ w wykonaniu Sobola i Wilka. |
lepszy Jirsak niz Sobol + Wilk. Bo kto inny? Garguła? No comments. Lepiej Nunez. Więc są dwa wyjscia. Jirsak i Nunez za jednego z DP i tyle. Jirsak jest ŚP a wszyscy ciągle oczekują od niego by był OP jak Melikson.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl