Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

Lemoniadowy Joe 23.08.2009 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 783251)
Grajki mają wyjebane na jakąś Levadię włącznie z komentatorami, ot co.
Robić swoje, grać padake, antyfutbol, wygrywać po golach samobójczych, nie trafiać z metra do pustej bramki i co tam kto sobie jeszcze dopisze.
Ważne 3 pkt.
Jest dobrze, strome schodki się zaczną jak odejdzie Paweł.
A jak uda się to MP zdobyć, co dla mnie byłoby jakimś wyczynem kosmicznym to pomnik przede wszystkim dla Maćka.
.

kto gra obecnie antyfutbol, Wisła ?

i pokonanie Amiki i Legii to kosmiczny wyczyn?

naprawdę nie wiem o co niektórym chodzi biorąc pod uwagę cały okres pracy Skorzy w Wiśle to w lidze mamy teraz jeden z lepszych okresów, wystarczy sobie chociażby porównać mecz z Arką wiosną i teraz

panew 23.08.2009 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 783259)
ale się weekend ułożył.

Kto trafił u buka, przyznawać się.

pewno któryś z piłkarzy Legii lub kuchenkorza

Kamson 23.08.2009 18:35

Kolejna piękna kolejka gdyby nie porażka Śląska.

Lysy 23.08.2009 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciastek11 (Post 783239)
Akurat Laskowski to najlepszy komentator Canal+ w dodatku ponoć jest kibicem Wisły ale tego w przyczyn oczywistych nie powie na głos.

Kto Ci takich bredni naopowiadał?? Laskowski to stary Legionista, aczkolwiek lubię jego głos i puki stara się komentować obiektywnie to przyjemnie się go słucha.

Vinci 23.08.2009 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez panew (Post 783272)
pewno któryś z piłkarzy Legii lub kuchenkorza

Pewnie Piotrek R...

martin_6 23.08.2009 18:47

Jestem na 100% pewien, że gdyby nie porażka z Levadią, teraz nie mielibyśmy na koncie 12 punktów. Po prostu nasi piłkarze się spięli i walczą na 100% w każdym meczu, a tak to by pewnie grali na stojąco i tłumaczyli się, że się oszczędzają na puchary.

sztyryga 23.08.2009 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 783276)
Kto Ci takich bredni naopowiadał?? Laskowski to stary Legionista, aczkolwiek lubię jego głos i puki stara się komentować obiektywnie to przyjemnie się go słucha.

Laskowski stary Legionista ?? Daj spokój. Ja jako kibic Legii, ze wszystkich komentatorów C+, nie lubię tylko jego, pewnie nie tylko ja. Coś za bardzo się podnieca bramkami strzelonymi Legii jak na kibica eLki.
Mam trzecią wersje, że to stary Widzewiak. :foch:Nie żartuję.

SZYMEK_TSW 23.08.2009 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sztyryga (Post 783284)
Laskowski stary Legionista ?? Daj spokój. Ja jako kibic Legii, ze wszystkich komentatorów C+, nie lubię tylko jego, pewnie nie tylko ja. Coś za bardzo się podnieca bramkami strzelonymi Legii jak na kibica eLki.
Mam trzecią wersje, że to stary Widzewiak. :foch:Nie żartuję.

Wydaje mi sie ze Laskowski jest/był zawsze związany z Widzewem, nawet chyba Łódzcy kibice chcieli by on komentował ich mecz w TVP z Kopenhagi, a jako komentator nie mam mu nic do zarzucenia jesli chodzi o całokształt

brasilia79 23.08.2009 19:19

napiszcie o wszystkich komentatorach, którym drużynom kibicują

Aaarrgh 23.08.2009 19:35

Od wtorku Smuda w Polonii

Za poloniawarszawa.com:
Cytat:

Jak dowiedział się eurosport.pl, we wtorek nowym trenerem Polonii Warszawa zostanie Franciszek Smuda. W sobotę z szeregowymi pracownikami klubu żegnał się dotychczasowy trener Jacek Grembocki. "Franz" przedwstępną umowę podpisał już dwa tygodnie temu. Teraz formalności stanie się zadość.

harthausen 23.08.2009 19:46

a propos komentatorów: mecze Wisły powinien ZAWSZE jako współkomentator relacjonować Andrzej Iwan.
Jedyny, jak już nie ma Andrzeja Szeląga , którego można słuchać bez chęci rozwalenia odbiornika.

wisl@k_TS 23.08.2009 19:52

Ciekawe czy jutro Michał Pol napisze o "końcu imperium Kolejorza" :D

Btw, stawiając na Lechię, Odrę, Cracovię i Piast Gliwice za 2 zł można było wyjąć ponad 1600. Trafił ktoś? :)

WiślakMyślenice 23.08.2009 19:55

Po primo, meszkowi ewidentnie brakuje mózgu zespołu, czyli Murawskiego. Jeżeli nie znajdą typowego rozgrywającego, leżą i kwiczą. Mecze z Polonią, mimo wszystko z Brugią, oraz pasiastymi pokazują to dobitnie.

Po drugo, trener Zieliński nadaje się tylko do czyszczenia butów Smoodzie. On budował "ekipe" przez 3 lata, wie co i jak, oraz kogo i na jaką pozycję ustawić. Zieliński najwidoczniej nie ma pomysłu na meszka.

Po trzecio, nie mają Peszki, wg mnie najlepszego zawodnika leszka w tym momencie. Jest w życiowej formie, tylko dla jego gry oglądałem czwartkowy mecz w pucharach.

Po czwarte, Stilić jest ewidentnie zawodnikiem ofensywnym, owszem, jest bardziej agresywny, ale co z tego, skoro najlepiej wychodzi mu zagrywanie w ofensywie do Peszki, Rengifo, czy Lewandowskiego? Jak widzimy, NICO.

kohprzem'68 23.08.2009 20:05

W relacji z meczu Odry z Legią Laskowski wspominając obecnego lidera ekstraklasy nie mógł się powstrzymac od przypomnienia Levadi a także potencjalnych przeciwników w drodze do LM Debreczyn Lewski , tylko co to miało wspólnego z meczem i polską ligą jeden Bóg wie i rozżalony komentator .

cpc88 23.08.2009 20:08

kohprzem'68- Wku****** sa ze Wiselka znowu idzie na majstra i wedlug nich odbiera szanse awansu do LM Legi lub Amice

killzone 23.08.2009 20:19

Trzeba sobie powiedziec prawde. Odra byla dzis w naszym zasiegu, szkoda bo moglismy zrobic niespodzianke i wydrzec jeden punkcik w Wodzisławiu, ale nie ma co sie zalamywać, jeszcze jest od groma meczów i duzo szans zeby sie odkuć i troszke oddalic od strefy spadkowej.

A tak na serio to: :lol: :lol: :lol: :lol:

Od dzisiaj klade lache na wyniki ;) czy bedziemy grac o 10 miejsce czy moze jakims cudem o mistrza. Obojetne mi to. A Urban jak ma jaja to by sie chociaz podal do dymisji. Ale on nie ma jajec i woli ciepla posadke jeszcze przez 2 lata... :)

gigant 23.08.2009 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 783325)
Ciekawe czy jutro Michał Pol napisze o "końcu imperium Kolejorza" :D

Btw, stawiając na Lechię, Odrę, Cracovię i Piast Gliwice za 2 zł można było wyjąć ponad 1600. Trafił ktoś? :)

Nie napisze, bo to Rafał "Mop" Stec powinien napisać.

Laskowskiemu dajcie spokój, bo chyba obecnie najlepszy polski komentator, a posądzanie go o legijność to strzał kulą w płot.

iiYama 23.08.2009 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 783328)
Po drugo, trener Zieliński nadaje się tylko do czyszczenia butów Smoodzie. On budował "ekipe" przez 3 lata, wie co i jak, oraz kogo i na jaką pozycję ustawić. Zieliński najwidoczniej nie ma pomysłu na meszka.

Może nie tyle nie ma pomysłu co zmienił styl gry drużyny. Widać to choćby po zmianie ustawienia. Sęk w tym że jak widać nie odbywa się to bez bólu. Pozatym stracili mózg druzyny a kilku piłkarzy obniżyło loty.

Za tydzień zapowiada się bardzo ciekawe spotkanie. Gramy można powiedzieć z viceliderem, u nas może zabraknąć naszego najwartościowszego zawodnika w drużynie ( 4 asysty i 1 bramka Pawła do tej pory ). Jak dla mnie mecz kolejki.

Eustachy 23.08.2009 20:44

Ogladalem Lige+ i zostalem zdewastowany wypowiedzia Ulatowskiego.
Gosciu stwierdzil, ze o jakies 3 tygodnie za wczesnie zalapali szczyt formy...czyli tak mniej wiecej jeszcze przed startem ligi :lol:
Trzeba przyznac, ze solidnie sie chlopina pierdylnal i chyba cos nie tak w notatkach przedsezonowych rozpisal :rotfl:

1q2 23.08.2009 21:40

A ja za to jestem pod wrażeniem sędziowania przez Japończyka, bałem się że to był gruby niewypał(po ilości kartek) a jak się okazało prawie wszystko w pełni zasłużone - jedyne ale to ten spalony a efekcie druga żółta.

ps no i TVP pojechali po bandzie - samobój kandyduje do gola kolejki:)

ps i przestrzegam przed robieniem już teraz z Lenczyka jakiegoś maga - to dopiero 2 mecze i nie czarujmy się - przy 0-0 ewidentny karny dla Lecha był.

Pablo84 23.08.2009 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cpc88 (Post 783337)
kohprzem'68- Wku****** sa ze Wiselka znowu idzie na majstra i wedlug nich odbiera szanse awansu do LM Legi lub Amice

Ale .......icie chłopaki.Wspomniał też o tym, jak ta biała gwiazdka na "plecach" jest coraz mniejsza dla Legii i Lecha.Co jak co ale Laskowski jest moim zdaniem najbardziej prowiślackim komentatorem C+.Ogólnie prowadzi mecze na bardzo wysokim poziomie.Komentarz przyozdobiony jest często śmiesznymi anegdotami, cytatami, wiadomościami, merytorycznymi uwagami.Naprawdę bardzo fajnie się słucha tego Pana.

Jaroo1 23.08.2009 22:44

Tylko wlasnie to wspomianie ciagle o Levadii jest nie na miejscu ;/
Kazdy wie jak jest, kazdy wie ze mogla byc LM ale nie powiodlo sie i mowmy o Ekstraklasie skoro jest mecz Ekstraklasy a nie wypominajmy ciagle jedna porazke... Jakos jak Lech wygrał 5:0 z Korona to nikt nie mowil o porazce X lat temu z Terekiem, no co przydalaby sie taka do rownowagi skoro Wisle trzeba wypominac Levadie. Teraz Laskowksi, wczensiej ten jakis reporter ktory przeprowadzął wywiad z Niedzielanem i wypomniał ze Wisła pokazała ze jest klasowym zespolem w meczu z Levadia... Jak tak maja co 2 tygodnie wypominac jeden dwumecz to niech sie w głowe pukna
Widac ze jednak niektorych to boli ze Wisła mimo porazki z Levadia w lidze nadal nie ma sobie rownych...

Jazon 23.08.2009 22:48

Zobaczcie co wyłowiłem z forum Lecha:

Cytat:

Po co ta Cracovia i Arka są w lidze? Ku mojej uciesze Arka była w barażu a Pasy w ostatniej kolejce spuściliśmy do 1 ligi.(rzecz jasna nie mam nic do kibiców obu drużyn tylko Lech nie potrafi grać z nimi i liga bez nich była by prostsza)Teraz co się okazuje? Zespół który przy zielonym stoliku załatwił sobie angaż w ekstraklasie, pokazuje iż wystarczy tylko biegać więcej od Kolejorza na boisku i to jest idealna recepta na drużynę którą jeszcze 3 tyg. temu nazywałem TGV.
http://forum.wiaralecha.pl/index.php...ic=14126&st=30

Kosmos :lol:

cpc88 23.08.2009 23:01

Pablo84- Zgadzam sie co do tego ze Laskowski bardzo dobrze komentuje mecze ale 3/4 Polski chce aby mistrzem Polski nie byla Wisla

GemHZR 23.08.2009 23:07

Pokaż skąd masz te dane :D

I nie wspominał o Levadii tylko o Debrecenie że wygrywa, w sensie, że żałuje że to nie Wisła jest na jego miejscu. W sumie z komentatorów C+ najmniej mi podchodz Laskowskii i Twarowski, za bardzo się spinają i podniecają zamiast "komentować". A Iwan rzeczywiście spoko, mimo, że wiadomo, że za Wisłą, ale to nie przeszkadza, bo ma dużą wiedzę którą potrafi przełożyć na zdania złożone ;p

wolfy 23.08.2009 23:07

Ale komuś kupon wszedł...
A hasłem kolejki niech będzie "Mysona żydów pokona":lol:

DysoN 23.08.2009 23:15

Skoro Smuda od wtorku w Polonii to stoi to nieco w sprzecznosci do niedawnych slow Franza o tym jako to dobrze zyczyl Grembockiemu i ze nie zamierza objac Polonii.

skttrbrain 23.08.2009 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 783238)
podobają mi się komentarze na forum Amiki

Dokładnie te same słowa były tutaj wielokrotnie pisane po Levadii. Tak więc bez hipokryzji..

wolfy 23.08.2009 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 783364)
Ogladalem Lige+ i zostalem zdewastowany wypowiedzia Ulatowskiego.
Gosciu stwierdzil, ze o jakies 3 tygodnie za wczesnie zalapali szczyt formy...czyli tak mniej wiecej jeszcze przed startem ligi :lol:
Trzeba przyznac, ze solidnie sie chlopina pierdylnal i chyba cos nie tak w notatkach przedsezonowych rozpisal :rotfl:

Mnie w ogóle fascynuje polska myśl szkoleniowa. Te wszystkie "szczyty formy" trafiają się zazwyczaj albo przed rozpoczęciem sezonu, albo po jego zakończeniu, ew. trwają jeden mecz. Jakoś w żadnej innej lidze nie spotkałem się z podobnym - za przeproszeniem - pitoleniem. Tam jakoś przygotowuje się formę na całą rundę.

skttrbrain 23.08.2009 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 783263)
Jakoś w czwartek, byliście wszyscy innego zdania... tak szybko Wam się odmieniło?

Chyba Ty byłeś. Lech w tym roku nie zagrał dobrego meczu. W Kielcach było niby 5:0, ale jakoś tak różnie ten mecz mógł się potoczyć. I większość kibiców Lecha z tego sprawę sobie zdaje. Czym innym jest się cieszyć ze zwycięstwa, a czym innym cieszyć się z dobrej gry. Ale widać Ty różnicy nie dostrzegasz :-)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl