Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

irman 20.03.2012 00:02

A tam pieprzycie z tą naszą chujową sytuacją i świetlanymi perspektywami Legii.

W naszej lidze naprawdę niewiele trzeba żeby bić się o mistrza bądź tego mistrza zdobyć. Mniej więcej roku temu większość na forach legijnych zazdrościła nam holenderskiego duetu, świetnych transferów i kolejnego mistrza, pomstując na nieudacznika Skorżę, skąpe ITI i szrot sprowadzony przed sezonem. Minął rok i sytuacja jest niemal odwrotna. Kto wie czy za rok legijnej młodzieży nie odwali sodówa, ITI chcąc wyciągnąć kasiorę nie sprzeda 4-5 najlepszych grajków, a transfery okażą się porażką. U nas być może Cupiał z wielką łaską wyłoży z 2 mln euro z czego wypalą z 3-4 transfery, Probierz jakoś to ogarnie i to znowu nasze będzie na wierzchu.

Pamiętacie wiosnę 2007? Środek tabeli, totalna chujnia na boisku, odchodził najlepszy zawodnik czyli Błaszczykowski, odchodził też solidny Dudka. Mało kto wierzył, że Brożek w końcu przestanie być wiecznym talentem, na Zieńczuku wszyscy postawili kreskę. Minęło kilka mcy, przyszła nowa miotła, wrócił Kosowski po którym mało kto spodziewał się czegoś dobrego, a my zaliczyliśmy jeden z najlepszych sezonów w historii. Zieńczuk i Brożek byli najlepszymi piłkarzami w lidze.

W naszej dennej ekstraklasie nie ma żadnej ciągłości ani wizji w budowaniu drużyn. W jednym sezonie komuś się uda, w drugim innemu, a ten który był wcześniej dobry pląta się w środku tabeli. Dlatego nie ma co rozpaczać i mam nadzieję, że za rok wspomnicie moje słowa.

gizmowisla 20.03.2012 00:08

to jest dywan ?????? buahahahahha ..... nie rozsmieszajcie mnie - a tak apropo : NIE KARMIC WARSZAWSKICH TROLI - IGNOROWAC ICH NAPINKE , ZACZEPKI I BUFONADE- OLEWAC I NIE WDAWAC SIE W POLEMIKE ...Z CZASEM SAMI SIE ROZSYPIA JAK BEDA PISAC TYLKO DO SIEBIE .........

Wojtas 20.03.2012 00:13

Niewiem jak wy ale dzis po obejrzeniu Lechia-Korona stwierdzam ze ogladanie Ligi Polskiej powinno byc ustawowo opatrzone zakazem posiadania ostrych narzedzi wokolo siebie w trakcie meczu ,pod grozba uzycia tudziez zdewastowania radioodbiornika.

Nie da sie tego ogladac

poziom to jakas kpina,dzieci przed blokiem graja lepiej w pilke niz "pilkarze" w Ekstraklasie.Na Kamczatce maja wiecej pojecia o taktyce niz u nas.

mr_kwolf 20.03.2012 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 1232137)

W naszej lidze naprawdę niewiele trzeba żeby bić się o mistrza bądź tego mistrza zdobyć. Mniej więcej roku temu większość na forach legijnych zazdrościła nam holenderskiego duetu, świetnych transferów i kolejnego mistrza, pomstując na nieudacznika Skorżę, skąpe ITI i szrot sprowadzony przed sezonem. Minął rok i sytuacja jest niemal odwrotna. Kto wie czy za rok legijnej młodzieży nie odwali sodówa, ITI chcąc wyciągnąć kasiorę nie sprzeda 4-5 najlepszych grajków, a transfery okażą się porażką. U nas być może Cupiał z wielką łaską wyłoży z 2 mln euro z czego wypalą z 3-4 transfery, Probierz jakoś to ogarnie i to znowu nasze będzie na wierzchu.

Pamiętacie wiosnę 2007? Środek tabeli, totalna chujnia na boisku, odchodził najlepszy zawodnik czyli Błaszczykowski, odchodził też solidny Dudka. Mało kto wierzył, że Brożek w końcu przestanie być wiecznym talentem, na Zieńczuku wszyscy postawili kreskę. Minęło kilka mcy, przyszła nowa miotła, wrócił Kosowski po którym mało kto spodziewał się czegoś dobrego, a my zaliczyliśmy jeden z najlepszych sezonów w historii. Zieńczuk i Brożek byli najlepszymi piłkarzami w lidze.

W naszej dennej ekstraklasie nie ma żadnej ciągłości ani wizji w budowaniu drużyn. W jednym sezonie komuś się uda, w drugim innemu, a ten który był wcześniej dobry pląta się w środku tabeli. Dlatego nie ma co rozpaczać i mam nadzieję, że za rok wspomnicie moje słowa.

Dudka odszedł rok później. Taka mała poprawka.

0 22 20.03.2012 00:23

Cytat:

O świetnych perspektywach Legii to mówi Bobek90 od... Was.

My mówimy jedynie, że Wy macie bardzo słabe perspektywy. U nas prawdopodobnie idą duże zmiany (zmiana właściciela) i nie wiadomo w jakim kierunku wszystko się potoczy.

Bobek90 20.03.2012 00:45

0 22
Cytat:

O świetnych perspektywach Legii to mówi Bobek90 od... Was.
Zakladajac ze ITI zostanie, oraz ze nie zmieni strategii rozwoju (czyli kontynuacja rozbudowy szkolenia i scautingu).
W przypadku zmiany wlasciciela perspektywy Legii beda... niewiadome. Teraz sa poprostu dobre.

0 22 20.03.2012 00:51

No, dobra ale zmierzanie ITI do sprzedania Legii to fakt, a nie przypuszczenia. ITI ma monstrualne problemy finansowe, a poza starym Walterem nikt tam się nie chce w żadną piłkę bawić. Dodatkowym dowodem na to wszystko jest ban na kasę do Legii i ściąganie tego co rzekomo kiedyś w nas zainwestowali, a w rzeczywistości pożyczyli.

kacpaw91 20.03.2012 00:52

Cytat:

Proroctwo:
Czerwiec 2012. Drużyna po słabej grze zajmuje słabe miejsce w tabeli, dzięki awansie do finału Pucharu Polski zagra w Lidze Europejskiej, co ratuje jej finansową przyszłość, jednak odchodzi najlepszy zawodnik, czyli Melikson, odchodzi też solidny Biton. Mało kto wierzy, że Genkov zacznie strzelać jak niegdyś w Bułgarii, na Kirmie wszyscy postawili kreskę. Przed Wisłą szykują się lata chude. W międzyczasie Jacek Bednarz wraca na fotel DS i kontraktuje kilku nowych piłkarzy. Michał Probierz ma za zadanie zbudować nową waleczną drużynę, powraca też Małecki, po którym mało kto spodziewa się czegoś dobrego, a my zaliczamy jeden z najlepszych sezonów w historii zdobywając 77 punktów (symboliczna liczba notabene). Małecki i Genkov zostają najlepszymi piłkarzami w lidze.

Pomarzyć można...

Bobek90 20.03.2012 02:37

0 22
Cytat:

No, dobra ale zmierzanie ITI do sprzedania Legii to fakt, a nie przypuszczenia. ITI ma monstrualne problemy finansowe, a poza starym Walterem nikt tam się nie chce w żadną piłkę bawić. Dodatkowym dowodem na to wszystko jest ban na kasę do Legii i ściąganie tego co rzekomo kiedyś w nas zainwestowali, a w rzeczywistości pożyczyli.
Wiesz, ja mysle ze Legia ITI zawsze byla na sprzedaz. Kwestia oferty. Jesli ktos np. w 2005 dalby wystarczajaca kase to bez zastanowienia by ta Legie sprzedano. Problem w tym ze klub pilkarski to nie slipki z bazaru. Napewno jakby byla dobra oferta to ITI Legie by sprzedalo. Pytanie czy owa bedzie? Minimum kilkadziesiat milionow zlotych (sam dlug wzgledem ITI). Minimum. Znajdzie sie ktos chetny? Wojciechowski chyba nie, nazwal ostatni kibicow Legii dzikusami...
Zreszta... tak na dobra sprawe Legia to obecnie jedna z niewielu czesci ITI ktora zarabia. Na horyzoncie mlodziez na ktorej bedzie mozna zarabiac (Zyro, Wolski, Jagiello, itd.) lub... przynajmniej bilansowac budzet. Rownie dobrze zapala im sie lampki i beda chcieli zrobic sobie polski Arsenal (w sensie; klub ktory przynosi zyski).
Nie wiem, wiem jedno, z "wielkiej" trojki (Lech, Legia, Wisla) to Legia ma zdecydowanie najlepszego wlasciciela. Co nie znaczy ze jest jakis super. Poprostu na bezrybiu (polski futbol) i rak ryba;)

Akurat ten ban na kase to zaden dowod. No okej, to dowod na to ze w ITI dzieje sie zle, ale na nic wiecej. Ban na kase to ma polowa ligi, z Wisla i Lechem wlacznie :evil:

P.S
Mam nieodparte wrazenie ze Juzek chyba pojdzie do tej Lechii po sezonie. Fajnie by bylo. Moze by cos fajnego z tego wyszlo (czytaj, solidna druzyna na europe)...

Pablo84 20.03.2012 07:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1232151)
0 22

Wiesz, ja mysle ze Legia ITI zawsze byla na sprzedaz. Kwestia oferty. Jesli ktos np. w 2005 dalby wystarczajaca kase to bez zastanowienia by ta Legie sprzedano. Problem w tym ze klub pilkarski to nie slipki z bazaru. Napewno jakby byla dobra oferta to ITI Legie by sprzedalo. Pytanie czy owa bedzie? Minimum kilkadziesiat milionow zlotych (sam dlug wzgledem ITI). Minimum. Znajdzie sie ktos chetny? Wojciechowski chyba nie, nazwal ostatni kibicow Legii dzikusami...
Zreszta... tak na dobra sprawe Legia to obecnie jedna z niewielu czesci ITI ktora zarabia. Na horyzoncie mlodziez na ktorej bedzie mozna zarabiac (Zyro, Wolski, Jagiello, itd.) lub... przynajmniej bilansowac budzet. Rownie dobrze zapala im sie lampki i beda chcieli zrobic sobie polski Arsenal (w sensie; klub ktory przynosi zyski).
Nie wiem, wiem jedno, z "wielkiej" trojki (Lech, Legia, Wisla) to Legia ma zdecydowanie najlepszego wlasciciela. Co nie znaczy ze jest jakis super. Poprostu na bezrybiu (polski futbol) i rak ryba;)

Akurat ten ban na kase to zaden dowod. No okej, to dowod na to ze w ITI dzieje sie zle, ale na nic wiecej. Ban na kase to ma polowa ligi, z Wisla i Lechem wlacznie :evil:

P.S
Mam nieodparte wrazenie ze Juzek chyba pojdzie do tej Lechii po sezonie. Fajnie by bylo. Moze by cos fajnego z tego wyszlo (czytaj, solidna druzyna na europe)...

Można się denerwować na Cupiała, że posępił kasy w ciągu 2 ostatnich okienek, ale już bez przesady.Ciekawy który kibic Legii nie chciałby mieć właściciela , który w czasie swojego panowania w klubie zrobił 8 MP Polski.Chłopie to już nie jest ekumenizm, tylko lizanie dupy.A może jesteś kryptolegionistą? :lol: Czasami rzygać się chce.

Aha i co do nasych rzekomych chudych lat.
Te chude lata miały nastąpić po wtopie z Realem Madryt, kiedy Cupiał się w....ił, że nie ograliśmy ich w dobie kryzysu.(tak pamiętam, kto tam grał).Od tej pory miała być cienizna.Chcąc nie chcąc Cupiał zagwarantuje jakimś tam poziom sportowy, lub odejdzie.Dlatego pewnym kibicom Legii proponuję więcej pokory, bo póki co to my wciąż jesteśmy Mistrzem Polski

!!IRIVER!! 20.03.2012 08:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1232147)
Proroctwo:
Czerwiec 2012. Drużyna po słabej grze zajmuje słabe miejsce w tabeli, dzięki awansie do finału Pucharu Polski zagra w Lidze Europejskiej, co ratuje jej finansową przyszłość, jednak odchodzi najlepszy zawodnik, czyli Melikson, odchodzi też solidny Biton. Mało kto wierzy, że Genkov zacznie strzelać jak niegdyś w Bułgarii, na Kirmie wszyscy postawili kreskę. Przed Wisłą szykują się lata chude. W międzyczasie Jacek Bednarz wraca na fotel DS i kontraktuje kilku nowych piłkarzy. Michał Probierz ma za zadanie zbudować nową waleczną drużynę, powraca też Małecki, po którym mało kto spodziewa się czegoś dobrego, a my zaliczamy jeden z najlepszych sezonów w historii zdobywając 77 punktów (symboliczna liczba notabene). Małecki i Genkov zostają najlepszymi piłkarzami w lidze.

Pomarzyć można...

... a potem w eliminacjach do Ligi Mistrzów trafiamy na Florę Tallinn, w Estonii niestety Sergei Pareiko zostaje do tego stopnia wygwizdany, że nie radzi sobie z presją i wpuszcza dwa gole, przegrywamy 0:2. W Krakowie gonimy straty ale nam się nie udaje i odpadamy...

Emenems81 20.03.2012 10:25

A potem budzicie się i udajecie do odpowiedniego lekarza celem potwierdzenia diagnozy :lol:

Bobek90 20.03.2012 15:11

Pablo84
Przykro mi, ale dla mnie uznawanie MP za sukces to mylenie slubu z pogrzebem. Za slaba liga by ten mistrz mial jakies wielkie znaczenie. Mi chodzi o cos innego. Przez ostatnie 10 nawet o cal nie zblizylismy sie do europy. To ze w tym czasie zgarnelismy kilka MP w slabej lidze to mnie nie jara. Do europy nie zblizylismy sie nawet o cal! Klub przez te lata nie mial i nie ma zadnej strategii rozwoju, opieramy sie na zadnych argumentach.
ITI natomiast, mimo ze lista ich grzechow jest dluga, buduje klub na pewnych fundamentach. Nie zeby to cos bylo specjalnego, bo w europie to standart, ale u nas... nie. ITI buduje klub na fundamentach, solidnych fundamentach (akademia). Budujac klub na tych fundamentach, zbliza ten klub, mimo ze tego jeszcze nie widac, do europy. O tak, za lat 5-10 Legia bedzie czesciej grywala w europie niz gra teraz (jesli nie przerwa obranej drogi). My za lat 5-10 bedziemy grywali tak samo czesto w europie jak gramy teraz, czyli... raz na x lat.
Dziekuje, poczekam.

Lizusostwo? Wzgledem kogo? Jesli kogos chwale w tym momencie, to bardziej ITI a nie Legie sama w sobie:mysli: I powtarzam, To nie tak ze ITI jest jakies cudowne. Poprostu na bezrybiu (polski futbol) i rak ryba :p

P.S
Chude lata? A wczesnieja jakie byly, chyba nie powiesz ze dobre? Bo w tych "dobrych" latach to bialoruski BATE potrafie w ciagu 4 lat grac 2xLM i 2xLE, a my co? Z czym do ludzi...

Proud 20.03.2012 15:52

"Ostrzezenie: limit pokemonstwa zostal znacznie przekroczony. Nie czytac bo grozi obszczaniem sie... ze smiechu "

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1232234)
Pablo84
Przykro mi, ale dla mnie uznawanie MP za sukces to mylenie slubu z pogrzebem.

:lol: dawno nie czytałem takich bredni. Zejdź na ziemię, albo daj sobie spokój z pisaniem tutaj postów, bo kompromitujesz się coraz bardziej.

Sartre 20.03.2012 15:55

Cytat:

Chude lata? A wczesnieja jakie byly, chyba nie powiesz ze dobre? Bo w tych "dobrych" latach to bialoruski BATE potrafie w ciagu 4 lat grac 2xLM i 2xLE, a my co? Z czym do ludzi...
Zaufaj mi, każdy klub ekstraklasy dałby się pokroić za takie "chude" lata jakie mieliście. Co by nie mówić, lepiej nie osiągać niczego w LM/LE i wygrać kilka razy MP, niż nie osiągnąć niczego w LM/LE i wygrać kilka razy wicemistrza.

Bobek90 20.03.2012 16:16

Sartre
Nigdzie nie napisalem ze jakis polski klub mial ostatnio lepsze wyniki od nas. Ale co to ma wspolnego z punktem centralnym rozmowy?

Proud
Podaj w takim razie choc jeden sensowny argument ktora jasno pokaze ze sie myle, i ze MP cos znaczy w powaznym futbolu. Kiedy ostatnio MP gral w LM?

Proud 20.03.2012 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1232257)

Proud
Podaj w takim razie choc jeden sensowny argument ktora jasno pokaze ze sie myle, i ze MP cos znaczy w powaznym futbolu. Kiedy ostatnio MP gral w LM?

Mylisz się, bo Mistrzostwo Polski ma wartość samą w sobie.

Za 50, 100 lat mało kto będzie pamiętał z kim graliśmy w Pucharach, ale liczbę Mistrzostw będzie znał każdy.

Dla mnie udział w Pucharach jest premią za Mistrzostwo, ale to ona jest głównym celem.

Chciałbym widzieć Wisłę w LM, ale przede wszystkim dlatego, że mogłaby zapewnić sobie dominację w lidze po takim awansie.

michu-k 20.03.2012 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1232262)
Chciałbym widzieć Wisłę w LM, ale przede wszystkim dlatego, że mogłaby zapewnić sobie dominację w lidze po takim awansie.

Pod warunkiem że ta Wisła byłaby dobrze zarządzana. Science Fiction.

Pablo84 20.03.2012 17:16

Dobra, po tym co przeczytałem koniec dysputy z bobek90.Zajebistych to kibiców doczekał się nasz klub- dla których ....a mistrzostwo nie ma/prawie nie mawartości-JA .......E!!!
A ja mam osobisci WY-JE-BA-NE na puchary i jesli chodzi o mnie to możemy tam grac raz na 100 lat i znam ludzi, którzy mają bardzo podobne zdanie- i dziwo jest ich więcej niż tych, co myslą odwrotnie.MP to esencja gry w piłkę a puchary wisienka na torcie

Bobek90 20.03.2012 17:22

Pablo84
Cytat:

A ja mam osobisci WY-JE-BA-NE na puchary i jesli chodzi o mnie to możemy tam grac raz na 100 lat i znam ludzi, którzy mają bardzo podobne zdanie- i dziwo jest ich więcej niż tych, co myslą odwrotnie.
Naprawde w to wierzysz, czy piszesz tak dla pisania? :>

karas1983 20.03.2012 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1232257)
Podaj w takim razie choc jeden sensowny argument ktora jasno pokaze ze sie myle, i ze MP cos znaczy w powaznym futbolu.

Guzik mnie obchodzi poważny futbol, w niego niech sie bawią Barcelony, Manchestery i inne takie.

Ja chcę zwycięstw nad Legią, Cracovią, Lechem i całą resztą stawki.

Ja chcę dożyć drugiej gwiazdki.

A Puchary mogą być, ale przy okazji.

Ale Ty widocznie tego nie rozumiesz, bo należysz do innego pokolenia kibiców, wychowanego na cotygodniowej LM, takiego jakiegoś hm.... brakuje określenia.... sztucznego, plastikowego.

EDIT: Bpbek, Pablo i Proud mają 100% racji. I jest Nas zdecydowana większość.

Blaszczu16 20.03.2012 17:31

Też kiedyś miałem takie zdanie o MP jak Bobek. Tylko i wyłącznie żyłem pucharami europejskimi, ale na (nie)szczęście przyszedł sezon 2006/2007 w którym zajęliśmy 8 miejsce, a w poprzednim 2 i człowiek zaczął bardziej doceniać wartość MP po 2 latach posuchy.

wislacki 20.03.2012 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1232269)
Pablo84

Naprawde w to wierzysz, czy piszesz tak dla pisania? :>

Podpis masz adekwatny, nie ma co...
Tal, wyobraź sobie pokemonku, że jest wielu ludzi, dla których mistrzostwo to cała esencja tych 10 ligowych miesięcy, europejskie puchary to tylko dodatek, ale do kogo ja to piszę :-/

shaggy 20.03.2012 17:38

Wróce jeszcze do meczu GKS - Wisła
Na żywo ogladałem go w Polsacie Sport Extra
Dzisiaj obejrzałem powtorki bramek z relacji Canal + nie wiem kto komentowal ten mecz z Wieszczyckim, ale po bramkach dla Belchatowa podniecal sie i pial z zachwytu:)
Gdy bramki zdobywala Wisla obywalo sie bez emocji tylko wybrzmiewal grobowy glos hehhe, przy kazdej z uznanych bramek byla aluzja do tego czy zostala bramka uznana
Kojarzy ktos kto komentowal ten mecz w C+??

Bobek90 20.03.2012 17:51

Ehe, aha, super... Frekwencja, ogladalnosc telewizyjna, itd, swiadcza o niczym innym jak o tym ze to liga budzie wieksze zainteresowanie od pucharow :>

P.S
Zle sie wyrazilem. Mi nie chodzi o to ze MP jest dla mnie nic nie warty. Nie. Jest warty, ale wartosciowsze sa puchary bo tam jest poprostu wyzszy poziom, wieksza kasa, i wiekszy "splendor".

spartan 20.03.2012 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1232284)
Ehe, aha, super... Frekwencja, ogladalnosc telewizyjna, itd, swiadcza o niczym innym jak o tym ze to liga budzie wieksze zainteresowanie od pucharow :>

P.S
Zle sie wyrazilem. Mi nie chodzi o to ze MP jest dla mnie nic nie warty. Nie. Jest warty, ale wartosciowsze sa puchary bo tam jest poprostu wyzszy poziom, wieksza kasa, i wiekszy "splendor".

Możesz mieć swoje zdanie odmienne od innych ale to nie oznacza, że Twoja wizja świata jest poprawna.
Ten wyższy poziom, większa kasa i większy splendor jest nagrodą i dodatkiem do rzeczy podstawowej jaką jest mistrzostwo kraju. Nie będziemy Manchesterem, Barceloną ani nawet FC Porto, nie wygramy Lig Mistrzów, Ligi Europy ani nawet Intertoto (gdyby wróciło) ale naszym celem jest coroczne zamiatanie ligowej tabeli, pokazywanie pleców Legii, Amice czy tym z Kałuży, dominacja w lidze i bycie najlepszą drużyną w kraju. Na boisku. Na trybunach też. A Puchary są tylko dodatkiem. Jak miałbym do wyboru mecz o MP z Legią czy awans do LM z XYZ to zawsze ważniejsza będzie dla mnie walka o prymat w Polsce.

Bobek90 20.03.2012 22:23

spartan
Ale ja to rozumiem, kazdy ma swoje gusta i preferencje. Tu chodzi o cos innego; ktos tam zasugerowal ze wiekszosc kibicow bardziej ceni lige od pucharow.
Ja mysle jednak ze jest inaczej i to widac po ogladalnosci, po frekwencji, itd. To mecze typu Wisla-Apoel porywaja "masy", a nie boje ligowe. Gadanie ze tak nie jest to oszukiwanie samego siebie...
Tu tylko o to chodzilo.

Cytat:

Nie będziemy Manchesterem, Barceloną ani nawet FC Porto...
Nie, nie bedziemy. Ale moglibysmy byc BATE (2xLM i 2xLE w ciagu 4 lat), moglibysmy byc Kopenhaga (1/16 LM), moglibysmy byc Braga (final LE), moglibysmy byc Apoelem (1/8 LM), itd. Moglibysmy, ale do tego potrzeba... wizji i (potem) szczescia. U nas za Cupiala wizji nie bylo nigdy...

Moze jestem naiwniakiem, ale ja nie lubie gadania typu "jestesmy frajerami i bedziemy, trudno, co robic." Nie lubie takiego gadania. Okej jestesmy, ale dlaczego nie probowac byc mniejszymi frajerami? Wisla Cupialowa nigdy tego nie probowala. Zadowolilismy sie tylko tym ze (w swoim czasie) bylismy najmniej zanurzeni w bagnie (polski futbol). To jest niby ten nasz zloty okres?

0 22 20.03.2012 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1232151)
0 22
Wiesz, ja mysle ze Legia ITI zawsze byla na sprzedaz. Kwestia oferty. Jesli ktos np. w 2005 dalby wystarczajaca kase to bez zastanowienia by ta Legie sprzedano. Problem w tym ze klub pilkarski to nie slipki z bazaru. Napewno jakby byla dobra oferta to ITI Legie by sprzedalo. Pytanie czy owa bedzie?

Pytanie brzmi jak ma wyglądać ta sprzedaż. Bo ja mam np. informację, że Legia może być przedmiotem swoistej wymiany za obcięcie długów - czytaj jest zabezpieczeniem pewnych długów ITI w pewnym banku. I jest pewien kłopot ze spłaceniem tych długów.

Wiadomo, że bank na dłuższa mete na pewno nie jest zainteresowany bawieniem się w futbol.

Pablo84 20.03.2012 23:06

Do bobek
Kto zasugerował?
A może nie porywa mas, ponieważ liga jest nadawna w zamkniętej stacji, która do najtanszych też nie należy

Tajenicą że pan Telenbach z ITI wielkim entuzjastą futbolu nie jest i z chęcią by się klubu pozbył, który ma zdaje się więcej akcji od Waltera a rodzina Wejchertów nie wiem jakie ma zdanie- pewnie nie najlepsze po "jeszcze jeden.Dla Was nieszczęściem jest to, że wymienione osoby kierują się pobudkami biznesowymi a nie prywatnymi.

wanciak86 20.03.2012 23:12

Poco Wy dyskutujecie z tym obrońcom pedałów, który znika na jakiś czas z forum po każdym racjonalnie zadanym pytaniu:)

Bobek90 20.03.2012 23:34

0 22
Nie wiem, nie ma broszka, jedno jest pewno... ITI ma ogromne problemy finansowe i to fakt. I Walter jest w mniejszosci, to kolejny fakt.
Czyli reasumujac, na ten moment perspektywy macie dobre, ale jakie one beda za kilka miesiecy to nie wiadomo.

Pablo84
Ty...
Cytat:

A ja mam osobisci WY-JE-BA-NE na puchary i jesli chodzi o mnie to możemy tam grac raz na 100 lat i znam ludzi, którzy mają bardzo podobne zdanie- i dziwo jest ich więcej niż tych, co myslą odwrotnie.
Nie wiem dlaczego nie porywa mas. Wiem tylko ze frekwencja na stadionie i ogladalnosc z reguly jest wieksza w pucharach. Ale mniejsza o to, niepotrzebnie ta dyskusje rozwinelismy. Kazdy ma swoj gust.

wanciak86
Chlopcze, poki co wracaj do swojej nory. Jak bedziesz umial swoimi postami cos wnosic do dyskusji (czytaj; argumenty) to wtedy sie odezwij. Poki co mamy przed oczami 26-letniego goscia ktory ma problemy ze soba. Nie wiem, jakis facet Cie zgwalcil czy poprostu w szkole gnoili zes taki upierdliwy? Co ma piernik do wiatraka, a raczej co ma homoseksualizm do wiatraka? Jakbym zapinal teraz faceta, to czy moje slowa mialy by inne znaczenie?
Ty i racjonalizm to dwie sprzeczne rzeczy;)

I zapodaj ziom te pytania, odpowiem na nie jak nie beda wymagaly dlugiego pisania :P A jak beda to i tak je zapodaj. Tak, zebym przynajmniej widzial w jakich kwestiach "ucieklem"...

gizmowisla 20.03.2012 23:58

Przykro mi, ale dla mnie uznawanie MP za sukces to mylenie slubu z pogrzebem. Za slaba liga by ten mistrz mial jakies wielkie znaczenie. Mi chodzi o cos innego. Przez ostatnie 10 nawet o cal nie zblizylismy sie do europy. To ze w tym czasie zgarnelismy kilka MP w slabej lidze to mnie nie jara

Nie wiem czy mam sie smiac czy plakac - dziwie sie Wam ze wogole polemizujecie z tym wpisem - ale to juz wasza sprawa- i chyba o Was to swiadczy - w sumie zobaczcie na date tego chlopca - .........jak dla mnie forumowe Lapu Capu i konkurs na pokemona roku zostalo juz rostrzygniete .....dzieci neo jednak przechodza juz samych siebie .... LUDZIE - NIE KARMCIE TROLA !!!!!! bo znizacie sie do jego poziomu

Bobek90 21.03.2012 00:48

Dla niektorych zawarcie argumentacji w poscie to mission impossible...

Opisales swoj stan emocjonalny, wyraziles zdziwienie, zwrociles fakt na "date chlopca", napomkneles o konkursie niezwiazanym z tematem, okresliles "chlopca" i napisales odezwe do ludzi...

Przyjacielska rada; czasami lepiej milczec i sprawiac wrazenie ekhem, niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

-ja123- 21.03.2012 02:49

Chyba wiem, jak wygląda Bobek90. Na tym zdjęciu z meczu z Lechem, to ty z elką? ;)

http://galeria.wislakrakow.com/20120...l/DSC_2342.jpg

Pablo84 21.03.2012 09:00

Ostatnie zdanie w tej polemice.
Ja tylko napisałem, że znam więcej ludzi dla których MP to nie mylenie ślubu z pogrzebem.Tutaj kłania się czytanie ze zrozumieniem.

Do 123.
Niech ten ktoś się cieszy(jeśli faktycznie to był ten Wasz znak,a nie np takie ujęcie aparatu), że nie skonczył jak pewna osoba,która miała pod kurtką bluze,czy tak koszulkę Legii.Pewnie większość pamięta ile wstydu musiał się najeść?

wanciak86 21.03.2012 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -ja123- (Post 1232405)
Chyba wiem, jak wygląda Bobek90. Na tym zdjęciu z meczu z Lechem, to ty z elką? ;)

http://galeria.wislakrakow.com/20120...l/DSC_2342.jpg

Raczej ten w środku:)

Widzę, że coraz więcej osób rozumie, że to forumowy "kret".

Sliver12 21.03.2012 10:34

A ja żałuje tylko, że Wisła nie zdobyła mistrza Polski na 100 lecie klubu w 2006 r. Bo kurcze zdobyliśmy na 99 lecie a na 100 lecie już nie. Może to dziwne, ale cóż. Ale już w 2016 r. możemy się odwdzięczyć tym samym.

kacpaw91 21.03.2012 14:48

http://www.90minut.pl/news/183/news1...ch-w-TVP1.html

Może mi ktoś powiedzieć jakimi względami kierowano przy doborze meczów? Ok, Legia - lider, ładny sezon w pucharach, debiuty kilku młodych ciekawych piłkarzy. Ruch rewelacja sezonu i najpewniej półfinalista PP. Tutaj nie jestem zdziwiony.

Tylko dlaczego znalazł się w tym gronie Lech, a nie znalazła Wisła? Jesteśmy aktualnym mistrzem, mamy ładny sezon w pucharach, awansowaliśmy do półfinału PP i jesteśmy wyżej od Lecha, który nic powyższego nie osiągnął w tym sezonie. Lech przegrał kilka meczów z rzędu, gra fatalnie. W czym jest dla mediów od nas lepszy?! Czyżby utarło się już w mediach, że to są rzekomo "derby Polski", a Lech jest jakąś polską Barceloną? :rotfl:

Pablo84 21.03.2012 15:31

Może po prostu grają na Pepsi Arenie i nie chcę im się nigdzie jezdzić?

mitmichael 21.03.2012 16:27

Najlepszy strzelec ligi polskiej nie zdobył bramki od 540 minut - jak nie strzela to Lech nie wygrywa czyli mozna na chwile obecna powiedziec, ze to zespoł jednego zawodnika. Dobrze, ze nie odblokowal sie w meczu z Nami

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl