![]() |
No to wlasnie wypisalem Ci liste pilkarzy na ktorych uwazam ze bylo by nas stac i byli by wzmocnieniami naszej druzyny. O taka prosiles. Oczywiscie jest tez kilku innych ale bez sensu nawet o nich wspominac.
Wymienieni zawodnicy sa przyzwoitymi pilkarzami i grają w takich klubach, ze nikt tam sie o nich z zachodu bic nie bedzie a kasa każdemu sie przyda - mala nawet. Vassiliev ma juz 32l i chyba koncowke kontraktu wiec pewnie sam odejdzie. Dzalamidze umie grac kombinacyjnie i 1na1, tego sie nie zapomina. To ze Legia bedzie chciala Niezgode wcale nie znaczy, ze on się na to porwie. Czy Ruch bedzie ochoczo tak im chcial go sprzedac? Obecnie miedzy nami jest blisko... Płock też zrobi wyprzedaż. Pogon wyjebala pewnie na Semira wiec Fracczaka dali by po minutowych negocjacjach. A Korta przegonic. Powiem tak. Jesli np. ci piłkarze odejda do innych klubow i przegramy o nich rywalizacje, to nic tu po nas. Rozwijać siatki, szykowac wnyki...wypierdalamy na czarny kontynent bo trza zaczaić sie gdzies kolo wodopoju na jakiegos Ikanecho. Bo tutaj zbierzemy juz tylko niechciane odpady i pojdziemy w slady PBB. |
Becella, szef skautów w Pogoni mówił ze w ciagu roku przeskautowali 361 piłkarzy.
Ciekawe jaka Wisła ma liczbe :) |
Dariook
Niezgoda to już piłkarz Legii tylko wypożyczony do Ruchu na 1 sezon żeby się ograł. On już jest piłkarzem cwelki :-) Zgadzam się z twoją tezą. Byłoby pięknie gdybyśmy mogli włączyć się o walkę o takiego Vasilieva i resztę. Pewnie dużo tu zależy od tego czy sprzedamy kilku piłkarzy i ile będziemy mieć kasy na transfery i kontrakty. Bez pieniędzy to możemy tylko pomarzyć o Vasilievie i tak jak pisałeś możemy stać się drugim PBB zbierającym odpadki. Niestety ale kasa to podstawa... |
Ale Legia nie musi kupowac Niezgody bo on jest ich ;).
|
Acha...?! To nie wiem czemu ale ujebalo mi sie ze on z Dolcanu jest. No nic, bierem Monete w takim razie :D.
Ja tez mam na mysli jakas kase z transferow, ktore z klubu dokonamy, oby zostalo cos na wzmocnienia. Obawiam sie ze te 100tys e za Korta to tez juz tytulem wplaty z transferu chcemy rozdysponowac i dlatego nie mozna zmarniowac tak kasy. Musimy powalczyc o srodek konkretny. Bo nas rozjada po tym paralityku Popovicu i zakreconym czasami jak tampon w pizzie Bartoszu do kompletu z Mojta. |
Cytat:
|
O czym my mówimy jak na ta chwile nawet Śląsk gdzie tez sie nie przelewa, interesuje sie w miarę ciekawymi zawodnikami. Chodzi mi o Łukasika i Janusza Gola. Nie sa to na pewno gracze na miarę gwiazd ligi, ale jednak solidni piłkarze, którzy gwarantują określony poziom i mysle, ze wyższy od np. Popovica.
|
Z tym następcą Mójty z Lecha to chyba tylko zasłona dymna dla transferu Korta byłoby ciekawie jakby się okazało że Wisła dopięła całkiem innego zawodnika Lecha a nie jak podają media Wilusza Na pocieszenie trzymać kciuki żeby z Stilicem wypaliło podobno do końca tego roku Wisła planuje dopiąć transfer Stilica czyli jeszcze góra 2dni nadzieji na powrót Stilica do Wisły
|
Pamiętajcie, że w wyborze ewentualnego pracodawcy ważnym kryterium jest przyszłość. Nie mówię tu o terminowości wypłat, ale np. o szansie wypromowania się (występy w pucharach) i pójścia wyżej. Wisła w tym momencie takiej opcji nie daje i raczej ciężko nam będzie skusić piłkarzy o potencjale wyższym niż ligowy rzemieślnik (czyt. przyszłościowych). Nie rozumiem jakim cudem taki Vasiliew miałby przyjść do Wisły, nie mając tutaj raczej perspektyw na większe pieniądze, przy tym praktycznie zerowe szanse na grę poza Ekstraklasą.
|
Na pocieszenie już po weekendzie powinniśmy poznać pierwsze kluczowe decyzje Hiszpana w sprawie trenerów jak i transferów czyli kogo Hiszpan pożegna a na kogo Hiszpan postawi przy odbudowie wielkiej Wisły
|
Cytat:
Widać że Jagielloni się za bardzo nie spieszy i mozna się domyślać dlaczego...Vasiliew pewnie na nowy roczny kontrakt sie nie godzi a Jagiellonia boi sie dac mu minimum 2 letni. W jego wieku jest to juz ryzykowne. I pewnie za miesiac pojdzie tam, gdzie mu zagwarantują odpowiednio dlugi kontrakt i w miare zadowalajace zarobki. Chyba ze Jaga definitywnie odpusci i wtedy dostanie zgode na szukanie nowego klubu. Co wydaje sie logiczna decyzja Jagi, gdyz nowy klub zapewne bedzie go chcial juz w lutym...wiec cos tam bedzie musial im jeszcze zaplacic. Wyszystko zalezy tylko i wylacznie od zadowolenia zawodnika. Najwazniejsze są zera na koncie a nie jakego kolroru sa nowe trykoty meczowe, Pojdzie tam gdzie najbardziej go beda potrzebowac i cenic...i nie jest powiedziane ze nie moze byc to Wisła czy Lęczna. |
Cytat:
w Śląsku tym Śląsku jak w to wierzysz to uwierzysz w Messiego u nas ps. Gol, Łukasik... ale jaki problem puścić do mediów nawet tych tłiterowych/fejsbukowych o zainteresowaniu, to nic nie kosztuje. A fejm robi |
Cytat:
Jaka to przyjemność po dwóch latach powiedzieć sprawdzam i zobaczyć kto miał rację. I co Panie Ogryzku gdzie dziś jest Vasilijev a gdzie...Buras ? No właśnie.:P |
Cytat:
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=67627 i kogoś innego http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=68845 Buchalika uznałeś za rownorzędnego z Kieszkiem a na rok byś wypozyczył Maćka Małkowskiego. dopiero potem pojawił sie Dima Vassiljev. Wiec ja tez lubie mówić sprawdzam. I powiem ci ze nawet tomasz, wiktory piekarskie czy inne prze typy trafiają w takich "ja bym wziął"... E: chciałem Ci przypomniec chronologie zdarzeń i propozycji.W której lidze mistrzów broni teraz Wolański? |
A rozumiem ty ciągle myślisz że stać nas na graczy takich na jakich stać teraz choćby Jage, sory nie te czasy i skoro organizujemy zbiórkę pieniędzy na transfery to liga łotewska jest jak znalazł ;)
|
Cytat:
Czemu akurat do mnie piszesz? Ja nie byłem, nie jestem i nie będę nieomylny. Tym bardziej nie jestem jasnowidzem. Cechą ludzi inteligentnych jest to że pod wpływem argumentów/faktów zmieniają zdanie. I zasmucę się - jeszcze nie raz się pomylę. Gorzej z tego powodu się nie czuję a z przyznaniem się do błędów nie mam problemu:) A jeśli sam masz się za nieomylnego to na tym forum masz niestety dużą konkurencję z "nad mózgiem" wolfym na czele. Od razu mu złóż hołd lenny bo ten człowiek nigdy się nie myli i zawsze ma rację w każdej sprawie. Z nim nie wygrasz, taki to "mózg". |
Ale ja rozumiem podać propozycję, wyrazić swoją opinię, grzecznie się z kimś nie zgodzić ale torpedować cudze propozycje transferów i określać piłkarzy pokroju Vasilijev mianem zapchajdziury w czasach kiedy w Wiśle grali Burdenski czy Stjepanovic to jednak nie na miejscu.
@szprotson Cóż jak ktoś pisze o mrzonkach typu Nakoulma, Stilic źle - jak ktoś pisze o wyróżniających się piłkarzach słabszych lig typu łotewska (jak ja) bądź luksemburska (widziałem gdzieś takie propozycje) również źle, więc obstawiałbym że ty stawiasz na naszą zdolną młodzież, dajmy im szansę najwyżej w następnym sezonie będziemy emocjonować się meczami w Siedlcach czy innym Pruszkowie. |
Cytat:
btw Czekałeś kilka lat żeby mi o Vasilievie napisać? No nieźle... |
Cytat:
Semr to nie jest mrzonka, pilkarz jest w naszym zasiegu ale nie dogadalismy się. Piłkarzy z ligi wyczarowanych w koszyczku warto pisać wtedy kiedy zna się realia. Wypisywanie ze Józek z Malty jest niezłym grajkiem w kontekście Wisły ma sens tylko wtedy kiedy wiemy ze jest w naszym zasięgu. (w naszym zasięgu to znaczy ze nas stac na niego a i on sam by do nas przeszedł. I oczywiscie, na koniec, my musimy miec pieniadze by w ogole rozmawiac o transferach. Jak masz starego opla astre to nie kupujesz do niego mega wypasionego radia na kasety tylko inwestujesz w gips i srodki przeciwko korozji. A co do Twojego obstawiania, to widac ze hazard Ci nie służy. |
Ja się tylko zastanawiam czy oprócz Ryśka to wytransferują też Mąkę... Liczyłem na to, że wlasnie za Krzyśka przyjdzie Semir.
|
Nie ma co narzekać w Wiśle tradycja znana od bardzo dawna żeby kogoś kupić trzeba kogoś sprzedać Z Stilicem pewnie zależy wszystko od transferu Guzmicsa i kwoty transferu.Lepsza cena za Guzmicsa lepszy warunki kontraktu dla Stilica .Jeśli transfer Stilica tym razem nie wypali to Hiszpan będzie szukał innych zawodników z kartą w ręku
|
Fugiel Liczę na transfer Stilica bo Wisła zawsze miała szczęście do zawodników z karta w ręku i liczę na to że Semir będzie z Mąka tworzył mocny duet wyjściowym składzie Wisły .Jeśli ktoś ma odejść z Wisły to Jovic i Guzmics ale Mączyński raczej się nigdzie nie wybiera
|
Za Guzmica piszą miedzy 500-700 tysięcy euro. A za Jovica ile można zgarnąć? Jakieś przecieki?
|
Cytat:
Jak go ktoś podpisze Bosmanem, to nic, bo kontrakt ma do konca sezonu. Wiec jesli dobrze pamietam, za 3 dni juz moze sam przebierać w ofertach |
Pojawiały się plotki dotyczące Wieteski ze stołecznego
|
Cytat:
Dziwna jest ta umowa ale ogólnie związany jest z nami do czerwca 2018 roku. |
Cytat:
|
JrQ-
Bobana nie obowiązuje ani prawo Bosmana, ani prawo Webstera. Widocznie Ty musisz doczytać na czym to polega:) pzdr |
Cytat:
E: boban po ostatnim podpisie ma kontrakt do konca czerwca 2017 |
Zalezy do kiedy bobek ma kontrakt. Jesli do 30 czerwca 2017. To moze podpistwac od jutra kontrakt z kim chce
|
Boban ma automatyczne przedłużenie kontraktu, czyli de facto ma kontrakt do 2018.
|
Cytat:
mimo iz na stronie jest info o kontrakcie 3 letnim http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._dzis_w_wisle/ wiec,by nie było niedomówień jedyne co mnie interesuje, to czy wymagana jest zgoda obu stron do przedłużenia umowy, czy wystarczy tylko taka chęć przedłużenia ze strony Wisły? |
Cytat:
zakładam że opcja przedłużenia kontraktu jest automatyczna i zależy wyłącznie od woli Wisły. Aczkolwiek różnie może być, wiadome kto wtedy kierował naszym klubem. |
|
Cytat:
co z nim? ma zagrać w nowym Bondzie czy jak? |
Słaby kandydat na Bonda z zerwanymi więzadłami krzyżowymi.
|
Mój kolega który jest blisko Wisły Puławy potwierdza, że "szumi" tam o wypożyczeniu od nas Krzyśka Drzazgi.
Karcz też pisze tu (http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...azge,11664647/), że istotnie Puławy, ale też Pogoń Siedlce jest zainteresowana, a Drzazdze miałoby być bliżej do Pogoni ze względu na trenera Broniszewskiego. Świetnie, że wreszcie jest mowa o wypożyczaniu perspektywicznych graczy do I ligi - idźmy tą drogą. |
Jest Jakies oficjalne info w sprawie Chrapka i Stolarskiego
http://www.90minut.pl/transfery.php?id_sezon=89&runda=2 tutaj podaja zainteresowanie Wisły zawodnikami. a cos wiecej ? |
To jest normalne na tym portalu,że dodają cele transferowe/plotki to co media podsuną....
|
Piotr Parzyszek http://www.transfermarkt.pl/piotr-pa...spieler/155202
zamiast tego gruzina bylo by lepeij |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl