Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

concedi 29.11.2010 23:03

montował ktoś własnoręcznie antenę satelitarna, ile Wam to zajęło i czy się udało? :)

wierny 29.11.2010 23:09

dasz radę sam, około 30 minut ;)

MatMario 29.11.2010 23:31

Ja montowałem, zależy jakie masz miejsce, czy dostęp łatwy. Jak łatwy to problemu nie będziesz miał, a jak wiszą jakieś anteny obok to sobie lajtowo nakierujesz mniej więcej w dobre miejsce.

Na konwerter zwróć uwagę jak go zamontować, ładnie kable poskręcaj i będzie ok.

Ale przy takim śniegu chodzić po dachu :D to nie zapomnij o jakiejś linie.

concedi 29.11.2010 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1019927)
Ja montowałem, zależy jakie masz miejsce, czy dostęp łatwy. Jak łatwy to problemu nie będziesz miał, a jak wiszą jakieś anteny obok to sobie lajtowo nakierujesz mniej więcej w dobre miejsce.

Na konwerter zwróć uwagę jak go zamontować, ładnie kable poskręcaj i będzie ok.

Ale przy takim śniegu chodzić po dachu :D to nie zapomnij o jakiejś linie.

na razie tylko balkon, dach na wiosnę dopiero. dziś przez godzinę się już z tym męczyłem, wszytko na ten temat w necie poczytałem ale nie jest to takie łatwe, a płacić minimum 100 za nakierowanie to lekka przesada. od jutra znowu walcze :D

MatMario 29.11.2010 23:54

Ale z czym masz problem? Wisi mocno? Problem ze znalezieniem satelity? to musisz mieć drugą osobę albo widzieć tv, każdy tuner ma jakieś kreski i wyświetla kiedy złapałeś sygnał. I kręcisz :)

Łatwe nie jest ale satysfakcja spora.

concedi 30.11.2010 00:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1019944)
Ale z czym masz problem? Wisi mocno? Problem ze znalezieniem satelity? to musisz mieć drugą osobę albo widzieć tv, każdy tuner ma jakieś kreski i wyświetla kiedy złapałeś sygnał. I kręcisz :)

Łatwe nie jest ale satysfakcja spora.

chcę się uporać z N ką na kartę. poradnik z ich strony przeczytałem, wartości o kątach nachylenia konwertera, czaszy od elewacji również zastosowałem, i siłę znajduje bez problemu za to jakość cały czas 0 :-/ utrudnieniem też jest to, że paluchy również za szybko grabieją :-P

MatMario 30.11.2010 00:34

Może nie tą satelitę trafiłeś? I upewnij się że konwerter masz dobrze zamontowany, bo na nim też są jakieś procenty i kąty zapisane.

Manson33 30.11.2010 01:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vorgad BW (Post 1019791)
ktos tu kiedys na forum podawal link gdzie mozna bylo zobaczyc stare nieistniejace strony. poda ktos link?

http://www.archive.org/web/web.php

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dostuffca (Post 1019825)
gdzie udało Ci się taką ofertę ułożyć? wtedy PS3 250 z Move kosztuje w sumie 1515 zł - b. opłacalna opcja, ale jakbym się nie starał to strona http://www.playmobile.pl/pl/oferta/p...ml?&&&&pid=ps3 przy 59zł abonamencie daje pozwala kupić konsolę za 349 - a to już zmienia postać rzeczy :)

Galeria Krakowska - salon Play.
Przy czym strona ich mówi co innego, ulotki reklamowe co innego,
a Pan pracownik salonu jeszcze co innego.

dj_ibutti 30.11.2010 02:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 1019417)
Chociaż powiem Ci że na Nowohuckiej śmiga płynnie ostatnimi czasy.

Od której strony? x.X Dopóki jadąc Nowohucką miałeś pierwszeństwo (tam gdzie budują estakadę) to śmigało. jak skończyli tą drogę poprzeczną, to jebnęli tam światła jednocześnie dając im pierwszeństwo (w czasie świecenia zielonego ;P) i teraz się stoi... Dzisiaj (od m1 do Carrefour'a Zakopianka) na nowohuckiej spędziłem 45 minut, przejeżdżając 1,5 km, po czym skręciłem w Stoczniowców>Płaszowską i w końcu jechałem przez Matecznego :lol:

MatMario 30.11.2010 02:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1019978)
Od której strony? x.X Dopóki jadąc Nowohucką miałeś pierwszeństwo (tam gdzie budują estakadę) to śmigało. jak skończyli tą drogę poprzeczną, to jebnęli tam światła jednocześnie dając im pierwszeństwo (w czasie świecenia zielonego ;P) i teraz się stoi... Dzisiaj (od m1 do Carrefour'a Zakopianka) na nowohuckiej spędziłem 45 minut, przejeżdżając 1,5 km, po czym skręciłem w Stoczniowców>Płaszowską i w końcu jechałem przez Matecznego :lol:

A widzisz jaki ja fajny objazd na ominiecie tego napisałem koledze? W 30 minut byś śmignął na zakopianke.

dostuffca 30.11.2010 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manson33 (Post 1019973)
Galeria Krakowska - salon Play.
Przy czym strona ich mówi co innego, ulotki reklamowe co innego,
a Pan pracownik salonu jeszcze co innego.

no to mają dopracowane procedury :)
Pan pracownik jak tam ostatnio byłem, to powiedział mi, że PS3 jest dostępne tylko online :D

dzięki - chyba czas zrobić sobie prezent na święta. Nad telewizorem pomyśli się później ;)

DYRU 30.11.2010 09:48

Dziękuję za podpowiedzi odnośnie ominięcia korków :) wylatuje na wprost Selgrosa z tego co obczaiłem na mapie :)

Co do tv sat. Czy nie zasłania CI jakiś budynek, drzewo itp. Anteny. tzn czy jak popatrzysz na konwerter od strony anteny jest jakaś przeszkoda?? może dlatego nie łapiesz sygnału. Nie ma bola ustawić musisz. Tak jak już MatMario pisał ustaw dobrze konwerter i szukaj sygnału. Najlepiej popatrz jak sąsiedzi maja ustawiona antenę i wtedy powoli kręć patrząc na wskaźnik w tv :)
powodzenia

Marcinnno 30.11.2010 09:49

Wie ktoś coś więcej na temat tego koncertu ? http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...owie,id,t.html

I drugie pytanie. Ktoś wie czy maskotki Euro 2012 pojawią się w Krakowie?

Kołek 30.11.2010 10:27

pewnie wiele osob stad gra gdzies na hali w pilke czy kosza? mozecie mi podac jakies adresy i tel bo od stycznia szukam jakiejs hali do wynajecia.
Interesuje mnie raczej jakas fajna i w miare nowa a nie taka co sie biega i parkiet skrzypi i tak zeby mozna bylo zagrac 5x5 raczej nie mniejsza.

Ukasz 30.11.2010 10:37

Polecam hale na AGH, zadbana, dwa boiska do kosza jedno duże do piłki które dzielą też na trzy do siatkówki. http://www.swfis.agh.edu.pl/wynajem-obiektow.php wszystko na stronce.

DYRU 30.11.2010 11:23

mam taka książkę na googlach
http://books.google.pl/books?id=UUBi...epage&q&f=true

jak wydrukowac strony od 218-235 ?? pomoze mi ktoś?? sprawa dosyć pilna.

poradziłem :)

palczi 30.11.2010 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1020009)
Wie ktoś coś więcej na temat tego koncertu ? http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...owie,id,t.html

wlasnie w rmf uslyszalem ze jest to koncert z okazji 5 lecia zespolu feel ,wiecej na interia oraz rmffm :)

QBAS 30.11.2010 12:25

Dzięki MatMario za odpowiedź.

Mam jeszcze jedno pytanie w sprawie Allegro. Sprzedaję przedmiot. Ktoś zaczął go licytować. Przez pomyłkę chyba odrzuciłem ofertę tego użytkownika. Niestety nie widzę tam opcji "wróć". Da się jakoś przywrócić tamtą ofertę? Wysłałem już wiadomość do administracji portalu ale cały czas nie mam żadnej odpowiedzi...

nbp 30.11.2010 12:29

allegro na wiadomości użytkowników odpisuje po 3-4 dniach albo w ogóle. Także nawet nie czekaj na nich.

Nie wiem co prawda jak można usunąć czyjąś ofertę, bo masz jeszcze pytanie - czy aby na pewno chcesz usunąć ofertę licytującego. No ale mniejsza z tym.

Jeśli usunąłeś jakąś ofertę - nie ma opcji ' wstecz ' albo cofnij. Ewentualnie napisz do tego gościa mu usunąłeś ofertę, że to przez przypadek ( np. chciałeś kogoś innego usunąć ofertę bo nie potwierdził udziału w licytacji ) I przeproś tego pana / panią .

dj_ibutti 30.11.2010 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1019981)
A widzisz jaki ja fajny objazd na ominiecie tego napisałem koledze? W 30 minut byś śmignął na zakopianke.

Tylko, że ostatnio tamtędy jechałem to na tym "rondku" i moście wszystko stoi... :/

MatMario 30.11.2010 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1020063)
Dzięki MatMario za odpowiedź.

Mam jeszcze jedno pytanie w sprawie Allegro. Sprzedaję przedmiot. Ktoś zaczął go licytować. Przez pomyłkę chyba odrzuciłem ofertę tego użytkownika. Niestety nie widzę tam opcji "wróć". Da się jakoś przywrócić tamtą ofertę? Wysłałem już wiadomość do administracji portalu ale cały czas nie mam żadnej odpowiedzi...

Pisz do tego komu usunąłeś ofertę, że przepraszasz i niech zalicytuje jeszcze raz.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1020077)
Tylko, że ostatnio tamtędy jechałem to na tym "rondku" i moście wszystko stoi... :/

Nie ma rozwiązań idealnych. Ale trzeba wybierać mniejsze zło ;)

didzej132 30.11.2010 16:14

- spotkanie z piłkarzami klub "Back to Track" 17.00
Gdzie to jest dokładnie ten klub "Back to Track" ??

mic 30.11.2010 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez didzej132 (Post 1020163)
- spotkanie z piłkarzami klub "Back to Track" 17.00
Gdzie to jest dokładnie ten klub "Back to Track" ??

Stara Jama

didzej132 30.11.2010 16:21

A tak dokładniej ;p gdzie to się idzie ??

Watts 30.11.2010 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez didzej132 (Post 1020165)
A tak dokładniej ;p gdzie to się idzie ??

Podpowiedź: adres tego lokalu to ul. Reymonta 22, 30-059 Kraków :>

didzej132 30.11.2010 16:31

Już wiem wszystko ;p

godzilla 30.11.2010 16:39

na ogloszeniu do pracy kelnera bylo wymagane HCC podobno to jakis kurs/szkolenie, wie ktos cos wiecej?

syeb 30.11.2010 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manson33 (Post 1019340)
Na Święta została rozszerzona.
Przy wpłacie 99,- PLN i abonamencie 59,-PLN/mies. przy umowie 2-letniej PS 3 jest Twoje
wraz z 350 minutami na miesiąc do wykorzystania na dzwonienie w Play i do innych sieci.

A jestes tego pewny ?? bo wybieram sie do salonu

kamilll1906 30.11.2010 17:07

czy na Słowacji (chodzi mi o Chopok dokładniej), jest nakaz jazdy na nartach w kasku i zakaz jazdy pod wpływem % ??

z góry dzięki za info

LanceTS 30.11.2010 17:59

Kiedyś ktoś tu podawał link do strony z darmowy mp3 do ściagniecia. Zna ktoś coś takiego?

Kamil_mchw 30.11.2010 18:06

szukam firmy czyszczącej klimatyzację (odgrzybianie) w lokalu przemysłowym.
ile mniej więcej kosztuje takie czyszczenie?? i od czego zależy??

WISŁAZWE 30.11.2010 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez godzilla (Post 1020173)
na ogloszeniu do pracy kelnera bylo wymagane HCC podobno to jakis kurs/szkolenie, wie ktos cos wiecej?

A to nie są przypadkiem badania a nie kurs.

MatMario 30.11.2010 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1020194)
Kiedyś ktoś tu podawał link do strony z darmowy mp3 do ściagniecia. Zna ktoś coś takiego?

http://mp3.teledyski.info/

Kołek 30.11.2010 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez godzilla (Post 1020173)

czy moze HACCP??

taki system co kazdy musi przestrzegac w lokalach gastronomicznych ale nikt tego nie robi, taki stwor na ktory byloby stac najdrozsze restauracje...

LanceTS 30.11.2010 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1020217)

Dzieki....

Gdzie mozna kupić najnowsza płyte Piha w Krakowie? Najlepiej okolice Huty.

Kamil_mchw 30.11.2010 22:30

czy jest ktoś na forum orientujący się w prawach konsumenta??
chodzi mi kupno kompletu wypoczynkowego, na który czekam już 3 miesiące... a miał być do 2 tygodni... (z dostawą do domu) dzwoniłem i tłumaczyli się że nie mają takiej skóry jaką ja zamówiłem. Za wszystko zapłaciłem 3 miesiące temu. Czy mogę zrezygnować z towaru i żądać zwrotu pieniędzy?? Albo obniżenia kwoty... albo jakiś gratis?? Cokolwiek... Proszę o odp na prv. Pozdro :]

medyk 30.11.2010 23:53

jaki prezent swiateczny dla kobiety? w zeszlym roku byly perfumy na blyskotkach sie nie znam myslalem o bieliznie ale to tym bardziej forumowe panie doradzcie cos

MatMario 01.12.2010 00:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 1020365)
jaki prezent swiateczny dla kobiety? w zeszlym roku byly perfumy na blyskotkach sie nie znam myslalem o bieliznie ale to tym bardziej forumowe panie doradzcie cos

Męski głos w sprawie... Karta kredytowa z pinem :)

QBAS 01.12.2010 00:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 1020365)

Na błyskotkach się znać nie trzeba. Siła pieniądza jest niebywała...

PrzemooTSW 01.12.2010 10:37

Mógłby ktoś podać jakieś tytuły Ciekawych książek Kibicowskich?
z Góry dzięki

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl