![]() |
bo $ jest już na koncie od piątku?:)
|
Cytat:
Tylko podaj mi adres nie z IP komputera (bo tu pewnie masz sieć 192.168.x.x) tylko z tej stronki: https://www.whatismyip.com/ |
Uczestniczyłem wiele razy w przejmowaniu spółek i tekst filipskiego jest dla mnie zrozumiały. W przypadku Wisły należy się domyślać, że w inwestor chce się zabezpieczyć w kilku kwestiach:
1. Znak towarowy WISŁA KRAKÓW - mogą być nieuregulowane kwestie sposobu użytkowania znaku llub jest niekorzystny dla SA. Tutaj by się to pokrywało z info o dodatkowych klauzulach. 2. Istnieją umowy długoterminowe, uznane przez inwestorów jako niekorzystne lub stojące w sprzeczności z ich planem inwestycyjnym - ciężar ich rozwiązania być może wziął na siebie TS (klauzula). 3. Istnieją pozawłaścicielskie powiązania TS z majątkiem spółki np. karty zawodnicze są obciążone na rzecz TS bezpośrednio? To że TS jest udziałowcem nie wyklucza możliwości zawieania umów ze swoją spółką i zawarcia newet umów zastawów. 4. Prawa (poza wierzytelnościami) do majątku mają osoby trzecie i TS zobowiązał się do ich wyprostowania. filipiński pisze, że inwestorzy specjalizują się w przejmowaniu i restrukturyzacji spółek wiec nazeży domniemywać, że chcą naprawić Wisłę, dokapitalizować i przywrócić jakość jej produktu (dryżyna) aby za kilka lat sprzedać jako dobrze funkcjonującą spółkę innym udziałowcom. Jeśli póxniejsza sprzedaż będzię łacznnie z hotelem itp. to tylko zwiększy ich zysk. PS. Popytajcie znajomych farmaceutów o apteki Słoneczna, a szybko zrozumiecia skąd obecność pana WK na salonach Wisły. |
Cytat:
|
Cytat:
|
@filipski- a co z piłkarzami? Oni nie mogą czekać w nieskończoność... Arsenića już możemy stracić/ straciliśmy?, a za nim pójdą inni jak nie zobaczą pieniędzy na koncie.
Za chwilę nie będziemy mieć drużyny... |
Cytat:
Dla mnie to jest abstrakcja jakbym ja przyszedł do pracy jako dajmy na to dyrektor albo prezes fabryki samochodów AUDI ( pomarzyć mi wolno ) i w umowie/kontrakcie miałbym punkt, że jak mnie zwolnią to muszą mi wypłacić odszkodowanie czy jak to tam fachowo nazwać np 1 mln €. Mimo, że zawaliłem projekt, za który byłem odpowiedzialny. W kontraktach piłkarzy są takie klauzule i w kontraktach trenerów naszych i np Mourinho dostał 24 mln. Poza tym jak są długi w firmie to tnie się koszty. Ogranicza się wydatki. Renegocjuje się obecne umowy. Zmniejsza się zatrudnienie. Tutaj tego nie było. Ewidentnie praca zarządu prowadziła na szkodę spółki. Prezes i Wiceprezes tak bardzo potrzebne były oba te stanowiska.. ? gdzie ten komunikat Szweda?! |
Cytat:
Na przykład. Nie wiem czy taka klauzula była ale całkiem logicznym jest, że powinna być i prawdopodobntym jest, że byli właściciele z TSu mogli ją złamać. PS. Kiedys się zastanawiałem co Pietrowski może zrobić przez tydzień bycia prezesem. Teraz się zastanawiam co poprzedni zarząd mógł zrobić od podpisania umowy do wejścia Pietrowskeigo. |
Cytat:
Nie wiem jak strollować Twoje pytanie. Jak coś wymyślę, dam znać. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Piszesz o nowych pracownikach średniego i wyższego szczebla, których chce ściągnąć do siebie nowy inwestor. Czy Ci ludzie, którzy, jak zakładam po części wyrazili zgodę, nie boją się krzywych akcji pod swoim adresem ze strony tych, którzy mają sprzeczny interes? Szczególnie, gdy twierdzisz, że sporo w klubie historii rodem z kina? |
Cytat:
|
https://twitter.com/PiotrWolosik/sta...40159973326857
Według dziennikarza Piotra Wołosika Wisła Kraków otrzymała przelew. |
2 dziennikarzy zaćwierkało, że Wisła dostała kasę.
|
Cytat:
Niezależnie od tego, jak się to wszystko skończy, to co się wydarzyło powinno być lekcją i to nie tylko dla nas, ale dla każdego klubu i dla każdej społeczności kibicowskiej w Polsce. Zero tolerancji dla gangsterki na stadionach i w otoczeniu klubów. |
Cytat:
A czas leci... |
Cytat:
|
Cytat:
O, udał mi się trolling - ale bez złośliwości. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
https://twitter.com/piotrwolosik/sta...pWxl_Mt0T6_Vkc
"Pewnie lata, ale Wisła dostała kasę" I co teraz? TS kasuje umowę i bierze kasę bo przelewy do zawodników nie wyszły 28? :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wołosik zarzeka się że to nie żart i pieniądze są na koncie Wisły
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl