Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

sandomingo 05.02.2019 11:48

Czy już go powiązali z Miśkiem czy jeszcze?

Karherop 05.02.2019 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1532820)
Czy już go powiązali z Miśkiem czy jeszcze?

Tak.
"Tata ma kolegę w pracy, który zna sędziego, który zna prokuratora, który zna adwokata który zna Miska :)

szprotson 05.02.2019 12:16

Gowin z Miskiem w jednym skyboxie siedzieli :)

sandomingo 05.02.2019 12:22

Czyli generalnie nie zmienia się nic:)
Jak to powiedział klasyk: zmiana szyldu i jedziemy:)

StarożytnyWiślak 05.02.2019 12:28

Wierni rekini zabierali pieniądze z klubu, a znienawidzony Jadczak kupuje akcje, żeby ratować klub przed upadkiem xD

BTW w tym tempie to Królewski & Co. zbiorą do końca miesiąca nie 4 miliony, a 40 milionów.

szprotson 05.02.2019 12:33

mi to tam rybka kto bedzie prowadził siłownie,
jedyne co mnie ciekawy to na kogo są leasingi sprzętu.

a to ze teraz zamiast wsp bedzie kolejne platinum ? nie wiem po co wyjechali z tym gowinem wystarczcyło napisać ze bedzie platinum i zakonczono by temat, a tak to go rozkopano.

Karherop 05.02.2019 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StarożytnyWiślak (Post 1532828)
Wierni rekini zabierali pieniądze z klubu, a znienawidzony Jadczak kupuje akcje, żeby ratować klub przed upadkiem xD

BTW w tym tempie to Królewski & Co. zbiorą do końca miesiąca nie 4 miliony, a 40 milionów.

Niestety nie bo kodeks spółek zakłada emisję o wartości max 1 mln euro. Kwota i tak niedawno podwyższona .

StarożytnyWiślak 05.02.2019 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1532830)
Niestety nie bo kodeks spółek zakłada emisję o wartości max 1 mln euro. Kwota i tak niedawno podwyższona .

Dziękuję za naprostowanie mnie.

brylant17 05.02.2019 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1532824)
Gowin z Miskiem w jednym skyboxie siedzieli :)

Dowody ? czy sobie gdybasz ?

Adasss 05.02.2019 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aalcman (Post 1532782)
Problemem nie jest sam fakt zapłacenia ikropce. Wątpliwości budzi fakt, że w tym samym czasie było spore grono wierzycieli (piłkarze, miasto), prezes przelała pieniądze firmie swojego męża oraz organizacji, z której wywodził się były wiceprezes (sumy są nieważne w tym momencie).

Zwłaszcza można się przyczepić do braku przelewu dla miasta, bo mgło to skutkować dość poważnymi konsekwencjami. Gdyby miasto wypowiedziało umowę, to byłby kolejny problem do załatwienia licencji. Tymczasem MS miała to głęboko w podogoniu i postanowiła przelać pieniądze mężowi. Przecież, jeśli umowa była podpisywana z wiarygodnymi kontrahentami, to zaległość wobec ikropki była bezpieczna. No chyba, że Marzena wiedziała co to za ananasy i zabezpieczyła własne siedzenie i swojego lubego, a reszcie pokazała wała.

Tylko, w sumie, punktem wyjścia tej dyskusji nie jest to o czym piszesz, tylko to, że Stanowski podał sam fakt zawarcia umowy z ikropką jako przykład wyprowadzania pieniędzy z klubu.

Rience 05.02.2019 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1532829)
mi to tam rybka kto bedzie prowadził siłownie,
jedyne co mnie ciekawy to na kogo są leasingi sprzętu.

a to ze teraz zamiast wsp bedzie kolejne platinum ? nie wiem po co wyjechali z tym gowinem wystarczcyło napisać ze bedzie platinum i zakonczono by temat, a tak to go rozkopano.

leasingi sprzętu są na Miśka, albo przynajmniej były być może już je sprzedał nowym właścicielom?

szprotson 05.02.2019 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rience (Post 1532841)
leasingi sprzętu są na Miśka, albo przynajmniej były być może już je sprzedał nowym właścicielom?

Dzięki za info, to mnie interesowało :)

Przybyszewski 05.02.2019 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 1532839)
Tylko, w sumie, punktem wyjścia tej dyskusji nie jest to o czym piszesz, tylko to, że Stanowski podał sam fakt zawarcia umowy z ikropką jako przykład wyprowadzania pieniędzy z klubu.

Daj już chłopie spokój. Artykuł miał charakter podsumowania i nie skupiał się na ikropce. Każdy kto się interesuje tematem wie o co chodziło i co tam jest naganne. Jeżeli nie wiesz to doczytaj.

Adasss 05.02.2019 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przybyszewski (Post 1532844)
Daj już chłopie spokój. Artykuł miał charakter podsumowania i nie skupiał się na ikropce. Każdy kto się interesuje tematem wie o co chodziło i co tam jest naganne. Jeżeli nie wiesz to doczytaj.

Ciekawe, czy sąd przyjąłby to Twoje tłumaczenie, gdyby Czekajowi zachciałoby się pójść tam z tym. A że w sądzie to, co raczyłeś wcześniej określić jako "prawniczy bełkot", sprzedaje się całkiem nieźle, to mógłby Stanowskiego pogonić. Nie wiem jak Ty, ale ja wolałbym, żeby akcja pt. "obnażamy grzechy Sarapaty & Co." nie zaliczała tego typu wtop.

Przybyszewski 05.02.2019 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 1532847)
Ciekawe, czy sąd przyjąłby to Twoje tłumaczenie, gdyby Czekajowi zachciałoby się pójść tam z tym. A że w sądzie to, co raczyłeś wcześniej określić jako "prawniczy bełkot", sprzedaje się całkiem nieźle, to mógłby Stanowskiego pogonić. Nie wiem jak Ty, ale ja wolałbym, żeby akcja pt. "obnażamy grzechy Sarapaty & Co." nie zaliczała tego typu wtop.

Pewnie by sąd nie przyjął ale to tez pewnie dlatego ze to nie jest pozew tylko artykuł.

Jeżeli chodzi o pozwy Marzeny to w pierwszej kolejności poczekajmy na te na Jadczaka. Ale masz racje obawa jest.

Adasss 05.02.2019 15:30

Miałem na myśli pozew Czekaja w sprawie artykułu Stanowskiego ...
A biorąc pod uwagę, że Czekaj w mediach już odpyskował, to wykluczyć się tego nie da ...

TommyTSW 05.02.2019 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StarożytnyWiślak (Post 1532828)

dziennikarz który zarabia kupę kasy kupuję akcję za 100zł i chwali się tym na swoim profilu, niezły z ciebie naiwniak.

Przybyszewski 05.02.2019 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1532852)
dziennikarz który zarabia kupę kasy kupuję akcję za 100zł i chwali się tym na swoim profilu, niezły z ciebie naiwniak.

A co miało na celu wyciąganie kasy z Wisly przez kibiców ?

TommyTSW 05.02.2019 15:51

a co ty mi takie pytania zadajesz?jadczak to twój rydzyk czy jak?
jadczak kupuje akcje za 100zł żeby kozaczyć na swoim profili a naiwniacy się podniecają :D a jak się coś powie to zaraz że Misiek że Sharksi, zachowanie jak u typowych Moherów :D

Przybyszewski 05.02.2019 16:00

Czyli lepiej by było jak by nie kupił ?

Lesny zly bo sie lansuje na prezesa PZPN, Jadczak zly bo wrzucil na TT, LVBet zle bo sie reklamuje, Krolewski zly bo nie ma dziary rekina na plecach wiec ja sie pytam kto dobry ?

W dupie mam Jadczaka ale jak ktokolwiek chce wspomoc Wisle i sie tym pochwalic to nie widze w tym problemu.

TommyTSW 05.02.2019 16:10

zwyczajnie odpisałem kolesiowi w jakim celu zakupił tą akcję, nie wiem po co ta sraczka o sharksów kto dobry co zły?
chcecie się taplać we własnych kupach to proszę bardzo.

uważasz że jest inaczej OK, ale argument tzw sraczki tylko tą racje potwierdza, czyż nie jest tak?
Leśnego od zawsze szanowałem jako człowieka mimo że L.

StarożytnyWiślak 05.02.2019 16:18

Cytat:

dziennikarz który zarabia kupę kasy

Widać, że wiesz dużo o życiu.

TommyTSW 05.02.2019 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StarożytnyWiślak (Post 1532864)
Widać, że wiesz dużo o życiu.

No patrząc po tym co wypisujesz to życie aż nadto cię doświadczyło, albo Peji za dużo słuchasz :-/
a tak dla informacji ,panie doświadczony, to jest limit sprzedaży akcji do 1mln e (nie wiem w jakim okresie) także nie ma szans na taki wynik w okresie lutym.

wiśnia 05.02.2019 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1532862)
zwyczajnie odpisałem kolesiowi w jakim celu zakupił tą akcję, nie wiem po co ta sraczka o sharksów kto dobry co zły?
chcecie się taplać we własnych kupach to proszę bardzo.

uważasz że jest inaczej OK, ale argument tzw sraczki tylko tą racje potwierdza, czyż nie jest tak?
Leśnego od zawsze szanowałem jako człowieka mimo że L.

żeby spłacić tych którym Wisła leżała najbardziej na sercu, czyli damianka i pigi:-/

rafkur 05.02.2019 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1532856)
a co ty mi takie pytania zadajesz?jadczak to twój rydzyk czy jak?
jadczak kupuje akcje za 100zł żeby kozaczyć na swoim profili a naiwniacy się podniecają :D a jak się coś powie to zaraz że Misiek że Sharksi, zachowanie jak u typowych Moherów :D

A co za różnica czy ktoś kupuje jedną czy 100? Obiektywnie nawet lepiej żeby po jednej schodziły. Więcej osób być może poczuje silniejszy związek naszym klubem.
W przypadku Jadczaka czy kogokolwiek bardziej medialnego dużo ważniejszy jest pozytywny PR akcji niż 100 czy 1000 zł. Czy myślisz, że Jadczaka stać tylko na jedną akcję? Czy myślisz, że jeżeli Jadczak nie kupi 100 to 99 akcji nie znajdzie kupca?

Smuga85 05.02.2019 17:37

Cytat:

Skup się na tym ile Ty wpłaciłeś a jeżeli nie masz takich możliwości finansowych to mobilizuj znajomych.

TommyTSW 05.02.2019 18:20

mam gdzieś co ile jadczak kupuje, pewien użytkownik napisał że kupił akcję by wspomóc klub, ja stwierdziłem że miał zupełnie inne pobudki, możesz się zgadzać lub nie, nie musisz mi tutaj matkować jeden z drugim, kto ile wpłaca a ile ja (to akurat wiem dobrze)
jak widać niektórzy traktują jadczaka jak bożka, o którym coś źle się napiszę to zaraz jest problem.

master17 05.02.2019 18:43

Ja mam pytanie z innej beczki. Dług licencyjny ponad 12 mln ma zostać spłacony do końca marca, a co z pozostałym długiem ? Jaki jest termin ? Jeszcze jedno z miastem coś się dogadali w ostatnim czasie odnośnie stadionu ?

pikey 05.02.2019 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1532882)
Ja mam pytanie z innej beczki. Dług licencyjny ponad 12 mln ma zostać spłacony do końca marca, a co z pozostałym długiem ? Jaki jest termin ? Jeszcze jedno z miastem coś się dogadali w ostatnim czasie odnośnie stadionu ?

Ano na przykład wśród pozostałych długów znajdują się m.in... zaległe wynagrodzenia poprzedniego zarządu (ponad 130 tysięcy) i poprzedniej Rady Nadzorczej (ponad 19 000).

Chociaż byli członkowie RN jak wynika z poniższego artykułu swojej części się wspaniałomyślnie zrzekną:)

https://dziennikpolski24.pl/byli-czl...ch/ar/13862476

St Yabol 06.02.2019 07:55

Ktoś powinien zmienić nazwę tamatu na "TS Wisła oraz Kibice Wisły współwłaścicielami Wisły Kraków SA"

kierwa... jesteśmy niesamowici!!

Karherop 06.02.2019 08:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1532919)
Ktoś powinien zmienić nazwę tamatu na "TS Wisła oraz Kibice Wisły współwłaścicielami Wisły Kraków SA"

Zgadza się. Natomiast ja bym napisał Królewski, Błaszczykowski, Jadzynski wraz z kibicami właścicielami Wisły.

TS i tak oddał władze

funkykoval 06.02.2019 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1532923)
Zgadza się. Natomiast ja bym napisał Królewski, Błaszczykowski, Jadzynski wraz z kibicami właścicielami Wisły.

TS i tak oddał władze

A ja bym założył temat „Kibicowska Grupa Ratunkowa właścicielem Wisły” bo w sumie od momentu rozpoczęcia akcji 50kforWK to TS faktycznie nie sprawuje władzy Prezes Wisłocki słucha doradców zdecydowanie lepszych niż MS czy DD.

Adasss 06.02.2019 09:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1532919)

Z klewiatury Pan mię to zdjął. Wlazłem na forum, patrzę i zaraz mi ta nazwa tematu zaczęła jakoś tak głupio już wyglądać ;)

Pulpet 06.02.2019 09:32

kurde, że też za późno się wziąłem za to wrrrrr
a nie da się jeszcze ze 100tys akcji dodrukować? :D

Adasss 06.02.2019 10:11

Tak dla informacji, bo trochę osób pyta:
Limit emisji bez prospektu

Ajax 06.02.2019 10:54

Scenariusz jak z kiepskiego filmu :D
Koniecznie trzeba na pierwszym meczu głośno skandować nazwisko Pana Królewskiego. Ze względu na czary, które odwala ksywka Harry Potter zdecydowanie mu pasuje :)

ciacho 06.02.2019 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 1532935)
Tak dla informacji, bo trochę osób pyta:
Limit emisji bez prospektu

Królewski mówi, że rozważają kolejną emisję akcji. Choć pewnie będzie to na innych warunkach.

sandbender 06.02.2019 13:22

Patrząc po wydarzeniach ostatnich tygodni, tym co było pisane o potencjalnym zarabianiu na klubie, pospolitym ruszeniu kibiców widać konkretnie jaki potencjał kryje się za klubem, jego marką i kibicami.
Wszystko wskazuje na to, że wystarczyło okiełznać chciwość, chwilę popracować nad poukładaniem tego jakoś ładnie biznesowo kosztem niższych zarobków w krótkiej perspektywie żeby potem całkiem legalnie i uczciwie zarobić na zarządzaniu dużo więcej niż te osławione 900k PLN.

A tak to teraz trzeba zmieniać nazwisko na Srebrnik.

Ajax 06.02.2019 14:03

http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...594.1538224014

Cytat:

tego co pan mówi wynika, że Wisła, która się właśnie jak baron Muenchhausen wyciąga za włosy z bagna, nadal najbardziej jest zagrożona przez tych, którzy się uważają za najprawdziwszych wiślaków.
Pewnie, że mamy obawy. Czy nie znajdzie się taka grupa na trybunach, dla której w takim momencie najważniejsze będzie zaprezentowanie samych siebie i jakichś swoich pozdrowień. Czuję, że 90 procent kibiców na stadionie będzie zaangażowanych w pozytywny doping. Ale są też niewiadome. Oczywiście ja dopuszczam, że każdemu kibicowi może się coś wyrwać, bo piłka to emocje. I przekleństwa przełknę. Byle nie leciały cały czas, bo jako wychowawca młodzieży jakoś się nie mogę z tym pogodzić. Derby Krakowa są dla mnie czasami przerażające. Zamiast wspierania własnej drużyny, zabawnej kpiny z rywala, jest czasem tylko wielki bluzg.

Były jakieś ostrzeżenia ze strony tych, którzy zostali odsunięci od wpływów w klubie?
Dostawałem różnymi kanałami sygnały, że może być na tym pierwszym meczu domowym różnie. Ale wierzę w to, że wszystkim zależy na dobru Wisły. I każdy kto ma Wisłę w sercu wie, co trzeba robić w najbliższej rundzie. Bo pamięta, gdzie byliśmy na przełomie roku. Skazywani na czwartą ligę, na upadłość. Teraz jesteśmy daleko od happy endu, ale jednak już w innym miejscu.

Te sygnały o których pan mówił, skąd płynęły?
One dotyczyły tych kibiców, którzy do tej pory byli najaktywniejsi, jeśli chodzi o doping. Znamienne, że na ten moment najmniej osób kupiło karnety na trybunę kibicowską, C. Czy ta trybuna będzie opustoszała? Nie wiem. To będzie test, kto chce wspierać Wisłę, kto nie. Jest wielu młodych ludzi zafascynowanych tymi, którzy dotychczas mieli wpływy na trybunach. Ci ludzie pewnie są teraz skonsternowani, nie bardzo wiedzą co mają zrobić. I my też nie wiemy, co zrobią, czy pójdą z nami czy nie.
Więcej: http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...przekazac.html
Czekamy na pierwszy mecz.

nero 06.02.2019 14:09

Jak pójdą pozdrowienia do więzienia i było ich sześciu to po Wiśle, przykre :(

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl