Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

lukas74 22.01.2010 19:51

Od wrzesnia w TF nic się nie zmieniło, a podpisane kontrakty to kropla w morzu. Mój ojciec pracuje w TF i wiem ,że w ramach oszczędnosci w zakładzie ogląda sie dokładnie każdą złotówkę a pracownicy otrzymują premie sporadycznie. Kryzys dotknął Tele-Fonikę dość mocno i potrzeba kilku lat zanim firma wróci do kondycji z poprzednich lat.

szczepek19 22.01.2010 19:51

proponuje uczcic ten transfer ( Juszczyk ) minuta ciszy i zapalmy swieczke...[*]

Peroslaw88 22.01.2010 19:53

Moim zdaniem Skorża ma już wyje.... , bo wie, że za kilka miesięcy go nie będzie (koniec kontraktu)

WiślakMyślenice 22.01.2010 19:55

To dlaczego piszesz na pewniaka że klub podpisze kontrakt z goalkeeperem co najmniej klasy (???) Pawełka? Nie rozumiem Twojej logiki, o ile takowej używasz. Poza tym dlaczego nie napisałeś o czym z nim gadałeś? Posty chcesz sobie nabić czy co?

Cytat:

Moim zdaniem Skorża ma już wyje.... , bo wie, że za kilka miesięcy go nie będzie (koniec kontraktu)
To nie znaczy że na odchodne ma naściągać szrotu do Wisły. Dzisiaj jak sobię przypomnę, że śpiewałem: "Maciej Skorża, Maciej!" to mnie dziw bierze...

1q2 22.01.2010 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kbobt (Post 845373)
Miałem możliwość zamienienia pare miesięcy temu kilku zdań z trenerem Skorżą i jedyne możliwości jakie tutaj widze to :
1. Skorża nie miał żadnego wpływu na zatrudnienie Juszczyka i jest to decyzja odgórna

2. Podpisano kontrakt z Juszczykiem jako wychowankiem kulubu w trudnej sytuacji, aby za symboliczne grosze sobie potrenował i pograł w młodej dzięki czemu miał możliwość znalezienia nowego klubu. A klub jeszcze w tym okienku sprowadzi bramkarza conajmniej równorzędnego dla Pawełka.

Dziwna zależność - kolejny 'wszechwiedzący' rejestruje się w dniu, gdy pierwszy dostaje bana:>
A co do tematu - Wisła nie jest przytuliskiem dla swoich nieudolnych wychowanków - Gdyby zachorował poważnie - jasne, natomiast jet zdrów jak ryba i jak chce trenować - klub mu powinien to umożliwić ale bez żadnego płacenia mu za to.

felipe 22.01.2010 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 845379)
Kolejny Hiroiji Ganzo czy coś w ten deseń? A wiemy jaki z niego był prorok ;P

Prorok, nie prorok - swoje 5 minut na forum miał :lol:

palladynTS 22.01.2010 20:00

Panowie co by nie mówić o Juszczyku,napewno superlatywy to nie będą.
My potrzebujemy bramkarza i trenera bramkarzy na miarę drużyny Mistrza Polski.
Niech to będzie ktokolwiek jako bramkarz i Andrzej Dawidziuk jako trener.I dziękuje bardzo.Tyle w tym temacie.

My potrzebujemy na brame takiego drugiego Sławka Szmala,który wygra nam niejeden mecz!
Dobra lukamy na ME w ręczną.
Tam by sie I Juszczyk i Pawełek może połapali nieco bardziej :)

Kbobt 22.01.2010 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 845384)
To dlaczego piszesz na pewniaka że klub podpisze kontrakt z goalkeeperem conajmniej klasy (???) Pawełka? Nie rozumiem Twojej logiki, o ile takowej używasz. Poza tym dlaczego nie napisałeś o czym z nim gadałeś? Posty chcesz sobie nabić czy co?

Po pierwsze to tutaj nawet nie ma licznika postów, chyba że ja coś przeoczyłem.

Po drugie po raz kolejny czytaj ze zrozumieniem i pokaż mi fragment, w którym napisałem że napewno przyjdzie. Są to moje czyste dywagacje i próba zrozumienia dlaczego podjęto taki ruch transferowy a nie inny. Tak samo jak posty wszytskich użytkowników są czystą dywagacją ponieważ jedyny fakt to taki że Juszczyk podpisał na 6 miesięcy, ale pytanie brzmi dlaczego ? i co dalej ?

Arek10 22.01.2010 20:07

wyobraź sobie, że jest licznik postów, powiem więcej, może Ci się to wydać nieprawdopodobne ale można nawet zobaczyć wszystkie posty napisane przez użytkownika.

Kbobt 22.01.2010 20:12

Mój błąd, nie zauważyłem, ale z pewnością nie jest to moim celem bo byłoby to conajmniej śmięszne

Może Ci się to wydać nieprawdopodobne, ale nie każdy po paru dniach zna jakieś techniczne niuanse forum. Sarkazm moim zdaniem zbędny, chyba że inaczej dyskusji prowadzić nie potrafisz.

AS82 22.01.2010 20:14

Juszczyk puszczał takie babole w najgorszej druzynie ligi cypryjskiej ze glowa mała

martinius028 22.01.2010 20:21

Juszczyk wrócił nie ma chyba sensu rozpatrywać z jakich powodów. Przez pół roku będzie częścią naszej drużyny może jednak nas jakoś pozytywnie zaskoczy.?

WiślakMyślenice 22.01.2010 20:22

W wieku 25 lat? Wątpię.

palladynTS 22.01.2010 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martinius028 (Post 845405)
Juszczyk wrócił nie ma chyba sensu rozpatrywać z jakich powodów. Przez pół roku będzie częścią naszej drużyny może jednak nas jakoś pozytywnie zaskoczy.?

Myślę że wszyscy byśmy woleli żeby raczej nas nie zaskakiwał.
Wystarczy że SuperMario czasami nas zaskakuje.

tomasz_19 22.01.2010 20:28

jestem ciekaw dlaczego oficjalna milczy na temat tego Poljaka?

Alov 22.01.2010 20:38

Mi sie wydaje ze za zatrudnieniem Juszczyka stoi jeden powod. Cupial sie zdenerwowal i zadzwonil do Skorzy czy do kogos z rn i powiedzial: "skonczcie mi juz ten cyrk z bramkarzami". Nikt sie nie odwazyl zapytac bossa czy znajdzie sie kasa na kogos konkretnego bo wiedzieli jak koncza ci ktorzy sie wychyla tylko zdecydowali sie wziasc tego ktorego mieli pod reka. I tyle :) Zreszta dlugosc kontraktu moze o tym swiadczyc.
Mam nadzieje ze teraz nasi scouci i menager spokojnie skupia sie na znalezieniu BRAMKOSTRZELNEGO (nie myslic z Branko R. ) napastnika

kot 22.01.2010 20:58

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...iejsza_jakosc/ -
daje do myślenia, co w klubie i od kogo tak naprawdę zależy, zwłaszcza w realnym okienku transferowym a nie w przymiarkach do niego ?
Cytat:

Jak już wspominaliśmy klub prowadzi rozmowy z trzema bramkarzami. Trener chce, aby negocjacje w sprawie obsady tej pozycji zakończyły się jak najszybciej. „Rezerwuję dla tego zawodnika miejsce na zgrupowaniu w Turcji” – poinformował trener. W Antalyi również testowani będą napastnicy i być może lewi obrońcy

Yossarian 22.01.2010 21:10

No to stalo sie.Bramkarski gigant znowu w Wisle.Teraz czekam niecierpliwie jak wytlumaczy ten ruch nasz ukochany trener.Jezeli tak ma wygladac jakosc ,o ktorej mowil w wywiadzie to na prawde mozemy zaczac sie bac.

HEDu 22.01.2010 21:15

no tak, a my bazujmy na tym co mamy, minimalizm :D

Peroslaw88 22.01.2010 21:59

a później będą płacze z kolejną Levadią itp

Witoldon 22.01.2010 22:08

Wywiad z Wilczkiem. http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-glowy,1428892
Cytat:

Podpisaliście dzisiaj kontrakt z bramkarzem Marcinem Juszczykiem.
- Po odejściu Ilie Cebanu musieliśmy się jakoś zabezpieczyć. Teraz mamy dwóch bramkarzy gotowych bronić w ekstraklasie.
Nasze poszukiwanie bramkarza to jeden wielki fotomontaż, tak naprawdę to za kolejne pół roku można spodziewac się testowania 40-letnich murzynów z Madagaskaru. Oto poziom bramkarza ekstraklasy:
http://www.youtube.com/watch?v=kwlzK...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=VibMd...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=sU0C2...layer_embedded

Nie wiem jak słaby musi byc Kurto skoro potrzeba na ławkę Juszczyka, który jak widac dorównuje Pawełkowi w grze na przedpolu.

Noodles 22.01.2010 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez el Nuero (Post 845329)
wolfy - to jest chyba śmiech przez łzy. Nic innego nam nie zostało.
A w najbliższych meczach sparingowych będę mocno ściskał kciuki za Filipa Kurto. Może ten młody chłopak okaże się nie gorszym zawodnikiem na swojej pozycji od M. Bąka (w formie), Sandomierskiego czy innych młodych, na których odważnie ktoś postawił.

Nie żebym się przypieprzał, ale Bąk jest starszy od Juszczyka o 2 lata...

WiślakMyślenice 22.01.2010 22:15

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-glowy,1428892

Wywiad z Prezesem ^^

Uran235 22.01.2010 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 845365)
Ale ja nie twierdzę, że Kurto to drugi Cassilas. Uważam po prostu, że nie jest na tyle gorszy od Juszczyka, żeby był sens wracania do tego drugiego.
A generalizowanie o "naszej młodzieży" to zwykły zabieg erystyczny.

W pełni popieram. Sprowadzanie graczy niewiele lepszych( nawet niewiele bardziej ogranych) od młodzieżowców to krótkowzroczne myślenie, wyliczone na osiągnięcie krótkofalowego zysku jak najmniejszym kosztem, posunięcie bardzo zachowawcze, całkowicie nierozwojowe i sztucznie utrudniające rozwój młodych piłkarzy. Ja po raz kolejny podkreślę, że nie dziwię się Leszczakowi, że za wszelką cenę chciał/chce zwiać z Wisły.

Niestety w Wiśle nie istnieje coś takiego jak polityka kadrowa.

Bramka- z tego tematu można pisać doktorat. Przez trzy lata przewinęło się przeszło dwudzistu testowanych bramkarzy. A mamy Juszczyka i Pawełka, tak jak na początku kadencji Skorży. Obaj zyskali na wieku, nie zyskali na umiejętnościach i obydwu za pół roku wygasają kontrakty. Już jest źle, a latem może być fatalnie.

Prawa obrona. Alvarez to dobry pomysł tylko, że zawodnik jest jedynie wypożyczony i nie wiadomo, czy stać nas będzie na wykupienie go. Ponadto w realiach europejskich jest zbyt słaby fizycznie i motorycznie( mała agresywność, kiepska siła, dobra prędkość, ale kiepskie przyspieszenie). Singlar to zawodnik o bardzo podobnym profilu do Urugwajczyka, z tym, że starszy i słabszy w ofensywie. Latem tego roku mieliśmy na oku szerokie grono prawych obrońców, w tym kilku za darmo, ale przedłużono kontrakt ze Słowakiem bo obawiano się ryzyka sprowadzania dwóch nowych piłkarzy na jedną pozycję. W efekcie mamy nieperspektywicznego słabszego dublera z ważnym kontraktem. Ponieważ Wisła nie zwykła sprzedawać zawodników przed wygaśnięciem kontraktu( nawet Cebanu sam siebie wykupił), to Singlar jest większym pewniakiem do gry w prz\yszłym sezonie, co oznacza, że przynajmniej przez najbliższy rok nasza sytuacja kadrowa na tej pozycji nie polepszy się.

Inna sprawa to młodzież. Próbowany na tej pozycji Burliga kompletnie się nie nadaje. To piłkarz albo na skrzydło, albo do ataku, albo na środek obrony. Jest silny, umie wygrać pojedynek jeden na jeden w defensywie i ma walory ofensywne, ale na boku obrony przede wszystkim liczy się tempo reakcji i ustawiania się względem reszty bloku defensywnego, a tego Burliga kompletnie nie czuje, reaguje z olbrzymim opóźnieniem i po prostu widać, że na boku obrony nic z niego nie będzie. Wypowiedzi o testowaniu Kowalskiego na prawej obronie uważam za niesmaczną próbę maskowania błędnej decyzji o powrocie piłkarza z wypożyczenia. Kowalski jako stoper najbardziej musi pracować nad prędkością, zwrotnością i przyspieszeniem- a na boku obony są to cechy jeszcze ważniejsze.

Stoper: Głowacki- 30 lat, Jop- 31, Cleber- 35. Na dziś wygląda to nawet fajnie, tylko Cleber pogra jeszcze rok, Jopa pewnie w przyszłym sezonie już nie będzie. Para Marcelo-Głowacki jest dobra... tylko, że jeden jest łakomym kąskiem transferowym, a drugi często łapie kontuzje. Wyobrażacie sobie europejskie puchary z parą emerytowany Cleber i wracający z Piasta Kowalski? Co możemy zrobić, przedłużyć umowę z Jopem? Czy też może latem będziemy szukali na gwałt stoperów i będzie cyrk jak z bramkarzami? Nawet jeśli latem będziemy mieli do dyspozycji w pełni sprawną parę Głowacki-Marcelo, to wciąż niepokoi obsada numeru trzy- czy Kowalski albo Cleber podołają? I co dalej w szerszej perspektywie? Za rok o tej porze prawie na pewno zostaniemy z parą Głowacki-Kowalski. Trzeci będzie Czekaj. Najśmieszniejsze jest to, że ani Czekaj( ani żaden inny młody piłkarz, nawet sprowadzony) na wiosnę nie ma szans zdobyć jakiegokolwiek doświadczenia, bo blokuje go trójka "staruchów" wymieniona na początku paragrafu. Nie mamy pieniędzy na kupowanie nowego dobrego stopera- ergo latem trzeba będzie szukać wolnego zawodnika. Tylko panowie skauci, panie menadżerze- takiego zawodnika wyszperać i podpisać można, a nawet trzeba, już teraz.

Oczywiście na stoperze może grać Diaz- przy założeniu, że Diaz nie okaże się bardziej potrzebny na innej pozycji i że wcześniej nie zmieni klubu. Jest jeszcze Singlar- tylko tutaj pytanie. Dlaczego przedłużono kontrakt z Singlarem- mocno przeciętnym prawym obrońcą i niewiadomo jakim stoperem i zawodnikiem z małym stażem w drużynie, a nie z Baszczyńskim- również już mocno przeciętnym prawym obrońcą, ale za to świetnym stoperem i zawodnikiem zasłużonym dla klubu? Mówicie pieniądze? Czyli Singlar z Jopem kosztują nas mniej niż jeden Baszczyński( pomijając kwestię sportową- Jop aktualnie nie umywa się do Baszczyńskiego na stoperze)?

Na lewą obronę ponoć kogoś szukamy, ale z radością jeszcze się wstrzymam. Brożek zatrzymał się w rozwoju, Diaz nawet z mocniejszymi klubami ekstraklasy nie daje rady na tej pozycji, nikogo młodego nie mamy.

Podsumowując
MAMY:
Bramka: Pawełek, Juszczyk, Kurto
Prawa obrona: Alvarez, Singlar, Burliga
Stoper: Marcelo, Głowacki, Cleber, Diaz, Jop, Singlar, Czekaj
Lewa obrona: Brożek, Diaz

BĘDZIEMY MIELI LATEM:
Bramka: xxx, xxx(?), Kurto
Prawa obrona: Singlar, xxx(?), Burliga(?)
Stoper: Marcelo(? ? ?), Głowacki(+), Cleber, Kowalski(?), Diaz(?), Singlar, Czekaj
Lewa obrona: Brożek, xxx(?), Diaz(?)

BĘDZIEMY MIELI ZIMĄ:
Bramka: xxx, xxx(?), Kurto
Prawa obrona: xxx, Singlar, Burliga(?)
Stoper: Głowacki(+), Kowalski(?), Diaz(? ?), Singlar, Czekaj
Lewa obrona: Brożek(?), xxx, Diaz(? ?)

Zakładam, że przez najbliższy rok na pewno zakontraktujemy przyzwoitych lewego obrońcę, bramkarza( liczy się przedłużenie Pawełka) i prawego obrońcę( liczy się wykupienie Alvareza). Jestem również pewien, że w przeciągu roku stracimy Marcelo, utrata Diaza jest prawdopodobna, straty Brożka, Burligi i Kowalskiego możliwe. Taka sytuacja, nawet w najlepszym razie, nie będzie utrzymaniem status quo. Najbardziej przerażające jest jednak to, że w całej kadrze jest dwóch młodych piłkarzy, którzy ewentualnie rokują na przyszłość, przy czym jednocześnie trudno liczyć aby przez ten rok dostawali szansę na grę i rozwój. To powinno uświadomić wszystkim jaki ogrom pracy stoi w najbliższym roku przed naszym pionem menadżerskim. W dodatku przy zachowaniu obecnej polityki i tempa pracy trudno spodziewać się pozytywnych rezultatów prac, a pamiętajmy, że mówimy tylko o defensywie. Nasze skrzydła wyglądają dramatycznie, atak wymaga przynajmniej zapewnienia długofalowego utrzymania poziomu. Środek pola potrzebuje kadrowego przeprojektowania.

Gordian 22.01.2010 22:21

A powiedzcie mi co się z tym Nurkoviciem stało? Poszedł do tego lepszego klubu w końcu czy nadal w Travniku gra? Dobrze się orientuje, że w czerwcu mu się kontrakt kończy? Jeśli tak to może jednak Wisła go pozyskała tyle, że od czerwca? Tym czasem na pół roku w roli zapchaj dziury Juszyk?

ociec Ciemka 22.01.2010 22:31

Gratuluję wszystkim, którzy wierzą, że Skorża jest wszystkiemu winien i jak go zwolnią to będzie cud miód i orzeszki, gratuluję moderatorowi, który uzewnętrznia swoją nienawiść (bo trudno to inaczej nazwać) do Skorży. Wierzy ktoś może, że po Skorży przyjdzie lepszy trener? Klub nie ma pieniędzy - między innymi dzięki Skorży, który założył, że piłkarze powinni wygrać łatwo z Levadią i można im trochę docisnąć. Wszystkie oficjalne wypowiedzi z klubu są jednoznaczne. Jarosz w wywiadzie nie mówi o rozwoju mówi o przetrwaniu. NIE MA KASY. Każdy zatem kontrakt kogoś przyzwoicie kopiącego piłkę do klubu to będzie pozytyw. Juszczyka - przyznam się szczerze - nie potrafię sobie wyjaśnić. Chyba, że Kurto to jednak dalsza przyszłość albo mają dla niego niezłe wypożyczenie i będzie gdzieś (nie w ME) regularnie grał. Różnica między piłką młodzieżową a seniorską jest widać ogromna skoro "gwiazdeczki" ME nie są bynajmniej rozchwytywane.

Dla mnie model angielski w warunkach polskich jest trudnym wyzwaniem. Wydaje mi się, że za politykę transferową, której konsekwencje są dalekosiężne powinna odpowiadać osoba, która ma w klubie mocną pozycję. Trwałą. W Polsce trenerów zmienia się zbyt często.

rw88 22.01.2010 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 845309)
zapomniałeś dodać, że gość jest słaby mentalnie i jak przychodzi mu grać pod presją to jego umiejętności pękają jak bańka mydlana, napisał też, że gość nie ma jaj(pewnie sprawdzał) i że lepiej mu idzie jak gra za napastnikiem, jako wolny elektron.

Polecam podszkolić angielski bo nie wiem gdzieś Ty to wyczytał - physically znaczy FIZYCZNIE a nie psychicznie. Poza tym jakbyś piłkarza typu Stilica dał na lewe skrzydło to też by grał piach, nawet będąc w niezłej formie. Miał dobry sezon, kończył mu się kontrakt więc go posadzili na ławce, ot cała filozofia. Nie był zły, tyle że ten gość co to napisał widocznie nie chciał za bardzo oczerniać też swojego klubu, skoro pisał że "Stjepan był dobry, ale nie pasował do systemu gry". Ogólnie warto go sprawdzić, bo jak na naszą ligę może być to przyzwoity grajek, z Chorwacji przychodził do Turcji jako wyróżniający się piłkarz. Jak dostanie Sobola od czarnej roboty to na środku pomocy może wypaść ciekawie, ale czy rzeczywiście jest wart zatrudnienia pokażą testy i opinia sztabu szkoleniowego.

Kluvi 22.01.2010 22:37

różnica między młodzieżą a seniorami wynika z tego że trenerzy seniorów nie umieją wprowadzać młodych w pierwszy skład..

RAFi89 22.01.2010 22:39

Zawsze starałem się zrozumieć politykę transferową w Wiśle, wiadomo kasy nie ma więc cudów ciężko oczekiwać. Ale transferu Juszczyka nie mogę zrozumieć, na pół roku żeby na ławce miał kto siedzieć. Zamiast dać szanse młodemu Kurto czy Jarosińskiemu rywalizacji z Pawełkiem to sprowadza się bramkarza który pół roku temu odszedł bo był za słaby. Można mówić że Kurto jest nieograny ale istnieje takie samo prawdopodobieństwo że zawali bramkę jak w przypadku Juhu czy Pawełka.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 845492)
W pełni popieram. Sprowadzanie graczy niewiele lepszych( nawet niewiele bardziej ogranych) od młodzieżowców to krótkowzroczne myślenie, wyliczone na osiągnięcie krótkofalowego zysku jak najmniejszym kosztem, posunięcie bardzo zachowawcze, całkowicie nierozwojowe i sztucznie utrudniające rozwój młodych piłkarzy. Ja po raz kolejny podkreślę, że nie dziwię się Leszczakowi, że za wszelką cenę chciał/chce zwiać z Wisły.

To jest nie raz ogólny problem w polskich klubach. Lepiej sprowadzić byle kogo niż dać szanse młodym zawodnikom. Później płacz bo nie ograny ale jak ma być ograny jak mu nikt szansy nawet nie dał. Lepiej żeby po boisku biegał Jop, Lobodziński bezproduktywny Jirsak czy bez formy z kontuzją wymachujący Paweł Brożek (bez którego Wisła jakoś pod koniec sobie poradziła) niż dać szanse komuś innemu. Ja wiem że nasza młodzież nie jest idealna ale jak można oceniać czy Kowalski, Mączyński jest za słaby jak im nawet szansy nie dano. Jak szanuję Skorże to nie raz stawianie na tych zawodników jest wg. mnie niezrozumiałe.

Cytat:

różnica między młodzieżą a seniorami wynika z tego że trenerzy seniorów nie umieją wprowadzać młodych w pierwszy skład..
Bo u nas młodego chłopaka wprowadza się do gry jak ma 21-22 lata podczas gdy za granicą daje się grać już 17 latką. Taki Mączyński ma 23 lata a on dopiero teraz w miarę pełną rundę rozegrał.

Kluvi 22.01.2010 22:43

RAFi89 masz rację, ja o tym ciągle piszę że młodym szans się nie daje, a tak to, jak w przypadku Ćwielonga (dostał wiele szans by pokazać co potrafi ), byłoby wiadomo kto się nadaje do pierwszej 11 a kto nie.

qchar90 22.01.2010 22:45

pewnie masz racje że po części nie potrafią wprowadzać w pierwszy skład, ale także ciśnienie właściciela na wynik, ważny jest wynik i kropka. młody wchodząc do drużyny pewnie nie jeden błąd popełni ale to przez własciecla nie jest do przyjecia. wyniki maja byc tu i teraz.
ociec Ciemka, masz racje że moderator zbyt często tutaj ujawnia swoją nienawiść wobec naszego trenera Skorży, ktorego uważa za najgorsze zło tego klubu, pewnie to Skorża jest winny kontuzjom, pewnie jest winny za zła pogodę.
Tylko jakoś moderator nie potrafi wskazać dobrego następce Skorży.

Marszałek 22.01.2010 22:48

Sprawdzanie młodych w boju to nie za Skorży i za żadnego polskiego trenera. Nie przy tej polityce klubu, o ile to coś tak nazwać możemy. W ogóle szkolenie młodzieży w naszym klubie to sztuka dla sztuki.

Trzeba się cieszyć,że pozyskano Juszczyka. To znak,że jakąś kasą dysponujemy:)

RAFi89 22.01.2010 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 845510)
pewnie masz racje że po części nie potrafią wprowadzać w pierwszy skład, ale także ciśnienie właściciela na wynik, ważny jest wynik i kropka. młody wchodząc do drużyny pewnie nie jeden błąd popełni ale to przez własciecla nie jest do przyjecia. wyniki maja byc tu i teraz.
ociec Ciemka, masz racje że moderator zbyt często tutaj ujawnia swoją nienawiść wobec naszego trenera Skorży, ktorego uważa za najgorsze zło tego klubu, pewnie to Skorża jest winny kontuzjom, pewnie jest winny za zła pogodę.
Tylko jakoś moderator nie potrafi wskazać dobrego następce Skorży.

Ja rozumiem że jest ciśnienie na wynik ale np. takiemu Łobodzińskiemu wyszły dwa mecze w ciągu dwóch lat gry. Gdyby taki np. Leszczak grał tyle co on to nie wykluczone ze też by nam jakieś spotkanie wygrał. Poważnej szansy Mączyńskiemu też nie dano, Jop gra zamiast Kowalskiego chyba tylko dlatego że kiedyś grał w reprezentacji i w lidze rosyjskiej. Pod koniec rundy Wisła pokazała że bez Pawła Brożka da się grać. Dlaczego ściąga się Juszczyka a nie daje szansy Kurto, bo jest nieograny? takim tokiem rozumowania to my go przed 30 nie ogramy.

qchar90 22.01.2010 23:00

to jest złe rozumowanie;/
ale my niestety na to wpływu nie mamy.
Dla mnie Kurto powinien być drugim bramkarzem. Niech się ogrywa w młodym wieku.
A nie będzie miał 23 lata i nadal będzie perspektywicznym piłkarzem, takie cuda to tylko w Polsce.
Juszczyk rozegrał na najwyższym poziomie rozgrywek w Polsce i Cyprze około 20 meczów. I to on ma być godnym zastępca Pawełka?;| wątpie. Ale czas pokaze.
Tak o nim mówi nasz prezes - Po odejściu Ilie Cebanu musieliśmy się jakoś zabezpieczyć. Teraz mamy dwóch bramkarzy gotowych bronić w ekstraklasie.

Kluvi 22.01.2010 23:03

qchar90 a jak w Man Utd. wprowadzają np to też nie ma ciśnienia? Jak już bierze się młodych to się sprawdza jak im idzie w tego typu meczach.

Nie lubię się powtarzać ale kto nie ryzykuje ten nie ma..

1q2 22.01.2010 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 845518)
Tak o nim mówi nasz prezes - Po odejściu Ilie Cebanu musieliśmy się jakoś zabezpieczyć. Teraz mamy dwóch bramkarzy gotowych bronić w ekstraklasie.

Bzdury gada - wiadomo że przyszedł tylko na pół roku i do tego na ławę ,tylko nie wiadomo po co - Ale poczekajmy - Pawełkowi kończy się kontrakt za pół roku , pewnie go nie przedłużą i być może wtedy pozyskamy kogoś lepszego.

Scorpion7ABG 22.01.2010 23:26

Panowie nasz treneiro obiecał poważne wzmocnienia, że pójdą teraz w jakość a nie w ilość i tak czyni. Miał być bramkarz, obrońca, pomocnik i napastnik. Podpisaliśmy Juszczyka, Clebera i wkońcu wyleczyliśmy Gołosia, więc brakuje nam tylko napadziora klasy "internationale regionale" i możemy ruszać na podbój Europy. Jedynie do Clebera nic nie mam bo to kawał doświadczonego obrońcy, a co do reszty to szkoda mówić. Nie wiecie czasem co się dzieje z Kryszałowiczem, bo po obecnych ruchach treneiro nie zdziwię się jakby właśnie jego ściągnął. A tak na poważnie to co do testowanych zawodników to skończy się tak jak zawsze, czyli podziękują im bo są za słabi jak na nasz klub.

jabadabaryba 22.01.2010 23:27

http://sport.interia.pl/raport/wisla...orwata,1428913

Zagadka kontraktu rozwiana.

bungo79 23.01.2010 00:25

Strony związane są tajemnicą kontraktu, ale zawodnik zdradza kilka szczegółów. - Będzie to krótka umowa, skonstruowana tak, by umożliwić mi odejście po sezonie, jeśli po raz kolejny nie dostanę swojej szansy– mówi. Rozmowy z włodarzami Wisły trwały dość długo. Problem stanowić miały zarówno kwestie finansowe, jak i czas trwania umowy. Przede wszystkim długo nie mogłem się zdecydować czy pozostanie w Wiśle będzie dla mnie dobrym rozwiązaniem. Ostatecznie po konsultacjach z trenerem Skorżą i Kazimierskim podjęliśmy decyzje, że dam sobie jeszcze jedną, ostatnią szansę walki o pierwszy skład – stwierdza „Juhu”.

rok temu wstawiono taki oto komentarz do działań odnośnie wiadomo kogo. dzisiaj wraca do nas ten wyrzucony nieszczęśliwie bumerang. natomiast po wywiadzie z wilczkiem wiadomo że:
1. kasa na transfery jest
2. za transfery odpowiada skorża

proszę więc przestać wreszcie pisać idiotyczne i naiwne komentarze, że nie ma pieniędzy dlatego ściągają szrot (co samo w sobie już przeczy logice) i że transfer juszczyka skorży ktoś narzucił.
dziwię się że nikt nie zauważył również, że maciej skorża odpowiedzialny jest za zatrzymanie karier conajmniej kilku młodych piłkarzy wisły z burligą, mączyńskim oraz kowalskim na czele. teraz to samo robi z kurto. jeśli ktoś się orientuje i ogląda młodych z pewnością zauważył umiejętności rado. skorża w ani jednym o ile się nie mylę meczu poprzedniej rundy nie dał szansy ani jemu, ani czekajowi. w wieku 23 lat kiedy wciąż będziecie pisac że skorża est najlepszym trenerem w polsce a o w/w piłkarza ściąganych wtedy z wypożyczeń będzie sie pisac w formacie wiecznie utalentowanych. obudźcie się, skorża zupełnie zniszczy ten klub brakiem kompetencji..
pzdr

Wojtas 23.01.2010 00:32

No brawo trenerze ,brawo zarząd!!!

Coz to wspaniala wiesc ze do rywalizacji na kluczowej pozycji bramkarza przystepuja niepewny i wpuszczajcy fafocle Pawełek ,i Juszczyk ktorego nigdzie nie chcą.

ci dwaj zawdniicy stworzą dla siebie taka konkurecje ,ze ich poziom sportowy napewno pojdzie w gore ,bo sa to pewni siebie zawodnicy.

co wiecej ilez trzeba bylo kaset dvd,ilez Edek i Jozek musieli obejrzec bramakrzy by stwierdzic ze ta wczesniejsza 20 przy Juhu wymięka.Nic tylko dalej szukac w ten sposob ich nastepców...
-------------------------

*sory za ironie ale w takiej sytuacji napisanie czegos normalnego mija sie z celem

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl