Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Mlody19061906 28.11.2010 11:34

Witam! W styczniu wybieram się na studniówkę i wesele. Z tego powodu chciałbym wreszcie nauczyć się tańczyć. Jako, że jestem tanecznym beztaleńciem muszę zapisać się na kurs. Na kurs jakiego tańca mam się zapisać żeby nauczyli Mnie tańczyć na takich przyjęciach? Ile godzin potrzebuje przeciętny gość aby nauczyć się tańczyć na takim poziomie żeby się Niego nie śmiali:P?

yoda79 28.11.2010 12:35

Pomóżcie, mam problem z pewnym tytułem książki Agathy Christie,którą czytałem wieki temu. Pamiętam,że była tam jakaś wycieczka i siostry mieszkające w zaniedbanym domu. Kojarzy ktoś?

kms 28.11.2010 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mlody19061906 (Post 1018555)
Witam! W styczniu wybieram się na studniówkę i wesele. Z tego powodu chciałbym wreszcie nauczyć się tańczyć. Jako, że jestem tanecznym beztaleńciem muszę zapisać się na kurs. Na kurs jakiego tańca mam się zapisać żeby nauczyli Mnie tańczyć na takich przyjęciach? Ile godzin potrzebuje przeciętny gość aby nauczyć się tańczyć na takim poziomie żeby się Niego nie śmiali:P?

http://naukatanca.com/kursy_tanca.php cos takiego sobie wybierz, zlapiesz jakies tam poczucie rytmu i moze nie bedzie sie nikt smial :)

bondTSW 28.11.2010 13:01

Cześć,

Poleci ktoś dobrego i w miarę taniego optyka? Dobrego mam na myśli to, że pomoże w wyborze oprawek itp...
Proszę o opinie osób, które same noszą extra oczy i mają wyrobione zdanie w temacie..

z góry dzięki!

dzięki Snyrting.
czytałem opinie nt. tego fielmann'a, i jeśli chodzi o Bonarkę, to kiepsko tam z fachową obsługą.
Ale tak jak mówię, to są opinie z netu.

60,00 PLN to całkiem fajnie, u mnie w Krzeszo mi wycenili oprawki + szkła na około 600,00 PLN

snyrting 28.11.2010 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bondTSW (Post 1018616)
Cześć,

Poleci ktoś dobrego i w miarę taniego optyka? Dobrego mam na myśli to, że pomoże w wyborze oprawek itp...
Proszę o opinie osób, które same noszą extra oczy i mają wyrobione zdanie w temacie..

z góry dzięki!

http://www.fielmann.pl/kompletna-cena

Okulary (oprawki + szkła) za 60 zł, to całkiem niezła cena. W cenie masz też badania wzroku.

Od 5 lat jestem ich klientem i nie narzekam.

pozdi91 28.11.2010 17:04

Czym się różnią te podkładki pod laptopa( http://allegro.pl/listing.php/search...ka+pod+laptopa ), myślałem, że to chodzi jedynie o to by stał nieco wyżej nad płytą biurka i był tym samym lepszy dostęp powietrza do wiatraczków/chłodzenia. Ale widzę tu jakieś wiatraczki wbudowane, w tym, jakieś podkładki żelowe, no i.. ceny. Rozrzut cen niesamowity. A chodzi mi jedynie o to by laptop się mniej grzał w trakcie pracy. Korzystał może ktoś z czegoś takiego?

Kibic z Grodu Kraka 28.11.2010 17:13

Poszukuję osoby "pomagającej w pisaniu' pracy magisterskiej Więcej info na PW

QBAS 28.11.2010 17:14

Czy na allegro mogę sobie użytkownika dodać do osób "ignorowanych". Chodzi mi o to, żeby pewna osoba nie mogła brać udziału w aukcjach wystawionych przeze mnie.

MatMario 28.11.2010 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1018989)
Czy na allegro mogę sobie użytkownika dodać do osób "ignorowanych". Chodzi mi o to, żeby pewna osoba nie mogła brać udziału w aukcjach wystawionych przeze mnie.

Możesz.

Moja sprzedaż...ustawienia sprzedazy...ograniczenia dla kupujacych... czarna lista

marcinLechia80 28.11.2010 18:54

Chcem sie wybrać z dziewczyna na sylwestra jaki hotel polecacie blisko rynku? I ew jak mozna z pkp głownego dojechac (nr autobusu ew odleglosc tylko to taxi podjade)?

StelmiOriginal 28.11.2010 19:15

Pytanko: czy ktoś miał studniówke w Reducie? Chodzi mi o info, jak tam z miejscem do "tańca", parking, muzyka, żarcie... jak z alkoholem? Mieliscie problem z wniesieniem? :)

michu-k 28.11.2010 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pozdi91 (Post 1018973)
Czym się różnią te podkładki pod laptopa( http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&order=d&p=1&string=podk%C5%82adka+pod+ laptopa ), myślałem, że to chodzi jedynie o to by stał nieco wyżej nad płytą biurka i był tym samym lepszy dostęp powietrza do wiatraczków/chłodzenia. Ale widzę tu jakieś wiatraczki wbudowane, w tym, jakieś podkładki żelowe, no i.. ceny. Rozrzut cen niesamowity. A chodzi mi jedynie o to by laptop się mniej grzał w trakcie pracy. Korzystał może ktoś z czegoś takiego?

Ja korzystam z podstawki chłodzącej pod laptopa.

Kupiłem na Allegro najtańszą, aluminiową czy to metalową. Trzy wiatraczki, średnica każdego ~ 7 centymetrów. Jestem bardzo zadowolony i na pewno czuć różnicę między pracą przy laptopie bez podstawki a z podstawką.

Jeszcze kwestia głośności- nie ma różnicy u mnie między lapkiem z podstawką a bez podstawki. Cichuteńko.

Wiselka1906PBZ 28.11.2010 21:07

poszukuje oprawy GKS-u Katowice na walentynki (?).
Był tam tekst : "odkąd Cie poznałem, moja samotność zaczyna się krok od Ciebie"
z góry dzięki

WISŁAZWE 28.11.2010 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiselka1906PBZ (Post 1019186)
poszukuje oprawy GKS-u Katowice na walentynki (?).
Był tam tekst : "odkąd Cie poznałem, moja samotność zaczyna się krok od Ciebie"
z góry dzięki

Może być zdjęcie z fotka.pl :D ??

http://cdn1.asteroid.pl/c4/a.eu.fotk...351303_640.jpg

syeb 28.11.2010 21:57

Mam pytanko. Orientuje sie ktos czy w playu jest jeszcze oferta z ps3 ??

Zed_is_dead 28.11.2010 22:13

Rozdarly mi sie lekko spodnie ( po tym jak oddalem do prania w Bonarce...) no i pasuje to rozdarcie zaszyc ale chce zeby to bylo zrobione dobrze wiec nie chce samemu bo raz ze nie umie dwa to dosyc porzadne spodnie i chce je w profesjonalne rece oddac. Wiec szukam najlepiej jakiejs krawcowej. Zna ktos jakas (im blizej AGH tym lepiej) ?

Manson33 28.11.2010 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zed_is_dead (Post 1019278)
Rozdarly mi sie lekko spodnie ( po tym jak oddalem do prania w Bonarce...) no i pasuje to rozdarcie zaszyc ale chce zeby to bylo zrobione dobrze wiec nie chce samemu bo raz ze nie umie dwa to dosyc porzadne spodnie i chce je w profesjonalne rece oddac. Wiec szukam najlepiej jakiejs krawcowej. Zna ktos jakas (im blizej AGH tym lepiej) ?

Na ulicy Lea, wklej w google mapy : 50.071894,19.910005

Nowohucianin^^ 28.11.2010 23:08

Posiada ktoś do udostępnienia mMPK Pro dla Krakowa z aktualizacją z dnia 20.11.2010 ? :)

DarekK_11 28.11.2010 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nowohucianin^^ (Post 1019333)
Posiada ktoś do udostępnienia mMPK Pro dla Krakowa z aktualizacją z dnia 20.11.2010 ? :)

Dołączam się do prośby :)

Manson33 28.11.2010 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syeb (Post 1019252)
Mam pytanko. Orientuje sie ktos czy w playu jest jeszcze oferta z ps3 ??

Na Święta została rozszerzona.
Przy wpłacie 99,- PLN i abonamencie 59,-PLN/mies. przy umowie 2-letniej PS 3 jest Twoje
wraz z 350 minutami na miesiąc do wykorzystania na dzwonienie w Play i do innych sieci.

DYRU 29.11.2010 09:02

Wiem, że Kraków jest rozkopany więc mam pytanie. Jak najlepiej od strony zakopianki dojechać do Selgrosa?? Nowohucką nie widzi mi się jechać. Czy zostaje mi tylko opcja od Grzegórzeckiego??

michu-k 29.11.2010 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DYRU (Post 1019413)
Wiem, że Kraków jest rozkopany więc mam pytanie. Jak najlepiej od strony zakopianki dojechać do Selgrosa?? Nowohucką nie widzi mi się jechać. Czy zostaje mi tylko opcja od Grzegórzeckiego??

Aleje, koło dworca, Grzegórzeckie.

Chociaż powiem Ci że na Nowohuckiej śmiga płynnie ostatnimi czasy.

trelasiq93 29.11.2010 11:02

Witam!
Czy zna ktoś piosenkę angielską , jest wolna i romantyczna.
Jedyne słowa które zapamiętałem to " ko ko heart"

Lacrima 29.11.2010 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez trelasiq93 (Post 1019445)
Witam!

Norah Jones - Cold, cold heart ?

michu-k 29.11.2010 11:10

Jak nazywa się program i gościu w nim występujący, który chodzi po restauracjach i krytykuje? Czy też restauracje się zgłaszają do tego programu mając problemy, czy coś? Kojarzycie?

Super to sformułowałem, wiem, ale nie wiem jak mógłbym zrobić to inaczej :D

Tiramisu 29.11.2010 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez trelasiq93 (Post 1019445)
Witam!

http://www.youtube.com/watch?v=WaZlbYLbjEs ta?

ps. nawet jeśli nie ta, to zapewne "cold cold heart" ;-)

trelasiq93 29.11.2010 11:13

Cytat:

trelasiq93 napisał(a):http://wislakrakow.com/forum/images/...s/viewpost.gif
Witam!
http://www.youtube.com/watch?v=WaZlbYLbjEs ta?
Dzięki wielkie!!!

impreza 29.11.2010 11:32

Panowie podajcie namiary na sprawdzony komis w centrum gdzie TANIO ściągnę simlocka z Nokii 6300.
Dzięki.

MatMario 29.11.2010 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DYRU (Post 1019413)

Można jeszcze spróbować autostradą do zjazdu na rybitwy, później w półanki i z mostu w lewo na łęg

tomo 29.11.2010 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 1019448)
Jak nazywa się program i gościu w nim występujący, który chodzi po restauracjach i krytykuje? Czy też restauracje się zgłaszają do tego programu mając problemy, czy coś? Kojarzycie?

Kitchen Nightmares, gdzie gospodarzem jest Gordon Ramsay ?

DYRU 29.11.2010 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1019488)
Można jeszcze spróbować autostradą do zjazdu na rybitwy, później w półanki i z mostu w lewo na łęg

ok. dzieki. nie jechałem tamtedy ale patrząc na mape to mam skręcić z A4 w kokotowską tak??

Kaan 29.11.2010 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DYRU (Post 1019504)
ok. dzieki. nie jechałem tamtedy ale patrząc na mape to mam skręcić z A4 w kokotowską tak??

Hmmm.... Z A4 zjezdzasz na "Kraków Wschód" i tam nie mając innej opcji :) S7, w lewo w Śliwińskiego (brak innej drogi :) ) i pod garbarnią i placem w prawo w Półanki, za mostem Wandy na rondku w lewo w Podbipięty a dalej to juz wiadomo....

MatMario 29.11.2010 13:53

Na google jest jeszcze nie zaznaczona ta droga, bo ten wezeł się wybudował co dopiero, ale myślisz o dobrym miejscu.

South 29.11.2010 18:11

Moze jest jakiś mechanik na forum,jak wymienić przedni(prawy) reflektor we fiacie bravo(stary model),odkręciłem śruby ale trzyma tam jeszcze jakiś zaczep jak go odpiąć ?

Jaro1991 29.11.2010 19:02

Mam problem z Canal+Sport HD i Canal+Film HD. Mianowicie dzisiaj odebrałem dekoder Philips DSR 6201 i ustawiłem wszystko zgodnie z zalecianiami producenta itp. Problem pojawia się po włączeniu na w/w kanały tzn. obraz staje się zbytnio rozciągnięty oraz kompletnie znika logo. Przy zmianie ustawienia w TV na odpowiadające tym kanałom pozostałe kanały są "ścięte" tzn. po bokach pojawiają się czarne paski długości ok.3 cm. Stąd moje pytanie - czy zna ktoś jakiś "złoty środek" na jak najlepsze ustawienie tegoż dekoderu względem TV? Dodam że jestem posiadaczem Sony Bravii.

krkgiba 29.11.2010 20:07

kto zna oferty sylwestrowe, ciekawe, w stylu np. partycamp.pl ? lub coś innego ciekawego na sylwestra w Polsce.

Vorgad BW 29.11.2010 22:00

ktos tu kiedys na forum podawal link gdzie mozna bylo zobaczyc stare nieistniejace strony. poda ktos link?

szczepanwislak 29.11.2010 22:34

Cytat:

Prawdopodobnie chodzi o program " Kuchenne Rewolucje " i ta osoba która chodzi i jak to powiedziałeś krytykuje:) to Magda Gesler.

dostuffca 29.11.2010 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manson33 (Post 1019340)
Na Święta została rozszerzona.
Przy wpłacie 99,- PLN i abonamencie 59,-PLN/mies. przy umowie 2-letniej PS 3 jest Twoje
wraz z 350 minutami na miesiąc do wykorzystania na dzwonienie w Play i do innych sieci.

gdzie udało Ci się taką ofertę ułożyć? wtedy PS3 250 z Move kosztuje w sumie 1515 zł - b. opłacalna opcja, ale jakbym się nie starał to strona http://www.playmobile.pl/pl/oferta/p...ml?&&&&pid=ps3 przy 59zł abonamencie daje pozwala kupić konsolę za 349 - a to już zmienia postać rzeczy :)

TSman 29.11.2010 22:50

Cytat:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepanwislak (Post 1019823)
Prawdopodobnie chodzi o program " Kuchenne Rewolucje " i ta osoba która chodzi i jak to powiedziałeś krytykuje:) to Magda Gesler.

Chodzi mu zapewne o Kuchenne Koszmary. Ten facet to Gordon Ramsey, a jego program byl puszczany bodaj na polsacie

edit. sprawdziłem dokładnie i ten program nazywa sie Piekielna kuchnia Gordona Ramsaya

A ta cała Magda G. to wielka znawczyni a po kuchni zapier*ala bez żadnego nakrycia na głowe a włosy ma spore.
Ogólnie tvn jak zwykle chce na siłe zrobić coś lepszego od oryginału a ch*ja im to wszystko wychodzi

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl