Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

tofik 07.08.2012 19:30

Ktoś tu pisał, że Burliga i Jovanovic na prawą obronę. A tu jeden poważna kontuzja, drugi tylko czekać i patrzeć co sobie zrobi. I tym sposobem wypromuje się Kolanko, albo wszystkich pogodzi cwaniaczek Jaliens ;)

syryls 07.08.2012 19:36

Dla Jaliensa najlepsze ustawienie to gra 3 obrońców.

wooojo 09.08.2012 14:23

Artykuł z GW i wypowiedź Bunozy, trochę gość odleciał :)

Czy przyszły sezon może być przełomowy? Mam nadzieję, że taki będzie. Jestem młody i ciągle mogę liczyć na transfer do lepszej ligi. Jaka jest moja wymarzona? Każdy chciałby grać w jednej z pięciu najlepszych na świecie. Najbardziej pasowałbym chyba do angielskiej czy niemieckiej - twierdzi Bunoza.

adikos1906 09.08.2012 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wooojo (Post 1267593)

Czy przyszły sezon może być przełomowy? Mam nadzieję, że taki będzie. Jestem młody i ciągle mogę liczyć na transfer do lepszej ligi. Jaka jest moja wymarzona? Każdy chciałby grać w jednej z pięciu najlepszych na świecie. Najbardziej pasowałbym chyba do angielskiej czy niemieckiej - twierdzi Bunoza.

Koleś sobie w polskiej nie radzi, a chce do angielskiej. .......i im się już w głowie. Gwiazdeczki, ....a jego mać.

tomo 09.08.2012 14:50

Od wpierdalania suszi razem z Jovanoviciem i parodystą Kirmem w galerii krakowskiej mu sie we łbie przestawiło.

markowywislak 09.08.2012 16:25

mnie tylko zastanawia to czy w tym klubie jest jakiś gość od przygotowania fizycznego? nosz kur&a cały czas kontuzje.Teraz przyszdł czas na Chrapka za 2 dni będzie news że Głowacki kontuzjowany to są jakieś jaja! i to nie jest sprawa ostatnich 2 miesięcy tylko od paru miesięcy to zauważyłem. Już od sezonu 2010/11.

Przemas 09.08.2012 16:30

Nie ma co lamentować, zderzenie na treningu. Często się zdarza, a praktycznie nie da się zapobiec. Świadczy to o tym na plus, że chłopaki nie odstawiają nogi i walczą na 100% na treningach o miejsce w składzie.

yoda79 09.08.2012 16:58

Cytat:

Mówcie co chcecie,ale buchnąłem śmiechem, co za typ :)
On w Wiśle nie powinien grać, co mówić o Bundeslidze.

Eternit 09.08.2012 17:35

Przecież nie sprecyzował którą ligę angielską ma na myśli:popcorn:

Wojtas 09.08.2012 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomo (Post 1267601)
Od wpierdalania suszi razem z Jovanoviciem i parodystą Kirmem w galerii krakowskiej mu sie we łbie przestawiło.

Ostatnio widzialem go wlasnie w Krakowskiej ,i czyzby król Bonarki zmienil miejsce panowania?

arti 10.08.2012 07:07

Cytat:

Amen!:)
Wszak nie będziemy chyba za długo po nim płakać .

Taxu 15.08.2012 11:06

Cytat:

Ma 33 lata, 204 mecze ligowe rozegrane w barwach Białej Gwiazdy i status żywej jej legendy. On sam twierdzi, że na takie miano nie zasługuje, bo prócz intelektu i mądrości ce..... go prawdziwa skromność. Zapraszamy na fragment alfabetu skojarzeń Arkadiusza Głowackiego (całość opublikujemy w środę).

A jak Amelia -Jak każdy ojciec córkę kocham miłością absolutną. Nie wiem, czy wiecie, ale za dwadzieścia parę dni spodziewamy się wraz z żoną drugiej córeczki, w związku z czym tą miłość trzeba będzie rozdzielić pomiędzy obie dziewczyny. Jedno jest pewne, dla każdej z nich pokładów prawdziwego uczucia na pewno nie zabraknie.

A jak audiencja u Jana Pawła II - Byłem nawet na dwóch audiencjach i szczerze mówiąc tą pierwszą wspominam nawet mocniej niż tą z czasów, gdy grałem już w Wiśle. Wcześniej, mając może 10 lat byłem na audiencji prywatnej z SKS-em 13, z moją klasą sportową. Pamiętam to wydarzenie bardzo dobrze, bo miałem to szczęście, że podczas modlitwy, w takim półokręgu, kiedy klęczeliśmy, Ojciec Święty stał po środku i to właśnie mnie trzymał swą ręką za głowę.

W kolejnych hasłach Arek opowie m.in o testach w Borussii Dortmund, które odbył w 1998 roku, o kulisach swojego debiutu ligowego, o tym dlaczego ma prawo czuć się Wiślakiem, a zarazem dlaczego Wisła nie była jego miłością od pierwszego wejrzenia.

Serdecznie już teraz zapraszamy

http://wislalive.pl/news/od_a_do_z__..._glowacki-901/

RoS 15.08.2012 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Taxu (Post 1269071)

Warto dodać ze w ostatnim meczu pucharu polski zaliczył swój 300 występ w barwach Wisły. Przed odejściem licznik zatrzymał mu się na 299 spotkaniach.

zgrybus 15.08.2012 11:22

az ogladne sobie dzis mecz Polski . Zobaczymy jak Sergei sobie radzi,

Blaszczu16 15.08.2012 12:48

Mnie też do tego meczu, głównie przyciąga Sergiej.

Zwierze 15.08.2012 15:33

Za ok 15min na Orange sport Termalica z Sandecją i Michał Nalepa w pierwszym składzie. Mamy tam jeszcze kogoś wypożyczonego?

comek 15.08.2012 15:44

a Damian Skołorzyński jest nadal tam wypożyczony czy sprzedany?

Zwierze 15.08.2012 15:47

A faktycznie, też wypożyczony i też gra.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/..._skolorzynski/

PS Cabaj w Sandecji:D

cinekw 15.08.2012 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 1269156)
A faktycznie, też wypożyczony i też gra.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/..._skolorzynski/

PS Cabaj w Sandecji:D

Nie jest wypożyczony, info w kadrach na oficjalnej jest nieaktualne (normalka). Wygasł mu kontrakt z Wisłą po czym podpisał z Niecieczą.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/mesa/s...i_w_niecieczy/

syryls 15.08.2012 16:08

Wolę jakichś 16-18 latków zamiast trzymania 20-23 latków w ME, co się mija z celem, oni w tym wieku pewnego poziomu już nie przeskoczą, ME to też kompletny bezsens ale to już inna historia.

najm 15.08.2012 17:43

16-18 to wiek juniora.

Kaziu M. pokazuje, ze jednak o punkty mu slabo idzie. 0;1 z Sandecja, ktora przegrala 0;5 z Zawiesza. Nie potrafili Cabajowi bramki stzrelic :(

xanti1906 15.08.2012 18:56

Poziom tego meczu był tragiczny, dość powiedzieć, że najlepszy na boisku był Mateusz Kowalski.
Z kolei oprócz jednego błędu to Nalepa zagrał dosyć przyzwoicie i był chyba najlepszy z ekipy Termaliki.

amauri1990 15.08.2012 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez najm (Post 1269178)
16-18 to wiek juniora

Niewątpliwie. Ale ponieważ poziom ligi juniorskiej jest jaki jest (z kim oni tam grają, z Nadwiślanem? z Polonią Kraków?), lepiej żeby co lepsi szli grać w ME ze starszymi (lepszymi?) zamiast wiecznie młodych talentów z wiekiem pozwalającym na wizyty w klubach go-go.

xanti1906 15.08.2012 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez amauri1990 (Post 1269197)
Niewątpliwie. Ale ponieważ poziom ligi juniorskiej jest jaki jest (z kim oni tam grają, z Nadwiślanem? z Polonią Kraków?), lepiej żeby co lepsi szli grać w ME ze starszymi (lepszymi?) zamiast wiecznie młodych talentów z wiekiem pozwalającym na wizyty w klubach go-go.

Chodzi o to, że MESY nikt nie traktuje poważnie, a w zwykłych ligach gra się o coś i ta presja powoduje, że jednak trzeba się trochę bardziej postarać. Co oczywiście nie znaczy, że jest to doskonałe rozwiązanie, bo niższe ligi to mimo wszystko amatorstwo i granie z drwalami.

19sebawro06 15.08.2012 21:08

jak dla mnie to zamiast tej całej mesy każdy klub powinien mieć druga drużynę gdzie nie wiem 80% zawodników powinna mieć wiek poniżej 18-19 lat reszta ile się chce i normalnie walczyć o awanse do wyższych lig max. do 1 jak to jest np. w Hiszpanii. na pewno kosztowało by to więcej niż mesa ale jak by taka druga drużyna grała nie wiem w 2-3 lidze to już przychodziło by na niektóre mecze trochę kibiców, poziom byłby automatycznie wyższy i na pewno wyłapało by sie dobrych zawodników do 1 drużyny. po za tym zawodnicy kontuzjowani mogli by dochodzić do formy właśnie w drugiej drużynie.

Wiślak-1990 15.08.2012 21:23

Pan Andraż strzelił gola dla Słowenii.

PlacekTSW 15.08.2012 21:54

Sergiej pareiko!

TOMEK 11 15.08.2012 21:57

http://vpx.pl/i/2012/08/15/dEmLO.png

blanco 15.08.2012 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak-1990 (Post 1269208)
Pan Andraż strzelił gola dla Słowenii.

http://i0.kym-cdn.com/photos/images/...png?1322723607

Taxu 15.08.2012 22:09

Już jest !!!!

Od A do Z...Arek Głowacki

Cytat:

G jak Grzegorz Olszowiec (biznesmen, który rzekomo miał otrzymać 40% z transferu „Głowy” do Wisły) – Wiem, że gdy grałem w Lechu, klub nie miał pieniędzy i pożyczał je od biznesmenów. Osobiście nigdy Pana Olszowca nie poznałem, ale rzeczywiście mogło to tak w moim przypadku wyglądać.
I jak idol – Nie miałem nigdy jakiegoś jednego idola. Oczywiście, podobała mi się gra wielu zawodników, którzy grali ofensywnie, a zarazem twardo w obronie. Kiedy trafiłem już do seniorskiej piłki, to właśnie wspomniany wcześniej Damian Łukasik był zawodnikiem, który wywierał na mnie pozytywne wrażenie. Pamiętam także, że z racji świetnie wykonywanych rzutów wolnych lubiłem swego czasu Ronalda Koemana. Ale to już przeszłość, o której wielu młodszych kibiców może nawet nie słyszało.
K jak Kibice Wisły – Powiem szczerze – mój stosunek do Wisły, to...
http://wislalive.pl/news/od_a_do_z__..._glowacki-901/

tofik 16.08.2012 08:30

http://www.youtube.com/watch?v=MVcgi...ayer_embedded#!
Jeszcze asyste miał. Prowadź nas o wielki Kirm Ir Senie.

westersyl 16.08.2012 09:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1269236)
http://www.youtube.com/watch?v=MVcgi...ayer_embedded#!
Jeszcze asyste miał. Prowadź nas o wielki Kirm Ir Senie.

Fenomenu tego piłkarza nie rozszyfrowaliby nawet "amerykańscy naukowcy".
U nas najczęściej wrzucał piłę na wysokości kolan tak, że nie przechodziła pierwszego obrońcy, pojechał na reprezentacje i dograł świetną mocną dobrą piłkę. W ubiegły sezonie nie strzelał w dogodnych sytuacjach gdy miał na swoją lepszą nogę, a na reprezentacji nie dość, że w pełnym biegu skleił idealnie na klatę to jeszcze uderzył lewą nogą czyli swoją słabszą.

grogoriogreg 16.08.2012 10:08

Akurat jeśli chodzi o wrzutki, to jestem pewien, że mielibyśmy z niego o wiele więcej pożytku niż z Garguły. Niestety tu chyba wszystko leży w kwestii psychiki, po zdjęciach nawet widać, że Kiro trzyma się na uboczu, nie jest typem dowódcy i pewnie nawet nie potrafi postawić na swoim i zaangażować się w stałe fragmenty gry.
Kirm na pewno wykonywał kiedyś stałe fragmenty w reprezentacji (nie wiem jak jest teraz), robił to również w Domzale i w obu przypadkach efekt był dobry. Akurat jeśli czymś irytował to przyjęciem piłki i brakiem kreatywności w ofensywie. Może teraz gdy startuje z pozycji rezerwowego, którego już pewnie część osób skreśliła wskoczy na swój normalny poziom?

FraMat 16.08.2012 10:49

Komentator rumuński zachwycał się znakomitym przyjęciem piłki w pełnym biegu przez Kirma, ciągiem na bramkę i precyzyjnym strzałem. Lubię Kirma. I żałuję, że nie robi tego samego w Wisle, choć miewa momenty gdy mu sie chce i wychodzi. Ale jak juz to prasa słoweńska napisała: Kirm gra w reprezentacji a w Wiśle zarabia

tomo 16.08.2012 10:50

Dlatego od dawna jestem za tym, żeby tego gościa wypchnięto gdziekolwiek póki można na nim jeszcze zarobić!

Bambo1906 16.08.2012 11:15

Nie wiem czy też zauważyliście ale np, po każdej bramce w rep. cieszy się, od razu biegnie do kolegi gratuluje mu. A w Wiśle, ta radość jest taka jakaś... nijaka.

syryls 16.08.2012 11:43

Przecież w sezonie 10/11 miał ciąg na bramkę, sporo goli i asyst na koncie, mimo iż w właśnie w owym sezonie nie był jakoś specjalnie widoczny, pewnie dlatego że nie popisywał się rajdami jak Melikson czy czasem Małecki. Skuteczność miał niezłą, później to wszystko znikło.

Wojtas 16.08.2012 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1269279)
Komentator rumuński zachwycał się znakomitym przyjęciem piłki w pełnym biegu przez Kirma, ciągiem na bramkę i precyzyjnym strzałem. Lubię Kirma. I żałuję, że nie robi tego samego w Wisle, choć miewa momenty gdy mu sie chce i wychodzi. Ale jak juz to prasa słoweńska napisała: Kirm gra w reprezentacji a w Wiśle zarabia

Z nasz moze tego przyczyne??

bo dla mnie to zjawisko jest ciezkie do przyjecia i wyjatkowo draznice.Gosc gra sobie fajnie w Slowenii po czym przyjdzie mu zagrac w ndz z GKS i bedzie człapał po boisku.

martinius028 16.08.2012 23:22

Nalepa nieźle zagrał w meczu Termalici, "upajałem się" tym "widowiskiem" tylko ze względu na niego i grał dość
pewnie pare razy ruszył do przodu ale bez skutku. Mimo wszystko to był mecz parodia z obu stron, Skołorzyński
fajnie wjeżdżał z lewej obrony ale jego strzały to strach się bać. Z zawodników występujących do tej pory w Wiśle
najlepiej wypadł Kowalski, grał swoją prostą gre i to było to.
Chrapek normalnie już trenuje?

Karherop 16.08.2012 23:29

Z tego co mozna było przecztac na głównej trenuje ale raczej nie będzie brany pod uwage na mecz z GKSem , a szkoda .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl