Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

mariutto 06.08.2011 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1141549)
Tą trybunę da się dokończyć w 2 tygodnie, trzeba tylko chcieć.
Przede wszystkim rozchodzi się o udostępnienie studiów TV, w pełni gotowych stanowisk komentatorskich, zaplecza dla mediów - catering, biurka wewnątrz. Oczywiście też nie może zabraknąć też zaplecza dla ludzi UEFY i przedstawicieli drużyny przeciwnej, ale tutaj loża prezydencka i główny skybox na trybunie wschodniej wystarczą, warunkiem jest wyposażenie kuchni głównej i zapewnienie posiłków.
Sygnał TV będzie produkowała UEFA, więc tutaj nie ma mowy o "prowizorycznym" stanowisku komentatorskim przed platformą dla kamery, studiu TV pod gołym niebem na tarasie okrąglaka, czy braku zaplecza mediów i VIPów.
No i plac przed okrąglakiem, parkingi.

Uspokoiłeś mnie trochę.:)

buczo1985 06.08.2011 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1141523)
Panie i Panowie zmieniamy tapetę na pulpicie:
http://img16.imageshack.us/img16/2722/k4u3765.jpg
Z forum skyscrapercity
http://www.skyscrapercity.com/showth...4#post82529324

Już jakiś czas zdjęcie to okrasza mój pulpit ;)

kornd 06.08.2011 10:33

Tylko zwróćcie uwagę, że to co można skończyć w 2 tygodnie na tym stadionie trwa ze 3 miesiące:-)

delukas96 06.08.2011 11:25

http://wislaportal.pl/news.php?id=20724

Etiop 06.08.2011 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez biziu25 (Post 1141538)
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sp...-mistrzow.html

ciekawe czy Majchrowski się postara jak byśmy awansowali...

Zawsze jak gramy w europejskich pucharach, to pojawia się ten problem, że nie będziemy mogli grać na własnym stadionie bo nie spełnia wymogów. I gdy Nam się już wydaje, że awansujemy dalej i będzie problem ze stadionem to odpadamy z pucharów.... W tym roku wierzę, że awansujemy i jacek majchrowski stanie na głowie, żeby spełnić te wymogi. Gdyby ich nie spełnił to wstyd na całą piłkarską europę. Stadion budowany siódmy rok i końca nie widać. Wisła robi reklamę dla Krakowa prawie co roku w pucharach, a ten gość ma to w dupie.

PiotrG 06.08.2011 12:30

W tym roku już awansowaliśmy do fazy grupowej LE, tutaj wymagania są niemal identyczne jak i w wypadku LM.
A gość razem z ZIKITem inwestycję mają w 4 literach niezależnie od tego, gdzie gra Wisła. Równie dobrze olaliby półfinał LM, podobnie jak olano E2012.

milosz 06.08.2011 12:48

No to nie tak, jak pojawiło się mistrzostwo to była oddana 3 trybuna a na fazę grupową będzie 4, czyli jednak wyniki sportowe Wisły determinują całą budowę.

PiotrG 06.08.2011 13:12

Trybunę północną robił Mostostal Warszawa, który po prostu swoim tempem w realnym czasie ją wykończył (te 2 miesiące z przetargu nie były realne, trzeba było około pół roku). trybunę zachodnią robi Polimex-Mostostal, który na inwestycje leje ciepłym moczem i robi wtedy, kiedy mu się nakaże. Jak się nikt nie interesuje z ZIKITu, to na budowie pustki. I tak jest od roku.

milosz 06.08.2011 13:19

..."te 2 miesiące z przetargu nie były realne"...pojawia sie pytanie: to co to za przetarg ?
No cóż jestem większym optymista i myślę że jednak pokazanie sie w Europie obiektu R22 ma jakieś znaczenie dla jego Ekscelencji i całej świty rządowej Krakowa, ale może się mylę.

arth_ur 06.08.2011 15:29

Pamiętam identyczną sytuacje po pierwszym meczu z Panathinaikosem mieliśmy grać na Śląskim. A skończyło się wiadomo jak :/

krakus79 06.08.2011 15:54

Szczerze moze być ze stadionem problem. jeżeli awansujemy do LM pierwsza kolejka będzie rozgrywana 13 - 14 wrzesień, faza grupowa LE 15 wrzesień. Mamy więc 40 dni. Zakładając że towarzysz pospieszy wykonawców i zakończą prace w trzy tygodnie będzimy mieli 27 września - zostaje nam 19 dni. A zostają jeszcze odbiory. Wystarczy że straż znajdzie bubla i nie da zgody użytkowanie trybuny. Nie wiem tylko w jakim terminie musimy zgłosić do UEFA stadion i czy wogule jest taki wymóg. Wydaje mi się że największy orędownik Cracovii zrobi wszystko żeby Wisła musiała grać poza Krakowem. Taki zawistny gość i tyle. Cracovii postawił stadion na który chodzą trzy osoby na krzyż a nam ciągle jakieś jajo wyskakuje.

PiotrG 06.08.2011 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1141706)
..."te 2 miesiące z przetargu nie były realne"...pojawia sie pytanie: to co to za przetarg ?

Przetarg pod publikę.
Cytat:

Wystarczy że straż znajdzie bubla i nie da zgody użytkowanie trybuny
Jeśli do tej pory "nie znalazła" to i nie znajdzie. Tutaj nie Gdańsk. Ten stadion można zamknąć od ręki, haka znaleźć nietrudno.

krakus79 06.08.2011 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1141920)
Jeśli do tej pory "nie znalazła" to i nie znajdzie. Tutaj nie Gdańsk. Ten stadion można zamknąć od ręki, haka znaleźć nietrudno.

Mam nadzieje że masz racje.

crazykaro 07.08.2011 11:25

W końcu ktoś napisał o stadionie i ewentualnych problemach

http://sport.wp.pl/kat,1752,title,Wi...wiadomosc.html

Im więcej będzie w prasie i tv tym większy nacisk psychiczny, a co za tym idzie szybsze ukończenie budowy

Jakubus 07.08.2011 11:40

dzisiaij z rana oglądałem OSI i również poruszony został problem ewentualnych problemów ze stadionem w razie gry w fazie grupowej LM. Zarzeczny wyraźił oburzenie zaistaniłą sytuacją i powiedział do Iwana " czemu wybieracie znowu tego samego prezydenta ktory nie potrafi doprowadzic budowy do końca" Ten nie potrafił znależć odpowiedzi czemu krakowianie tak decydują...

PS Wyboraźcie sobie jakie protesty zrobilismy w razie niedokończenia budowy na faze grupową LM... Mam nadzieję, że sytucaja nie zmusi nas do tego, bo może byc nieciekawie...

WiślakMyślenice 07.08.2011 11:50

Cytat:

PS Wyboraźcie sobie jakie protesty zrobilismy w razie niedokończenia budowy na faze grupową LM... Mam nadzieję, że sytucaja nie zmusi nas do tego, bo może byc nieciekawie...
Zrobili BYŚmy.

Poza tym- okazję do "protestu" mieliście bodajże 19.12.2010 roku.

Karherop 07.08.2011 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jakubus (Post 1142241)
dzisiaij z rana oglądałem OSI i również poruszony został problem ewentualnych problemów ze stadionem w razie gry w fazie grupowej LM. Zarzeczny wyraźił oburzenie zaistaniłą sytuacją i powiedział do Iwana " czemu wybieracie znowu tego samego prezydenta ktory nie potrafi doprowadzic budowy do końca" Ten nie potrafił znależć odpowiedzi czemu krakowianie tak decydują...

stadion na Hutniku zawsze czeka gootowy , spokojnie :rotfl:

to czy stadion się nadaje zweryfikuje uefa , o tym czy będziemy grać w LM dowiemy się 23 sierpnia

pierwsze spotkanie ewentualnej fazy grupowej to albo 13/14 września , albo 27/28 września , później 18/19 października . Teoretycznie ostateczny termin oddania stadionu to 12 października ( nie licząc systemu oddymiania na E w którym się już pogubiłem ) i klub stara się jeszcze tą date przyśpieszyc , jest to w jakiś sposób pocieszające .

uefa na pewno będzie wizytować stadion , może jeszcze końcem sierpnia , da nam pewnie jakiś deadline ( bo tak robią zawsze ) na poprawienie usterek i ewentualnych niedociągnięć .

nie wierzę że w klubie nie zrobią WSZYSTKIEGO aby rozegrać pierwszy mecz w roli gospodarza na R22 . W najczarniejszym przypadku , co wynika z terminarzu rozgrywek , możemy 'wrócić ' na swój teren na mecz 3 lub 4 kolejki . Tak czy siak w najczarniejszym przypadku , myślę że jest zagrożone JEDNO spotkanie ewentualnej LM w Krakowie .

Pablo84 07.08.2011 12:07

A co klub ma do budowy tego stadionu?My tego stadionu niestety nie budujemy.To stadion miejski

Karherop 07.08.2011 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1142252)
A co klub ma do budowy tego stadionu?My tego stadionu niestety nie budujemy.To stadion miejski

słowo 'wszystkiego ' można również rozumieć jako naciski na miasto aby przyśpieszono prace . Poza tym nie mam na myśli tylko budowy , ale wszelkich spraw organizacyjnych , spraw bezpieczeństwa , oznakowań które również leżą po stronie Wisły . Tak samo jak po stronie Wisły było , aby wyznaczy sektor dla kibiców gości . Miasto tutaj nie dołożyło swoich 5 groszy .

wierny 08.08.2011 22:25

Baza treningowa będzie poza Reymonta, tak powiedział Basałaj w wywiadzie dla Gazety Krakowskiej.

piotrek06 09.08.2011 07:39

Cytat:

stadion na Hutniku zawsze czeka gootowy , spokojnie :rotfl:
Nie spełnia wymogów, najbliższy stadion który takowe spełnia jest chyba w Lubinie( nie liczę synagogi)

Cytat:

W najczarniejszym przypadku , co wynika z terminarzu rozgrywek , możemy 'wrócić ' na swój teren na mecz 3 lub 4 kolejki . Tak czy siak w najczarniejszym przypadku , myślę że jest zagrożone JEDNO spotkanie ewentualnej LM w Krakowie
nie jestem pewny, ale z chyba pierwsze spotkanie gramy u siebie z najsilniejszym przeciwnikiem( Real, MU, Inter...) czyli w takim przypadku klub straci najbardziej dochodowy mecz( jeśli oczywiście awansujemy)

Kaan 09.08.2011 08:06

W dzisiejszej audycji RK Niedziałkowska wypowiadała się mało optymistycznie o terminie oddaniu stadionu. Tremin 30.08 jest niemozliwy do skrócenia i "najszybszym mozliwym czasie" czyli 12 dni na odbiór "żeby klub był zadowolony". Co za łaska!
Jest mozliwość bez ukończenia systemu oddymiania na otwarcie trybuny zachodniej - podobnie jak wschodniej - ale jak do tego odniesie się NB lub UEFA to nie wiadomo.

Pablo84 09.08.2011 08:21

A jest wiadomo kiedy Niedziałkowska wyleci na zbity pysk za to co się dzieje ze stadionem?

Niech ta baba nie udziela się w prasie, bo naprawdę wielu osobom podnosi się cisnienie i zaciskają pięści , gdy słyszy jej nazwisko.

crazykaro 09.08.2011 08:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaan (Post 1143269)
Jest mozliwość bez ukończenia systemu oddymiania na otwarcie trybuny zachodniej - podobnie jak wschodniej - ale jak do tego odniesie się NB lub UEFA to nie wiadomo.

UEFA nie wymaga systemu oddymiania, potrzebne są jedynie wszystkie miejscowe pozwolenia na użytkowanie stadionu.

fond 09.08.2011 10:44

Stwierdzenie: '30 września to i tak napięty plan' czy coś w tym guście sugeruje, że należy się liczyć z tym, że zaraz się okaże, że nawet koniec` września jest nierealny :-/

serek.c2 09.08.2011 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fond (Post 1143341)
Stwierdzenie: '30 września to i tak napięty plan' czy coś w tym guście sugeruje, że należy się liczyć z tym, że zaraz się okaże, że nawet koniec` września jest nierealny :-/

A czego Ty się spodziewałeś? Przecież ta tępa strzała Niedziałkowska od roku oddaje stadion do użytkowania...

Ciastek1 09.08.2011 10:49

Wypowiedz tej baby brzmi jakby na stadionie zapieprzało 200 pracowników na 3 zmiany a tymczasem na budowie chyba od 3 miesięcy nie pojawił się żaden .

tomo 09.08.2011 10:52

Bezsilność, tyle tylko mogę stwierdzić. Podzielam zdanie Zarzecznego, ale polemika z tym to już do politycznego nadaje się najbardziej.

PiotrG 09.08.2011 11:05

Kraków to jest istna ikona zarządzania PRLu. Wszyscy urzędnicy siedzą po znajomości, bo raczej takich nierobów i beztalenci by nie trzymali za ich wyniki w pracy... Dopiero "sztandarowe" inwestycje prezydenta są robione z dopilnowaniem szczegółów. Reszta to samowolka, która nikogo w mieście nie obchodzi.

WislaFan123 09.08.2011 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1143354)
Kraków to jest istna ikona zarządzania PRLu. Wszyscy urzędnicy siedzą po znajomości, bo raczej takich nierobów i beztalenci by nie trzymali za ich wyniki w pracy... Dopiero "sztandarowe" inwestycje prezydenta są robione z dopilnowaniem szczegółów. Reszta to samowolka, która nikogo w mieście nie obchodzi.

Ze co? Które sztandarowe inwestycje? Jedynie stadion pejsow byl zrobiony dobrze od A do Z. Stadion Wisly, Rondo Ofiar Katynia, Rondo Mogilskie i mozna by dalej wymianiac - wiekszosc najwiekszych inwestycji w Krakowie w ostatnich 7-8 latach byla bardzo przeplacona i ogromnie opozniona...

Odnosnie stadionu - nie ma szans zeby Wisla nie zagrala w Krakowie w grupie.. cos sie wymysli - dobra prowizorka, w tym to chyba jestesmy "miszczami swiata"

edit: chodzilo mi o to ze sa robione z dopilnowaniem szczegolow ;)

PiotrG 09.08.2011 11:24

Właśnie dlatego sztandarowa...

Fazę grupową czy to LM czy LE zagramy u siebie, wiadoma sprawa. UEFA wbrew pozorom nie jest taka restrykcyjna.

iiYama 09.08.2011 11:25

Nie na temat stadionu ale nawiążę do ZIKiT.

Ostatnio w prasie był artykuł na temat jakiejś fontanny której budowę w/w organ nadzorował. Oczywiście pojawiły się jakieś kłopoty czy niezgodności i wykonawca postanowił zerwać zlecenie, zabrać manatki i się zwinąć.

Pytanie było czy wykonawca zapłaci jakąś karę za zerwanie kontraktu.

Odpowiedź dobrze znamy: Nie, ponieważ kar z powodu niedotrzymania terminu czy zerwania umowy nie było w kontrakcie. Jako rekompensatę w ramach ugody teren budowy miał zostać uprzątnięty do stanu przed rozpoczęciem prac :D.

Jaja pańskie. Może to jest instytucja powołana aby wyciągać z miasta kasę na lewo...

dj_ibutti 09.08.2011 12:08

Ależ ta baba .......i.... golym okiem widać, że na budowie nic się nie dzieje, po godzinie 17... Spokojnie można pracować w nocy i się zdąży!

WislaFan123 09.08.2011 12:24

A swoja droga moze kto potwierdzic ze faktycznie zaczeto prace przy instalacji oddymiania na zachodniej? Bo przewinelo sie to w ktoryms wywiadzie?

Lukaszr 09.08.2011 16:25

Czegos nie lapie, odrobine checi i mozna juz otworzyc trybune dla kibicow - bez systemu oddymiania i bez cieplych dan. Czemu nikt jej nie otworzy na dzien meczu, a potem montuje system oddymiania???? Oni i tak po 17 nie pracuja!

Co do cieplych dan - jesli to jest wymog UEFA, to co za problem przygotowac dania w aucie na parkingu i doniesc 20 metrow do lozy albo nawet sprzedawac w okienku sklepowym? Kielbaska, pizza kilka stopni chlodniejsza dalej jest ciepla.

To da sie rozwiazac - starczy troche checi!!!!

qqq_b 09.08.2011 19:04

Czyli nie gramy w LM na R22 ... :/ Szkoda.

PvD 09.08.2011 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1143609)
Czyli nie gramy w LM na R22 ... :/ Szkoda.

nie siej fermentu!

---------

Niedziałkowska mówi co jej ślina na język przyniesie. Jak można powiedzieć, że może oddać do użytku cześciowo trybunę zachodnią (bez systemu oddymiania) na wzór wschodniej ale Wisła nie będzie mogła organizować imprezy masowej. To jakim cudem odbywają się teraz imprezy masowe w postaci ekstraklasy i eliminacji ligi mistrzów? :rotfl:

picasso 09.08.2011 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1143615)
nie siej fermentu!

---------

Niedziałkowska mówi co jej ślina na język przyniesie. Jak można powiedzieć, że może oddać do użytku cześciowo trybunę zachodnią (bez systemu oddymiania) na wzór wschodniej ale Wisła nie będzie mogła organizować imprezy masowej. To jakim cudem odbywają się teraz imprezy masowe w postaci ekstraklasy i eliminacji ligi mistrzów? :rotfl:

taki cudeem,że ta baba ma nie rozumie tego co mówi.teraz opowiada,ze dużo robią dla Wisly i więcej sie nei da.ja temu babsztylowi przypominam tylko,ze stadion miał byc gotowy ponad rok temu.więc robienei czegokolwiek by zdążyć do konca wrzesnia nie jest zadną łaską ze strony miasta.

bellic88 09.08.2011 19:59

Musiałem to wkleić :)

http://stadiony.net/aktualnosci/2011...umowie_z_pepsi

Mam nadzieje że u nas takiej pomyłki jak na zdjęciu nr 2 nie zrobią jeśli będzie w końcu sponsor stadionu ;p

sovinho_02 09.08.2011 22:00

A na tej zachodniej to wogole sie coś dzieje ?

PS. Mam nadzieję że dożyję czasów ( a mam 17 lat) że Wisła będzie tak znanym i bogatym klubem że sama wybuduje sobie stadion jak np. to zrobił Arsenal i będzie on dopieszczony w każdym calu....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl