![]() |
Grigorie NEI wyląduje.
|
Galamaz juz leci :)
|
Grigorie i Galamaz ponoć w koncu znalezli ten samolot ktory trzeba i juz lecą do Krakowa!.
|
Napastnik Budu Zivziwadze 22 lata, 189 cm FC Sartmedia podobno się nim interesujemy! W 13 rozegranych spotkaniach strzelił 12 goli. Stilić, on i stoper i byłoby ok. Oczywiście zatrzymać Jovicia, Mąke. Wyoutować Buchalika, Mójte, Popovicia, Zachare
|
Cytat:
|
Z Navasem, to chodziło o kwotę odstępnego(i też zawiłości kontraktowe z jego klubem). Facetowi jednak chyba wyszło, to na dobre. Nam niekoniecznie ;).
|
Cytat:
|
Sezon ogórkowy w pełni, temat powrotów, był Nalepa, ktoś podrzucił Wilka, Stilić wraca już od pół roku... to może ja dorzucę swoją propozycję. Gordanowi Bunozie kończy się kontrakt w czerwcu, obecnie Pandurii, nie gra tam zbyt wiele, Pandurii to raczej rumuński średniak bez większych ambicji. Gordana pamiętam jako całkiem solidnego obrońcę, nie popełniał większych błędów, w dodatku można było go ustawiać na lewej obronie.
|
Zaraz zaraz Nalepa to wymysł pokemonów na tym forum, nikt z poważnych użytkowników nie chce powrotu Nalepy.Stilić połowa forum płacze od czerwca, bo jest wolnym zawodnikiem jak nie przyjdzie to nie przyjdzie proste
|
Kogo " poważni użytkowinicy " widzieli by w kadrze zespołu ?
|
Jak na moje oko, i nasze finansowe możliwości, trio o którym się pisze w mediach (Stilić, Jagiełło, Kort) przyjąłbym z otwartymi rękami. Pierwszy sprawdzony, do tego będziemy mieć jeden z najlepszych środków pomocy (jeśli Mąka zostanie), drugi na zmianę na skrzydło z pewnością gorszy od Drzazgi (któremu zdarzało się tam grać) nie będzie, a trzeci bardzo mi się podoba w barwach Pogoni.
|
Wisła Kraków ponowiła ofertę za Dawida Korta z Pogoni Szczecin, oferuje 100tys Euro +10-15% od następnego transf. Poprzednie zostały odrzucone.
|
Stilic wyladuje raczej w Pogoni a nasi podobno chca najgorszego obronce Lecha czyli Wilusza.
|
Cytat:
A co do Semira, to szkoda mi, że taki temat się w ogóle pojawił, bo od początku było wiadomo, że nic z tego nie będzie. |
Oj tam było wiadome. Wcale że nie.
Stilic przyjechał, krzyknał 15 a Wisła dała swoją propozycję niestety niższą. Wieść po kraju poszła ile krzyczy Semir, to znaleźli się chętni którzy dadzą mu 15. Jeśli prawdą by był ten news, rozumiem ze Akachoszi odchodzi. A Kazek to sie w Wiśle z Semirem spotkał ? |
Hmm... Jak dla mnie z Wiluszem to byłby ciekawy ruch. Facet jakby nie było jak miał pierwszy plac to zawsze coś grał lepiej, gdy wchodził w mocną konkurencję to ma problemy. Lech odda go za bezcen, a nas może być zbawieniem.
|
Kazek przejął klub w marcu 2015, więc ze Stiliciem 2miesiące popracował.
|
Generalnie jakby wypalił Jagiełło, Kort i Stilic to można będzie mówić o bardzo rozsądnej polityce transferowej. Młodzi, zdolni, którzy mogą sie w Wisle rozwinąć + doświadczenie. Jak dla mnie SS jest wart tych 15 tys/msc. Nie ma sie co bać, ze ostatnio nie grał. To jeden z tych piłkarzy jak Radovic - świetnie sie czuja w PL lidze i tu zawsze bedą błyszczeć.
|
Cytat:
Telefon: - "Semir, ile chcesz?" - "Jakieś 15 tysi." - "Słuchaj, wpadaj do Krakowa, pogadamy i się dogadamy jakoś." - "Ale jak nie będzie 15, to nie podpisuję." - "Słuchaj, przyleć, siądziemy, zrobimy ci kawę, dogadamy szczegóły." - "Nie piję kawy, ale spoko." Siedziba Wisły: - "Dobra, Semir. Fajnie, że przyleciałeś. OK, będzie te 15 tysi, ale na rękę z tego masz 8, a pozostałe 7 jak będziesz biegał pełne 90 minut w każdym meczu, a do tego zaliczysz asystę i gola raz na 90 minut." - "........" - "No co? 8+7=15. Tyle chciałeś." - "W Pogoni dostanę 15 na rękę." - "No to idź sobie do Szczecina, tylko się paprykarzem nie udław." - "Ale ja chcę grać w Wiśle, inaczej bym osobiście nie przyleciał." - "Dobra, ostatnie słowo, masz 11 i podwyżkę w lipcu jak się Buchalika pozbędziemy." - "Przemyślę." Lipiec 2017: Stilić w Pogoni, Buchalik w Wiśle do 2020. |
Ja pie..ole ale rozkmina :lol: A co myślisz,że Stilić będzie grał za pół darmo ? Jak nas nie stać to nie będzie tego transferu i tyle
|
@up ewentualnie gorący news z rana "Wielki powrót od Wisły Kraków!"
http://www.2x45.info/images/news/16073.gif |
I pomysleć ze jak przychodził na poczatku za smudy, to chciał 5 letni kontrakt...Dali mu 1.5 roku na sprawdzenie.
Na 'szczęście' nie byli tacy przezorni przy mistrzu buchaliku i podpisali go na 3 lata. Jeśli przegramy walkę o Stilicia z Pogonia(azotami) to bedzie kolejny znak czasów. O ile perspektywa sprowadzenia Korta i Jagiełły jest bardzo ciekawa o tyle włodarze powinni sobie zdać sprawę, że jesli jest taka mozliwosc - wzmocnić skład na juz. Szkoda ze nie ma żadnego mitycznego sponsora ktory by wzial na siebie kontrakt Bośniaka.. |
Kort i Semir razem nie przyjdą - albo jeden albo drugi. Jeśli Semir ma być za friko to jego roczna pensja wyniesie ~tyle ile musimy za Korta zapłacić na wstępie. Trzeba przekalkulować co bardziej się opłaci ew. szybciej zwróci.
|
Z Kortem/Stilicem to jest tak prawdę mówiąc loteria, bo pierwszy ma dopiero 21 lat i jeśli wypali to możemy zawołać za niego parę mln euro, a co za tym idzie, jest to szansa na potężną inwestycję. Jeśli chodzi o Stilica to jest tylko jedno pytanie. Na kiedy będzie gotowy do gry na poważnie, bo nie grał nigdzie pół roku, a od 1,5 roku zaliczył kilka występów na Cyprze.
Jestem fanem Stilica, ale transfer Korta wydaje się równie sensowny. Jeśli chodzi o Jagiełło to mimo słabych statystyk w 1 lidze w tej rundzie (2 bramki, 3 asysty) od 2 osób któe ogarniają temat, śledzą dość bacznie 1 ligę usłyszałem, że to jest TOP 3 skrzydłowych tej klasy rozgrywkowej w Polsce. Ma świetną technikę, bazuje na szybkości. Gra w jednym ze słabszych klubów 1 ligi, jednak miał w tej rundzie udział w ponad połowie goli zdobywanych przez Znicz Pruszków. Załóżmy że z dwójki Kort/Jagiełło wypala choćby jeden i już jesteśmy na plusie, bo obaj są młodzi (21 lat) i możemy na nich zarobić. |
Kiedy my ostatnio sprzedaliśmy za kilka milionów euro :-D. Z dwóch Stilic albo Kort sto razy wolałbym Stilica.
|
Marcelo w 2010 roku bodajże za 3,5 mln euro, tak wiem dawno...
Później był Michał Chrapek za ponad 1,5 mln euro. Też mam sentyment do Stilica, choćby za derby ale jeśli nas nie stać to nie możemy się ,,napinać" bo budżet tego nie wytrzyma. Jeśli w klubie znajdą się pieniądze to zapewne będą głośne transfery to logiczne. |
A za Chrapka nam nie zaplacili i juz nie zaplaca, kolejny pieknie przeprowadzony transfer przez Bednarza. Po Kirmie gdzie prawie musielibysmy placic za jego sprzedaz ;D
|
No za Korta dostaniemy grube miliony w przyszłości, dlatego Pogoń chce nam go oddać iks ....a de
|
Kort sam chce odejść z Pogoni, jest w konflikcie z klubem, przez co nie dostaje szans na gre. Zagrał w tym sezonie 11 meczów i to ogony bo zaledwie 275 min, strzelił 2 gole.
Jeśli dostanie prawdziwą szanse może odpalić. |
Cytat:
|
Janekx napisał na TT, że Stilic jest juz po słowie z jednym klubem, przyjedzie tam na badania, ale nie jest to Wisla.
I z Pogonią tez na razie nie wyglada zeby Wisła doszła do porozumienia w sprawie Korta. |
ponoc Akachoszi idzie do Tajlandii, wiec zwolni sie miejsce dla Semira :)
p.s. Kto to ....a jest kort .... |
Kilka razy kopna prosto pilke i wg znawcow forumowych bedzie gwiazda i sprzedamy go za kilka milionow euro. A ze w Pogoni sie nie poznali na nim to nic. A Stilic to po co nam. Zenada.
|
Kort to młody piłkarz który ma potencjał. Pytanie czy go wykorzysta. Nie jest to piłkarz jak Semir od razu do 11. Pytanie podstawowe - ile mamy kasy na transfery i kontrakty dla piłkarzy? Jeśli mamy mało pieniędzy to szukamy Kortów. Jeśli dużo to Stiliców.
|
Szkoda, że się nie uda ze Stiliciem, bo jesli byłby w formie, to taki np. Brożek na pewno by odżył i zaczął by strzelać.
|
Tylko ze zaden z tych Kortów moze nie wypalic. Zreszta u nas mlodzi to tyle graja w klubie co nic.
|
Cytat:
Kort tak. Ale przydałoby się też piłkarza do 11 na już. |
Stilic jeszcze nigdzie nie podpisal a wy juz lapiecie kolejne durne ploty ;> Jeszcze pare dni temu byl klasowym grajkiem ktory nam pomoze a teraz slaby wiekowy nie gral nie bedzie mial formy to juz nie ten sam Stilic itd dajcie na luz Panowie;)
|
Cytat:
takie miejsce z nawierzchnią z trawy, ziemi, sztucznej albo mączki ceglanej :P |
Cytat:
no to juz to mielismy przez nascie lat. "Mączka" jako treningowe nie sprawdziło sie do końca. Z racji ze myslalem ze Korcik to natolatek, powiedzcie mi Ci ktorzy widzicie w nim potencjał, co on takiego ma. Czymże jest ten potencjał i co ten Kort potrafi. Tak wiem, raz mu w lidze zeszło i mega bramke strzelił, chociaż bramki K.Gołosia nie podbije :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl