Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

saklak1906 21.07.2009 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 765258)

Alce co to wogole jest za strona. I wogole jak oni maja wiarygodnosc? na TWSD nic nie pisze a tam dosc dobrze poinformowani.

Wszystko zalezy od jutrzejszego meczu.

Evil_ 21.07.2009 14:19

taaa.. W OGÓLE to o tym zawodniku pisaliśmy już w niedzielę rano - a na tych waszych WIARYGODNYCH serwisach dopiero w poniedziałek info się rozeszło..

Maćko 21.07.2009 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 765274)
Alce co to wogole jest za strona. I wogole jak oni maja wiarygodnosc? na TWSD nic nie pisze a tam dosc dobrze poinformowani.

Nie chcę siać niepotrzebnego optymizmu, ale to właśnie ta strona poinformowała jako pierwsza, że Urugwajski grajek w ogóle się u nas pojawi(ł).
Prawda czy nieprawda - okaże się, jednak jeśli przejdzie to błagam, nie płaczcie nad tym, że "nie grał", bo 90% naszego składu też by w Regginie nie pograło.

Marszałek 21.07.2009 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 765274)

Nie wiem kto ani co, ale póki co info mają wiarygodne,wszyto się sprawdza. Więc nie ma co się czepiać.

saklak1906 21.07.2009 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 765300)
Nie wiem kto ani co, ale póki co info mają wiarygodne,wszyto się sprawdza. Więc nie ma co się czepiać.

Ale ja sie nie czepialem tylko spytalem, bo dopiero dzis zobaczylem ten portal i nie wiedzialej jak u n ich z wiarygodnoscia. Dobrze jak maja takie dobre dojscie do informacji to tylko sie cieszyc i oby sie sprawdzilo

Zienczuk8 21.07.2009 15:14

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zony_do_wisly/

Alvarez pilkarzem Wisly.. jakos szybko poszly wszystkie negocjacje... dziwne:)

jabadabaryba 21.07.2009 15:17

Jestem zaskoczony, naprawde. Tego sie nie spodziewałem że jeszcze przed Levadią zakontaktujemy kogoś. BRAWA DLA eee ZARZĄDU !

Lemur 21.07.2009 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zienczuk8 (Post 765311)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zony_do_wisly/

Alvarez pilkarzem Wisly.. jakos szybko poszly wszystkie negocjacje... dziwne:)

Mam nadzieje, ze okaże się wzmocnieniem. Załuję tylko, iż nie został sprowadzony wcześniej - byc może bylibyśmy dziś w nieco lepszych nastrojach przed reanżem z Estrończykami. W komunikacie nie ma tez nic o opcji pierwokupu po wypożyczeniu - chciałbym wierzyć, że to tylko przeoczenie. Bo jeśli się sprawdzi, klub powinien mieć możliwośc wykupienia go.

Swoją drogą, ciekawe czemu ostatecznie upadł temat Carlithosa?

Marszałek 21.07.2009 15:22

No i super jest. Jak dla mnie naprawdę dobre transfery zrobiliśmy. Wszyscy sprowadzeni zawodnicy mają ciekawe CV. Póki co Kirm pokazał,że wiele potrafi. I co najważniejsze widać,że przypadku w sprowadzaniu kopaczy nie ma. Wypadek przy pracy to Beto.

AS82 21.07.2009 15:22

No taki ruch transferowy to ja rozumiem ! Gosc ktory trafil do Serie A ,napewno bedzie silnym punktem w polskiej Ekstraklasie

pirat.z.karaibow 21.07.2009 15:23

Ale i tak pewnie Bednarz jest łysym .....m, co nie?

tylko_na_kilka_dni 21.07.2009 15:23

no i fajniutko. Zobaczymy jak sie bedzie spisywal:)

Przemoo 21.07.2009 15:24

ojej. akurat wlączyłem komputer a tu mamy wzmocnienie. COs za szybko przyszedł do nas... :)
czyli jeszcze tylko bramkarz i (nonabank) napastnik i wspaniale. Najpierw jednak 0-3 w talinie

WislakP 21.07.2009 15:24

Nie no ludzie, tak nie może być! Jakbyśmy tak jeszcze sprowadzili rezerwowego bramkarza jakiegoś napastnika to już w ogóle nie byłoby na co narzekać! :D:D

A tak poważnie: szkoda że nie znamy szczegółów finansowych, myślę jednak że jest dobrze, skoro wszystko poszło tak szybko...

piter116 21.07.2009 15:25

Szacunek dla wisla-online.pl . Widac, że wyrasta nam dosyć wiarygodny portal. Pytanie czy jest to wypożyczenie z opcją pierwokupu ? To zostały nam 2 dziury do załatania. Bramkarz i napastnik .

christof20 21.07.2009 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przemoo (Post 765326)
ojej. akurat wlączyłem komputer a tu mamy wzmocnienie.

Szybko, wyłącz jeszcze raz, to może będzie następne :) Wracając do tematu - razem z Alvarezem miał przyjść w pakiecie jakiś napastnik(o ile mnie pamięć nie myli też Urugwajczyk). Ktoś coś wie na ten temat ??

AS82 21.07.2009 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 765329)
Ja na Bednarza nigdy złego słowa nie powiedziałem. On jest tylko pośrednikiem, marionetka. On wynegocjuje umowę. Ale on nie ma ostatecznego głosu. Cupiał sie musi sie zgodzic. Kazdy dyrektor sporotwy popelnia pomylki. Nie ma idealnych. Nie mozna miec 100% skutecznosci w transferach.

Bednarz jest odpowiedzialny za wyszukiwanie pilkarzy .Marionetka sie staje wtedy jak przedstawia zarzadowi pilkarza wtedy oni podnosza kciuk do gory badz w dol .

jabadabaryba 21.07.2009 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez christof20 (Post 765331)
Szybko, wyłącz jeszcze raz, to może będzie następne :) Wracając do tematu - razem z Alvarezem miał przyjść w pakiecie jakiś napastnik(o ile mnie pamięć nie myli też Urugwajczyk). Ktoś coś wie na ten temat ??

http://wisla-online.pl/news/stuani-nie-zagra-w-wisle-37

nic nowszego w jego temacie nie było.

Bassart 21.07.2009 15:32

Niespodzianka:

http://www.wisla.krakow.pl/

mamy transfer ;)

fanfan 21.07.2009 15:33

Ciekawe czy w kontrakcie jest coś o opcji pierwokupu i kwocie odstępnego. Mam nadzieję ,że to nie jest więcej niż 500 tyś. euro i jak się sprawdzi to wykupimy go i podpiszemy 5-letni kontrakt. Gorzej jak nie ma opcji pierwokupu to wtedy u Nas się ogra ,nabierze doświadczenia i ucieknie , albo jak nie ma kwoty odstępnego to w przypadku dobrej postawy Reggina podyktuje astronomiczną cenę. Mam nadzieję że Bednarz i spółka dobrze to rozegra. Ale i tak najważniejsze jest teraz to , że mamy prawego obrońce który zapowiada się na prawdę dobrze.

saklak1906 21.07.2009 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 765333)
Bednarz jest odpowiedzialny za wyszukiwanie pilkarzy .Marionetka sie staje wtedy jak przedstawia zarzadowi pilkarza wtedy oni podnosza kciuk do gory badz w dol .

Jak cesaz w koloseum, oby tak dalej a bedzie dobrze.Jestem ciekawy co z tym czeskim bramkarzem, zostal juz przez Kazimierskiego odstrzelony czy sie jeszcze zastanawia.

Ale faktycznie negocjacjie poszly szybo ale wyjscia nie bylo bo do czwartku tylko mozna zglaszac zawodnikow do nastepnej rundy.

Zienczuk8 21.07.2009 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez christof20 (Post 765331)

Stuani.. z tego co mowia media nic z tego.

co do Czecha to jesli z nim podpisza to zadziwia mnie straszliwie... bo koles potrenuje zWisla tylko troche, a jak wiemy u nas bramkarza ocenia sie tygodniami i nie wiem czy w ciagu kilku dni uda sie mu zrobic lepsze wrazenie na trenerach niz Nurkoviciowi.. taki koles z lapanki sie mi wydaje ten Vasek, bo nie ma kto na lawce siedziec, ale... zobaczymy:) na razie cieszmy sie z Alvareza i modlmy sie o pomyslnosc jutro, bo jak sie nie uda... to bedzie wieeeelka burza:)

tofik 21.07.2009 15:44

Dobry ruch Wisły i oby był wzmocnieniem. Jeszcze bramkarz - pewnie Vaska podpiszą, bo za długo już trwają te poszukiwania.
Co do napastnika, to nie liczyłbym na niego w tej rundzie. Byłbym mega zaskoczony, gdyby jakiś przyszedł.

LeQ 21.07.2009 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 765336)
Ciekawe czy w kontrakcie jest coś o opcji pierwokupu i kwocie odstępnego. Mam nadzieję ,że to nie jest więcej niż 500 tyś. euro i jak się sprawdzi to wykupimy go i podpiszemy 5-letni kontrakt. Gorzej jak nie ma opcji pierwokupu to wtedy u Nas się ogra ,nabierze doświadczenia i ucieknie , albo jak nie ma kwoty odstępnego to w przypadku dobrej postawy Reggina podyktuje astronomiczną cenę. Mam nadzieję że Bednarz i spółka dobrze to rozegra. Ale i tak najważniejsze jest teraz to , że mamy prawego obrońce który zapowiada się na prawdę dobrze.

No i tu będzie problem...
Jak każdy kibic Wisły chce żeby Alvarez spełnił oczekiwania i fajnie wkomponował się w drużynę tylko co będzie jak np. Reggina po udanej rundzie Alvareza podniesie wymaganie finansowe lub w przypadku braku powrotu do Serie A będzie chciała powrotu piłkarza, najlepiej gdyby to Reggina rozwiązała kontrakt z Alvarezem i mielibyśmy go na wyłączność ale pożyjemy zobaczymy...

Zienczuk8 21.07.2009 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemur (Post 765320)
W komunikacie nie ma tez nic o opcji pierwokupu po wypożyczeniu - chciałbym wierzyć, że to tylko przeoczenie. Bo jeśli się sprawdzi, klub powinien mieć możliwośc wykupienia go.

wg TWSD: "W umowie zawarto opcję pierwokupu zawodnika przez Wisłę."

szczebrzeszcz 21.07.2009 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 765345)
Dobry ruch Wisły i oby był wzmocnieniem. Jeszcze bramkarz - pewnie Vaska podpiszą, bo za długo już trwają te poszukiwania.
Co do napastnika, to nie liczyłbym na niego w tej rundzie. Byłbym mega zaskoczony, gdyby jakiś przyszedł.

przecież okno jest otwarte ponad miesiąc :-)
wszystko się może zdarzyć
tym bardziej że rywale zyskali po 2 napadziorów

oprócz napastnika to przydałby się jeszcze jakiś stoper
Cytat:

Pierwotnie napisane przez LeQ (Post 765346)
Jak każdy kibic Wisły chce żeby Alvarez spełnił oczekiwania i fajnie wkomponował się w drużynę tylko co będzie jak np. Reggina po udanej rundzie Alvareza podniesie wymaganie finansowe lub w przypadku braku powrotu do Serie A będzie chciała powrotu piłkarza, najlepiej gdyby to Reggina rozwiązała kontrakt z Alvarezem i mielibyśmy go na wyłączność ale pożyjemy zobaczymy...

przeczytaj zanim zaczniesz mącić, jest opcja pierwokupu

kristos 21.07.2009 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LeQ (Post 765346)

To go oddajmy i nie będzie kłopotu.
Też żeśmy sobie kłopotu narobili.

westersyl 21.07.2009 15:56

Mam pytanie odnośnie transferu Alvareza. Załóżmy, że mamy opcje pierwokupu. Alvarez zaczyna dobrze grać, wszyscy są zadowoleni z jego postawy i już po kilku meczach widać, że to strzał w 10.
Okienko transferowe jest dla nas dosyć długie wiec czy moglibyśmy go wykupić jeszcze podczas trwania obecnego okienka ?

LeQ 21.07.2009 16:00

Tak, tylko to jest OPCJA a nie wiadomo co będzie za rok.Mogą mu sypnąć groszem i przychylić szalę na swoją stronę, ale teraz nie ma co myśleć o tym.Ciekawe jak długo będzie w Krakowie czeski bramkarz...
http://wislaportal.pl/news.php?id=15750
Jednak nie 20 bramkarz testowany przez Wisłę w ciągu 2 lat :D

Baala 21.07.2009 16:03

Alvarezowi przypadkiem za rok nie kończy się kontrakt z Regginą?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl