![]() |
Nareszcie, nie potrzeba nam zapchajdziur do wymogow regulaminu.
|
Cytat:
Moim zdaniem, to wypożyczony był nie ze względu na Kasperczaka, tylko Żurawskiego, Frankowskiego czy Nicińskiego w ataku. ;) Czy mógł grać w 11 i osiągać tyle, ile Wisła wtedy osiągała? Wątpię. Statystyki z ŁKS nie są dla niego najlepsze, delikatnie mówiąc- 8 meczy, 0 bramek a miał wtedy dokładnie tyle lat, co Czekaj teraz. Z resztą, nie chodzi mi o porównywanie obu piłkarzy, ale o sytuację. Zanim zaczną forumowicze wylewać pomyje na młodych piłkarzy Wisły, może warto dać im czas? Tak, jak piszesz- oby się podciągnął. Też na to liczę, bo sam jestem świadom tego, że to nie jest na razie gracz na zawojowanie polskiej ligi. Niemniej, jest jeszcze młody i gra na pozycji, na której (jak chyba żadnej innej) liczy się doświadczenie. PS. Zapominam czasem o specyfice tego forum i od każdego oczekuję rozsądnego podejścia do tematu, a nie gówniarskich "gdzie są wszyscy, którzy...", odnośnie zawodnika, który ma 19 lat i został skrytykowany przez innego anonimowego użytkownika.:lol: |
Problem z młodymi jest taki, że nie wiadomo do kiedy można mówić, że się jeszcze kształci, a kiedy już powinien być w pełni ukształtowanym graczem. Przecież niektórzy dalej mowią, że Czarek Wilk jest młody, a Brożek na zawsze będzie miał łatke polskiego młodego talentu. Niektórzy nawet Małeckiego dalej uznają za młodego, mimo, że ma już chyba 23-24 lata.
Na zachodzie często 20 latek już ma pewne miejsce w pierwszym składzie i gra jak równy z ludzmi z wieloletnim doświadzceniem. Wiadomo, że w Wiśle boją się stawiać na młodych bo boją sie o wyniki, ale tylko dając szanse młodym można ich w pełni ukształtować. W przeciwnym wypadku będziemy mieć kolejnego Bruda, który najpierw był za młody, a teraz już jest za stary by był sens go wpuszczać. Już się wiele nie rozwinie. Dlatego Czekaj jest w idealnym wieku by przekonać do siebie ternera, jak nie teraz - to trzeba dać szansę kolejnym - np Nalepie, który jest rok młodszy. To samo z Chrapkiem - to jest jego sezon, jak nie teraz to przyjda kolejni (chyba, że bedzie jeszcze wiekszy kryzys z kasa to wtedy nawet Kowalski chetnie wroci do Wisly). |
Zgadzam się, że nie można popadać w skrajności i każdego, kto nie jest jeszcze siwy nazywać młodym talentem. Zgadzam się też co do Czekaja i Chrapka, że w tym sezonie chłopaki muszą udowodnić swoją wartość. Problemem może być w ogóle danie im szansy, bo wiadomo, że dobro drużyny i wyniki przede wszystkim. Niemniej, liczę, że chłopaki będą mieli wsparcie Probierza i się wykażą. To jest właśnie drugi ważny problem, czyli wprowadzanie młodych. Dopiero postawieni pod ścianą trenerzy decydują się "ryzykować" młodymi. Niestety. A tymczasem od lat szukaliśmy godnego następcy dla Baszcza. Cikosy, Vidlicki, Alvarezy, a tutaj proszę- okazało się, że cały czas kogoś takiego mieliśmy, tylko nie dostawał szasny. Burliga poszedł na wypożyczenie i wywalczył miejsce w pierwszej 11 drużyny, która zakończyła sezon ze znaczenie lepszymi wynikami niż Wisła. Trzeba tylko odpowiednio chłopaków ocenić, dać szansę tym, którzy dobrze rokują i liczyć, że się uda.
|
Cytat:
Właściwie w rundzie jesiennej grał w pierwszym składzie, a na wiosne był tylko dublerem Igora Lewczuka i w lidze zagrał od początku zaledwie 4 razy, w sumie rozegrał 15 meczów (z czego 6 wchodząc z ławki). Wypożyczenie tylko potwierdziło, że BURLIGA NIE JEST OBROŃCĄ skoro taki Lewczuk prezentował się dużo pewniej od niego... |
A może wiedzieli, że po sezonie odejdzie, więc woleli postawić na kogoś, kto zostawał u nich na dłużej? Nie wiem, zbyt wielu meczy Ruchu nie oglądałem, ale jakoś zawsze miałem tyle farta, że trafiałem na te z Burligą. Z tego, co w nich pokazywał, na pewno nie wysnułbym wniosku, że "NIE JEST OBROŃCĄ".
Z tego, co widzę tutaj: http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=9377&id_sezon=79 Rozegrał w e-klasie i PP więcej meczów nie tylko w pierwszej 11, ale w ogóle. |
Cytat:
|
Co jak co, ale nawet na polska lige to on jest tez za slaby, to taki rodzaj grajka jak z podworka, wysoki jak kolek, zero koordynacji i wchodzenie na raz...na podworku to dziala, ale juz w "zawodowstwie" nie bardzo.
|
Cytat:
|
Cytat:
O kim ty piszesz?/ Czekaj to nieruchawy kołek ,Maaskant juz to wyczul,a u nas w klubie dalej jak widac sie łudzą ze bedzie z niego dobry stoper.... ... chyba w zegarku. |
Możecie się kłócić, czy Czekaj jest dobry, kijowy, kołek, profesor, ale i tak wszystko zweryfikuje ten sezon, bo właśnie ten sezon będzie dla niego prawdziwym testem. Najgorzej jak się okaże, że będzie dłużej się leczył niż grał i za sezon znowu będzie "nadzieją" naszego środka obrony.
|
Cytat:
|
Jest chyba opcja że po pół roku może wrócić Nalepa więc jeżeli Czekaj będzie słabym ogniwem to może w zimie zamienią się miejscami :D
|
Cytat:
|
Nie wiem czy pamiętacie jak prezentował się Arek Głowacki zaraz po transferze do nas (delikatnie mówiąc szału nie było)... Głowa był zdaje się o rok starszy od Michała a na koncie miał już kilkadziesiąt spotkan w barwach Lecha. Nie porównuję Michała do Arka (bo skala talentu nie ta) ale wg mnie nie należy Czekaja na razie skreślać. Ten rok - nadchodzący sezon - jest dla niego egzaminem.
|
Mnie też się wydaje, że para Głowacki-Chavez byłaby dużo lepsza (nawet Głowacki-Uryga, choć tutaj już nie jestem taka przekonana, bo Alan grał jednak za mało, by go oceniać). I nie porównywałabym Chaveza do Czekaja, bo to trochę jednak nie na miejscu... Mimo wszystko Osman ma dużo większe umiejętności w każdym aspekcie (może poza wyprowadzaniem piłki...). Zobaczymy na kogo będzie stawiał Probierz. Mam nadzieję, że nie na Jaliensa!
|
może się jednak niestety okazać, że nie będzie żadnej pary z Głowackim .. skoro już wraca do Krakowa z kontuzją.
|
Głowacki Chavez o takim duecie stoperów marzyłem ,zastanawia mnie Jaliens czy będzie udawał,że gra czy może Probierz sprawi że Jaliensowi zacznie się chcieć grać.
Na 3 stopera widziałbym Alana Uryge nie zawiódł nas gdy grał więc stawiać na niego jako zmiennika dla podstawowej dwójki stoperów,przy Jaliensie Bunozie Czekaju ma szanse okazać się lepszym a oni swoje szanse już mieli i często nawalali w obronie.Ale pewnie Probierz mając Bunoze Jaliensa Czekaja nie odważy się stawiać na młodego Alana Uryge nawet gdy ten będzie gotowy do gry(po kontuzji) |
Cytat:
|
Czekaj powinien pójść obowiazkowo w tym sezonie na wypożyczenie.
I tak musimy opłacać Jaliensa , więc na cholere na 5 stoperów grając tylko w lidze ( + max 3 spotkania PP ) . Kontuzje się zdarzają i zdarzac będą , ale ryzyko że aż 4 z 5 stoperów pojdzie do lekarza są małe . A pozostanie Jovanovic na środek lub od biedy Uryga ( gdy obaj wyzdrowieją ) . |
Uryga jest mlodszy od Czekaja, to predzej jego na wypozyczenie - wiece skorzysta, bo sam mowil Chrapek ze rok w pierwszej lidze dal mu wiecej niz ME, a Uryga moze nie pograc.
|
Cytat:
|
Cytat:
Michałka kazdy ciagnie za uszy, bo jest polakiem, gdyby nazywal sie Chekajovic bylby wysmiewany jakie to on jest drewno itp. Czego ja sie nie wstydze powiedziec pomimo, ze jest moim rodakiem. Taki styl grania jak oni prezentuja, pamietam z podstawowki i boiska szkolnego, tam sie to znakomicie sprawdzalo....no chyba ze napastnik/pomocnik umial grac, wtedy taki obranoca, byl czesto osmieszany. |
Gordan Bunoza - kolejny, któremu przeszkadza pogoda:
- Może troszkę łatwiej, ale słońce dziś nam bardzo utrudniało grę. A słyszałem, że ligę mamy grać w godzinach popołudniowych ok. 15, 16. To będzie straszne, aż chce się powiedzieć "masakra". Ma szczęście, że chociaż w Bonarce jest klimatyzacja. :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
To forum cały czas mnie zaskakuje... Już nie wiadomo co pisać, żeby nikt się bez sensu nie przyp****lił. :shock: |
a gdzie nasz nowy napadzior prosto z Hondurasu?? miał być w środe. dziś czwartek a po nim ani widu( zdjęcia) a nie słychu( jakaś informacja)
|
Cytat:
|
Mały właśnie gra w Lidze Europy,napastnik 1 skład
Link do meczu Małego http://www.sportlemon.tv/v-4/2/64/v-426417.html |
Co robi Małecki? Macha łapami. Nic się nie oduczył.
|
Niezły mecz Małego, prawie asystę zaliczył
|
|
Brawo w końcu Bruda próbują gdzieś upchać :P szkoda że tak o trzy lata za późno
|
Z Brudem będzie podobnie jak z Kowalskim
|
Cytat:
|
Brud był słaby już przed przyjściem Bednarza i Probierza. W pierwszym składzie zadebiutowal w wieku chyba 22 lat, a my sie podniecalismy, że coś z niego będzie. Prawda jest taka, że był za długo w ME i się nie rozwinał wystarczająco. Teraz jest za stary by na niego stawiac, chyba ze sie na wypozyczeniu rozwinie, ale juz bym nie liczyl na to.
|
ja bym raczej sie matiego borka spytal dlaczego nazwal Bruda polskim Gerrardem i wyrzadzil mu krzywde, bo ludzie w niego uwierzyli. Moze i z niego bedzie Gerrard ale raczej Depardieu
|
Gerrardem to nazwał go nie Borek, a Jacek Bednarz w czasie pierwszego pobytu w Wisle.
|
Cytat:
Moim zdaniem nawet Łęczna to za wysokie progi dla Daniela. Garbarnia może Puszcza Niepołomice... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl