Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

donecki 02.02.2019 21:42

Niech data rejestracji Mintokura powie wszystko

Piknik1906 02.02.2019 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ZOLW1449 (Post 1532505)
Ty napisałeś, że my stawiamy warunki....żadnych warunków nie ma z Naszej strony, bo być nie może. Rozumiesz co to jest mieć 50 osób na liście na karnety????Rozumiesz co to jest mieć jakiś ustalony termin do kiedy się zapisujemy???? To powinieneś zrozumieć dlaczego jeszcze nie kupiliśmy karnetów. Zastanówcie się co tu piszecie , bo dodajecie coś od siebie każdy i wychodzą ładne kwiatki z tego. Zaraz jakiś jadczak czy karcz to przeczyta i znowu skubnie jakiś ciekawy artykuł......

Było coś o czekaniu na decyzję Wisłockiego. Najwyraźniej źle zrozumiałem. Jeśli tak przepraszam (ale dalej nie rozumim co chciałeś przekazać).

Wydaje mi się, że lepiej kupować jak najszybciej. Wynik nakręca atmosferę i pomaga niezdecydowanym. Takie moje zdanie.

bódyń 02.02.2019 22:09

Komu Sarapata-Czekaj dawala pieniedza na koncu i ile zarabiala
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...i-marzeny.html

Mintokur 02.02.2019 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 1532510)
Niech data rejestracji Mintokura powie wszystko

Spoko byłem na WALNYM nawet miałem przyjemność przed zebraniem zamienić kilka zdań ,
a nawet uścisnąć dłoń Pana Wisłockiego i naszego prezesa Socios Witka choć nie wiedziałem wtedy , że to on jest prezesem .......... nikt się mnie bał :help: bo nie jestem kumatym karkiem :-D .
Parę lat już na tym świecie żyję i mieszkałem tu i ówdzie dlatego piszę tylko o tym co wiem
z osobistych kontaktów z kibicami naszej Wisły , a sam jako kibic i zagorzały sympatyk Wisły
od wielu lat przenoszę te informacje dla naszego wspólnego dobra w bezosobowej wersji :P

SONNE 02.02.2019 23:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mintokur (Post 1532509)
...........wiem , że to może będzie bardzo kontrowersyjne co napiszę , ale
wśród Sharksów tzw kumatych karków też są prawdziwi kibice Wisły Kraków.
Kilku akurat znam osobiście i z Krakowa i Skawiny. Jeden ze Skawiny jest Socios !!!!!
Dziwny jest ten świat jak śpiewał Niemen , bardzo dziwny

Tacy właśnie jesteśmy :

My Kibice Wisły Kraków, nierzadko różniący się między sobą w wielu sprawach.....

Oczywiście, że tak jest. Prawdziwe życie trochę się różni od Faktów TVN-u skąd niektórzy czerpią swoją wiedzę.

M.Scofield 03.02.2019 18:26

https://twitter.com/K_Stanowski/stat...07466022834176

Ale moderator dalej będzie kasował tematy dotyczące młyna

serek.c2 03.02.2019 18:47

Stanowski, wyrocznia...

Reserve 03.02.2019 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1532605)
Stanowski, wyrocznia...

Znowu zataczamy krąg na forum? :rotfl:

Wojtas 03.02.2019 19:18

Dzis Krolewski,Gowin w Socios , nawet gdzies tam Fedorowicz mi przelecial, hah Wisla nawet łaczy politycznie :)

TommyTSW 03.02.2019 19:47

Stanowski jak chce robić Barcelonę na trybunach to trzeba zacząć od boiska...

South 03.02.2019 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1532613)
Dzis Krolewski,Gowin w Socios , nawet gdzies tam Fedorowicz mi przelecial, hah Wisla nawet łaczy politycznie :)

Tylko pytanie, gdzie byli miesiac temu jak klub stał nad przepaścią ? Nie mówie że mieli od razu robic jakies cuda ,ale wystarczyłby jakiś apel, list otwarty itd.. Dzisiaj to fajnie się tak pokazać publicznie przed dziennikarzami i kibicami.

serek.c2 03.02.2019 20:18

Normalka... niestety. Fedorowicz to już w ogóle dałby sobie siana z pokazywaniem się i "kopaniem piłeczki".

Wojtas 03.02.2019 20:21

Jedyny apel i list to chyba ten Ryszarda Niemca od MPZPN .A tak to nikt, Boniek cos tam,a gdyby nie zaczal Królewski to niczego by dzis byc moze nie bylo.

efekt 03.02.2019 20:54

South masz rację pamiętam jak dziś mecz gwiazd jak Gowin lansował się na murawie przed wyborami nie chce wchodzić w politykę ale niech oni się raczej odpier..... Od Wisły teraz

krakus76_ 03.02.2019 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1532624)
Normalka... niestety. Fedorowicz to już w ogóle dałby sobie siana z pokazywaniem się i "kopaniem piłeczki".

Już się bałem że nie będziesz walił między oczy tak jak serducho podpowiada :D

Zuch :D

leszekm 03.02.2019 21:24

Kolejki po karnety Wisły Kraków

https://krakow.tvp.pl/41152872/kolej...y-wisly-krakow

serek.c2 03.02.2019 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1532606)
Znowu zataczamy krąg na forum? :rotfl:

A dokładnie o co Ci chodzi? Bo nie bardzo rozumiem?

bódyń 03.02.2019 21:29

Tekst na weszlo o tym jak okradano i jak ratowano Wisle
http://weszlo.com/2019/02/03/okradan...-wisle-krakow/

I jak Krolewski mowi ze solidny to tak pewnie jest
https://i.ibb.co/Ph91G5W/Zrzut-ekran...3-21-31-49.png

KOALIK 03.02.2019 21:33

Lektura obowiązkowa dla wszystkich obrońców TS-u, którym jak widać powyżej ciągle nie wstyd.

Zmiana nazwy nic nie da, jeśli będą ci sami ludzie i to samo myślenie.

Awe 03.02.2019 22:17

Możecie zakłamywać rzeczywistość ale Stanowski uratował ten klub i zasługuje na szacunek każdego Wiślaka

master17 03.02.2019 22:31

HAHA co zrobił Stanowski dla Wisły ? NIC. Zaczął pisać lepiej o Wiśle jak Leśny się zaangażował w ten projekt, a reszta to po prostu robi czym się zajmuje, czyli pisze. Ze skrajności w skrajność popadacie ...

ciacho 03.02.2019 22:33

Może bez przesady, że uratował, ale na pewno gdyby nie on i kilka innych osób to klub nie dostałby szansy na uratowanie.

master17 03.02.2019 22:36

Co takiego zrobił Stanowski ? Konkrety, bo inni ludzie owszem razem z Leśnym, ale Stanowski ?

Awe 03.02.2019 22:46

- A może ja bym pomógł tej Wiśle z licencją? Przecież oni chyba nie mają pojęcia co robić. Co sądzisz?
- Odpuść sobie, spaprasz sobie tylko nazwisko, nic z tego nie będzie
THE END

To by był dwa ostatnie zdania w historii pod tytułem "Wisła Kraków" gdyby nie Stanowski.

Wisłocki pierwsze co zrobił to uderzył po pomoc do Stanowskiego.

Królewski właśnie na TT wypisuje, że trzeba podkreślić wielkie zasługi Jadczaka.

Możecie zakłamywać dalej rzeczywistość ale Jadczak i Stanowski to jest para, która uratowała klub ruszając lawinę pomocy

maxx304 03.02.2019 22:48

Szczerze? Jebie mnie co zrobił Stanowski. Jest dziennikarzem, więc pisze, za to mu płacą.

EDIT - jednak nie. Przeczytałem tekst raz jeszcze i rzeczywiście - ludzie odzywali się na początku właśnie do Stanowskiego - przynajmniej tak pisze. Więc dołożył on swoją cegiełkę do mozolnej odbudowy Wisły.

A że pisze spokojniej o klubie - OK, dziękujemy, w obecnej sytuacji każde, nawet drobne wsparcie i życzliwe słowo są na wagę złota.

Ale dziękować i gratulować należy PRZEDE WSZYSTKIM tym Panom, którzy nie dopuścili do śmierci klubu. Nazwisk nie wymieniam - zostały wymienione w tekście.

I ja z całego serca w tym momencie DZIĘKUJĘ. Bo strach pomyśleć, co by się stało, gdyby ta grupa ludzi się nie spotkała.

A cały tekst proponuję wydrukować i powiesić na ścianie - każdemu kibicowi Wisły. Jeżeli wyjdziemy z tego, to nie wolno zapomnieć kto, kiedy i za ile prawie zabił nasz klub.

adas123 03.02.2019 22:50

Niewątpliwie jest to para, zwłaszcza SJ, którzy pisali prawdę , której nie chcieliśmy słuchać albo nie traktowaliśmy jako problemu bo 'od zawsze tak było'. Wracamy z dalekiej podróży, POKORY więcej, nie szukajmy wrogów na siłę i jakoś to będzie.

felipe 03.02.2019 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1532641)
Może bez przesady, że uratował, ale na pewno gdyby nie on i kilka innych osób to klub nie dostałby szansy na uratowanie.

... uratowanie po udupieniu go przez "najwierniejszych". Nigdy nie wolno tego tym .... zapomnieć .

krzywy 03.02.2019 22:54

Co ja widzę. Wisła istnieje tylko dlatego, że spóźnił się autobus który miał zabrać stanowskiego do delfinarium na Kubie.
Ma koleś wysokie mniemanie o sobie.

donecki 03.02.2019 22:55

Panowie ale SJ i Stanowski wielokrotnie źle pisali o Wiśle
Od miesiąca dopiero Weszło inaczej pisze. Dla mnie wielkim zbawicielem będzie Lesnodorski,Krolewski,Wislocki,Jazdzynski, Kwiecień, Błaszczykowski, Obidzinski, Czwartkiewicz,

bravelukas 03.02.2019 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzywy (Post 1532648)
Co ja widzę. Wisła istnieje tylko dlatego, że spóźnił się autobus który miał zabrać stanowskiego do delfinarium na Kubie.
Ma koleś wysokie mniemanie o sobie.

Idź lepiej kleknij przed cela Miska.

Karherop 03.02.2019 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1532642)
Co takiego zrobił Stanowski ? Konkrety, bo inni ludzie owszem razem z Leśnym, ale Stanowski ?

Połączył kilku ludzi. To wystarczyło. Każdemu kto choć w mały sposób się do tego przyczynił trzeba podziękować. SzJ także.
Czasem trzeba schować własne ego, często zwykłego kibica zapatrzonego w klub i wyczulonego na krytykę wobec ludzi którzy nie boją się mówić pewnych rzeczy i mają odwagę cywilna podpisać się z imienia i nazwiska.

I wrzucę tutaj cytat. Boże strzez mnie od przyjaciol, z wrogami poradzę sobie sam. Cytat który idealnie pasuje do sytuacji Wisły z ostatnich dwóch lat. Za przyjaciół traktuje DD i MS wraz z kumatymi a wrogów długi oraz problemy finansowe.

Wehrmacht 03.02.2019 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 1532649)
Panowie ale SJ i Stanowski wielokrotnie źle pisali o Wiśle
Od miesiąca dopiero Weszło inaczej pisze. Dla mnie wielkim zbawicielem będzie Lesnodorski,Krolewski,Wislocki,Jazdzynski, Kwiecień, Błaszczykowski, Obidzinski, Czwartkiewicz,

A jak mieli pisac skoro sie dzialo to co teraz mozesz przeczytac?!

donecki 03.02.2019 23:20

Mówię o tekstach Stanowskiego od lat. Zawsze źle pisał aż do grudnia 2018

Tomy 03.02.2019 23:25

Jak tylko się dowiedziałem że Królewski będzie dzisiaj w SK, zwlokłem się z wyra i na R22.
Mam dużą satysfakcję że udało mi się go spotkać przed stadionem i osobiście podziękować za jego wysiłek i pomoc.
Fajny gosciu.

donecki 03.02.2019 23:39

Jak słyszę wypowiedź Królewskiego że on za 3 tygodnie odchodzi w cień bo to jest niedobrze postrzegane w jego środowisku to mi się serce kraje. Tak szybko? Nie pozwólmy

MB1906 03.02.2019 23:44

Kiedy/gdzie tak mowil? Nie pomylilo Ci się z ludźmi Lesniodorskiego?

rafkur 03.02.2019 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 1532653)
Mówię o tekstach Stanowskiego od lat. Zawsze źle pisał aż do grudnia 2018

Wiedząc to co wiemy teraz to niby jak miał pisać?

heoij 03.02.2019 23:55

Napiszę krótko, przeczytałem artykuł Stanowskiego i zrobiło mi się naprawdę smutno. Jak bliski był koniec tego klubu, można powiedzieć, że przypadek sprawił, że teraz tu jesteśmy, a mogło już nas nie być....

Tym bardziej należy podziękować osobom, które wymienił Stanowski, każda z nich włożyła swoją cegiełkę, żeby Wisła przetrwała i zagrała w Ekstraklasie.

Do końca życia zapamiętajmy też kto doprowadził do takiego stanu rzeczy. 113 lat historii poszłoby w niebyt. Takich rzeczy się nie wybacza!
http://weszlo.com/2019/02/03/okradan...-wisle-krakow/

TommyTSW 03.02.2019 23:59

tak to jadczak i stanowski dali po 2 bańki potrzebne na teraz, nie dopuścili do rozpadu całego składu, nakręcili Kubę i Peszke, weźcie wytrzeźwiejcie bo te sępy będą kręcić aferę przy każdej okazji, chociażby za bluzgi na derbach:)czemu ci goście nie zabiorą się za inne kluby?

bravelukas 04.02.2019 00:02

TommyTSW idź pod cele Miska.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl