Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

orzeu 28.09.2012 09:14

Arapaho wszystkie protesty spoleczne za komuny powstaly z przyczyn ekonomicznych. A to jakies ulgi zabrali, a to kartek na mieso za malo itp.
Z kolei do tego co piszecie o protestach dzisiaj dodalbym jeszcze jeden istotny powod, zycie w Polsce jest na tyle drogie i pol spoleczenstwa siedzi na kredytach co uniemozliwia wyjscie na ulice i miesieczne siedzenie pod namiotem jak w Madrycie. Pulapka bez wyjscia, ludzie pracuja za marne grosze ale nie rzuca roboty bo nie stac ich na szukanie lepszej pracy przez dwa miesiace. Malo kto dzis w Polsce moze sobie pozwolic na rezygnacje z pracy i zycie powiedzmy przez 3 miesiace w poszukiwaniu nowej pracy albo zwyczajnie bimbajac sobie czy podrozujac.

emj10 28.09.2012 09:25

Nie powiedziałbym, że mało osób może sobie bimbać, ale osoby bimbające nie zasilą raczej grona protestujących. Naprawdę mam tylu znajomych (głównie znajome), które przed 30-chą raczej pracą nie skalają się, a walizek z wylotu na wylot nie nadążają przepakowywać.

Teraz rozmawiałem ze znajomą, która wróciła po 3 latach z Elche do Polski i twierdzi, że jeśli chodzi o protesty w Hiszpanii to jest grupa radykałów, która protestuje od wielu miesięcy w Madrycie, a tak to dojeżdżają co jakiś czas "zmiany" z reszty kraju.

Arapaho 28.09.2012 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 1278611)
Arapaho wszystkie protesty spoleczne za komuny powstaly z przyczyn ekonomicznych. A to jakies ulgi zabrali, a to kartek na mieso za malo itp.
Z kolei do tego co piszecie o protestach dzisiaj dodalbym jeszcze jeden istotny powod, zycie w Polsce jest na tyle drogie i pol spoleczenstwa siedzi na kredytach co uniemozliwia wyjscie na ulice i miesieczne siedzenie pod namiotem jak w Madrycie. Pulapka bez wyjscia, ludzie pracuja za marne grosze ale nie rzuca roboty bo nie stac ich na szukanie lepszej pracy przez dwa miesiace. Malo kto dzis w Polsce moze sobie pozwolic na rezygnacje z pracy i zycie powiedzmy przez 3 miesiace w poszukiwaniu nowej pracy albo zwyczajnie bimbajac sobie czy podrozujac.

A czy za komuny mógł sobie ktos pozwolić na rezygnację z pracy i udział w protestach ? Sugerujesz że był taki wybór na rynku a ludzie mieli większe oszczędności żeby żyć kilka miesięcy bez pracy? Twierdzisz że ludzie nie ryzkowali pobytem w wiezieniu, wilczymi blietami, inwigilacją? Przeciez wtedy było ZNACZNIE GORZEJ dla protestujących pod kątem konsekwencji a to teraz bardziej ludzie się boją .Gdzie tu logika?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1278610)
W przyczynach buntu lat 70-tych i 80-tych też nie doszukiwałbym się takich wartości tj. Polska i Bóg, a raczej świadomości historyczno-patriotycznej, która niekoniecznie miała nad sobą szyld "Bóg, Honor, Ojczyzna", gdyż skanalizowano wśród protestujących zarówno lewaków, jak i prawaków, ateistów i katolików, a także materialistów oraz idealistów. Można nawet powiedzieć, że lewicowa i socjalna wrażliwość była dominująca wśród ideologów, czy to mających korzenie w KOR, czy innych ciałach doradczych dla protestujących. Natomiast katalizatorem do realnego wyjścia na ulice w dużej mierze było niezadowolenie społeczne oraz sytuacja ekonomiczna końca okresu urzędowania Gierka oraz czasów postgierkowskich.

To właśnie była siła tego czego nie da się sztucznie wywołać w obecnym momencie, gdzie ani ramie w ramię nie pójdą ze sobą palikociarze oraz rydzykowcy, ani nawet nie ma szans na to, aby na Ziobro poszedł ramię w ramię z Kaczyńskim. Zatem można uznać, że przy braku przesłanek wskazujących na tego typu obrót spraw można powiedzieć, że zarówno postkomuna, jak i obecnie rządzący długo będą jeszcze żyli w spokoju, a marszyków w stylu rydzykowego nikt nie będzie brał na poważnie skoro Warszawa, gdzie antykaczyńskie poglądy stanowią 70%+ delikatnie mówiąc nie jest pozytywnie nastawiona do tego wydarzenia.

Może mnie źle zrozumiałes .Oczywiście że protesty powojenne (przynajmniej te największe ) nie były pod sztandarami i hasłami Polski i Boga. Natomiast były spowodowane tym od czego zacząłem i co jest sensem poprzedniego posta a mianowicie tego że ludzie byli (celowo używam kilku określeń dla lepszego zrozumienia) programowani/ uczeni/ działania w imieniu i dla grupy, społeczności. W zamyśle programujących w latach 20 tych była to Polska i Bóg. Jasne ze nie wszyscy to przyjęli gdyż były różne środowiska w tym komunistyczne które w dobie powojennej stanowiły większosć przynajmniej oficjalnie ale sama esencja pozostała.Ludzie swoje lęki i obawy osobiste odkładali na bok gdyż tak byli zaprogramowani i zdawali sobie sprawę (może zupełnie podświadomie) że tylko dzialalnośc w grupie daje efekt. Zobaczcie że właśnie jedyna nie naruszona od czasów XX lecia międzywojennego grupa to komuniści i jak bardzo walczą oni o jedność swojego środowiska w przeciwieństwie do prawicy która tej ciągłości nie miała i ile jest grup i grupek ktore nie moga się dogadać. Dopiero od niedawna lewacy i komuniści zaczęli się dzielić a ma to własnie związek z tym że młodzi komuniści/lewacy mają "nowe procesory" które powoduja że zaczynaja się kłócic o detale i jako grupa słabną.
Można nawet odwrocić sytuacje sprzed 100 lat - obecnie takze jest podział glównie wśród młodych i są niewątpliwie ludzie mający w sercach Polskę jak i ci którzy mogliby mieszkać nawet w Zimbabwe byle kasa spływala czy będa kochać naszych braci ze wschodu . Ale obie grupy łączy to że nie umieją działać w dużej społeczności i nie czują nawet takiej potrzeby. Właśnie tak sa zaprogramowani.
p.s. nie wiem czemu wystrzeliłeś z współpracą palikociarzy z rydzykowcami - tu idee są od siebie odległe o lata świetlne- ale pozostałe kombinacje PIS/PJN/PR/UPR/NP/SP i setki malych grupek od ONR zaczynając po Małopolskich Patriotów (pozdro Hamas :) ) mają jakiś punkt wspólny kwestia hardcorowo trudnego wypracowania linii wspóldziałania.Na dziś to niemożliwe ale jak ma być inaczej - lepiej i zgodnie z interesem narodowym to może nie w 100% ale większosc musi się dogadać - wcześniej czy później

emj10 28.09.2012 10:32

Dobrze, że tą kombinację "PIS/PJN/PR/UPR/NP/SP" wrzuciłeś w zlepku, gdyż dobrze wtedy widać, że jest to PiS i kanapy. Kanapy, które nie mają reprezentacji w parlamencie, ale także nie są w żaden sposób zakorzenione w społeczeństwie. Kto poza kilkoma działaczami PJN na województwo wie o istnieniu kogoś takiego w swoim regionie np. w Braniewie. Taką samą mamy sytuację z UPR, czyli młodziakami-studencikami, którzy wyłącznie w okresie dojrzewania emocjonują się JKM i jego poglądami, a jak trochę dorosną to się tylko śmieją z tego okresu w swoim życiu. Oni nie stanowią żadnej siły w regionach, gdyż doskonale widać to po szczegółowych wynikach UPR, który tylko w większych ośrodkach studenckich ma wyniki widocznie powyżej 1%. W Polsce B i C ta kanapa zupełnie nie istnieje.

Palikota uważam w pewnym sensie za spadkobiercę Michnika, któremu do końca nie wyszło zbudowanie wolnościowego i laickiego społeczeństwa ze swoim kościołem oraz z ideologią "róbta co chceta", którą doskonale zaszczepił jego kumpel Owsiak. Zatem nic dziwnego, że lewicę postępową, którą chciałby być Palikot jako reprezentant kolorowych i wykluczonych pracujących na barze w Starbucksie próbuję skojarzyć z rydzykowcami, gdyż zarówno jedni i drudzy chcą zmiany systemu, a że każdy chce robić to na swój sposób to nie ma to żadnego znaczenia. Tak samo było pod koniec lat 80-tych kiedy wygrała idea iście liberalnego państwa ze słabą rozczłonkowaną władzą.

orzeu 28.09.2012 12:24

Arapaho nie wiem czemu polaczyles te dwie sprawy o ktorych pisalem, nie ma miedzy nimi zwiazku. Pierwsza byla sprostowaniem historycznym, druga moja obserwacja czasow obecnych i nie ma miedzy nimi zwiazku.

Arapaho 28.09.2012 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1278622)
Dobrze, że tą kombinację "PIS/PJN/PR/UPR/NP/SP" wrzuciłeś w zlepku, gdyż dobrze wtedy widać, że jest to PiS i kanapy. Kanapy, które nie mają reprezentacji w parlamencie, ale także nie są w żaden sposób zakorzenione w społeczeństwie. Kto poza kilkoma działaczami PJN na województwo wie o istnieniu kogoś takiego w swoim regionie np. w Braniewie. Taką samą mamy sytuację z UPR, czyli młodziakami-studencikami, którzy wyłącznie w okresie dojrzewania emocjonują się JKM i jego poglądami, a jak trochę dorosną to się tylko śmieją z tego okresu w swoim życiu. Oni nie stanowią żadnej siły w regionach, gdyż doskonale widać to po szczegółowych wynikach UPR, który tylko w większych ośrodkach studenckich ma wyniki widocznie powyżej 1%. W Polsce B i C ta kanapa zupełnie nie istnieje.
......

Tylko że ja pisałem o zupełnie czymś innym.Ty próbujesz temat zawrócić na tory partyjne jednocześ wypisując oczywiste oczywistości że małe grupki/podgrupki czy jak ja nazwiesz kanapy nigdy nie mogą mieć swojej reprezentacji i nigdy nic nie znaczą z czym się przecież zgadzam

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 1278635)
Arapaho nie wiem czemu polaczyles te dwie sprawy o ktorych pisalem, nie ma miedzy nimi zwiazku. Pierwsza byla sprostowaniem historycznym, druga moja obserwacja czasow obecnych i nie ma miedzy nimi zwiazku.

To przepraszam może źle zrozumialem

yoda79 29.09.2012 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 1278611)

Co powinno być normą,
Powiem więcej - z racji zawodu wiem jak ludzie żyją. I żadne pieprzenie o zielonej wyspie nie pomoże - ludzie w większości żyją źle. Pod koniec miesiąca pozyczają na przysłowiowy chleb, mimo,że pracują. I to jest paranoja - pracujesz i nie stać cię na podstawę. na Zachodzie podstawa to nie tylko pożywienie,ale też ubrania, wypady na weekendy, meczy czy kino. U nas trzeci świat i tyle.
Nie zazdroszczę tym, którzy maja kredyty na 30 czy 40 lat, miesiąc bez dochodu i zaczyna się spirala dlugu.

AYALA 29.09.2012 11:47

kiedyś towarzysz Gomułka powiedział że "raz zdobytej władzy nigdy nie oddamy".Myśle że podobna maksyma przyświeca ekipie ryżego

hunter 29.09.2012 12:04

Bardzo ładnie szczekają dzisiaj platformerskie pieski. Szkoda tylko, że mają taką krótką pamięć i zapomnieli jak sami organizowali różne śmieszne marsze w "obronie demokracji". Ile ich tam wtedy było? 10, 15 tys?

Pablo84 29.09.2012 13:24

Wczoraj z ciekawości włączyłem "szkło kontaktowe.Prowadzący o dziwo nie atakował opozycji a zwyczajnie wpowiadał się na temat ostatnich dni.Oberwało się lekko parti rządzącej, to zadzwonił zaraz jakiś stary dziad zbulwersowany, że Miecugow jest przeciwko PO. Ten zaczał się tylko śmiać i zaraz pana wyłączyli.
Nie sądziłem, że dożyje takich czasów, by komulkolwiek z TVNu zarzucali, że jest przeciwko PO :lol:

JEDREK76 29.09.2012 17:11

Ankieta na interia.pl dotycząca dzisiejszego marszu, pytanie czy popierasz hasła marszu "Obudź się Polsko"?
Tak 39%, Nie 61% przy ponoć 28714 głosach. O dziwo ja zagłosować nie mogę, choć wcześniej nie brałem w tejże ankiecie udziału. Czyż nie ciekawe?
Sam Marsz w moim odczuciu jest wielkim sukcesem organizatorów, już dawno nikomu w Polsce nie udało się zmobilizować i zgromadzić takiej potężnej ilości osób. Już nie mogę się doczekać na 11 XI i Marsz Niepodległości.

sanderuss 29.09.2012 17:34

A'propos sondy na Interii tez nie moglem zaglosowac. A wczesniej jej nie widzialem :-) Tak jak by ktos podlozyl od razu wyniki.
Btw Czy kros zna przyblizone liczby uczestnikow marszu?

Gwiaździsty 29.09.2012 17:38

Wg. Bolka dzisiejsza demonstracja jest ......antydemokratyczna :)

Pablo84 29.09.2012 19:03

Powiem Wam szczerzę, że jestem w szoku...
Dzis w związku z tym, że miałem trochę nauki, to włączyłem sobie tvn24 do wypełniania ćwiczeń, z trochę szyderczym nastawieniem, w jaki sposób to wszystko przedstawią i w zasadzie, nie mam się do czego przyczepić...Oprócz tego w głównych faktach w miare sensownie wszystko przedstawione, chociaz jedna szpileczka była, z kolei to co się działo w TVP było ....a obrzydliwe.

Arapaho 30.09.2012 08:23

^^^Media też nie w ciemię bite- już raz płoneły im samochody.Teraz marsz za marszem.11 XI będzie rekord frekwencji

heoij 30.09.2012 10:04

Arapaho- tylko trzeba szczerze przyznać, że Marsz 11.11 nie przyciągnie takich tłumów (200 tys. osób było spokojnie) jak Marsz "Obudź się Polsko" dlatego rekord według mnie padł wczoraj i długo nie zostanie pobty ...

Ale myślę, że na tegorocznym Marszu Niepodległości przyjdzie więcej ludzi niż rok temu co tak będzie cieszyć :-)

uposledzony_ale_kumaty 30.09.2012 11:56

http://foto.niezalezna.pl/thumbnails.php?album=161

https://www.youtube.com/watch?v=WG5IU2JJRCQ

Arapaho 01.10.2012 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1278833)
Arapaho- tylko trzeba szczerze przyznać, że Marsz 11.11 nie przyciągnie takich tłumów (200 tys. osób było spokojnie) jak Marsz "Obudź się Polsko" dlatego rekord według mnie padł wczoraj i długo nie zostanie pobty ...

Ale myślę, że na tegorocznym Marszu Niepodległości przyjdzie więcej ludzi niż rok temu co tak będzie cieszyć :-)

Pisałem oczywiście w sensie rekord frekwencji na marszu niepodległości sprzed roku. Tych 150-200 tyś z soboty to długo sie nie pobije. Ale te 50-60 tyś myśle że lekko pęknie 11.11.

Szpen 01.10.2012 11:35

zła kandydatura Glińskiego. Jaikeś szanse miałby tylko specjalista z ekonomii. A tak to będzie tylko żyrandol, który będzie głosem partii będącej z tyłu.

uposledzony_ale_kumaty 01.10.2012 11:50

Cytat:

Prof. Gliński kandydatem PiS na premiera. Jarosław Kaczyński: „Mamy sytuację, która domaga się zmiany”

Prof. Piotr Gliński, socjolog z Polskiej Akademii Nauk jest kandydatem Prawa i Sprawiedliwości na premiera rządu technicznego. W czasie prezentacji kandydata szef PiS Jarosław Kaczyński powiedział:

Prawo i Sprawiedliwość jest jedyną formacją opozycyjną, która ma możliwość złożenia konstruktywnego wotum nieufności.
Mamy dzisiaj w Polsce sytuację, w której żaden poważny problem społeczny nie jest rozwiązywany.
Jest rosnące bezrobocie, wyjazdy z Polski, kryzys finansów publicznych, kryzys różnych instytucji, w tym kryzys wymiaru sprawiedliwości. Mamy nieustanne głoszenie nieprawdy z różnych wysokich trybun.
Mamy sytuację, która domaga się zmiany.
Nie będę jej dokładnie opisywać, będzie jeszcze na to czas.
W związku z tym, danie polskiemu parlamentowi – każdemu posłowi, każdej posłance – szansy na tę zmianę, jest naszym obowiązkiem. Nie tylko obowiązkiem politycznym, ale obowiązkiem moralnym. Obowiązkiem wobec Polski.
Ale to wymaga stworzenia rządu pozaparlamentarnego.
Słyszałem – chyba wczoraj czy przedwczoraj – jednego z polityków Platformy Obywatelskiej, który wyśmiewał tę nazwę. Przykro, że politycy tej partii są tak bardzo niedokształceni. Takie rządy istniały wielokrotnie w różnych państwach europejskich, istniały też w Polsce.
Wielu uważa, że najlepszym rządem okresu międzywojennego był rząd Grabskiego – ten od wielkiej reformy. To był rząd pozaparlamentarny. On poza rządem Sławoja Składkowskiego trwał także w okresie międzywojennym najdłużej spośród wszystkich gabinetów.
Dzisiaj przedstawiam państwu pana prof. Piotr Glińskiego, profesora socjologii, ale także magistra ekonomii, przewodniczącego przez dwie kadencje Polskiego Towarzystwa Socjologicznego.
To człowiek o wysokiej pozycji naukowej i bardzo, bardzo wysokich kompetencjach, jeżeli chodzi o rozeznanie sytuacji w Polsce, z tego względu, że pan profesor zajmuje się społeczeństwem obywatelskim, zajmuje się tymi problemami, które są bardzo bliskie życiu publicznemu, które są bardzo bliskie także polityce.

Na koniec prezes PiS życzył prof. Glińskiemu powodzenia.
http://wpolityce.pl/wydarzenia/37444...aga-sie-zmiany

Baala 01.10.2012 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1278982)
zła kandydatura Glińskiego. Jaikeś szanse miałby tylko specjalista z ekonomii. A tak to będzie tylko żyrandol, który będzie głosem partii będącej z tyłu.

Gość ma magisterke z ekonomii, więc totalnym laikiem to nie jest.

serek.c2 01.10.2012 12:08

Specjalista z Ekonomii to będzie potrzebny jako minister finansów - i tu chciałbym widzieć Rybinskiego.

Kocur 01.10.2012 12:19

Cytat:

Ilu poprzednich premierów było ekonomistami? :)

(bez googlowania do głowy mi przychodzi tylko jeden) - i tak jak napisał serek.c2 - ekonomistą z doświadczeniem ma być minister finansów a nie premier.

martin_6 01.10.2012 12:22

Cytat:

Jakie znowu szanse? To nie jest kwestia szans, bo w parlamencie nie ma w ogóle woli politycznej, aby powoływać jakiś rząd techniczny. Wybór kandydata PiS-u na premiera to bardziej przekaz do elektoratu i w tym kontekście należy to rozpatrywać. I wybór wydaje się niezły - gość sprawia wrażenie konkretnego i ogarniętego w kontaktach z mediami. Ludziom może się spodobać, a o to tu chodzi.

Szpen 01.10.2012 12:44

znaczy oszukanie elektoratu. bo przecież Gliński ma byc na moment, Jarek za 3 lata chce mieć wladzę. A tą władzę chce zdobyć koniec trojańskim czyli Glińskim.

Nie ma i tak na to szans. gdyby to był specjalista od tego co trapi polską gospodarkę to może reszta opozycji by sie zastanowiła. Socjolog z ramienia PiS nie ma zadnych szans.

Pablo84 01.10.2012 13:15

Nie ważne, kto to by był.Partiami rządzą szefowie a każdy sobie rzepke skrobie a to, że jest dramat w Polsce to ich nie obchodzi.Liczą się ciepłe posadki

Drozd 01.10.2012 13:16

Cytat:

zła kandydatura Glińskiego..

Skoro Szpen tak twierdzi to dowód że kandydat się nadaje. :) Wynika to wprost z logiki.

Ja natomiast jestem ciekawy Szpeniu dlaczego nie czekałeś? W portkach się nazbierało? Czy był rozkaz bronić TVP ? :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1278998)
Nie ważne, kto to by był.Partiami rządzą szefowie a każdy sobie rzepke skrobie a to, że jest dramat w Polsce to ich nie obchodzi.Liczą się ciepłe posadki

Cały problem w tym żeby władzę mieli ci których Polska obchodzi, są tacy i jest ich wielu, ale przez za przeproszeniem pie.....olenie że "każdy kradnie", "wszyscy są umoczeni"itd. ludziom nie chce się weryfikować kto co reprezentuje i głosują na tego który ma bielsze zęby. A potem jak trzeba na zlecenie prokuratury badać przepływy finansowe w AG to nie ma chętnych. Tak jak nie było ich dotychczas. Bantustan.

Szpen 01.10.2012 14:03

nie kumam, gdzie miałem czekać?

martin_6 01.10.2012 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1278997)
znaczy oszukanie elektoratu (..)

Zwykle nazywa się to po prostu uprawianiem polityki, ale na jedno wychodzi...

Drozd 01.10.2012 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1279009)

To Ty wszystkim odpowiedz :). Może to Szpenie inne wcielenie się deklarowało ? Ilu was tam jest klakierki? I chcecie żeby z wami poważnie dyskutować?
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1277119)
No to teraz co? Trzeba szukać. Bo jak inaczej.

29 IX do stolycy!

nr 19426

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1277123)
Będę na ciebie czekał

nr 19427

Moze ta odmiana Szpena ma coś do powiedzenia w sprawie Kopacz i jej roli w Moskwie po Smoleńskiej tragedii? Pokaż że to Ty jesteś prawdziwy Szpen ;).

serek.c2 01.10.2012 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1279009)

Haha to dobre jest - Was jest naprawdę kilku :D

Szpen 01.10.2012 14:55

aaa nie skumałem. myśłałem że miałem czekać ze Stankiewicz pod TVP albo coś.

byłem, widziałem z bliska. trzeba było pomachać czapką to może byśmy pogadali ...a nie, sorry, Ciebie nie było ..

JEDREK76 01.10.2012 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1279015)
Haha to dobre jest - Was jest naprawdę kilku :D

Może myślał, że Drozd sam przyjedzie, a on z kolegami po mundurze będzie z pałą czekał:>.

Tyle pisze chłopiec, że trudno się dziwić jego dezorientacji.

Drozd 01.10.2012 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1279016)
aaa nie skumałem. myśłałem że miałem czekać ze Stankiewicz pod TVP albo coś.

byłem, widziałem z bliska. trzeba było pomachać czapką to może byśmy pogadali ...a nie, sorry, Ciebie nie było ..

Nic dziwnego leming wielu spraw nie kuma. Skoro mnie nie było to uzmysłów sobie co będzie jak ja i mnie podobni w końcu będą. Choć mam wrażenie że choćby 20 000 000 Polaków poszło zademonstrować sprzeciw wobec nierządu cudaka. Ty i tak pozostaniesz zabetonowany.

Szpen 01.10.2012 15:51

czyli kolejny raz gadałeś, gadałeś aż się zesrałeś. Normalka.

heoij 01.10.2012 16:34

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...76465131_n.jpg

Niemcy podają 300 000 osób na Marszu "Obudź się Polsko",
natomiast nasza rodzima komuna 150 000 (TVN) i 40-50 000 (GW).

Arapaho 01.10.2012 16:35

Miecugow opowiada historie o powstaniu TVN i się chyba rozpędził :

Cytat:

Miecugow opowiada w "Szkiełko i wokół" o kulisach powstania TVN. Ujawnia m.in., że budynek pierwszej siedziby TVN był miejscem tranzytowym w ramach operacji MOST, czyli przerzucie Żydów z ZSRR i Rosji do Izraela w latach 1990-1992. Polska pomagając Żydom emigrującym z ZSRR, podjęła wtedy współpracę z Mossadem i CIA. - Po upadku Związku Radzieckiego przetoczyły się przez niego tabuny rosyjskich Żydów, którzy mieli przesiadkę w Polsce w drodze do Izraela. Polska była koordynatorem tej akcji, oczywiście tajnej. I ten paskudny budynek został mocą nowoczesnych technologii w roku 1997 przetworzony na niedużą, ale przyzwoitą siedzibę TVN - opowiada Miecugow.
najlepsze jest to "mocą nowoczesnych technologii" :) - taka przypadkowa akcja w przyszłym budynku TVN

Drozd 01.10.2012 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1279024)
czyli kolejny raz gadałeś, gadałeś aż się zesrałeś. Normalka.

Tego wiedzieć nie możesz, chyba że wnioskujesz z własnego doświadczenia :D.

Może coś w temacie Kopacz, albo innego reprezentanta Polaków, który przyklepał to z czym mamy dziś do czynienia. Za krótki jesteś żeby się odzywać, czy nie chcesz gadać żeby ... no wiesz co:)

ps. Klepnij na pw. gdzie podesłać pampersy.

sanderuss 01.10.2012 22:14

Ja .......e, kłótnia pięciolatków w piaskwnicy... Przeciez wystawienie jakiegos anonimowego typa jako premiera "rzadu technicznego" to tylko dowodzi czemu PiS przerywa kazde wybory. Przeciez kazdy slepy widzi ze Jaroslaw bedzie pociagal za sznurki. To jak by sobie przystawic Magnum .45 do łba i sie cieszyc ze spust coraz lzejszy. I PiS po raz kolejny wykorzystał okazje do politycznej eutanazji. Ci ludzie powinni miec dożywotniego bana na uprawianie polityki bo wszystko co robia to tylko woda na młyn Platformianianym Oszustom.

Arapaho 01.10.2012 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sanderuss (Post 1279204)
Ja .......e, kłótnia pięciolatków w piaskwnicy... Przeciez wystawienie jakiegos anonimowego typa jako premiera "rzadu technicznego" to tylko dowodzi czemu PiS przerywa kazde wybory. Przeciez kazdy slepy widzi ze Jaroslaw bedzie pociagal za sznurki. To jak by sobie przystawic Magnum .45 do łba i sie cieszyc ze spust coraz lzejszy. I PiS po raz kolejny wykorzystał okazje do politycznej eutanazji. Ci ludzie powinni miec dożywotniego bana na uprawianie polityki bo wszystko co robia to tylko woda na młyn Platformianianym Oszustom.

Jasne. Pewnie sam Kaczyński miałby siebie wystawić na potencjalnego premiera rzadu tymczasowego/ technicznego. Pomyśl 5 minut. Wtedy wg.twojego toku myślenia miałby szanse na objecie stanowiska Prezesa Rady Ministrów? Normalny zabieg PR pokazujący że jest zaplecze i dobry kandydat.
Jak komuś JK nie pasuje to tak właśnie wrzuca i marudzi przy każdej okazji- nie ma debaty ekonomicznej - PIS zły bo nic nie działa merytorycznie, jest debata - zły bo taka debata nic nie daje. PIS pokazuje program gospodarczy - PIS zły bo bzdury tam wypisał , nie pokazuje programu - PIS zły bo nie ma pomysłów. PIS wystawia kandydata na premiera - źle bo to idiotyzm i tak nie ma szans na wygraną, nie wystawia - źle bo nie ma zaplecza ekeperckiego i jej tylko Kaczyński i długggo długo nic, PIS wyprowadza setki tysięcy ludzi na ulicę - źle bo sieje zamęt i wpowadza wojnę polsko-polską, nie wyprowadza nikogo- szydera że ich nikt nie popiera poza garstką moherów

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl