![]() |
Są różni kibice jak różni są ludzie.
Niektórzy są z zespołem na dobre i złe, a inni zjawiają się na stadionie w chwilach największych sukcesów. No cóż,zapewne kibiców Wisły jest więcej niż kibiców Cracovii. To widać zwłaszcza na meczach po frekwencji. Generalnie w każdym mieście większość ludzi ma gdzieś piłkę nożną oraz ogólnie sport. Dla tych ludzi największym wyczynem "sportowym"jest znalezienie pracy,przeżycie do wypłaty. I to jest czasami sport ekstremalny. Znalezienie pieniędzy na sport jest bardzo trudne,znalezienie sponsora także. W osobie Pana Cupiała macie świetnego sponsora i cieszcie się tym. Pewnie,że szkoda tej hali,ale czasami sukces odnosi się tylko w jednej dyscyplinie... Pozdrawiam Mistrzów Polski. Krzysztof Grabski z Warszawy. Kibic Legii Warszawa. |
Cytat:
|
Oczywiście,że hala powinna już stać.
Problem w tym,że co jest oczywiste dla jednych,niekoniecznie jest takie oczywiste dla drugich. Jesienne wybory bardziej absorbują umysły urzędników aniżeli hala sportowa. |
Cytat:
2. Promocja Krakowa poprzez organizację mniejszych imprez sportowo-kulturalnych w tejże hali. Imprez mniejszych rangą niż te, które mają być organizowane w Czyżynach, ale i tak o niezłej "medialnej sile rażenia". Przykładowo, koncert 50-Centa i Rihanny w Warszawie organizowany był na 5-tysięcznym Torwarze. 3. Zapewnienie mieszkańcom Krakowa kolejnego obiektu użyteczności publicznej. 4. Dobra opinia o Krakowie wśród zagranicznych klubów sportowych, ich sponsorów i kibiców. Teraz jest tak: przyjeżdża drużyna i widzi: niezłe hotele, ładne miasto, świetna drużyna, fajna atmosfera w hali, ale samo obiekt - dramat. Wstyd dla miasta. 5. Zatrzymanie mocnego sponsora koszykarek - patrz punkt 1. Nie chce mi się wierzyć, że za rok umowa z CP zostanie przedłużona... Cytat:
Cytat:
- nie szukało intensywnie, bo miało obietnice prezydenta, że Kraków się dołoży, - problemem była umowa z Salwatorem, która blokowała wszelkie rozmowy, a w praktyce została rozwiązana może ze dwa miesiące temu. TS dało d***y pierwszą umową z Salwatorem, tzn. nie zagwarantowali sobie sprawnego z niej wyjścia na wypadek nie wywiązywania się partnera. Liczono jednak, że Salwator to solidna firma....... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
@Matejas_
A to Cupiał ma Bogdan na imię?? Nie wiedziałem... I co on ma do budowy hali? Chyba że chodzi o halę w Myślenicach bo w Krakowie to on ma sekcję piłkarską. W sprawie hali to z lodówki powinien wychodzić LMM, ale jakoś nie wychodził. |
Cytat:
TS dał dupy na całej linii. A jak bardzo to pewnie jeszcze zobaczymy w najbliższej przyszłości. Pamiętaj, umowę pisze się nie na to kiedy jest ok między wspólnikami a kiedy się coś .......i. Stracono dwa lata, ostatnia deska ratunku - wracamy do miasta. To nie było poważne. O urzędzie Marszałkowskim się nie wypowiadam. Nie wiem jakie tak naprawdę było podejście Marszałka Sowy. Nie zdziwię się jak kasa wyląduje w jakiejś gminie gdzie ten czy inny polityk PO w czasie kampanii pstryknie fotę z Marszałkiem i oznajmi o wielkim sukcesie w sprowadzeniu 8 mln euro na bardzo potrzebną inwestycję. I takie widzę wytłumaczenie w tym przeniesieniu. Każdy ma swoje za uszami. Swoją cegiełkę każdy dołożył. TS wybudował porządne fundamenty pod to co dziś jest przystępując do tego na powiedzmy lakonicznie wariackich papierach. Tak samo jak miasto przystępując do realizacji z, a później zmieniając projekty Obtułowicza jest winne temu co mamy na stadionie. |
Cytat:
Cytat:
Dlaczego Wisła od razu nie podpisała umowy z Salwatorem i nie zastrzegła w niej kary za jej zerwanie? Dlaczego uwierzyła Majchrowskiemu skoro działacze Wisły doskonale widzą jak jest prowadzona budowa stadionu? Można było siąść do rozmów raz a porządnie i wystawić coś w 2 lata... to nie! Naobiecywał Dębski, na szybko zrobiono projekt i rzeźbią to po dziś dzień od dekady. Końca nie widać i nieprędko też koniec nastąpi. Ktoś ostatnio w ZIKiT powiedział: Stadion będzie taki jaki chcieli by tego kibice, ale kiedy to będzie tego do końca nikt nie wie! Fakt faktem w 2012 roku będzie oddany, ale następne lata to będzie poprawa usterek i prace kosmetyczne. Dlaczego widząc przestój w jakichkolwiek dziłaniach nie interweniowała, nie szukała innego partnera do rozmów? Przecież chyba normalnym jest, że brak jakichkolwiek działań po ustaleniach słownych prowadzi do całkowitego zamknięcia tematu. To kto tu z kogo robi idiote? Kto 2-3 lata temu w UM mógł przypuszczać obiecując Wiśle dofinansowanie, że będzie tyle nieplanowanych wydatków, że pachołem Tuska, minister Rostowski nagle się ogarnie, że jak w centrali nie ma pieniędzy to można poucinać gminom? Może pójdziesz jeszcze dalej i oskarżysz mnie o to że Majchrowski jest prezydentem? Cytat:
Kraków zwietrzył szansę, zawierzył Dębskiemu, na szybkości powstał projekt, zmiana władzy, zmniejszone dotacje, wybór Polski na Euro 2012, konieczność zmian projektowych... za PiSowców jeszcze Kraków w centrali radę dawał, jednak to późniejsza władza dokonała ostatecznego wyboru. W czymże Wrocław lepszy od Krakowa? W tym że miał Schetynę! Majchrowski nieprzerwanie rządzi już od 19 listopada 2002 i Kraków w obliczu centrali wykonał pełne wahadło amplitudy! Cytat:
|
Wysiliłeś się na posta, który wyglądałby nawet rozsądnie i na koniec:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Matejas - po prostu nie wypowiadaj się na tematy ocierające się chociaż o Jacka M. (mam nadzieję, że niedługo tylko w taki sposób będzie o nim pisane w mediach) - bronisz go zawsze, niezależnie od sytuacji. Pan prezydent albo jest z Twojej rodziny albo coś mu zawdzęczasz (bo ja wiem? może pracę?). Zbiera mnie na wymioty jak mam czytać Twój kolejny post wybielający jaśnie pana prezydenta.
Winę za brak hali ponoszą "urzędnicy" a także - choć w dużo mniejszym stopniu - TS (choć to Towarzystwo pozyskało kasę, pozyskało także inwestora). Powiedzcie mi zresztą - co miał robić wg Was LMM? Wisła nie szukałą intensywnie inwestora? Po co szukać inwestora skoro ten był - najpierw określił się Salwator, potem obietnicę złożyło miasto. Jedynym błędem TS było zaufanie tej czerwonej gnidzie. |
Wracając do kwestii stadionu - czy zaobserwował ktoś, by rozpoczęły się jakiekolwiek prace przy instalacji systemu oddymiania na trybunie zachodniej, czy miasto nadal nic kompletnie nie robi, a czas sobie leci i leci...?
|
z tego co kiedyś było pisane to nie mogą zacząć zakładać tego systemu bo by musieli trybunę zamknąć.
|
A co niby mają zamykać jak jej jeszcze nie oddali.Wyraźnie Markus napisał o zachodniej trybunie.
|
Mój komentarz będzie lakoniczny:
LMM wiedział do początku, że miasto czeka tylko na pretekst, aby zabrać pieniądze. W związku z tym powinien stanąć na miękkim ch...u, żeby znaleźć partnera do inwestycji. LMM to legenda wiślackiego sportu, ale to facet z innej epoki i biznesmen z niego taki, jak ze mnie astronawigator. Tyle w temacie. |
Cytat:
|
LMM się ośmieszył jako biznesmen już jakiś czas temu, gdy obwieścił, że znalazł tajemniczego inwestora i będzie kasa na halę, po paru dniach się okazało, że po prostu bredził.
Za tę całą sytuację obwiniam na równym poziomie TS i miasto. |
Skybox – pierwsze zdjęcia
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...erwsze_zdjecia |
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...erwsze_zdjecia - po prostu pięknie :) Widać, że to klub urządził pokazowy skybox.
|
Miejmy nadzieję że takie są wszystkie, a nie tylko ten jeden dla pana Cupiała :D
|
Zaplecze skyboxów fajnie wygląda. Gorzej będzie z widocznością z lóż na boisko...
|
Cytat:
|
Wy widzicie że to jest skybox pokazowy a Cupiał to tam może ogrodnika wysłać a nie sam siedzieć?
Pokazówka dla firm i małych przedsiębiorstw które mogą być zainteresowane wynajęciem, właśnie tej wielkości. Dla gości premium, będą premium rozmiary i premium ceny. |
powiem tyle... zatkało mnie. Imponujące, nijak się to ma do brutalizmu na szczęście!
|
Jak myślicie będzie to wyglądać cenowo? jestem na etapie szukania mieszkania. lokalizacja całkiem niezła, okolica spokojna, nic tylko zapłacić z góry za rok i mieszkać :D
|
Nie wiem jak Was ale mnie już bardziej interesuje czy wykończyli szatnie gospodarzy a nie jakiś skybox
|
Cytat:
|
No piękne te skyboxy,Europa zawitała na R22 :)
|
Nie wiem, jak u nas będzie, ale jak ktoś płaci za takie skyboxy to zwykle sam je sobie urządza według własnego projektu (na tej zasadzie co sklep wynajmujący lokal w galerii). Możliwe, że z każdym zainteresowanym ustalają czy wykończyć standardowo czy indywidualnie.
|
Bo to jest pokazówka, a nie docelowe skyboxy dla wszystkich. Urządzono jeden, aby potencjalni nabywcy mogli przyjść i obejrzeć, jak to może wyglądać.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Prawa wejścia na stadion powinni pozbawić tych, którzy nie nadają się do życia w stadzie, a takich wśród nas wielu :D Cytat:
ps. ostatnio byłem pracownikiem Jacka... dziś już jestem z rodziny albo coś mu zawdzięczam :rotfl: ps2. boje się jutra! zostanę Jackiem Majchrowskim :) ps3. w tej dyskusji nie bronie Jacka w żadnym poście, a jedynie chce pokazać że za cały budowalny burdel jaki panuje na obiektach Wisły odpowiedzialne są obie strony a nie tylko miasto. Jeśli zaś chodzi o formę i wygląd stadionu, już podczas pierwszych wizualizacji i prezentacji makiet widać było że ten stadion to jedna wielka kicha! Nie wiem czym zachwycali się kibice? Chyba tylko tym że wreszcie znikną komunistyczne kolumnowe bramy, wieże oraz wszechobecny bajzel jaki panował na tym obiekcie. Wtedy wszyscy przeżywali chwile ekstazy patrząc jaki to piękny obiekt powstanie. Z góry widać było, że elewacja jest konstrukcją betonową. A pokażcie mi beton na którym nie robią się zacieki? Pokażcie mi beton który nie nasiąka wodą? Owszem są i na naszym stadionie elementy które wyglądają niczym gładź... jednak u nas nie ma ani takiej technologii ani fizycznych możliwości aby zaszalować idealnie gładkie słupy, a niektórych rzeczy z prefabrykatów złożyć się nie da. Dlaczego inni potrafią a my nie? Może z tych samych przyczyn, z których Niemcy potrafią zrobić mieszankę asfaltową na naszą strefę klimatyczną która przetrwa latami, a my ciągle udoskonalamy komunistyczną masę D-70 i efekty tego chyba każdy zna. Fakt faktem przy niektórych szalunkach można by się pokusić o dokładniejsze wykonanie, bo odciski na konstrukcji rażą! Wszyscy mają pretensje o przewartościowanie inwestycji... taki u nas klimat, że czego by się nie budowało będzie kosztować 30% więcej. Podajecie przykład Niemiec, Hiszpanii, Holandii i ch__j wie jeszcze czego, że tam buduje się taniej. To jedźcie tam i na ich stadionach oglądajcie mecze! U nas wszystko jest drogo budowane bo nas na to stać! Nawet Chińczycy się wyje__ali na polskim rynku budowlanym! U nas nawet w niemieckim asfalcie dziury wylatują czego najlepszym przykładem jest ulica Kamińskiego. Jesteśmy specyficznym krajem, w którym się tanio nie da i to nie jest kwestia tego, iż stadion po wybudowaniu dwóch trybun został przeprojektowany! I chwała za to ś.p. Obtułowiczowi bo wschodnia i zachodnia może i są ścianami betonowo szklanymi ale jakoś to wygląda i jest do zniesienia, a północna i południowa to obraz nędzy i rozpaczy... ale czego można było się spodziewać po tych trybunach, skoro w fazie projektowej zapomniano o tym, że mamy już XXI wiek i instalacje wentylacyjne są na porządku dziennym. Niestety z tym już nic się nie da zrobić... chyba że pokryć siatką ogrodzeniową i puścić winorośl! Fajnie, że kilka lat temu czytając Wasze wypociny wszystko Wam pasowało, a nagle okazuje się że to nie wygląda tak jak sobie niektórzy wyobrażali! A właśnie że takiego wała bo stadion wygląda dokładnie tak jak niektórzy zakładali jeszcze przed jego ukończeniem! |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym - piszecie o tym poszukiwaniu inwestora jakby to bułka z masłem była. Przypomnę tylko, że taki "ekspert" jak Basałaj od roku nie znalazł podmiotu zainteresowanego reklamowaniem się na koszulkach. |
Wiadomo ile poszło karnetów do dziś?
|
@UP tak. 2614 karnetów, a w rzeczywistości 2613, ponieważ jeden facet chciał kartą zapłacić, ale się nie da i ma donieść po 15 pieniądze.
(ten i wyżej do usunięcia.) |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl