Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

kpn 12.03.2012 11:56

Ale was Legionisci tu pełno :D w sumie rozumiem. Mozliwe mistrzostwo po 6 latach przerwy?:lol:

Sartre 12.03.2012 12:03

Cytat:

Ale was Legionisci tu pełno :D w sumie rozumiem. Mozliwe mistrzostwo po 6 latach przerwy?:lol:
Zawsze nas było tu pełno ;) Ale fakt, wzmożona aktywność po sukcesach, skromna cisza po porażkach :lol:

Macie dobre forum po prostu, ciesz się ;)

4fan_player 12.03.2012 12:09

Ale nie zawsze was było tylu. Teraz na każdej stronie tego wątku jest więcej legionistów niż wiślaków :)

Krzysiek Grabski 12.03.2012 12:21

Potwierdzam,forum jest bardzo fajne i chętnie tutaj zaglądam.Piszę na wielu forach klubowych w Polsce, ale jedynie kilka(moim zdaniem)zasługuje na duży plus,w tym właśnie ten Wisły Kraków.

Mistrzostwo dla Legii możliwe po 6 latach?

Tak,to możliwe, choć jeszcze odległe.

Mam nadzieję,że może Legii uda się wreszcie awansować do Ligi Mistrzów.

Sartre 12.03.2012 13:51

Zawodnicy Górnika Zabrze bramkarz Łukasz S. pseudonik "Skorupa", pomocnik Aleksander K. pseudonim "Wiek" oraz Michał S. pseudonim "nie wiem co to za Michał S. z Górnika" wszczęli burdę w Katowicach w lokalu Lorneta z Meduzą, wybili szybę, zniszczyli monitor komputera, uciekając rzucali kuflami :lol: Co ta wóda za 4 złote robi z ludźmi ;) Ale w sumie chwali się polskim piłkarzom, że tym razem nie zmarnowali żadnej setki :lol:

Fajnie weszło to skomentowało: Skorupski nie od dziś wyglądał, jakby komuś musiał koniecznie wp****olić :lol:

szprotson 12.03.2012 14:01

Skorupski to c(h)arakterny chłopak był swego czasu.

nie oglądałem kolejki prawie w ogóle ale widze ze temat Ekstraklasa opanowała stolica.

Panowie, Wy wiecie ze My w tym roku po prostu odpuszczamy, czasem nalezy sobie odpocząć bo co za dużo to niezdrowo :pobity:
Ja i tak trzymam kciuku za beznadziejnie grający Śląsk, moze jakimś cudem sie uda, ta liga potrafi płatać figle więc wszystko możliwe.

Karamazow 12.03.2012 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1229557)
Zawodnicy Górnika Zabrze bramkarz Łukasz S. pseudonik "Skorupa", pomocnik Aleksander K. pseudonim "Wiek" oraz Michał S. pseudonim "nie wiem co to za Michał S. z Górnika" wszczęli burdę w Katowicach w lokalu Lorneta z Meduzą, wybili szybę, zniszczyli monitor komputera, uciekając rzucali kuflami :lol: Co ta wóda za 4 złote robi z ludźmi ;) Ale w sumie chwali się polskim piłkarzom, że tym razem nie zmarnowali żadnej setki :lol:

Fajnie weszło to skomentowało: Skorupski nie od dziś wyglądał, jakby komuś musiał koniecznie wp****olić :lol:

Nie rozumiem przy .......enia się twojego i weszło do kwoty 4 zeta za banie wódki, jakby kosztowała 10 to byłoby ok? Jak lubicie jak was doją to ok.
W sumie też zależy czy leją 25ml czy 40ml, bo jak 25ml to stosunkowo drogi lokal;)

Sartre 12.03.2012 14:10

Cytat:

Nie rozumiem przy .......enia się twojego i weszło do kwoty 4 zeta za banie wódki, jakby kosztowała 10 to byłoby ok? Jak lubicie jak was doją to ok.
Ja? Przy....enia się do wódy za 4 złote? Nigdy w życiu! :lol: sam jestem częstym bywalcem tego typu lokali :lol:

wolfy 12.03.2012 14:31

Ale Śląsk mnie rozczarował. Zaczęło się obiecująco, ale tak naprawdę Korona przez cały mecz dominowała. Ktoś z zewnątrz mógłby pomyśleć po tym meczu, że to Śląsk grał na wyjeździe...

pawkas1992 12.03.2012 15:01

To Skorupski raczej już w Górniku nie pogra . :)

tommiyacht 12.03.2012 15:58

Panowie i Panie, trzeba sie powoli oswajac z mysla - Legia MP A.D. 2012. W sumie jakos nie cisnie mi sie nic anty, nie mam jakichs antagonistycznych stanow, lepszy mistrz w stolicy niz pyrlandi, no i Skorza - zawsze to jakis sentyment i taki.. swoj wróg ;) bez napinki

Marszałek 12.03.2012 16:15

Mnie to rybka kto zostanie mistrzem. Wiem tylko ,że ta liga jest tak słaba iż MP nie grozi awans do LM. Przepaść jest zbyt duża. Wiem, że będziecie pisali o 7 minutach ale spójrzcie prawdzie w oczy ,oglądnijcie mecz i zobaczcie ile Apoel nie wykorzystał stu procentowych sytuacji. Ile mieliśmy do powiedzenia ? Nic, kompletnie nic.

Nawet jak Legia zdobędzie MP to również zostanie zmieciona z powierzchni ziemi z decydującym momencie. Jedynie Polonia miałaby jakieś szanse , bo Wojciechowski sypnąłby kasą i zapewne dokonał gigantycznych wzmocnień. Na takiej zasadzie, że kto inny zdobył MP a kto inny gra o LM.

Martwić powinno to ,że z nami jest coś nie teges, i że zabrnęliśmy w jakiś ślepcy zaułek, z którego bez profesjonalizmu popartego kasą nic dobrego nas nie czeka.

martin_6 12.03.2012 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1229609)
Mnie to rybka kto zostanie mistrzem. Wiem tylko ,że ta liga jest tak słaba iż MP nie grozi awans do LM. Przepaść jest zbyt duża. Wiem, że będziecie pisali o 7 minutach ale spójrzcie prawdzie w oczy ,oglądnijcie mecz i zobaczcie ile Apoel nie wykorzystał stu procentowych sytuacji. Ile mieliśmy do powiedzenia ? Nic, kompletnie nic.

To pokazuje jednak, że przy wyjątkowo sprzyjającym układzie gwiazd, Księżyca i ch.. jeszcze wie czego, awans jest możliwy i to nie tylko teoretycznie. Przecież jakby Pareiko nie puścił piłki, którą miał na rękach, to APOEL miałby może jeszcze góra dwie, trzy okazje i to nie wiadomo czy stuprocentowe czy może jakieś strzały rozpaczy z 30 metra. Minutę przed stratą bramki mieliśmy na pewno większe szanse na awans niż Cypryjczycy (ze względu na małą ilość czasu do końca). Więc zalecałbym ostrożność.

Lysy 12.03.2012 16:40

Cytat:

Nawet jak Legia zdobędzie MP to również zostanie zmieciona z powierzchni ziemi z decydującym momencie. Jedynie Polonia miałaby jakieś szanse , bo Wojciechowski sypnąłby kasą i zapewne dokonał gigantycznych wzmocnień. Na takiej zasadzie, że kto inny zdobył MP a kto inny gra o LM.

Szansa, że trafią na zespół jak APOEL jest mała. My też w całkiem innych nastrojach byśmy teraz siedzieli, gdybyśmy zamiast Cypryjczyków ( przed którymi ostrzegałem) wylosowali biedującą Kopenhagę, czy Żydków.

tofik 12.03.2012 17:43

Zmieciony to mistrz polski zostałby ale w grupie. W eliminacjach spokojnie stać Legię na dojscie do 4tej rundy,a tam też im się pewnie przyfarci skoro trafiali na słaby Gaziantep, będące w dołku zespoły Spartaka czy Sportingu. Oni mają farta pewnie trafią kogoś kto akurat będzie miał kryzys ;]

Kandzior 12.03.2012 18:03

Cytat:

Martwić powinno to ,że z nami jest coś nie teges, i że zabrnęliśmy w jakiś ślepcy zaułek, z którego bez profesjonalizmu popartego kasą nic dobrego nas nie czeka.

Klapą dla nas nie będzie teraz to, że Legia mistrzem będzie, klapą byłoby to gdybyśmy nie wygrali z nimi przy Reymonta.

Zgodzę się, przepaść jest, mistrz Polski potrzebowałby naprawdę dużo szczęścia, żeby być w LM. Polonia ma ten komfort, ze Wojciechowski wbrew pozorom nie jest tak długo w tym klubie i jeszcze ma cierpliwość, chęci i zapał na hojne transfery i inwestowanie w zawodników, ale wydaje mi się, że jak przejedzie się raz, drugi na tym na tamtym grajku, na tym, że Polonia nic nie osiąga mimo inwestycji to z dystansem będzie patrzył na wykładanie grubej forsy na zawodników. Tak właśnie teraz jest u nas, to nie tajemnica, że Cupiał widzi ściąganie piłkarzy prawie za darmo i najlepiej z ekstra umiejętnościami i za darmo. W ten sposób jest bardzo ciężko trafić na porządnego kopacza.

rw88 12.03.2012 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1229635)
Zmieciony to mistrz polski zostałby ale w grupie. W eliminacjach spokojnie stać Legię na dojscie do 4tej rundy,a tam też im się pewnie przyfarci skoro trafiali na słaby Gaziantep, będące w dołku zespoły Spartaka czy Sportingu. Oni mają farta pewnie trafią kogoś kto akurat będzie miał kryzys ;]

Cały czas mówi się o dołku Spartaka, Sportingu, czy też Bragi, a znowu umyka większości fakt, że Spartak dalej jest w grze o wicemistrzostwo ligi rosyjskiej silnej jak nigdy wcześniej w historii, Sporting kilkanaście dni po wyeliminowaniu Legii ogrywa u siebie City, a wspomniana Braga, która to ponoć też była w kryzysie doszła do finału LE.

Jeszcze na forum Wisły to jest zrozumiałe, wszak Legia czy Lech to nie są przyjazne kluby krakowskiej ekipie, ale to są powszechnie powtarzane opinie. A prawda jest taka, że w przypadku Legii w tym sezonie tylko Gaziantepspor był w takim prawdziwym dołku na początku sezonu.

Cytat:

Wiem tylko ,że ta liga jest tak słaba iż MP nie grozi awans do LM. Przepaść jest zbyt duża.

Tak, masz rację, ta liga jest tak słaba, że w ostatnich dwóch sezonach osiągnęliśmy wynik punktowy który na ten moment dawałby nam 16 miejsce w Europie i zaledwie 0.1 pkt do pozycji gwarantującej wystawianie dwóch ekip w eliminacjach LM.

Prawda jest taka, że tylko kwestią sezonu, dwóch jest to, kiedy zobaczymy polską drużynę w FG LM. Już w tym roku Wisła była temu bliska, mimo że trafiła na rewelację rozgrywek, która okazała się lepsza od Porto, Zenitu, Szachtara i Lyonu, jest wśród OŚMIU najlepszych drużyn w Lidze Mistrzów. Jest to bodaj najlepszy wynik drużyny z kwalifikacji od wielu, wielu lat. Mimo to, Wisła będąc drużyną słabszą od wspomnianego APOELU była bliska wyeliminowania rywala. A wcześniej dosyć łatwo uporała się z Mistrzem Bułgarii.

Weź pod uwagę to, że w eliminacjach mistrzowskich nie ma drużyn poza zasięgiem żadnej z polskich ekip, nie widzę różnicy klasy pomiędzy naszą czołówką, a Dinamem Zagrzeb, aktualną FC Kopenhagą, Partizanem Belgrad, RB Salzburg czy też Malmoe FF. A z takimi drużynami mierzyć się prawdopodobnie będzie nasz mistrz.

tofik 12.03.2012 19:04

Akurat co do Bragi wtedy miała największy dół jaki widziałem odkąd oglądam ich spotkania, a widziałem ich wiele razy wcześniej i oglądam teraz więc nie pitol -to było dno, dna. Sporting również grał ostatnio taką pytę, że zęby bolały. Dużo się interesuje ligą portugalską i mi nie wciskaj że to była ich prawdzia siła jaką pokazały te drużyny w meczach z Polakami. Co ciekawe Sporting się przełamał po Legii a Braga po dwumeczu z Lechem też złapała drugi oddech i już zaczeli grać co raz lepiej :) Także takie z nas fajne drużyny "na przełamanie" jak widać. Rzucasz suche fakty nie oglądałeś gry bo byś potwierdził.

Ewentualnie co do Spartaka moge nie wiedzieć tak wiele, kapów nie oglądam Załóżmy że to wpadka, no ale czy nie trzeba mięc jeszcze więcej farta żeby trafić akurat na ten dzień w którym się mocniejszy przeciwnik potknie ?

Wiadomo, że te drużyny nie będa dołowac wiecznie bo takim składem Sporting czy Spartak nie będzie zbierać od każdego oklepu i grac beznadziejnie bo ma na to za dobrych piłkarzy! Liczył się ten jeden konkretny dzien i Polskie drużyny miały dużą szansę ale są słabe! To samo Wisła trafiła na chujowo grające Liegie i każdy to widział i potwierdzi chyba że się bedzie napinał albo zaprzeczał bo musi bronić przed zarzutami . Niestety nadal mamy za słabe zespoły żeby ograć nawet będących w kryzysie przeciwników.

Karlos 12.03.2012 19:20

1:0 dla Polonii po 1 połowie. Oj coś już 5 pkt będzie nam brakować do 5 miejsca ;)

0 22 12.03.2012 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1229726)
Załóżmy że to wpadka, no ale czy nie trzeba mięc jeszcze więcej farta żeby trafić akurat na ten dzień w którym się mocniejszy przeciwnik potknie ?

Zasadniejsze jest pytania kogo i w jakim stylu powinna wyeliminować Legia, żebyś przyznał że to nie był fart, przypadek, szczęście, pomoc osób trzecich - w każdym razie cokolwiek innego niż to, że Legia zagrała po prostu świetny mecz.

Zresztą w ogóle coś z tym Twoim postem jest nie tak. Najpierw piszesz, że Legia dostała prawie wszystkich w maksymalnym kryzysie i dlatego awansowała, a potem piszesz że polskie drużyny są słabe, bo nie są zdolne eliminować drużyny będące... w kryzysie.

gizmowisla 12.03.2012 19:27

a ja tam trzymam kciuki za DyscoPolo - bo to ostatnia druzyna w lidze ktora daje choc cien szansy ze odbierze tej drugiej warszawskiej dziwce MP

Sartre 12.03.2012 19:29

Cytat:

a ja tam trzymam kciuki za DyscoPolo - bo to ostatnia druzyna w lidze ktora daje choc cien szansy ze odbierze tej drugiej warszawskiej dziwce MP
:hura:

Serio wolisz przyjaciółkę waszej sąsiadki? :lol:

0 22 12.03.2012 19:31

W strachu maski opadają :)

Bobek90 12.03.2012 19:36

Tak gwoli sprawiedliwosci...

tofik
Cytat:

Akurat co do Bragi wtedy miała największy dół jaki widziałem odkąd oglądam ich spotkania
Za to Lech ktory sie czolgal w srodku tabeli slabej ekstraklasy byl w formie ze hej. Takiej ze na koniec do pucharow nie weszedl:>

Cytat:

Sporting również grał ostatnio taką pytę, że zęby bolały.
Alez Legia tez gra pyte. Fatalny mecz z Gornikiem, dobry ze Slaskiem, slaby z LKS-em, i slaby z Podbeskidziem. Jakby nie patrzec w 3 z 4 meczow rozegranych w ekstraklasie w tym roku na ich gre nie dalo sie patrzec.

Cytat:

! To samo Wisła trafiła na chujowo grające Liegie i każdy to widział i potwierdzi chyba że się bedzie napinał albo zaprzeczał bo musi bronić przed zarzutami .
Za to Wisla nie gra chujowo. Na ten moment nie potrafi wygrac z takimi "potegami" jak Zaglebie, czy tez przegrywa z Korona i... ogolnie puchary jej nie groza jak narazie.

Marszałek
Cytat:

Ale o czym ty piszesz? O fazie grupowej LM, czy o cwiercfinale LM? Apoel, ta druzyna ktora rozgromila Wisle, jakbys nie wiedzial faze grupowa przeszla bez problemu. Jest to poziom nieosiagalny dla naszych druzyn, ale... jest to poziom nie na grupe LM, tylko juz na faze pucharowa LM.
No sorry, ale poziom na grupe LM to jest BATE czy Victoria Pilzno, a nie Apoel. Litosci...

-----------------------------------------------
Nasza liga jest slaba, to nie ulega watpliwosci, ale tez bez... polskiego narzekania. Akurat do takiej ligi bialoruskiej czy czeskiej napewno nie ma "przepasci". A zespoly z tych krajow jakos potrafia grac w LM...

P.S
Tak gwoli sprawiedliwosci na ostatnie 4 sezony 3 sezony byly dobre w pucharach (przynajmniej 1 druzyna na wiosne), takze nie mozna udawac ze sie nie widzi tendencji rosnacej...

Kandzior 12.03.2012 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1229739)

Jak ten twór z Warszawy i Grodziska będzie MP to się mocno zdziwię. Jadze zawsze kibicuję z szacunku do nich.

tofik 12.03.2012 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1229746)
Tak gwoli sprawiedliwosci...

tofik

Za to Lech ktory sie czolgal w srodku tabeli slabej ekstraklasy byl w formie ze hej. Takiej ze na koniec do pucharow nie weszedl:>

Alez Legia tez gra pyte. Fatalny mecz z Gornikiem, dobry ze Slaskiem, slaby z LKS-em, i slaby z Podbeskidziem. Jakby nie patrzec w 3 z 4 meczow rozegranych w ekstraklasie w tym roku na ich gre nie dalo sie patrzec.

Za to Wisla nie gra chujowo. Na ten moment nie potrafi wygrac z takimi "potegami" jak Zaglebie, czy tez przegrywa z Korona i... ogolnie puchary jej nie groza jak narazie.

Akurat do polskich drużyn nie miałby zarzutów, zagrali na tyle na ile potrafili. Nie widzę możliwości wykrzesania o wiele wiecej z nich niż to co pokazały. Kiedy udowodnili niby, że potrafią więcej ? Lizbona, Braga, Standard udowodniły wcześniej i później.

spartan 12.03.2012 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1229742)
:hura:

Serio wolisz przyjaciółkę waszej sąsiadki? :lol:

Czarne wyszczupla to się nabrał ;)

A szczerze i zupełnie serio też wolałbym Wojciechowskiego bo to wał, bęcwał, wariat i bufon. Może jeszcze buc? Generalnie w dłuższej perspektywie czasowej rypnie zabawkami czego jestem absolutnie pewien a w tym czasie nawet sukces sportowy (czego akurat już taki pewien nie jestem) nie spowoduje, że uda mu się stworzyć jakąś trwałą wartość.
Wy niestety jesteście przeciwnikiem i konkurentem więc się wam życzy żeby kura zdechła, krowie wymię uschło a koń oślepł czyli tradycyjnie byle sąsiad miał gorzej. Tak z czystej bezinteresownej zawiści. Na pocieszenie możecie sobie myśleć, ze żydów to naprawdę nienawidzimy ;)

ziz99 12.03.2012 22:08

Po tej kolejce powoli klaruje się lista kandydatów na MP. Na dziś chyba najbliżej Legia, choć chodzi mi po głowie również jakiś sensacyjny scenariusz.

Śląsk zanim się obudzi, o ile w ogóle, to będzie już koniec sezonu. Ruch i Korona ciułają punkty (zobaczymy jak długo), a jeżeli Legia się potknie choćby w najbliższym meczu z nieobliczalną Polonią, to może być ostry ścisk w czołówce.

krzywy 13.03.2012 00:44

Gówno wyborcze przeżywa orgazm za orgazmem. Oto tytuły; włosi dają 10 mln euro za wolskiego, super talent z polski Aleksie Fergusonie proszę pospiesz się!!!, wolski nadzieją naszej reprezentacji !! Ci michnikowi fani warszafskiej kurtyzany chyba się nieco zapędzili ale wolno im, każdy może mieć marzenia. To samo bożydar - legijny dupoliz iwanow z polszmatu - rozmarzył się chłopina.

Arked 13.03.2012 00:53

Chłopaki się rozmażyli bo zdolnych młodych piłkarzy w naszeli lidze tyle co kot napłakał. Więc się nie dziw, że się jarają gdy pojawia się ktoś kto umie coś więcej niż prosto kopnąć piłkę i w dodatku jest naprawdę młody (a nie młody w sensie 24 latek).

mitmichael 13.03.2012 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzywy (Post 1229926)
Gówno wyborcze przeżywa orgazm za orgazmem. Oto tytuły; włosi dają 10 mln euro za wolskiego, super talent z polski Aleksie Fergusonie proszę pospiesz się!!!, wolski nadzieją naszej reprezentacji !! Ci michnikowi fani warszafskiej kurtyzany chyba się nieco zapędzili ale wolno im, każdy może mieć marzenia. To samo bożydar - legijny dupoliz iwanow z polszmatu - rozmarzył się chłopina.

Wolski ma talent ale jeszcze nie na takie kluby jak Manchester. Smieszne jest to, ze tak samo utalentowany był ten Beto co go z podworka wzieli a jednak nieporadził sobie w Manchesterze. Oczywiscie to jest zart z tym porownaniem tak samo jak zazartowali kibice Legii i napisali petycje :D

rw88 13.03.2012 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1229726)
Akurat co do Bragi wtedy miała największy dół jaki widziałem odkąd oglądam ich spotkania, a widziałem ich wiele razy wcześniej i oglądam teraz więc nie pitol -to było dno, dna. Sporting również grał ostatnio taką pytę, że zęby bolały. Dużo się interesuje ligą portugalską i mi nie wciskaj że to była ich prawdzia siła jaką pokazały te drużyny w meczach z Polakami. Co ciekawe Sporting się przełamał po Legii a Braga po dwumeczu z Lechem też złapała drugi oddech i już zaczeli grać co raz lepiej :) Także takie z nas fajne drużyny "na przełamanie" jak widać. Rzucasz suche fakty nie oglądałeś gry bo byś potwierdził.

To ciekawe, że zawsze rywale naszych drużyn grają dobrze, przychodzi mecz przeciwko polskim drużynom, wpadają w dołek, dodatkowo "nas" oczywiście lekceważą, grają beznadziejnie i przechodzą dalej, po czym wystarczy kilkanaście dni po tym meczu, żeby znowu grały dobrze. Nie wiem tylko, czemu nie bierzesz pod uwagę tego, że po prostu Sportingowi, Bradze, czy Spartakowi grało się ciężko, bowiem i Legia, i Lech na zbyt wiele im nie pozwalały, grały solidnie i agresywnie z tyłu, groźnie kontrowały?

Nie mówię, że taki Sporting Lizbona był ostatnio w wystrzałowej formie, grali średnio, ale to drużyna, która grając w dalszym ciągu podobnie, będąc w podobnej formie jest w stanie ograć lidera Premier League w takim samym stosunku, co Legię. Braga w tym samym zestawieniu doszła potem do samego finału. Więc czemu te wyniki traktuje się z przymrużeniem oka, wiecznie tłumaczy się słabością (sic!) rywala?

Śmieszy mnie po prostu gadanie w stylu "jak ta Wisła mogła nie przejść Standardu, skoro był taki słaby!", albo "jak Legia nie ogra tak BEZNADZIEJNEGO Sportingu, to kiedy go ogra?". No i ten Sporting okazał się tak beznadziejny, że widzieliśmy jaki wynik osiągnął w ostatniej kolejce, tak jak wcześniej beznadziejnie grała Braga. Takie Liege grało słabo dla oka, wyglądało na przeciętną drużynę bo w obu meczach wyszło przeciwko Wiśle z nastawieniem ultradefensywnym. Oglądałem ich mecz przeciwko Hannoverowi i wyglądało już to zupełnie inaczej.

Więc pytam, te kilkanaście dni wystarczyło, żeby kolejny rywal polskiej drużyny, tym razem Standard przeobraził się w ofensywnie grającą ekipę, grającą szybką piłkę, czy też może po prostu Wisła była na tyle groźnie grającą drużyną, że nie byli w stanie grać inaczej? Gaziantepspor, Spartak, Rapid, Hapoel, Fulham, Sporting, Liege...jakie to szczęście mają te nasze drużyny, że ich rywale ZAWSZE mają słabszy dzień, gdy grają przeciwko nim :lol:

tofik 13.03.2012 10:34

Ale nie cuduj bo Tobie pisze, że Braga wtedy miała dół formy ogromny to samo Sporting i porozmawiaj sobie z kibicami tych klubów potwierdzą te słowa. I nie akurat na dwumecz z Polakami a przez pewien czas PRZED także Przecież nie wstawali nagle rano i nie łapali doła tylko mieli słabe wyniki i grali poniżej potencjału przynajmniej od kilku spotkań!
Tak samo można do tego dorzucić Hapoel czy Tottenham. Jedni po wyprzedaży drudzy w totalnej dupie za Juande Ramosa :) Też zaprzeczysz ? Może to i śmieszne, że tak polskie kluby trafiają, ale tak było. Jak dla Ciebie jest to nie pojęte to trudno nie mamy o czym dyskutować.

Sartre 13.03.2012 11:24

Równie dobrze można pisać, że europejskie drużyny trafiając na drużyny z Polski nie potrafią wykorzystać ich kryzysów. Dnipro, ManC, Juve, Salzburg i Braga trafiały na Lecha, który męczył się w środku tabeli, a w trakcie eliminacji do LM ledwo pokonał Inter Baku i został dosyć jednoznacznie pokonany przez Spartę Praga. Fulham, Odense i Twente nie wykorzystały tego, że Wisła męczyła się z kontuzjami swoich czołowych graczy i walczyła o utrzymanie się w tabeli w miejscu pozwalającym na walkę o europejskie puchary. Gaziantepspor czy Spartak nie wykorzystały tego, że Legia dopiero co zakończyła w bardzo słabym stylu sezon, trener nieomal nie został zwolniony, a letni okres przygotowawczy wskazywał, że Legia będzie musiała się nieźle namęczyć, żeby chociaż powtórzyć swoje "osiągnięcia" z zeszłego sezonu. Tofik, może zaprzeczysz? Może to i śmieszne, ale europejskie ekipy trafiają na polskie drużyny zazwyczaj wtedy, kiedy im marnie idzie, a jednak zostają odprawiane z kwitkiem.

tofik 13.03.2012 11:40

Tak sie można przekomarzać do usranej śmierci i tak nikt swojego zdania nie zmieni

rw88 13.03.2012 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1230008)
Tak sie można przekomarzać do usranej śmierci i tak nikt swojego zdania nie zmieni

Co prawda, to prawda ;)

MichaelMyers 13.03.2012 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1229987)
Ale nie cuduj bo Tobie pisze, że Braga wtedy miała dół formy ogromny to samo Sporting i porozmawiaj sobie z kibicami tych klubów potwierdzą te słowa. I nie akurat na dwumecz z Polakami a przez pewien czas PRZED także Przecież nie wstawali nagle rano i nie łapali doła tylko mieli słabe wyniki i grali poniżej potencjału przynajmniej od kilku spotkań!
Tak samo można do tego dorzucić Hapoel czy Tottenham. Jedni po wyprzedaży drudzy w totalnej dupie za Juande Ramosa :) Też zaprzeczysz ? Może to i śmieszne, że tak polskie kluby trafiają, ale tak było. Jak dla Ciebie jest to nie pojęte to trudno nie mamy o czym dyskutować.

To w jakiej formie była Legia w czasie dwumeczu ze Spartakiem Moskwa? Porażki ze Śląskiem czy Podbeskidziem, liga nie musi mieć żadnego przełożenia na puchary.A ten Hapoel skąd żes wytrzasnął, stary, teraz w Polsce lepiej płacą niż w Izraelu( jak można w ogóle porównywać Hapoel z Tottenhamem, czyś Ty na głowę upadł?).Żydy zawsze byli chłopcami do bicia z wyjątkiem pary lat, kiedy zatrudnili dobrych obcokrajowców, ale to się już skończyło.

Michal_1990 13.03.2012 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kpn (Post 1229525)

Na w tym forum wypowiada się wielu Legionistów, ale są to na ogół sensowne posty. Poza tym do rywala trzeba mieć szacunek - bo to (L) jest głównym rywalem Wisły o MP. Zresztą wystarczy spojrzeć na tabelę wszech czasów ekstraklasy - wiadomo, jakie kluby są na pierwszych dwóch miejscach. Nie wiem dlaczego, ale jak dla mnie ludzie z POZnania nie powinni się tu wypowiadać
To co irytuje najbardziej to napinka fanów Amiki Wronki, która od sezonu 06/07 występuje pod nazwą Lech Poznań. Pytam się co oni osiągnęli przez ostatnie 20 lat ? Sprzedaż tradycji za kilka kuchenek ? Odcinanie się od korupcyjnej przeszłości. Okrzyknęli się najlepszymi kibicami w Polsce, zresztą media to podchwyciły. A jak się zachowują. było widać w piątek.

Nie oznacza to, że życzę Legii mistrzostwa, po prostu niech wygra najlepszy...byle nie Polonia, bo trzymają z pasiakami.

Michacho 14.03.2012 00:22

Co do mistrza Polski, to ja uważam, że nic nie wiadomo, końcówka będzie bardzo ciekawa. Jest jeszcze trochę czasu i Legia gra kilka spotkań, w których może stracić punkty. Poza tym jestem ciekaw które miejsce zajmie Ruch:mysli: Myślę, że niebiescy mogą tu namieszać.

Junior_Battle 14.03.2012 08:52

Myślę, że nauczeni poprzednią przygodą w LE, dojdą do wniosku, że przynosi to więcej strat niż korzyści..

A przecież na przegranych meczach w naszej EKSTRAKLASIE też można sporo zarobić, co nie ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl