Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Mrsnh 19.07.2009 09:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lord damien (Post 764303)
Bednaż

mistrz! :shock:

panowie- moze chodz o testy medyczne. Przeciez nie beda testowac 30letniego goscia, jak Viniciusa czy tam Nurka:).

Karherop 19.07.2009 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 764306)
Zawsze wychodzilem z zalozenia ze taki 30 letni pilkarz powienien miec juz ugruntowana swoja pozycje a nie pojawiac sie na testach jak jakis mlody pilkarz ...

niekoniecznie , Szamotulski czy Kowalewski mają już swoją wyrobioną marke , a testy w klubach nie są dla niech żadną nowością

Co do naszej polityki transferowej to jedno jest pewne , do środy nie możemy się spodziewać żadnych transferów , a potem mam tylko nadzieję że w klubie nie będą już zwlekać z zakontraktowaniem bramkarza , obrońcy i oby napastnika . Odpadnięcia z pucharów w tym momencie nawet nie biorę pod uwage , ale w zarządzie jednak się na ten fakt ubezpieczają. Z punktu sportowego to błąd , z punktu finansowego niestety jest to realne podejście .

emjot 19.07.2009 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lord damien (Post 764303)
nagle Brożek stał sie drewniany, Bednaż niekompetentny. Ludzie wyluzujcie, przygotowania sie ledwie skończyły, to oczywiste, że brak pilkarzom świerzości po ciężkich treningach. A Bednarz choćby chciał to i tak jest RN

a kto napisał że Brożek jest drewniany?? różne rzeczy ludzie tu pisali, ale takiego czegoś od przynajmniej trzech lat nie ...
Bednarz czy raczej Bednaż miażdży :lol: :lol: :lol:

co do tego newsa z pewnego źródła
:lol: :lol:

Chesteroski 19.07.2009 10:05

Ja nie rozumiem jednej rzeczy... Szukaliśmy rok temu napastnika z prawdziwego zdarzenia, który miał odciążyć Brożka, miał być Nei, nie przyszedł.

W zimie dalej szukaliśmy napastnika, przyszedł amator Beto, jak szybko przyszedł tak szybko poszedł.

Czy coś się od tej pory zmieniło, że napastnik już nie potrzebny? Kadra pod tym względem (nie tylko pod tym) wygląda żałośnie, i gadanie o LM z jednym dobrym (tyle że chimerycznym) napastnikiem zakrawa o kpinę. Jestem przekonany, że gdyby obok Brożka w środę występował napastnik z prawdziwego zdarzenia to byśmy tego meczu nie przegrali.

martin_6 19.07.2009 10:23

Cytat:

Jestem przekonany, że gdyby obok Brożka w środę występował napastnik z prawdziwego zdarzenia to byśmy tego meczu nie przegrali.
A przegraliśmy?

FraMat 19.07.2009 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chesteroski (Post 764320)
. Jestem przekonany, że gdyby obok Brożka w środę występował napastnik z prawdziwego zdarzenia to byśmy tego meczu nie przegrali.

lecz w najgorszym razie zremisowali.... :-/

Nehiar 19.07.2009 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 764324)
A przegraliśmy?

Nie, ale ten wynik to dla nas jak przegrana, bo przy remisie w Tallinie to Estończycy przechodzą dalej.

EDIT: Oczywiście tak jak kolega mówi miałem na myśli 0:0, bo przy naszej skuteczności niestety jest to możliwe.

skeba 19.07.2009 10:30

Cytat:

Cytat:
Jestem przekonany, że gdyby obok Brożka w środę występował napastnik z prawdziwego zdarzenia to byśmy tego meczu nie przegrali.
A przegraliśmy?
Bramkę zdobyliśmy w 93 minucie, ten wynik to z pewnością porażka

Chesteroski 19.07.2009 10:36

Wyrównujący gol w 93 minucie z mistrzem półamatorksiej ligi w europejskich pucharach na "własnym" stadionie jest porażką...

A chciałem napisać "to byśmy wygrali".

zbymak 19.07.2009 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 764328)
Nie, ale ten wynik to dla nas jak przegrana, bo przy remisie w Tallinie to Estończycy przechodzą dalej.

Tak a jak bedzie remis 2:2 3:3 itp to kto przechodzi dalej? pomysl troche

Bobus17 19.07.2009 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 764333)
Tak a jak bedzie remis 2:2 3:3 itp to kto przechodzi dalej? pomysl troche

Nehiar na pewno miał na myśli remis 0:0 .... Ja osobiście właśnie takiego wyniku obawiam sie najbardziej:-/ .

WisłaToMy 19.07.2009 11:36

Boże jaki remis. Mielismy troche czasu na zgranie zespolu. Poczekajcie a zobaczycie ze nie bedzie tak zle!

Selene 19.07.2009 11:46

Nienaciąganą prawdą jest, że potrzebujemy napastnika z prawdziwego zdarzenia. Tyle, że taki chłopak rzadko kiedy kosztuje nawet 500tys Euro. A i za taką kasę niełatwo takiego znaleźć. Myślę że jedyna szansa to wynegocjowanie wypożyczenia z opcją wykupu za określoną kasę od jakiegoś słabszego klubu z Bośni, Słowenii, może z Czech.

Np. swego czasu Slavia wypożyczyła młodego napastnika z repry młodzieżowej Czech, którym się podobno zresztą interesowaliśmy. Bodajże za 100tys Euro a gdyby go chciała kupić musiała chyba 800tys Euro dopłacić. Nie sprawdził się i cześć. Ale jakby się sprawdził to zadowolone wszystkie strony.

Sądzę że wypożyczenie napastnika na 1 rok ze słabszego klubu wcale nie jest takim problemem.'

W naszym wypadku wypożyczenie z opcją wykupu to jedyna szansa na naprawdę dobrego napastnika. NP. Costlego do Bełchatowa tak przecież najpierw sprowadzili, czy Chinamę... Sprawdził się, jest sukces sportowy, jest kasa, jest wykupienie.

Oczywiście problemem jest że jak się sprawdzi to potem sam podniesie wymagania finansowe. No ale jak nie ma szans na kupienie to może trzeba chociaż na 1 rok spróbować dziurę załatać.

eye63 19.07.2009 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Selene (Post 764358)
Nienaciąganą prawdą jest, że potrzebujemy napastnika z prawdziwego zdarzenia. Tyle, że taki chłopak rzadko kiedy kosztuje nawet 500tys Euro. A i za taką kasę niełatwo takiego znaleźć.

Ogółem koncepcja dobra, ale trzeba by mieć piłkarzy na oku, my raczej takich nie mamy. Druga sprawa, do niej się odnoszę - to jest właśnie nasza polityka transferowa. Za 500 tys. euro i 150 kontraktu chcemy sprowadzić zawodnika, który byłby tak samo dobry jak Brożek, który wg nas kosztuje 4 miliony euro i będzie chciał zarabiać w okolicach 500-600 tys. rocznie. Dobrzy napastnicy, tacy ze słabszych lig, zaczynają się od sumy 1 miliona euro. Tego się nie da przeskoczyć - kiedy nam się tylko zachce. Możemy czekać na jakieś darmowe wynalazki vide Vinicius, może kiedyś jakiś zaskoczy - lub zrobić tak jak kiedyś zrobiono z Żurawskim, wyłożyć grubą kasę, a później sprzedać za więcej.

Żurawek 19.07.2009 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Selene (Post 764358)
Oczywiście problemem jest że jak się sprawdzi to potem sam podniesie wymagania finansowe. No ale jak nie ma szans na kupienie to może trzeba chociaż na 1 rok spróbować dziurę załatać.

Przy takim wypożyczeniu zawiera się opcję pierwokupu za określoną, np. 500k euro i w takim wypadku klub nie może tej ceny zmienić i problem jest rozwiązany. Ale jeśli gość się nie sprawdzi z tej opcji skorzystać nie trzeba.

Trzeba czekać na rewanż i ewentualne wzmocnienia. Oczywiście takowym będzie powrót Boguskiego, ale oczywiście trzeba mu będzie dać czas na dojście do formy.

Luk4s 19.07.2009 17:22

smutne ale niestety prawdziwe...
http://sport.interia.pl/felietony/ko...dzerow,1340930,
to jest Polska właśnie...

wieslaw1993 19.07.2009 17:39

Lepszego bramkarza od Nurkovicia juz nie zakontraktujemy

sofristo 19.07.2009 22:29

Ja jestem tego zdania ze mogą testować nawet 50 bramkarzy byle tylko ktoś przyszedł pół Europy wie ze w Wiśle szukają bramkarza to pole do popisu dla managerów wiec to nie ma się co dziwić ze próbują nam wepchnąć co raz to nowe wynalazki, kto wie może trafi się ktoś ciekawy

jabadabaryba 19.07.2009 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sofristo (Post 764571)
Ja jestem tego zdania ze mogą testować nawet 50 bramkarzy byle tylko ktoś przyszedł pół Europy wie ze w Wiśle szukają bramkarza to pole do popisu dla managerów wiec to nie ma się co dziwić ze próbują nam wepchnąć co raz to nowe wynalazki, kto wie może trafi się ktoś ciekawy

Używaj kropek i tym podobnych jeśli możesz :-p Ja mam już dość tej karuzeli bramkarskiej, mam nadzieje że Vaszek okaże się dobrym bramkarzem i na nasze możliwości finansowe.

Pan Jotka 20.07.2009 06:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luk4s (Post 764443)
smutne ale niestety prawdziwe...
http://sport.interia.pl/felietony/ko...dzerow,1340930,
to jest Polska właśnie...

To jest Wisla właśnie... Kołtoń podsumował to najlepiej jak mogł.
Można tłumaczyc sie brakiem pieniędzy na dobrych zawodnikow, ich wysokimi wymaganiami, ale brakiem jakiegokolwiek pomysłu na pion odpowiedzialny za skauting i transfery juz sie wytlumaczyć nie można. A z Beto faktycznie śmieszna sprawa była....

FredzIo 20.07.2009 07:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 764604)
To jest Wisla właśnie... Kołtoń podsumował to najlepiej jak mogł.
Można tłumaczyc sie brakiem pieniędzy na dobrych zawodnikow, ich wysokimi wymaganiami, ale brakiem jakiegokolwiek pomysłu na pion odpowiedzialny za skauting i transfery juz sie wytlumaczyć nie można. A z Beto faktycznie śmieszna sprawa była....

Beznadziejnie analiza i fatalne podsumowanie. Z tekstu wynika, że większość transferów Wisły to niewypały, a proporcja udanych do nieudanych powinna wynosić 2/3. A czy tak nie jest? Jako nieudany transfer wielki redaktor Kołtoń potrafił wymienić jedynie Beto. A żeby obalić mit, że Polacy są zbyt drodzy jak na swoje umiejętności podał przykład Błaszczykowskiego... sprzed 4 lat. Cóż za wspaniałe dziennikarstwo, jakie odkrywcze. Do tej pory Wisła miała dwa niewypały transferowe: Beto i może Dudu(chociaż 6 goli w pół sezonu to nie tak źle). Chyba że ktoś do słabych transferów zaliczy Marcelo, Diaza, Singlara, Kirma czy może Ćwielonga.
Spośród wszystkich transferów, w mojej ocenie, naprawdę chujowy okazał się Beto. Tak dużego problemu to chyba nie ma.

Mar85 20.07.2009 08:27

Dwa niewypały transferowe, dobre sobie. Może Ci przypomne ile ich było: Dawidowski, Niedzielan, Beto, Baretto, Svitlica, Kaczorowski, Varga, Radovanovic, Matusiak a wcześniej Trabalik, Quajda, Edno, Ekwueme. Ci zawodnicy praktycznie nic nie wniesli do gry, a to pewnie i tak niewszyscy bo kogoś mogłem pominąć.

szczebrzeszcz 20.07.2009 08:38

Niedzielan czy Matusiak papiery na granie mieli? mieli! więc ich nie licz, większośc przed sezonem ich chciała
niewypałem to może być zwłaszcza Baretto(poza tym ściągnięty przez Mielcarskiego nie przez B.), bo Beto niewiele kosztował, Svitlica to pomyłka, reszta to jakieś popierdółki, a Varga podłapał kontuzję no ale z drugiej strony faktycznie trochę kosztował

poza tym Trabalik nie był taki zły

Wiślak178 20.07.2009 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 764619)
Dwa niewypały transferowe, dobre sobie. Może Ci przypomne ile ich było: Dawidowski, Niedzielan, Beto, Baretto, Svitlica, Kaczorowski, Varga, Radovanovic, Matusiak a wcześniej Trabalik, Quajda, Edno, Ekwueme. Ci zawodnicy praktycznie nic nie wniesli do gry, a to pewnie i tak niewszyscy bo kogoś mogłem pominąć.

Tylko że tu chodzi o niewypały transferowe Bednarza a z nich jest tu tylko Beto, Niedzielan i Matusiak. Ale za to dobrych transferów było wiecej, m.in Marcelo, Diaz, Garguła, Kirm. Tych czterech zawodników Wisła ściągnęła za nie wiecej niż 500 tys euro.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez derr (Post 764626)
Garguła jeszcze nie grał.....

No tak ale jeden z najlepszych pomocników ligi za darmo to dobry transfer. Po roku gry zawodnika to wszyscy będą bardzo mądrzy "Trzeba było go nie brać" tak tak a ta sama osoba sama była za jego transferem, więc na dzień dzisiejszy to dobry ruch Wisły.

derr 20.07.2009 08:44

Sopranos 20.07.2009 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez derr (Post 764626)

Chyba można w ciemno uznać, że to jest sukces transferowy, skoro reprezentant kraju przychodzi do nas za darmo i to po wygranej rywalizacji o niego z Legią? Kontuzję pomijam, bo w chwili podpisywania z nim kontraktu był w znakomitej formie, a tak się składa, że Wisła straci tylko dwa miesiące, bo we wrześniu piłkarz powinien już biegać normalnie po murawie. Oby mu zdrowie dopisało.

derr 20.07.2009 09:03

tym tokiem myślenia Niedzielan i Matusiak też są "udani"

manson777 20.07.2009 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak178 (Post 764624)
Tylko że tu chodzi o niewypały transferowe Bednarza a z nich jest tu tylko Beto, Niedzielan i Matusiak. Ale za to dobrych transferów było wiecej, m.in Marcelo, Diaz, Garguła, Kirm. Tych czterech zawodników Wisła ściągnęła za nie wiecej niż 500 tys euro.

skąd wziąłeś te 500 tys. euro??
się napisało ??:lol::lol:
jeśli tak bratku to liczyć nie umiesz
zupełnie :lol:
Kirm jakieś 350-400 tys.
Diaz 100-150 tys. dolców
Garguła i Marcelo niby za darmo ale
zapomniał kolega o prowizji dla menago i samych kopaczy za sam podpis
i zapewniam Cię że to nie jest mała prowizja :-/

więc zapomnij że za tych 4 daliśmy 500 tys. euro
dużo więcej dużo więcej :-/

tommiyacht 20.07.2009 09:18

Piszac o Niedzielanie, mam nadzieje ze nie myslicie o nim z czasu przed kontuzja. To nie jest wina Bednarza ze WTorek tak fatalnie zakonczyl (?) kariere we Wisle. Mysle ze gdyby nie kontuzja, dzis niewiedzielibysmy kogo wystawiac - czy Niedzielana czy Brozka.

Matusiak - 99% forum dostawalo orgazmu (w tym ja) na jego przyjscie. Ale uwazam ze proporcje koszt/wartosci wniesiona do druzyny nie byly az tak niekorzystne. Warto bylo sprobowac bo jak wypali to super, jak nie to tylko koszt polrocznego wypozyczenia

kubawislak 20.07.2009 09:30

A z tym, że Guła to strzał w dychę to ja bym się wstrzymał do jego powrotu na boisko...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl