Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Taxmaster 30.01.2019 05:16

Cytat:

Tak samo jak pisał "Jak nie pójdzie 10 tys. koszulek z Błaszczykowskim to nie było warto" czy coś takiego.
A propo, wie ktos moze kiedy bedzie mozna kupic koszulke Kuby?

Jay jay 30.01.2019 06:18

do kiedy trwa sprzedaz karnetow?

masada 30.01.2019 07:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szewa (Post 1532147)
Prowokacja - tak. Czy nędzna? Taka sobie, może skuteczna. Tak samo jak pisał "Jak nie pójdzie 10 tys. koszulek z Błaszczykowskim to nie było warto" czy coś takiego. Gościu próbuje wjechać na ambicję i jeśli choć jedną osobę to zmobilizuje do kupna biletu to dla mnie na plus. Przecież słowa "Widocznie to nie taki ważny klub" to ewidentna przynęta, żeby kilkaset osób powiedziało "Że co? Potrzymaj mi piwo!" i poszło po karnet.

Ogólnie uważam że obecnie Stanowski dobrze życzy Wiśle. Nie że z dobrego serca czy miłości do Białej Gwiazdy. Po prostu od kiedy się w to zaangażowali jego kumple to chce móc z satysfakcją i pewną wyższością móc powiedzieć "Widzicie? Da się? Da się!" i w jakiś sposób się pod ten sukces podpiąć i móc wysmażyć jeszcze z 10 artykułów, że Stano i Leśny to debeściaki.

Jak dla mnie, dopóki z tego wynika coś dobrego dla Wisły, to nie mam nic przeciwko.

Haha, dokładnie! Jeśli działa to na nasza korzyść i grzeje temat, to tylko wypada się cieszyć!

Na miejscu naszego marketingu to bym się posunął do tego, żeby codziennie wypuszczać kolejne fake newsy, kilka propozycji:
Majchrowski: Ja swój karnet już kupiłem, jak co roku.
Carlitos: Kto to niby jest ten Kuba Błaszczykowski?
Probierz: Naszym celem jest sprzedanie 455 karnetów, ale zrobimy to szybciej i w lepszym stylu.
Mąka: Pomidor.

Plus kilka pozytywnych treści, np. od Mauro, Marcelo, Nicoli i .......niemy 20 tys jak nic :D

rafalek 30.01.2019 07:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Taxmaster (Post 1532159)
A propo, wie ktos moze kiedy bedzie mozna kupic koszulke Kuby?

A to już była oficjalna informacja, że podpisał kontrakt? Bo mi chyba gdzieś to umknęło..

TommyTSW 30.01.2019 09:15

koszulki powinny być w formie gadżetu z karnetem

luke1906 30.01.2019 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1532163)
Haha, dokładnie! Jeśli działa to na nasza korzyść i grzeje temat, to tylko wypada się cieszyć!

Na miejscu naszego marketingu to bym się posunął do tego, żeby codziennie wypuszczać kolejne fake newsy, kilka propozycji:
Majchrowski: Ja swój karnet już kupiłem, jak co roku.
Carlitos: Kto to niby jest ten Kuba Błaszczykowski?
Probierz: Naszym celem jest sprzedanie 455 karnetów, ale zrobimy to szybciej i w lepszym stylu.
Mąka: Pomidor.

Plus kilka pozytywnych treści, np. od Mauro, Marcelo, Nicoli i .......niemy 20 tys jak nic :D

Najlepszy fake to gdyby zarzucili, że wejście na derby i L tylko na karnet. 2 dni i mamy komplet :-D

Tak przy okazji... zauważyliście jak coś ucichli wszyscy "grudniowi" forumowicze tak zatroskani o nasze losy?

szym_ek 30.01.2019 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez petred (Post 1532130)
Stanowski nie pisze o jednym. Kibice zrzucają się na Wisłę już od kilku dobrych miesięcy. Cały czas jest jakaś zbiórka. Dużo ludzi wstąpiło do socios - to też koszt. Zaraz wyjdą koszulki które też trzeba będzie kupić. Sprzedaż karnetów nie powala, ale nie ma tragedii. On sam pisał parę tygodni temu, że zejdzie max 7-8 tysięcy. Ja już mogę iść z nim o zakład że zejdzie ponad 10000. Jak wejdzie jakaś lepsza akcja marketingowa ( nie wiem jak to wygląda teraz na mieście czy są plakaty itd ale słyszałem, że raczej kiepsko) Jak do niezdecydowanych zacznie docierać, że zaraz będą musieli oglądać mecze z G lub C to ruszą dupy. Jestem pewny.

Nie przesadzaj. Popatrz na to ile osób w tych zbiórkach brało udział. 2-2,5 tys osób które daała na te zbiórki. To nie było pospolite ruszenie gdzie 20 tys osób rzuciło po 5 zł tylko łaśnie te 2 tys które rzucało po 100,500,1000 zł.

I ide o zakład, że 90% osób które w tych zbiórkach brały udział to maja juz karnet.

Coglin 30.01.2019 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1532169)

Nie, nie powinny.

Karherop 30.01.2019 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1532169)

I karnet za 135 czy 210 zł? Ten biznes na siebie zarobi??

Koszulka solo okazjonalna 70-80 zł i większość karnetowicze kupi

TommyTSW 30.01.2019 14:09

stowarzyszenie ponoć okrada a sprzedają fajnie wykonane koszulki już nawet za 19zł, hurtowo przy dużym nakładzie musi być taniej.
Zakładając że w hurcie taka koszulka wyjdzie 15zł za sztukę to 10 normalnych karnetów odrabia 140 koszulek, wystarczy że gadżet przyciągnie te 10 osób.karnetów na pewno więcej by zeszło a koszulki się odrobią.
osobna koszulka z KB dostępna dla wszystkich to swoją drogą.
można też robić okazjonalne promocje co kilka dni, jakieś gadżety powiedzmy dla pierwszych 100 osób itp, chociaż uważam że jakaś unikatowa koszulka, czapka dla posiadacza karnetu zrobiłaby swoje.

Pablito 30.01.2019 14:15

nie ma czegoś takiego jak dobrze wykonana koszulka za 19pln

TommyTSW 30.01.2019 14:31

taka koszulka Fruit of the Loom dosyć trwała w detalu kosztuje 14zł to ile hurtowo większym nakładem?reszta to projekt i zlecenie nadruku w sprawdzonej firmie.tutaj nie wiem jak koszta na pewno zależne od zamówienia.

Griszka30KR 30.01.2019 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablito (Post 1532190)
nie ma czegoś takiego jak dobrze wykonana koszulka za 19pln

Zobacz w galeriach podczas wyprzedaży...Te co kosztowały 70/8 zeta właśnie po tyle chodzą.

Wojtas 30.01.2019 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1532164)
A to już była oficjalna informacja, że podpisał kontrakt? Bo mi chyba gdzieś to umknęło..

Kuba jeszce oficjalnie nie podpisal kontraktu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 1532170)

Tak przy okazji... zauważyliście jak coś ucichli wszyscy "grudniowi" forumowicze tak zatroskani o nasze losy?

tak tak,napewno wplacili tez na socios,i i kupili karnety :lol:

M.Scofield 30.01.2019 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1532208)
Kuba jeszce oficjalnie nie podpisal kontraktu.

Ciekawe dlaczego, mam nadzieje, że to się niedługo stanie i że nie będzie to kontrakt na 6 miesięcy z opcją przedłużenia tylko na 3 lata, symbolicznie.

Oczywiście mam również nadzieje, że gdy przyjdzie inwestor to Kuba podpisze kolejny kontrakt na 3 lata czy ileś tam ale już z porządną pensją itp itd.

Wracając do tematu, myślę, że sprzedaż karnetów ruszy już niedługo tak naprawdę - z kopyta, nie dziwmy się, że codziennie nie schodzi po 1000, większość ludzi na koniec miesiąca ma pilniejsze wydatki niż karnet - nie oszukujmy się.

Pojutrze bądź za tydzień dużo osób dostanie swoje przelewy i na pewno wielu wtedy kupi karnet.

Spokojnie ;)

Karherop 30.01.2019 20:27

A może tak umowa Kuby na czas nieokreślony? ;)

AntyMod 30.01.2019 22:27

2 zwyciestwa ( jakims cudem) w 2 pierwszych meczach ze dojdzie BARDZO DUZO KARNETOWICZOW , pomysl z ogloszeniem ze wjazd na legie i parchow tylko dla karnetowcow jest genialny ....szkoda ze nie realny

Brozinho_23 30.01.2019 23:50

Nierealny, ale nie dlatego, że genialny tylko, że kompletnie bez sensu. Przecież takie mecze to jest najlepsza promocja jeśli chodzi o zachęcanie ludzi do chodzenia na mecze. Łatwiej kogoś wyciągnąć wtedy pierwszy raz na mecz.

piotek 31.01.2019 01:03

Tak sobie myślę, że zwlekanie z kontraktem Kuby to element planu marketingowego. Kiedy temat uratowania Wisły zacznie przycichać, zagramy kartą Kuby dla podtrzymania rozgłosu i sprzedaży karnetów.

krakus76_ 31.01.2019 06:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1532246)
Tak sobie myślę, że zwlekanie z kontraktem Kuby to element planu marketingowego. Kiedy temat uratowania Wisły zacznie przycichać, zagramy kartą Kuby dla podtrzymania rozgłosu i sprzedaży karnetów.

Ale przecież o tym wiadomo. Wisłocki nawet o tym mówił. Ma być to połączone ze sprzedażą koszulek (? - tych okolicznościowych ?) i przy okazji Kuba ma podpisywać. Przy okazji ma to pewnie być powiązane ze sprzedażą karnetów. Przygotowują się pewnie żeby zrobić to z głową na tyle ile maja do tego odpowiednie środki.

piotek 31.01.2019 07:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76_ (Post 1532247)
Ale przecież o tym wiadomo. Wisłocki nawet o tym mówił. Ma być to połączone ze sprzedażą koszulek (? - tych okolicznościowych ?) i przy okazji Kuba ma podpisywać. Przy okazji ma to pewnie być powiązane ze sprzedażą karnetów. Przygotowują się pewnie żeby zrobić to z głową na tyle ile maja do tego odpowiednie środki.

Chyba umknęła mi gdzieś ta wypowiedź Wisłockiego. No w każdym razie brzmi to wszystko rozsądnie.

krakus76_ 31.01.2019 08:01

Wspominał o tym w Radiu Kraków kilka dni temu. Dziennikarz zadał mu pytanie czy klub planuję imprezę z podpisywaniem koszulek przez Błaszczykowskiego a Prezes odpowiedział "pomidor". Mam nadzieję że faktycznie coś się w tym temacie dzieje bo taka akcja ma ogromny potencjał marketingowy jako kolejny etap po oficjalnym podpisaniu umowy przez Kubę.

Wisła V 31.01.2019 08:32

ja bardzo żałuje że wśród Naszych osiedli i FC nie ma akcji motywującej na kupno karnetów, wkońcu to najwieksi fanatycy z trybuny C a wiekszość pewnie nadal bez karnetu

Coglin 31.01.2019 08:55

Poza tym przydałoby się obkleić Kraków plakatami.

Na razie Kraków obklejony w żydowskich plakatach - jedne o karnetach, inne o meczach.

Naszych nie ma.

TommyTSW 31.01.2019 09:16

przecież podobne akcje to zawsze robiło skwk a wiadomo jak jest, każdy każdego nakręca we własnym gronie więc ty rób to samo;)

efekt 31.01.2019 09:35

Coglin

Będą i nasz juz juz za momencik

PSYCHOLTSW 31.01.2019 11:31

nasze będą nad nimi :P proste ;-)

sanderuss 31.01.2019 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1532261)
nasze będą nad nimi :P proste ;-)

A'propos reklam to ciekaw jestem czy te bandy reklamowe kolo starego boiska Kabla na Wielickiej daloby sie wynajac pod nasze plakaty, najlepiej jakies wielkoformatowe :)

Karherop 31.01.2019 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sanderuss (Post 1532263)
A'propos reklam to ciekaw jestem czy te bandy reklamowe kolo starego boiska Kabla na Wielickiej daloby sie wynajac pod nasze plakaty, najlepiej jakies wielkoformatowe :)

W tym miejscu to wystarczy 1 noc i by nam parchy podarły taki baner.

Arkadiusz.Czerepach 31.01.2019 14:18

https://sport.interia.pl/klub-wisla-...-k,nId,2810226

Armin 31.01.2019 15:43

Powiedział że to nie jest klub bliski jego sercu a wy tu chcieliście całować go po j... Facet zrobił sobie darmową promocję, wiadomo są wybory szefa PZPN itd.

Kamson 31.01.2019 15:49

Jest kibicem Legii więc jak Wisła miałaby być bliska jego sercu? Przyszedł, zrobił dobra robotę i należy mu za to podziękować.

Czy przy okazji zrobił sobie promocje? Pewnie tak, tylko co cię to w ogóle obchodzi? Dorosnij.

Putin2000 31.01.2019 15:57

A czego sie spodziewałeś? Że nagle się przechrzcił?

Pomógł, bo rozumie, że w tej prowincjonalnej lidze brak klubu takiego jak Wisła, to wielka strata dla atrakcyjności rozgrywek. Lepsza ta jego pomoc od tych, którzy "mieli Wisłę w sercu".

Reser 31.01.2019 16:12

Armin, mam wrażenie, że skończyłeś czytać artykuł po przeczytaniu nagłówka i leadu.

JudasPriest 31.01.2019 16:15

Bardzo dobrze że tak powiedział. Bez zbędnego pierd***. No chyba że myślał ktoś że się przerzuci i wykupi Wisłę.

TommyTSW 31.01.2019 16:38

tak z ciekawości.Na D wszystkie miejsca wykupione, czy zostawiają coś do wolnej sprzedaży?

maaarcin 31.01.2019 16:46

Górne D wykupione. Dolne nie były na razie w sprzedaży.

bódyń 31.01.2019 22:03

Chyba sobie Mats wpisal Wisle cała wraz z terenami:):)

https://i.ibb.co/PrG54dp/Zrzut-ekran...1-22-02-22.png

funkykoval 01.02.2019 11:15

No cóż 38 milionów funtów to ponad 180 mln zł - z tej kwoty 12 mln zł to co mieli włożyć w Wisłę (spłata zobowiązań) do tego kolejne 140 milionów, które mieli wyłożyć na Wisłę - pozostałe 28 milionów to liczba wybuchów śmiechu Matsa Hartlinga od 4 stycznia 2019 roku

ZOLW1449 01.02.2019 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisła V (Post 1532253)
ja bardzo żałuje że wśród Naszych osiedli i FC nie ma akcji motywującej na kupno karnetów, wkońcu to najwieksi fanatycy z trybuny C a wiekszość pewnie nadal bez karnetu

Nie tak do końca kolego, u Nas w Olkuszu mamy zapisanych już 50 osób na karnety, teraz tylko czekamy na decyzję Prezesa Wisłockiego

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl