Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Henio1 20.07.2011 13:02

E21 rzad 1 przecieka dach :) w sumie pikuŚ ale h...we uczucie jak ci kapie na gŁowe przed meczem i pierwsza poŁowĘ :) potem juŻ przestaŁo :)

mcks 20.07.2011 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1129994)
...

Z odczytaniem nazwisk i wzrostu to ja osobiście z C2 problemu nie miałem, aczkolwiek ten wynik to faktycznie mógłby byc ładniej zaprezentowany. I zmiany i kartki, również.

Kibic1928 20.07.2011 13:56

Z G1 nieczytelnie niestety...

it 20.07.2011 14:04

W tej chwili chyba najbardziej wkurzająca usterka na tym stadionie, to ilość bramek na sektory E 22-23 i E 24-25.
To jest chore, by stać w kolejce pół godziny, podczas gdy na inne sektory wchodzi się praktycznie bez stania.

rafalek 20.07.2011 14:19

it - ja wszedłem od kopa - wprawdzie byłem wcześniej, ale nikt nie każe przyjeżdżać na stadion 5 minut przed meczem...

Proud 20.07.2011 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1130059)
it - ja wszedłem od kopa - wprawdzie byłem wcześniej, ale nikt nie każe przyjeżdżać na stadion 5 minut przed meczem...

Nikt nie wie, że będą:
1. aż takie korki
2. aż taka ulewa
3. Wypadek na drodze

A niektórzy jadą na R22 100,200,500km... a z pracy Cię nie zawsze zwolnią wcześniej.

Ja byłem 45 min przed meczem, a ojciec mi mówił że wszedł jak już piłkarze wychodzili.

pirat.z.karaibow 20.07.2011 14:52

Ja kupiłem karnet w poniedziałek. Nieświadomy że wczorajszy mecz w karnet się nie wlicza, wybrałem się na mecz zaraz po 19. Pod stadionem byłem o 19:30 i od tej godziny stałem w kolejce po bilet. Na stadionie usiadłem dokładnie w 39 minucie.

Ktoś przebije mnie w nieświadomości? :D

wiślak 86 20.07.2011 14:53

można przyjść 5 minut później i wchodzi się bez kolejki.

pirat takim to trzeba się urodzić i do 3 roku życia na rękach chodzić...

krakus76 20.07.2011 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 1130079)
Ja kupiłem karnet w poniedziałek. Nieświadomy że wczorajszy mecz w karnet się nie wlicza, wybrałem się na mecz zaraz po 19. Pod stadionem byłem o 19:30 i od tej godziny stałem w kolejce po bilet. Na stadionie usiadłem dokładnie w 39 minucie.

Ktoś przebije mnie w nieświadomości? :D

Chyba głupoty ...

Don Donson 20.07.2011 18:50

Mnie denerwuje fakt, że nie wszystkie kołowroty działają - mogą działać a z jakichś powodów nie działają.
Dziwne.

it 21.07.2011 07:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1130059)

Przeczytaj mój post jeszcze raz - przecież wyraźnie piszę, że stałem pół godziny.

Nie chodzi mi tyle o sam fakt stania (w końcu na nowy, europejski stadion trzeba przychodzić godzinę wcześniej, nie?),ale o kompletne niedostosowanie liczby kołowrotów do liczby kibiców na poszczególnych sektorach.
Przez te pół godziny obserwowałem jak na inne sektory ludzie wchodzą "od kopa". Problem był tylko na środkowe sektory piętra.
Zresztą nie pierwszy raz -na meczach ligowych też tak bywało.

wroobel88 21.07.2011 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1130448)
Przeczytaj mój post jeszcze raz - przecież wyraźnie piszę, że stałem pół godziny.

Nie chodzi mi tyle o sam fakt stania (w końcu na nowy, europejski stadion trzeba przychodzić godzinę wcześniej, nie?),ale o kompletne niedostosowanie liczby kołowrotów do liczby kibiców na poszczególnych sektorach.
Przez te pół godziny obserwowałem jak na inne sektory ludzie wchodzą "od kopa". Problem był tylko na środkowe sektory piętra.
Zresztą nie pierwszy raz -na meczach ligowych też tak bywało.

trzeba było podejść pod kołowrotki do bocznych sektorów piętra, też powinny Cię przepuścić

crazykaro 21.07.2011 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wroobel88 (Post 1130504)
trzeba było podejść pod kołowrotki do bocznych sektorów piętra, też powinny Cię przepuścić

W sumie to nie byłby taki głupi pomysł aby wchodzić wolną bramką. Skoro i tak każdy zajmuje swoje miejsce to nie powinno mieć znaczenia którędy wejdzie na trybunę. Korki by się rozładowały przy środkowych sektorach

lord damien 21.07.2011 10:16

Jeśli mam kartę kibica Legii Warszawa(potrzebna mi do meczów z Wisłą) to czy mogę wyrobić sobie KK Wisły. Od teraz jest niezbędna do wejścia na stadion. Chciałem pójść na Polonia - Wisła, ale jako posiadacz KK Legii nie mogę, stąd moje pytanie.

PiotrG 21.07.2011 10:17

Możesz, żaden problem. Tylko w Warszawie się nie da mieć KK zarówno na Legię jak i Polonię. W Krakowie możesz mieć równocześnie KK Cracovii i Wisły, więc obecność KK Legii w niczym nie przeszkadza.

Kociewiak 21.07.2011 10:19

Nie możesz CHYBA. Mój kolega który mieszka w Wawie, wyrobił sobie KK Legii, i był na meczu Legia - Lechia, a ostatnio kiedy przyjechał do Gdańska i chciał wyrobić sobie karte LG to dostał odmowe, ponieważ powiedziano mu, że nie można posiadać dwóch kart kibica.

PiotrG to mamy sprzeczne info :)

Część III – Używanie Karty
§ 9
1. Karta jest kartą imienną, identyfikującą wyłącznie osobę, której została wydana, a także określającą tą osobę jako kibica jednego Klubu.
2. Jeden Kibic może posiadać wyłącznie jedną Kartę.
3. Zakazane jest dokonywania jakichkolwiek zmian na Karcie, w szczególności przerabiania danych na niej uwidocznionych.
4. W przypadku ustalenia, iż:
1) dana osoba posługuje się nie swoją Kartą, Operator lub Klub mają prawo zatrzymać Kartę i ją unieważnić,
2) Kibic posiada dwie Karty, Karta wydana później podlega unieważnieniu,
3) Kibic posługuje się Kartą przerobioną, bądź w jakikolwiek sposób zmodyfikowaną, Operator lub Klub zatrzymuje Kartę i ją unieważnia.
5. W sytuacjach, o których mowa w ust. 4 powyżej, Operator i Klub nie są zobowiązane do zwrotu jakichkolwiek kosztów poniesionych przez Kibica w związku z wydaniem Karty, ani innych kosztów.
§ 10
Karta zachowuje ważność przez okres wskazany na Karcie.
§ 11
Kibic w każdym czasie może unieważnić Kartę oraz wymienić Kartę na nową za opłatą określoną w Cenniku.
§ 12
1. Kibic może zmienić przynależność do danego Klubu na przynależność do innego Klubu.
2. Zmiany można dokonywać nie częściej niż jeden raz w ciągu rundy rozgrywkowej danego sezonu rozgrywkowego rozgrywek Ekstraklasy.
3. Zmiana przynależności do Klubu następuje poprzez unieważnienie dotychczasowej Karty i wydanie w jej miejsce nowej Karty.
(...)

http://www.extrakarta.pl/public/temp...s.xhtml?id=475

krakus76 21.07.2011 10:38

No to będą teraz niezłe jaja dla tych którzy za "5 zł" poszli na mecz na Kałuży żeby ogłądnąć nowy stadion a tera bedą chcieli wyrobić sobie kartę na Wisłę :)

PiotrG 21.07.2011 11:05

Kociewiak, a faktycznie. W pamięci mam info sprzed jakiegoś czasu (chyba jeszcze z połowy roku 2010), że tylko w Warszawie nie można było mieć KK na Legię i Polonię jednocześnie. Widocznie od czasu wprowadzenia przez PZPN tej centralnej bazy kibiców taka możliwość w całej Polsce została zablokowana. Cóż, pewnie trzeba będzie wymienić KK.

domenica90 21.07.2011 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lord damien (Post 1130522)
Jeśli mam kartę kibica Legii Warszawa(potrzebna mi do meczów z Wisłą) to czy mogę wyrobić sobie KK Wisły. Od teraz jest niezbędna do wejścia na stadion. Chciałem pójść na Polonia - Wisła, ale jako posiadacz KK Legii nie mogę, stąd moje pytanie.

Ja nie mogę... Na Polonię też potrzebna jest już KK? W zeszłym sezonie byłam na Konwiktorskiej na meczu Wisły normalnie, mimo, że posiadam KK Legii.

Super, Wisełkę to sobie pooglądam już chyba tylko w TV, bo zanim nasz klub wprowadzi internetową sprzedaż biletów, to ja już będę stara:-P

PiotrG 21.07.2011 12:38

Nie wiń za to klubu, to wykonawca ciągle nie ukończył systemu dostępu i dystrybucji biletów. Klub ma już cały potrzebny osprzęt, nie mało zabulili za Strefę Kibica.
W chwili, w której wykonawca odda cały system dostępu i dystrybucji biletów, to klub niezwłocznie wprowadzi sprzedaż internetową.
Po KK tak czy siak będzie trzeba wybrać się na stadion.

Mea 21.07.2011 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 1130535)
No to będą teraz niezłe jaja dla tych którzy za "5 zł" poszli na mecz na Kałuży żeby ogłądnąć nowy stadion a tera bedą chcieli wyrobić sobie kartę na Wisłę :)

Troszeczkę to wszystko dziwne......lecz przed meczem spotkałem kolegę ze studiów i sam mi pokazywał ze ma kartę Wisły i Cracovii wiec ...chyba nie ma problemu w Krakowie. ( oczywiście sie smiałem ze jak pomyli przy kasie to możne nie tylko nie kopić biletu...:)

borys 21.07.2011 13:28

Ludzie chodzi o posiadanie 2 kart tego samego klubu... niby jak w kasie sprawdza czy masz karty innych klubow?:)

Wojtator 21.07.2011 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1130631)
Ludzie chodzi o posiadanie 2 kart tego samego klubu... niby jak w kasie sprawdza czy masz karty innych klubow?:)

Może przez tą całą bazę kibiców, którą ma robić/robi PZPN?

wroobel88 21.07.2011 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domenica90 (Post 1130588)
Super, Wisełkę to sobie pooglądam już chyba tylko w TV, bo zanim nasz klub wprowadzi internetową sprzedaż biletów, to ja już będę stara:-P

Zawsze możesz kogoś poprosić żeby Ci kupił bilet :) tyle, że bez karty to już tylko na Liteks będzie można wejść ...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 1130535)

Wg tamtego regulaminu który tutaj ktoś wrzucał, wystarczy się oficjalnie przerzucić :rotfl:

lord damien 21.07.2011 15:05

A czy można się kilka razy "przerzucić", w zależności od okazji? Jestem w Warszawie - KK Legii, jestem w Krakowie KK Wisły, chce iść na Polonie - KK Polonii.

krakus76 21.07.2011 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lord damien (Post 1130703)
A czy można się kilka razy "przerzucić", w zależności od okazji? Jestem w Warszawie - KK Legii, jestem w Krakowie KK Wisły, chce iść na Polonie - KK Polonii.

A czytanie tekst ze zrozumieniem to ciężka sztuka ?
Cytat:

1. Kibic może zmienić przynależność do danego Klubu na przynależność do innego Klubu.
2. Zmiany można dokonywać nie częściej niż jeden raz w ciągu rundy rozgrywkowej danego sezonu rozgrywkowego rozgrywek Ekstraklasy.
3. Zmiana przynależności do Klubu następuje poprzez unieważnienie dotychczasowej Karty i wydanie w jej miejsce nowej Karty.

dostuffca 21.07.2011 15:58

poprawcie mnie jeśli się mylę, ale ta karta której regulamin cytował Kociewiak to zupełnie inna karta niż nasza KK.

Cytat:

Ekstraklasa SA wraz ze swoimi partnerami rozpoczęła realizację przedsięwzięcia, którego celem jest wprowadzenie w całej Polsce uniwersalnej karty kibica - EXTRAKARTY - spełniającej funkcje identyfikacyjne zgodnie z wymogami Ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych
rozpoczęła ale nie skończyła jeszcze.
a zakazanie komuś kupienia biletu na mecz Śląska czy Lechii, bo wcześniej zadeklarował się, że jest Wiślakiem byłoby/ jest niezgodne z prawem.

PiotrG 21.07.2011 16:15

Trzeba się po prostu spytać w Strefie Kibica jak to jest.

Pero 21.07.2011 17:50

Z tego co wiem to podczas meczu ze Skonto Wisła przebierała się w starej szatni pod trybuną południową. Przed meczem przeszli specjalnie żeby wyjść razem ze Skonto.
W nowej szatni brakuje zaplecza i dopóki go nie będzie Wisła nie będzie z niej korzystać. Nic nie będzie przenoszone ze starej szatni z trybuny południowej bo docelowo szatnia ta służyć ma juniorą i młodej ekstr.

sovinho_02 21.07.2011 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1130796)
Z tego co wiem to podczas meczu ze Skonto Wisła przebierała się w starej szatni pod trybuną południową. Przed meczem przeszli specjalnie żeby wyjść razem ze Skonto.
W nowej szatni brakuje zaplecza i dopóki go nie będzie Wisła nie będzie z niej korzystać. Nic nie będzie przenoszone ze starej szatni z trybuny południowej bo docelowo szatnia ta służyć ma juniorą i młodej ekstr.

A nie masz może info jakiego dokładnie zaplecza brakuje i ile może potrwac dostosowywanie szatni ?

PiotrG 21.07.2011 18:32

Dostałem odpowiedź od Wisły Kraków - MOŻNA wyrobić KK Wisły posiadając KK innej drużyny.

licoo 21.07.2011 18:42

Czyli jak pojadę na wakacje nad polskie morze i będę chciał iść na mecz Lechii to nie kupię biletu bo nie będę miał ich karty? Podobnie we Wrocławiu? Same głąby w tym pzpnie pracują.

Arapaho 21.07.2011 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1130796)

Tyle było zamieszania żeby na trybunie usiedi dziennikarze i żeby była szatnia gości....Na tej budowie i w tym mieście - to normalne.

PiotrG 21.07.2011 18:56

Dziennikarze na trybunie zasiedli, ale na pewno nie w jej wnętrzu - nie postawili ani jednego stolika czy krzesełka w strefie mediów na kondygnacji +3
Jakiego zaplecza brakuje w tej szatni? Prysznice i łazienki chyba wykonane. Co najwyżej nie wykończyli jeszcze pomieszczenia do rozgrzewki... Bo Wisła raczej nie czeka na odnowę biologiczną, której tam po prostu nie będzie. Trzeba będzie korzystać z tego, co jest na południowej.
Mam nadzieję, że przed meczem z Litexem zrobią plac przy okrąglaku. Trochę wstyd, aby dziennikarze przechodzili przez błoto i po gruzie...

Pero 21.07.2011 22:39

Nie wiem czego dokładnie brakuje w szatni, ale z pewnością pieniędzy żeby to wyposażyć.

PiotrG orientujesz się co oni od dłuższego czasu kombinują między okrąglakiem a 3 maja. Dzisiaj tam jechałem i zobaczyłem że przez tory tramwajowe zrobiony będzie przejazd a całe stare boisko rozkopane. Czy to będzie jakiś specjalny wjazd dla mediów? Swoją droga to przez to ucieknie nam kolejny zielony teren do treningu. A pamiętam jeszcze czasu kiedy tam trenowano :)

Grantar 22.07.2011 07:17

http://www.stadionwisly.info/fotorel...owy/2011-07-21
zdjęcie nr 8
Jak informują władze miasta zakończył się I etap budowy bazy treningowo -rekraacyjnej Wisły Kraków. Etap ten obejmował budowę zalewu z przystanią dla łódek i plażą. Zgodnie z ugruntowanymi przez władze miasta zasadami prowadzenia inwestycji plaża i przystań nie została zrealizowane w planowanym terminie a kolejny termin jest planowany ....

PiotrG 22.07.2011 08:52

Pero, nie mam pojęcia. Teren tego starego boiska na terenach TF nie należy do zakresu inwestycji, to nie jest teren miasta.
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg

To wygląda jak jakaś droga.

Pero 22.07.2011 09:11

Teraz wygląda to jak przygotowanie pod budowy drogi, ale rozkopane było tam już od kilka miesięcy temu i kładli wtedy jakieś instalacje albo kanalizacje.

Być może będzie to prywatny wjazd dla naszego właściciela :)

PiotrG 22.07.2011 09:56

Być może robili przyłącza do kanalizacji. Droga dla właściciela? Raczej nie, to nie wygląda na podbudowę pod drogę.

sandbender 22.07.2011 10:34

A nie będzie to droga dla gości?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl