![]() |
Strzela bramkę, po relacji można wywnioskować że bardzo się stara (na leżąco odgrywał piłki do Kirma, a ten nie trafiał w bramkę :P).
Ma też odwagę, że chciał władować bramkę przewrotką w swoim pierwszym prawdziwym teście :) |
Cytat:
|
Mnie jedno zastanawia- za pół roku otwarcie ponad 30-tysięcznego stadionu a my mamy w planie podpisywanie kontraktów z takim "elementem" jak Juszczyk etc..Cupiał chyba będzie musiał zapełnić trybuny pracownikami własnej fabryki. Widać, jak na dłoni że funkcjonowanie klubu piłkarskiego to za wysokie progi dla naszego właściciela- jedynym dla niego tematem jest dług- dodajmy wirtualny bo do tej pory ani razu w klubie nie przeprowadzono audytu zewnętrznego- ba kwota transferów piłkarzy z Wisły przewyższa kilka razy tą do niej samej...
|
Cytat:
|
Cytat:
sprzedaż koszulek Wisły na dalekim Wschodzie byłaby nieskończenie wiele razy większa w stosunku do liczby sprzedawanej teraz ;) |
Panowie mi się wydaje że do udanych występów można zaliczyć tych testowanych... a to dla tego
Iss Ba - Środkowy pomocnik: walka o piłkę w tym meczu Iss'a przejął coś ponad 3 razy ... do tego asysta z tego się rozlicza rozgrywającego. Punosevac - Bardzo dobry występ napastnika nie rozlicza się z gry tylko ze strzelenia bramek widać że mu zależy żeby w Wiśle grać i będzie się bardzo starał żeby na dłużej zagrzać miejsce w Wiśle mi on pasuje do stylu Berbatova też takie przewrotki:D |
nie no trzeba się cieszyć z tego co jest, obaj testowani zawodnicy wypadli nieźle... wydaje mi się, że zakontraktowanie Ba i Punosevaca będzie i tak dużym osiągnięciem jak na nasze możliwości finansowe... oby tylko negocjacje zakończyły się konsensusem. Mam również nadzieję, że nie zrezygnowano z poszukiwań bramkarza na miarę Wisły Kraków, bo to co jest teraz (Pawełek oraz Juszczyk?) to nie wróży dobrze na runde rewanżową oraz eliminacje do pucharów... także reasumując przyjście napadziora, środkowego pomocnika oraz dobrego bramkarza to priorytet, jak na razie 2/3 są :)
|
http://wisla-online.pl/
Wiedzieliście, że prowadziliśmy rozmowy z Janotą ?? Costly oficjalnie http://www.90minut.pl/news/113/news1...FC-Vaslui.html |
Tak dla schłodzenia emocji :
Sprawa może nie być jednak łatwa, bo zawodnik(Bratislav Punosevac) ma jeszcze 2,5-letni kontrakt z Napredakiem Krusevac. - Nie wiem, czy krakowianie już negocjowali z klubem, bo to nie jest moja działka - zaznacza menedżer Goran Milovanović http://www.sport.pl/sport/1,78980,74...egrywa___.html a co do Wisly - online.pl ten portal uaktywnia się tylko wtedy gdy zaczyna się cyrk z transferami i jakby tu powiedzieć ja mu nie bardzo ufam |
Cytat:
|
Mam nadzieję ,że Józek&Edek starannie obserwowali tego Branislava Panuszevaca i dostrzegli w nim jakieś zalety rokujące dobrze na przyszłość poza tym ,że jest wysoki. Garść statystyk z sezonu 2009/2010
1 kolejka Napredak - Metalac Gornji Milanovac 2-0 (90 minut i 2 bramki) 3 kolejka Napredak - Crvena Zvezda Belgrad 1-1 (90 minut i 1 bramka) 4 kolejka OFK Belgrad - Napredak 1-1 (90 minut) 5 kolejka Napredak - Mladi radnik Pożarevac 0-0 (90 minut) 6 kolejka Borac Czaczak- Napredak 0-1 (90 minut 1 bramka z karnego) 7 kolejka Napredak - Javor Ivanjica 1-1 (90 minut) 8 kolejka Hajduk Kula - Napredak 3-1 (90 minut) 9 kolejka Napredak - Czukariczki Belgrad 0-2 (90minut) 10 kolejka Partizan Belgrad - Napredak 3-1 (39 minut) 11 kolejka Napredak - BSK Borcza 1-2 (90 minut) 12 kolejka Spartak Subotica - Napredak 2-0 (90 minut) 13 kolejka Napredak - Jagodina 2-1 (11 minut) 14 kolejka Rad Belgrad - Napredak 2-1 (13 minut) 15 kolejka Napredak - Vojvodina Novi Sad 2-0 (54 minut) Na pewno ten gość nie będzie za darmo ale jakiś mega kwot bym się nie spodziewał. Problem w tym ,że z Wisłą to jest tak ,że nawet z pozoru błaha suma urasta do rangi niemożliwości. Przyglądając się tym statystykom można zauważyć ,że czas do rzetelnej obserwacji przez nasz Duet był. |
Punszevac może nie ma oszałamiających statystyk w lidze Serbskiej ale jest napewno w zasięgu finansowym, a to już coś.
|
Myślę, że ten problem to akurat musi rozwiązać nasz Zarząd .
I nasze gadanie, co mają robić nic nie zmieni.;) zresztą oni to czytają? |
Ja nie spodziewałbym się w tym okienku transferowym żadnych wzmocnień gotówkowych - kadra miała być zamknięta do I obozu przygotowawczego a jest jak jest to każdy widzi...- mamy testować podczas tego obozu lewych obrońców i napastników-na razie poza awizowanym Serbem nie ma nikogo-a fakt że gazety o tych kandydaturach nic nie piszą świadczy o tym że to kolejny raz będą testowani zawodnicy z przypadku z lig bananowych bądź też nie mogący znaleźć klubu od dłuższego czasu...a wcale tych testów może nie być...
Co do Serba jak można zauważyć strzelał praktycznie w dwóch pierwszych kolejkach ligi - wtedy nikt z Wisły jeszcze nie mógł go oglądać- Edka z krainy kredek ani drugiego jegomościa jeszcze w klubie nie było.... |
Cytat:
Na bramkarza nie liczę, po prostu z pustego i Salomon nie naleje... Ja nie mówię ,,Pawełek out" itp, niemniej pokazuje, że w kluczowych sytuacjach na niego liczyć nie można, w interesie klubu jest znalezienie dla niego co najmniej solidnej alternatywy. A żaden bramkarz wolontariatu uprawiał nie będzie, bo taką chyba propozycję dostają kolejni zawodnicy testowani na tą pozycję... |
Cytat:
Dobre! |
Cytat:
|
A mi się wydaje ( i obym się nie mylił), że wiadomość pod tytułem "Juszczyk w Wiśle" możemy między bajki włożyć.
Taka informacja pojawiła się już jakiś tydzień temu i niby co? Wisła nie potrafi się z nim dogadać? Juszczyk żąda zbyt dużego kontraktu? Przecież on dobrze wie, że znalezienie klubu na poziomie Wisły nawet jako bramkarz nr 2 graniczy dla niego z cudem. Zresztą nawet gdyby Wisła negocjowała z nim kontrakt i rzeczywiście go chciała jako zastępce Cebanu to Marcin NA PEWNO pojechałby z Wisłą na obóz, żeby wejść w trening, pograć w sparingach, a przy tym zostawić negocjowanie kontraktu swojemu managerowi. |
Cytat:
Ciekawe czy Juszczyk ma menago tak swoją drogą.. |
Cytat:
Ok, Skorża wie na co Juszczyka stać, ale daję sobie wręcz rękę obciąć, biorąc pod uwagę naszą sytuację finansową, wcześniejsze testy, że Skorża bez chociaż 1 sparingu, kilku treningów, opinii Łaciaka (którego nie było w czasie ostatniego pobytu Juszczyka w Wiśle) nie podpisałby z Marcinem kontraktu. A do tego jestem wręcz przekonany, że nawet bez podpisanego kontraktu Jusczyk, gdyby Skorża go chciał, pojechałby z nami na obóz. |
Ludzie, ale jak nie masz pieniędzy na coś, to tego czegoś nie kupujesz, chyba logiczne??
Klub jest zadłużony, nie sprzedano żadnego piłkarza - nie zarobiono pieniędzy, nie było występów europejskich - nie zarobiono pieniędzy, grano w Sosnowcu - płacono za wynajem itp itd Czego wy oczekujecie?? Przydarzył nam się Marcelo, Bogu dziękować, na kolejny taki transfer będziemy długo czekać. Nie ma kasy, nie kupisz kasowego zawodnika i nie zapewnisz mu kontraktu zgodnie z jego oczekiwaniami. Mamy okres jaki mamy. Wrócą kontuzjowani Sobol, Głowa, Boguś, Peter będzie konkurencja w drużynie, miejmy nadzieję podniesie się poziom sportowy. Nie mówię, że nie są potrzebne nowe zakupy, ale jeśli mamy kupić miernotę jedna, drugą, to ja wolę poczekać z zakupami do wakacji i zakupić konkretnego gościa. Być może i nasze ligowe gwiazdki zejdą trochę ze swoich aspiracji, szkoda że tylko finansowych i zasilą naszą drużynę. Jestem fanem ligi angielskiej, mogę oglądać kilkakrotnie powtórki meczów, bo tam zapierdala.ą na 100% cały mecz, a nasze gwiazdeczki ligowe niestety mają zamiast mózgu wodę sodową, bez aspiracji zawodowych, tylko kasa misiu, kasa... Kolejnym problemem jest w polskiej piłce rządzenie zawodników trenerem. Jak im daje za bardzo w dupę, przegrywają dwa, trzy mecze i kto za to ponosi odpowiedzialność?? - TRENER...Wylatuje, przychodzi nowy i ma na początku powiedziane: dasz nam w dupę, wylecisz. Jak chcesz chwilkę potrenować, to nie przemęczaj nas za bardzo. I tak to się kręci. Dopóki za wyniki odpowiedzialności nie będą ponosić zawodnicy, to będzie wielka ****..a. Trenera można rozliczać jedynie z taktyki, a reszta jest w nogach zawodników. Odtłuszczyć to całe towarzystwo jak zrobiono w Tottenhamie i jazda!! |
Cytat:
|
Cytat:
Testowanie piłkarzy z kotraktami w klubach bardziej wygląda jak mydlenie kibicom oczu niz szansa na realne transfery. |
Cytat:
|
Panowie nie rozumiem momentami tego narzekania. jakby na to nie patrzec mamy najmocniejsza pake w kraju. Przy tylu kontuzjach kluczowych zawodnikow jestesmy na pierwszym miejscu w tabeli. Nie mam najmniejszych watpliwosci ze osiagnelismy to dzieki szerokiej kadrze oraz uniwersalnosci niektorych graczy.
Naprawde nie ma co popadac w depresje jesli nikt nie przyjdzie. Oczywiscie przydalby sie ktos podobny do Brozka zeby ten mogl sie leczyc jak ma kontuzje a nie grac na blokadzie. rownierz bramkarz by sie przydal zeby zrobic rywalizacje ale nawet bez tych dwoch wzmocnien dalej bijemy wszystkich na glowe. |
Ja szczerze mówiąc nawet nie wierzę, że Mistrzostwa w tym roku nie zdobędziemy. Zaledwie 13 kolejek, 8 i 5 punktów nad najgroźniejszymi rywalami. Do tego tę rundę, nawet bez wzmocnień, będziemy grali w mocniejszym składzie, przecież w tamtym roku połowę meczów graliśmy bez Głowy, Sobola, Boguskiego, 3 mecze bez głównego snajpera Brożka (a mimo tego mieliśmy 3 zwycięstwa), Singlara, Garguły (dla mnie niech on nawet nei gra tej wiosny, ale niech będzie 100% sprawny na zgrupowanie przed następnym sezonem). A to są gracze, którzy prawie z miejsca mają miejsce w 1 składzie ( no może oprócz Singlara).
Poza tym spokojniej, naprawdę. Ja jestem pewny, że jeszcze zakontraktujemy 2, 3 graczy. Oczywiście szkoda, że nie mamy ich już teraz. No ale mieć wszystkiego nie można. |
Cytat:
1) Wiadomo ,że Wisła ma swoje problemy - finansowe , organizacyjne, personalne, transferowe, infrastrukturalne. Jeżeli popatrzymy na to obiektywnie jest wiele czynników natury wewnętrznej ,które brak skutecznej polityki w wielu obszarach doskonale usprawiedliwiają. Brak transferów można na to zgonić, brak realnego , wymiernego sportowo i finansowo , szkolenia młodych piłkarzy również. Zastanówmy się jednak czy istnieją w naszej lidze jakiekolwiek czynniki zewnętrzne ,które wymogłyby pozytywne przemiany w wymienionych przeze mnie sprawach na wstępie tego punktu. Takich czynników po prostu nie ma! Z roku na roku dołujemy z poziomem a liga się do nas dostosowuje. My jako "liderzy" (bo warto pamiętać ,że był taki moment po Schalke , Lazio , Parmie ) mieliśmy wyznaczać podwyższone standardy , tego od klubu Wisła Kraków oczekiwano. My mieliśmy być takim pożądanym impulsem sanacji w polskiej lidze. Oczekiwania zostały zawiedzione. O dziwo postępowaliśmy dokładnie na odwrót. Swego czasu wynik sportowy zwolnił naszego właściciela z pożądanych reform , czujności, budowa klubu to nie tylko transfery przecież, a gdzie szkielet. Dzisiaj zauważcie ,że my (z resztą nie od dziś ) utyskujemy na te nieszczęsne transfery. Ale zadajmy sobie pytanie czy te transfery są konieczne. Czy w naszej lidze jest ktoś kto by z równym polotem i fantazją zadłużył na starcie klub tak jak swego czasu Cupiał? Wtedy Cupiał rzucił rękawicę polskiej lidze! A teraz nie ma drugiego inwestora/-ów czy grupy właścicieli zdecydowanych na podobny krok. 2) Druga rzecz jest taka. Kilka postów wcześniej podałem statystyki Bratislava Panuszevaca w Napredaku. Moja intencja była troszkę inna niż nie którzy odczytali. Ktoś od razu zawyrokował ,że gość strzelił tylko cztery bramki . Pełna zgoda ale dla mnie istotniejsze jest to ,że wystąpił w 14 meczach na 15 kolejek. Jest to dobry asumpt ,żeby rozliczać Edka i Józefa. Przecież mieli gdzie go oglądać widzieli go na tle dobry i słabych drużyn. Więc jakąś paletę spostrzeżeń sobie mogli wyrobić. I mam taką cichą nadzieję ,że tak z tym naszym skautowaniem było, że ten Bratislav to jest produkt pewnego systemu a nie efekt chaosu pod tytułem łapanka. PS. Krzyma a co to ma wspólnego z tematem , uważaj na tych adminów piekielnych bo banami sieją jak baba makiem ;-) |
|
Cytat:
|
Przypuśćmy,że Panusevac jeszcze coś podczas sparingów strzeli.Nasza brukowa prasa od razu zaserwuje nagłówki w rodzaju:Wisła testuje perłę z Bałkanów itp.Po przeczytaniu czegoś takiego Napredak podbija cenę z powiedzmy 150K euro na 300K,a Wisła musi szukać znowu kogoś innego.Oczywiście trochę przejaskrawiam całą sytuację,ale nasz klub stąpa po kruchym,transferowym lodzie.Niestety taki jest też urok testów.
|
Jak podaje P.S Odra chciala Jopa ale M.Skorża nie wyraził zgody!!!
|
ale podobno na zgrupowaniu w Turcji miało się pojawić 3 napastników, lewy obrońca i ktoś jeszcze. Tak przynajmniej mówił Maciej Skorża przed wylotem do Turcji. Mijają kolejne dni i nic. Troszkę się przyzwyczaiłem już, że Skorża jest złotousty (pięknie mówi). Nie lepiej powiedzieć wprost: klub nie ma pieniędzy, nie będzie transferów?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
to że mistrzostwo będzie i mamy pake by bycnajlepsi w Polsce to jest jasne. ale tu chodzi o EUROPE. ja sie w ogole nie boje o walke w ekstraklasie, tutaj z tysiacem kontuzji i tak wygramy tą lige, a na jej podium to i druzyna młodej ekstraklasy bysmy staneli, taka ta polska liga słaba.
|
Nie oszukujmy się z tą Europą. Najbardziej przygotowani na nią są kibice, a nie klub Wisła SA.
Bój Wisły w pucharach to nadal będzie walka gołej dupy z batem. |
Jakby się udało oddać Jopa do Odry to byłby transfer roku:)
|
Cytat:
|
Cytat:
Przykładowo, gdyby ustawić przed naszym polem karnym betonowy słup i któryś z napastników przeciwnika wcześniej czy później się na niego (pardon my french) wpieprzył, to czy też napisałbyś, że słup może i nie ma przyśpieszenia (właściwie rusza się tylko, gdy go przestawiają przy zmianie połów), ale "daje radę"? Mimo, że w pozostałych przypadkach był mijany, no właśnie - jak słup. To nie o to chodzi, że jestem przeciwnikiem Jopa - uważałem go za dobry transfer do czasu, aż zobaczyłem go w akcji. Chciałbym więc wiedzieć, czemu Jop "daje radę", bo IMHO to jest wielka wtopa Skorży, który przecież go wcześniej testował. Umówmy się - u nas w lidze zawodnicy techniką nie grzeszą (Jop zresztą też), toteż napastnicy zazwyczaj bazują na szybkości. Jedyną szansą, że Jop zacznie dawać radę jest to, że jego dotychczasowa nieruchawość wynikała z braków treningowych (marne szanse) i uda się to poprawić. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl