Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

heoij 29.12.2018 10:44

@filipski- tak jak myślałem, nie umiesz wprost odpowiedzieć na proste pytanie tylko śmieszkujesz...

TIR_DO_SŁUBIC 29.12.2018 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1525210)
@filipski- tak jak myślałem, nie umiesz wprost odpowiedzieć na proste pytanie tylko śmieszkujesz...

Nie może wprost odpowiedzieć na pytanie. To nie jest na to czas. Różne rzeczy się dzieją na drugim planie, tego nie widać.

caucus 29.12.2018 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1525203)
Odnośnie Sarapaty otworzyła właśnie kancelarie na karmelickiej.
https://kancelariasarapata.pl/kontakt

Jakie właśnie? Od dawna tam ma.

StarBuzz 29.12.2018 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Harcownik (Post 1525185)
Ludzie przestańcie się już ośmieszać tym jęczeniem o przelew bo tylko woda na młyn dla icków, którzy mają z was słuszny polew czytając to forum...

...Teraz naszą szansą może się okazać znalezienie alfonsa w postaci Leśnodorskiego. Smutne, ale prawdziwe. Nie takie rzeczy świat widział, już kiedyś była nawet zgoda z Legią. Po takich cudakach jak Mereś i ci figuranci, to założę się, że Leśnemu by tu wszyscy chcieli zrobić laskę za okazaną łaskę.

A w razie spadku do Iv ligi ( w co nie wierzę) to proponuję zmienić nazwę na gts Wisła do czasu odkupienia praw do loga, symboli i powrotu do eklapy. A co? trzeba mieć do siebie dystans i śmiechem przykryć żałobę.

Gorszych bredni nie moglem tu wyczytać. Piszesz o ośmieszaniu sie kibiców Wisły bo czekaja na mityczny przelew, a sam piszesz takie bzdury, że głowa mała. Z robieniem laski to pisz za siebie, a swoich przemyśleń lepiej nie upubliczniaj bo to one nas ośmieszają.

filipski 29.12.2018 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1525210)

Nie chcę na nie wprost odpowiedzieć, a to jednak pewna różnica. Wiesz jaka jeszcze jest różnica między mną - było, nie było - wciąż anonimowym komentatorem z kibicowskiego forum, a - na przykład - oficjalnym organem poprzedniego właściciela? Że ja nie mam żadnego tytułu do żadnych odpowiedzi, ani żadnej odpowiedzialności w tym względzie przed nikim, a na pewno nie przed Wami. Tymczasem TS też nie udziela żadnych odpowiedzi, a jeśli już coś bąknie, to tylko zaciemnia. Może bardziej opłaca się skierować ostrze krytyki w ich kierunku, hm?

Mnie nie płacą za udzielanie informacji. Ale jako kibic chcę po prostu wskazać wyraźnie tych, którzy w sposób wyłączny odpowiadają za tę sytuację. Jedno już im się udało - heheszki z Ly i reszty lecą po całości. Przyznaję, rozegrane bezbłędnie.

emjot 29.12.2018 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1525200)
ciekawe jest to, co powiedział Targosz na sugestię, żeby przejąć Wisłę:

Chętnie, ale nie chcę mieć spalonej firmy. Trudno zabrać "zabawkę" rozwydrzonemu dziecku

ale jakie ciekawe?
to jest potwierdzenie tego co wszyscy rozsądnie myślący ludzie w PL, Krk i czort wie gdzie jeszcze wiedzą od dawna
Wisłą rządzą bandyci, podstawieni ludzie i ich "firmy"

dopóki nie wkroczy państwo ze swoim apartem CBA, CBŚ, prokuraturą (ciekawe że minister Z. nie jest wyrywny do tego żeby to wypalić żelazem do cna...) to NIKT poważny i normalny do klubu nie wejdzie i go nie uratuje
bo będzie się bał miśkoidów

ps. i nie łudźcie się że jeśli Wisła wyląduje w IV lidze to cokolwiek się zmieni. Miśkoidy zostaną jeśli nikt nie wypali tej zarazy do cna

master17 29.12.2018 10:56

Skoro nowi inwestorzy chcą pomóc, to te heheszki nie mają znaczenia.

nero 29.12.2018 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1525204)
Chyba żeby zaraz siebie bronić. Klientów znajdzie z tą reputacją już chyba tylko wśród sharksów.

Zatem roboty będzie miała dość sporo.

FraMat 29.12.2018 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1525215)
ale jakie ciekawe?
to jest potwierdzenie tego co wszyscy rozsądnie myślący ludzie w PL, Krk i czort wie gdzie jeszcze wiedzą od dawna
Wisłą rządzą bandyci, podstawieni ludzie i ich "firmy"

dopóki nie wkroczy państwo ze swoim apartem CBA, CBŚ, prokuraturą (ciekawe że minister Z. nie jest wyrywny do tego żeby to wypalić żelazem do cna...) to NIKT poważny i normalny do klubu nie wejdzie i go nie uratuje
bo będzie się bał miśkoidów

ps. i nie łudźcie się że jeśli Wisła wyląduje w IV lidze to cokolwiek się zmieni. Miśkoidy zostaną jeśli nikt nie wypali tej zarazy do cna

Masz rację. Użyłem złego słowa.
Chciałem, cytując Targosza, uświadomić innym to, co Ty wyżej napisałeś.

Tarasunio28 29.12.2018 10:58

Boniek w rozmowie z Błońskim powiedział że Wisła nie spadnie do IV ligi tylko dogra sezon do końca i póki co degradacja jej nie grozi

Glazik 29.12.2018 10:59

A na stronie Skwk brak jakiegokolwiek oświadczenia, opinii,informacji na temat tej sytuacji.Jakbdla mnie to potwierdza wszystkie wyżej wymienione zarzuty.Gangsterka wyciągnęła za daleko swoje łapy.Shame!Shame!Shame!!!

max TS 29.12.2018 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filipski (Post 1525214)
Nie chcę na nie wprost odpowiedzieć, a to jednak pewna różnica. Wiesz jaka jeszcze jest różnica między mną - było, nie było - wciąż anonimowym komentatorem z kibicowskiego forum, a - na przykład - oficjalnym organem poprzedniego właściciela? Że ja nie mam żadnego tytułu do żadnych odpowiedzi, ani żadnej odpowiedzialności w tym względzie przed nikim, a na pewno nie przed Wami. Tymczasem TS też nie udziela żadnych odpowiedzi, a jeśli już coś bąknie, to tylko zaciemnia. Może bardziej opłaca się skierować ostrze krytyki w ich kierunku, hm?

Mnie nie płacą za udzielanie informacji. Ale jako kibic chcę po prostu wskazać wyraźnie tych, którzy w sposób wyłączny odpowiadają za tę sytuację. Jedno już im się udało - heheszki z Ly i reszty lecą po całości. Przyznaję, rozegrane bezbłędnie.

Ly to podatawiony czlowiek tak samo jak Meres. Chyba dlatego te heheszki. Wszyscy wiedza ze to lipa.

n87 29.12.2018 11:00

A ktoś wie co się dzieje z Pietrowskim ?

emjot 29.12.2018 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1525218)
Masz rację. Użyłem złego słowa.
Chciałem, cytując Targosza, uświadomić innym to, co Ty wyżej napisałeś.

niestety, ale to co dzieje się w Wiśle i dookoła Wisły jest dla mnie ostatecznym potwierdzeniem tezy bodaj Sienkiewicza, że to państwo istnieje tylko teoretycznie
a ci tam na górze zajęci swoimi bzdurnymi gierkami mają w de wszystko

smutne to
jak i to, że klub który istnieje 112 lat można tak zniszczyć

heoij 29.12.2018 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tarasunio28 (Post 1525219)
Boniek w rozmowie z Błońskim powiedział że Wisła nie spadnie do IV ligi tylko dogra sezon do końca i póki co degradacja jej nie grozi

Ciekawe na jakim stadionie, bo na pewno nie na Reymonta gdzie za jeden mecz musimy zapłacić miastu 123 tys. zł.

Zostaje Wawel i inne podobne obiekty (na jakie będzie nas stać), ale czy Ekstraklasa pozwoli nam grać na takim stadionie?

emjot 29.12.2018 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1525224)
Podobnie opisywał sytuację jeden z potencjalnych inwestorów. Prywatnie, daleka rodzina.

Jeden wjazd CBA, CBŚ, policji i prokuratury załatwiłby sprawę
ciekawe że wszyscy udają że wszystko jest ok

Tarasunio28 29.12.2018 11:05

TS przemówiło brak przelewu oczekują na wyjaśnienia. No to teraz powoli można stawiać krzyżyk na tym wyczekiwanym przelewie który prawodopodobnie nigdy nie miał opuścić banku w Luksemburgu

Chorynatrzykolory 29.12.2018 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tarasunio28 (Post 1525219)

To jest czas by ja uratować. Pójda nam na reke bo Wisła im robi przychody. Choćby za oglądalność. Trzeba to wykorzystac. Konieczna jest jednak wola ze strony Towarzystwa do współpracy chocby z Bonkiem

FraMat 29.12.2018 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tarasunio28 (Post 1525227)
TS przemówiło brak przelewu oczekują na wyjaśnienia.

ciekaw jest w co gra TS

Rozwinę:

Przelew nie miał przyjść na konto TS, tylko SA.
Skąd więc TS miałoby wiedzieć cokolwiek o tym czy przelew przyszedł czy nie?

Jam55 29.12.2018 11:10

Wg mnie dopóki nie stanie ktoś wiarygodny na czele Wisły zarówno SA jak i TS I nie zacznie w trybie natychmiastowym robić porządków a jednocześnie nie zacznie na.powaznie szukac inwestora to nic z tego nie bedzie. Wisła jest jeszcze do uratowania Ale trzeba zacząć od znalezienie osoby która wykona czarną robote a niestety takiej nie widac.

caucus 29.12.2018 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1525224)
Jaki target? Coś jak Saul Goodman?

Wielokrotnie szedłem tamtędy i widziałem tabliczkę, że ma tam kancelarię. Możliwe, tylko, że do Marzeny akurat nie warto dzwonić.

heoij 29.12.2018 11:13

Dlaczego jeszcze nikt z Was nie złożył zawiadomienia do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa?

!!IRIVER!! 29.12.2018 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1525232)
Dlaczego jeszcze nikt z Was nie złożył zawiadomienia do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa?

Bo nikt z nas nie chce mieć spalonej firmy czy domu, zajebanej matki żony i kochanki etc. Dziwi Cię to? Ciekawe czemu ekipa z biura prasowego nadal gra jak orkiestra na Titanicu. Po ....?

nero 29.12.2018 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1525229)
ciekaw jest w co gra TS

Rozwinę:

Przelew nie miał przyjść na konto TS, tylko SA.
Skąd więc TS miałoby wiedzieć cokolwiek o tym czy przelew przyszedł czy nie?

Bo ma dostać potwierdzenie przelewu.
Nawet jak TS chce śmieszkować, to gdyby inwestor był poważny uciąłby te niby śmieszkowanie w 5 minut, ale nie ucina bo kupił nas jakiś twór z Kambodży mieszkający w Francji albo w Szwajcarii ze spółką w Anglii gdzie prezesem jest Szwed, ale dokumenty wskazują, że nie jest prezesem firmy, do pomocy wzięli sobie tłumacza wróć agenta piłkarskiego niby Polaka, ale na jakieś śmiesznej niemieckiej licencji, o którym cała Polska tydzień temu nie słyszała.

Jak nic TS śmieszkuje, a inwestor wiadomo zajęty to dostaje nieświadomie po reputacji :D

Sinoos 29.12.2018 11:18

A ja mam pytanie ogólne do mądrych głów.

Jeżeli dogramy sezon do końca juniorami, zajmiemy miejsce spadkowe, ALE spłacimy te 12 baniek, to 19/20 zagramy w 1 lidze?? Chodzi mi o nadzieję, żeby nie zaxzynać od 4 ligi...

mr_kwolf 29.12.2018 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sinoos (Post 1525236)
A ja mam pytanie ogólne do mądrych głów.

Jeżeli dogramy sezon do końca juniorami, zajmiemy miejsce spadkowe, ALE spłacimy te 12 baniek, to 19/20 zagramy w 1 lidze?? Chodzi mi o nadzieję, żeby nie zaxzynać od 4 ligi...

Teoretycznie tak, praktycznie to pogrążanie się w maraźmie. Nie mamy żadnych szans wyjść z długów grając w Ekstraklasie (bez inwestora), a co dopiero w 1 lidze.

Deteinate 29.12.2018 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1525208)
Nie wynika.
Niczego nie zrozumiałeś.
Wynika natomiast, że nawet gdyby TS miał to potwierdzenie to ma jakiś w tym swój interes, żeby go dzisiaj nie upubliczniać.
Można tylko domniemywać jaki...

A drugiej stronie nie wolno.

Zaraz... Czyli teoretycznie przelew doszedł (zresztą wiele źródeł podawało,ze tak sie stalo i sa/byly na to jakies potwierdzenia), a TS wydaje nieprawdziwe oświadczenie, w którym kłamie, ze zadnego przelewu nie bylo?
Z prawnego punktu widzenia - przecież nowi inwestorzy spełnili wszystkie warunki i sa właścicielami, co to miałoby zmienić?
I dlaczego mieliby sie sami zasłaniać jakaś poufnością, skoro druga strona w dość rażący sposób kłamie w ich kwestii?

heoij 29.12.2018 11:22

To nie wiem na co Wy czekacie, piszecie o państwie żeby interweniowało, a jednego papierka nie ma kto złożyć w Prokuraturze, żeby ruszyło śledztwo...

Czekamy więc dalej na odważnego...

nowak 29.12.2018 11:22

Ponoć prezes Mięta podpisał wypłatę 140tys 3-miesiące dla Sarapaty.

Do tego z pieniędzy za mecz z Lechem wypłacono towarzyszowi życia Sarapaty 60tys redagowanie gazetki Reymonta22.

już wiemy gdzie poszła kasa z meczów topowych :)

nero 29.12.2018 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1525239)
To nie wiem na co Wy czekacie, piszecie o państwie żeby interweniowało, a jednego papierka nie ma kto złożyć w Prokuraturze, żeby ruszyło śledztwo...

Czekamy więc dalej na odważnego...

Jak się wszyscy boja to znajdźmy słupa, to ostatnio takie modne :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl