Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Semper Fidelis 1985 19.07.2011 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1129257)
Czy ktoś wie co z tymi "boczkami" ?

pewnie bez zmian, czyli dalej pucha

KA*M*IL 19.07.2011 10:24

Pewnie na "boczkach" będą banery reklamowe...

Mario Nh 19.07.2011 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1129242)

Cytat:

jednoczesne wyświetlanie na ekranie obrazu z zewnętrznych źródeł na przykład obraz z kamery, TV, strumienie video, informacje z Internetu
Czyli co, będzie transmisja "na żywo" albo chociaż powtórki?

kornd 19.07.2011 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1129257)
Czy ktoś wie co z tymi "boczkami" ?

Może kiedys założą jakieś reklamy, ale kiedy to oczywiście nie wiemy.

wanol 19.07.2011 10:31

"Docelowo na ekranach będzie można prezentować obrazy z kamer TV."

Czyli póki co nie ma co liczyć na obraz z kamer... Po prostu mamy teraz większy i fajniejszy zegar.

Semper Fidelis 1985 19.07.2011 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kornd (Post 1129268)
Może kiedys założą jakieś reklamy, ale kiedy to oczywiście nie wiemy.

Proponował bym po lewej A a po prawej J

Pero 19.07.2011 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanol (Post 1129272)
"Docelowo na ekranach będzie można prezentować obrazy z kamer TV."

Czyli póki co nie ma co liczyć na obraz z kamer... Po prostu mamy teraz większy i fajniejszy zegar.

Nawet w Gorzowie na DPŚ leciała transmisja na telebimach. A u nas nie będzie??

cassius31krakow 19.07.2011 10:56

PERO: jeśli się nie mylę to UEFA nie dopuszcza transmisji na telebimach. Chodzi o ewentualne kontrowersje.
Co najwyżej można pokazywać bramki.

Kociewiak 19.07.2011 10:57

Transmisje raczej można ale nie powtórki

Birsa 19.07.2011 11:51

Z tego co widziałem to na Legii jest tak, że pokazują mecz na telebimach, więc u nas nie powinien być z tym kłopot.

Feniks1983 19.07.2011 11:57

Tu z wywiadu z osobą z firmy Flexvision:

Cytat:

Z jakiego powodu zostawiono jednak te miejsca po bokach? Obserwując inne stadiony taka sytuacja jest rzadkością.

-Wojciech Włodarski: Z tego co mi wiadomo to wolne miejsce po bokach będzie zakryte, będzie pełniło funkcję powierzchni reklamowej. Być może będzie tam umieszczone logo klubu, o tym już zdecydują osoby za to odpowiedzialne po stronie użytkownika stadionu. To nie dotyczy naszego zadania, taki był zapewne zamysł projektanta konstrukcji. Tak na marginesie dodam jeszcze, że zwykle telebimy umieszczane są w rogu stadionu lub wysoko ponad bramkami, a nie wzdłuż boiska. Ta kwestia jednak również nie dotyczy naszej firmy, my skupiamy się na wykonaniu swojego zadania.

i

Cytat:

Co właściwie wyświetlane będzie na państwa ekranach? Powtórki sytuacji bramkowych, fauli, prezentacje składów?

-Wojciech Włodarski: W trakcie trwania każdej połowy widoczny będzie zegar,wynik oraz loga klubów. Łakomym kąskiem dla każdego klubu jest czas w przerwie meczu, podczas którego można prezentować spoty reklamowe sponsorów. Oczywiście można też wyświetlać powtórki bramek czy najciekawszych akcji meczu. Te kwestie zależą już tyko i wyłącznie od władz Wisły. To one będzie decydowały o tym, co ekrany będą wyświetlać poza oficjalną częścią meczu. Pod względem technicznym możliwe jest prezentowanie na ekranach przeróżnych animacji,. Oczywiście na początku w Krakowie obecny będzie przedstawiciel naszej firmy, którego zadaniem będzie pomoc w obsłudze ekranu oraz przeszkolenie osób wskazanych przez użytkownika.

rafalek 19.07.2011 11:59

No ale mecz na telebimie to głupota - po to się idzie na stadion, żeby nie oglądać meczu w TV...tam powinien być zegar, statystyki i wyskakiwać wyniki innych, równoległych spotkań. Ew. przed meczem wyniki spotkań poprzednich, tabela ligowa i tyle..no i oczywiście komunikaty klubu do kibiców odnośnie bezpieczeństwa na stadionie, czy coś w tym stylu..

SZYMEK_TSW 19.07.2011 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1129333)
No ale mecz na telebimie to głupota - po to się idzie na stadion, żeby nie oglądać meczu w TV...tam powinien być zegar, statystyki i wyskakiwać wyniki innych, równoległych spotkań. Ew. przed meczem wyniki spotkań poprzednich, tabela ligowa i tyle..no i oczywiście komunikaty klubu do kibiców odnośnie bezpieczeństwa na stadionie, czy coś w tym stylu..

W Poznaniu w meczu z nami w drugiej połowie długimi fragmentami był pokazywany mecz wraz z powtórkami i w sumie świetna sprawa. Telebim powinien być maksymalnie wykorzystywany, bo jeśli ma służyć jako tablica wyników to nie widzę potrzeby na takie wydatki.

AS82 19.07.2011 12:22

http://galeria.wislakrakow.com/20110...l/DSC_0006.jpg
Jak ukończą budowe stadionu w 100%,powinni pomalować te betonowe ściany,wtedy stadion nabrał by nowego blasku i nie wyglądał tak "surowo"

Św. Mikołaj 19.07.2011 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1129347)
http://galeria.wislakrakow.com/20110...l/DSC_0006.jpg
Jak ukończą budowe stadionu w 100%,powinni pomalować te betonowe ściany,wtedy stadion nabrał by nowego blasku i nie wyglądał tak "surowo"

Pomalowali by na taki sam kolor jak barierki to bajka :)

Miguelito 19.07.2011 12:41

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Legia będzie grała na Pepsi Arenie....

Konrad. 19.07.2011 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1129132)

po co ten płacz o rzeczy typu schodki dla dziennikarzy czy jak wyżej.. to są rzeczy które będą zrobione. mankamenty są gdzie indziej, a nie tam. to wszystko będzie ukończone. pierdołami się zajmujecie typu deska (która wymienić na barierkę można w 5 minut) czy schodki

ale to jest właśnie najbardziej w....iające. Bo mogę jeszcze jakoś pojąć się brakuje pieniędzy na to czy tamto, ale dlaczego nie wyśle się dwóch ludzi którzy w jeden dzień wymienili by "drewno" na normalne barierki...

Patryk_185 19.07.2011 13:00

Nie jest tak źle na ten czas, narzekać będzie można jak stadion zostanie oddany w 100% jak można zauważyć narzekacie cały czas na trybunę co jeszcze nie została oddana do użytku codziennego.

PiotrG 19.07.2011 13:24

Tylko pytanie, kiedy to nastąpi... Bo nagle może się okazać, że wykonawcy na stadionie dawno już nie ma, a takie kwiatki po sobie pozostawił.

Kociewiak 19.07.2011 13:46

Ale fotele dla rezerwowych u Was się ładniej prezentują :) ładniejszy model wg mnie niż u nas:
http://galeria.trojmiasto.pl/org.php?id_cimg=256113

krycha 19.07.2011 14:10

Ciekawe rozwiązanie z ławką rezerwowych na kółkach, czemu to ma słuzyć? Rezerwowi którzy się nudzą, będą mogli sobie pojeździć?

wanol 19.07.2011 14:23

Ci na trybunach mają dużo fajniejsze siedzenia :) i te kółka :lol:

kriswisla 19.07.2011 14:34

praktyczne ,są po trzy siedzenia na jednei platformie jakby i mozna je sobie różnie konfigurowac,a na zime lub w przerwie rozgrywek schowac do magazynu zeby nie uległy zniszczeniu

Hanys 19.07.2011 17:11

Czy ktoś mi może wyjaśnić po co na te telebimy jest taki pierd***** stelaż? Wygląda to tak komicznie jak Logo na PGE arenie.
(jak już to było wyjaśniane to sorry ze pytam, nie czytałem wszystkich stron).

emailowiec 19.07.2011 17:44

Meldunek ze stadionu: Na trybunie wschodniej wraz z nowym kateringiem dotarły ciepłe dania (m.in. Tortilla) ;)

PiotrG 19.07.2011 18:14

Nowym kateringiem... Są wreszcie normalne kioski?
Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanol (Post 1129432)
Ci na trybunach mają dużo fajniejsze siedzenia :) i te kółka :lol:

Akurat w Gdańsku trybuny to nie jest szczyt marzeń. Wąsko tam jak diabli, ze względu na ścięte stopnice. To co widać na zdjęciu to siedzenia VIPowskie, te akurat to droższy model, jak na Narodowym czy na Legii.

emailowiec 19.07.2011 23:53

Kioski bez zmian ;) Wymienili tylko szyldy na takie z Wiślackim logiem i zdjęciami serwowanych potraw ;)

Coglin 20.07.2011 07:10

wie ktos dlaczego zawsze zegar zatrzymuje sie na 45 lub 90 min?

jest wielki telebim, nie mozna na nim gdzies wyswietlic doliczonego czasu?

tak samo mogly by sie pod wynikiem pojawiac nazwiska strzelcow bramek z min.

cassius31krakow 20.07.2011 08:26

Było zapowiadane, że od meczu ze Skonto Wiślacy przenoszą się do nowej szatni pod trybuną zachodnią a jednak wychodzili wczoraj przez okrąglak.
Wie ktoś czemu tak było?

rafal777 20.07.2011 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 1129843)
Było zapowiadane, że od meczu ze Skonto Wiślacy przenoszą się do nowej szatni pod trybuną zachodnią a jednak wychodzili wczoraj przez okrąglak.
Wie ktoś czemu tak było?

Przecież wychodzili z zachodniej...

Brzeszczot 20.07.2011 08:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1129846)
Przecież wychodzili z zachodniej...

tak wychodzili z zachodniej na pierwsza połowe :P na 2 juz wychodzili z okrąglaka tez mnie to zainteresowało :P

Enrico2000 20.07.2011 08:44

Stadion naprawdę ok, ale czy coś zrobią z mega kałużami przy kołowrotkach na C i G? Do tego przeciekające klatki schodowe na G i kałuża przy wchodzeniu na trybunę, zalany tynk. Wstyd. I ciekawe kiedy dostosują trybunę G wewnątrz dla przyjęcia gości? Co do sektora gości na trybunie, nie wiem czy bufor nie jest za mały, naprawdę blisko naszego sektora. I pleksa od strony gości za niska, na meczach z Cracovią, Legią Lechem coś czuję, że będą latały różne rzeczy.

Kociewiak 20.07.2011 09:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1129599)
Nowym kateringiem... Są wreszcie normalne kioski?

Akurat w Gdańsku trybuny to nie jest szczyt marzeń. Wąsko tam jak diabli, ze względu na ścięte stopnice. To co widać na zdjęciu to siedzenia VIPowskie, te akurat to droższy model, jak na Narodowym czy na Legii.

Piotrze a byłeś na trybunach, że mówisz, że jest wąsko? Pytam poważnie :) bo zdjęcia nie oddają tego jak jest naprawde. Ja miałem okazje ze trzy razy być na trybunach na PGE i wg. mnie wcale wąsko nie jest. Jest normalnie i klaustrofobii nikt też się nie nabawi :)

zim zum 20.07.2011 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Enrico2000 (Post 1129850)
Stadion naprawdę ok, ale czy coś zrobią z mega kałużami przy kołowrotkach na C i G? Do tego przeciekające klatki schodowe na G i kałuża przy wchodzeniu na trybunę, zalany tynk. Wstyd. I ciekawe kiedy dostosują trybunę G wewnątrz dla przyjęcia gości? Co do sektora gości na trybunie, nie wiem czy bufor nie jest za mały, naprawdę blisko naszego sektora. I pleksa od strony gości za niska, na meczach z Cracovią, Legią Lechem coś czuję, że będą latały różne rzeczy.

Racja. NA C klatki przeciekały i miejscami pachniało jakby był to wychodek dla kotów :/

arth_ur 20.07.2011 09:42

Zauważyliście że na C było strasznie ciemno. Nie wiem dlaczego ale lampy podświetlające dach trybuny były wyłączone. Raczej nie chce się wierzyć że to była "awaria".

Pero 20.07.2011 09:46

siedziałem na D i wydaje mi się że było coś nie tak z nagłośnieniem. Spikera jeszcze coś było słychać natomiast muzyki w ogóle. Mojego ulubionego motywy z piratów z karaibów jak wychodzą na 2 polowe też prawie nie było słychać.
Bywałem już kiedyś na tym sektorze i było dużo lepiej.

zim zum 20.07.2011 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 1129886)
Zauważyliście że na C było strasznie ciemno. Nie wiem dlaczego ale lampy podświetlające dach trybuny były wyłączone. Raczej nie chce się wierzyć że to była "awaria".

Część się świeciła.

Simao1 20.07.2011 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kornd (Post 1129032)
Padłem :rotfl::
http://img9.imageshack.us/img9/9236/54324666.jpg

Przynajmniej wykazali sie pomysłowością, zapomnieli zrobić schodki to położyli 3 betonowe płyty i jest git.

Nie chcę się czepiać, ale ktoś tu odwalił niezłą fuszerkę.

"Stairway to Heaven" :D

dynek.pl 20.07.2011 12:34

Fajnie, ze mamy telebim ale estetyka tego co jest na nim wyswietlane jest okropna.
Nie chcialem sie czepiac po meczu z Polonia W. bo myslalem, ze bylo malo czasy i to dopracuja ale nic sie nie zmienilo.
- przy prezentacji skladow ledwo mozna zobaczyc imiona i nazwiska za to podawane sa takie dane jak: wiek, waga czy wzrot - szczegolnie wazne informacje w tym momencie, szczegolnie jesli chodzi o druzyne gosci :)
- jesli chodzi o wynik to wszystko jest krzywo i brzydko ze wzgledu na miejsce wyswietlenia dwucyfrowej liczby bramek jednej z druzyn - to fajnie, ze jest taka mozliwosc ale czy ktos pamieta taki mecz na Wisle, ze jedna druzyna strzelila dwycyfrowke - chyba czesto to sie nie zdarzac :)
- zamiast tego moznaby lepiej wyswietlic liczbe doliczonych minut bo jest to nadziubdziane mniejsza czcionka niz wspomnaine: wiek, wzrost, waga zawodnikow
- brakuje plansz ze strzelecem gola, a przede wszystkim z informacja o kartce czy o przeprowadzanej zmianie

http://galeria.wislakrakow.com/20110...l/DSC_0113.jpg

PvD 20.07.2011 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Enrico2000 (Post 1129850)

Kałuże zniknęły dosyć szybko po ustaniu intensywnych opadów. Powstały ponieważ przy zachodniej wciąż trwają prace i nie powstało jeszcze odprowadzenie wody, więc cała woda spływała na jedną stronę w kierunku Reymana.. Jedna strona nie była w stanie przyjąć takiej masy wody i stąd te ogromne kałuże, które jednak dosyć szybko ustąpiły po zakończeniu opadów.

Co do przeciekających klatek. Nikt z tym nic nie robił bo kibice dotychczas nie wchodzili normalnie na trybunę więc nie było to widoczne. Teraz zrobiono normalne wejście i wszystko wyszło na jaw:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl