![]() |
Cytat:
I myślisz że jakby wygrał np. PiS, to by kryzysu nie było czy co ? Myślisz że nagle by się cuda jakieś zaczęły dziać ? Nagle by się wtedy okazało że jednak niektóre rzeczy to wina kryzysu, a Premier nie może jak za machnięciem czarodziejskiej różdżki obniżyć cen w sklepie, obniżyć podatki, rozdawać pieniądze, jednocześnie zmniejszając zadłużenie, zobacz tak obiektywnie ile teraz buduje że jest kryzys, jakby rządził PiS, to bym i ich teraz bronił, jakby wygrał PiS życzyłbym im jak najlepiej i by sobie jak najlepiej poradzili z kryzysem, a nie modlił się wręcz aby było jak najgorzej byle przestali rządzić. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym - kto Wam do cholery wszystkim wmówił, że głosowałem na PiS? Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Moim zdaniem na sukces Palikota nie przełożyły się jego poglądy odnośnie legalizacji związków homoseksualnych, legalizacji miękkich narkotyków itp. Tutaj raczej chodzi o to, że gość jest bogaty, że do czegoś tam doszedł, nawet sam sobie finansował kampanię. Podczas gdy inni politycy w spotach uderzali w wysokie tony (typu walka z kibolskim bydłem, wyjaśnianie katastrof), on robił rozczulające filmiki. Sprawa jest prosta - ludzie naprawdę chcą, by było lepiej. Często nie mają pojęcia, jak działać, by się przybliżyć do upragnionego celu, więc uderzają w nowości. Ja tam nie wierzę w to, że aż 10% z tych, co głosowali, poszło oddać głos na Palikota, bo poprawi się sytuacja homoseksualistów. Myślę (i głęboko w to wierzę), że takie osoby stanowiły jakiś promil.
Cieszy mnie, że populistyczna do granic możliwości PJN przegrała w przedbiegach. Natomiast zupełnie nie rozumiem, dlaczego Nowa Prawica tak słabo. Przecież program mieli naprawdę dobry - gdzieś czytałem, że w ekonomii i gospodarce proponowali najlepsze zmiany. Cóż, szkoda. Mam nadzieję, że obecny rząd nie dotrzyma do końca i spotkają nas przedwczesne wybory. PO pokazało, że najlepszą kampanią jest kampania strachu - grożenia ludziom kibolami, Kaczyńskim, starymi babciami itp. Chciałbym się mylić, ale uważam, że to właśnie gra na tych strunach zapewniła im tych wyborców, którzy dali im przewagę (wcześniejsze sondaże, o ile się nie mylę, wykazywały, że PO i PiS idą łeb w łeb). |
Cytat:
Tak tak, są inne media, wejdź na niezalezna.pl, nawet gdzieś się tam chwalili jak im gazetka się dobrze sprzedaje i cieszyli jak TVN i GW traciło |
Cytat:
Z mojej strony koniec tematu. Zmykam do spania. |
Cytat:
|
Cytat:
Mam nadzieje , ze chociaż przed 2 się wyrobią... |
Cytat:
|
**** z oficjalnymi wynikami. Nic się nie zmieni.
Po wygrało, Jaro po raz szósty przegrał wybory ( parla/samo/prezydenckie ). A trzecie miejsce dla nowego ruchu obywatelskiego. Około 1,5 mln głosów. I to wszystko w niecały rok uzyskać i to jakim niskim nakładem. Zaledwie 5 mln złotych na kampanię. Ile wynosiły budżety PO czy PIS na te wybory ? Po 30 baniek ? Ile mniej więcej ? |
Teraz zdałem sobie sprawę, że Palade, do którego często gęsto tu się odwoływałem, mocno się przejechał ze swoimi wynikami i to w przypadku kilku partii. Tak wyśmiewane przeze mnie "renomowane" pracownie okazały się bliżej prawdziwego wyniku. Jestem mocno zaskoczony i składam samokrytykę :)
Wszystko oczywiście przy założeniu że prawdziwe wyniki nie będą drastycznie odstawały od sondażu OBOP-u. |
Cytat:
Posiadać żelazny elektorat w postaci regularnych 30% (plus minus), będąc w głębokiej defensywie jeśli chodzi o media i w ogóle brak pozytywnego nastawienia opinii publicznej, to jest marzenie 90% partii na świecie. W większości państw na świecie partia która zdobywa 30% to jest ogromna siła polityczna. Komentując wyniki - tak naprawdę to one byłyby w sumie do przyjęcia (piszę to jako zwolennik PiSu) gdyby nie wynik Palikota. Z drugiej strony, wynik SLD (nie ważne, czy wg jednego exit poll czy drugiego) bardzo cieszy. Tyle tylko, że nie wiem co gorsze - komuchy czy Palikot. Wynik PiS jest ok, choć mógłby być lepszy, to i tak szans na wygraną i rządzenie raczej wielkich nie było. |
Cytat:
Cząstkowe wyniki niedzielnych wyborów parlamentarnych, po zliczeniu głosów z 30 proc. obwodów, zostaną podane po godz. 2 w nocy - poinformowała Państwowa Komisja Wyborcza. Do tej pory - jak podano - Komisja przeliczyła ok. 3 proc. głosów. źródło :onet.pl |
Cytat:
|
Cytat:
Ja nie mam problemów z czytaniem ze zrozumieniem, ale wszyscy jarają się wygraną PO i przewagą 10 % głosów nad PIS-em, podliczają już ile komu do koalicji brakuję itd. A jeszcze nie policzono wyników z 97 % procent komisji !??!!?!!??! Ej ....jeśli ktoś potwierdzi to co wyże napisałem, to nie idę spać jeszcze przez godzinę..... bo obudzę się z premierem kaczyńskim rano ;-/ |
Cytat:
|
Tak po przemyśleniach :D zajeło mi trochę przeczytanie tych kilku stron od na forum.
Po sprawdzeniu wyników pierwsza myśl : Boże chroń Polskę... druga myśl: a może to i lepiej. nie chce się bawić w proroka ale przez kryzys i brak programu PO wszystko piep*sznie i Donald z Niesiołowskim i resztą bandy znikną ze sceny politycznej ... i tu pytanie czy Polskę na to stać? (nie!) 4 lata temu na tych dziadów głosowałem bo mieli obniżyć podatki ... i mnie oszukali !! i nie pierdo*cie mi o kryzysie bo w UK jakoś obiżyli podatki !! a PO podniosło ... i teraz nawet nie czytałem ich programu bo co z tego że jedno pisze a drugie robią ... Kaczyński chyba wie w jaką stronę zmierza Polska i specjalnie nie chciał wygrać tych wyborów mam takie dziwne wrażenie boję się jednak że przez kolejne cztery lata komuny tak KOMUNY bo w Polsce nie istnieją wolne media, nie istnieje wolność słowa i nie istnieje wolność poglądów oraz rząd wykorzystuje policję i sądy w celu osiągnięcia założonego celu, rozbicię społeczeństwa. Już teraz to doskonale widać PO i PiS są tego doskonałym przykładem... |
Cytat:
|
Cytat:
podbijam swoje pytanie, i odnośnie postu wyżej - rozwiń proszę bo nie rozumiem; " Kaczyński chyba wie w jaką stronę zmierza Polska i specjalnie nie chciał wygrać tych wyborów mam takie dziwne wrażenie boję się " Jaro przegrał umyślnie ?! Po co ? |
Cytat:
W sondażu OBOP-u ponoć wyjątkowo duża liczba odmów (30%). Więc wiarygodność trochę spada. Czekajmy do rana (bo tymi pierwszymi danymi z kilkunastu procent obwodów nie ma sobie co d**y zawracać). |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A nasze forum od zawsze jest krytyczne wobec PO (nawet zwolennicy PO są umiarkowani), zaś większość jest raczej za PiS i Korwinem. |
Cytat:
Minusem jest to , że sprawy które moim zdaniem poruszane być nie powinny , znajdą się dzięki niemu w czołówce tematów politycznych , a w przyszłości być może znajdzie się w jakiejś koalicji rządzącej i część postulatów(zapewne okrojona) jednak zostanie przeforsowana. Zapewne w stosunku do ustawy o związkach partnerskich nie powinniśmy już zadawać pytań ,,czy'' , tylko ,,kiedy'' . |
no raczej nie większość za Korwinem ( i PIS ), bo KNP dostał tylko 1,5 % głosów w Małopolsce
|
Palikot juz zawodzi (tak mniemam) swoich wyborcow hehehe Juz sie wycofuje z ostrych slow, juz mowi, ze te gierki slowne to tylko na potrzeby kampanii, a teraz kampania sie skonczyla i trzeba zaczac razem dzialac. Juz sie podlizuje do Kaliszow czy wycofuje sie z atakow na Tuska hehehe. Czyli juz prysl jeden z argumentow przez, ktory mozna bylo na cwelikota glosowac, tzn mial byc taki swiezy, taki z zewnatrz, ktory ten uklad rozpedzi.
Cytat:
|
A ja uważam, że Palikot jest w stanie szybko przejąć cały elektorat SLD, co razem daje już prawie 20%, a i w razie gdyby PO robiła dalej to co w dotychczasowej kadencji, to i jeszcze z 10% wyjmie z PO. Wówczas Palikot może liczyć na 25-30% i sytuacja nie robi się już taka spokojna.
ps. Widzieliście Leszczyńskiego u Janke w wieczorze wyborczym? Gość mówi o tym, że zwierzchnik sił zbrojnych był pijany i na opozycję Igora Janke, który powiedział że nasze badania tego nie potwierdziły, Leszczyński mówi że prokuratura Rosji tak stwierdziła i on nie ma powodu by nie wierzyć rosyjskiemu prokuratorowi. W życiu czegoś takiego nie słyszałem. |
Cytat:
Scena polityczna obecnie jest źle skonstruowana, aby mogło dojść do zmian, teraz będą jeszcze trzy opozycje... w złą strone to idzie. PiS jest mocny i właściwie się z tego cieszy, ale bycie wieczną opozycją to nie jest to o co chodzi w tej zabawie, bo w takim przypadku scena będzie się kierować tylko w lewo. To jest paradoks naszej sceny, partie któe miały wspólnie rządzić, wywodzące się z jednego środowiska, teraz zgarniają 70% głosów bo są wrogami. Są dla siebie sztucznie wytworzoną opozycją, a partie typu Palikot i SLD są tylko formlaną opozycją dla PO, które w razie problemów się z nimi dogada. Gdzie te czasy prostego podziału AWS vs Komuchy... Tymochowicz wykreował nam kolejną Samoobrone - RPP, ale chwali też PJN, mógłby się zająć tą partią. Wg mnie jedyna recepta aby zmienić kurs to zmiana przewodnictwa w PiS, bo nienawiść wytworzona do Kaczyńskiego jest nie do przeskoczenia, a także osłabienie PO czymś w stylu PJN. Cytat:
Co do nas kibiców, pokazaliśmy się jako jedyna grupa społeczna, nękając władze przez długi czas. To najważniejsze! |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl