![]() |
Amber Gold to nie pierwszy parabank w Naszym? parapaństwie. Tylko, że w poprzednim przypadku WGI w oszustwie brały udział zbyt znane osoby, wręcz mainstreamowi kandydaci do tych JOW-ów (jeden z członków zarządu jest obecnie posłem PO - Dariusz Rosati), o których tu wspominacie.
Do poczytania o ciekawych postaciach typu Rosati, Orłowski, Bochniarz (tak Ta od dzisiejszego Kongresu "Kobiet") i jeszcze coś. W Naszym Kraju sprawdzić się jedynie może mocny system prezydencki, gdzie wybierany w wyborach powszechnych Prezydent, jest za wszystko odpowiedzialny, powołuje premiera, rząd etc. Uczciwa osoba na tym stanowisku ma szansę coś zdziałać vide za krótkich rządów Kaczyńskich spadek Naszego Kraju w klasyfikacjach najbardziej skorumpowanych państw na świecie. Urzędasy wówczas po prostu się bały wszechobecnego Kamińskiego i jego CBA. Co do Kukiza, lubię Go i jako artystę i jako Człowieka o bliskich mi przekonaniach, ale w moim odczuciu jest zbyt naiwny. Dał się omamić Platformie w 2007 r. i wciągnąć w medialną nagonkę wobec PiSu, W 2011 r. gdy po katastrofie smoleńskiej Był już krytyczny wobec rządów Tuska, dał się wciągnąć do programu Mellera, która była zwykłą propagandową ustawką, gdzie jak sam ostatnio wspomniał pewnych pytań zadawać nie było można. Teraz znowu pomysł z akcją dotyczącą JOW, ciekawe czy to rzeczywiście Jego pomysł i on pracuje nad całością, czy jest tylko twarzą tej akcji?? A jeśli PO zgodzi się na jakieś ustępstwo i zmieni ordynację wyborczą, to co już będzie wszystko w porządku?? Naprawdę czy ktokolwiek z Was uważa, że JOW-y będą lekiem na całe zło drążące Nasz Kraj?? Mam jednak wrażenie, że ostatnie wybory do Senatu pokazały, iż to jednak nie tędy droga. Moje pytanie wobec zwolenników JOW-ów jest następujące (jeżeli rzecz jasna dotychczas ktoś z nich brał udział w wyborach), czy pamiętasz na kogo głosowałeś w ostatnich wyborach?? Jeśli tak, i jeżeli Twój kandydat dostał się do Parlamentu, czy orientujesz się w Jego aktywności w tymże Parlamencie (orientujesz się w jego frekwencji podczas posiedzeń i głosowań, jakie decyzje podejmował podczas głosowań, ile i jakie interpelacje bądź projekty wnosił, kiedy ma dyżury poselskie w swoim biurze poselskim i czy rzeczywiście jest w nim wówczas obecny etc. etc.)?? |
NATO jest organizacją wyspecjalizowana(militarną) i ekskluzywną.
ONZ jest organizacją zajmującą się całą gamą różnych spraw(główny cel -przyjmijmy w uproszczeniu - rozwiązywanie, na drodze dyplomacji, konfliktów między państwami i utrzymywanie pokoju na świecie) i członkostwo w niej jest dostępne dla praktycznie każdego państwa. Tak na chłopski rozum ; ) |
Tu macie przykład czym jest polityka niższego szczebla i do czego wasze głosy są potrzebne:
Krzysztof Siczek - Radny Klub PiS. Zatrudniony jako wiceprezes Zarządu Portu Lotniczego Lublin gdzie największym udziałowcem jest miasto Lublin. Żona pracuje w Miejskim Przedsiębiorstwie Wodociągów i Kanalizacji należącym do miasta Lublin Piotr Kuty - Radny Klub PiS. Zatrudniony na stanowisku rzecznika prasowego Lubelskiego Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej właścicielem którego jest miasto Lublin. Tomasz Pitucha - Radny Klub PiS. Kierownik referatu logistyki w Miejskim Urzędzie Pracy w Lublinie podległym bezpośrednio miastu Lublin. Zdzisław Targoński - Radny Klub PiS. Kierownik w Lubelskim Przedsiębiorstwie Energetyki Cieplnej właścicielem którego jest miasto Lublin. Marcin Pogorzałek - Radny Klub PiS. Dyrektor w Polskim Komitecie Pomocy Społecznej korzystającym z coraz liczniejszych i coraz hojniejszych dotacji miasta Lublin Marek Jakubowski - Radny Klub PiS. Pracuje w Miejskim Przedsiębiorstwie Wodociągów i Kanalizacji należącym do miasta Lublin Elżbieta Dados - Radna Klub PiS. Członkini powołanej przez Prezydenta Lublina Komisji Antyalkoholowej gdzie pobiera dietę. Mariusz Banach - Radny Klub PiS. Katecheta w Szkole nr 16 podległej miastu Lublin Jadwiga Mach - Radna Klub PiS. Córka Małgorzata Mach-Dudek zatrudniona w lipcu 2011 na stanowisku Dyrektora Wydziału Organizacyjnego, jednego z najważniejszych wydziałów w Ratuszu. Na stanowisko to nie było ogłoszonego konkursu. Zięć pracuje w Miejskim Przedsiębiorstwie Wodociągów i Kanalizacji należącym do miasta Lublin Zdzisław Drozd - Radny Klub PiS. Syn Jakub Drozd zatrudniony w czasie tej kadencji w nowo utworzonej spółce miejskiej MOSiR (Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji). Przez pewien okres zatrudniony był na umowę zlecenie, obecnie w marketingu spółki (od lipca 2011) Małgorzata Suchanowska - Radna Klub PiS. Córka Małgorzaty Suchanowskiej zatrudniona w czasie tej kadencji w Wydziale Kultury w Ratuszu na umowę zlecenie, obecnie pracuje w Miejskim Przedsiębiorstwie Komunikacyjnym w Lublinie spółce będącej własnością miasta Lublin |
AS zapomniałeś dodać, że tam też się tną przy korycie.
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...blin/120919730 |
Hehehe AS widzę ze Ci się nudzi. A może dorabiasz na boku.
Cytat:
|
Drozd nie wiedziałem, że siedzisz w Lublinie :D
|
Cytat:
|
http://www.youtube.com/watch?v=yK2EKHMJbJU
Jeśli ktoś nie oglądał, warto. Jak by skasowali, to poszukajcie sobie na yt "eurpejska rozmowa" bosak albo richardson. W skrócie: gość jest atakowany przez 2 kury, europasjonatkii jedną czarną drugą blond-koleś ze spokojem odpiera zarzuty miażdżąc merytorycznie. Bardzo wymowne jest ostatnie pytanie o ślub w Monaco. |
Cytat:
Pamiętam Sejm RP I kadencji, gdzie partii i partyjek tudzież posłów była cała masa i wówczas to dopiero partyjniactwo było w całym rozkwicie. Wówczas właśnie podczas "nocnej zmiany" i zamachu stanu na rząd Premiera Olszewskiego padło niesławne Tuskowe "policzmy głosy". Owszem JOWów wówczas nie było, ale jednocześnie nie było 5% bariery, które obecnie powstrzymują dzielenie się na małe partie. Pamiętam tą sytuację i to że ludzie wówczas byli zmęczeni i zniesmaczeni tymi ciągłymi kłótniami i problemami ze zdobyciem większości, aby utrzymać koalicję rządową, czy przepchnąć jakikolwiek projekt ustawy. To była anarchia. Niestety, ale u nas każdy jest indywidualistą i każdy nosi w plecaku buławę, znowu mielibyśmy w Sejmie 100 partyjek wszelkiej maści od Polskiej Partii Piwożłopów po Niezależnych Jewropejczyków spod znaku flagi tęczowej, wystarczyłoby żeby firmowała takąż formację twarz przechodzona w TV. |
Przy JOW będzie 100 partyjek?
Układ sił wyglądałby mniej więcej tak: PO - wygrywa we wszystkich dużych miastach i dodatkowo w okręgach na ścianie zachodniej (220-250 głosów) PiS - wygrywa w kilku okręgach w centralnej Polsce i na ścianie wschodniej z wyjątkami (ok. 200 głosów) PSL - wygrywają twarze PSL w kilku regionach: Pawlak w płockim, Jarubas w świętokrzyskim, czy Piechociński w obwarzanku Palikot wygrywa w Lublinie. Dutkiewicz wyrywa we Wrocławiu jeśli wystartuje. Kilku SLD-owców i czerwonych wygrywa w lewicowych okręgach. Finał jest taki, że z bandy czworga robi się banda dwojga dająca POPiSowi ponad 80% miejsc w sejmie. |
Cytat:
optymista z Ciebie... PiS jako partia ma 30% głosów elektoratu, ale przy podziale jednomandatowym, gdzie głosuje sie na konkretną osobę już tak dobrze nie będzie. W PiSie nie ma tyle głośnych nazwisk które wejdą do sejmu. Teraz ciągnie ich partia, przy JOW zdani są na siebie. Wszystkie te ważne głosy są w Solidarnej Polsce i PJNie. PiS musiałby się kajać i przepraszać wciągając ich na listy. |
Cytat:
|
Nie optymista, a realista. Wystarczy popatrzeć na analizy Flisa, które jasno wskazują na to, że zastosowanie JOW w obecnej chwili będzie skutkowało ruchowi w stronę pozornie dwuipółpartyjnego, a w efekcie dwupartyjnego sejmu. Twarze medialne, które znasz nie mają tutaj nic do znaczenia, gdyż z perspektywy okręgów "znane osobistości" znaczą trochę co innego. Skończy się jednak okres ochronny dla misiów w teczkach, którzy poza PR-owską działalnością nie mają nic do zaproponowania. Na ich miejsce wskoczą "eksperci" partyjni, albo desant w postaci cichego przyzwolenia dwóch głównych partii (przypominam świetny ruch PO z Borowskim w ostatnich wyborach, za jednym zamachem wykolegowali SLD i Romaszewskiego nie mając własnego kandydata).
Edit: Pomyłka. Nie Dudka, a Flisa. To z gorączki. http://jaroslawflis.salon24.pl/44676...jeden-argument Cytat:
http://republika.pl/blog_bz_4123147/...tr/sejm100.jpg Druga mapka pokazuje okręgi, w których PO i PiS są pewne na 99% zdobycia mandatu oraz te (ok. 25%), gdzie wybór jest niepewny i zależy od wielu determinantów (frekwencja, siła kandydata oraz wpompowane w dany okręg pieniądze). http://republika.pl/blog_bz_4123147/...r/jowfront.jpg |
Cytat:
Wkleiłem fragment z Twojego linku. |
Wiem, wiem. :)
Ja tam pamiętliwy nie jestem, więc pewnie i w moim linku to było, ale zaciekawiło mnie pogrubienie tego nazwiska. Koniec OT. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A wysługujaca sie Brukseli (i sterujacą nią Niemcom), Danuta Hłebner żąda od Polski podania daty przyjęcia ...euro :
http://www.radiomaryja.pl/informacje...rzyjecia-euro/ |
The Economist pisał, że Polska zostanie wepchnięta do euro w 2015 roku. Nie wiem na ile to prawda, bo też nie wiem jakie oni mają żródła. Tak czy siak boje się że może być to rozpisane w referendum, a ten ciemny , homofibiczny i katolicki naród powie nie. Dlatego myślę, że światły Parlament albo Prezydent powinien podjąć decyzję. Z drugiej strony sami siebie pytają:)jajcarze.
Pamiętaj! euro to same korzyści,hmmm, jadąc za granicę nie będziesz musiał wymieniać waluty:) ja jestem na tak, wobec tak mocnych argumentów!Bardzo chciałbym mieć w portfelu euro, czułbym się wtedy prawdziwym Europejczykiem. |
na onecie, interii i wp nie poczytacie dzisiaj o 17 września, pewien podział staje się jasny i coraz bardziej eksponowany
|
Cytat:
W URZ jest ciekawy artykuł o SKOKach i o genialnych pomysłach naszych parlamentarzystów. Co do JOW-ów - wystarczy popatrzeć na dzisiejszy Senat W Senacie zasiadają głównie osoby, które same nie wiedzą po co tam są. Oczyiście nie są to politruki typu np. Arabski Tomasz, którego skutecznie wymiksowano bez JOw-ów, ale wystarczyło, że PO nie miała co zrobić z miejscami do Senatu we Wrocławiu to wsadziła "znanych i cenionych" Duda wygrał, Prof. CHybicka również, ale prof. Kieres przegrał, i dzisiaj mogłoby być jeszcze ciekawiej, Podkreślam tutaj, że z tej 3 tylko Duda jest członkiem PO..... PO w wyborach do Sejmu w JOW-ach stawiając na takich właśnie ludzi, którzy nie są związani z polityką mogłaby się pieknie przejechać. PiS w swoich okręgach raczej dałby sobie radę. Dostrzeganie zaś w chłopakach np od Ziobry olbrzymiego zagrożenia jest moim zdaniem bezpodstawne. Ziobro otrzymał tyle głosów w wyborach w Krakowie nie tylko dlatego ,że był znany ze swojej działalności, ale również z tego powodu na jakiej liście się znajdował. Dzisiaj nie podejrzewam, aby Ziobro i kumple otrzymali łącznie tyle głosów, co dostali w ostatnich wyborach parlamentarnych, a nawet to byłoby zbyt mało..... |
Cytat:
Wie ktos o co chodzi? |
Cytat:
|
O taką trudną datę pytacie, jeszcze dzienną? Przecież wystarczy znać daty Chrztu Polski, Bitwy pod Grunwaldem i wsio - historia zaliczona.
|
A co lemingi na to?
Cytat:
A tu diagnoza i metoda leczenia. Nie dla lemingów. http://www.youtube.com/watch?v=oj2j6...layer_embedded |
Teoria względności czyli jak wygląda 2% w zależności od sytuacji :-) Takie rzeczy oczywiście tylko w TVN24.
http://wpolityce.pl/site_media/media...46f6425d5f.jpg |
Tylko w TVN? To chyba nie byłeś na żadnej konferencji, albo prezentacji międzynarodowej marki. Normalną sprawą jest, że dokonuje się pewnych przekłamań w wysokościach słupków na wykresach.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Bylo?
http://www.wykop.pl/ramka/1266721/po...m-podreczniku/ Polska juz nie istnieje. Tego panstwa nie ma. Rzadza nami ....y, nieroby i zdrajcy. |
Cytat:
Cytat:
|
Niektórym może to zburzyć tezy :D
Cytat:
|
Czyli teraz nagle Giertych liżący tyłek Michnikowi i lemingom zrobił się wiarygodny. Ten temat jest lepszy niż większość komedii w kinach :D
|
Cytat:
Natomiast chodzi o to że jeśli jest dla lemingów i komuchów wiarygodny w oczernianiu PIS-u to te newsy też powinny być DLA NICH wiarygodne.Nieprawdaż? |
Cytat:
- prezentacji międzynarodowej marki, gdzie robi się takie czary mary w celach marketingowych, w celu wykazania wyższość swojego produktu z - ogólnopolską stacją informacyjną która podobno jest obiektywna, ponoć żadnej partii nie reklamuje i promuje oraz przestrzega prawa, zgodnie z którym dziennikarz jest zobowiązany do "rzetelnego informowania". Chyba że sam przyznasz, że TVN24 wobec pewnych partii zachowuje się już jak wobec marki którą należy jak lepiej zaprezentować, a dziennikarze bawią się w marketingowców rządzącej partii. Cytat:
" Przyznał, że zrobił wiele błędów w polityce: za ostro się wypowiadał, dał się wciągnąć w atmosferę PiS-owskiego poszukiwania wszędzie zła, przekrętów. Chciałby, żeby powstała partia na prawo od Platformy, ale - jak stwierdził - nie radykalno-fanatyczna jak PiS. Martwi się tym, co będzie za trzy lata, gdy nadejdzie czas wyborów." |
Nie pierwszy raz z resztą bawią się w marketingowców, ale w obie strony.
http://s.v3.tvp.pl/images/f/8/8/uid_...pos_3_gs_0.jpg Takiej manipulacji z tym skróconym słupkiem pod godłem PiS to jeszcze nie widziałem :D https://lh5.googleusercontent.com/cI...YctDpxv1g=s512 Co do Giertych to nie chce mi się go nawet komentować. Śmiesznością przebił nawet innego "premiera" IV RP - Marcinkiewicza. |
Cytat:
O ile zrozumiałbym wykresy firmy, która w taki przekłamany sposób próbowałaby udowodnić, że sprzedaje więcej towarów niż konkurencja, to nie rozumiem "podobno bezstronnego medium", które wskazuje na kogo głosowaliby Polacy w wyborach. A sorry zapomniałem o wypowiedzi Miszczaka - TVN to przecież medium dla wyborców PO a oni muszą wiedzieć jak wielka jest róznica ich ulubieńców nad pozostałymi..... Jeżeli dla ciebie "przekłamywanie wykresów" jest normalne, to nie dziwię się, że jesteś wyborcą PO, tam przecież rządzi Pinokio..... |
Zachowanie funkcjonariuszy w tzw. "demokratycznym" państwie czyli POlicja POlityczna:
Cytat:
|
nie jest prawdą, że wszedł na teren cmentarza. prawda jest ze przeskoczył przez mur, gdy cmentarz był zamknięty do odwiedzających. reszta to pomówienia z obu stron.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl