![]() |
http://www.transfermarkt.de/de/mariu...er_215124.html aktywny, młody zawodnik Widzewa. Widziałem jedynie jego wejscie w meczu ze Śląskiem i zrobił na mnie spore wrażenie
|
Cytat:
Szczerze powiedziawszy to nie wiem czy bardziej nie ucieszyłbym się z pozyskania tej dwójki niż z przyjścia Brożka czy Jelenia, którzy już nie urosną w siłe, za to ci w/w młodzi będą się próbowali wybijać. Milik ma fantastycznie ułożoną lewą nogę. Tylko, że zapewne przegapiliśmy tego zawodnika, bo po rundzie jesiennej czy po sezonie kwota za jaką Górnik go odda będzie liczona w mln euro i zapewne pójdzie do Niemiec, a nie do Wisełki. Stępiński to taki król pola karnego, chłopak, który za 3-4 lata będzie strzelał pewnie z 20 bramek na sezon jeżeli będzie się rozwijał odpowiednio. Wybrał korzystnie dla siebie obierając sobie grę w T-ME w I składzie. |
W sumie my też mamy spore talenty, tyle że taki Kamiński, Szewczyk oni powinni być moim zdaniem wypożyczani bo jednak za mało grają, chyba że np. dzisiaj będzie 3:0 do przerwy to Bednarz powinien od razu wprowadzić Kamińskiego i Szewczyka. A od początku moim zdaniem powinien grać Czekaj i Kolanko jeżeli jest rzeczywiście talentem. Skoro Sir Alex ogrywa w EPL piłkarzy to nas nie stać na to samo w ekstraklasie? No jeszcze zrozumiem 1 kolejka, rozpoznanie przeciwników itp... Ale potem nie ma zmiłuj w meczu z outsliderami powinien grać 1 młody z poza 11, a 2 dostawać szanse szybko z ławki. To co mówił Hajto, nie wykorzystasz szansy i niestety następną możesz dostać za kilka miesięcy.
My w sumie mamy świetne talenty: Czekaj- w zasadzie tylko Kamiński z Lecha przebija jeżeli chodzi o stoperów- chłopak ma wszystko żeby być w przyszłości w 4 stoperów Wisły, niezła szybkość, niezła technika, świetne warunki fizyczne. I nie przekonują mnie ci co mówią, że to będzie drewno. 196 cm? lol chyba najwyższy stoper w lidze więc wcale nie jest tak mało zwrotny jak mówicie. Uryga- z niego może być najlepiej wyprowadzający piłkę stoper ligi- bardzo dobra technika. Kolanko- podobno bardzo zdolny Kamiński- przypomina Sikorę/Franka. Szewczyk- o nim to za wiele nie wiem, ale też spory talent. Chrapek- też ma szansę na przebicie się. Buras- też o nim nic nie wiem, ale skoro przeszedł selekcję w testach to pewnie coś potrafi. no i Quioto- niby 21 lat więc już nie taki młody, ale za to jakościowo najlepszy z tych wszystkich. 8 młodych zawodników to sporo, szkoda jedynie Kurto którego wypuściliśmy, a przecież trzeba było zmusić na kontrakt 5 letni i wypożyczyć najpierw do 2 ligi potem by się inni chętni znaleźli! A za 4 lata byśmy mieli 1 bramkarza. Dlaczego poświęciliśmy na Kurto 2 lata trenowania ostrego, a potem zamiast podpisać długi kontrakt i wypożyczać to go łatwą ręką puściliśmy? Bo za darmo lepszy Miśkiewicz czy Pareiko? Nie wiem czy tak można ryzykować straty takich talentów. W takim wypadku jak nie może grać to lepiej chłopaka puścić, ale można było przecież trochę wysiłku i gdzieś by grał :D |
Cytat:
|
Bednarz nie jest od wprowadzania do składu.
|
http://www.transfermarkt.de/en/spas-...er_124869.html
Delev albo odszedł z tego Mersinu i jest do wzięcia za darmo albo został wypożyczony do CSKA Sofia |
Odszedł na zasadzie transferu definitywnego do CSKA
|
Cytat:
10zn |
Cytat:
|
Acapelo tylko trzeba wprowadzać tych piłkarzy do pierwszej drużyny, żeby nie pozostali wiecznymi talentami. Swoją drogą za granicą 18-20 lat to już piłkarze ukształtowani gotowi do gry w pierwszym zespole.
|
wczoraj oglądałem mecz BATE-Hapoel i duuuże wrażenie zrobił na mnie ten defensywny pomocnik z Borysowa - Wołodko.Rozgrywał,atakował i przy tym świetnie piłke odbierał.
http://www.transfermarkt.de/en/aleks...ler_87068.html wiem, wiem że BATE go za 500 tyś € raczje nie sprzeda.... |
Zacznijcie coraz częściej oglądać I ligę polską...
|
a jak juz szuka się sponsora aby opłacić kontrakt Brożkowi ( co samo w sobie jest idiotyczne,bo facet jest cieniutki, poza nasza lige nie wychodzi poziomem. A i tutaj musi miec n sytuacji aby cos strzelic)to nie lepiej podpisać Jelenia. Pokazał, że w poważnej piłce grać umie, jest gwarantem poziomu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Swoją drogą, gdyby XXX, mający koło 100 bramek dla jednego z klubów, dajmy na to węgierskich, nie poradził sobie w znanych europejskich klubach, a mielibyśmy możliwość jego darmowego zakontraktowania, to na forum byłaby masowa euforia. A że to zwykły Brożek, to można go jebać za przeproszeniem. |
Cytat:
|
Cytat:
Znowu czytam, Delev,Delev,Delev, kto to jest w ogole i gdzie on gral? W kadrze Bulgarii zero goli, w slabiutkiej lidze bulgarskiej strzelil ze 30 goli w 4 lata, to ma byc napastnik? Po co Wam jakis Bulgar, ktory nie zalapal sie do skladu jednego z najgorszych klubow w Turcji, w takiego pokroju klubie to Grosicki jest gwiazda.Wisla go nie kupila kiedys i dobrze, bo malo brakowalo bysmy prawie milion euro wydali na kolejny szrot.Jezeli juz placic taka kase, to nie w Bulgarii. |
Mogli my brać wtedy RvN .
Przynajmniej do 2026r mieli byśmy transfery gotówkowe z głowy :) |
Cytat:
|
Milik zaimponował mi w dzisiejszym spotkaniu Górnika z Jagiellonią. Jest bardzo młody, ale pewnie przez to i bardzo drogi.
|
Młodzi, polecani tutaj już wcześniej, Milik i Woźniak zapakowali po bramce w tej kolejce, w tym Woźniak wszedł z ławki. Woźniak jeszcze pewnie do wyciągnięcia byłby, w Zagłębiu forsowany jest Sernas. Milik pewnie już 1,5mln euro :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
zdecydowane NIE dla zawodników po 30-ce i do tego po kontuzjach.
Takiego Milika to powinni nasi skauci dwa lata temu sprowadzic jak grał w Rozwoju Katowice,teraz to można o nim zapomniec (kosmiczna cena) |
Tylko ciekawe czy taki Milik lub bracia Mak kilka lat temu dostaliby szansę gry. Czy może zagineliby gdzieś w ME.
|
Cytat:
Poza tym - Milik byłby doskonałym zmiennikiem dla Genkova, a założę się że oni razem mogliby nawet grać w systemie 4-4-2 A drugi zawodnik, który mi się podobał to Bandrowski - dziwię się, dlaczego nie sprowadzono tego gracza do Wisły. Wczoraj, dopóki grał wygarniał prawie wszystkie piłki. I jest lepszy niż Wilk. A na sezon na próbę byłby w sam raz. |
Tylko że w tym okienku na 99% nie sprowadzimy już nikogo, bo jak to niektórzy twierdzą Stan spowodował nam dziurę w budżecie ;) A o wynalazkach typu Jovanić nikt nie wspomina ;)
A po sezonie cena takiego Milika będzie poza naszym zasięgiem ;) |
Proste, że nie sprowadzimy. Ja nawet nie chcę, by Bednarz kogoś sprowadził - bo każdy kolejny jego typ, to będzie coraz "ciekawszy"...
Niech pomyślą o jakimś dyrektorze sportowym wreszcie i o skautingu. Bo tak daleko to oni nie zajadą, jak teraz ta Spółka jest prowadzona. |
Z tym Milikiem to media strasznie wariują. Tak samo było z Skorupskim i Nakoulmą. Chłopak jest moim zdaniem obecnie jak najbardziej do wyciągnięcia z Górnika, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie da za niego obecnie więcej niż 400 - 500 tyś. euro. Jeszcze jest po prostu za młody i dopiero co zaczyna grać na dobrym poziomie. Może jak raz dobre kontakty z Nawałką by się tutaj przydały, bo Milik rokuje naprawdę świetnie i moglibyśmy mieć przez najbliższe kilka lat problem z atakiem z głowy.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl