![]() |
to kiedy zaczynaja burzyc A/B ???
a wracając do rozmiarów boiska to mozna je poszerzyc o 3 metry Camp Nou - wymiary boiska: 105 x 71 Stadion Miejski im. Henryka Reymana - wymiary boiska 105 x 68 m |
nie można, wymiar musi być 105x68
|
ehh racja niedokladnie sprawdzilem, na Camp Nou zmniejszyli wymiary ...
|
A w Dzinniku Polskim piszą.że trybunę zachodnią zaczną burzyć dopiero w czerwcu.
http://www.dziennikpolski24.pl/Artyk...e5be909.0.html Czyżby czękali na decyzję UEFF-y w maju. |
Cytat:
Dziennik Polski, 2009.03.23 Po zakończeniu rozgrywek ligowych, a więc od czerwca, ma ruszyć wyburzanie istniejącej, a następnie budowa nowej trybuny zachodniej stadionu Wisły. - Takie były życzenia kibiców, aby można było dokończyć sezon piłkarski z tą trybuną. Sprawę poruszały również media - wyjaśnia Barbara Janik, dyrektor biura ds. Euro 2012. - Harmonogram przewiduje rozpoczęcie wyburzania, a następnie budowę nowej trybuny zachodniej po zakończeniu wiosennych rozgrywek piłkarskich - potwierdza Michał Pyclik z Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu. Zaprzecza, że dojdzie do jakichś wyburzeń niedługo po derbach Wisły z Cracovią. Na razie wykonawca dokończenia przebudowy stadionu firma Polimex-Mostostal pełną parę wkłada w budowę trybuny wschodniej (od strony parku Jordana). Ma być gotowa do końca br. Powstanie więc w niespełna rok czasu. Podobny okres zarezerwowano na wzniesienie trybuny zachodniej. Ma być ona gotowa w czerwcu przyszłego roku. W maju ma się okazać, w których z miast kandydujących odbędzie się Euro 2012. Kibice mają nadzieję, że bez względu na decyzję o tym, czy Krakowowi mistrzostwa zostaną przyznane, czy nie, budowa stadionu Wisły zakończy się w wyznaczonym terminie. |
****a... leszek moze grac przy dwóch trybunach, dwa, poczekajmy sobie jeszcze troszke, a niech UEFA zobaczy zastój w pracach i bedziemy mieli gówno a nie EURO... ****a nie wiem ci ludzie są ciezko myślący chyba, normalnie masakra.
|
kużwa gościu jaki zastój? Praca przy C idzie pełną parą, A wyburzą w czerwcu i mają półtora roku na wybudowanie nowej... Nowa C będzie wybudowana w 10 miesięcy to z A nie zdążą. I czy wy tylko chcecie mieć stadion bo EURO będzie?
|
Cytat:
Cytat:
|
Wyrobią się, bo nie trzeba będzie jakoś kombinować, żeby piłkarze mogli grac. Po prostu, wjeżdżają maszyny, w dupie murawa bo i tak zmieniana, w ****ziec wszystko, wywieźć gruz i czysto. Poźniej to samo, nie ma ograniczenie miejsca, to szybko im będzie szło.
|
Paradoksalnie kryzys nam pomaga, bo teraz nikt roboty nie chce stracić więc i oni nie pozwalają sobie na obijanie jak Budimex. Szkoda, że to nie działa przy budowie dróg.
|
Cytat:
|
No to szkoda że wcześniej tego nie ustalili bo Wisełka sporo straciła na karnetach. Niestety znam takie osoby które nie kupiły żeby nie przenosić się na E lub D bo woli grzać tyłek na A i B.
|
Dokładnie, część Leśnych Dziadków nie kupiła karnetu, żeby nie siedzieć na D czy E z ich zdaniem hołotą.
|
mIcHaL66 ,
ostro to określiłeś ale po części tak jest. Wielu "japiszonom" nie w smak siedzieć (stać) za bramką ,po za tym nie da się przy kibolach :D krytykować i obrażać piłkarzy .(dużo takich "kibiców" było na B). Ja mam pytanko do osoby zorientowanej (dannato ) . Przełożono o 2 miesiące rozbiórkę A i B czy to nie zakłóci harmonogramu robót ? Mamy aż tyle czasu ?? A zima i możliwe opóźnienia ? Czy my czasem nie czekamy na majową decyzję o przyznaniu i lokalizacji (albo nie) EURO ?? O co wogóle w tym biega ? Jest decyzja, termin jest (był) ustalony ,na co czekać ? Polimex nie ma ludzi do roboty ,czy nie chcą stadionu zasyfić ? :D |
darotsok73 a czytasz w ogóle inne posty ? umowa na wyburzenie i budowę jest juz podpisana ! więc nie wiem na co według ciebie mają oni czekać ? i co mialo by to wspólnego ?
|
http://www.vimeo.com/3423994
w ramach ciekawostki - kolega nakręcił takie coś, z naszym stadionem w roli głównej :) |
WILU TS
Posty czytam. Odkładanie zaplanowanej roboty po prostu mi się nie podoba. Niestety umowa a wykonanie to w naszym kraju często dwie różne rzeczy . Jest kryzys, miasto kasy nie ma , coraz bardziej się zadłuża i nie chciałbym żeby było tak jak z szybkim tramwajem , halą w Czyżynach, hotelami i boiskami treningowymi na Reymonta itd. Przypomnę tylko że jak B.Cupiał przyszedł do Wisły to miały tu szybko powstać cuda.Stadion miał być skończony bodaj w 2003 roku.! Do dzisiaj nie mamy jednego prawdziwego boiska treningowego.!! Nie chcę być czarnowidzem , ale po ew.(odpukać) nie przyznaniu organizacji EURO12 miasto może powiedzieć-nie ma kasy (bo nie ma) ,odstępujemy (czasowo) od wykonania umowy. Nawet biorąc pod uwagę jakieś kary. Warto pamiętać że to miasto jest tu inwestorem. Mam nadzieję że tak nie jest ,dla tego zadałem pytania o konkretny termin prac. |
Ja mam takie pytanie o ile ma być przesuniete boisko w strone nowego C? I czy odleglosć trybuny A/B i C od boiska ma być taka sama?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Niewiem ale i niech burzą...na derbach wiadomo jak sie "zapełniły" te trybnuny,wiec ja mają stac puste na kolejnych meczach to niech juz robia nową....
|
dziwisz sie ze sie nie zapełniły?? skoro nie ma karnetowców a na ten syf bilety droższe niz na cywilizowane i zadaszone E ?? teraz na A i B bilety powinny być po 10zł
|
Cytat:
Klub powinien znacznie obniżyć ceny jeśli chce je zapełnić w tej rundzie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dam sobie reke uciac ze gdzies w wakacje czytałem gdzies ze chca zniwelowac odleglosc miedzy C a boiskiem poszerzeniem placu gry ktore jak sie okazalo juz i tak jest za szerokie o 4 metry i bedzie wezsze po obnizeniu murawy. Ale nie bede sie klocic bo jaki to ma sens ?
|
Taka ciekawostka. Chyba już nie potrzebujemy nadzoru...
http://zikit.krakow.pl/sprawy-urzedo...iejszej-oferty |
Pero, przecież to jest stara informacja i była już dyskutowana kilka(naście) stron temu...
|
Chodzi mi oczywiście o unieważnienie tego przetargu, sprawa nie taka stara bo data jest z 23.03. 2009 r. Jeśli była dyskutowana to widocznie jakoś przeoczyłem i przepraszam.
|
A to w takim razie ja przepraszam, nie zauważyłem, że na dole jest napisane o unieważnieniu :)
Cytat:
I jeszcze jedno zdanie: Cytat:
|
Istotna zmiana jest taka, że jak podano w uzasadnieniu, złozono odwolania, rozprawe wyznaczono na koniec lutego, wyrok w tej sprawie ogloszono 3 marca, w związku z tym należałoby powtórnie ropatrzyć oferty, na co należy sumarycznie przeznaczyć 35 dni wliczając możliwe odwołania i protesty. Czyli realnie maj. Czyli nie ma sensu jak prace przy trybunach już trwaja od stycznia.
Pewnie Zikit sobie sam bedzie nadzorował. |
Cytat:
no ciekawie się robi...powiem szczerze...mam rodzinę we Wrocławiu i (z całym szacunkiem dla Śląska, tego miasta i kibiców) muszę przyznać że z ich opowieści słabo to wygląda. Prezydent Dudkiewicz ma trochę za wysokie aspiracje... A jak widać Kraków ma mocną pozycję w Europie...co nie powinno specjalnie nikogo dziwić...:) |
Cytat:
Oczywiście najwiece3j do gadania mają władze europejskie ,ale nikt mi nie powie ,że rząd polski nie ma w tym względzie nic do powiedzenia. |
jak myslicie czy juz na meczu z Jagą bedzie mozna zobaczyc jakies badyle? w sensie czy jakies czesci trybun ktore beda to wszystko potrzymywaly? chodzi mi o cos takiego http://www.skyscrapercity.com/showth...518239&page=29
pierwsze zdjecie od gory albo pozniej tez są |
Cytat:
|
No ale śmieszne z tym nadzorem. Przecież skoro mogli od początku sami nadzorować to po co rozpisywali przetarg. Ponadto budowa stadionu nie kończy się na budowie trybuny wschodniej i zachodniej, to jeszcze parkingi, i doprowadzenie terenu wokół do jakiegoś przyjemnego stanu. szczególnie budowa jakiegoś estetycznego ogrodzenia.
|
Potrzebuje te pdfy z planami stadionu, które kiedyś pojawiały się na tym forum, oraz inne materiały dotyczące kosztorysów, planowania etc. z budowy stadionu. 560 stron dyskusji to przeglądania na kilka godzin, więc jeśliby ktoś miał pod ręką lub wiedział gdzie są to prosiłbym o info.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl